NRK OG PODCAST MED EN INFLUENSER MED USUNT KROPPSIDEAL!

Hva i all verden tenker dere med NRK? NRK som skal være Norges største riksdekkende kanal som skal ha et samfunnsansvar?
 
 
Samfunnsansvar viser NRK på noen områder, men på andre områder slett ikke!
 
 
Det er ikke mange ukene sine at NRK sitt største nyhetsoppslag var de tre kjendisene som hadde inngått samarbeid med en skjønnhetsklinikk som utfører kosmetiske inngrep. Dette fikk nyhetsoppslag i NRK så det holdt.
 
 
I det siste har NRK igjen store nyhetsoppslag med fokus på uansvarlige foreldre som ber om kosmetiske behandlinger som botox for sine barn i 13 års alderen slik at de ikke skal få rynker!
 
 
Det er supert at NRK har nyhetsoppslag for å sette fokus på dette, for det er regelrett klandreverdig at skjønnhetsindustrien tjener så mange penger på menneskers usikkerhet som tyr i kosmetiske behandlinger for å slippe og eldes!
 
 
Ut fra dette skulle man tro at NRK som statskanal tok problematikken med skjønnhetsindustriens måte å utnytte folks usikkerhet på alvor.
 
 
Skjønnhetsklinikker som utfører kosmetiske behandlinger som botoxinjeksjoner, plastiske operasjoner osv bidrar sterkt til et usunt fokus på kropp og utseende, og de utnytter menneskers usikkerhet. De signaliserer at det å eldes naturlig ikke er naturlig, for det er bare å sprøyte inn botox i ansiktet!
 
 
Det verste av alt er at mange blir totalt avhengig av kosmetiske behandlinger og skjønnhetsbehandlinger, for de klarer ikke å se seg selv som bra nok samme hva andre sier til dem! Da har dette ført til psykiske lidelser på samme måte som anorexi/bulemi for å se tynn ut!
 
 
Dette skor skjønnhetsindustrien seg av! Når unge jenter begynner å spare av konfirmasjonspengene sine til å få ta silikon den dagen de er gamle nok fordi de mener de har for små pupper har jaget etter det perfekte utseendet blitt et samfunnsproblem! Det pga av at idolene de har har gjort akkurat det samme! Jeg blir rystet!
 
 
Når en influenser som Sophie Elise (og flere andre) tyr til slike behandlinger handler det om usikkerhet. Hun har selv fortalt i serien “Bloggerne” at hun fikk kommentarer på bloggen sin for at puppene var for små, og dermed la hun inn silikon i en alder av 18 år! Etter dette har det ikke bare blitt silikon i puppene, men restylane for å få leppene større, botox for å slippe å få rynker, silikon i rumpen for å få en stor rumpe m.m.
 
 
Hva skjer så? Jo da, inngår kontrakt med influenseren Sophie Elise og Fetisha med en ny podcast!
 
 
Hvorfor har de inngått avtale med Sophie Elise? Jo, fordi NRK vil trekke et yngre publikum.
 
 
En kontrakt med Sophie Elise for å ha en podcast er og blir utrolig dobbeltmoralistisk og lite seriøst av NRK! Vi snakker her om en influenser som har flere lesere enn noen av de største avisene i Norge! Det er snakk om en influenser som har tatt 20-talls plastiske operasjoner for å skjule sin usikkerhet. En influenser som fremmer kropp og utseende på en usunn måte! Det verste er at Sophie Elise har mange unge jenter som har henne som sitt forbilde! Et direkte usunt forbilde vil jeg si!
 
 
Når sant skal sies har hun skapt kjempebra produkter i sin Glöd-serie som er vegansk! Der har hun virkelig fått til det kjøperne vil ha. Jeg bruker selv produktene fra Glöd, og jeg er kjempefornøyd 😊
 
 
Det har vært en del diskusjoner om Sophie Elise som merkevare og Sophie Elise som privatperson. Hvor går grensen?
 
 
Selv mener jeg at Sophie Elise som merkevare er gjennom hennes Glöd-produkter, bilder og videoer hun deler på sine sosiale medier der hun reklamerer for klær og sminke etc. Der er hun Sophie Elise AS.
 
 
Sophie Elise AS glir over i å være Sophie Elise som privatperson når hun blir intervjuet av TV, intervjuet av aviser, deler private bilder på sin instagram og deler videoer på sin YouTube-kanal
 
 
Influensere som Sophie Elise har delt mye av seg selv gjennom bloggen hun hadde, og da var hun temmelig åpen uten filter. Sophie Elise delt nokså mye av livet sitt i TV-programmet “Bloggerne” og i serien på TV2 som het for Sophie Elise! I serien “Sophie Elise” som gikk på TV2 fikk vi følge Sophie Elise sin hverdag, hennes opp og nedturer, vi fikk møte noen av vennene hennes og ikke minst mye alkohol og festing! Sophie Elise tok også med TV-seerne til en kosmetisk klinikk i USA hvor hun la inn silikon i rumpen!
 
 
Dermed er forskjellen mellom Sophie Elise AS og Sophie Elise som privatperson liten, og glir over i hverandre. Dette vet Sophie Elise å utnytte, og hun er smartere enn hva folk vil ha det til!
 
 
Sophie Elise har grovt utnyttet sin såkalte sårbarhet for å få sympati.
 
 
Kristin Gjelsvik sa rett ut i sin tale på vixen awards at Sophie Elise var Norges farligste forbilde. Hva skjedde så? Jo, Sophie Elise stod usminket frem på TV, og hun tok på seg “offerrollen” for at hun mente Kristin Gjelsvik mobbet henne!
 
 
Sophie Elise ble kåret til Årets Gullbarbie 21 av Redd Barna. Det er en pris som går til den medie- og reklameaktøren som får ungdom til å føle seg verst! Jeg anser Redd Barna for å være en meget seriøs organisasjon som arbeider for barns og unges rettigheter, at alle barn skal overleve, lære og være trygge.
 
 
Etter Sophie Elise mottok prisen uttalte hun at hun følte seg mobbet av Redd Barna. Jeg tviler meget sterkt på at Redd Barna som en seriøs organisasjon for barn og unges rettigheter driver med mobbing!
 
 
Nå har det igjen stormet rundt Sophie Elise, og dèt i forbindelse med lanseringen av podcasten hun og Fetisha har på NRK. Det har kommet frem at Sophie Elise har slitt med pilleavhengighet i over ett år. En av årsakene til at hun begynte med piller var fordi hun ikke fikk sove, fordi det gikk inn på henne hun ble kåret til Årets Gullbarbie 2021. Hun har innrømmet at hun har vært 5 uker på avrusning for sitt pillemisbruk.
 
 
Synes det er kjempetrist at Sophie Elise har slitt med dette, og synes det er supert at hun står frem med sin historie om pillemisbruk! Håper av hele mitt hjerte at hun får den hjelpen hun trenger!
 
 
Igjen fikk Sophie Elise oppmerksomhet med TV-intervue i beste sendetid på programmet “Lindmo” hvor hun satt sårbar i stolen og fortalte om sitt pillemisbruk. Dèt en dag etter podcasten som ble lansert.
 
 
Hvorfor er det slik at Sophie Elise får full mediedekning i kjølevannet av når det stormer rundt henne? Det begynner å virker kynisk spør du meg, og det virker som om at det hele er bevisst fra Sophie Elise AS for å trekke til seg publikum!
 
 
Det skremmende er at Sophie Elise sine fans er unge jenter ned i 12-13 års alderen som sitter og hyller henne ukritisk på nettet! De er vitne til en 27 år gammel jente som har tatt over 20-talls plastiske operasjoner for å fikse på et eller annet med utseendet som hun har dårlig selvbilde på! Det begynte med en blogg hvor hun fikk stygge og negative kommentarer på utseende sitt som igjen førte til at hun begynte med en plastisk operasjon der hun la inn silikon i puppene, etterfulgt av restylane i leppene, deretter operere nesen sin og slik at har det fortsatt! Når ble dette et godt forbilde for barn og unge?
 
 
Jeg har mistet totalt respekten for NRK som statskanal som inngår samarbeid med Sophie Elise når de vet hvor farlig forbilde hun er og har vært i flere år gjennom sin usunne promotering av kropp og utseende på sosiale medier! Det at NRK lar Sophie Elise får lov til å ha en podcast hos dem sier så mye hvor lavt NRK har sunket.
 
 
Der ute finnes det mange andre flotte influensere med gode og sunne verdier om kropp og utseende som burde fått kommet frem i søkelyset f.eks. gjennom en podcast!
 
 
Dere i NRK burde skamme dere!
 
 

Bildet lånt fra: https://www.nrk.no/presse/sophie-elise-og-fetisha-lager-podkast-for-nrk-1.16118607

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge