RAMPELYSETS GLUPSKE ULVER PÅ KVINNEGUIDEN!

Som dere vet er jeg engasjert i problematikken digital nettmobbing, og særlig anonym digital nettmobbing på diskusjonsforum hvor forummedlemmene kan være anonyme når de skriver.
 
 
Mitt blogginnlegg handler om mobbingen som foregår spesielt på Kvinneguidens Rampelysforum i ulike tråder der. I flere Rampelystråder foregår det ren mobbing og hets rettet mot blggere/influencere og kjendiser, og jeg reagerer på at anonyme får lov til å sitte på et offentlig forum å skrive slike kommentarer!
 
 
Jeg kommer til å trekke frem noen eksempler fra ulike Rampelystråder, og husk det er eksempler! Hvis jeg velger å trekke frem tråden som handler om Sophie Elise betyr ikke det at blogginnlegget mitt handler om mobbing av Sophie Elise. Blogginnlegget mitt er skrevet på generelt grunnlag!
 
 
Jeg kjenner jeg blir kjempesint og rasende over anonyme sin lavmålte og stygge oppførsel på offentlig diskusjonsforum, og særlig på anonyme på Kvinneguidens Rampelystråder.
 
 
På slike diskusjonsforum sitter forummedlemmene bak anonyme nick, og ytrer seg så stygt og nedlatende om andre mennesker (bloggere, influencere, kjendiser) som de aldri ville ha gjort hvis de måtte ha skrevet kommentarer under sitt fulle og riktige navn! Man ville heller aldri ytret seg så stygt i det virkelige liv til andre mennesker.
 
 
Anonymitet er kjempebra, og alle sammen av oss har retten på vår side til å være anonyme når vi ønsker å skrive vår mening på nettet i forskjellige nettforum.
 
 
Ytringsfriheten har vi alle sammen av oss rett til å ha, og ingen skal være redde for å ytre våre meninger hverken i dagliglivet eller på nettet. Når man kommenterer som anonyme i kommentarfelt på diskusjonsforum på nettet er det noe jeg kaller for: “Ytringsfrihet under ansvar”.
 
 
På noen diskusjonforum ser det ut som om anonyme tror de kan skrive hva de vil så lenge de gjemmer seg bak det å være anonym. Dette kommer særlig til syne på diskusjonsforumene Kvinneguiden og Jodle.
 
 
På Kvinneguiden har de forskjellige diskusjonsforum med forskjellige underliggende diskusjonsemner. Et diskusjonsforum har f.eks emnet: “Trening og kosthold”. Diskusjonsemnet “Trening og kosthold” har andre underliggende diskusjonstråder som har med trening og kosthold å gjøre. Samme gjelder et diskusjonsforumet som handler om emnet Religion. Da finnes det diskusjonstråder som handler om Islam, en diskusjonstråd som handler om Kristendom osv.
 
 
Jeg er ikke medlem av Kvinnegudien, og kommer heller aldri til å bli det, men jeg leser på noen av forumene som handler dyr, kosthold og trening, psykologi, religion, reise, kunst og kultur. På disse diskusjonsforumene på Kvinneguiden har de som kommenterer en hyggelig og koselig tone mot hverandre 🙂 Det er kjempekoselig å lese hva de skriver der 🙂
 
 
Et forum på Kvinneguiden heter for Rampelyset. Rampelyset har flere underliggende diskusjonstråder. En tråd handler heter for “Bloggere”, og en annen tråd heter for “Kjente personers virke”. Under tråden “Kjente personers virke” finnes det tråder som handler om tidligere influencere, YouTubere, tidligere bloggere, kjendiser m.m.
 
 
På begge trådene “Bloggere” og “Kjente personers virke” foregår det alt for mye mobbing og drittslenging blant de anonyme brukerne som skriver. Jeg kjenner at jeg koker av sinne på måten noen av de anonyme brukerne på Rampelyset ytrer seg om andre mennesker.
 
 
Det er en stund siden jeg var innom Rampelyset sist, men da jeg var innom i påsken var det like mye mobbing, drittslenging og personhets som det alltid har vær!
 
 
Her er en link til Kvinneguidens Rampelyset slik at dere selv kan gå inn for å se: https://forum.kvinneguiden.no/forum/298-rampelyset/
 
 
På Rampelyset finner man noen gjengangerne som sitter og skriver i diskusjonstrådene: Nasse Nøff, MaleficentAurora, Citha, J.., Justlooking, pøbelsara, Gorilla, Birdo, Panzerpølsa, Miranda 16, Heartgirl og flere andre. Det er eksempler på hva de anonyme brukerne kan kalle seg.
 
 
Man skulle tro at noen av brukerne som sitter og kommenterer og ytrer seg om bloggere, influencere, kjendiser m.m. kjente dem privat. Sannheten er at de fleste som sitter og ytrer seg om bloggerne, influencerne og kjendiser m.m. selv velger å følge dem på sosiale medier.
 
 
Der sitter de og følger med bloggerne/influencerne/kjendisene m.fl. på sosiale medier som instagram, blogg og snapchat. Etterpå løper de rett inn på en av trådene på Rampelyset for å fortelle hva vedkommende blogger/influencer/instagrammer har gjort eller sagt. Dette blir gjort for å bruke dette mot vedkommende blogger/influencer/kjendis. De leter med lys og lupe etter noe å kritisere disse bloggerne/influencerne/instagrammerne/kjendiser for. Bare det ligger et hårstrå skeivt kan det bli et tema på trådene.
 
 
De som ytrer seg på trådene på Rampelyset glemmer at de selv har valgt å følge bloggerne/influencerne/snapperne/kjendisene på deres sosiale medier. Ingen absolutt ingen tvinger dem til å følge dem! Det bare å trykke “avfølg”, men nei da! Følges skal det samme hva!
 
 
Hvis utenforstående skriver at det bare er å “avfølge” går “ulvene” rett til angrep på de som kommer med forslaget. Det forslaget vil de ikke høre på, for “ulvene” mener selv at de har retten på sin side å følge med dem på sosiale medier!
 
 
I de fleste tråder på Rampelyset foregår det direkte stygg mobbing av bloggere/influencere/kjendiser. Det er mobbing i form av latterliggjøring, ryktespredning, sverting av vedkommendes rykte, negativ omtale av kropp og utseende, hetsing, spekulasjoner og flere er setter medisinske diagnoser som f.eks at en blogger/influencer/kjendis er ustabil.
 
 
Som utenforstående ser det ut som om det er noen faste gjenggangere som skriver på trådene på Rampelyset, og de har tydeligvis blitt en fast gjeng. Noen av den faste Rampelysgjengen som skriver er enige med hverandre, og de hyller og støtter hverandres meninger. Man kan sammenlikne dem som glupske som opptrer i flokk!
 
 
Noen av de glupske ulvene fra den faste gjengen på Rampelyset og Jodle går heller ikke av veien for å kontakte barnevern hvis de finner det for godt, og det har vært bloggere som har opplevd å få en bekymringsmelding rettet mot seg. Jeg har selv sett på et par tråder hvor de har hylt om at de skulle kontakte barnevernet!
 
 
To bloggere har personlig fortalt at noen har sendt bekymringsmelding til barnevernet, og dèt uten at de som meldte dem kjente dem personlig, men kun ut fra hva de delte på blogg og sosiale medier! Da har de som går til det skrittet store problemer, og de skulle tatt en god pause fra blogglesning!
 
 
På tråden som handler om Sophie Elise oppdaget noen av gjengen at Sophie Elise skulle få seg en hundevalp. De begynte med en gang å diskutere hvorvidt Sophie Elise var en ansvarlig dyreeier eller ikke, og noen mente at Sophie Elise var en dårlig dyreeier fordi Sophie Elise sin første hund ble boende hos foreldrene hennes, kattene til Sophie Elise flyttet hjem til foreldrene hennes i Harstad og foreldrene overtok en annen hund som Sophie Elise hadde fått tak i seg.
 
 
Det kritikkergjengen ikke tenker over var at Sophie Elise da hun fikk tak de to kattene og hunden som flyttet hjem til foreldrene hennes i Harstad, var at hun var i begynnelsen i 20 årene, og hun bodde en liten leilighet midt Oslo. Nå er Sophie Elise 25 år gammel, hun har et eget hus og et fast forhold som har vart i over 3 år!
 
 
Nei da, det tenker ikke noen av den Rampelysgjengen over. De sitter offentlig på tråden som handler om f.eks. Sophie Elise og truer med at de skal følge nøye med hvordan hun behandler hunden, og de sitter og truer med å kontakte mattilsynet hvis de mener Sophie Elise er en dårlig dyreeier!
 
 
På skjermbildet under som jeg har lånt fra en tråd å Rampelyset viser nettopp hva noen av Rampelysgjengen kan finne på. Noen går ikke av veien for å kontakte sponsorer og samarbeidspartnere til en blogger/influencere/kjendiser for å prøve og få spolert samarbeidsavtaler m.m, og etterpå sitter de og hyller hva de har gjort i den tråden det gjelder! Det er så lavmålt gjort!
 
 

 
 
Det er på tide at noen av gjengen på Rampelyset begynner å få seg et liv! De lever seg sånn inn i bloggere, influencere og kjendiser sitt privatliv, og de glemmer at det er mye av privatlivet til bloggere, kjendiser og influencere de ikke får se, for bloggere, influencere og kjendiser er kjempeflinke til å skjule det aller innerste av sine liv.
 
 
Selv koker jeg av sinne når jeg leser at medlemmer på diskusjonstråder som handler om bloggere, kjendiser eller influencere vil kontakte barnevern, mattilsyn, sponsorer og samarbeidspartnere kun etter å følge med dem på blogg eller sosiale medier! En ting er sikkert, og det er at de som sitter og truer med slikt ikke skiller mellom fantasi og virkelighet!
 
 
Av og til hender det at det kommer en og annen inn på trådene, og kanskje vedkommende bruker skriver en støttekommentar for en blogger/influencer/kjendis som vedkommende synes blir stygt behandlet. Det skal jeg hilse å si ikke blir populært mottatt!
 
 
De glupske ulvene tar ikke fem flate øre for å angripe vedkommende som måtte ha en annen mening enn dem som kanskje ikke er så populært å skrive. Det er ikke populært å støtte f.eks. Mette Ask, Caroline Berg Eriksen, Sophie Elise, Helene Drage, Prinsesse Märtha Lousie m.m som har sine egne tråder på Rampelyset.
 
 
Den som skriver støttende kommentarer til bloggere/influencere/kjendiser i en tråd som handler om dem på Rampelyset blir fort møtt med nedlatende kommentarer som: “Du har ikke satt deg inn i saken”, “Les deg opp før du uttaler deg”, “Du skal være den siste til å si noe”, “Du er ny på Rampelyset så du har ikke peiling”, “Du er et nettroll”, “Kom ikke her å ødelegge diskusjonen” og mye mer. Vedkommende som evt prøver på å skrive en støttekommentar til den gjeldene bloggeren, influenceren eller kjendisen som blir omdiskutert i tråden, blir fort beskyldt om å være bloggeren eller influenceren selv!
 
 
Slike kommentarer er og blir stygge hersketeknikker! De som skriver slike kommentarer ser det ikke selv!
 
 
I eksempelet under ser dere ett skjermbilde lånt fra ett av Rampelysets tråder. Skjermbildet ett eksempel på hvor nedlatende tone noen av den faste rampelysgjengen kan ha når en eller annen bruker skriver sin mening som kanskje ikke var så populært mottat på en tråd. Miranda 16 ber en bruker lese seg opp. Det kaller jeg nedlatende tone, og faktisk en form for hersketeknikk!
 
 

 
 
Dersom vedkommende som f.eks. prøver å forsvare Sophie Elise eller en av de andre omdiskuterte bloggerne/influencerne peprer flere av faste gjengen med linker til den ene og den andre siden for å overbevise at vedkommende tar feil.
 
 
Det slår aldri feil at noen av den faste gjengen på Rampelyset linker til en blogg som heter for: “Blogg om toppbloggere”.
 
 
Jeg har lest på den bloggen, og vil ikke linke til en så lavmålt og direkte fæl mobbeblogg på min blogg!
 
 
“Bloggen og toppbloggere” er en direkte mobbeblogg med formål å mobbe, hetse og henge ut toppbloggere! På den bloggen får flere toppbloggere virkelig gjennomgå!
 
 
Noen av den faste gjengen som skriver i rampelystrådene om bloggere/kjendiser/influencere kommer med den dårligste unnskyldningen igjen og igjen for at de sitter som anonyme på et offentlig diskusjonsforum og mobber, hetser og latterliggjør bloggere/influencere/kjendiser. Unnskyldningen er når de selv ønsker å være i offentligheten søkelys må de godta at de blir diskutert!
 
 
Saklig diskusjon er en ting, men ren og skjær mobbing, hets og latterliggjøring som det er masse av i de fleste trådene på Rampelyset er noe helt annet! Mobbing hets og latterliggjøring av andre mennesker selv om de er bloggere/influencere/kjendiser har ikke noe med saklig diskusjon å gjøre!
 
 
Neon av den faste gjengen som skriver på Rampelystrådene vil ikke innse at de er med på å mobbe, hetse og latterliggjøre bloggere/influencere/kjendiser. De er totalt blinde for at det mobbing, hetsing, latterliggjøring, ryktespredning, konspirasjonsteorier, sverting og løgner de holder på med! Hadde de sett seg selv på sidelinjen av forumet ville de blitt skremt!
 
 
Jeg lurer på hvem disse brukerne som sitter slik på Rampelystråder og mobber bloggere/kjendiser/influencere er. Hvis de har unger er de dårlige og elendige foreldre som er dårlige forbilder for sine unger!
 
 
Definisjonen for hva som er mobbing gjelder uansett om det er på nettet eller i det virkelige liv. Samme hva ulvene på Rampelyset mener!
 
 

Her er definisjon på hva nettmobbing er:

 
Digital mobbing er definert som ei aggressiv handling eller åtferd utøvd ved bruk av elektroniske hjelpemiddel av ei gruppe eller ein person – gjentatt over tid – mot eit offer som ikkje kan forsvare seg.
 
 
Slik er digital mobbing ei form for systematisk misbruk av makt utøvd gjennom bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT).
 
 
Dette er ei utviding av definisjonen av tradisjonell mobbing som vert sett som handling gjort med hensikt for å skade ein annan person som har vanskeleg for å forsvare seg. Mobbing vert gjentatt over tid og er karakterisert av ulikt styrkeforhold mellom mobbaren eller mobbarane og offeret.
 
 
Digital mobbing er eit relativt nytt fenomen som særleg dei siste 15 åra har fått auka fokus ettersom ulike tekniske hjelpemiddel har gitt nye former av mobbing. Særleg har smarttelefonane gitt heilt nye muligheiter for å utøve mobbing. Sjølv om forskinga på feltet er aukande, må ein sjå digital mobbing som eit fagområde som framleis er i utvikling.
 
 

Ulike former:

 
I praksis vert digital mobbing utøvd på mange ulike måtar gjennom mobiltelefonsamtalar, tekstmeldingar, bilde eller videoklipp, e-post, chat, nettsider eller sosiale media. Denne lista over ulike typar digital mobbing og aggresjon er ikkje uttømande, og ettersom teknologien vert utvikla, vil vi óg sjå nye former for digital mobbing.
 
 

Skilnadar frå tradisjonell mobbing:

 
Digital mobbing skil seg frå tradisjonell mobbing på ulike måtar:
 
 
– Til ei viss grad avheng høve til å utøve digital mobbing av teknisk ekspertise.
Digital mobbing er primært indirekte og føregår ikkje ansikt til ansikt og mobbaren kan såleis ofte vere anonym.
 
– Utøvaren(ane) ser vanlegvis ikkje reaksjonen til offeret, i alle fall ikkje på kort sikt.
 
– Ulike tilskodarroller ved digital mobbing er meir komplekse enn ved tradisjonell mobbing. Til dømes kan tilskodarar vere saman med utøvaren når handling vert utøvt eller posta, men saman med offeret når meldinga vert mottatt.
 
– Eit motiv for tradisjonell mobbing er statusen ein oppnår ved å utøve makt over andre framfor vinter eller tilskodarar, men dette manglar ofte for utøvaren av digital mobbing.
 
– Bredda eller mengda av potensielle tilskodarar eller vitne er større ettersom digital mobbing kan nå eit stort publikum i og utanfor jamaldringsgruppa samanlikna med dei relativt små gruppene ein normalt når gjennom tradisjonell mobbing.
 
Det er vanskeleg å røme frå eller sleppe unna digital mobbing. Det er ingen trygg stad, ingen stad ein slepp unna. Det kan i prinsippet skje 24 timar i døgnet ettersom offeret kan få sendt meldingar til mobiltelefonen eller pc-en, eller vert negativt omtalt på nettsider, uansett kvar dei er.
 
Kilde: https://snl.no/digital_mobbing
 
 
På Rampelyset så foregår diskusjonene om bloggeren/influenceren/kjendisen over tid osv over tid. Den som blir omtalt i trådene forsvarer seg ikke.
 
 
De som diskuterer den enkelte blogger/influencer/kjendis i trådene på Rampelyset er klart i flertall noe som betyr at det er ulikt maktforhold mellom de som som sitter i Rampelystrådene og skriver og enkelte blogger/influencer/kjendis.
 
 
Som leser av noen av kommentarene på ulike tråder virker mye aggressivt skrevet, og noen som skriver på trådene har en aggressiv tone i måten de omtaler bloggeren/influenceren på.
 
 
De som skriver skriver stygge og nedlatende kommentarer om en blogger/influencer/kjendis ser ikke reaksjonsmåten til vedkommende som de omtaler i de ulike trådene, og de glemmer at bloggeren/influenceren/kjendisen er et menneske med følelser som alle mennesker.
 
 
Flere av bloggerne/influencere/kjendisene er åpne og ærlige om at de har psykiske problemer. Noen forteller at de har fått sine diagnoser av psykologer.
 
 
Man skulle tro at utenforstående mennesker har respekt for bloggere/influencere/kjendiser som ønsker å fortelle sine lesere om sine psykiske problemer! Nei da! Respekt er et fremmedord for noen av dem!
 
 
Der sitter noen av den faste Rampelysgjengen og hetser og latterliggjør, mistenker og beskylder de bloggerne/influencerne/kjedisene som har turt å være åpne om sine psykiske problemer. De kommer med påstander om at vedkommende influencer/blogger/kjendis har diktet opp sine psykiske diagnosener, og at de setter diagnoser på seg selv. Ærlig talt! Det er å gå langt over streken av noen av Rampelysgjengen å komme med slike påstander når det gjelder et annet menneskets psykiske problemer!
 
 
En person som sliter med psykiske problemer kan ha flere psykiske diagnoser som: Angstlidelser, depresjon, anorexi, PTSD m.m, og diagnosene må bli satt av en fagperson som f.eks. en psykolog.
 
 
Jeg synes det er totalt respektløst å beskylde en blogger/influencer/kjendis for å dikte opp sine diagnoser! Indirekte på står de at vedkommende lyver! Rampelysgjengen ville neppe ha sagt dette til en blogger/influencer/kjendis som sliter med reumatisme at han/hun lyver og dikter opp diagnosene sine?
 
 
Forleden dag satt jeg og leste litt på tråden som handler om Sophie Elise, og da var det direkte latterliggjøring av Sophie Elise og hennes psykiske diagnoser som hun har vært åpent om! Jeg fikk vondt langt inni meg, og det hadde jeg fått samme hvem det hadde vært!
 
 
En tråd på Rampelyset om en blogger heter “Mette Ask”. Når man ser en slik trår er det naturlig at tråden handler om personen Mette Ask, og det gjør den også.
 
 
Alt som har med bloggeren Mette Ask blir diskutert i tråden, og det være seg alt fra om hun kler å ha håret langt til hvordan hun kler seg. Det er mye personhets i tråden om Mette Ask, dessverre 🙁
 
 
Kommer en person inn på tråden og sier at han/hun reagerer på at noe som er skrevet er mobbing fyrer noen av den faste Rampelysgjengen seg opp og går i fistel. De unnskylder seg med at tråden handler om Mette Ask som bedrift.
 
 
Nei! Tråden handler om Mette Ask, og i det navnet inngår det at den handler om henne som privatperson. Da vil det komme stygge og hetsende kommentarer som går på Mette som privatperson.
 
 
Vil man unngå at for mye stygge og hetsende kommentarer som går på bloggeren/influenceren/kjendisen som person bør navnet på trådene endres til f.eks: “Mette Ask sin bloggbedrift”.
 
 
Jeg får vondt langt inni meg når jeg leser de stygge kommentarene som mange av de som kommenterer på Rampelysets tråder skriver. De ser ikke selv hvordan de holder på, og de kommer hele tiden med unnskyldninger for å fortsette med sin gruppemobbing!
 
 
Kvinneguiden har moderatorer som jevnlig går inn og sletter kommentarer som bryter med de ulike emnets regler. Hvert emne på Kvinneguiden har sine egne regler for hva som er tillatt. Rampelyset har sine egne lover og retningslinjer. Vel og bra det.
 
 
Det virker for meg som utenforstående at det er stor forskjell på hvilken blogger/influencer som
diskuteres for hvor lenge stygge og ufine kommentarer som bryter med forumreglene får lov til å stå. I en tråd som f.eks. handler om Helene Drage får virkelig stygge kommentarer lov til å stå, mens i en annen tråd som handler om Caroline Berg Eriksen.
 
 
Her ønsker jeg å vise til en kommentar som ble skrevet i en tråd på Rampelyset hvor vedkommende bruker bekrefter at det foregår mobbing på Rampelyset.
 
 
Vedkommende bruker forteller i sin kommentar at hun ble mobbet på Kvinneguiden, men hun opplevde at moderatorene ikke gjorde noe for å fjerne kommentarene som folk skrev. Jeg synes kommentaren bekrefter det faktum at det klart og tydelig foregår mye mobbing i flere av Rampelystrådene!
 
 

 
 
Vi er mange som håper og kjemper for at diskusjonsforum med tråder som handler om andre mennesker som bloggere/influencere/kjendiser skal ha som krav at de som kommenterer må skrive kommentarer under sitt riktige navn. Da tror vi at terskelen for mobbing og personhets av bloggerne/influencerne/kjendisene blir lavere enn hva det er nå som de som skriver kan kommentere under anonyme nick.
 
 
Husk du kjenner ikke vedkommende blgger/influencer/kjendis privat, og ingen tvinger deg til å følge med hans/hennes sosiale medier. Har du ikke noe positivt å si, så hold kjeft!
 
 

Jeg håper den dagen kommer slik at man får slutt på anonym og ikke anonym digital nettmobbing <3 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “RAMPELYSETS GLUPSKE ULVER PÅ KVINNEGUIDEN!

 1. Råbra blogginnlegg du har skrevet snuppa mi;)) Og jeg er 100% enig i det du skriver.

  Tusen takk for at du engasjerer deg i den anonyme nettmobbingsproblematikken;))

  Sånne anonyme diskusjonsforum er trist å lese;(( For dt er alt for mye mobbing. At det er mobbing der inne kan ingen nekte på. Men det skremmer meg at de ikke skjønner det selv

  Definisjonen på digital mobbinger det som gjelder på nettet. Og det er akkurat det som skjer på rampelyset på mange tråder der.

  Første gang jeg leste en a trådene på kvinnegudien bestemte jeg meg at jeg aldri skulle bli medlem der.

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit

  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

 2. Jeg gir deg en stor klem for ditt velskrevne og varme innlegg <3

  Det er trist hvor ille anonyme er på diskusjonsforum der andre bloggere osv blir diskutert. Glupske ulver er et beskrivende ord 🙁

  Du må ha en riktig fin fredag 🙂

  Go'klem fra Irene

 3. Høylydt applaus for blogginnlegget ditt. Mer enig kunne jeg ikke ha vært.

  Det er viktig å si fra når en ser nettmobbing. Jeg tror det er mange som sitter på sidelinjen og ikke sier fra.

  Rampelyset og kvinneguiden skal du få billig for meg. De få gangene jeg har lest noen få tråder der har jeg gått ut igjen hvi ikke hadde jeg laget meg en bruker og skrevet noen saftig kommentarer som jeg ikke hadde bligg populær for.

  Fin, fin kveld til deg, kattene dine og mannene din 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge