Get Adobe Flash player

TÅLER DU IKKE UNGER SOM HOPPER PÅ EN TRAMPOLINE UTEN Å BRÅKE, SÅ FLYTT LENGST MULIG UNNA FOLK!

I dagens utgave av Adresseavisen 27.08.2015 stod det å lese at en anonym kvinne har skrevet sin frustrasjon under “Ordet Fritt” forrige uke om at hun ønsker restriksjon av bruken av trampoline i tettbygde strøk!

Her kan dere selv lese innlegget:

http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article11468728.ece

Da har man etter min mening lite å klage på!

Så lenge det ikke hoppes, hoies og hyles på en trampoline på nattestid (fra kl.21.30 – 08.00) ser jeg ikke at det skal være noe problem.

Hvis det er et så stort problem for denne anonyme damen at unger hopper på trampolinen, får hun se å flytte lengt mulig bort fra folk, og langt opp på fjellet hvor hun ikke har naboer. Selv synes jeg det er verre når naboer begynner å bråke med gressklippere kl.07.30 om morgenen!

Når ble det bråk at unger ler og har det morsomt? Jeg bare spør. En ting jeg skal være enig i, og det er at foreldre bør kunne snakke med ungene sine om bruken av stemmen når de er ute, og de kan ta hensyn. Har forståelse for at man kan reagere på at unger hyler, hoier og skriker høyt. Den problematikken skjønner jeg, men som nabo kommer man ingen vei med å kjefte på ungene! Det vil gjøre vondt verre. Snakk med foreldrene og ungene, slik at man kan komme til en enighet som er til det beste for begge parter. I et borettslag hvor man bor tett må alle ta hensyn til hverandre. Det gjelder alle veier, og ikke bare én vei.

Selv har vi flere vennepar som har unger, og de har også trampoliner ute i hagene sine. Noen av venneparene våre har fortalt at naboer har klaget over at ungene hopper på trampolina, men noen av venneparene våre har også innført et tidspunkt for når det er slutt med trampolinehoppingen for kvelden. I tillegg så har jeg hørt at venneparene våre har snakket til ungene sine før de går ut og hopper på trampolinen, og de har gitt dem tydelig beskjed om at hvis de har blir for høyrøstet med høylydt hyling er det slutt på tramplinehoppingen. Det har ungene godtatt, og selve trampolinehoppingen har foregått rolig og stille for seg.

Hva med generasjonen min. Da jeg var barn- og ungdom på 70-tallet holdt vi på å leke sisten, hoppet strikk, hoppet langtau, kjørte med akebrett, lekte sisten og vi lo og hadde det gøy. Vi var 6-8 jenter sammen, og det var ikke en eneste klage fra naboene!

Det hendte at hvis guttene i nabolaget ble for høyrøstet når de spilte fotball fikk beskjed om å gå på grusfotballbanen å spille, og det gjorde de.

Hvis du bor i et nabolag hvor det bor barnefamilier så skal du tåle at unger leker og har det gøy sammen! Samtidig er det foreldrenes ansvar å lære ungene opp til å vise hensyn med stemmebruk utendørs.

Jeg har også hørt eksempler på borettslag med mange småbarnsfamilier hvor borettslaget har nektet å lage en lekeplass for ungene! Hva er problemet? Unger trenger å utfolde seg fysisk gjennom leken, og fysisk lek er en del av unger sin motoriske utvikling! Forventer man i 2015 at unger bare skal sees, og ikke høres slik det var før i tiden? I dag er det lovpålagt når det bygges nye borettslag hvor man har barnefamilier at det skal være en lekeplass for ungene.

Jeg har vært på besøk hos mange venner og kjente som bor i borettslag. Hagene deres er så tette opp i hverandre, og du kan godt høre hva naboene prater om. Det er en lekeplass også i borettslaget, men ikke stor nok plass for å romme en trampoline. Dermed blir det slik at familiene selv har sin private trampoline inne i sin egen hage. Det er da jeg mener at naboene må tåle at unger hopper på trampolinen, men at foreldrene snakker tydelig med ungene sine om at de skal ta hensyn til naboene når det gjelder hyling, roping og skriking!

I borettslag er det viktigere enn noen gang med å respektere beboerne som bor der, men å reagere på trampolinehopping som foregår i rolige former uten bråk og støy synes jeg er å gå langt over streken. Da har man ikke noe i et borettslag å gjøre. På 90-tallet var det en venninne av meg og hennes mann fikk kjeft av en nabo som klaget over at deres nyfødte baby gråt. Slikt mener jeg er uhørt! Man klager ikke over at en nyfødt baby gråter!

Jeg vet det finnes mange borettslag hvor det finnes beboere som overhodet ikke liker unger, og jeg har selv personlig vært vitne til at en beboer kjeftet på to jenter som rolig satt og lekte med Barbiedukkene sine ute på plenen, og jeg skal være ærlig å si at jentene ikke bråkte eller var høylydte.

Vi har en lov i Norge om offentlig ro og orden i tettbygde strøk mellom kl.23.00 – 07.00! Den loven gjelder for alle, og ikke for noen!

DEN KJEMPEHERLIGE ABYSSINERTRIOEN MIN OG NYE BILDER AV KATTENE <3 :)

Kattene sier at nå er det på tide at matmor oppdater sine blogglesere om dem, og det skal jeg gjøre :) Som den kjempeheldige “tjeneren” jeg er til Nadina, Dixie og Elvis må jeg jo gjøre hva de sier :)

Det har vært kjempeherlig og fint vær med sol og varme hos oss i Trondheim, og Dixie og Elvis har storkost seg ute på verandaen. Stakkars Nadina har en body på seg, fordi hun fikk et gnagsår på hoften sin av den forrige helgipsbandasjen. Jeg tror det har vært varmt til stakkars Nadina, men jeg har på ei vifte som blåser litt kaldluft på henne slik at det ikke skal bli for varmt.

Nå er det ca. 1 uke igjen til Nadina skal på røntgen, og da får vi se hvordan bruddet har grodd, og om man kan ta av gipsbandasjen. Jeg krysser fringre, tær og labber på kattene for Nadina får ta av gipsbandasjen sin. Herlighet så tålmodig den kjempherlige godpusejenta mi har vært de ukene hun har vært skadet! Den tålmodigheten hennes er en sann fryd! Alle som har truffet Nadina i løpet av disse ukene blir kjempeimponert over henne, og de får lov til å ta henne på fanget for å kose med henne. Det liker Nadina kjempegodt <3 :) Det skal bli kjempherlig når hun får av gipsen sin!

Dixie har hatt løpetid nå, men Elvis er litt for ung til å skjønne helt hva han skal gjøre. Det hender at han biter henne i nakken, og stiller seg over henne i paringsstilling. Så sier det stopp, og han går bort. Dixie stakkar har jo da fått falske forhåpninger, og vil ha mer :)

Elvis er i fyr og flamme når han er ute på verandaen. Han tar ikke fem flate øre for å klatre til toppen i nettingen vi har der.  Når han ser et insekt, er han raskt på vei opp nettingen :)

Jeg er så ufattelig stolt over Elvis og Dixie sin oppførsel ovenfor Nadina nå som hun har vært skadet. Både Elvis og Dixie er kjempesnille mot henne, og selv om Nadina er skadet har de fremdeles stor respekt for Dronning Nadina. Av og til så legger de seg ved hundeburet, og da ligger de og passer på Nadina <3 :) Godpusene mine <3 :)

05.09 – 06.09.2015 skal det være katteutstilling i Ålesund, og jeg hadde egentlig ikke tenkt å melde på dit, men siden oktober og november blir travel med konserter med korene, valgte jeg å melde på nå. Elvis trenger treningen på å være med på utstillinger. På denne utstillingen er det siste utstillingen han stiller i kattungeklassen 4-7 måneder. Dixe melder jeg på fordi jeg håper hun kan få CACS-cert, men jeg vil ha et kull på henne før hun evt. kan ta sin Supreme Championtittel. Dixie trenger å få mer tyngde på kroppen sin, og det vil hun få hvis hun får et kull.

Dermed valgte jeg å melde på Sunnmørskatten sin utstilling, og jeg gleder meg kjempemasse :)

På timeplanen på lørdag eller søndag står det bading, og kloklipp. Klørne må klippes en uke før utstillingen.

Jeg skal sitte på med lederen i katteklubben jeg er med i, og jeg er så heldig at jeg får bo på Thon Hotell hvor jeg bodde for to år siden da jeg var på Sunnmørskatten sin utstilling :)

Har tatt noen nye bilder av kattene som jeg har lyst til å vise dere :) Jeg håper dere liker dem :)

 

Godpusejenta Dronning Nadina i hundeburet sitt <3 :)

Godpusejenta Prinsesse Dixie Rose koser seg ute på verandaen <3 :)

Godpusegutten Prins Elvis koser seg ute på verandaen <3 :)

Turtelduene Dixie og Elvis nyter sommerdagen ute på verandaen <3 <3 :)

KJEMPEHERLIG OG KOSELIG BURSDAGSHELG MED SOL OG GODT VÆR :) BEGYNNER Å TREKKE MÅNEDENS LESER FRA SEPTEMBER MÅNED!

Hei, og riktig god tirsdag kjære bloggvenner og blogglesere :) Dere skal vite at jeg setter kjempestor pris på hver og en av dere, og det er nettopp dere blogglesere og bloggvenner som gjør at jeg har motivasjon til å blogge, og som gjør at jeg stortrives med å ha blogg :)

Jeg har hatt en kjempekoselig helg :) Været har vært strålende med sol og varme :) Humøret er på topp, og jeg har det kjempebra :)

Lørdag 22.08.2015 tok jeg meg en trimtur før det ble for varmt ute. Det var kjempegodt. Om ettermiddagen vasket jeg leiligheten og ryddet før jeg gikk i gang med å bake kaker til bursdagsselskap jeg skulle ha søndag 23.08.2015 :)

Søndag 23.08.2015 var det bursdagen min, og jeg ble 49 år :) Jeg fikk kjempemange og koselige bursdagshilsninger fra familie, slekt og venner, og det satte jeg kjempestor pris på <3 :)

Mannen min var på seminar (gjennom Norges Korforbund Sør-Trøndelag) på en folkehøgskole ikke så langt fra Trondheim. Han reiste fredag, og kom hjem søndag ca.kl.14.00. Vi koste oss med kjempegod middag før jeg hadde kaffeselskap.

Kl.18.00 hadde jeg bursdagsselskap, og da var det selskap de nærmeste vennenen mine, og det var kjempekoselig <3 :) Vi drakk kaffe, og koste oss med kaker. Siden det var så varmt fant jeg ut at jeg heller bakte en pavlovakake i stedet for bløtekake. Jeg laget et bakebrett med pavlovakake, og trodde at det kom til å bli masse igjen. Nei da. Det var bare et lite hjørne igjen av pavlolakaken :D

Vi hadde det kjempekoselig, og satt og pratet og lo :)

I går 24.08.2015 stod jeg opp som vanlig kl.08.00, og ordnet meg i stand. Gikk meg en liten tur, før jeg laget en ny pavlovakake, for på ettermiddagen skulle familien min komme på bursdagsfeiring :)

Kl.17.00 kom min mor, søsteren min, min yngste nevø, svogeren min, min niese og sønnen hennes på bursdagskaffe. Vi hadde noen kjempekoselige timer sammen :) Kakene fikk bein å gå på :)

Etter familien min dro hjem hadde jeg skypemøte gjennom Aby- og somaliringen. Det er en skandinavisk interesseklubb for oss med abyssinere og somalier. Jammen er det smart å ha slike møter på skype! Vi er to i styret fra Norge, ei fra finnland, og resten fra Sverige. Vi vektlegger helse på abyssinere og somali, for det er kjempeviktig!

Med hånden på hjertet føler jeg meg ikke gammel. Alderen er bare ett tall, og sier ikke noe om hvordan man er som person. Selvsagt sier kroppen min i fra at jeg ikke er 30 år lengre, men det har ikke noen betydning. Etter hvert som man blir eldre flytter grensene seg for hva man regner som gammel. Vi som er i 40 årene nå kan ikke sammenliknes med de som var i 40 årene på 50- og 60-tallet. Jeg ser bare på min mormor. Selv syntes jeg hun var gammel da hun var 70 – 80 år. Det var fordi hun gikk i litt gammeldagse skjørt, og hun var hjemmeværenden. Min mor som nå er 80 år har virket mye yngre i både klesstil og væremåte enn det min mormor var. Moren min var yrkesaktiv frem til hun gikk av med pensjon i en alder av 62 år.

Samtidig tror jeg at jo eldre vi blir, jo mer flytter grensene oppover for det å være gammel. De sier jo at man tror man er 23 år i hodet selv man er over 40 år :) Jeg bærer alderen min med glede, og har livsgnist og humøret som jeg er kjempeglad for å ha :)

Alle mennesker forandrer seg jo eldre man blir. Selv er jeg blitt en tryggere utgave av meg selv enn det jeg var da jeg var 25 år, og jeg ser ting med andre øyne enn hva jeg gjorde da jeg var 25 år. Slik er det med alle sammen.

Hvis man har det bra med seg selv, er det ikke noe problem å bli eldre :)

I dag stod jeg opp kl.07.30, dusjet, spiste frokost, drakk kaffe og koste meg med avisen. Kl.10.00 gikk jeg i gang med å øve på fløyta.  Jeg har fått spillejobb i bisettelse på fredag, og det må øves til. I kveld er det korøvelse i koret hvor mannen min og jeg synger.

Onsdag 26.08.2015 kl.19.00 er det medlemsmøte for oss medlemmer i katteklubben jeg er med i. Vi skal ha et oppsummeringsmøte i forbindelse med utstillingen vi arrangerte i juni, og vi fleste er nok spente på det økonomiske resultatet.

Torsdag 27.08.2015 skal mannen min, broren hans og to venninner av meg på Lerkendal på returkampen mellom RBK og Steaua, og det gleder jeg meg kjempemasse til :)

Jeg har så mye å se frem til nå, og det skjer kjempemasse positivt i livet mitt.

Har fått en del spørsmål fra flere av dere som følger meg på bloggen og på youtubeprofilen min om jeg kommer til å fortsette med videoopptak hvor jeg har opplæring i å spille piano? Ja det kommer jeg til å gjøre! Jeg har ikke prioritert dette i sommerferien, men nå jobber jeg med videoopptak av leksjon nr.3. Når videoen er ferdig, skal jeg publisere videoen her på bloggen min, og jeg skal publisere den på youtubeprofilen min :)

Nytt fra september måned er at jeg hver måned kommer til å trekke ut en “Månedens leser” av alle dere som kommenterer på bloggen min. “Månedens leser” jeg trekker ut vil få en liten overraskelse i posten fra meg.

Allerede fra september måned begynner jeg med å kåre “Månedens leser”. “Månedens leser” jeg trekker jeg ut den siste i hver måned, og jeg trekker ut én “månedens leser” av absolutt alle kommentarene som dere skriver til meg i løpet av en måned! Alle som kommenterer på bloggen min den måneden er med i trekningen, og jeg glemmer ingen!

Grunnen til det er fordi at jeg ønsker å hedre dere som er mine trofaste blogglesere og bloggvenner, for jeg setter kjempestor pris på dere alle sammen <3 :)

Jeg ønsker dere alle en kjempefin tirsdag, og ei fortsatt kjempefin og god uke :)

 Her er noen bilder jeg har tatt de siste dagene:

Kjempefine blomster i parken :)

Kjempefine blomster i parken :)

En del rogn på dette treet!

Solskinn gjennom treet :)

Sjokoladekake jeg bakte til bursdagen min :)

Pavlovakaken jeg bakte :)

Kjempefine bursdagsgaver som jeg fikk :)

GODPUSEJENTA SC INGAVE’S NADINA 6 ÅR I DAG 17.08.2015 :)

I dag 17.08.2015 fyller godpusejenta mi SC Ingave’s Nadina 6 år :) Jeg er kjempetakknemlig for at oppdretterne til Nadina (Inger og Kåre) lot henne få komme til meg <3 :)

Oppdretterne var kjemepflinke til å sende meg bilder av Nadina slik at jeg kunne få se hvordan hun utviklet seg, og jeg ble kjempeforelsket i den lille abyssinerjenta <3 :)

Når man venter en kattunge, så går dagene før kattungen kommer så sakte. Du kan sammenlikne det med å glede seg til julaften. Akkurat på samme måte gledet jeg meg til å få treffe lille Nadina.

Første gangen jeg traff Nadina var på Adelkatten sin utstilling i desember 2009. Da var hun litt over 3 måneder gammel. Oppdretterne lurt på om de kunne få lov til å stille henne på utstilling i Sverige helgen etter Adelkatten sin utstilling, og det sa jeg ja til :)

Da jeg traff Nadina for første gang ble jeg ytterligere forelsket i den kjempesøte abyssinerjenta <3 :)

 

Nadina i utstillingsburet på Adelkatten sin utstilling 06.12.2009 :)

Jeg avtalte med oppdretteren at hun skulle ta Nadina med seg til Værnes i januar 2010, for da skulle hun reise til Steinkjer for å besøke sin familie som hun har der.

04.01.2010 var dagen endelig kommet til at jeg skulle kjøre til Værnes for å treffe oppdretteren (Inger), og ta med meg Nadina hjem. Jeg var så spent, og sommerfuglene hoppet i magen min :) Det var som om jeg ikke kom meg fortest mulig hjem.

Da jeg kom hjem slapp jeg Nadina ut av reiseburet, og hun fikk gjøre seg kjent med de andre kattene. Som en abyssiner var Nadina selvsikker, og hun hadde halen rett i været. Den lille kattungen sa i fra hvis de andre kattene kom for nære, og de andre kattene fikk med en gang respekt for Nadina. Nadina fant seg en krok ved et kråskap vi hadde på stuen, og der lå hun og fulgte med på hva de andre kattene gjorde. Hvis de kom for nære, freste hun og knurret. Det tok ikke mer enn 2-3 dager før Nadina også ble fult innlemmet i katteflokken.

Nadina ble kjempegode venner med Aros og de andre abyssinerene jeg hadde <3 :) Godpusejenta var og er en kosepus <3 :) Hun har alltid elsket, og elsker fremdeles å ligge i fanget når hun vil slappe av og kose seg <3 :) Da maler hun lykkelig <3 Nadina er også selvstendig og bestemt, og hun vet kjempegodt hva hun vil.

Godpusejenta Nadina slapper av på sofarygget <3 :) Dette bildet ble tatt første dagen da Nadina kom til oss :)

Nadina var en selvsikker kattunge, og hun tok ikke fem flate øre for å sette de andre kattene mine på plass :)

Som alle andre kattunger fant jeg Nadina sovende på de merkeligste steder. Her sammen med stereoanlegget :) Bildet av Nadina ble tatt noen få dager etter at hun kom til oss :)

Planen var jo da vi fikk henne å ha kull på Nadina. 23.11.2011 fikk Nadina sitt første kull som bestod av 2 hunnkatter og 2 hannkatter. 07.06.2013 fikk Nadina sitt andre kull som bestod av 6 hannkatter! Kattungefødslene til Nadina har gått lett, og kattungene har nærmest plumpet ut :)

Begge gangene når Nadina fikk kattunger viste hun at hun var en superflink kattemamma for sine smånurk, og hun passet kjempegod på kattungene sine. De to gangene da Nadina hadde kull, godtok Nadina at de som kom på besøk til oss fikk kose med kattungene sine, men første bud var å kose med henne før de fikk låne seg en kattunge :) Når gjestene våre har holdt og kost med Nadina sine kattunger, har hun fulgt nøye med om kattungene har hatt det bra. Ved første pip fra kattungen har hun bedt om å få kattungen tilbake igjen.

 

Kattemammakjærlighet ved første blikk <3 <3 :) Bildet ble tatt 23.11.2011 da Nadina fødte kattungene i D-kullet.

Fra (N) Hakrilas D-kull som ble født 23.11.2011, valgte jeg å beholde Dixie Rose. Her ligger mamma Nadina og Dixie Rose og koser seg sammen <3 :)

Supermamma Nadina sammen kattungene hennes fra (N) Hakrilas E-kull som ble født 07.06.2013 :)

Siden Nadina er den som har hatt kattunger, er det hun som er dronningen i kattflokken. Datteren Dixie Rose har godtatt dette, og derfor er Dixie Rose og Nadina kjempegode venner <3 Dixe Rose og Nadina kan ligge og sove sammen, de vasker hverandre, og de bryr seg om hverandre. Kjærlighet og vennskap dyr i mellom er kjemperørende å se på :) Det tok en god stund før Nadina aksepterte at Dixie Rose kom til å bo hos oss. Nadina på sin side var ikke særlig glad over dette. Når kattungene blir ca. 12 uker gamle, er kattemamma som regel lei kattungene sine, og hun vil helst ikke vite av dem. Nadina var lei av Dixie Rose, og mente nok at hun skulle flytte. Etter hvert aksepterte Nadina at Dixie Rose bodde her, og de ble kjempegode venner <3 :)

Dixie Rose har stor respekt for mamma Nadina, og det hjelper på at det ikke oppstår konflikt i en katteflokk. Av og til hender det at Nadina vil ligge i fanget til mannen min eller fanget mitt alene. Hvis Dixie Rose da kommer for å legge seg der, ser Nadina på henne med et bestemt blikk, og Dixie rygger unna. Det vil si at Dixie lar Nadina få ligge i fred i fanget. Dixie Rose er under Nadina på rangstigen frem til hun får kull. Innordning etter rangstigen er noe kattene selv ordner opp.

Med hånden på hjertet har det sjelden eller aldri vært konflikter mellom Dixie Rose og Nadina. De to går kjempegodt sammen. Mye av årsaken er fordi Dixie Rose og mamma Nadina er omgjengelige, og begge to unngår konflikter.

Nadina har deltatt på katteutstillinger siden hun var litt over 3 måneder gammel, og hun har gjort det kjempebra på utstillingene. Etter hvert som hun begynte å konkurrere om cert og titler har hun fått sine cert, og dommerne som har dømt Nadina har likt henne kjempegodt :)

I mai 2015 deltok jeg på Lirak sin utstilling, og Nadina tok sin høyeste tittel som det går an å få som fertil. Hun ble Supreme Champion <3 :) Som kjempestolt eier av Nadina kom det noen gledestårer da ja!

  

Kjempestolt Inger (oppdretteren til Nadina) med Nadina på fanget, og jeg som holder den kjempefine tittelsløyfa Nadina fikk fra arrangørklubben da hun ble Supreme Champion. Jeg holder også en kjempefin gave som Nadina fikk av Inger og mannen hennes da hun ble Supreme Champion :)

Jeg elsker Nadina av hele mitt hjerte, og hun er kjempeherlig, kjælen, kosete, snill, selvstendig og tålmodig <3 :)

  

GRATULERER MED 6 ÅRSDAGEN I DAG GODPUSEJENTA OG DRONNING NADINA <3 :)  Bildet er tatt av fotograf Maria Westling. Besøk hjemmesiden til Maria her: http://www.wmartphoto.se/

 

 

 

 

 

KJEMPEHERLIG SØNDAG MED SOL OG VARME :)

Det er søndag, og i Trondheim har vi sol, varme og kjempefint vær :) Gjett om det er herlig da?  Ja :)

I helgen har vi kost oss, slappet av og ladet opp batteriene. Til uka som nå står foran oss begynner ting på igjen etter sommerferien. Koret hvor mannen min og jeg synger i begynner på tirsdag, og det gleder jeg meg til. Vi får ny dirigent, og vi går en spennende høst i møte med øvelser og konserter. Jeg gleder meg kjempemasse til å begynne på med koret nå :)

Fredag 21.08.2015 har jeg en spillejobb på fløyta i begravelse, og i den begravelsen skal jeg spille en sang på fløyta.

Jeg har fått en ny hobby, og det er kreativ fargelegging! Det er kjemepgøy, og man får virkelig lekt seg med farger, og fargekombinasjoner. Denne hobbyen blir en kjempekoselig hobby å ha ut over høsten på mørke høstkvelder :) Mønstrene i boka “Kreativ Fargelegging” er kjempefine, og en fryd for øyet å se på. Jeg har prøvd meg frem på å fargelegge med tusj og fargeblyanter. Foreløpig sverger jeg til å bruke fargeblyanter. Personlig for meg har det gitt best resultat. Dere som fremdeles teller på knappene om dere skal prøve dere med kreativ fargelegging, vil jeg på det varmeste anbefale dere å prøve det. Dere kommer ikke til å angre, for det er kjempegøy :)

Jeg føler jeg blomstrer og sprudler for tiden, og jeg har så mye å se frem til utover høsten :) Nyter hver eneste dag!

Onsdag 19.08.2015 skal jeg til veterinæren med Nadina. Hun skal få ny bandasje på labben sin. Den trengs og skiftes nå ja! Nå har hun 2 uker igjen før hun mest sannsynlig får fjernet gipsbandasjen for godt!

Godpusejenta Nadina spiser som en hest, og hun ser ikke ut til å mistrives i hundeburet. Det virker som om hun skjønner at hun må være der for sin egen sikkerhet. På grunn av gipsbandasjen sin har Nadina problemer med å holde balansen når hun går. Labben hennes er jo avstivet, og den hindrer henne i å bevege seg fritt. Dermed føler vel Nadina også at det er tryggere å være i hundeburet :)

Nå som været er så godt som det er elsker Dixie og Elvis å være ute på verandaen. Elvis går mann av huse i å fange insekter. Stakkars det insektet som kommer i nærheten av ham :) Jeg hadde tok noen bilder av Dixie og Elvis da de var ute på verandaen, men det var lettere sagt enn gjort, for jeg måtte slette mange bilder av en halv katt som f.eks. bakenden av Elvis eller bakenden av Dixie. Det ble da noen bilder til slutt likevel av dem :)

Når Elvis og Dixie er ute på verandaen er de begge to i 100. Elvis tar ikke fem flate øre for å klatre til toppen av nettingen, og jeg har hatt noen redningsaksjoner der han har hengt øverst oppe i nettingen. Lærer han av det? Nei da! Etter fem minutter bærer det opp nettingen igjen!

 Her kommer noen bilder jeg vil dele med dere som jeg har tatt de siste dagene:

Godpusejenta Nadina er kjempetålmodig i hundeburet <3 :)

Godpusejenta Nadina <3 :)

Godpusejenta Dixie Rose nyter sommervarmen på verandaen <3 :)

Godpusejenta Dixie Rose <3 :)

Godpusegutten Elvis nyter sommervarmen på verandaen <3 :)

Godpusegutten Elvis <3 :)

Kosepusene Elvis og Dixie <3 <3 :)

Ny fargelegging av nytt mønster :)

Dette kjempenydelige smykket fikk jeg i posten fra min bloggvenninne Moffeliten: http://moffelitens.blogspot.no/

Disse kjempestilige øredobbene fikk jeg fra en annen bloggvenninne Lillja: http://lillja.blogg.no/

MANDAG OG NY UKE! BILDER FRA MIN TRIMTUR :)

Mandag, ny uke og nye muligheter :)

I dag stod jeg opp kl.08.00, dusjet, drakk min frokostsmoothie, ordnet meg i stand før jeg tok på skoene og gikk meg en fotografering- og trimtur :)

Været var fint med lettskyet pent vær og varmt. Det var en perfekt dag for å gå en tur :)

Når jeg går tur, så nyter jeg det jeg ser rundt meg av blomster, dufter, og når jeg ser et motiv som jeg synes er fint, tar bilde av det. Det å gå tur handler like mye om å koble på sansene å være til stede, for det er da jeg får utbytte av trimturen min :) Bare lukten av nyklippet gress er kjempeherlig :) Selv om vi bor bynært, er det fine plasser å gå her omkring også. Man kan gå ned til elvepromenaden langs Nidelva, man kan gå ned mot Nidelva, og bare sette seg på en stein å høre på vannet, og man kan gå i parkene ser i nærheten for å se på de kjempefine blomstene som kommunen har plantet der. Det er ikke alltid at jeg orker å ha med speilreflekskameraet, for et er så tungt å bære på. På slike trimturer tar jeg mest bilder med mobiltelefonen. I dagslys synes jeg at mobilen fine bilder.

Jeg kom hjem kl.12.00. Fikk besøk av venninnen min Else Marit (hun som har bloggen Ofmariel) til en formiddagskaffe, og det var kjempekoselig. Vi drakk kaffe, og satt og pratet sammen før hun måtte dra for å rydde i stand i sokkelleiligheten der hvor hennes eldste sønn skal flytte inn. Hennes eldste sønn begynner på NTNU på Gløshaugen i morgen. På onsdag skal Else Marit, ei annen venninne av oss (Irene) og jeg møtes på en kafé i sentrum. Det blir kjempekoselig :) Else Marit og mannen reiser hjem til Oslo igjen nå til helgen, for hun begynner på jobb igjen neste uke. Når hun først er hjemme må vi benytte sjansen på å treffe hverandre :)

I dag har jeg ikke fått tid til øving på fløyta, men det skal jeg få gjort i morgen. Jeg har fått spillejobb på fløyta i bisettelse på fredag. Det er kun to sanger jeg skal spille, og de sangene har jeg allerede innøvd.

Torsdag denne uken skal jeg til veterinæren med Nadina. Hun skal skifte gipsskinne, og se på gnagsåret som hun fikk etter gipsbandasjen hun hadde på seg.

Akkurat nå slapper Nadina av i buret, mens Elvis og Dixie er ute på verandaen og koser seg <3 :)

 

Her kommer noen bilder som jeg tok i dag:

Ut på tur, aldri sur :)

Det største treet som står midt i sykehusparken :)

Det største treet som står midt i Sykehusparken :)

Sykehusparken i Trondheim :)

Det finnes flere humler i parken, og jeg har sett mange humler som sitter på blomstene :) Ingen humlekrise i Sykehusparken :)

Måtte ta bilde av denne humla som satt på denne blomsten :)

 Jeg ønsker alle mine bloggvenner og blogg lesere en kjemepfin mandag, og ønsker dere også en kjempefin og god uke :) Nyt dagene fult ut, og husk at August måned er en sommermåned den også :)  

 

 

 

 

VIKTIG GJESTEINNLEGG SKREVET AV HEALTH DIVA!!!!

Dette innlegget jeg nå vil dele på bloggen min er skrevet av min bloggvenn Health Diva: http://healthdiva.blogg.no/1434664305_vil_du_jobbe_med_lind.html?utm_source=achoo&utm_content=popularpost

 

Les dette blogginnlegget som Health Diva har skrevet:

Jeg finner bare ikke ord, og jeg er helt målløs! Dette er så avskyelig, motbydelig, hjerterått og kvalmt. Slakte hunder for å servere hund som mat! Er det mulig???

Jeg skjønner meg heller ikke på de som leverer fra seg hunder til “Farmen Frank” til dette formålet heller jeg da! Nå håper jeg at dette innfallet fra “Farmen Frank” kan stoppes!

Håper i likhet med Health Diva at så mange som mulig kan engasjere seg i dette for å få satt en stopper for denne dyremishandlingen!

OPPDATERING AV DEN KJEMPEFLOTTE UKA I TEKST OG BILDER :)

Jammen er det ikke fredag, og helg igjen. Uka som nå har vært har rast av gårde.

Været har vært varierende med sol, fine temperaturer, litt lommert til tider, overskyet og regn. Akkurat nå tordner det ute!

Forrige lørdag 01.08.2015 var vi 12 stk samlet hjemme hos min tremenning og hennes mann. Været var kjempefint med sol og varme, og det var som bestilt :) Vi fikk kjempegod mat, og vi satt ute i hagen deres og spiste :) Det ble en kjempekoselig ettermiddag og kveld. Vi pratet og lo masse :)  Vi er skjønt enige om at vi skal fortsette å være flinke til å ha vennetreff hjemme hos hverandre :)

Søndag 02.08.2015 kom venninnen min Anita på besøk :) Hun har nylig kommet hjem etter å ha vært på ferie i Danmark. Det var var kjempekoselig å treffe henne igjen :) Vi drakk te/kaffe, og satt og pratet masse. Anita jobber til daglig som kantor her i Trondheim, og vi to er faste spillepartnere. Når jeg får spilleoppdrag på hyggetreff, er Anita alltid med og spiller piano og akkompagnerer meg :)

Mandag formiddag kom venninnen min Else Marit (venninne fra barne- og ungdomsårene) og en annen venninne av oss (Irene) på besøk :) Det var kjempekoselig :) Vi drakk kaffe/te, pratet, lo og hadde en kjempekoselig formiddag :)

Tirsdag hadde jeg spillejobb i begravelse, og det gikk fint :)

Mandagskveld oppdaget mannen min og jeg at Nadina (min eldste abyssinerhunnkatt) hadde fått gnagsår av gipsbandasjen. Hele tirsdag smurte jeg Nadina med en salve, og jeg fikk time til veterinæren onsdag 05.08.2015. Jeg leverte Nadina til veterinæren til kl.12.00. Mens jeg var på Orkanger besøkte jeg Aase (ei rasekattvenninne som er med i samme katteklubb som meg). En annen rasekattvenninne av oss var også der. Hadde en kjempekoselig ettermiddag hos Aase :)

Jeg fikk hente Nadina kl.15.00. Veterinæren sa at såret Nadina hadde fått kom pga gnagsår fra gipsbandasjen, og nå fikk hun på seg en rød og kjempestilig body. Den bodyen går skilandslaget sine skidresser en høy gang :)

Nadina er nå halvveis i perioden der hun må bruke gipsbandasje. Hun har nå 3 uker igjen. Da skal veterinæren ta nytt røntgenbilde for å se om det har dannet seg ny beinhinne rundt beinene som er brukket. Veterinæren sa at det var ikke vits å ta røntgenbilde før etter 6 uker. På mandag var 3 uker siden første undersøkelse hvor de fant to brukne bein i labben til Nadina.

I går torsdag 06.08.2015 var jeg på fotballkamp på Lerkendal sammen en god venninne av meg, mannen min, broren hans, og tvillingsønnene til broren hans. Det var Rosenborg som spilte mot Deberechen. RBK vant 3-1. Kampen var 3. runde kvalifikasjonskampene om å få spille i Europaligaen. Sammenlagt vant RBK 6-3 :)

Det var liv og stor stemning på Lerkendal, og det blir noe helt annet å sitte på tribunen å se kampen. Selv om det er godt å se kampen hjemme foran TV’n :)

Jeg setter kjempestor pris på de gode vennene jeg har, og de betyr kjempemasse for meg <3 :) Vennene mine er unike på hver sin måte <3 :)

I dag er det fredag, og det blir en avslappende og rolig fredag.

Jeg tenkte å dele noen bilder med dere som jeg har tatt den siste uken, og jeg håper dere liker dem :)

 

Kjempefin ettermiddagshimmel over der min tremenning og mannen hennes bor :)

 Vennefesten som ble holdt hjemme hos min tremenning og hennes mann :) Været var kjempegodt, og vi satt ute og spiste :)

Godt humør, og kjempegod stemning på vennefesten :)

Kjempefin  og nydelig kveldshimmel over huset og uthuset der min tremenning og mannen hennes bor :)

Kjempenydelig kveldshimmel med kjempefine farger :)

Den kjempefine kveldshimmelen :)

Min rasekattvenninne er oppdretter av burmeser. Om jeg trodde at abyssinere var høyt og lavt, så var også burmesere det :) Her ligger to av Aase sine burmesere i en kurv høyt oppe på kjøkkenskapet :)

Nadina i sin kjempestilige body, og den går skilandslaget sine skidresser en høy gang :)

Burmeserhannkatten Terex i kurven sammen Emilie høyt oppe på kjøkkenskapet til Aase :) Hvordan de fikk plass skjønner jeg ikke :)

Burmeserhannkatten Terex oppe på kjøkkenskapet hjemme hos Aase :)

På vei til Lerkendal torsdag 06.08.2015 :)

Fotballkampen på Lerkendal 06.08.2015 mellom RBK og Deberechen :)

Keeperen på Deberechen :)

Klar for 2.omgangen mellom RBK og Deberechen :)

OPPDATERING FRA DE SISTE DAGENE MED BILDER :)

Siste dag i juli, og i morgen skriver vi 01.08.2015! Sommeren er på langt nær ferdig.

Jeg har sommerferie fra korene frem til 18.08.2015. Da begynner vi høstsemesteret i koret hvor mannen min og jeg synger.

Jeg har hatt spillejobber på fløyta i begravelser. Spillejobbene foregår gjerne på tirsdager eller fredager, og det hender av og til en sjelden gang at jeg får en spillejobb i begravelser på mandager.

Når jeg spiller fløyte i begravelser, er det stort sett de samme sangene som går igjen som de pårørende ønsker å høre. Det er gjerne “Trondheimsnatt” av Åge Aleksandersen og Siciliano av J.S Bach. Av og til ønsker de pårørende at jeg selv skal velge en melodi som jeg skal spille på fløyta. Da har jeg av og til valgt: Tanz Der Glückliche Sehelen” av komponisten Glück. Den er kjempevakker og fin, og passer perfekt å spille i begravelser/bisettelse. De tre sangene er sanger som jeg har innøvd, og som sitter i fingrene.

Jeg stortrives med å få spillejobber på fløyta, og jeg føler meg så privilegert som får lov til å formidle musikk til de som hører på :) Når jeg spiller er jeg i min egen verden, for jeg er i musikkstykket jeg spiller. Selv om det ikke er 100% stilling, så har jeg spillejobber på fløyta i begravelser ca. 6 – 8 ganger i måneden, og det er jeg kjempefornøyd med :)

Nå har jeg fått en spillejobb på fløyta i en bisettelse neste fredag 07.08.2015. Det har jeg selvfølgelig takket ja til!

I dag hadde jeg spillejobb på ar fløyta i begravlese, og den begynte kl.11.00. Jeg møtte organisten til en øvelse kl.10.00. Kom hjem kl.12.30.

Etter jeg kom hjem slappet jeg av, og tok det med ro før jeg tok på meg skoene og gikk meg en tur. Været var overskyet, men en fin temperatur. Det begynte å duskregne litt da jeg gikk, men det ble bare med det. Likevel fikk jeg tatt noen bilder av motiver som jeg oppdager er fine å ta bilder av.

Når jeg går tur, går jeg for å nyte stillheten, roen og freden, men samtidig har jeg øynene med meg for om jeg ser noen fine motiver som jeg kan ta bilder av.

I morgen 01.08.2015 er vi invitert på grillfest hjemme hos min tremenning og hennes mann. Det er meldt bra vær. Flere felles venner av oss kommer også, og det blir kjempekoselig og sosialt :)

Til uka som kommer skal jeg også på kontroll til veterinæren med labben til Nadina. Veterinæren skal ta nytt røntgenbilde for å se hvordan bruddene har grodd. Fremdeles er Nadina tålmodig, men hun synes det er kjempegodt å få komme ut av hundeburet for å kose seg i fagnet <3 :) Det nyter hun til gangs :)

Vi Trøndere håper på bedre vær i august. Enda er ikke sommeren 2015 ferdig, men vi håper på sol og varme. Det fortjener vi Trøndere nå!

 

 Her får dere se noen bilder som jeg har tatt de siste dagene:

Jeg har slått meg på kreativ fargelegging, og det er så avslappende. Mønstrene i fargeleggingsboken er kjempefine og detaljerte. På dette mønsteret brukte jeg nesten bare to farger.

Selfiebilde av Nadina som koser seg i fanget :)

St. Olavs Hospital i Trondheim.

I Sykehusparken ved St. Olavs Hospital har de plantet kjempefine sommerblomster, og de Trondheim Kommune er flinke til å passe på slik at blomstene står fint gjennom hele sommeren :)

Noen trær med kongler på og blomster ved Sykehusparken :)

Dammen i Sykehusparken med noe av grunnmuren av en av de gamle sykehusbygningene som stod på dette området før.

Dette store treet står midt i Sykehusparken.

Nå på denne tiden av sommeren er det tid for lupiner. Jeg synes lupiner er kjempefine sommerblomster :)

Da jeg tok dette bildet så jeg 5-6 humler som satt på disse lupinene :)

La humla suse :)

Måsene hører jo hjemme ved sjøen, og ikke i et tettbygd boligområde. Tidlig i april kommer måsene, og de bygger reir på hustakene ved der vi bor, og til og med på skråtaket til naboen vår! I år som i fjor, og som året før der gikk det galt med måseungen som ble klekket. Den ramlet ned på fra hustaket og mistet livet. Lærer måkene? Nei! Bare vent! I april neste år kommer måsene tilbake igjen for å hekke!

I Trondheimsområdet befinner kanskje det seg et barn som fryser på sin venstre fot!

Vi har sol i Trondheim, bare at den holder seg bak skyen!

 

SOMMERBILDER AV KATTETRIOEN <3 :)

Det har vært fint vær her i Trondheim i sommer, men vi har hatt godt vær med sol og varme i helgene. Slik har det vært siden midten av juni. Egentlig er jo det kjempebra, og vi har tatt turen ut til sjøen og stranda hvor vi har vært sosiale med venner :)

Når været er bra koser kattene seg på verandaen. De jakter på småfugler, insekter og slikker varmen fra solen. Katter har også godt av D-vitaminer fra solen på samme måte som oss mennesker :)

Lille “rødreven” Elvis er jammen ikke mye redd av seg, for han klatrer like så god til topps i nettingen. Har ikke tallet på hvor mange ganger jeg har måttet klatre opp for å få ham ned. Lærer han? Nei! Opp igjen bærer det to minutter etterpå.

Elvis er en stor koseklump, og han har et kjempeherlig lynne. Bare han får kos, durer motoren hans med lykkelig maling <3 :)

Dixie har hatt løpetid, men Elvis er nok litt for ung til å skjønne hva han skal gjøre. Han skjønte såpass at han skulle bite henne i nakkeskinnet, men så var det dette med å finne riktig hull da…. :D Ikke lett for en fem  måneder gammel abyssinerhannkatt, og som i tillegg er for kort i kroppen :) Dixie på sin side var tålmodig, for hun lot ham holde på. Mye var nok lek fra Elvis sin side, men Dixie var kjempefornøyd hun at endelig er det en hannkatt som prøver seg når hun har løpetid, og ikke gir seg etter å ha bitt henne i nakken.

Dixie er stortrives i rollene som “reservemamma” til Elvis, kjæreste, elsker og lekekamerat <3 :)

 

 Her kommer noen bilder jeg har tatt av Nadina, Dixie og Elvis i sommer:

Godpusejenta Nadina ute på verandaen <3 :)

Nadina koser seg på verandaen :)

Nadina ute på verandaen :) Bildet ble tatt noen dager før hun brakk labben!

Godpusejenta Dixie Rose koser seg ute på verandaen <3 :)

Dixie koser seg ute på verandaen :)

Dixie ute på verandaen en varm og fin julidag :)

Godpusegutten Elvis koser seg ute på verandaen <3 :)

Elvis koser seg ute på verandaen :)

Elvis er nysgjerrig på alt som rører seg :) Et lite insekt lever et farlig liv i nærheten av Elvis :)

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Zalando:

Quality Hotel Panorama:

Instagramprofilen min:

Instagram

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter: