Get Adobe Flash player

HVORFOR BRY SEG MED OG IKKE OM?

Når desember kommer, og førjulstiden er over oss, begynner de fleste av oss med julegaveinnkjøp til familie, slekt og venner. Julehandelen skal gjøres unna, julegaver skal kjøpes, julematen skal i hus m.m.

Media (aviser og TV) henger seg på kritikken, og det skrives og snakkes opp og i mente om pengeforbruket mange Nordmenn har i førjulstiden. Vi Nordmenn lar oss rive med, og vi er med på å kritisere de som bruker mye penger på julegavekjøp i førjulstiden. Jeg skjønner at denne kritikken er en kritikk til forbrukersamfunnet vi lever i.

År etter år sitter mange folk rett og slett og kritiserer hva andre mennesker som de ikke kjenner, og kritikken går på hva andre mennesker bruker sine egen penger på f.eks. når det gjelder julehandelen. Jeg har hørt mange ytre seg slik: “Jeg blir så irritert at folk kan bruke så mange penger på dyre julegaver og så mye julehandel”. Hvorfor gidder folk å bruke energien sin på hva andre mennesker som man ikke kjenner bruker sine egne penger til? Er det et problem for oss mennesker? Mitt svar er klart nei. Jeg personlig orker ikke bruke energien min på å irritere meg over hva mennesker jeg ikke kjenner bruker sine egne penger på ved juletider. Vil folk kjøpe dyre julegaver til familie, slekt og venner, ja så må de få lov til det! 

Dette var bare ett eksempel på at vi Nordmenn er kjempeflinke å kritisere andres pengeforbruk. Mennesker er generelt kjempeflinke til å kritisere hva andre mennesker rundt oss bruker penger på, og vi er generelt kjempeflinke på å irritere oss grønn over andre menneskers pengeforbruk. Vi tar oss ikke fem flate øre for å kritisere familie, slekt, venner, arbeidskollegaer, naboer og folk vi ikke kjenner. 

Hvis noen vi kjenner eller vet av har en hytte på fjellet, og så kjøper seg en hytte ved sjøen er vi flinke til å komme med negative kritikk angående hva de foretar seg. Skader det oss om noen rundt oss har to hytter? Blir det ikke opp til den/de det gjelder?

Det samme når det gjelder når noen vi vet av eller kjenner kjøper går til anskaffelse av bil nr.2, for da går kritikken og spørsmålet på hva de skal med to biler. Hva om de må ha to biler for å få hverdagskabalen med kjøring av unger til og fra barnehage/skole og fritidsaktiviteter til å gå opp? Kanskje har de barn i barnehage på en kant av byen, og jobber på hver sin kant av byen. 

Jeg kjenner mange som tar seg to sydenturer i året. Vær trygg! Kritikken om at de har to sydenturer i året vil ingen ende ta, og kritikken går på hvordan noen kan ha råd til to sydenturer. Hva om denne familien som kanskje har to sydenturer i året prioriterer penger på nettopp dette, og sparer til å få råd til to sydenturer. Det blir opp til familien selv!

Noen velger også å bruke penger på å pusse opp husene sine, og gå til anskaffelse av nye møbler. Det foregår heller ikke uten kritikk, dessverre. Utenforstående folk sitter og kritiserer at familien måtte pusse opp stua i år også, og den gamle sofaen på 4 år ble byttet ut.

Jeg har flere venner som elsker å kjøpe dyre merkeklær, og noen av vennene mine er motebevisste. Noen av vennene mine ønsker gjerne å vise bilder på facebook innkjøpene sine, og jeg synes det er kjempegøy å se hva vennene mine har kjøpt :)

Det er da selvfølgelig noen som ikke går av veien for å komme med negative og sure kommentarer, og en gang ble jeg (mot min vilje) lagt til på en gruppechat på facebook sammen med flere andre, hvor venninnen min som hadde kjøpt seg nye merkeklær ble diskutert negativt opp og i mente. Det var ikke måte på hva som florerte av negative kommentarer om hennes pengeforbruk på klær, mote og sminke. Jeg slettet meg fra den gruppechaten, fordi jeg ikke ville være med på å sverte venninnen min. Denne gruppechaten var for meg folk som var sjalu på venninnen min.

Kan ikke vi mennesker begynne å glede oss over hva de rundt oss foretar seg? Hvis noen vi kjenner kjøper seg en ny sofa, nye klær, kan ikke vi heller være glade på vedkommendes vegne i stedet for å sitte å komme med negativ kritikk og surmagede oppstøt om det sofa- eller kleskjøpet? 

Det virker som om det er en trend i samfunnet å kritisere hva andre mennesker rundt oss foretar seg og bruker pengene sine på. Dette er et tydelig bevis på Janteloven og sjalusien er det som råder hos de som stadig sitter og kritiserer.

Jeg skjønner ikke vitsen med å sitte å kritisere og irritere seg over hva andre bruker pengene sine på, og jeg lar meg ikke irritere.

Hvorfor skal jeg bruke energi på å irritere meg? Det andre mennesker bruker sine penger på f.eks. å kjøpe hytte, en ekstra bil, dyre julegaver, dyre merkeklær, to sydenturer i året. skader ikke meg i det hele tatt. Jeg har den evnen at jeg gleder meg på vedkommendes vegne at han/hun unner seg noe nytt som de ønsker seg. Så lenge det ikke er mine penger som blir brukt, har ikke jeg som privatperson noe med hva de bruker sine egne penger til.

Mitt mål er heller å bry seg om andre mennesker, i stedet for å bry seg med!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HØSTBILDER PLUSS LITT TIL FRA OKTOBER MÅNED :)

I Trondheim har vi hatt kjempefint høstvær, og fotoapparatet er min følgesvenn når jeg går tur :) Bladene på trærne går mer og mer i vinterdvale med kjempefine høstfarger.

Nok et tre med kjempefine høstfarger :)

Kjempefine høstfarger på dette treet også :)

Måtte teste ut speilreflekskameraet mitt ute like en dag før det var fullmåned i oktober, og jeg er ganske fornøyd med resultatet på bildet :)

Fredager eller lørdager er kosekvelder med hjemmelaget pizza :)

Takk til min rasekattvenninne Aase som lærte meg dobbeltstrikk. Dette er mitt første gryteklutpar som jeg strikket :)

Det er ikke høst uten fårikål :) Nam, nam :p

Til dessert hjemmelaget karamellpudding :p

Hver morgen må jeg ha min daglige smoothie :p Jeg begynner hver eneste morgen med en kopp med hjemmelaget smoothie :)

Smoothien min :)

NYE BILDER AV KATTENE MINE :)

Godpusen (N) Hakrilas Aros <3 :)

Godpusen (N) Hakrilas Aros <3 :)

 

Godpuseprinsen (N) Hakrilas Aros <3 :)

Godpuseprinsen (N) Hakrilas Aros <3 :)

 

Godpusejenta Ingave's Nadina <3 :)

Godpusejenta Ingave’s Nadina <3 :)

 

Godpusedronningen Nadina <3 :)

Godpusedronningen Nadina <3 :)

 

Godpusejenta (N) Hakrilas Dixie Rose <3 :)

Godpusejenta (N) Hakrilas Dixie Rose <3 :)

 

Godpuseprinsessen Dixie Rose :)

Godpuseprinsessen Dixie Rose <3 :)

 

Bildene er tatt med mitt speilreflekskamera Canon 300 D :)

 

 

BILDER FRA SVERIGETUR 26.09-29.09.2014 :)

26.09-29.09.2014 ble jeg med min rasekattvenninne på tur til Sverige. Hun skulle på utstilling med katten sin, og rasekattvenninnen min spanderte på meg hotellopphold den helga :) Første stopp for en lunch var på en liten restaurant rett utenfor Åre Sentrum, og jeg hadde ikke forventet å finne en restaurant hvor restauranteieren var ivrig RBK-fan :)

På utstillingen i Sverige deltok også Carolina med abyssinerkastraten Abydos. Abydos er morfar til vår abyssinerhunnkatt Dixie Rose :)

Kosegutten Abydos. Det var kjempegøy å se en del ting Abydos gjorde som også Dixie Rose gjør :)

S*Tarjeis Corona i utstillingsburet sitt :)

S*Tarjeis Corona på utstillingen i Sverige :)

Ragdollhunnkatten til min rasekattvenninne slapper av i hotellsenga :)

Ragdollhunnkatten Solstråle i utstillingsburet sitt :) Søndag 28.09.2014 ble Solstråle Supreme Premier :D

Min rasekattvenninne Anne Grete med Solstråle til nominering (utvelgelse av dommerens beste) til panelet :)

Den kjemepfine tittelsløyfa som Solstråle vant :)

Vanligvis når en katt blir Supreme Champion eller Supreme Premier feires dette med et glass champagne, men siden vi skulle kjøre flere mil hjem til Trøndelag 29.09.2014 feiret Anne Grete og jeg Solstråle til Supreme Premier tittel med en irish coffee :)

Bildet av denne Statoilstasjonen er tatt på Sväg :)

På tur til der vi var på utstilling så vi denne kirken som lå idyllisk til, og vi bestemte oss for å stoppe på hjemtur for å fotografere kirka :) Kirken lå ved et idyllisk tjern ikke så langt unna Sväg :)

Idyllisk beliggenhet for denne kirken :)

Kjempefin høstdag i Sverige :)

Området og tjernet ved kirka :)

Kjempenydelig høststemning i Sverige :)

 

ER STATSBUDSJETTET ET FORSØK PÅ Å PRESSE OSS SOM ER UFØRETRYGDET UT I JOBB IGJEN?

Hva i all verden er det politikerne tenker på når de foreslår i sitt statsbudsjett som ble fremlagt i går at uføre fra 1. jan. 2015 skal skattlegges som vanlige arbeidstagere?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/statsbudsjettet-2015/saa-mye-faar-du-i-skattelette/a/23311612/

Selv er jeg 80% ufør pga av kronisk betennelsesreumatisme, og jeg har lån. I prinsippet at jeg går inn med en overgangsordning for uføre med gjeld, slik at de skjermes i tre år.

