Get Adobe Flash player

BESØK AV SELVUTNEVNT BLOGGPOLITI PÅ BLOGGEN, OG LATTERLIGE KOMMENTARER UTEN MENING!

Jeg tenkte ikke å vie noe oppmerksomhet til dette, men skriver på generelt grunnlag, fordi det finnes mange av dem som kommenterer rundt om i kommentarfelt på blogger. Felles for de fleste av dem, er at de er feige anonyme som ikke tørr å stå frem med navnet sitt.
 
 
De jeg snakker om er selvutnevnte “bloggpoliti” eller kall dem om du vill nettroll.
 
 
15.05.2016 publiserte jeg dette blogginnlegget her på hverdagsbloggen min:
 
 
http://www.torilkremmervik.no/blogg/?p=4625
 
 
Innlegget er et helt uskyldig innlegg med bilder fra konfirmasjonen til tvillingguttene til min svoger. Hva skjer? Jo da et selvutnevnt bloggpoliti som tror han/hun har i oppgave å “belære” andre bloggere i hva som er straffbart og ikke skrev en kommentar på bloggen min.
 
 

Her er kommentaren som ble publisert 23.05.2016:

 
 

230516_bloggkommentar_hverdagsblogg3

 
 
Personlig for meg er denne kommentaren totalt meningsløs, og den gir ingen mening i det hele tatt! Tror ikke du selvutnevnte “bloggpoliti” at voksne bloggere passer på seg selv om hvilke bilder de poster på sine blogger?
 
 
Ja vel ja? Så du kjenner flere som er med på bildene mine? Da håper jeg at du kan fortelle meg navnene på de du påstår du kjenner? Vet du hva? Det er ren og skjær Løgn fra ende til annen! Du selvutnevnte “bloggpoliti” kan bare spare deg med den uttalelsen. Jeg skjønner ikke at du gidder å kaste bort energi på å skrive den slags type kommentar på bloggen min en gang… Det øker jo lesertallet mitt da :)
 
 
Ikke nok med at du som har fulgt med i mange år skrev den kommentaren som jeg viser til over her. Samme dag 23.05.2016 postet du en annen kommentar under dette innlegget:
 
 
http://www.torilkremmervik.no/blogg/?p=4653
 
 

Her er kommentaren den som har fulgt med postet i kommentarfeltet mitt:

 
 

230516_bloggkommentar_hverdagsblogg4

 
 
Da du postet den kommentaren avslørte du fort at du i tillegg til å være et selvutnevnt “bloggpoliti” også er det som vi på godt norsk kaller for et nettroll!
 
 
Igjen spør jeg: “Hva er problemet ditt?” Hvis du føler det som et problem med at jeg skriver om min reumatisme eller mine operasjoner, så er det du som har et problem, og ikke jeg! Hvis du ikke liker å lese bloggen min, så skjønner jeg ikke hvorfor du gidder å bruke energi på å legge igjen meningsløse kommentarer. Det gir ingen mening i det hele tatt!
 
 
Ip-nummeret du la igjen som visittkort da du skrev kommentarene dine stemmer nøyaktig med klokkeslettet som stod på statcounter. Jeg vil ikke synke så dypt at jeg offentliggjør ip-nummeret ditt selv om jeg aldri har så lyst. Det holder jeg meg for god til. Likevel vil jeg si at du kan i fremtiden spare deg for slike kommentarer hvor du leker et selvutnevnt “bloggpoliti”. Slike kommentarer som de du har skrevet i kommentarfeltet mitt, tar jeg ikke seriøst. Jeg ler av kommentarene, for de gir over hodet ingen mening!
 
 
Kommentarene blir stående på bloggen min bare for å vise de som leser den hvordan feige anonyme kan få seg til å synke så lavt når de skriver slike kommentarer som det den som har fulgt med har gjort. Det selvutnevnte “bloggpolitiet” er den siste jeg står til ansvar for om jeg har fått tillatelse til å legge ut bilder hvor andre personer er med. Akkurat det har det selvutnevnte “bloggpolitiet” ikke noe med å blande seg i. At du har utnevnt deg selv til et “bloggpoliti” betyr ikke at du har retten til å være barnevakt for andre bloggere! Det er ditt eget valg om det selvutnevnte “bloggpolitiet” ønsker å lese bloggen min eller ikke, og faller ikke bloggen min i smak, finnes det en x-knapp i hjørnet på skjermen hvor du kan trykke, og vips er bloggen min ute av bildet for deg :) Så enkelt, men så vanskelig.
 
 
Dere ser nå at slike selvutnevnte “bloggpoliti” finnes, og jeg regner med at flere har fått slike kommentarer på bloggene deres. Er det en ting jeg har lært, så er det at det er fånyttes å inngå i diskusjoner med de som skriver slike kommentarer. Det gjør det vondt verre, for det eneste som skjer er at man hauser opp stemningen. Akkurat det er det ingen bloggere som har lyst til. Jeg har gitt mine bloggvenner klar beskjed om at hvis de ser slike kommentarer på bloggen min, så må de ikke for alt i verden svare eller diskutere med dem. De aller fleste av mine bloggvenner og blogglesere respekterer at jeg ønsker at de ikke skal inngå i diskusjoner med anonyme som må gulpe opp en spydig kommentar, og det er jeg kjempeglad for. At noen velger å svare tilbake får bli deres egen sak, og det får bli opp til dem! Jeg har en klar regel på bloggen min, og det er å aldri synke ned på et lavt nivå å ta igjen med samme mynt. Da faller de ned på samme nivå som den/de som skriver oppgulpkommentarer!
 
 
Selvsagt har man lov til å reagere hvis man ser en anonym kommentar som er kjempestygg, og går i retning av hets og mobbing. Nå var ikke disse to kommentarene som “den som har fulgt med lenge” postet i mitt kommentarfelt hverken mobbing eller hets! Kommentarene var bare latterlige og totalt uten mål og mening!
 
 
Ønsker alle en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg :) Ta god vare på hverandre <3 :)
 
 

venn6

3-UKERSOPPDATERING OG NYE BILDER AV DE KJEMPESØTE KATTUNGENE I G-GJENGEN <3 :)

I går 23.05.2016 ble kattungene (Gizmo, Grace og Gaya) i (N) Hakrilas G-kull 3 uker gamle <3 :) I løpet av denne siste uken har de blitt mer og mer aktive. De har begynt å gå rundt i fødekassen, leker litt med hverandre, nysgjerrig på mennesker, og de har oppdaget at det er en verden utenfor fødekassen. Når vi kommer inn på rommet hvor kattungene er så henger kattungene ut av åpningen på fødekassen, og det var nære på at Gaya fant ut hvordan hun kom seg ut forleden kveld. Hun hang godt over kanten til åpningen av fødekassen, og vi måtte komme henne i forkjøpet å dekke for åpningen slik den ble stengt. Fremdeles kan kattemamma Nadina komme seg inn og ut ved å hoppe opp i fødekassen :) 
 
 
Da Nadina oppdaget at kattungene hennes hadde lyst til å komme seg ut av fødekassen gikk Nadina rett i gang med å gnafse i seg kattungenes værhår. Enda er ikke Nadina klar til at kattungene skal ut i den store verden. De får vær så godt holde seg nær henne. 
 
 
Hver dag flere ganger om dagen tar jeg ut katteungene for å kose med dem, og hittil har det vært Gaya som har vært den roligste å holde. Nå begynner også Gizmo og Grace å synes at det å få menenskekos er godt <3 :) Nadina får hele tiden følge med kattungene, og på den måten skjønner hun at vi ikke vil kattungene hennes noe vondt. Kattemamma Nadina er trygg på oss, og hun godtar også at fremmede kommer inn for å hilse på kattungene, men hele tiden er Nadina i nærheten og følger med kattungen vi holder. 
 
 
Alle tre kattungene legger kjempefint på seg, og de er litt over 390 gram nå alle tre :) Kullet er det jeg kaller et jevnt kull størrelsesmessig. De får nok mat, og det er sjelden de skriker fra fødekassen <3 :) Det er et slikt kull jeg unner alle mine rasekattvenner å oppleve å få når de får kull, for det er ikke noe jobb med dem. Jobben gjør kattemammaen, mens vår jobb er å få dem trygge på mennesker :) 
 
 
Det er helt utrolig hvor fort de tre ukene har gått, og i løpet av neste uke skal kattungene få lov til å begynne med fast føde. De skal også få lov til å flytte opp i en større kattungebinge slik at de får mer tumle- og lekeplass. De kommer uansett i løpet av de nærmeste to ukene til å finne ut av teknikken ved å klatre ut av fødekassen. Til og med når abyssinerkattunger er 3 uker gamle må vi tobente prøve å ligge foran i tankegangen for hva de kan finne på å få til :) Abyssinere er en kreativ og oppfinnsom rase <3 :) 
 
 

HER ER NOEN NYE 3-UKERSBILDER JEG HAR TATT AV DE KJEMPESØTE KATTUNGENE I G-GJENGEN:

 
 

230516_gizmo_3_uker8

(N) Hakrilas Gizmo 3 uker gammel 23.05.2016 <3 :) 

 
 

230516_gizmo_3_uker9

Godpusegutten Gizmo er blitt sterk i kroppen <3 :) 

 
 

230516_grace_3_uker9

(N) Hakrilas Grace 3 uker gammel 23.05.2016 <3 :)

 
 

230516_grace_3_uker10

Godpusejenta Grace er ei nysgjerrig lita kattefrøken <3 :)

 
 

230516_gaya_3_uker5

(N) Hakrilas Gaya 3 uker 23.05.2016 <3 :)

 
 

230516_gaya_3_uker6

Godpusejenta Gaya er den som har vært den mest aktive av kattungene, og hun er den som først fant ut at det fantes en verden utenfor fødekassen <3 :) 

 
 

230516_kattungene_3_uker5

De kjempesøte kattungene i G-gjengen i (N) Hakrilas G-kull <3 <3 <3 :) 

BILDER FRA DEN KJEMPEKOSELIGE 17.MAI-FEIRINGEN 2016 :)

Tirsdag var det 17.mai, og jeg elsker 17.mai. Det har jeg alltid gjort :) Det er kjempekoselig med korpsmusikk, festkledde mennesker, Norske flagg, grønne blader på trærne, glade og bilde mennesker og gleden til ungene som lyser ut av øynene deres :) Jeg vil med hånden på hjerte påstå at vår nasjonaldag er kjempeherlig <3 :)
 
 
Selv synes jeg det er kjempegøy å gå i 17.mai-tog, og de siste årene har vi gått i 17.mai-toget sammen med koret vi synger i. I år ble ikke det noe av, fordi 17.mai falt i forbindelse med pinsehelgen. Det hadde ikke vært noe særlig å gå i 17.mai-tog for min del heller da siden jeg hopper på krykker etter operasjonen i foten min.
 
 
Jeg innrømmer det gladelig at jeg liker å stå opp tidlig 17.mai, ta meg en dusj, kle på meg bunaden min, ta en god kopp kaffe og se 17.mai-sendingen på TV2 eller NRK1, og det gjorde jeg i år også :)
 
 
Kl.10.30 kjørte vi opp til søsteren min, hvor min niese, hennes mann, sønnen deres på 3 år og min mor var. Niesen min jobber som fysioterapeut, og hun hadde lånt en rullestol som jeg fikk sitte i. Dere kan tro jeg følte meg "lur" der jeg satt i rullestolen i bunad, og med krykkene på fanget 😀 Litt av et syn vil jeg tro 😀 Vi tok turen for å se på 17.mai-toget, og etterpå gikk på skolen hvor min gammeltankeunge fikk seg is, brus, pølse og ballong. Det syntes han var kjempestas, og øynene lyste opp :) Til slutt strålte øynene hans av ren lykke da han fikk penger til å fiske i "fiskedam", og gleden ble ikke mindre da han vant seg såpebobler :) Vi voksne koste oss med kaffe og ett kakestykke.
 
 
Etter en times tid på skolen dro vi hjem til søsteren min hvor vi koste oss med 17.mai-lunch, kaffe og kaker. Vi hadde det kjempekoselig, og det var en perfekt 17.mai for min del. Da jeg kom hjem hadde jeg vondt i foten, og det var kjempegodt å legge opp foten på ei pute :)
 
 
Været var grått i Trondheim 17.mai, men da vi så på toget tittet solen frem. Vi trøndere klager ikke så lenge det er oppholdsvær 17.mai :)
 
 
På fredag flyttet min mor inn i sin nye omsorgsbolig, og det blir kjempegodt for henne. Hun er såpass dårlig til beins, og det var så vidt hun kom seg opp trappen til leiligheten der hun bodde før. Der hun har flyttet nå er det heis, og det blir mer lettvint for henne.
 
 
Min mor sier hun er glad selv for at hun valgte å flytte i en omsorgsbolig nå, slik at hun kan ha glede av leiligheten nå mens hun er relativt oppegående. Omsorgsleiligheten hun har flyttet til er fin, og lettvint, og der tror jeg hun vil trives :)
 
 
I hele helgen har vi jobbet med å henge opp bilder, lamper, puttet ting i skuffer og skap, og mannen min tok min mor med på en liten tur slik at hun fikk se seg omkring i nærmiljøet der hun har flyttet.
 
 
Nå har jeg tatt av meg skinna mi som jeg har på foten, for jeg kjente jeg hadde hovnet opp. Har vel vært litt vel uforsiktig og belastet foten litt vel mye i dag.
 
 

HER ER NOEN BILDER SOM JEG HAR TATT DEN SISTE UKA:

 
 

160516_17mai_bukett4

Jeg elsker å pynte opp til 17.mai, og ingen 17.mai uten 17.mai-blomster :)

 
 

160516_17maipynt4

17.mai-pynt på bordet hører også med :)

 
 

160516_kakebunn_med_syltetoy3

Ingen 17.mai uten 17.mai-kake. Kjøpte ferdig sukkerbunn som vi delt opp i tre deler. Dynket de to nederste bunnene med saften fra ananas og hermetisk frukt. På den nederste og den mellomste kakebunnen hadde jeg først på bringebærsyltetøy.

 
 

160516_to_kakebunner_med_syltetoy2

Bringebærsyltetøy på de to nederste bunnene :)

 
 

160516_kakebunn_med_krem_og_sjokolade3

Over bringebærsyltetøyet hadde jeg over pisket krem, og hakkede sjokoladebiter.

 
 

160516_to_kakebunner_med_krem_og_sjokolade2

Begge bunnene dekket med krem og opphakkede sjokoladebiter :)

 
 

160516_ferdig_17maikake3

Kjøpte ferdigrullet marsipanlokk som vi hadde over kaken, og pyntet til slutt med jordbær og blåbær :)

 
 

170516_moderne_bunadssko2

Moderne bunadssko til Trønderbunaden? 😀

 
 

170516_pynt_veranda8

17.mai-pynten på verandaen vår :)

 
 

170516_fra_verandaen_til_kjersti_og_egil6

Utsikten fra verandaen på huset til søsteren min :)

 
 

170516_pyntet_lunchbord3

Kjempefint pyntet 17.mai-lunchbord hjemme til søsteren min :)

VELLYKKET ACKILLESSCENEOPERASJON 10.05.2016 :)

Jeg har jo reumatisme, nærmere bestemt kronisk betennelsesreumatimse. Det medfører betennelser i store ledd som hæler, ankler, knær, håndledd, albuer og skuldre. Reumatismen medfører at jeg har vært igjennom flere operasjoner i ackillesscener, ankler, håndledd, albuer og skuldrene mine. Når leddene mine blir betent, må jeg inn for å fjerne betennelsen. Da virker ikke betennelsesmedisinen min. Kun operasjon som hjelper da. Når det gjelder hælene mine kan de bli så betente at jeg får store røde kuler rett bak hælbeina. Da får jeg ikke på meg sko, og de eneste skoene jeg da får på meg er slippersene mine.
 
 
Om våren, sommeren og høsten så går jeg turer 3 ganger i uka, men på vinteren kan jeg glemme det å gå turer. Om vinteren liker jeg å trene styrke, men det har det ikke blitt noe av i vinter. Jeg har gått med betent og alt for stram ackilesscener, og det har ført til at jeg nesten ikke har hatt bevegelse i leddet. Ortopeden som jeg går til ønsket å operere meg. Han ville forlenge mer av ackillesscenen, samt fjerne betennelsen.
 
 
10.05.2016 ble jeg operert på Røros Sykehus. Ortopeden gikk inn bak kneet via kikkhull, og forlenget hele ackillesscenen. Operasjonen gikk kjempebra, og det var nødvendig at det ble gjort! Det var så betent der at han skrapet mye betennelse.
 
 
Jeg reiste hjem fra sykehuset 11.05.2016, og den første uka fikk jeg beskjed om å sitte med ispose, og ha foten høyt på en pute. Etter en uke (tirsdag 17.05.2016) fikk jeg lov til å ta på meg en softcast-skinne som jeg skal ha på i 7 uker til, og det hjelper utrolig på. Nå kan jeg gå innendørs uten krykker, og jeg kan gjøre mer. Det var en kjempegod følelse å få lov til å dusje i går morgest!
 
 
Jeg har hatt operasjonssmerter etter operasjonen, men de verste smertene har nå gitt seg! Nå merker jeg at jeg har mye bedre bevegelse i foten, for nå kan jeg flekse foten uten at det strammer. Bare det er kjempeherlig 😀
 
 
Tross operasjonen og betennelsesreumatismen med kroniske betennelser lar jeg ikke det stoppe meg! Jeg er ikke den personen som setter meg ned, og synes synd på meg selv, for jeg blir ikke bedre av det. Nå må jeg gå med krykker i 7 uker, men jeg har mer enn nok å gjøre. Jeg har sagt nei til spillejobber på fløyta de nærmeste ukene, men jeg bruker 3 – 4 timer på å øve på stykkene mine slik at jeg holder dem ved like, og jeg øver også inn nye fløytestykker som jeg kan ha ved ulike spillejobber :) Når jeg øver på fløyta går tiden kjempefort, og plutselig har klokka gått fra meg.
 
 
Ellers bruker jeg dagene mine til å ta bilder, hekle, strikke, lese, høre på musikk, øve på tekster på korsangene, øve på fløyta, kose meg med å spille piano, få besøk av familie og gode venner og mye mer. Dagene er i hvert fall ikke kjedelige selv om jeg er bundet på foten :) Om 3 uker begynner jeg å trene til fysioterapeut, og det ser jeg frem til :) Jeg storkoser meg også med kattungene <3 :)
 
 

HER ER NOEN BILDER JEG HAR TATT DAGENE ETTER OPERASJONEN:

 
 

100516_venflon3

Venflonen jeg hadde i hånda etter operasjonen.

 
 

100516_klokka_vegg3

Klokka på rommet på sykehuset. Tiden den går!

 
 

100516_nyoperert_fot2

De første to ukene er det kjempeviktig å holde foten høyt, legge den på en stol eller en pute i sofaen. Bandasjen må jeg ha på i 2 – 4 uker for at hevelsen skal gå ned.

 
 

140516_klexanesproyte3

Må ta disse sprøytene etter operasjonen for å forhindre blodpropp.

DE TRE KJEMPESØTE KATTUNGENE I G-GJENGEN (Bilder) <3 :)

Mandag 16.05.2016 ble trekløveret i (N) Hakrilas G-kull (Gizmo, Grace og Gaya) 2 uker gamle. Nå er det liv og røre i fødekassen, og kattungene kommer seg rundt inne i fødekassen, de leker med hverandre, lekesloss litt, drikker melk av mamma Nadina og sover. De er kjempeherlige alle 3 <3 <3 <3 :) Når kattunger åpner øynene så blir de mer våkne med en gang. 
 
 
Alle tre virker rolige og tilfredse, og det er sjelden jeg hører dem skriker fra fødekassen. Det betyr at de får nok melk fra mamam Nadina :) Mamma Nadina godtar også at vi holder kattungene, men som alle andre kattmødre vil hun være i nærheten slik at hun kan følge med at kattungen har det bra. Det er kjempeviktig at den som skal se på kattungene koser med kattemor først, for da får kattemor luktet på hendene, og det gjør at kattemoren skjønner at at den som kommer inn på rommet hvor kattungene er ikke vil noe vondt :) 
 
 
Når vi løfter kattungene er det hannkatten Gizmo som skriker høyest når han blir løftet opp. Jentene Grace og Gaya er rolige og stille når de blir løftet opp. Etter jeg har løftet og kost med kattungene så klapper jeg og koser med Nadina slik at hun skjønner at dette ikke er noe å være engstelig for. Nadina er en kjempetrygg og omsorgsfull kattemamma til kattungene sine <3 :) Hele tiden har hun oversikt.
 
 
Av og til vil Nadina inn på stua for å være litt sosial med oss og de andre kattene. Som kattungemamma vil hun gjerne ha oversikt over Elvis og Dixie. Dixie og Elvis vet å holde seg unna kattungerommet, for det ligger i kattens natur at en kattungemamma vil beskytte kattungene sine :)
 
 
Jeg vil nok tro at om litt over en uke må vi bygge på fødekassen litt, for det er jo ca. ved 3 - 4 uker at kattungene kan finne ut hvordan de kan komme seg ut av fødekassen. Som oppdretter er jo et slikt kull drømmekullet å få. Alle tre veier over 300 gram, og de øker mellom 10 - 20 gram hver dag. Normalt er at en kattunge legger på seg ca. 10 gram pr døgn. 
 
 
Igjen sier jeg det at det er kjempegøy å følge med utviklingen til kattungene dag for dag, og fra uke til uke. Det skjer en utvikling hver dag, og hver uke :) 
 
 
Jeg føler meg kjempeheldig og privilegert som får lov til å være abyssineroppdrett, og som får lov til å se nytt liv bli født <3 :) Det å oppleve en kattungefødsel er kjempestort, og det kan ikke beskrives med ord <3 :) 
 
 

HER ER NOEN NYE 2 UKERSBILDER AV KATTUNGETRIOEN I (N) HAKRILAS G-KULL:

 
 

160516_gizmo_2_uker6

(N) Hakrilas Gizmo 2 uker gammel  16.05.2016 <3 :) 

 
 

160516_gizmo_2_uker7

Godpusegutten Gizmo <3 :)

 
 

160516_grace_2_uker7

(N) Hakrilas Grace 2 uker gammel 16.05.2016 <3 :) 

 
 

160516_grace_2_uker8

Godpusejenta Grace <3 :) 

 
 

160516_gaya_2_uker8

(N) Hakrilas Gaya 2 uker gammel 16.05.2016 <3 :)

 
 

160516_gaya_2_uker9

Godpusejenta Grace <3 :) 

 
 

160516_nadina_grace8

Fotoshooten måtte ta en pause, fordi mamma Nadina måtte amme Grace litt før jeg fortsatt kunne ta bilder :) 

 
 

160516_kattungetrioen_2_uker4

G-trioen 2 uker gamle 16.05.2016 <3 <3 <3 :)

DET ER IKKE DYREMISHANDLING Å DRIVE RASEKATTOPPDRETT, OG HA KATTER INNENDØRS! HAR DU IKKE NOE BEDRE Å KOMME MED SÅ HOLD KJEFT!

Jeg er jo abyssineroppdretter av rasekatten abyssiner. Det er en korthårsrase som har lite underpels. De røyter de også om våren når de skifter fra vinterpels til sommerpels, og for de som er allergikere er abyssiner ikke en rase å anbefale. 
 
 
Når jeg får potensielle kjøpere på besøk for å se på kattunger som jeg skal selge, så har de ofte ett spørsmål, og det er om abyssinere kan være ute! Da sier jeg helt ærlig at bor du i byen, og hvor det er biltrafikk bør du unngå å ha katten ute. En abyssiner har ikke vett til å passe seg for biler, og det er alt for mange påkjørsler av rasekatter. De tar ikke fem flate øre for å gå midt i veien, og kommer det en bil, ja da går det galt! Jeg er ikke alene som oppdretter som har  opplevd at noen få av mine kattungekjøpere har mistet sine kattunger ved påkjørsel! Eierne  blir sønderknuste, og de forteller at de angrer seg bittert for at de lot katten få være ute! 
 
 
Hvis jeg hører at potensielle kjøpere som bor trafikkert til ønsker å ha en av mine abyssinerkattunger utendøs, så kommer de bakerst i køen over å få kjøpe kattunge fra meg! Så enkelt er det! 
 
 
Et annet problem er at det stjeles rasekatter, og flere av mine rasekattkolleger forteller at avkom fra deres oppdrett har blitt stjålet! Det siste er at i hvert fall abyssineren ikke har pels nok til å være ute. Den mangler underpels. Hvis man slipper ut en abyssiner, og lar den gå ute, vil abyssineren få en ekkel underpels som blir flokete og umulig å børste/kamme. De aller, aller fleste som kjøper seg en rasekatt må betale mellom 7000,- – 12000,- kr, og da ønsker de aller fleste å holde rasekattene sine innendørs nettopp pga sikkerhet for katten! 
 
 
Til de potensielle kattungekjøpere som jeg vet bor langt unna trafikkert vei, og som bor landlig og fint til sier jeg at det er fint at katten kan få gå ute for å jakte. Det kravet jeg stiller er at katten skal være kastrert/sterilisert før den slippes ut, og de får ikke lov til å slippe katten ut før den er omtrent året gammel En katt har ikke retningssans før den omtrent året! Dette har katteatferdsforsker Bjarne O. Braastad forsket på! Bjarne O. Braastad er landets fremste forskere på kattens atferd og velferd! 
 
 
Jeg har fått noen få tilbakemelding at noen av de potensielle kattungekjøperne kanskje synes det er dyremishandling å ha katten innendørs. Nei! Det er dyremishandling, og har aldri vært dyremishandling! Her handler det om deres egen dårlige samvittighet, og ikke noe annet! Nå snakker jeg for korthårsrasekatter, for jeg vet at de over hodet ikke er skapt for å være ute! 
 
 
Det er ikke dyremishandling å ha en korthårsrasekatt innendørs! Før man kommer med slike hjernedøde uttalelser bør man sette seg inn i hva det vil si å ha en korthårsrasekatt og hvor rasen kommer fra. En abyssiner kommer fra Afrika, og den er skapt for å ha det varmt. Abyssinere elsker å ha det varmt. Om vinteren kan abyssinere ligge klin inntil vedovnen og varmeovnen, og når et sol og godt vær elsker abyssineren å ligge i sola å varme seg. 
 
 
Vi som har rasekatter som innekatter har masse katteleker som vi kan aktivisere kattene våre med (lekemus, viftepinner, kattelaserlys m.m) slik at de får rørt og lekt seg. Katter elsker å være i høyden, og hjemme hos oss har de lett tilgang for å komme seg på cd-stativene, bokreolene og noe av det klorebrett hvor kattene kan vitrineskapet, og det betyr at de får brukt klatre egenskapene sine. Vi som har rasekatter som innekatter har også viktigste, nemlig esse klørne sine, og strekke seg ut. Utekatter gjør dette ute i naturen på en trestamme. Jeg har aldri til dags dato sett en innekatt som har vært deprimert, og jeg vet med hånden på hjertet at innekatter er lykkelige katter. Et annet spørsmål jeg får fra potensielle kattungekjøpere som tenker på å skaffe seg en abyssinnerkattunge, er om katten tåler å være alene om dagen når den er innendørs. Ja det gjør katten. Om dagen vil nok katten sove når du er borte. Det ser jeg mine tre katter også gjør. De sover når vi er borte. Selvsagt kan det jo være en fordel hvis man har innekatter at man har to katter slik at de har selskap i hverandre, men det er ikke et must. Rasekatter som innekatter greier seg kjempefint alene. 
 
 
Grunnen til at de fleste av oss som har rasekatter velger å ha våre katter innendørs, er fordi mange av oss har kattene våre på katteutstillinger. Med tanke på smittefaren som andre utekatter kan bringe med seg, er det ikke tilrådelig å ha rasekattene våre som pleier å være med på utstillinger ute! Skulle nettopp vår katt være smittet av en eller annen sykdom/parasitt, så ville i hvert fall jeg aldri i livet tilgi meg selv om katten min smittet noen andre rasekatter på en utstilling! 
 
 
Selv om de fleste utekatter er vaksinert i dag, så finnes det smittsomme sykdommer og parasitter ikke kan kureres med vaksiner. Slike smittsomme sykdommer vil vi over hodet ikke ha på kattene våre! 
 
 
Det er lov å bruke innsiden av hodet før nettopp du som utenforstående, eller en potensiell kattungekjøper begynner å slenge med leppa å si at vi som har rasekatter som innekatt driver med dyremishandling! Du/dere vet ikke hva du snakker om, og føler at du må kritisere for å ha noe å kritisere! Slike usaklige og tankeløse kritikere som har null peiling på hva det vil si å drive et oppdrett, avl og utstilling! Er det noe vi brenner for, så er det at alle huskatteiere må kastrere/sterilisere, vaksinere og id-merke huskattene sine for å slippe uønskede kattungekull. Det er der problemet ligger! Har du kattungekull, så ta deg betalt for kattungene. Du kan med god samvittighet ta deg 1000,- – 1500,- kr for en huskattunge! 
 
 

160516_nadina_grace8

Godpusejenta Nadina i grundig vask av datteren sin (Grace) <3 :) 

 
 

150516_dixie4

Godpusejenta Dixie Rose slapper av i solen som skinner gjennom vinduet <3 :) 

 
 

150516_elvis4

Godpusegutten Elvis slapper av på sofaputa <3 :) 

BILDER FRA KJEMPEKOSELIG KONFIRMASJONSSELSKAP 08.05.2016 :)

Søndag 08.05.2016 var det duket for konfirmasjon for tvillingguttene til min svoger og samboeren hans. De hadde sin seremoni i Olavshallen, og selvfølgelig var vi tanter, onkler og besteforeldre tilstede under seremonien.
 
 
Det var en kjempefin og høytidelig seremoni med kjempenydelig og fin musikk. Ungdommene var kjempeflotte der de satt i sine nye dresser og bunader på scenen. Konfirmantene var tydelig forventningsfulle og spente :)
 
 
Jeg sier til alle ungdommer jeg kjenner at de må ta godt vare på ungdomstiden sin, for den får de ikke tilbake. Selv minnes jeg tilbake til min kjempeherlige ungdomstid sammen vennene mine som jeg var sammen med, fritidsaktivitetene mine som jeg holdt på med og skolen. Det var en tid hvor vi aller fleste var ubekymret, levde våre egne liv og hadde drømmer og håp om fremtiden <3 :)
 
 
Etter konfirmasjonsseremonien var ferdig kjørte vi opp til gården (Tømmerholt gård i Estenstadmarka) hvor konfirmasjonsselskapet skulle finne sted. Kl.13.00 var det middag, og til middag fikk vi servert sodd. Det smakte kjempegodt :) Etter middagen var det avslapping før kaffe og kaker ble servert :) Guttene var kjempefornøyde med gavene sine, og begge to gliste bredt over det de fikk :)
 
 
Jeg hadde fått i oppdrag å fotografere litt under selskapet, og jeg synes det er kjempegøy å få slike forespørsler :) Er jo ikke utdannet fotograf, men uansett når jeg ser at de som ser bildene gir meg positive tilbakemeldinger betyr det kjempemasse for meg :)
 
 

HER ER NOEN BILDER SOM JEG TOK 08.05.2016:

 
 

080516_olavshallen_foer_konfirmasjonsseremoni5

Olavshallen fylles opp med konfirmantenes familie, slekt og venner :)

 
 

080516_konfirmasjon_olavshallen_innmarsj3a

Inngangsprossesjonen av konfirmantene inn på scenen i Olavshallen :)

 
 

080516_konfirmasjon_olavshallen_innmarsj5a

Inngangsprossesjonen av konfirmantene inn på scenen i Olavshallen :)

 
 

080516_konfirmasjon_olavshallen_kursbevis2a

En av konfirmantgruppene mottar sine kursbevis :)

 
 

080516_konfirmasjon_olavshallen_kursbevis10a

Konfirmantene blir overrakt sine kursbevis :)

 
 

080516_knauskoret4a

Knauskoret var tilstede i Olavshallen og sang sangen: “Til Ungdommen” :)

 
 

080516_konfirmasjon_dekket_bord3a

Middagsbordet dekket og kjempefint pyntet :)

 
 

080516_konfirmasjon_toril1a

Meg selv ute i hagen der hvor konfirmasjonsselskapet ble holdt :) Jeg er kjempeglad i bunaden min, og angrer ikke en dag på at jeg fikk meg bunad. Da har jeg et et festantrekk som jeg kan bruke :)

 
 

080516_konfirmasjon_tove1a

Avslapping i hagen før middagen :) Det var perfekt bunadsvær :)

 
 

080516_konfirmanten_sindre1a

Den ene konfirmanten ute i hagen :)

 
 

080516_konfirmanten_sindre5a

Staselig og kjempeflott konfirmant :)

 
 

080516_konfirmanten_martin2a

Den andre konfirmanten ute i hagen :)

 
 

080516_konfirmanten_martin4a

Staselig og kjempeflott konfirmant :)

 
 

080516_konfirmantene_sindre_og_martin2a

To kjempeflotte og staselige konfirmanter ute i hagen før kaffen :)

 
 

080516_konfirmasjon_gavebord_martin2a

Den ene konfirmantens gavebord :)

 
 

080516_konfirmasjon_gavebord_sindre2a

Den andre konfirmantens gavebord :)

 
 

080516_konfirmasjon_kakebord_ostekake2a

Som i alle konfirmasjonsselskaper ble det servert kaffe og kjempegode kaker, og her er den kjempegode ostekaken :)

 
 

080516_konfirmasjon_kakebord_suksessterte2a

Den kjempegode suksessterten :)

 
 

080516_konfirmasjon_kakebord1a

Kakebordet med de kjempegode og delikate kakene :)

 
 
Det var en kjempekoselig konfirmasjon, og begge konfirmantene og gjestene koste seg :) Når været ble så bra som det ble satte det en ekstra spiss på dagen :) Jeg tror nok guttene vil sette pris på denne dagen når de blir eldre :)

BILDER FRA LØRDAG 07.05.2016 FRA UTFLUKT TIL TØMMERHOLT GÅRD :)

Lørdagkveld, og pinseaften. Her i huset er det avslapping, og en rolig lørdagskveld. Har fått vasket gulv, tørket støv, satt frem røde, hvite og blå lys og pyntet opp med nelliker i nasjonalfarger :) Jeg synes det er kjempekoselig å pynte opp til 17.mai med litt 17.mai pynt :)
 
 
I kveld er det Eurovision Songcontest, men uten Norge, Finnland, Danmark og Island. Blir liksom ikke det samme når Norge ikke er med, men kjempegøy å se på alle de merkelige klærne og kostymene :) I kveld blir det nok avstemningen som blir mest spennende :)
 
 
Det er som sagt pinsehelg i helgen, men vet egentlig folk hvorfor man feirer pinse? De færreste gjør nok ikke det. Pinsa er jo egentlig kirkens bursdag. Da ble den første menigheten ble grunnlagt, og at Gud talte til menneskene gjennom Den Hellige Ånd etter at Jesus dro opp til himmelen. I kirka er det pinsen en festhøytid!
 
 
De fleste av oss bruker pinsen til deilige feriedager, og mange forbinder vel pinsen med å tenne pinsebål. Pinsebål her i Trøndelag er helt avhengig av været, for jeg har ikke tallet på hvor mange pinseaften det har plaskregnet, og pinsebål blitt skrinlagt.
 
 
Det har skjedd mye i mai måned, og i morgen er vi halvveis i mai måned. Jeg elsker våren, og er så absolutt en vår- og sommerperson :) Det er kjempenydelig å se på alt som spirer, gror og vokser i naturen, og det er som naturen får et nytt liv etter vinterdvalen <3 :) Nettopp det er en av de mange lykkene i livet <3 :)
 
 
Forrige søndag 08.05.2016 ble tvillingguttene til onkelbarna til mannen min konfirmert. Konfirmasjonen ble holt på Tømmerholt går i Estenstadmarka i Trondheim. De hadde leid gården hele helgen. 07.05.2016 var svigermor, min ene svigerinne, hennes mann, sønnen deres, min svoger, samboeren hans, tvillingguttene, mannen min og jeg og grillet i hagen på gården. Det var kjempekoselig :) Været var fint med oppholdsvær, men det ble litt kjølig på kvelden.
 
 
Jeg er ikke så kjent i Estenstadmarka, og det er fordi jeg er fra den andre siden av Trondheim. Det ble ikke naturlig for oss å dra i Estenstadmarka når vi skulle på markatur. Vi dro i Bymarka som regel. På videregående skole hadde vi turdager, og da fikk vi velge om vi ville dra i Estenstadmarka eller Bymarka. Vi fra andre siden av Trondheim valgte da Bymarka siden det var der vi var mest kjent. Det var kjempekoselig å se en annen side av Trondheim hvor jeg ikke er så godt kjent.
 
 
Jeg tok selvsagt noen bilder da vi var på grillsamlingen vår :)
 
 

BILDER TATT PÅ GRILLKVELD V/TØMMERHOLT GÅRD I ESTENSTADMARKA:

 
 

070516_toemmerholt_gard3

Tømmerholt gård i Estenstadmarka i Trondheim. Gården eies av Wing Orienteringsklubb.

 
 

070516_utenfor_toemmerholt_gard8

Området utenfor Tømmerholt gård :)

 
 

070516_utenfor_toemmerholt_gard9

Området utenfor Tømmerholt gård :)

 
 

070516_turvei_estenstadmarka3

Turveien fordi Tømmerholt går i Estenstadmarka i Trondheim :)

 
 

070516_utenfor_toemmerholt_gard10

Bildet tatt ute i hagen på Tømmerholt gård :)

 
 

070516_groenn_bjoerk4

No livnar det i lundar, no lauast det i li… :)

 
 

070516_hvitveis11

Det var masse hvitveis i skogen ved Tømmerholt gård :)

 
 

070516_hvitveis12

Vår = Hvitveis. Hvitveis er kjempefine vårblomster :)

 
 

070516_skrelling_av_gulroetter2

Noen flittige hender ble satt i jobb for å skrelle gulrøtter og 90 poteter som skulle være til soddet :)

 
 

070516_gulroetter3

Noen av de ferdigskrellede gulrøttene i vannet :)

 
 
Vi hadde en kjempekoselig kveld, og spiste kjempegod grillmat :)

BLOGGOPPDATERING MED BILDER FRA DAGSTUR TIL OSLO 20.04.2016 :)

Mai måned er godt i gang, og dagene, ukene og månedene har bare gått alt for fort :) Selv om dagene, ukene og månedene har bestått i å ha kjempeherlige kattunger i huset, har jeg hatt mye annet å holde på med også :)
 
 
Hver uke har jeg hatt 2 spillejobber på fløyta i begravelser, hyggetreff og ved gudstjenester, og jeg stortrives å få lov til å ha fløytespilling som en freelnacerjobb. Spillingen gir meg kjempemasse, og jeg får lov til å formidle musikk til de som hører på. Bare det i seg selv er noe av det som gjør meg lykkelig :)
 
 
Hver tirsdag synger mannen min og jeg i kor, og vi stortrives der begge to. I mars hadde vi konsert med tema “Frihet”. Konserten gikk kjempebra, og koret fikk kjempemasse positiv respons fra publikum som hørte på :) Nå jobber vi med vårt neste prosjekt, og det er en 80-tallskonsert med musikk fra 80-tallet :) Den konserten skal vi ha i oktober i år :) Vi som var ungdommer på 80-tallet har jo et større forhold til 80-tallsmusikken enn de som var ungdommer på 70-tallet. Koret er engasjert, og synes det er kjempegøy. Det er så viktig å bevege oss i ulike musikksjangere når vi synger i kor, og det er det som gir korsang mening :)
 
 
Hverdagene går med til å øve inn nye stykker på fløyta som jeg kan bruke til mine spillejobber, men når jeg spiller i begravelser, er det stort sett de samme sangene som går igjen som de pårørende gjerne vil ha med. De fløytesangene har jeg innøvd hele tiden, men når jeg spiller på hyggetreff og ved gudstjenester har jeg variert musikk med når jeg spiller. Jeg begynner å øve mellom kl.10.00 og 11.00 hver dag, og øver frem til kl.14.00 – 15.00.
 
 
Om kveldene kobler jeg av, og koser meg med håndarbeid som består i strikking eller hekling, og ser litt på TV, leser en bok eller holder på med min nye hobby som er å fargelegge. Det å fargelegge er virkelig avslappende, og jeg anbefaler alle å prøve ut det :)
 
 
Jeg sitter jo som vara i styret i katteklubben jeg er med i, sitter i styret i interesseklubben Aby- og somaliringen, sitter i redaksjonen i Bel Canto som er koravsien for Norges Korforbund Sør-Trøndelag og sitter i PR-komiteen i koret. Derfor blir det flere møtevirksomhet på meg om ettermiddagene og kveldene :) Jeg stortrives med å ha ting som jeg engasjerer meg i, og det gir en kjempestor glede i livet.
 
 
I helgene er mannen min og jeg sosial med familien vår og vennene våre. Enten er vi på besøk til dem, eller så er de på besøk til oss :) Jeg er ikke sen å be når en venninne spør meg om vi skal møtes til en kopp kaffe i byen. Føler meg så privilegert som har mine kjempeherlige og gode venner rundt meg. Noen av venninnene mine bor i andre byer, men vi har kjempegod kontakt, og når de er i byen treffes vi alltid :) Hvis jeg er ute og reiser, og er i nærheten av der de bor får vi også til å treffe hverandre :)
 
 
19.04.2016 reiste jeg til Oslo med toget, for jeg skulle hente hjem abyssinerhannkatten vår Elvis som hadde vært på paring hos min abyssinervenninne May Britt i 2 1/2 uke. Jeg tok nattoget nedover til Oslo tirsdagskveld 19.04.2016, og ettermiddagstoget hjem til Trondheim 20.04.2016. Hadde en hel formiddag i Oslo hvor jeg koste meg i kjempefint aprilvær, selv om det var litt kjølig luft.
 
 

HER ER NOEN BILDER FRA FORMIDDAGEN MIN I OSLO 20.04.2016:
 
 

190416_rockheim_sett_fra_togperongen4

Rockheim sett fra togperrongen på Trondheim Sentralstasjon 19.04.2016 :)

 
 

190416_trondheim_sentralstasjon3

Trondheim Sentralstasjon om kvelden 19.04.2016 :)

 
 

200416_kaffe_latte2

Det smakte kjempegodt med en kopp kaffe latte om morgenen etter en natt på nattoget :)

 
 

200416_utsikt_fra_operataket4

Jeg har mange ganger hatt lyst til å ta turen på Operataket for å se hvordan det så ut ut der, men de gangene jeg har vært i Oslo har det ikke blitt tid til det, eller så har det vært for kaldt, men 20.04.2016 tok jeg turen på Operataket for å se, og for å fotografere :)

 
 

200416_utsikt_fra_operataket5

Bildet er tatt på Operataket :)

 
 

200416_operahuset3

Den kjempefine bygningen på Operahuset i Oslo :)

 
 

200416_danskebaten_sett_fra_operataket3

Danskebåten lå også til kai i Oslo :)

 
 

200416_skulptur_sett_fra_operataket3

Tok dette bildet av skulpturen uten i vannet fra Operataket :)

 
 

200416_toril_operataket3

Meg selv på Operataket i Oslo :)

 
 

200416_operahuset_operataket3

Operahuset i Oslo :)

 
 

200416_statue_kirsten_flagstad3

Statue av Kirsten Flagstad som står utenfor Operahuset i Oslo :)

 
 

200416_utenfor_oslo_sentralstasjon2

Bildet er tatt utenfor Oslo Sentralstasjon :)

 
 

200416_oslo_sentralstasjon_ute3

Området utenfor Oslo Sentralstasjon :)

 
 

200416_sett_fra_oslo_sentralstasjon_ute3

Bildet ble tatt utenfor Oslo Sentralstasjon :)

 
 

200416_karl_johans_gate_sett_fra_oslo_sentralstasjon2

Karl Johans Gate sett fra Oslo Sentralstasjon :)

 
 

200416_karl_johans_gate3

Karl Johans Gate i Oslo :)

 
 

200416_oslo_domkirke6

Oslo Domkirke :)

 
 

200416_oslo_domkirke7

Den kjempefine Oslo Domkirke :)

 
 

200416_oslo_city_byportalen3

Oslo City og Byportalen i Oslo :)

 
 
Jeg hadde en kjempefin dag i Oslo, og koste meg, og det var gjensynsglede å se igjen godpusegutten min Elvis <3 :)

ENUKES BILDER AV DE TRE KJEMPESØTE KATTUNGENE I (N) HAKRILAS G-KULL <3 :)

Mandag 09.05.2016 ble kattungene i (N) Hakrilas G-kull 1 uke gamle <3 <3 <3 :) De er kjempeherlige, og mamma Nadina er en superflink kattungemamma til ungene sine. Hun mater, steller dem, ligger sammen med i fødekassen og tar seg noen pauser av og til når hun vil inn på stua sammen Elvis og Dixie. Når Nadina kjenner melkespreng vil hun inn på rommet igjen for å amme. Nadina passer kjempegodt på trekløveret sitt, og hvis de sier så mye som et "pip", så piler hun tilbake til fødekassen for å sjekke om alt er bra med ungene sine :) 
 
 
He, he, he :) Jeg har visst tatt feil av kjønnet på den ene kattungen, for jeg fortalte at det var to hannkatter og en hunnkatter i (N) Hakrilas G-kull. Det er to hunnkatter og en hannkatt. Så nå må matmor finne et hunnkattnavn på G :) 
 
 
Alle tre kattungene legger kjempefint på seg, og søndag 08.05.2016 var de passert 200 gram alle 3 :) Mamma Nadina har nok med melk til ungene sine :) Kattungene til Nadina er rolige av seg, og de piper lite, og det tyder på at de får mer enn nok melk fra mammaen sin :) Alle samme har åpnet øynene sine også, og de er så kjempesøte alle 3 <3 <3 <3 :) 
 
 
Normalt sett når man tar opp en kattunge som er en uke gammel for å holde den piper de høyt. Kattunger er jo født blinde og døve. Øynene åpner seg etter ca. 1 uke, men hørsel får de når de er ca. 3 uker gamle. Det er derfor kattunger piper når de blir løftet, og det er fordi det er utrygt for dem. Kattungene til Nadina er kjemperolige når de blir holdt, men jeg viser alltid kattemammaen at jeg ikke gjør kattungen noe vondt, for da ser hun at jeg er til å stole på. Det første bud er at kattemammaen er 100% trygg på oss mennesker, og det er Nadina :) Normalt sett setter jeg meg ned ved fødekassen når jeg skal kose med kattungene, for da stikker jeg hånda inn, og stryker kattungene forsiktig med fingeren :) 
 
 
Det er rart å tenke på at kattungene nå er over en uke gamle, og den yngste av kattungetrioen som ble født sist er den som er mest aktiv, og her om kvelden prøvde hun å klatre litt :) Jeg vil tro at vi må ha en litt høyere kasse til kattungene når de nærmer seg 3 uker. Alle tre er sterke av seg, og det tok ikke mange dagene før de begynte å krype rundt nede i fødekassen :) De blir sterkere og sterkere motorisk for hver dag, og utviklingen går fort!
 
 

HER ER 1 UKES BILDER SOM JEG HAR TATT AV KATTUNGETRIOEN:

 
 
090516_kattunge_nummer1_en_uke7

Den kjempenydelige førstefødte kattungen 1 uker gammel <3 :)

 
 

090516_kattunge_nummer1_en_uke6

Gizmo en uke gammel <3 :)

 
 

090516_kattunge_nummer2_en_uke5

Den kjempesøte kattungen som ble født som nr.2 (en hunnkatt) en uke gammel <3 :) 

 
 

090516_kattunge_nummer2_en_uke6

Denne hunnkatten skal jeg finne et hunnkattnavn på <3 :)

 
 

090516_kattunge_nummer3_en_uke8

Den kjempesøte yngstejenta i kattungetrioen 1 uker gammel <3 :)

 
 

090516_kattunge_nummer3_en_uke7

Hun har fått navnet Grace <3 :) 

 
 

Et videoopptak av kattungene i (N) Hakrilas 5 dager gamle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Zalando:

Quality Hotel Panorama:

Instagramprofilen min:

Instagram

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter:site stats