Get Adobe Flash player

KATTUNGENE I G-KULLET HAR FLYTTET TIL NYE HJEM :) FELICIA/SIGNE SLUKHALS!

Vi nærmer oss slutten av august, og høsten nærmer seg med stormskritt. Alle tre kattungene i (N) Hakrilas G-kull (Gizmo, Grace og Gaya) har forlatt redet, og flyttet til sine nye hjem. Akkurat det tror jeg alle de tre voksenkatten her hjemme er glade for. De nyter å få oppmerksomheten helt for seg selv.
 
 
Gaya bor til en familie med to unger her i Trondheim, og der kommer hun til bli husets prinsesse
 
 
Gizmo bor også i Trondheim hos en familie med to unger, og han har også slått seg til ro hos familien sin
 
 
Grace forblir i oppdrettet, for hun bor hos en fòrvertfamilie. Fòrvertene som har Grace på fòr er de som har (N) Hakrilas Felicia (Signe som hun heter der). Felicia/Signe og Grace er halvsøsken. De er enigie om faren, men uenig om moren 😀 Tilvenningen mellom Grace og Felicia/Signe har gått bedre enn forventet. Kanskje hell i uhell får man si.
 
 
Tirsdag morgen 23.08.2016 kastet Felicia/Signe opp, og oppkastet var bare blank væske. Eierne til Felicia/Signe ble bekymret og tok henne med til veterinæren for en sjekk. Veterinæren tok røntgen av henne, og da så de noe som var spist som lå i magen hennes.
 
 

230816_signe_veterinaer1

(N) Hakrilas Felicia (Signe) til veterinæren, og røntgenbilde av magen hennes. Bildet lånt fra AniCura Byåsen Dyrehospital.

 
 
Veterinæren måtte operere Felicia/Signe, og samtidig ble hun også kastrert. De måtte fjerne eggstokkene for å komme til tarmen. I tarmen til Felicia/Signe fant de en øredobb!
 
 

230816_singe_veterinaer2

Det viste seg å være en øredobb som Felicia/Signe hadde spist, og den måtte fjernes! Bildet lånt fra AniCura Byåsen Dyrehospital.

 
 
Nå må Felicia/Signe ha body på seg, og hun må ha antibiotika noen dager slik at det ikke oppstår infekjson i såret. Takk og lov for at eierne til Felicia/Signe handlet raskt, slik at de fikk henne til veterinæren! Etter dette har Grace og Felicia/Signe blitt mer og mer gode venner. Lillesøster Grace er til stor trøst for storesøster
 
 
Selv om dette var skremmende opplevelse for eierne til Felicia/Signe, så var det kjemepbra at de hadde forsikringen i orden. Hvis ikke hadde en slik operasjon blitt kjempedyr!
 
 
Eierne til Felicia/Signe og jeg som oppdretter er kjemepglad og lettet for at spissen på øredobben ikke hadde gått igjennom tarmen, for da kunne det blitt store skader! Takk og lov for at det gikk så bra som det gjorde. Øredobben kan ha lagt der en stund.
 
 
Når jeg selger abyssinerkattunger, formaner jeg de som kjøper kattunger fra meg at de aldri må la små ting ligge å slenge, nettopp fordi jeg vet at abyssinerkattunger er noen ravner til å spise på ting de finner på gulvet. Selv er jeg nesten hysterisk her hjemme. Jeg støvsuger godt gulvene og teppet på stua sik at det ikke ligger ting som kattene kan få i seg! Det er fort gjort når uhellet er ute, og finner en abyssiner en liten ting den kan smake på, så gjør den den! Ett annet råd jeg formaner mine kjøpere om, er at de må forsikre katten de kjøper! Forsikring er alfa omega når man har et dyr!
 
 
Det er i hvert fall kjempebra at Grace og Felicia/Signe har blitt mer og mer venner nå de siste dagene, og det har gått fortere enn hva jeg trodde
 
 
Siden Grace bor hos fòrvertfamilie, er det jeg som står som juridisk eier. Katten bor hos fòrvertfamilien, og de må ha 1-2 kull på henne før papirene overføres på fòrvertfamilien, og Grace kan bli deres til odel og eie. Jeg som juridisk eier av Grace kommer til å ta henne med på utstillinger jeg er med på, og det er jeg som betaler for veterinærbesøk hun måtte ha behov for, jeg betaler for forsikring og årlige vaksiner. I tillegg har jeg også ansvaret med å finne en hannkatt som Grace kan pares med når den dagen kommer. Det er kjempelurt å ha et avkom fra et kull på fòr, for da vet man at linjene kommer til å gå videre i avl. Jeg vet jo at i løpet av 2017 kommer Nadina til å bli kastrert. Hun skal få lov til å ha ett kull til, og så blir hun kastrert. Nå er Nadina 7 år gammel, og jeg vil ikke ha kull på henne etter hun fyller 8 år. Det er ikke tilrådelig!
 
 
Dixie skal jeg også prøve å ha ett kull til på, så får jeg se om jeg kastrerer henne også. Alt spørs hvordan den fødselen forløper. Hvis det blir keisersnitt nok en gang må hun kastreres, for mattilsynet tillater ikke mer enn to keisersnitt på en hunnkatt!
 
 
Jeg er kjempeglad for at de som har kjøpt Felicia/Signe ville være fòrvert for Grace, og bedre fòrverter finnes ikke. De som har henne på fòr elsker både Felicia/Signe og Grace kjempehøyt, og de gjør alt de kan for å få dem trygge, og for dem er begge abyssinerjentene deres familiemedlemmer
 
 
Det ble stille her etter at kattungene flyttet, men nå slapper Elvis, Nadina og Dixie godt av. Frem til kattungene var 12 1/2 uke var mamma Nadina avhengige av kattungene sine, men når de passerte 13 uker var hun lei. Da kunne de ha flyttet helst i går. Hvis Gizmo prøvde å legge seg å “stjele” seg litt melk fra mamma Nadina, reiste Nadina seg og gikk.
 
 
Det var Gizmo som var den første kattungen som flyttet. Så flyttet Gaya, og mandag 22.08.2016 flyttet Grace. Jeg har prøvd å selge kattungene når de akkurat var fylt 12 uker, men jeg ser nå at beste tidspunkt for å flytte kattungene er ved 14 ukers alder. Da er kattungene mye mer tryggere enn de var ved 12 ukers alder. Det er i hvert fall det jeg har erfart.
 
 
Dette kullet ble bortbestilt før de ble født! Jeg har ikke behøvd å legge ut annonse på finn.no i det hele tatt, og fremdeles får jeg mailer fra interesserte kjøpere om jeg skal ha flere kull.
 
 
04.08.2016 ble Elvis pappa igjen. Denne gangen var det (N) Mayas Pride Maylie som fikk kattunger. Jeg trodde ikke mine egne øyne da hun skrev på privat melding på facebook at det var født 7 abyssinerkattunger! I kullet mellom Maylie og Elvis ble det født fem sorrelfargede og to viltfargde abyssinerkattunger
 
 
Her kan dere gå inn for å se bilder av de 7 kattungene til (N) Mayas Pride Maylie og CH Skimmerdal’s Elivs: http://www.mayaspride.no/home.php
 
 
Som sagt så slapper Nadina, Dixie og Elvis av nå etter kattungene flyttet, og de vet å verdsette kvalitetstid med matmor og matfar alle tre. Elvis har fått en nytt kjælenavn: “Brunosten min”
 
 
Selvsagt er det kjempetrist når kattungene flytter, men når jeg vet at de kommer til nye hjem hvor de blir høyt elsket over alt på denne jord av sine familier, så gjør det meg stolt og lykkelig
 
 
Jeg har vært kjempeheldig som oppdretter å få lov til å ha kattungene hjemme hos meg i 14 uker, og jeg har storkost meg med kattungene. Har fulgt med utviklingen deres, og sett hvor mye de har lært gjennom disse ukene. Det er kjempemagisk og kjempeherlig å være med på som oppdretter :)
 
 
Når det gjelder utstillinger skal jeg på èn utstilling i 17.09 – 18.09.2016 i Ålesund. Der skal Elvis være med, og jeg skal ha med Grace og Gizmo. Siste utstilling i 2016 blir Adelkatten sin juleutstilling i desember i Letohallen på Dal ved Gardermoen. Jeg vet ikke hvem av kattene som skal få være med dit. Det må jeg se på nærmere før jeg tar en bestemmelse. Før Nadina kan stille på utstilling må jeg slanke henne ca. 7000 gram. Hun veier ca. 3,7 kg, og hun er like tung som det Elvis er. Etter at kattungene flyttet får hun ikke kattungetørrfòr og kattungevåtfòr. Nå får hun vær så god å spise den maten som Elvis og Dixie spiser. Vel…. Nadina er en litt fornæmet dame som mener at det er urettferdig, men det lukker matmor ørene for :)
 
 
Før kattungene flyttet til sine nye hjem, fikk jeg tatt noen bilder av dem, og jeg håper dere liker bildene mine :)
 
 

BILDER AV HJERTEKNUSERNE I (N) HAKRILAS G-KULL:

 
 

010816_gizmo4

(N) Hakrilas Gizmo

 
 

060816_gizmo_ute_veranda4

Godpusegutten Gizmo koser seg ute på verandaen

 
 

210816_grace_veranda3

(N) Hakrilas Grace

 
 

210816_grace_veranda4

Godpusejenta Grace koser seg ute på verandaen

 
 

010816_gaya2

(N) Hakrilas Gaya

 
 

060816_gaya2

Godpusejenta Gaya i sofaen

 
 

020816_nadina_gizmo4

“Må ha det, bare må ha det!” Gizmo på vei til å “stjele” seg litt melk fra mamma Nadina :) Da jeg så Gizmo ligge slik i vinduskarmen og diet, måtte jeg ta bilde av ham :)

 
 

100816_avslappede_kattunger_og_mamma_nadina3

Alle tre kattungene og kattemamma Nadina slapper av i sofaen

AVSLAPPENDE SØNDAG, HVERDAGSOPPDATERING MED BILDER :)

Det er søndag, og en avslappende dag. Sitter her med kaffekoppen min, og nyter kaffen :) Kaffe er et “must” for meg om morgenen. Det er en fin dag å kose seg inne på :)
 
 
Ute er været grått, men det er oppholdsvær. Vi Trøndere klager ikke så lenge det er oppholdsvær. Oppholdsvær og bra temperatur har det vært mye av denne sommeren. Sommerværet 2015 kan bare gå i glemmeboken med en gang. Det snakker vi ikke om en gang :)
 
 
Uken som har gått har vært en travel uke. Tirsdag og torsdag var jeg til fysioterapeut, og trente styrketrening. Jeg har økt på vektene på noen av apparatene, og jeg har som mål å øke vektene hver 4.uke. Det er en kjempeherlig følelse å trene styrketrening. Jeg har alltid likt å trene styrketrening. Husker fra gymtimene på skolen var det kjempegøy å trene sirkeltrening :)
 
 
Siden jeg har betennelse i sceneplaten under hælen gjør jeg øvelser som ikke belaster den. Jeg har fått beskjed om å avlaste med krykker når jeg er ute. Jeg vet at jeg må igjennom en ny operasjon under sceneplaten i løpet av høsten, og det å få trent godt på forhånd med styrketrening er til stor hjelp :)
 
 
I uken som har gått har jeg hatt to spillejobber på fløyta, og det var kjempeherlig å være i gang igjen med jobben :)
 
 
Ukedagene mine er strukturerte. Jeg står opp kl.08.00, dusjer, tar en kopp kaffe mens jeg spiser frokosten min og leser avisen. Kl.09.30 går jeg rett i gang med å øve på tverrfløyta, og da øver jeg frem til ca.kl.12.00 – 12.30. Tirsdager og torsdager når jeg er til fysioterapeut blir jeg hentet med taxi kl.12.45, og jeg begynner treningen kl.13.00. Jeg kommer hjem fra trening ca.kl.14.30, og da slapper jeg av før mannen min kommer hjem fra jobb. De dagene jeg har spillejobber begynner enten spillejobbene mine kl.11.00 eller kl.13.00.
 
 
Mannen min kommer hjem fra jobb ca.kl.16.30, og da spiser vi middag, og slapper av. Etter avslapping kan vi finne på at vi skal dra på besøk til familie eller venner, eller så kan noen av vennene våre ringe oss for å høre om vi er ledige for at de kan besøke oss. Tirsdagskvelder er vi på korøvelse fra kl.19.30 – 22.00. Om kveldene koser jeg meg med håndarbeid (strikking og hekling), leser en god bok, koser med kattene og ser på TV’n.
 
 
I helgene når vi har fri koser vi oss og slapper av. Vi spiser frokost litt senere mellom kl.10.00 og 11.00. På lørdager drar vi gjerne ut og handler det vi trenger til resten av uka. Det hender også at mannen min tar seg en marka- eller fjelltur sammen med broren sin eller alene. Hans store interesse er å ta seg en tur i marka eller på fjellet. Akkurat det synes jeg er kjempebra at han gjør, for etter en lang arbeidsuke er det en kjempeflott rekreasjon for ham :) Jeg har ikke lov til å gå på ujevnt underlag pga hælene mine, for hvis jeg går på ujevnt underlag blir hælene mine illrøde av betennelse.
 
 
Siden de aller fleste av våre omgangsvenner jobber på hverdagene, har unger som skal på ulike fritidsaktiviteter går hverdagene med til det. Da bruker vi helgene våre på å besøke hverandre. Vi besøker våre omgangsvenner, og de besøker oss. Det er kjempekoselig :) Ikke noe er som en sosial kveld sammen med gode venner. Da lager vi litt god mat, drikke og sitter og prater :)
 
 
I helgene bytter søsteren min og jeg på å besøke moren vår, eller at vi henter moren vår hjem til oss. Det setter min mor kjempestor pris på. Moren min stortrives på omsorgsboligen hvor hun bor, og hun har ikke så mye angst som hun hadde tidligere. Hun føler seg sikker første gang på mange år. Det er fordi at det er pleiere som jobber der 24/7. At hun fikk den omsorgsleiligheten var noe av det lureste hun har gjort. Da hun bodde i sin gamle leilighet hadde hun så mye innvendig angst og uro, men etter hun flyttet har hun blitt mye roligere, og hun sier det selv at den innvendige uroen er borte <3 :) Det er kjempegodt for søsteren min og meg. Vi slapper mer av nå. Vi kan ikke reise bort fra byen samtidig. Det er en trygghet for min mor at en av oss er tilgjengelig i byen i ferier. Slik at vi koordinerer feriene våre, og helgene våre for når vi skal reise bort. De helgene søsteren min er på hytta, er jeg hjemme i byen, og de helgene jeg er på en katteutstilling er søsteren min hjemme i byen. Siden mannen min og jeg ikke har unger, er jeg mer fleksibel enn hva søsteren min er. Hun har jo barnebarn som ikke bor i Trondheim som hun ønsker å besøke noen helger. I tillegg har hun en jobb hvor hun reiser en del gjennom. Vi har en bra fordeling om helgene hvor vi er sammen med moren vår :)
 
 
Lørdag 13.08.2016 sang koret vårt under vielsen i kirka til en som synger i koret, og det var kjempekoselig :) Brudeparet var kjempefine begge to, og det var en kjempekoselig vielse. Brudeparet satte kjempestor pris på at vi sang under vielsen :)
 
 
Denne uken som kommer er det mange planer. Den ene planen er å vaksinere alle tre kattungene i G-kullet og kattemamma Nadina for andre gang. Gizmo flytter til sin nye familie på onsdag. Gaya flytter til sin nye familie på fredag. Grace flytter til sitt ny hjem mandag 22.08.2016. Det blir kjempetrist at kattungene skal flytte, men alle tre kommer til kjempefine og god hjem hvor de blir høyt elsket av sine nye eiere <3 :) Tirsdag og torsdag skal jeg på trening til fysioterapeuten. Vi begynner høstsemesteret på koret på tirsdag, og det skal bli kjempekoselig å treffe folkene i koret igjen :) Jeg har også to spillejobber på fløyta i kommende uke :) Neste helg har jeg kjempemasse å glede meg til, men det skal jeg komme tilbake til i et senere innlegg :)
 
 
Jeg tok opp nylig opp temaet som handlet om bloggere som roper: "Ulv, ulv" når de lyver om at de er mobbeofre når de selv oppfører seg ufint, stygt og frekt på sine egne blogger, i andre bloggere sine kommentarfelt og på ulike tråder på ulike nettforum er dette et generelt tema jeg er opptatt å belyse. Det er for å vise hvilken atferd voksne mennesker offentlig oppfører seg på nettet! Jeg tenker på de ungene, ungdommene og voksne som daglig opplever fysisk og psykisk mobbing på skolen, på fritiden og på arbeidsplasser. De har virkelig en grunn til å si at de er mobbeofre i ordets rette forstand. Voksne mennesker som selv oppfører seg ufint og stygt mot andre, og som tar på seg mobbeofferrollen vet ikke hva de gjør, og det er regelrett et hån mot dem som faktisk opplever å bli mobbet!
 
 
Selvsagt var det et par bloggere som lot seg provosere over innlegget jeg, men det bryr jeg meg ikke om! Jeg kommer også for fremtiden til å skrive innlegg om temaer i samfunnet jeg engasjerer meg i. Hvis den som leser blogginnlegget føler seg provosert over generelle innlegg på en blogg, er det den som blir provosert som har problemet. Hvis jeg skriver ett om at jeg personlig støtter minnemarkeriger etter terrorangrepet 22.07.2011, er det min personlige mening. Jeg har full respekt for at det finnes noen som ikke støtter minnemarkeringer etter terrorangrepet. Vær så snill å ikke la deg provosere fordi jeg skriver et innlegg om mine tanker og meninger rundt minnemarkering etter terrorangrepet 22.07.2011! Ikke gå rundt å tro at blogginnlegget handler om deg. Når jeg skriver et blogginnlegg om et tema jeg engasjerer meg i, handler ikke det blogginnlegget om deg!
 
 
25.03.2016 la jeg ut en videoblogg på dette innlegget på hverdagsbloggen min:
 
 
Videobloggen er en generell videoblogg med et tema som jeg som voksen blogger synes er kjempeviktig å fokusere på. Nemlig bloggere som promoterer at de synes at ulike skjønnhetsbehandlinger som silikon, botox, restylane og juviderm er helt greit. Hvis det er noe jeg mener, er det opp til hver enkelt person om hun/han vil gjøre det. Videobloggen laget jeg med tanke på jaget etter å se “perfekt” ut og jaget etter det “uoppnåelige” skjønnhetspresset som dessverre er rådende i samfunnet vårt! I videobloggen snakker jeg om at vi alle bloggere har ansvar for hvordan vi står frem på bloggene våre, og hvilke holdninger vi promoterer. Særlig med tanke på yngre og usikre lesere.
 
 
Det er unge og usikre jenter helt ned i 12 års alderen som mener selv at de er stygge. De går rundt og snakker om at de vil spare konfirmasjonspengene sine slik at de får lagt inn silikon i brystene sine, de vil ta restylane, juviderm og botox for å fjerne rynkene sine! Det er så kjempetrist som det går an å få bli :( Disse usikre unge jentene har forbilder i kjendiser (både utenlandske kjendiser og toppbloggere) som har jukset med å ta botox, restylane og ulike skjønnhetsoperasjoner. De unge usikre jentene tror at de må gjøre det samme for å bli like pene som sine forbilder. Det blir så feil som det går an å bli! Derfor så kommer det klart frem i videobloggen min at jeg mener at alle bloggere har ansvar for hvilke signaler vi gir, og særlig vi som er voksne bloggere. Videobloggen ble laget etter serien “Sykt Perfekt” ble vist på TV’n.
 
 
Når da en voksen blogger deler videobloggen min på bloggen sin hvor hun hevder at hun mener videoen er myntet på henne rister jeg på hodet, for en generell videoblogg hvor jeg snakker om samfunnstemaer jeg brenner for handler ikke enkeltpersoner, men alle!
 
 
Jeg takker og neier pent for at bloggeren delt videoen på sin blogg, for resultatet av den delingenvar at jeg fikk flere kjempekoselige private mailer og chatter fra ukjente på facebook som hadde sett videoen. De ønsket å dele videoen videre på sine facebooksider og på google + kontoer :)
 
 
Hvis jeg leser en blogg hvor bloggeren mener at vi som er uføretrygdete pga kroniske sykdommer er late, og må se å komme oss ut i jobb, tar jeg aldri det personlig! Da tenker jeg som så at den bloggeren vet ikke hva det vil si å ha kroniske smerter, og da klikker jeg meg fort ut fra bloggen. Jeg sitter ikke og tror at innlegget handler om meg! Hvor mange er det ikke som er uføretrygdet. Det er mange av oss som er i samme situasjon.
 
 
Et blogginnlegg hvor bloggeren skriver om sine meninger og tanker rundt et tema de brenner for, er aldri personlig ment rettet mot enkeltpersoner. Slike innlegg skal få leseren til å tenke igjennom problemstillingen i innlegget. Personlig rettet blir innlegget hvis navn og identitet på personer kommer fram i innlegget!
 
 
De som tar slike innlegg personlig, og som tror at slike innlegg handler seg selv, har ingenting på nettet å gjøre, og de burde holde seg langt unna å lese blogginnlegg hvor bloggeren belyser et tema han/hun er engasjert i!
 
 
Denne gangen vil jeg dele noen bilder som jeg har tatt under trening som jeg hadde denne uken :) Jeg ønsker alle mine kjære lesere og bloggvenner en kjempefin søndag <3 :) Nå skinner solen her også, og det ser ut til å bli en kjempeherlig dag :) I kveld skal jeg selvfølgelig se Norges Håndball jenter spille mot Romania :)
 
 

110816_trening_fysioterapeut8

Først på trening er det 10 – 15 minutter med sykling :)

 
 

110816_trening_fysioterapeut9

Kjører nå 20 x 3 av denne øvelsen :)

 
 

110816_trening_fysioterapeut10

Kjører også 20 x 3 av denne øvelsen også :)

 
 

110816_trening_fysioterapeut11

Vektene jeg bruker på 20 x 3 stående roing :)

 
 

110816_trening_fysioterapeut12

Vektene jeg bruker på 20 x 3 på stående biceps-curl :)

 
 

110816_dagens_treningsoversikt2

Fører treningsdagbok for hver treningsøkt, og det er en kjempestor motivasjon :)

KJEMPEHERLIG OG AVSLAPPENDE SOMMERFERIE :)

August måned er i gang, men sommeren er ikke på langt nær ferdig enda :) Heldigvis :) I Trondheim har vi hatt en kjempefin sommer værmessig sett. Det har for det meste vært oppholdvær, og flere dager med sol og varme. Sommeren 2015 var det mye regn, og slik har det ikke vært i år. Heldigvis :)
 
 
På grunn av betennelsen under hælen min har jeg ikke fått lov til å gå turer. Jeg har gjennom hele sommeren trent to ganger i uka styrketrening til fysioterapeut, og det er kjempeherlig :) Etter operasjonen får jeg 6 måneder gratis opptrening, men siden jeg har kronisk betennelsesreumatisme får jeg gratis fysioterapeut ut året i hvert fall. Kanskje det kommer nye regler på nyåret 2017. Det får jeg ta da.
 
 
Jeg bruker krykker når jeg går ute, men innendørs går jeg uten krykker. Nå har jeg fått meg kjempegode adidasslippers som er gode å ha på seg, og det blir ikke så mye press på hælen.
 
 
Ortopeden er ikke tilbake fra ferie før i slutten av august, og da må jeg kontakte ham snarest slik at han får tatt en konsultasjon på hælen min. Det er kraftig sceneplatebetennelse som jeg har. Fysioterapeuten min har gitt meg styrkeøvelser som ikke belaster sceneplaten.
 
 
Det er kjempegodt å trene styrke til fysioterapeuten, og jeg merker formstigning :)
 
 
Sommeren har vært kjempeherlig :) Jeg har truffet mange av de kjempegode vennene mine. Siden jeg går med krykker har vennene mine enten hentet meg, og vi har dratt på en kafè/pub hvor vi har sittet og pratet, eller så har vi vært samlet her til en kopp kaffe :) Ikke noe er som å være sammen med kjempegode venner <3 :) Jeg setter kjempestor pris på hver og en av vennene mine <3 :)
 
 
I sommer har også mannen min og jeg vært sosiale med våre felles omgangsvenner og familie/slekt, og det har vært kjempekoselig :)
 
 
Mannen min var i Namdalen i 1 1/2 uke, for han gjorde litt snekkerarbeid på landstedet som familien hans har der. Siden jeg har betennelse under hælen og må bruke krykker var det tungvint for meg å bli med nordover denne gangen. I huset på landstedet er trappen opp til soverommene så bratt, og det er ikke lett å gå med krykker i trappene. En dag kan jeg være smertefri under hælen, men neste dag kan jeg har smerter. Jeg prioriterte å trene til fysioterapeut to dager i uka etter fysioterapeutens anbefaling.
 
 
I tillegg var også søsteren min på ferie, og da var det en trygghet for min mor å ha noen i byen som hun kunne kontakte hvis det skulle være noe. Selv om hun bor i omsorgsbolig med pleie 24/7, er hun utrygg hvis både søsteren min og jeg er bortreist samtidig. Det er forståelig.
 
 
I tillegg har jeg jeg 3 kattunger som snart flytter til sine nye hjem, og jeg reiser ikke fra kattungene flere dager. Normalt sett når vi har voksenkattene (Elvis, Dixie og Nadina), kan vi reise bort noen dager. Da har vi også noen som låser seg inn i leiligheten vår, gir kattene mat, koser med dem og tar opp av kattetoalettene.
 
 
I uken her begynner jeg på med freelancejobbene mine med å spille fløyte. Jeg har to spillejobber denne uken. Siden jeg ikke får lov til å kjøre bil pga sceneplatebetennelsen, får jeg dekket taxi til og fra spillejobbene. Det er kjempegodt å komme seg i gang igjen, for jeg har savnet spillejobbene mine kjempemasse :)
 
 
Lørdag 13.08.2016 skal koret hvor vi synger synge under vielsesseremonien i kirka når en gutt i koret skal gifte seg :) Det blir kjempekoselig :) Hvis været blir bra i helgen, tenker vi å kjøre en tur til fjæra for å tenne bål og kose oss :)
 
 
Vi begynner høstsemesteret i koret 16.08.2016, og det blir kjempegøy å se igjen folkene i koret :)
 
 
Jeg har virkelig kost meg i sommer, lest bøker, lest blader, jobbet med billedredigering, kost meg med kaffe ute på verandaen, heklet og strikket, øvd på fløyta, spilt piano, hørt på musikk, vært sosial med familie, slekt og venner og kost med kattene :) Perfekt og avslappet sommerferie :)
 
 
Siden jeg ikke har fått gått turer i sommer, har jeg heller ikke fått tatt så mange bilder som jeg vanligvis har gjort. En dag måtte jeg ta bilder av et kommunalt blomsterbed ikke så langt fra oss. Da jeg så blomstene i bedet tidligere i sommer, sa jeg til meg selv: "Disse skal jeg ta bilder av senere i sommer", og det gjorde jeg :) Blomstene i bedet var noe det fineste jeg har sett <3 :) Håper dere dere liker bildene :)
 
 

010816_nydelig_blomsterbed3

Det kommunale blomsterbedet med kjempefine blomster i :)

 
 

010816_blomster_bed3

Disse georginerne forelsket jeg meg i første gangen jeg så dem i det kommunale bedet :) Jeg synes fargen på georginene er kjempefin :)

 
 

010816_nydelig_blomst6

Nærbilde av georginerblomsten :)

 
 

010816_nydelig_blomst_med_humle2

La humla suse :)

 
 

010816_gule_blomster4

Kjempefine potentillablomster på busken utenfor huset hvor vi bor :)

 
 

010816_gul_blomst2

Nærbilde av potentillablomst på busken :)

BLOGGERNE SOM ROPTE: “ULV, ULV!”

De fleste har vel hørt eventyret om “Gutten som ropte: Ulv, ulv”? Dette eventyret kan vi alle sammen trekke en parallell med til vårt dagligliv, for det er faktisk mennesker som roper: “Ulv, ulv” uten at det er fare.
 
 
Hvor jeg vil med dette?
 
 
I bloggverden ser vi mange bloggere som blogger. De aller fleste bloggerne er kjempekoselige og fine bloggere som sprer positivitet og glede. Jeg blir personlig i godt humør av å lese oppmuntrende blogger.
 
 
Så finnes det de få bloggerne som sprer dårlige vibber. De virkelig forsøpler og forsurer bloggmiljøet for de rundt seg, de havner i krangler med andre bloggere og sine blogglesere og bloggerne går lei av dem. Nå skulle man tro at dette gjaldt yngre bloggere, men nei da. Dette gjelder særlig to godt voksne bloggere. Den ene bloggeren KM er 43 år, og den andre bloggeren er IJR som er 53 år. IJR har herjet rundt og gjort blogglivet surt for mange bloggere helt fra jeg begynte å blogge i 2006. Selv ble jeg advart mot bloggeren IJR av en bloggvenninne allerede i 2008 at jeg måtte være kjempeforsiktig med bloggeren.
 
 
IJR og KM har flere likhetstrekk når de blogger. Begge to elsker å provosere bloggere og lesere for å få oppmerksomhet. De tåler ikke at bloggleserne er uenige med dem, for da hyler de og bærer seg over at de blir mobbet. Jeg har ikke tallet på hvor mange ganger KM har usaklig har beskyldt blogglesere som har kommentert på bloggen hennes for å være mobbere og nettroll. Da har kommentarene vært saklige og konstruktive! Det samme gjelder også bloggeren IJR. Hvis bloggeren IJR får kommentarer hvor bloggleserne er uenige, eller sier i mot IJR blir de stemplet som mobbere!
 
 
Begge bloggerne oppfattes som spydige mot leserne som ikke mener det samme som dem. Flere med meg som var personlig vitne til at KM kalte en bloggleser for et “skrukketroll” i et blogginnlegg som KM hadde skrevet. Blogginnlegget handlet om at KM var glad for at det fantes skjønnhetsbehandlinger som botox, juviderm og restylane! Mange blogglesere skrev sin mening om at de tok avstand fra slike skjønnhetsbehandlinger, og flere av bloggleserne som kommenterte på blogginnlegget fikk så hatten flagret. Blant annet en leser fikk stempelet “skrukketroll”.
 
 
Etter slike diskusjoner på bloggene sine tyr både KM og IJR til å ta på seg rollen som “uskyldige mobbeofre” som aldri gjør noe galt. Det er alltid alle andre sin feil enn deres egen.
 
 
Det er en kjempestor skam at disse to bloggerne misbruker begrepet mobbing på den måten de gjør! Da tenker jeg på de som virkelig opplever, og har opplevd mobbing på kroppen! Når disse to bloggerne hyler og gauler over at de blir mobbet er det respektløst fra ende til annen! Tanken på at de tar på seg “mobbeofferrollen” gjør meg kjempesint!
 
 
Til å være voksne mennesker mangler både KM og IJR selvinnsikt, selverkjennelse og evnen til å se sine egne feil på sin egen nettoppførsel.
 
 
Man skulle tro at voksne nettbrukere visste bedre. Nå skal voksne bloggere går foran med et godt eksempel, og være gode forbilder for de yngre bloggerne, men IJR og KM er fasitendårlige forbilder!
 
 
Ikke nok med at de to sitter på bloggene sine og hyler og gauler høyt om at de er mobbeofre. Det er flere av mine bloggvenner som har fortalt meg at både IJR og KM har begynt å herje inne på et forum som heter for Kvinneguiden på ulike diskusjonstråder der. Jeg har helt til å går kveld ikke en gang satt mine øyne på Kvinneguiden, for jeg har hørt så mye negativt om det nettstedet. Etter flere private meldinger på facebook fra flere av mine bloggvenner om jeg måtte ta en titt på forumet for å se. Lot jeg meg overtale. Jeg angrer for at jeg gikk inn, og jeg mener det av hele mitt hjerte! Aldri mer at jeg skal besøke Kvinneguiden!
 
 
Jeg ble sittende i sjokk og vanntro å lese hva KM og IJR presterte å lire ut av seg på to tråder. Den ene tråden heter for: “Respekterte Bloggere”, og den andre tråden heter for: “Forholde seg til mobbing på nett”.
 
 
Tråden som heter for “Respekterte Bloggere” ble åpnet av en viss MafiaBoss 28.07.2016. Denne MafiaBossen har en blogg på en bloggplattform med det samme bloggnavnet. Bloggnavnet ble visstnok endret til bloggerens eget navn da en av de som diskuterte på tråden hadde lagt merke til hva som hadde skjedd. Du snakker om å avsløre seg selv :) Denne MafiaBossen på tråden “Respekterte Bloggere” har kommet tilbake til tråden med en ny bruker hvor brukeren kaller seg for CKT. Jeg skjønte det fort, for det er kun et menneske på nettet som jeg vet om på nettet som bruker ordet: “jaggu” :)
 
 
Det var ikke måte på hvordan to av de ivrigste debattantene holdt på å kverulere de andre på tråden. Den ene var som sagt CKT, og den andre var en bruker som kaller seg Lovelulu. Denne Lovelulu kjente i hvert fall jeg igjen, for den brukeren slettet bloggen sin med det samme nicknavnet for en stund siden. Ikke nok med det, så åpnet også Lovelulu en tråd som kalles for: “Hva er en bra blogg?”. På den tråden fisket Lovelulu etter at debattantene skulle si at hun hadde en bra blogg. Jeg så at den tråden også hadde blitt moderert av moderator, og man kan jo lure på hvorfor :)
 
 
Jeg trodde ikke mine egne øyne over all kveruleringen som jeg var vitne til å lese av CKT og Lovelulu. Når jeg vet at de to er voksne damer på henholdsvis 43 år og 53 år kjente jeg at jeg ble direkte flau på deres vegne! De to kverulerte i vei, og mange av de andre debattantene ble irriterte på måte de oppførte seg på. Innså de sin egen nettoppførsel? Nei da. I deres øyne var alle de andre på tråden som hetset og mobbet dem! Jeg må få si at mangelen på virkelighetsoppfatningen hos de to voksne bloggerne og nettbrukerne skremmer meg!
 
 

HER ER NOEN PRINSTSCREENBILDER JEG TOK FRA TRÅDEN RESPEKTERTE BLOGGERE FOR Å VISE HVOR USAKLIG EN DEBATT PÅ ET FORUM KAN BLI:

 
 

kg_forum_bloggere1a

Tråden “Respekterte Bloggere” åpnet av brukeren MafiaBoss.

 
 

kg_forum_bloggere2a

 
 

kg_forum_bloggere3a

 
 

kg_forum_bloggere4a

Her kommer brukeren Lovelulu inn på diskusjonstråden.

 
 

kg_forum_bloggere5a

Det ble ikke populært mottatt fra MafiaBoss at debattanter sa i mot i tråden.

 
 

kg_forum_bloggere17a

Noen debattanter prøver å holde seg saklige. I dag tidlig da jeg gikk inn for å se hva som hadde skjedd i løpet av nattet, hadde moderator ryddet opp i tråden. De av mine bloggvenner som følger med på Kivnneguiden har fortalt meg at moderatorene er kjempeflinke til å gå inn å slette kommentarer som bryter med forumets regler.

 
 

kg_bloggere18a

MafiaBoss/CKT/IJR sitt dårlige forsøk på å skyve skylden over på de andre debattantene på tråden…..

 
 

kg_bloggere19a

Mangelen på selvinnsikt over sin egen oppførsel på tråden er langt unna denne brukeren….

 
 
På fredag 05.08.2016 åpnet CKT en ny tråd på Kvinneguiden som heter “Forholde seg til mobbing på nett”. CKT/IJR gikk rett til angrep mot dem som hadde en annen oppfratning av det hun hadde, og CKT/IJR var ufin og kjempestygg i sine svar på tråden der. Jeg tok også noen printscreenbilder fra den tråden der som dere skal få se.
 
 

kg_mobbing1a

 
 

kg_mobbing8a

På fredag 05.08.2016 åpnet CKT en ny tråd på Kvinneguiden som heter “Forholde seg til mobbing på nett”. CKT/IJR gikk rett til angrep mot dem som hadde en annen oppfratning av det hun hadde, og CKT/IJR var ufin og kjempestygg i sine svar på tråden der. Jeg tok også noen printscreenbilder fra den tråden der som dere skal få se.

 
 

kg_mobbing9a

Moderator har her også gått inn og ryddet opp, for det var rett og slett sure og ufine svar fra CKT og flere andre debattanter på tråden.

 
 
Det jeg fikk se på Kivnneguiden i går kveld skremte meg skikkelig. Når voksne mennesker som Lovelulu/KM og CKT/IJR sitter og krangler, kverulerer, vrir og snur på alt det de som mener noe annet enn dem selv, har de sunket lavere enn de yngste noen sinne kommer til å gjøre på nettet! De yngste på nettet oppfører seg mye bedre enn de to nettbrukerne/bloggerne tilsammen!
 
 
Det verste av alt er at de to fremstiller seg selv som “mobbeofre” når de over hodet ikke er mobbeofre gjør at jeg oppriktig blir lei meg, for jeg vet at det barn, ungdommer og voksne som faktisk daglig opplever alvorlig mobbing, sjikanering og hets på skolen og på arbeidsplasser!
 
 
Hvis IJR og KM forventer respekt fra andre, er første bud å bli ærlige, respektere andre sine meninger, repsktere at andre har forskjellig syn på saker og ting, uten å gyve løs på dem som har en annen oppfatning og mening enn dem selv. Jeg skjønner kjempegodt at blogglesere som leser bloggene deres og debattantene på trådene på Kvinneguiden mister respekten for både KM og IJR. De har selv tråkket kraftig i salaten med en atferden de har vist på bloggene sine og nå på forumet Kvinneguiden. Akkurat det ser de aldri i livet selv.
 
 
Man skal ta mobbing alvorlig, og da mener jeg det som virkelig er mobbing i ordets rette forstand!
 
 
Til de som hyler og bærer dere om at de blir mobbet når noen er uenige med dere, slutt å si at dere blir mobbet! Det å være uenig er ikke å mobbe, og det kommer aldri i nærheten til å bli mobbing! Det er ikke mobbing å si på en saklig og konstruktiv måte: “Den genseren var fin, men den kledde ikke deg helt”, og det er ikke mobbing å si det ikke er pent med restylane og botox i leppene.
 
 
Hvis dere ser en blogger eller nettbruker som faktisk blir mobbet har vi plikt til å si fra til mobberne for å be dem slutte! Dersom dere ser noen sier de blir mobbet, men som ikke blir det, vær så snill å ignorer vedkommende! Den personen fortjener ikke oppmerksomhet i det hele tatt fordi han/hun misbruker begrepet å bli mobbet! De personene som misbruker mobbebegrepet burde heller skjemmes for at de opptrer som falske mobbeofre!
 
 
Ta godt vare på hverandre alle sammen <3 Spre kjærlighet og glede til mennesker dere ser. Det er lov å gi et smil til de dere treffer <3 :) Et smil kan live opp i hverdagen :)
 
 

010816_nydelig_blomst6

NY FOTOSHOOT AV DE KJEMPEHERLIGE KATTUNGENE (GIZMO, GRACE OG GAYA) I (N) HAKRILAS G-KULL <3 :)

Mandag 01.08.2016 blir kattungene i (N) Hakrilas G-kull (Gizmo, Grace og Gaya) 12 uker gamle. Hvor har ukene blitt av? Jeg skjønner det ikke :) Nå skal jeg nyte de siste 3 ukene sammen med kattungene, for de begynner å forlate redet fra og med 15.08 – 20.08.2016. Jeg venter fremdeles på to DNA-tester som jeg har tatt på to av kattungene før jeg vet noe mer. Det er DNA-test på noe som kalles PRA, og som har med om kattene er bærere av et gen for en øyensykdom. Dersom katten er PRA-bærer kan den ikke pares med en annen bærer. Da må katten pares med en PRA-fri katt. Parer man to PRA-bærere kan avkom få øyensykdommen, og bli blinde. Elvis som er far til G-gjengen er PRA-fri, men Nadina er PRA-bærer. Det betyr at det er 50% sjanse til at kattungene i kullet også er bærere. Slike tester er kjempeviktige for oss oppdrettere på abyssiner, somali og andre raser å ta slik at vi vet om de er bærere eller ikke. Det handler om kattens helse! 
 
 
Kattungene er i full vigør hele dagen. ADHD x 10 så får dere fasiten på en abyssinerkattunge :) Alle tre er kjempeherlige, og de skjønner så mye. De tester ut grenser for hva som er lov, og hva som ikke er lov. De erter hverandre, jager hverandre, leker med hverandre, lekesloss med hverandre, erter mamma Nadina, og utforsker noe nytt hver eneste dag. Kjøleskap = noe godt. Skuffe nr.2 i kommodeskuffen på kjøkkenet = Kattegodis. Om kvedene får kattungene en skål med Royal Canin kattungefòr, og da er det kollektiv hyling fra alle tre. Dixie og Elvis får skinke, og Nadina spiser sammen med kattungene sine. 
 
 
Innimellom sniker de seg til melk fra mamma Nadina. Hun har litt melk igjen, og nå ammer hun en og en kattungen. Det er Gizmo som er den mest ivrigste etter å få seg litt kosepupp fra mamma Nadina. Gaya er ikke så ivrig etter det, og det hender av og til at Grace også vil ha trøstepupp fra mammaen sin. Nå ammer ikke Nadina alle tre lengre. Nadina er avhengig av kattungene sine enda også, men nå ser jeg at det begynner å  slippe taket. Hun griper inn hvis det er noe hun må gripe inn for, men nå må kattungene ordne opp mer og mer på egen hånd. Erter de noen av søsknene sine, må de forvente å få igjen, og da underkaster de seg når de har gått for langt. 
 
 
Gardinene har vi hengt opp….. Hvorfor det mon tro? Jo fordi dette trekløveret er gardinklatrere. Ved verandadøren har vi en gardin som henger. Den går ikke helt ned til gulvet, og det var bevisst fra min side da jeg kjøpte nye gardiner for et par år siden. Nettopp med tanke på kattene. Gaya har fått det med å ta sats, for så å henge seg i gardinene etter forlabbene. Der henger hun og dingler. Det er bare Gaya som gjør det, mens matmor sier strengt: “Fy!”. Hjelper det? Nei. 
 
 
Om kvelden når jeg slapper av i sofaen med de andre kattene på fanget kommer kattungene krypende i fanget for å få kos. Det er da de har tid til å kose. Når de er opptatt med ivrig lek kan man bare glemme å løfte dem opp, for da er det leken som gjelder :) De er virkelig blitt noen “jegere”. Hvis de har lekemusen eller en annen katteleke så knurrer de om en av søsknene kommer for nære. 
 
 
TV-skjermen er interessant. I går så jeg på en film på TV 2 om en delfin, og da ble kattungene ivrig å følge med på skjermen når delfinen svømte. Når det er fotball på TV, så sitter kattungene ved skjermen, og prøver å fange fotballspillere som beveger på seg og ballen. De har også skjønt at det går an å balansere opp på toppen av flatskjermen. Problemet er bare det at de har ikke helt den finmotorikken inne enda sett i forhold til voksenkattene. Når det gjelder finmotorikken er de litt klossete enda, og de kan sammenliknes med en treåring. 
 
 
Man må virkelig passe på maten, og ikke la maten stå fremme, for nå har de begynt å “stjele” maten i et ubevoktet øyeblikk. I går satt jeg og spiste middag, og jeg skulle bare på kjøkkenet for å hente meg et glass vann. Når jeg kommer tilbake står det ei lita viltfarget frøken ved navn Gaya nesten i matfatet mitt. Konklusjonen hvis jeg går på kjøkkenet er å ta med fatet med maten, eller la mannen min passe på maten min for meg :) Man skulle tro at jeg har lært, men nei da. Jeg går i fella gang, på gang. 
 
 
Deler noen nye bilder jeg har tatt av kattungene de siste ukene, og håper at dere liker dem :) 
 
 

NYE BILDER AV G-GJENGEN (GIZMO, GRACE OG GAYA):

 
 

140716_gizmo3

Godpusegutten (N) Hakrilas Gizmo <3 :) 

 
 

300716_gizmo_stol6

Godpusegutten Gizmo slapper av på stolen <3 :) 

 
 

230716_grace5

Godpusejenta (N) Hakrilas Grace <3 :) 

 
 

300716_grace4

Godpusejenta Grace slapper av på armlenet på sofaen <3 :) 

 
 

300716_gaya_pute4

Godpusejenta (N) Hakrilas Gaya <3 :) 

 
 

190716_gaya_stol4

Godpusejenta Gaya slapper av på stolen <3 :)

 
 

170716_nadina_kattungene_pute7

Mamma Nadina sammen med kattungene sine <3 :) Den dagen bildet ble tatt var det 30 grader ute, og kattene syntes det var varmt ja!

 
 

300716_grace_drikker_melk3

Mamma Nadina ammer Grace <3 <3 :)

22.07, EN DAG TIL ETTERTANKE <3 <3 <3

Det er 5 år siden terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya hvor 77 uskyldige menneskeliv gikk tapt :( 8 mennesker ble drept da bomben gikk av i Regjeringskvartalet. Uskyldige mennesker som enten var på jobb, eller oppholdt seg i nærheten.
 
 
De som var på jobb skulle snart, eller de hadde allerede tatt helg siden det var fredag. Fredag midt i ferietiden. De som ble drept som var i nærheten var tilfeldigvis i nærområdet ute på plassen da bomben smalt.
 
 
Felles for de 8 er at de var uskyldige i ofre som på ingen måte hadde gjort noe galt <3     Jeg husker kjempegodt hva jeg gjorde den fredagen. Selv hørte jeg på NRK P1 på radioen, og de snakket mye om en mulig bombeeksplosjon i Regjeringskvartalet. Jeg måtte skru volumet på radioen høyere for å få med meg hva de sa. Til slutt skrudde jeg på TV'n, og bildene man fikk se der var ikke til å tro. Jeg hadde på en måte sett bildene på TV tidligere fra bombeeksplosjoner i Midt-Østen, men her i Norge da! Var dette virkelig Regjeringskvartalet? Jeg kunne bare ikke tro det. Når man ser slike bilder på TV blir man på en måte helt satt ut! Det tar tid for at noe sånt synker inn.     Som de fleste av oss Nordmenn ble jeg sittende å se på ekstra nyhetssendinger på TV'n. Spørsmålet jeg personlig stilte meg. Hvorfor Regjeringskvartalet? Jeg husker jeg snakket med mannen min som var i Namdalen og jobbet på sommerstedet til familien at mistanken min var at dette ikke var et vanlig terrorangrep rettet mot sivile, men et politisk terrorangrep. Som jeg tenkte: "Hvis dette var et terrorangrep som skulle ramme flest mulig sivile hadde bomben gått av på store plasser som Oslo S eller Gardermoen.     Noen timer senere husker jeg at det kom en stripe opp på skjermen at det pågikk skyting på Utøya. Jeg husker jeg snakket med min bestevenninne i Oslo, da nyheten begynte å komme på TV'n, og at jeg sa at skyting på Utøya og i Regjeringskvartalet måtte ha en sammenheng.     Utover kvelden 22.07.2011 kom det flere og flere nyhetsoppdateringer om skytingen på Utøya, selv om vi ikke skjønte så mye om utfallet av det som pågikk på Utøya så skjønte vi at her stod vi ovenfor en ufattelig og ubegripelig tragedie. Etter hvert fikk vi også se intervjuer med ungdommer som var tilstede på Utøya da skytingen begynte, og vi fikk høre hjerteskjærende beskrivelser om hva ungdommene opplevde, og måten de greide å flykte fra drapsmannen. Det var så hjerteskjærende, kjempefælt og trist å høre dem fortelle. Bildet som brant seg fast på netthinnen min var TV-bildene fra redningsaksjonen hvor alle båtene kom i land med redselfylte og skadde ungdommer, og ikke minst de redselfylte skrikene deres. Da kunne vi skjønne og forstå hvilket mareritt disse ungdommene opplevde.     Selv ble jeg sittende til kl.04.00 å se på ekstra nyhetssendinger på TV'n, og tallet over omkomne på Utøya som kom opp på skjermen var så svimlende høyt at man greier ikke ta det helt innover seg. En ting visste vi, og det var at mange uskyldige ungdommer hadde blitt utsatt for et grotesk og makabert angrep på en politisk ungdomsleir! Ungdommer som hadde fremtiden foran seg, ungdommer som var på en sommerleir for å lære, for å få ny giv i sitt arbeid i AUF, og ungdommer som var på Utøya for å utvikle sitt politiske engasjement! De ble skutt for noe de inderlig trodde på! Ungdommene var i sin beste alder, de ble brutalt frarøvet livet pga gjerningsmannen sin ondskapsfulle ideologi! De drepte ungdommene hadde ikke gjort noe galt i det hele tatt, men de ble drept for sin personlige politiske holdning! 69 uerstattelige unge menneskeliv gikk tapt <3 :(
 
 
Om kvelden 22.07.2011 var det Norge preget av sjokk og vantro over terrorangrepet som hadde skjedd. Vi var lettet for at gjerningsmannen var tatt, og det viste seg at gjerningsmannen også var den som hadde stått bak bombeattentatet i Regjeringsbygget!
 
 
Om morgenen etter var tallet på drepte ungdommer på Utøya blitt redusert. Selv om tallene på drepte følte jeg med de pårørende, etterlatte, familie, slekt, venner, alle ofrene og de som hadde opplevd terrorangrepet personlig på kroppen! Vi fikk se flere intervjuer med de som hadde opplevd massakren på Utøya, og det var hjerteskjærende fortellinger :( 23.07.2011 var Norge fremdeles i sjokk og vantro, men sjokket og vantroen hadde gått over til sorg og fortvilelse.
 
 
Utover dagen fulgte jeg med ekstra nyhetssending. Jeg tro de fleste av oss Nordmenn gikk litt på siden av oss selv den lørdagen! Når man så på bildene fra Sandvollen Hotell hvor ungdommene, de etterlatte og de nære familie var samlet så vi hvilken omsorg de hadde med hverandre. Kongeparet, Kronprinsfamilien og statsministeren tok raskt del i sorgen med de pårørende og etterlatte. De viste dem omsorg, nærhet og nestekjærlighet <3 <3 <3     AUF-jenta Helle Gannestad sine kloke og varme ord fikk Nordmenn til å tenke da hun uttalte i et intervjue: "Når en mann kan vise så mye hat, tenk på hvor mye kjærlighet vi kan skape alle sammen" <3 <3 <3 Disse ordene ble kjempeviktige ord i dagene og ukene som fulgte.     Norge viste samhold, omsorg, omtanke og nestekjærlighet i dagene og ukene. Rosetogene i de fleste Norske byer var et bevis for det, og også blomsterhavet som vokste og vokste utenfor Oslo Domkirke. Det samme viste seg da rettsaken mot gjerningsmannen begynte. Nordmenn stod sammen! Vi trodde på demokratiet.     Det som skjedde 22.07.2011 vil alltid bli stående i historiebøkene som et av de verste terrorangrepene på Norsk jord etter krigen! 22.07.2011 er en dato vi aldri må glemme, for det var et forsøk på å frata oss demokratiet! 77 uskyldige mennesker døde 22.07 for fem år siden :(
 
 
Det har vært mye kritikk mot minnemarkeringene rundt 22.07. Jeg er nokså sikker på at uansett hvilket parti som hadde blitt rammet av en slik type terror, så hadde det vært en minnemarkering! Noe annet hadde blitt helt feil! Vi trenger en slik minnemarkering for å bli minnet på at det dessverre forekommer ekstremisme i samfunnet!
 
 
14.07.2016 var det terrorangrep i Nice i Frankrike, og Frankrike ble rammet av terror to ganger i 2015. På Ankara flyplass var det også terror for ikke mange månedene siden! Alt dette skyldes ekstremisme, og forsøk på å knuse demokratiet!
 
 
Selv om en slik dato som 22.07.2011 gjør ripper opp i vonde sår, må man ikke glemme de som brutalt og ondskapsfullt ble drept for sine meninger, og for sin ytringsfrihet!
 
 
Flere av de som personlig opplevde bombeattentatet i Regjeringskvartalet, og massakren på Utøya har selv uttalt at de synes det gjør dem godt å ha en slik minnemarkering, og synes det er godt å få treffe andre som selv opplevde det samme på kroppen.
 
 
Pårørende og etterlatte til de som ble drept i Regjeringskvartalet og Utøya har også uttalt at de synes det er godt å treffe andre pårørende og etterlatte som er i samme situasjon på minnemarkeringene etter 22.07.2011. Samtidig finner man de som ikke ønsker å være med på disse minnemarkeringene, og de velger selv å stå over denne dagen.
 
 
I dag så jeg på minnegudstjenesten i Oslo Domkirke, og jeg ble imponert over minnetalen som Jens Stoltenberg hadde. Minnetalen var genuint ekte, ærlig og kjærlighet <3 Jens Stoltenberg sa i sin minnetale at sårene aldri kan gro, og han trakk frem en AUF-deltaker som lånte støvlene til Gro Harlem Brundtland. Denne AUF-jenta ble drept på Utøya. Han påpekte at Norge fikk en uønsket lærdom i kjølevannet av terrorangrepet. Den uønskede lærdommen var nok den lange tiden det tok for politiet å komme seg til Utøya 22.07.2011.     Vi Nordmenn må ikke bli så kalde og følelsesløse at vi tar helt avstand fra 22.07.2011, og minnemarkeringene i Regjeringskvartalet og på Utøya. De som tar avstand fra minnemarkeringene 22.07 etter terrorangrepet, har en mulighet å la være å lese avisen dagene og ukene før, la være å se på TV'n eller bare koble ut sosiale medier og internett!     Respekt og forståelse for de som ønsker å ha minnemarkering 22.07 er kjempeviktig! Alle de som ønsker å ha minnemarkeringen 22.07 ønsker å ha det av personlige årsaker!    

270711_blomster_torvet10

“Hvis en mann kan vise så mye hat, tenk på hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen <3" Sitat: Helle Gannestad

 
 
I dag går mine tanker til alle pårørende, familiene og vennene til de drepte, alle de som personlig opplevde terrorangrepet på kroppen fredag 22.07.2011, alle de som ble såret og alle redningsmannskaper som gjorde kjempeflott jobb denne fredagen for fem år siden <3 <3 <3

HJERTEKNUSERNE I (N) HAKRILAS F-KULL (FELICIA/SIGNE, FLORENCE OG FELIX/LEOH) 6 MÅNEDER GAMMEL I DAG <3 :)

I dag 19.07.2016 blir kattungetrioen i (N) Hakrilas F-kull 6 måneder gammel <3 :) Tenk 6 måneder siden de så dagens lys på Orkdal Dyreklinikk den snøfulle januarkvelden! 
 
 
Alle tre har utviklet seg til å bli kjempeherlige kattunger som blir elsket over alt på denne jord, og eierne forguder kattungene sine <3 :)
 
 
Som oppdretter synes jeg det er kjempegøy å se dem igjen etter hvert som de blir eldre, og jeg setter kjempestor pris på å få bilder av kattungene <3 :) 
 
 

160616_misho_felix2

Britisk korthårskatten Misho og godpusegutten (N) Hakrilas Felix//Leo som han blir kaldt hos sin eier <3 :) Foto: Oliver Majed

 
 

270616_florence9

Godpusejenta (N) Hakrilas Florence <3 :) 

 
 

180716_signefelicia1a

Godpusejenta (N) Hakrilas Felicia/Signe som har  vært på ferie hos meg i 2 uker <3 :) I kveld kommer eieren hennes hjem fra ferie, og det skal bli trist å si: "adjø" til henne <3 

QUALITY HOTELL PANORAMA, ET KJEMPEKOSELIG HOTELL MED SERVICEFYLTE OG POSITIVE ANSATTE SOM YTER SERVICE :) (Sponset innlegg)

280615_quality_panorama_hotell5

09.07 – 10.07.2016 arrangerte vi i Katteklubben Midt-Norge vår årlige internasjonale katteutstilling i Heimdalshallen, og vi i klubben hadde fått en kjempesuper avtale for våre utstillere og dommere på Quality Hotell Panorama! Dette er noe vi i klubben setter kjempestor pris på :) Hotellet tillater dyr på hotellrommene, og det er vi katteutstillere kjempefornøyd med :)

 
 
Når man reiser med katt på utstilling i en annen by velger mange å overnatte på hotell. De aller fleste hotell har rom hvor det er tillatt å ha katter/hunder, men noen hotell tar seg litt ekstra betalt for å ha hund/katt på rommet. Akkurat det synes jeg er helt greit! Når man har et dyr på et hotellrom blir det litt mer rengjøring for de renholdsansatte, og de bruker kanskje litt lengre tid på rengjøring av rom hvor det har bodd hund eller katt.
 
 
I år igjen hadde vi i Katteklubben Midt-Norge fått en kjempeflott avtale på Quality Panorama Hotell hvor våre utstillere kunne bo, og prisen var kjempebillig! Det satte i hvert fall våre utstillere kjempestor pris på :)
 
 
I år var jeg nok en gang kjempeheldig som fikk lov til å bo på Quality Hotell Panorama. Det setter jeg kjempestor pris på :)
 
 

100716_hotell_resepsjon2

Bildet tatt fra inngangsdøren på Quality Panorama Hotell.

 
 

090716_inngangspartiet_hotell3

Bildet tatt fra lobbyen mot utgangsdøren på hotellet.
 
 

090716_resepsjon_hotell3

Resepsjonen på Quality Hotell Panorama.

 
 
Det første som møter deg når du kommer inn døren til Quality Hotell Panorama som gjest, er en atmosfære i resepsjonsomårdet og lobbyområdet som er kjempekoselig, hjemmekoselig, lun og varm. Belysningen og interiøret er det som gjør atmosfæren så kjempekoselig som den er :) Som hotellgjest er førsteinntrykket på hotellet det viktigste, og det første som møter en som hotellgjest. Resepsjonen og lobbyen er jo det første vi som hotellgjester møter når vi kommer inn døren til hotellet.
 
 
Når man henvender seg i resepsjonen møter man alltid smilende, positive, blide og serviceinnstilte resepsjonsansatte som ønsker deg velkommen, og at gjesten må ha et fint opphold. Det gjør at man som hotellgjest føler seg velkommen. De gjør alt hva de kan for at vi som hotellgjester skal ha det bra under hotelloppholdet!
 
 

100716_hotell_peis_lobby3

Noe av det første jeg som hotellgjest på Quality Hotell Panorama ser i lobbyen er en peis som står der.

 
 
Den peisen som står i lobbyen, er med på å gjøre lobbyområdet hjemmekoselig og lun :) Jeg har ikke sett en lobby på noen hotell hvor jeg har bodd som har en peis stående i lobbyen. Det er kjempekoselig når peisen er tent :)
 
 

100716_hotell_sofakrok_lobby2

En sittekrok nede i lobbyen.

 
 

090716_koselig_lobby_hotell3

En annen sitteplass nede i lobbyen.

 
 
Noe av det første jeg legger merke til i lobbyen er en kjempekoselig sofakrok med noe av den fineste og duse belysningen som jeg noen sinne har sett i en lobby på et hotell! Det er nettopp det som gjør at jeg som hotellgjest får lyst til å sette meg ned i sofakroken med en kopp kaffe/te for å lese avisen. Jeg kaller lobbyen på Quality Hotell Panorama for innbydende for hotellgjestene! I etasjen over resepsjonen har de også flere små sofagrupper hvor det er mulig å sette seg ned med en kopp kaffe eller en avis. Som hotellgjest føler jeg meg avslappet i lobbyen når jeg ser den kjempefine, duse og lune belysningen.
 
 

100716_hotell_pub_tvstue4

Bildet tatt inne i puben/baren.

 
 
I samme etasje som lobbyen, resepsjonen, frokostsalen og restauranten har hotellet også et område som brukes til pub/bar. Der er det også stittegrupper hvor hotellgjestene kan slå seg ned med en kopp kaffe/te, avis eller noe å drikke.
 
 

270615_resepsjon_mot_spisesal_quality_hotell_panorama2

Inngangen til frokostsalen/restauranten.

 
 
På mange hotell er resepsjonsområdet og lobbyen preget av å være litt sterilt, kaldt og upersonlig med minimalt med farger på vegger og møbler, men over hodet ikke på Quality Hotell Panorama! Det virker for meg som om hotellet bevisst har vektlagt at hotellet skal være hjemmekoselig og lunt. Belysning og lunhet gjør noe med sinnsstemningen til oss mennesker, og dus og lun belysning virker avstressende. Her har mange hotell mye å lære av Quality Hotell Panorama :)
 
 

090716_korridor_4_etg_hotell2

Korridoren i 4.etg hvor jeg bodde.

 
 

080716_hotellrom_409(5)

Hotellrommet hvor jeg bodde sett fra inngangsdøren til rommet.

 
 

090716_rom_409_hotell6

Bildet er tatt fra vinduet mot utgangsdøren på hotellrommet.

 
 

080716_hotellrom_seng5

Senga og skrivepulten på hotellrommet.

 
 

080716_hotellrom_bad5

Badet med dusjkabinettet.

 
 

080716_hotellrom_bad6

Vasken på badet på hotellrommert.

 
 
Når jeg bor på et hotell, forventer jeg at hotellerommet er gjort godt rent før jeg tar det i bruk. Det var det så absolutt da jeg kom inn på hotellrommet hvor jeg bodde. Rengjøringen var upåklagelig! Rommet var som et hotellrom stort sett er med seng, skrivepult, TV, minibar (som jeg aldri tar av), skap, en benk for å sette fra seg koffert og en stol for å slappe av i. Jeg har opplevd hotellrom hvor jeg ikke har fått luftet noe, fordi det ikke har vært barnesikring på vinduet. På vinduene på hotellrommet på Quality Hotell Panorama har vinduene barnesikring, og det gjør at jeg trygt kan lufte, og jeg vet at kattene ikke har en sjanse å komme seg ut vinduet.
 
 
Typsik for kattene når man skal på utstilling lørdags morgen, er at katten gjemmer seg under senga. Flere av min rasekattvenner som har langhårskatter har fått frem støvete katter pga dårlig rengjøring under senga.
 
 

270615_beskjed_under_senga_hotell5

Elvis var også under senga en tur, og han fant denne som lå under senga :) Han var totalt støvfri da han kom frem :)

 
 
Jeg sliter jo med reumatisme, og jeg kan våkne mye om natten med smerter i leddene mine. Derfor er jeg avhengig å ha god madrass i senga mi. Noen hotellsenger er så som så å ligge på, men den sengen på hotellrommet på Quality Hotell Panorama var kjempegod å ligge i, og madrassen skulle jeg ønske å ha hjemme!
 
 
Siden katteklubben jeg er med i arrangerte utstillingen, rakk jeg dessverre ikke å spise frokost før vi måtte dra bort i hallen for å forberede utstillingen. Jeg kan likevel med hånda på hjertet si at jeg vet med 100% sikkerhet at frokosten på hotellet er kjempebra. De har alt for en hver smak. Her kan du velge i stekt egg, kokt egg, eggerøre, bacon, frukt, yoghurt, frokostblanding, oster i alle varianter, forskjellige typer kjøttpålegg, melk, juice, kaffe, te og mye mer.
 
 

090716_frokostsal_hotell3

Frokostsalen og restaurant Müller.

 
 

280615_frokost_hotell10

Frokostbuffeten.

 
 

280615_frokost_hotell11

Frokostbuffeten på Quality Hotell Panorama.

 
 

280615_frokost_hotell12

Frokostbuffeten på hotellet.

 
 

280615_frokost_hotell13

Frokostbuffeten.

 
 

280615_frokost_hotell14

Frokostbuffeten.

 
 
Lørdagskveld 09.07.2016 etter utstillingen var vi noen abyssinervenner som kjøpte oss middag på restaurant Müller.
 
 

090716_middag4

Jeg kjøpte meg denne hamburgeren med søtpotetchips, og det smakte kjempegodt :)

 
 
Quality Hotell Panorama ligger på Tillerbyen i Trondheim, ca. 7 km sør for Trondheim sentrum. I nærheten finner man alt man trenger, kjøpesentre (bl.a. City Syd) og restauranter.
 
 
Bussforbindelsen fra Trondheim sentrum til hotellet er kjempebra, for buss nr.46 går hvert kvarter hele dagen frem til kvelden.
 
 
Utenfor hotellet er det godt med plass for parkering for hotellgjestene.
 
 
Hotellet har 9 fleksible konferanselokaler, og den største salen har kapasitet på inntil 270 personer i kino. Det er et fornuftig alternativ for kurs og konferanser.Jeg har selv vært på en stor konferanse på hotellet, og det fungerte kjempebra! 
 
 
Den servicen man som hotellgjest på Quality Hotell Panorama får fra de ansatte, er bare helt unik, enestående og kjempeflott :) Det hørte jeg også flere av mine rasekattvenner og rasekattkollegaer påpeke. Når vi dro på katteutstillingen lørdagsmorgen 09.07.2016, ønsket resepsjonisten oss en kjempefin dag, og lykke til. Da vi kom tilbake til hotellet om ettermiddagen, var resepsjonisten interessert i å høre hvordan det hadde gått med kattene. Man føler at som hotellgjest blir sett!
 
 
Med hånda på hjertet anbefaler jeg alle jeg kjenner til å bo på Quality Hotell Panorama! Det er et hotell som har fått stor plass i hjertet mitt, og jeg synes det er kjempefantastsik å bo på hotellet :)
 
 
Tusen hjertelig takk for at jeg fikk bo hos dere fra 08.07 – 10.07.2016 sammen med abyssinerhannkatten min Elvis :) Det setter jeg kjempestor pris på :)
 
 

banner_quality_hotel_panorama2

Her finner dere hjemmesiden til Quailty Hotell Panorama: https://www.nordicchoicehotels.no/quality/quality-hotel-panorama/

HAR SÅ VIDT LANDET ETTER EN UFORGLEMMELIG UTSTILLINGSHELG :)

Så er det tid for et nytt blogginnlegg med bilder fra Katteklubben Midt-Norge sin utstilling 09.07 – 10.07.2016. Jeg har landa nå, men siden det er min egen klubb sin utstilling hjelper vi klubbmedlemmene til. På forhånd hjelper vi klubbmedlemmene til med å ordne i stand til utstillingen, og når utstillingen er ferdig skal alt rigges ned igjen, og vi rydder etter oss. Vaktmesteren i hallen hvor vi hadde utstilling skrev en kommentar på facebooksiden vår hvor han takket for at vi hadde ryddet så kjempefint :) Det er et kjempebra skussmål å få for oss i klubben :) 
 
 
Søndagskvelder etter en utstilling er man mentalt utladet, og det er man også på mandag. 
 
 
På utstillingen hadde jeg med meg Elvis og to av jentene hans fra F-kullet (Florence og Felicia). Siden jeg må ha på meg skinne når jeg vet jeg skal stå eller gå en del, og at jeg ikke kjente Florence helt ble det til at jeg valgte at hun skulle bli hjemme på søndag. Det er jo tross alt to måneder siden Florence bodde her, og hun kjenner jo meg ikke så godt nå. Eieren til Florence var på ferie, og kunne ikke være med på utstillinga selv. Det ble til at jeg stilte Elvis og Felicia, eller Signe som hun blir kalt hos sine eiere :) 
 
 
Det ble en kjempetopp helg, og været var kjempefint med sol og godt vær, og det var virkelig med på å gjøre susen :) 
 
 
Denne gangen tok det noen dager før jeg landet etter utstillingshelga, for det gikk mye bedre med resultatene enn hva jeg noen ganger kunne ha drømt om :) 
 
 
Lørdag 09.07.2016 fikk Elvis sitt 3. CAC-cert, og han fiikk dermed sin Championtittel :) Felicia/Signe fikk Ex1 i kattungeklassen 4-7 måneder. Hun fikk en kjempeflott bedømmelse, og dommeren elsket jenta <3 :) Dommeren hadde lyst til å nominere henne til panelet, men siden det var første utstillingen til Felicia/Signe sa jeg at det var bedre at hun fikk slappe av i utstillingsburet. Noen ganger kan det bli for mye inntrykk for en kattunge første dagen på en utstilling. Dommeren elsket Felicia/Signe, og hun fikk en personlig premie fra dommeren, fordi hun var hennes lille prinsesse <3 :) 
 
 
To andre av Elvis sine kattunger (Wild og Harmony) var med på utstillingen også. Begge to var kjempeherlige <3 <3 :) Wild ble Ex1 siden han er hannkatt, og Harmony Ex2. De fikk kjempefine bedømmelser begge to. Elvis ble beste avlshannkatt i sin kategori :) 
 
 
Søndag 10.07.2016 fikk Elvis sitt første CACIB-cert i sin nye klasse, og han ble NOM (dommerens beste til panelet). Wild fikk Ex1 og Harmony Ex2. Felicia/Signe fikk også Ex1, og hun ble NOM til panelet. Jeg kjenner jo ikke Felicia/Signe så godt selv om jeg passer godpusejenta i 2 uker, så assistenten insisterte på å ta Felicia/Signe i panelet. Det lot jeg henne få lov til å gjøre. Tror dere ikke at Felicia/Signe ble BIS (best in show) i kattungeklassen 4-7 måneder)! Jeg ble kjempeglad at jeg begynte å grine :) Tårene rant, og jeg skalv. Den BIS'en kom som lyn fra klar himmel! Ikke nok med det. Felicia/Signe ble også beste klubbkatt totalt! Herlighet for en absurd og syk opplevelse :) Etter en slik opplevelse med fullskår går man på siden av seg selv. Jeg må med hånda på hjertet si det er mye morsommere når avkom fra kattene mine får kjempebra resultater, og blir NOM og BiS enn mine egne katter, for da vet man at man har truffet med riktig kombinasjon. 
 
 
Selvsagt tok jeg noen bilder på utstillingen som jeg har lyst å dele med dere :) 
 
 

BILDER FRA KATTEKLUBBEN MIDT-NORGE SIN UTSTILLING 09.07 – 10.07.2016:

 
 

100716_elvis_bur8

09.07 – 10.07.2016 var det duket for Katteklubben Midt-Norge sin utstilling i Heimdalshallen :) Her er Elvis i utstillingsburet :) 

 
 

100716_elvis_bur9

Lørdag fikk Elvis kjempeflott bedømmelse av dommeren :) 

 
 

100716_elvis_utstillingsbur_sloyfe2

Lørdag 09.07.2016 fikk Elvis sitt 3. CAC-cert, og han fikk tittelen Champion :) Her er Elvis i buret, og den kjempefine Championsløyfen henger på buret hans :)

 
 

100716_championsloyfe_elvis3

Den kjempefine Championsløyfa som Elvis fikk 09.07.2016 da han fikk sin Champion-tittel :) 

 
 

090716_felicia_signe_bur5

(N) Hakrilas Felicia/Signe i utstillingsburet sitt :)

 
 

100716_felicia_signe_bur10

Felicia/Signe fikk også kjempebra bedømmelse av dommeren 09.07.2016 :) Hun ble Ex1, og fikk en personlig gave fra dommeren, fordi hun ble hennes lille prinsesse <3 :) 

 
 

100716_felicia_signe_utstillingsbur_sloyfe2

(N) Hakrilas Felicia/Signe i utstillingsburet, og den kjempefine Ex1-sløyfen pynter opp buret hennes :) 

 
 

100716_sloyfe_ex1(2)

Den kjemepfine Ex1-sløyfen som Felicia/Signe fikk lørdag 09.07.2016 :) 

 
 

100716_elvis_utstillingsbur6

10.07.2016 var det en ny utstillingsdag, og nye muligheter for kattene :) Her er Elvis i utstillingsburet sitt :) 

 
 

100716_felicia_signe_bur11

(N) Hakrilas Felicia/Signe i utstillingsburet sitt :) 

 
 

100716_signe_felicia_leker_utstillingsbur6

Litt ablegøyer og show hører med i utstillingsburet mener Felicia/Signe :) 

 
 

090716_signe_felicia_dommer_foto_marit_aasegg1

(N) Hakrilas Felicia/Signe til sin grunnbedømmelse :) Foto: Marit Åsegg

 
 

100716_signe_felicia_dommer_foto_marit_aasegg2

Felicia/Signe fikk kjempebra bedømmelse av dommeren 10.07.2016, og hun fikk Ex1 :) Foto: Marit Åsegg

 
 

090716_toril_signe_felicia_foer_bedoemming_foto_marit_aasegg4

Felicia/Signe ble NOM (dommerens beste) til panelet :) Foto: Marit Åsegg 

 
 

100716_harmony_dommer4

Felicia/Signes halvsøster (Harmony) på dommerbordet under sin grunnbedømmelse søndag 10.07.2016 :)

 
 

100716_wild_dommer7

Felicia/Signe sin halvbror på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 10.07.2016 :) 

 
 

100716_signe_felicia_spiser3

Uten mat og drikke, duger Felicia/Signe ikke. Maten gikk ned på høykant :) 

 
 

100716_elvis_dommer8

Elvis på dommerbordet under sin grunnbedømmelse søndag 10.07.2016 :)

 
 

100716_elvis_dommer9

Elvis på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :) 

 
 

100716_elvis_dommer10

Elvis fikk kjempebra bedømmelse, og han ble NOM (dommerens beste) til panelet :)

 
 

100716_nomineringsbevis_elvis2

Elvis sitt NOM-bevis som han fikk søndag 10.07.2016 :) 

 
 

100716_nombevis_feliciasigne2

Det kjempefine NOM-beviset som Felicia/Signe fikk da hun  ble NOM til panel søndag 10.05.2016 :)

 
 

100716_nova_bur_med_sloyfe3

Bjørn sin kjemepfine blå abyssinerhunnkatt (kastrat) slapper av i utstillingsburet :)

 
 

100716_elvis_panel_foto_marit_aasegg2

Elvis under panelet søndag 10.07.2016 :) Foto: Marit Åsegg

 
 

100716_elvis_panel_foto_marit_aasegg6

Elvis på bordet under panelet :) Foto Marit Åsegg

 
 

100716_elvis_panel_foto_marit_aasegg4

Elvis under panelet :) Foto: Marit Åsegg

 
 

100716_elvis_panel_foto_marit_aasegg8

Elvis under panelet :) Søndag 10.07.2016 ble Elvis også Beste avlshannkatt i sin kategori : Foto: Marit Åsegg

 
 

100716_signe_felicia_panel_foto_marit_aasegg1

Felicia/Signe under panelet søndag 10.07.2016 :) Foto: Marit Åsegg

 
 

100716_signe_felicia_panel_foto_marit_aasegg3

Felicia/Signe under panelet :) Foto: Marit Åsegg

 
 

100716_signe_felicia_panel_foto_marit_aasegg5

Felicia/Signe ble BIS (best in show) med 3 stemmer :) Da var jeg en kjempeglad og rørt oppdretter :) Gledestårene mine kom da de leste opp nummeret hennest :) Foto: Marit Åsegg

 
 

100716_signe_felicia_klubbkatt_kkmn_foto_marit_aasegg2

Ikke nok med at hun ble Best in Show, så ble Felicia/Signe også beste klubbkatt totalt :) Foto: Marit Åsegg

 
 

100716_utstillingssloyfer_elvis3

De kjempefine sløyfene som Elvis fikk under helgens utstilling :) 

 
 

100716_utstillingssloyfer_signe_felicia6

De kjempefine sløyfene som Felicia/Signe fikk under helgas utstilling :) 

 
 

100716_klubbkattpokal_signe_felicia2

Premiene og vandrepokalen som Felicia/Signe fikk på utstillingen :) 

 
 

100716_utstillingssloyfer_elvis_signefelicia2

Utstillingsburene jeg hadde til kattene under helgas utstilling med kjempefine sløyfer hengende på :) 

 
 

100716_anita_med_wild_skulder4

Så var en kjempekoselig utstillingshelg over, og det var på tide å pakke ned sakene. Her er min abyssinervenninne Anita med Wild (sønnen til Elvis) på skuldrene :) Abyssinere elsker å sitte på skuldrene :) 

NY 9 UKERS FOTOSHOOT AV HJERTEKNUSERNE I (N) HAKRILAS G-KULL (GIZMO, GRACE OG GAYA) <3 :)

Mandag 04.07.2016 ble kattungetrioen (Gizmo, Grace og Gaya) 9 uker gamle. Nå er de 9 uker gamle små rabagaster som herjer, leker, tuller, tøyser og får kos <3 :) De er i en kjempeherlig alder, og jeg ler mye av apekattene som skal utforske absolutt alt :)
 
 
I skrivende stund er det delvis stille fra kattungene. To av kattungene sover sammen mamma Nadina, og en driver og herjer på gulvet med en ball :)
 
 
Kattungene er blitt kjempetøffe, og de tørr mer for hver dag som går. De utforsker det å hoppe opp på høyder som i hvert fall er 1 1/2 gang så høy som dem selv, de har fotballkamper på gulvet med lekeball, og det Norske landslaget kan bare går hjem å legge seg. Dribleferdighetene til kattungetrioen er mye bedre enn på de Norske fotballspillerne :) Det går i 100 i 2-3 timer med lek, spas og full fres, og vips blir bryteren slått av, og kattungene blir trøtte.
 
 
De skal utforske absolutt alt! Her om dagen greide to av kattungene å komme seg via kommoden vi har stående på kjøkkenet, og videre opp på komfyren. Jeg sa strengt: "Fy!", men ingen reaksjon. Prøvde igjen, men ingen reaksjon da heller. Til slutt gikk jeg bort, tok kattungen ned for komfyren og sa strengt: "Fy!". To minutter etterpå var det hele glemt, fortrengt eller "velge og kke vil høre" :) Jeg er overbevist på det siste alternativet at de velger og ikke vil høre når det gjelder abyssinere :) He, he, he :)
 
 
Når det gjelder kattungene er Grace helt vill etter viftepinnen med fjær, og når vi tar den frem er hun på plass tvert for å leke med en. Da må ikke Gaya eller Gizmo komme i nærheten, for da knurrer hun. Når Grace er ferdiglekt med viftepinnen er som regel Gizmo sin tur, men han liker også en vimpel med dusk  som han leker med. Gizmo er mest opptatt av å leke med lekemus han. Det er hans ting. Da er gutten i 100 :) Gaya er den ettertenksomme. Hun liker rolig form for lek, men du verden så tøff hun har blitt på viftepinnen de siste dagene. Gaya har for det meste likt å jakte på laserlys. Det hender nokså ofte når kattungene leker med lekene sine, og mamma Nadina kommer for å leke at kattungene dasker mammaen sin med labben, men det gjør de ikke ustraffet!
 
 
I går kveld kom Elvis inn på kattungenes og Nadina sitt område, og han var litt avventende. Tror han synes de er litt vel små og vilter, og Elvis stoler ikke helt på kattungene. Elvis freste til Gizmo og Grace som satt nærmest. Gizmo la seg på siden, og viste buken med en gang. Det er kattenes måte å underkaste seg eldre katter på, og er kjempeviktig for kattunger å lære seg når de er små som inngår i sosialiseringsprosessen. Underkastelse lærer kattungene både fra kattemammen og kullsøsknene. Gjennom underkastelse skjønner de andre kattene at den katten som underkaster seg ikke er til noen trussel. Hele tiden satt mamma Nadina og så på, for hun vil være sikkert på at kattungene hennes faktisk greier å underkaste seg eldre katter. Som oppdretter er det lærerrikt å følge med den opplæringen kattemammaen lærer kattungene sine fra de er små.
 
 
Kattungene har er kjempeflinke når vi skal legge oss for å sove. Når vi slår av lyset på rommet vet de at det er natt, og da roer de seg nokså fort. Det hender at mamma Nadina må hoppe ned i kattungebingen for å gi dem kosepupp slik at de roer seg, og det gjør de.
 
 
Jeg storkoser meg med kattungene, og det er kjempeherlig å se kattungene vokse opp til å bli sosiale kosekatter som liker og omgås mennesker <3 :)
 
 
På mandag 04.07.2016 tok jeg fotoapparatet og knipset noen bilder av kattungene <3 :)
 
 

9-UKERSBILDER AV KATTUNGETRIOEN (GIZMO, GRACE OG GAYA):

 
 

040716_gizmo_9_uker9

(N) Hakrilas Gizmo 9 uker gammel 04.07.2016 <3 :)

 
 

040716_gizmo_9_uker10

Godpusegutten Gizmo <3 :)

 
 

040716_grace_9_uker10

(N) Hakrilas Grace 9 uker gammel 04.07.2016 <3 :)

 
 

040716_grace_9_uker11

Godpusejenta Grace i vill lek med viftepinnen <3 :)

 
 

040716_gaya_9_uker8

(N) Hakrilas Gaya 9 uker gammel 04.07.2016 <3 :)

 
 

040716_gaya_9_uker9

Godpusejenta Gaya er den som tenker seg godt om når hun skal leke. Hun foretrekker en mer rolig lek enn søsknene sine, men jammen er hun tøff når hun først setter i gang <3 :)

 
 

040716_gizmo_grace2

Gizmo og Grace i lek med viftepinnen <3 :)

 
 

040716_nadina_leker2

Mamma Nadina i vill lek med viftepinnen <3 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Zalando:

Quality Hotel Panorama:

Instagramprofilen min:

Instagram

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter:site stats