Selv ble jeg uføretrygdet fordi kroppen min sa stopp! Jeg jobbet først som førskolelærer fra 1992 – 1996. Deretter fikk jeg omskolering til å ta fag på lærerhøgskolen bl.a. musikk og spes.ped, og jobbet så fra 2000 – 2004 som faglærer i ungdomsskolen. Valgte også selv å studere musikk mellomfag og til slutt musikk mastergrad! Fra 2005 til dags dato har jeg jeg jobbet som pianolærer, freelancemusiker på tverrfløyte med spillejobber i bryllup, begravelser, gudstjenester og begravelser i tillegg til 20% kordirigent!

Selv om jeg har jobbet de siste årene, fikk betennelse etter betennelse, og har gjennomgått operasjoner etter operasjoner. Etter en dag på jobb måtte jeg ta smertestillende for å i det hele tatt fungere hjemme, og etter én dag på jobb hadde jeg store kuler på hælene mine samt jeg var betent i albuer og skuldre! Til slutt sa min fastlege stopp! Han mente at min kroniske betennelsesreumatisme var grunnlag til at jeg burde søke om uføretrygd. Jeg fikk en kjempeflott veileder på NAV, og hun søkte meg inn på arbeidsavklaringstiltak for å se hva kroppen min tålte. Jeg var heldig å få arbeidsavklaring på kontoret på Norges Korforbund Sør-Trøndelag. Begynte i 50%, men da jeg kom hjem lå jeg på sofaen med store smerter, og kulene på hælene mine var så store at jeg nesten ikke fikk på meg sko. Det verket i skuldre og albuer. Gikk så ned til 40%, og det gikk bra i to uker. Da kom smertene i skuldre og albuer tilbake, og hælene ildrøde og betente. Deretter måtte jeg gå ned til 30% Heller ikke det gikk. Smertene og betennelsene i kroppen gjorde at jeg ikke hadde overskudd til noe som helst annet enn å ligge på sofaen. Jeg måtte starte dagen med smertestillende før jeg dro på jobb, og da kulene på hælene mine var på det største fikk jeg ikke på meg sko. Jeg måtte gå i sandaler.

Prøvde så ut 20%, og det gikk kjempebra! Da fungerte jeg både på jobb og på hjemmebane! Jeg slapp å ta medisiner om morgenen før jeg dro på jobb. Gikk så opp til 35 % for å se hvordan jeg reagerte, og etter to uker hadde jeg betennelser flere steder i kroppen at jeg ble sykemeldt i 3 dager fordi det verket i hæler, albuer og skuldre. Ble enig med veilederen min at jeg skulle gå ned til 20%, og det viste seg igjen at det var det som fungerte perfekt for meg.

Etter arbeidsutprøvingen skulle veilederen min skrive en rapport om meg som skulle danne grunnlaget for å søke om uføretrygd!

Jeg fikk en kjempebra ropprot hvor det stod svart på hvitt at jeg var positiv, engasjert, arbeidsvillig, kreativ, strukturert, selvstendig, har god orden og jeg hadde utført jobben på kontoret på en kjempeflott måte! Det står også skrevet at hvis Norges Korforund Sør-Trøndelag hadde hatt midler nok, skulle de gladelig ansatt meg i 20%!

Rapporten ble sendt inn til NAV sammen med uttalelser fra min fastlege, fysioterapeut og ortopeden min. Så var det bare å vente. I mellomtiden hadde jeg min AAP utbetaling hver måned.

Etter dette ventet jeg i 1 1/2 år før jeg fikk beskjed fra NAV om at jeg måtte sende inn krav om uføretrygd, for NAV var positiv til å innvilge en uføretrygd for meg. NAV-legen så tydelig at min betennelsesreumatisme ikke kom til bli bedre på sikt.

Etter å ha ventet i noen måneder fikk jeg brev i posten om at 80% uføretrygd var innvilget. Nå er jeg kjempeheldig som kan jobbe i 20%, og det gjør jeg også. Jeg jobber i 20% som kordirigent, og tar spillejobber på fløyta utenom. Føler meg beæret som får lov til å arbeide med det som er hobbyen min. Selvsagt skulle jeg ønske at jeg kunne jobbe mer, for jeg elsket jobben min som lærer!

Helsa mi var ikke forenelig med et slikt arbeid, og slett ikke i barnehage hvor det er mye løft av unger, av- og påkledning, for unger trenger hjelp til å ta av og på yttertøy, skyving av disser, skyving av akebrett, løfte unger når de faller og slår seg samt det verste som gjorde meg syk å stå ute når været var kaldt og rått! Det var det som utløste reumatismen min for første gang i 1995. Jeg stortrivdes i jobben min som førskolelærer!

Helsa mi var heller i forenelig slik at jeg kunne jobbe som lærer. Som lærer er det mye ståing som medførte betennelser i hælene mine, være ute i kulde og slaps når man har inspeksjon, skrive på tavla, og det medførte at skuldrene mine og albuene mine ble betente og obligatoriske turdager om høsten og vinteren. De obligatoriske turdagene måtte jeg sykemelde meg fra. Siden jeg er operert i hælene flere ganger har jeg ikke balanse nok til å gå på ski, og jeg har ikke styrke nok i armene til å bruke skistaver. Jeg stortrivdes også i arbeidet mitt som lærer!

Det er ingen som blir uføretrygdet for moro skyld! Alle sammen av oss som er uføretrygdet har faktisk en grunn for at vi har fått uføretrygd innvilget!

Selvsagt skal det lønne seg å jobbe slik statsbudsjettet er lagt frem. Det er jeg enig i!

Slik det fremkommer av statsbudsjettet, vil de kutte i inntektsgrunnlaget til den som er uføretrygdet, og det hører ikke hjemme i det hele tatt! Det vil si at indirekte vil politikerne presse uføretrygdete tilbake til jobb! Jeg selv kan ikke jobbe om 3 år! Selv vet jeg at min kroniske betennelsesreumatisme kan medføre at jeg må ha flere operasjoner. Jeg vet bare ikke når, og jeg vet ikke hvor! Hvis jeg får en betennelse i en hæl, må jeg operere den betennelsen!

Hvilken arbeidsgiver vil ansette en kronisk syk person? Svaret sier vel seg selv. Ingen arbeidsgivere ønsker  ansette en arbeidsgiver de vet er kronisk syk som kommer til å få en del fravær pga sykdommen sin. Tilrettelegging for en arbeidstaker som er kronisk syk koster penger for bedriften, og det har de færreste bedriftene råd til. Hvis en arbeidstaker sliter med rygg, nakke og skuldre vil en bedriftslege eller fysioterapeut pålegge en bedrift å legge til rette slik at arbeidstakeren kan få en heve- og senkbar arbeidspult, men jeg har hørt at bedrifter har nektet å gå til anskaffelse av slike pulter, fordi det koster penger! Andre bedrifter igjen har slike pulter på sine bedrifter, nettopp for å forhindre belastningsskader hos sine ansatte. Disse bedriftene samarbeider gjerne med en fysioterapeut for å legge til rette for sine ansatte.

Dersom politiskerne og andre som kritiserer uføretrygdete tror at vi som er uføretrygdet er det for moro skyld, tar de skammelig feil! Vi har ikke bedt om å bli uføretrygdet, og vi har ikke bedt om å bli syke! Felles for oss er at vi gjerne skulle ha byttet plass med noen andre for å få være i jobb!

Jeg kunne gjerne tenkt meg å fortsette om lærer i skolen, men når skolen ikke kan legge til rette for at jeg kunne slippe å stå flere timer om dagen, være ute å ha inspeksjon i rått og kaldt vær og være med på obligatoriske skidager, ja da har man ikke noe å stille opp med. I tillegg krever kommunen at sine ansatte skal jobbe i hvert fall i 50% stilling. De ansetter ikke en person i 20% stilling. Det blir for kostbart for dem! Dermed sier svaret seg selv at jeg ikke kan gå tilbake til yrket som lærer.

Heldigvis og takk og lov har jeg jobben som kordirigent i 20%, og det passer meg kjempebra. Jeg stortrives i jobben, og jeg får brukt meg selv 100% på det jeg brenner for :) Ikke minst får jeg jobbet med mennesker noe jeg stortrives med :)

Selv har jeg funnet ut hva som fungerer best for meg og min kroniske betennelsesreumatisme. Jeg må ha god tid om morgenen. Begynner dagen med en god og varm dusj, for å bli varm i leddene mine. Deretter spiser jeg en god frokost før jeg går løs på dagens jobb med å forberede ting til kordirigentjobben. Det være seg øve inn stemmene til koret slik at de sitter som spikret. Jeg har også ofte korsanger jeg må arrangere, og det bruker jeg også tid på.

Neste post på programmet er at jeg går i gang med å øve på fløyta, før jeg tar en god pause. Da spiser jeg lunch, og etter jeg har spist lunch går jeg meg en tur. Jeg elsker å gå turer. Hvis det er kaldt og rått ute blir ikke turene så lang, for da hovner jeg opp i hælene mine, og hælene blir røde og betente! To dager i uken trener jeg til fysioterapeut, og det er kjempegodt! Når jeg kommer hjem igjen, går jeg i gang med å øve på fløyta og piano igjen. Mannen min kommer hjem fra jobb kl.16.30, og vi spiser middag. Hver tirsdag er vi på koret hvor vi begge synger. Ellers er det gjerne styremøter m.m. for oss begge to, for både mannen min og jeg har forskjellige styreverv vi er engasjerte i.

Hvis jeg har en dårlig dag med i leddene mine med mye smerter hender det at jeg må ta meg en varm og god dusj for å holde leddene mine myke, og det pleier faktisk å hjelpe. I følge min lege som kjenner meg ut og inn trenger jeg å styre min egen hverdag, for en dag kan jeg være stiv i leddene mine, og ha mye smerter, og neste dag ikke. Det er om morgenen leddene mine er stivest, og det er da jeg trenger tid til å få dem myke slik at jeg ikke skal få store smerter. I tillegg er jeg avhengig av å ta reumatismemedisinen for å holde reumatismen min i sjakk.

Nei jeg setter meg ikke ned og synes synd på meg selv fordi jeg er ufør, for jeg nyter hver eneste dag, og jeg har en kjempebra livskvalitet. Jeg har familie, slekt og venner som jeg verdsetter kjempehøyt, og ikke minst jeg har interesser som gir meg kjempestor glede i hverdagen :)

Likevel reagerer jeg på statsbudsjettet som ble lagt frem i går! Snakk om å ta fra de fattige og gi til de rike. Skam over dette statsbudsjettet, og særlig for de som er uføretrygdet! Med et slikt statsbudsjett ber de om å få flere sosialklienter, og er virkelig det politikerne ønsker?

La oss som er uføretrygdet beholde den inntekten vår vi har krav på! Dersom politikerne tror at vi som er uføretrygdet kommer oss ut i arbeid om 3 år, tar dere skammelig feil. Vi har fått innvilget uføretrygden vår fordi vi har krav på det pga helsa vår.

 

 

 

 

 

BILDER TATT 10.09 – 13.09.2014 :)

Bildet ble tatt utenfor Lerkendal Stadion da jeg gikk meg en tur 10.09.2014 :)

Høsten er kommet lengre, og det er flotte høstfarger å se på trærne ute i naturen :)

Inngangen ved Trondheim Døvekirke :)

Parken ved St. Olavs Hospital en kjempefin og solfylt septemberdag :)

Parken ved St. Olavs Hospital :)

12.09.2014 reiste jeg til Oslo sammen min rasekattvenninne Christine. Vi skulle på SWS i Telenor Arena på Fornebu. Da vi stoppet på Alvdal oppdaget vi dette bygget! Bygget er i tilknytning til Aukrustsenteret :)

Om kvelden 12.09.2014 kjøpte vi oss lett middag på hotellet der vi bodde, og her er det jeg spiste :)

13.09.2014 var Christine og jeg sammen med sibirgjengen og spiste middag. Jeg spiste denne kjempegode hamburgeren, og den var kjempegod :)

BILDER FRA SWS OG OSLO PET SHOW I TELENOR ARENA 13.09-14.09.2014 :)

13.09-14.09.2014 var var jeg på Fornebu i Telenor Arena på SWS (Scandinavian Winner Show). I Telenor Arena ble det også arrangert Oslo Pet Show.

13.09-14.09.2014 var var jeg på Fornebu i Telenor Arena på SWS (Scandinavian Winner Show). I Telenor Arena ble det også arrangert Oslo Pet Show.

 

130914_utstillingshallen1aInne i Telenor Arena.

Inne i Telenor Arena. Katteutstillingen foregikk på et sted i hallen, og andre steder i hallen var det kaninutstilling, utstilling av fugler, utstilling av papegøyer, hundeshow, ponnyridning for barn, salgsboder for dyr, utstilling av alpakkaer, utstilling av slanger og edderkopper og utstilling av gullfisker.

Inne i Telenor Arena. Katteutstillingen foregikk på et sted i hallen, og andre steder i hallen var det kaninutstilling, utstilling av fugler, utstilling av papegøyer, hundeshow, ponnyridning for barn, salgsboder for dyr, utstilling av alpakkaer, utstilling av slanger og edderkopper og utstilling av gullfisker.

 

 

Området hvor utstillingen foregikk :)

Området hvor utstillingen foregikk :)

 

Lisbeth ønsker utstillere velkommen til informasjonsstanden til NRR :)

Lisbeth ønsker utstillere velkommen til informasjonsstanden til NRR :)

 

To blide og kjempefornøyde NRR-damer, Lisbeth og presidenten i NRR (Gøran) :)

To blide og kjempefornøyde NRR-damer, Lisbeth og presidenten i NRR (Gøran) :)

 

Bjarne O. Braastad holdt et kjempeinteressant foredrag om Kattens atferd. Han har også skrevet en bok om dette temaet!

Bjarne O. Braastad holdt et kjempeinteressant foredrag om Kattens atferd. Han har også skrevet en bok om dette temaet!

 

Jeg hadde med meg Nadina og Estilo på utstillingen. Her er Nadina i utstillingsburet sitt :)

Jeg hadde med meg Nadina og Estilo på utstillingen. Her er Nadina i utstillingsburet sitt :)

 

Nadina i utstillingsburet sitt :)

Nadina i utstillingsburet sitt :)

 

Estilo i utstillingsburet sitt :)

Estilo i utstillingsburet sitt :)

 

Estilo i utstillingsburet sitt :)

Estilo i utstillingsburet sitt :)

 

Det var dommer Thea som dømte de viltfargete abyssinerne. På SWS er det ikke vi utstillere som bærer kattene frem til dommerne, men assistenter. Vi eierne står bare og ser på bedømmelsen.

Det var dommer Thea som dømte de viltfargete abyssinerne. På SWS er det ikke vi utstillere som bærer kattene frem til dommerne, men assistenter. Vi eierne står bare og ser på bedømmelsen.

 

Nadina fikk kjempefin bedømmelse av dommeren :)

Nadina fikk kjempefin bedømmelse av dommeren, og hun viste seg kjempefint frem på dommerbordet :)

 

Nadina ble Ex 2 :)

Nadina ble Ex 2 :)

 

Den kjempefine Ex2-sløyfen som Nadina fikk :)

Den kjempefine Ex2-sløyfen som Nadina fikk :)

 

Estilo viste seg kjempefint frem på dommerbordet under grunnbedømmelsen :)

Estilo viste seg kjempefint frem på dommerbordet under grunnbedømmelsen :)

 

Estilo fikk kjempefin bedømmelse :)

Estilo fikk kjempefin bedømmelse :)

 

Estilo fikk sitt 3. CAP-cert, og dermed fikk han tittelen Premier :)

Estilo fikk sitt 3. CAP-cert, og dermed fikk han tittelen Premier :)

 

Den kjempefine Premier-sløyfen som Estilo fikk på SWS :)

Den kjempefine Premier-sløyfen som Estilo fikk på SWS :)

 

Min abyssinervenninne Kate med sin kjempefine abyssinerhannkatt Valentino. Valentino ble BIV (best i farge) :)

Min abyssinervenninne Kate med sin kjempefine abyssinerhannkatt Valentino. Valentino ble BIV (best i farge) :)

 

Min svenske rasekattvenninne med den kjempefine sibirkatten Izzy :)

Min svenske rasekattvenninne med den kjempefine sibirkatten Izzy :)

 

Vi fikk også tid til å gå rundt for å se på alle standene og de andre dyrene. Selv ble jeg helt betatt av av disse alpakkaene :) Den ene alpakkaen heter for Aake, og var med i en sketsj som Ylvisbrødrene hadde :)

Vi fikk også tid til å gå rundt for å se på alle standene og de andre dyrene. Selv ble jeg helt betatt av av disse alpakkaene :) Den ene alpakkaen heter for Aake, og var med i en sketsj som Ylvisbrødrene hadde :)

 

Aake Alpakka :)

Aake Alpakka :)

 

Alpakkaene :)

Alpakkaene :)

 

Søndag 14.09.2014 var det utvelgelse av NOM (dommerens beste) til panel og panelet. Her er Nadina i utstillingsburet :)

Søndag 14.09.2014 var det utvelgelse av NOM (dommerens beste) til panel og panelet. Her er Nadina i utstillingsburet :)

 

Estilo i utstillingsburet :)

Estilo i utstillingsburet :)

 

Kate med Valentino til utvelgelse av NOM (dommerens beste fertile hannkatt) til panelet :)

Kate med Valentino til utvelgelse av NOM (dommerens beste fertile hannkatt) til panelet :)

 

Min svenske abyssinerkollega Jan med sin kjempefine abyssiner under nomineringen :)

Min svenske abyssinerkollega Jan med sin kjempefine abyssiner under nomineringen :)

 

Den kjempefine abyssinerhunnkatten til oppdretterne til Nadina (Ingave's Una) :)

Den kjempefine abyssinerhunnkatten til oppdretterne til Nadina (Ingave’s Una) :)

 

Den kjempefine abyssinerhannaktten (Jazz) til min abyssinervenninne :)

Den kjempefine abyssinerhannaktten (Jazz) til min abyssinervenninne :)

 

Min rasekattkollega (i samme katteklubb som meg) med den kjempefine devon rex katten sin før nomineringen :)

Min rasekattkollega (i samme katteklubb som meg) med den kjempefine devon rex katten sin før nomineringen :)

 

Min rasekattvenninne Hege (som er med i samme katteklubb som meg) med den kjempefine devon rex katten sin under nomineringen :)

Min rasekattvenninne Hege (som er med i samme katteklubb som meg) med den kjempefine devon rex katten sin under nomineringen :)

 

Dommer Thea som dømte de viltfargede abyssinerne :)

Dommer Thea som dømte de viltfargede abyssinerne :)

 

Vi var noe som ble plukket ut til å fortelle om våre raser. Her er min abyssinervenninne med Estilo før vår presentasjon :)

Vi var noe som ble plukket ut til å fortelle om våre raser. Her er min abyssinervenninne med Estilo før vår presentasjon :)

 

To av mine rasekattvenninner som er sibiroppdrettere slapper av på utstillingen :)

To av mine rasekattvenninner som er sibiroppdrettere slapper av på utstillingen :)

 

Tiril med sin kjempefine sibirkatt etter panelet søndag 14.09.2014 :)

Tiril med sin kjempefine sibirkatt etter panelet søndag 14.09.2014 :)

 

Søndag 14.09.2014 måtte jeg nok en gang gå bort for å hilse på de kjempesøte alpakkaene Aake og hans venner :)

Søndag 14.09.2014 måtte jeg nok en gang gå bort for å hilse på de kjempesøte alpakkaene Aake og vennene hans :)

 

Alpakkaene :)

Alpakkaene :)

 

Min rasekattvenninne med sin kjempefine burmeser som tok tittelen Supreme Champion på SWS :)

Min rasekattvenninne med sin kjempefine burmeser som tok tittelen Supreme Champion på SWS :)

 

Utstillingsburene som Estilo og Nadina hadde under SWS :)

Utstillingsburene som Estilo og Nadina hadde under SWS :)

 

NEI TAKK, JEG TRENGER INGEN BARNEVAKT!

Jeg har gjentatte ganger i de siste månedene (mai – nå i september) fått inn flere kommentarer fra én anonym leser. Grunnen til at jeg sier én anonym leser, er fordi ip-nummeret er det samme på alle kommentarene fra den anonyme. Jeg har bevisst valgt og ikke godkjenne kommentarene fra den anonyme, for jeg vil ikke diskutere med ham/henne på bloggen min.

Du anonym vet godt hvem du er, og jeg skal ikke avsløre ip-nummeret ditt, og jeg ser av statcounter at du daglig besøker bloggen min. Likevel tusen takk for at du daglig besøker bloggen min :) Jeg vil heller ikke spekulere i hvem du er anonym, og for meg er det akkurat det samme hvem du er!

Kommentarene jeg har mottatt er kritikk av bilder jeg legger ut, og kritikken går på at det er andre personer med på bildene mine! Dette gjelder på bilder har tatt på katteutstillinger og andre bilder jeg har tatt. Den anonyme minner meg stadig på at det ikke er lov til å legge ut bilder av andre personer, den anonyme har gjentatte ganger spurt meg i sine kommentarer om de som er med på bildene vet at jeg har lagt dem ut, den anonyme kommet med kommentarer om at han/hun kjenner mange personer på mine bilder og sist men ikke minst har den anonyme kommet med beskyldninger om at jeg har stjålet bildene av kattene mine som jeg har lagt ut på bloggen min!

Her er mine svar til den anonyme som har kommentert:

1) Jeg trenger ikke deg som barnevakt på bloggen min, og barnevakt for bilder jeg legger ut!

2) Du kjenner slett ikke noen av de som er med på mine bilder, og det er tom trussel fra din side! I så fall vil jeg vite fult for- og etternavn på de personene du har skrevet at du kjenner. Det kommer du ikke til å gjøre, for sannheten er at du ikke kjenner en eneste av de personene som er avbildet på mine bilder :)

3) Jeg legger ut akkurat de bildene jeg selv ønsker på min egen blogg!

4) Du anonym har ingenting å blande deg bort i om jeg har fått godkjennelse fra de som er med på bildene til å publisere dem på bloggen! Dette er kun en sak mellom meg og den/de som er med på bildene!

5) Beskyldningene om at jeg har stjålet mine egne bilder av mine katter vil jeg ha meg frabedt! Hva slags intensjon skulle jeg ha å stjele bilder av andre abyssinere! Beklageligvis så er nok alle mine bilder av Dixie, Nadina, Aros og Estilo mine egne bilder som jeg egenhendig har tatt selv!

6) Hvis du anonym absolutt vil vite det har vi i rasekatt- og utstillingsmiljøet en gylden regel oss i mellom at det går kjempefint å publisere bilder av oss på facebook og blogg. Mange bilder blir tatt når vi er på utstillinger, og mange av oss utstillere jobber som assistenter på en utstilling. Dermed er vi automatisk gjenstand for å bli med på bilder hos mange utstillere, men også publikummere. Ikke minst når kattene våre er i panelet så ønsker vi å dele bilder av dem, og da vil det gjerne vises assistenter på bildene. Vi har spurt hverandre på forhånd om det går fint om bilder av oss blir publisert, og da har nesten alle sammen gitt sitt samtykke. De som ikke ønsker at bilder av seg selv blir publisert på facebook eller blogg har også gitt beskjed om det. Dommerne som dømmer på utstillinger har gitt klarsignal til at bilder av dem blir lagt ut, for de sier at de blir tatt bilder av over alt hvor de reiser og dømmer!

7) De andre bildene som jeg publiserer på bloggen min hvor personer er med, har du over hodet ingenting å blande deg bort i om jeg har spurt mine venner om tillatelse til å publisere bilder av dem på facebook eller blogg!

8) Jeg står ikke til regnskap for deg anonym for hva jeg foretar meg når det gjelder å publisere bilder på bloggen min!

9) Spørsmålet til deg fra meg er: “Er du ansatt som selvutnevnt bloggpoliti?” Det virker slik når du anonym siden mai måned har skrevet anonyme kommentarer under så og si alle mine innlegg hvor jeg har publisert bilder om at jeg bryter Norsk Lov!

10) Hvis du ønsker å vite det, kommer jeg til å fortsette å legge ut bilder på bloggen min, og jeg lar meg ikke skremme av dine kommentarer om at jeg bryter Norsk Lov når jeg legger ut bilder på bloggen min!

11) Alle dine anonyme kommentarer kommer jeg fortsatt til å slette, for å publisere kommentarene dine er for meg helt og holdent meningsløst! Jeg kunne valgt å publisere kommentarene dine, men det hadde vært med ett formål, nemlig at mine blogglesere selv kunne se hvordan anonyme dummer seg ut, og ikke tørr å stå fram med navn eller nicknavn.

 

 

 

 

 

SEPTEMBER, HØST OG BILDER :)

Nyoperert i høyre arm!

Det er september, og bladene på trærne begynner å bli gule.

Røde og gule blader på dette treet!

Tre med høstfarger på bladene.

Dixie og lillebror Estilo koser seg på verandaen :)

Dixie koser seg og slapper av på verandaen :)

Da er vi allerede kommet til september måned, og det går mot høst. Likevel synes jeg at høsten er en kjempefin årstid med kjempefine høstfarger ute i naturen. Ingenting er som å krype under kosepleddet med en god kopp te, tenne levende lys og finne frem håndarbeidet. Da er høstkvelden perfekt for min del :D

Vi har hatt noen kjempefine septemberdager med 17 – 20 grader og sol. Akkurat slik elsker jeg høsten :)

Jeg har allerede kommet i gang med kordirigentjobben etter sommeren, og det var kjempekoselig å begynne på igjen etter en lang og kjempeherlig sommerferie. I høst har vi 3 konserter vi skal øve til, og det er viktig for et kor å ha noe å øve fram mot. Det motiverer korsangerne, og også dirigenten. Som kordirigent forbereder man seg gjennom hele uken til korøvelsene. Når jeg er godt forberedt flyter alt lettere på korøvelsene. Jeg bruker vel 2 timer hver dag til å forberede meg. I tillegg til å arrangere korsanger til koret.

Vi har også begynt høstsemesteret i koret hvor mannen min og jeg synger. Det var også kjempekoselig :) I koret hvor jeg selv synger øver vi til “Korslaget” som vi skal være med på sammen med noen andre kor, og det blir kjempegøy :) Første helgen i advent skal vi ha juleforestilling, og vi begynner så smått å øve til det også nå etter hvert :)

28.08.2014 ble jeg operert i hånda. Jeg har lenge slitt med at den ene fingeren har hoppet ut av ledd, og det viste seg at leddet var slitt og betent. Jeg kommer meg ikke i gang med å spille fløyte før i oktober, men jeg har allerede fått flere spillejobber (hyggetreff og gudstjenester). På torsdag som kommer skal jeg ta stingene i hånda. Etter operasjonen har ikke fingeren hoppet ut av ledd mer, og det er så kjempegodt. Selv om jeg har operert i hånda går det bra med kordirigentjobben, for jeg spiller stemmene med venstre hånd, og jeg dirigerer med venstre hånd.

Ellers gleder jeg meg kjempemasse til helgen, for da er det Scandinavian Winner Show i Telenor Arena på Fornebu. Jeg skal ha med Nadina og sønnen Estilo. Kattene som deltar på den utstillingen må være kvalifisert gjennom hele året. Nadina har oppnådd tittelen IC (Internasjonal Champion), og dermed er hun automatisk kvalifisert. Estilo har i fått 2 NOM (dommerens beste), og dermed er han også kvalifisert for utstillingen. Det kommer katter fra Sverige, Danmark, Finland, og ja til og med fra Italia, Sveits m.m. Det er et stort show dette, og en opplevelse å være med på for oss som driver med katt og katteutstilling :) På en slik utstilling kan man ikke gjøre regning med at katten får sitt cert, fordi det er så mange konkurrenter om et cert. Det får man ta som en stor bonus. Jeg gleder meg kjempemasse til å treffe abyssinervennene mine og andre rasekattvenner fra Norge og Sverige.

Jeg skal sitte på med ei rasekattvenninne som er med i samme katteklubb som meg, og det passer jo bra nå som jeg må være forsiktig med å kjøre etter operasjonen i fingeren.

Skal begynne å se litt på det jeg skal ha med ned til utstillingen denne uken, og jeg må pakke på en måte slik at det ikke tar så stor plass i bilen. Vanligvis når jeg reiser har jeg med meg 1 stor trillekoffert med alt utstyret til kattene (burgardiner, kattetoalett, liggeunderlag, vann- og matskåler, informasjonsrammer med informasjon om abyssinere og bilder av kattene som jeg har oppe på utstillingsburene for å pynte opp. Pakker jo mer for kattene enn for meg selv på en utstillingshelg :)

Vær sikker på at bilder fra utstillingen kommer over helgen :)

Ønsker alle en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke :)

BILDER FRA KRISTIANSUND 23.08.2014 :)

Kjempefint blomsterbed med fine blomster i Kristiansund :)

Bildet er tatt fra Nordmørskaia i Kristiansund, og bygget rett fram er rådhuset i Kristiansund :)

Nordmørskaia i Kristiansund :)

Bildet tatt fra Nordmørskaia. Til venstre ser dere Nordlandet, og Nordlandet Kirke, og til høyre ser dere litt av Innladet :)

Her ser dere Gomalandet til venstre, og og Nordlandet til høyre. Nordsundsbra midt på bildet :)

Bildet av Kristiansund tatt fra Nordmørskaia :)

Slike sko skal jeg bestille meg, men da med bilde av en abyssiner på :)

Kjempestilige sko for crazy catlady :)

Om kvelden 23.08.2014 var vi på en restaurant og spiste middag, og feiret bursdagen min. Dommerne på utstillingen hadde sin dommermiddag der :)

Vi koser oss på restauranten :)

Jeg spiste kjempegod kylling, og det smakte kjempegodt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kitty Clock:

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: tokremme@frisurf.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke!:)

Mandagstema:

Himmelsk:

Link til bloggen Pass på pus:

Emner:

Arikv:

Blogvin:

Follow on Bloglovin

Newspost:

StatCounter: