Get Adobe Flash player

GRATULERER MED SEIEREN TIL SVERIGE OG 8.PLASS TIL NORGE I FINALEN I ESC :)

Gratulerer til Sverige og Måns Zelmerlöw med 1.plass med sange “Heroes” i finalen Eurovision Song Contest :)

Gratulerer også til Mørland og Debrah Scarlett med en kjempelfott 8.plass i finalen i Eurovision Song Contest med sangen: “A Monster Like Me” :)

ER DET RART MAN ER FORELSKET I VÅREN SOM EN KJEMPEFIN ÅRSTID?

Torsdag 21.05.2015, og 10 dager igjen at den kjempeherlige mai måned som er en flott vårmåned hvor du hører at alt spirer og gror ute i naturen :)

En dag igjen av denne uken, og så er det pinsehelg :) Det blir en avslappende helg, og det blir kjempegodt, for det er den eneste frihelgen på flere uker. Tenkte å lage hjemmelaget pizza på lørdag, for det er en stund siden jeg har laget det. Skal invitere min mor ned til oss på pizza, og det synes hun er kjempekoselig :)

På søndag har jeg en avtale litt ut på dagen…. :) Dere som ønsker å følge meg på Snapchat er hjertelig velkommen til å legge meg til. Brukernavnet er: abyhakrilas, og der dere får bli med meg direkte på snap når jeg skal snappe hva jeg skal gjøre på søndag :D

Dere andre får vente i spenning på bloggoppdatering til søndagsettermiddag/kveld å få vite hva jeg har gjort :)

I dag stod jeg opp kl.08.00. Etter en dusj, avislesing og frokost tok jeg min trimtur hvor jeg også fotograferte underveis :) Da jeg kom hjem begynte jeg å øve på fløyta. Neste uke har jeg to spillejobber i begravelser som jeg må øve til. Jeg har fått noen spørsmål om jeg synes det er trist når jeg spiller fløyte i begravelser? Selvsagt er begravelser trist. Når jeg har en spillejobb hvor jeg er engasjert av et begravelsesbyrå gjør jeg en jobb. Jeg spiller i en begravelse til noen jeg ikke kjenner, og jeg skal formidle musikken på best mulig måte slik at de som hører på føler at jeg spiller til nettopp dem. Når jeg spiller står jeg alltid på galleriet sammen med organisten, og det er et stykke unna familien, slekt og venner av den avdøde. Jeg må koble helt ut mine egne følelser når jeg har spillejobber i begravelser, og konsentrere meg fult og helt om spillingen. Selv spilte jeg i bisettelsen til min egen far, men det var fordi det var et ønske fra min far da han levde.

Det jeg gjorde den dagen han ble bisatt, var å møte opp tidlig i kirka slik at jeg fikk være sammen med kisten hans. Der lot jeg tårene komme, være alene med tankene og alle de kjempeflotte minnene om min kjære far <3 Dette hjalp meg da jeg skulle spille. De få minuttene jeg spilte stykket, greide jeg å koble ut, for jeg visste det var for min far sin skyld jeg spilte <3 <3 <3 Det var tøft å spille, men jeg angrer ikke en eneste dag på valget om å takke ja til å spille et stykke som min kjære far selv valgte da han var frisk.

I dag er været hos oss lettskyet pent vær, og det var en perfekt dag å fotografere på :)

Selvfølgelig vil jeg dele dagens bilder fra trimturen min :) Håper dere liker dem :)

 

Parkeringsplassen utenfor der vi bor.

Den ene nabogaten i nærheten der vi bor.

Den samme nabogaten tatt den andre veien.

Slike varselsskilt kan du se nesten over hele byen, for det føles som om det graves og bygges over alt!

Så langt er de kommet på noen få uker når arbeiderne fikk satt giret i riktig posisjon :)

Tok turen bort til det som kalles for Sykehusparken, og trærne speilet seg kjempenydelig i dammen :)

Dette treet syntes jeg speilet seg kjempefint i dammen på Sykehusparken :)

Sykehusparken ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

Nå var grenene på dette treet i full blomst :)

Kjempefine tulipaner i bedene i Sykehusparken :)

Kjempefine tulipaner :)

Grenene på denne busken står også i full blomst nå :)

Meg selv blid og fornøyd, og nyter den kjempefine maidagen :)

Like ved der vi bor er det en kjempeflott park som flittig blir brukt. Det er lekeapparater til ungene, om sommeren er det en sandvolleyballbane, trimapparater, en fotballbane, benker hvor man kan slå seg ned og vil du sitte på gresset er det mer enn nok plass. I bedene der var det kjempefine blomster :)

Kjempefine blomster i parken :)

Er det rart man er forelsket i våren som årstid?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIPP, HIPP HURRA FOR 17.MAI :) NOEN 17.MAIBILDER.

Kl.08.00 ble balkongflagget vårt satt opp, og det var klart for en ny 17.mai :)

Satte ut 17.maipynt med noen bjørkekvister og to småflagg i en vase på verandaen, og det pyntet opp :)

Meg selv før vi dro opp på 17.mailunch hjemme til min søster :)

Hjemme hos min søster fikk vi kjempegod lunch :)

Til en 17.mailunch hører det med noe hvitt og sprudlende i glasset :)

Om kvelden var vi invitert på 17. maimiddag til et vennepar av oss og ungene deres :) Jeg måtte ta bilde av denne 17.maiservietten med teksten til: “Norge i rødt, hvitt og blått” på :)

Meg selv under middagen hjemme hos venneparet vårt :)

Til kaffen hjemme hos venneparet vårt fikk vi hjemmelaget pavlovakake, og pavlovakake hører med til 17.mai :)

17.mai ble en kjempekoselig dag, og været ble faktisk bedre enn det de hadde meldt på værmeldingen :) Så lenge det er oppholdsvær er vi Trønderne kjempefornøyde :) Håper dere også hadde en fin 17.maifeiring :)

LÆR Å SPILLE PIANO – VI SPILLER PIANO (LEKSJON 2)

Leksjon nr.2 i min “Lær å spille piano – Vi spiller piano” på youtube! Dette er en unik mulighet for dere som ønsker å lære seg å spille piano. Jeg tar for meg grunnleggende ferdigheter når det gjelder pianospill, dere får notkunnskap og rytmekunnskap” :) Setter kjempestor pris på om dere deler denne videoen videre til deres venner. Dere finner flere videoer på min Youtubekanal her: https://www.youtube.com/playlist?list=PLu1XYdeEz0mHkUk4d8zI-TZMLmrrU9t2Z

 

GRATULERER MED NASJONALDAGEN :)

Gratulerer med Nasjonaldagen!

Denne sangen: “Norge i rødt, hvitt og blått” kommer til å bli spilt så og si alle korps i dag :)

Meg selv med  med bunaden min utenfor huset vårt :) Bildet er tatt 17.mai 2013.

Jeg ønsker alle mine bloggvenner og blogglesere en kjempefin og god 17.maifeiring :)

SNART 17.MAI OG TID FOR MIMRING TILBAKE TIL MIN EGEN RUSSETID :)

17.mai nærmer seg, og jeg gleder meg kjempemasse til 17.mai. Synes 17.mai er en kjempekoselig dag. I år fikk vi i koret ikke til å samle nok folk til å gå i toget. Mange skulle reise bort siden det er inneklemt dag i morgen fredag 15.05.2015. Bedriftskoret som dirigerer går ikke i toget 17.mai.

Skal til byen å se på borgertoget, og på russetoget. Min yngste nevø er russ i år, og som tante må jeg se på ham :)

Gleder meg til å høre korpsmusikk, og det er noen med korps og 17.mai. Ingenting er som når flaggene henges ut, og du ser Norske flagg i rødt, hvitt og blått og grønt løv over alt :)

Det er jo så mye snakk om russen nå i dag, men her i Trondheim har i hvert fall ikke jeg merket så mye av dem. Synes russen her i byen er rolige. De har jo sine arrangement som de er med på.

Som jeg sier til alle jeg kjenner som er russ, må de ta vare på russetiden, for denne tiden sammen med vennene sine får de ikke igjen. Til høsten skal jo de fleste studere, og de blir spredt for alle vinder.

Det har jo i alle år vært kritikk mot russen, og oppførselen til russen. Jeg glemmer aldri mai 1994. Da hadde Trondheimsrussen en russeknute som gikk på at de fikk ett eller annet i russeluen sin hvis de fisket med snøre ned i et kumlokk. Det var det mange russ som gjorde, men en “gluping”, tok det litt lengre. Han tok av kumlokket, tente på papir, la det brennedne papiret i en slik plastkjegle som veivesenet har, og puttet det i kummen. Dette skjedde på Nordre gate som er gågata i Trondheim. Denne kjegla tok fyr, og brannen spredte seg og gav fra seg giftige gasser i kloakksystemet under Trondheim sentrum. Da de ansatte i butikkene kom på jobb om morgenen luktet det forferdelig brent. Brannvesenet ble sendt ut, men de kunne ikke finne noen ting, og koblet ikke til at det kunne være brann i kloakksystemet. De som var i Trondheim Sentrum den dagen fortalte at det sved i luftveiene, og det stanket i hele sentrum. Brannvesenet måtte få forsterkninger fra sivilforsvaret for å få bukt med denne brannen, og de bestemte seg for å stenge av hele Trondheim Sentrum. Til dette brukte de sivilforsvarets sirener. Jeg husker jeg hadde vært ute og handlet, og satte meg i bilen. Husker at klokka var litt over 13.00. Plutselig hørte jeg sirenene: “Viktig melding, lytt til radio”. Da gikk de ut med at ingen måtte ta seg inn til Trondheim Sentrum pga giftige gasser, og at Trondheim Sentrum var stengt. Trondheim Sentrum var stengt helt frem til kl.20.00 den dagen! Russen som hadde forårsaket dette fikk sin straff, og en klekkelig bot! Denne russeknuten ble fjernet året etter!

De ungdommene jeg kjenner som er russ, forteller at de har det kjempegøy sammen, og de er sosiale med klassekameratene sine. Det er slik det skal være. Jeg skjønner at foreldre er engstelige når ungdommene deres er ute på russefester og tilstelninger. Mange av mine venner som har ungdommer som er russ har formanet sine sønner/døtre om å kle seg godt, gå flere sammen, ikke forlate drinken sin, og passe på å få nok søvn. Det kommer en eksamenstid neste uke som er avgjørende for fremtiden deres med tanke på videre studier.

Selv husker jeg tilbake til min egen studietid. Jeg skulle egentlig være russ i 1985, men etter første året på videregående skole gikk jeg folkehøgskole ett år, fordi jeg ikke visste hva jeg ville velge av fag/linjer på gymnaset. Første året på videregående gikk jeg hustell- og tekstillinje med allmennfag. Da hadde vi fag fra 1.klasse på gymnaset som: Matematikk, naturfag, naturgeografi, kulturgeografi, tysk, engelsk og norsk. Året etter begynte jeg på folkehøgskole, og så fortsatte jeg på gymnaset. Da hadde jeg bestemt meg å ha musikklinje kombinert med samfunnsfaglinjen. Siden jeg valgte musikklinje som linjefag, var det ikke nok timeantall pr. uke til å få godkjent timeplanen. Det medførte at vi måtte velge to fag fra andre linjer for å få godkjent timeantallet pr.uke som var obligatorisk. Jeg valgte da samfunnskunnskap og sosialøkonomi som linjefag på samfunnsfaglinja. Da fikk vi ett ekstra år på gymnaset siden vi hadde flere fag. Når jeg begynte på gymnaset etter folkehøgskoleåret, begynte jeg rett i 2.klasse.

Jeg stortrivdes i klassen :) Vi kom fra forskjellige steder i Trondheim, og hadde et godt og sosialt miljø. I klassen var det mange engasjerte folk, og vi var en nokså sterk klasse faglig sett. Vi gjorde hverandre gode! De årene jeg gikk på gymnaset holdt jeg sammen med 8 andre jenter (5 fra klassen min, og 3 fra en annen klasse som vi hadde fag sammen med). Vi fant på masse morsomme ting :) I russetiden holdt vi også sammen.

Jeg har bare gode minner fra min russetid. Vi var nok egentlig rolige av oss. Selvsagt var vi med på russefestene og arrangementene for oss Trondheimsrussen, men målet vårt var eksamen som lå foran oss. Da jeg var russ begynte russetiden det med høytidelig frakkepåsetting den første dagen. Dag nr.2 var det høytidelig luepåsetting på tovet i Trondheim, og statuen av Olav Trygvason fikk også en russelue. Dermed var russetiden i gang. Husker vi fant på kjempemasse morsomt. Vi pusset dekkene på en politibil, og vi lekte hund på et kjøpesenter hvor vi krabbet rundt på alle fire og bjeffet :D Vi var våkne et par netter, og vi var edrue 16 mai slik at vi skulle få cerokorken i lua vår. Været var fint under hele russetiden vår. Etter skoletid dro vi gjerne på marinen og slappet av sammen resten av klassen før vi skulle på en eller annen tilstelning. Vi hadde kjøpt den såkalte maibilletten som vi hadde med oss. Med den billetten fikk vi komme inn på diskotek, på russefester, russefrokost og på fotballkampen på Lerkendal. De som ønsket kunne bli med på utflukt over til andre siden av Trondheimsfjorden til Rissa på et arrangement der for russen. Det valgte jeg å stå over, for jeg husker jeg satt og leste til tentamen den dagen.

Kjent i hele landet var nok de såkalte russefrakkene vi i Trondheim hadde. Russestyret på hver skole hadde bestilt opp frakker som vi fikk. Den dekorerte vi selv med motiver vi ville ha. Moren til venninnen min tegnet min tegning på. Jeg husker at jeg hadde et bilde av Pusur som lå oppe på et piano. Russefrakken ble dekorert med navn og signatur til familie, venner og bekjente :) Jo! Vi hadde også russekort, for det ble utgitt en russekatalog med bilder over all russen på alle skolene i Trondheim og Trondheimsområdet. På russebildene våre hadde vi på oss russelua, og vi hadde et motto skrevet på russekortet.

Da som nå var ungene i ekstase når de så en russ, og ungene spurte: “Har du russekort”. Jeg husker en gutt i klassen min skrev seg et skilt som han hadde med seg over alt hvor det stod: “Nei! Jeg har ikke russekort” :) Tror ikke det hjalp noe særlig :)

Natt til 17.mai var det russefest på Studentersamfunnet i Trondheim, og når festen var ferdig leide vi oss i klassen en lastebil, og dro hjem på russefrokost til ei i klassen. Jeg husker godt hva vi fikk å spise. Moren hennes hadde laget kjempegode hamburgere :) Vi slappet av hjemme hos henne, og noen fikk seg et par timer på øret før vi kjørte videre. Da kjørte vi for å vekke lærerne våre. Hos noen av lærerne fikk vi kaffe. Lærerne syntes vekkingen var kjempekoselig, og hadde nok blitt litt skuffet hvis vi ikke kom.

Har lyst til å dele noen bilder fra min russetid med dere, og håper dere like bildene :)

 

Maibilletten vi hadde for å komme inn på ulike russearrangement :)

Knutereglene for oss Trondheimrussen :)

Knutereglene for oss Trondheimsrussen :)

Russkortet mitt, og dette stod også i russekatalogen som all Trodnheimsrussen fikk :) Mottoet jeg hadde oversatt til Norsk: “Man lærer ikke for livet, men for skolen” :)

Vennegjengen jeg holdt sammen med deltok på russemiddag sammen kristenrussen etter fotballkampen 16.05.2015, og det var kjempekoselig :)

Noen av folk i klassen sammen historielæreren vår da vi var på vekkerunde til lærerne :)

Om morgenen 17.mai kl.10.00 deltok vi russen med å være med i skoletoget. Her er noen av de i vennegjengen jeg holdt sammen med før skoletoget skulle gå :)

Russetoget da som nå var vel kanskje ikke noe å rope hurra for, men det er lov å prøve seg :) Meg selv med en av plakatene vi hadde for vår skole :)

Russebildet mitt i farger :)

Russebilder av de som gikk i klassen min på gymnaset :)

 

 

 

NO LIVNAR DET I LUNDAR, NO LAUAST DET I LI :)

Hei, og riktig god onsdagsettermiddag kjære blogglesere, bloggvenner og andre lesere :) Som jeg skrev i går var jeg ute på min trimtur. Været var kjempefint, og jeg fikk tatt noen bilder :) Jeg håper dere liker bildene mine. Blir inspirert av våren <3 :)

Bare i løpet av den siste 1 1/2 uka har det blitt grønt og frodig over alt :) Dette treet syntes jeg var så fint med sine grønne og friske blader :)

Grønne og friske blader på dette treet, og det er nå 1 1/2 uke siden jeg gikk forbi det samme treet, og da var det ikke så mange grønne blader på det :)

Kjempefine tulipaner og andre vårblomster <3 :) Jeg elsker tulipaner i forskjellige farger :)

Sangen jeg tenker på når jeg ser alt det grønne i naturen er: “No livnar det i i lundar, no lauast det i li”. På turen min i går ble jeg gående å nynne på den sangen :)

Tulipaner fra Amsterdam :) Nei da, men kjempefine tulipaner er plantet ved parken like ved der vi bor :)

Fikk tatt bilde av dette helikopteret som var på tur til å lande på St. Olavs Hospital :)

NO LIVNAR DET I LUNDAR!

(Av Elias Blix)

No livnar det i lundar, no lauvast det i lid,
den heile skapning stundar no fram til sumars tid.
Det er vel fagre stunder når våren kjem her nord,
og atter som eit under nytt liv av daude gror.
Du vår med ljose dagar, med lengting, liv og song!
Du spår at Gud oss lagar ein betre vår ein gong.

MIMREINNLEGG MED BILDER FRA MIN KONFIRMASJON 02.05.1981 :)

12.mai i dag, og plutselig så er aboslutt alt grønt ute :) Det er kjempeherlig :) I dag har er det lettskyet pent vær ute, og fin temperatur :) Jeg håper det holder seg slik til 17.mai.

Stod opp kl.08.00, og støvsuget og ryddet i leiligheten vår. Etterpå gikk jeg meg en trimtur noe jeg gjør annen hver dag. Ute kvitret fuglene, og jeg ble i kjempegodt humør av den kjempefine vårstemningen :) Jeg fikk tatt noen bilder på turen. Selvfølgelig når jeg går tur må jeg ta noen bilder når jeg ser fine motiver, og det gjorde jeg i dag også. Det handler om å stoppe litt opp, for å la øynene se på det vakre som finnes ute i naturen :)

Etter jeg kom hjem øvde jeg på fløyta, og nå tar jeg meg en pust i bakken før jeg skal øve litt til.

I kveld er det korøvelse med koret hvor mannen min og jeg synger. Vi skal synge på et sykehjem, noe vi av og til gjør. De eldre som bor på sykehjemmet setter kjempestor pris på når vi kommer og synger. Da synger vi våre egne korsanger, og har litt allsang med beboerne. Uansett hvor senile og glemske de er, så husker de tekster og sanger. Det er noe med musikken som rører i hjertene til oss mennesker, og musikken er et språk som alle mennesker forstår, uansett alder. Jeg synes det er kjempefin at vi kan glede beboerne på sykehjemmet med sang :) Husker da min far lå på sykehjem før han døde i 2004. Hver gang det var noen underholdt med sang, trekkspill eller piano strålte min far opp. Øynene hans lyste opp :)

Det er nesten en uke siden min kjære godpusegutt Aros fikk vandre over regnbuebroen :( Savnet etter Aros er der, og det har vært en uke med tårer, latter og mange kjempeherlige og gode minne <3 <3 <3 Aros gav alt av sin kjærlighet til meg og andre mennesker <3 <3 <3 Jeg gav ham alt av kjærlighet og omsorg de 8 1/2 årene han fikk være sammen med oss.  Det er kjærlighet å hjelpe dyrene å slippe og lide når de blir syke, men den kjærligheten gjør meg så uendelig vondt, men samtidig godt når jeg vet at han hadde det vondt pga svulsten i magen.

Dixie og Nadina savner Aros. Det ser jeg tydelig. Av og til hender det at de hopper opp på plassene i leiligheten hvor han pleide å ligge, og der står de og snuser. Lukten til Aros sitter igjen. Savnet etter Aros vil være der for alltid, men de kjempeherlige og fine minnene om godpusegutten tar jeg godt vare på <3 <3 <3

På lørdag 09.05.2015 var mannen min og jeg i Olavsahallen og så på konfirmasjon. Datteren til et vennepar av oss ble konfirmert. Det var en flott og nydelig seremoni med kjempefin musikk og taler til og av konfirmantene. Venneparet vårt spurte oss om vi ville ha billetter til seremonien, for de hadde noen til overs. Selvfølgelig takket vi ja til det, for vi har jo fulgt Silje fra hun var baby og frem til i dag :)

Konfirmantene var så stilige og stasfulle der de stod på scenen. Jeg måtte trekke litt på smilebåndet av noen av guttene. Noen av jo så små, og så ut som noen unger, mens andre gutter skulle man tro var 16-17 år gamle. Det er jammen forskjell i den alderen. En del viste tydelig at de var ubekvem med situasjonen, for de hadde mest lyst til å gjemme seg. Det så man på måten de gikk og stod på. I går var vi etterselskap, og det var kjempekoselig :) Konfirmanten hadde fått kjempefine konfirmasjonsgaver, og hun hadde hatt en kjempefin og minnerik dag :)

Jeg blir imponert over ungdommene i dag. Mange virker så reflekterte og bevisste. Spør meg selv om vi var det da vi var 14 – 15 år? På vårt vis var vi vel det vi også, men ungdommene i dag har mye flere muligheter enn det vi hadde. Da vi var tenåringer var det kun én TV-kanal, og det var NRK. Ikke fantes det internett og mobiltelefoner. Vi levde kanskje et mer beskyttet liv i forhold dagens ungdom. Krig og katastrofer fikk man med seg igjennom nyhetene på radioen, dagsrevyen på TV, og i aviser. Vi ble jo oppfordret til å følge med i avisene og på nyhetene for å holde oss oppdaterte, nettopp med tanke på å reflektere over det som skjedde i samfunnet på den tiden. Vi hadde våre drømmer vi også akkurat som dagens ungdommer, men vi var mer skånet enn ungdommene i dag. Det var moter på 80-tallet da jeg var ung også. Selv fulgte jeg moten med å ha rødlevisbuker, gensere, jakker, skjerf og luer i merket busnell, lacoste t-skjorter, gensere i merket pringels og ikke minst jakkemerket gager :) De klærne var holdbare, og kjempegode å ha på seg. Jeg hadde mine klær til langt ut på 80-tallet, for de ble jo ikke slitt! Bortsett fra dongeribuksene da ;) Da som nå hadde vi også våre idoler som vi så opp til. Vennene våre var kjempeviktige for oss da som nå. Ser tilbake på ungdomstiden min med rike minne som jeg aldri ville ha vært for uten :)

Da vi skulle konfirmere oss var det ikke vanlig med borgerlig konfirmasjon. På ungdomsskolen jeg gikk var vi 7 klasser med ca. 30 elever i hver klasse. Kanskje var det 1 – 3 elever som valgte å konfirmere seg borgerlig, og i klassen vår hadde vi én gutt som ikke konfirmerte seg i det hele tatt. Vi andre ble konfirmert i kirken. Det var liksom ikke noe snakk om det å konfirmere seg borgerlig den gangen.

I den kirken vi soknet til var vi konfirmanter fra to ungdomsskoler, og vi var et kjempestort kull. 7 klasser fra ungdomsskolen vår og 4 klasser fra den andre ungdomsskolen. Kirken ordnet det slik at vi gikk til konfirmasjonsforberedelse et halvt år, fra august – desember med konfirmasjon i desember, eller konfirmasjonsforberedelse fra januar til mai med konfirmasjon i mai. Vi kunne velge konfirmasjonsforberedelse fra august til desember, for så å konfirmere oss i mai. Klassen vår valgte konfirmasjonsforberedelse fra august til desember.  Mange fra trinnet vårt dro på konfirmantleir i juni, og de ble konfirmert i august.

Da vi ble konfirmert var det slutt på typiske overhøringsgudstjenester som var vanlig der konfirmantene ble spurt om spørsmål fra bibelen. På vår overhøringsgudstjenesteste var vi noen som valgte å synge i kor, noen valgte å spille skuespill og noen valgte å lese dikt og bibelvers.

De kjempeherlige minnene mine strømmer frem fra min ungdomstid. Da vi skulle konfirmeres, var det nesten ingen som hadde bunader. De aller fleste av jentene som gikk i klassen min har skaffet seg bunader etter de ble voksne. Jeg husker kjempegodt min egen konfirmasjonsdag. Ble konfirmert lørdag 02.05.1981. Det var kaldt den dagen. Middagen hadde vi ute, og til middag hadde jeg valgt skinkestek. Kaffen holdt vi hjemme. I konfirmasjonsgave fikk jeg et gullkors fra min mormor, en bibel fra min mormor, gulløredobler, gullringer, penger og platespiller. Hadde på meg en sidkjole, og den kjolen ble ofte brukt i festlige anledninger :) Mandagen etter konfirmasjonsdagen var det vanlig at vi fikk fri etter kl.12.00, og da hadde vi alle sammen på oss noe som het for annendagsklær. Det var finklær vi hadde kjøpt oss for anledningen. Husker vi i klassen vår gikk ut og spiste på Peppes Pizza :)

 

Meg selv på konfirmasjonsdagen min 02.05.1981 ute i gårdsplassen utenfor huset vårt før vi skulle i kirka.

Meg selv utenfor kirka i konfirmasjonskappen etter konfirmasjonsgudstjenesten 02.05.1981 :)

Konfirmasjonsbildet som jeg tok i forbindelse med konfirmasjonen min, og takkekortet jeg sendte ut for å takke for gavene jeg fikk til konfirmasjonsdagen min. På bildet hadde jeg på meg mine annendagsklær :)

Det er kjempekoselig å mimre tilbake til sin egen tid som tenåring, for som jeg sier til alle tenåringer jeg møter, er det kjempeviktig å ta vare på tenåringstiden. Den får man aldri tilbake, og man vokser og utvikler seg gjennom hele tenåringstiden.

Selv om man som ungdom tror at man vet best, så utvikles man hele tiden, og faktisk gjennom hele livet :)

 

 

BILDER FRA LIRAK SIN UTSTILLING I NANNESTADHALLEN 02.05 – 03.05.2015 :)

030515_nadina_i_bur702.05 – 03.05.2015 var det duket for årets andre utstilling for kattene mine. Utstillingen foregikk i Nannestad hallen, og det var Lirak som arrangerte utstillingen :) Jeg hadde med meg småjentene Nadina og Dixie. Her er Nadina i utstillingsburet sitt :)

030515_dixie_i_bur4Lørdag 02.05.2015 var Dixie med som selskapskatt, og hun fikk slappe av i utstillingsburet sitt :)

030515_nadina_i_bur8Det var dommer Fabrice Calmes som dømte de viltfargete abyssinerne lørdag 02.05.2015, og Nadina kunne få tittelen Supreme Champion, som er den høyeste tittelen en katt kan få som fertil :)

020515_supremechampionsloyfe_nadina3Nadina fikk sitt 11. CACS-cert, og hun oppnådde tittelen Supreme Champion :D Her er den kjempefine tittelsløyfen som Nadina fikk :)

020515_nadina_bur_supreme_championsloyfe4Nadina i utstillingsburet, og den kjempefine Supreme Champion sløyfen hengende på utstillingsburet :)

020515_supremechampiongave_fra_inger_og_kare2Oppdretterne til Nadina er med i Lirak, og det var ekstra morsomt at Nadina tok sin Supreme Champion tittel på deres utstilling. Av oppdretterne til Nadina fikk jeg denne kjempefine gaven fra dem :)

020515_inger_med_nadina3Kjempestolt Inger (oppdretter til Nadina), med avkommet sitt, og den kjempefine tittelsløyfen :)

020515_inger_med_nadina_toril3Inger (oppdretteren til Nadina) med Nadina på fanget, og jeg viser frem den kjempefine tittelsløyfen og supremegaven som Nadina fikk :)

020515_soelvi_med_biskatt_kare2Min abyssinervenninne sin kjempefine blå abyssinerhunnkatt (Cindy) ble BiS (best in show) lørdag 02.05.2015 :) Her viser hun stolt frem sin kjempefine Cindy, og Kåre (mannen til oppdretteren til Nadina) viser frem den kjempefine premien :)

020515_utstillingsbur_nadina3Utstillingsburet til Nadina som hun hadde 02.05.2015, og den kjempefine tittelsløyfen pynter opp på buret hennes :)

030515_nadina_bur503.05.2015 var det en ny utstillingsdag, og nye muligheter. Her er Nadina i utstillingsburet sitt :)

030515_nadina_bur6Nadina i utstillingsburet sitt :)

030515_nadina_i_bur9Nadina i utstillingsburet :)

030515_dixie_bur5Dixie Rose i utstillingsburet sitt :)

030515_dixie_bur6Dixie Rose følger med på hva som skjer. Hun kan jo virkelig gå glipp av noe :)

030515_dixie_i_bur5Dixie Rose i utstillingsburet sitt :)

030515_nadina_dommer8Siden Nadina hadde ble Supreme Champion lørdag 02.05.2015, er hun ferdig å konkurrere om cert. I sin nye klasse hun nå konkurrerer i (klasse 1) får hun HP (hederspris). Her er Nadina på dommerbordet hos dommer Donatella Mastrangelo som dømte viltfargede abyssinere søndag 03.05.2015 :)

030515_nadina_dommer9Nadina på dommerbordet til sin bedømmelse :)

030515_nadina_dommer10Nadina fikk kjempebra bedømmelse, og hun fikk sitt HP (hederspris ) :)

030515_dixie_dommer12Søndag 03.05.2015 var det Dixie Rose sin tur å begynne å konkurrere i klasse 3 på vei mot å bli Supreme Champion. Her er Dixie på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)

030515_dixie_dommer13Da dommeren fikk Dixie på dommerbordet utbrøt hun: “Wow!”, og etterfulgt av masse italienske ord som jeg ikke skjønte noe av :)

030515_dixie_dommer14Dixie fikk kjempebra bedømmelse av dommeren :)

030515_dixie_hermine_om_cert6Min abyssinervenninne sin kjempefine abyssinerhunnkatt (Hermine) konkurrerte også om det samme certet som Dixie. Her står Donatella og vurderer kattene opp mot hverandre. Det var Dixie som fikk sitt 1. CACS-cert :)

030515_hpsloyfe_nadina4Den kjempefine HP-sløyfen som Nadina fikk søndag 03.05.2015 :)

030515_hpsloyfe_nadina_cacssloyfe_dixie4Den kjempefine HP-sløyfen til Nadina, og den kjempefine CACS-sløfyen til Dixie :)

030515_emilie_med_kattunge_dommer4Min abyssinervenninne med sin kjempefine abyssinerkattunge til sin grunnbedømmelse :)

030515_maybritt_med_jazz3Min abyssinervenninne med den kjempefine abyssinerhannkatten Jazz :)

030515_emilie_maybritt_med_katt_biv3Utvelgelse av BiV (best i farge) for kattunger/ungdyr :)

030515_emilie_med_katt_biv2Det var denne kattungen som ble BiV (best i farge) blant kattunger og ungdyr. Her ser dere kjempestolte eiere :)

030515_cindy_dommer4Min abyssinervenninne med hennes kjempefine blå abyssinerhunnkatt (Cindy) til sin grunnbedømmelse :)

030515_somali_dommer4Dommer Donatella under sin bedømmelse av somalikatter. Denne somalien satt rolig på dommerbordet, og presenterte seg selv :)

030515_mona_med_molly_dommer4Min rasekattvenninne med sin sølvsomali under nomineringen (dommerens beste) til panelet :)

030515_kurilsk_bobtail_nominasjon3Denne kurilske bobtailen smigret dommerne med at han presenterte seg selv på gulvet under nominasjonen til panelet :)

030515_cindy_bur3Den kjempefine blå abyssinerhunnkatten (Cindy) slapper av i utstillingsburet sitt :)

030515_kattungene_kattemor_til_emilie_bur4Kattemamma Hanna og to av kattungene hennes i utstillingsburet som de hadde :)

030515_hanna_med_kattunge_bur2Kattemamma Hanna sammen med en av sine to kattunger i utstillingsburet :)

030515_utstillingsbur_nadina4Utstillingsburet som Nadina hadde under Lirak sin utstillingshelg :)

030515_utstillingsbur_dixie3Utstillingsburet som Dixie Rose hadde under Lirak sin utstillingshelg :)

030515_utstillingsbur_nadina_dixie2Utstillingsburet som Nadina og Dixie hadde under Lirak sin utstillingshelg 02.05 – 03.05.2015 :)

Hjemmesiden for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett er nå oppdatert med nye bilder, utstillingsresultater m.m. Ta gjerne turen innom hjemmesiden: http://www.hakrilas.no  Du er hjertelig velkommen til å legge igjen en hilsen i gjesteboken på hjemmesiden :)

HVIL I FRED KJÆRE GODPUSEGUTTEN MIN AROS <3 :(

Dette er en sorgens dag :( Jeg har ikke flere tårer igjen her jeg sitter :(

Det siste 1 1/2 året har Aros slitt med hyppig oppkast, og avføringen hans har vært halvbløt. Spesielt det siste året året har Aros hylt før han kastet opp, og det har vært tydelige at han har hatt det vondt stakkars :( Jeg fikk vondt langt inni sjelen når Aros hylte, for jeg syntes kjempesynd på ham <3 Det skar igjennom marg og bein :(

Jeg har vært til veterinæren med ham for å få ham undersøkt flere ganger. En ting var sikkert, og det var at det var noe galt med magen og tarmen. Første forsøk var medisin og spesialtørrfór i håp om bedring, men dessverre medisinen hjalp ikke :( Aros fortsatte å kaste opp daglig, og flere ganger daglig. Han fortsatte å hyle før han kastet opp, og avføringen var ikke bedre. Av og til hylte han da han gjorde fra seg stort i kattedoen, og han kunne hyle før han gikk på do.

Avtalen med veterinæren og meg var at hvis ikke Aros ble bedre av medisinen og spesialtørrfóret han fikk, så ville de ta en ultralyd av magen og tarmene hans, og ta en blodprøve av ham. Ultralyden hos veterinæren i dag viste klart svulst i tarmen, og blodprøvene viste at det var kreft i tillegg til lever- og nyresvikt. Når en katt kaster opp hyppig, vil leveren bli skadet til slutt, og katten utvikler nyresvikt. Selv om jeg hadde forventet svaret, var det likevel en kjempetrist og grusom beskjed å få :(

Som katteier har jeg et ansvar, og det er at dyr skal ikke lide av sykdom! Jeg nekter at noen av kattene mine skal ha det vondt og lide! Det er egoistisk av meg! Når en av mine katter har vært syke med smerter, har jeg det grusomt og vondt, og jeg blir sønderknust :( Valget om å la Aros få slippe å lide var det eneste rette alternativet <3 :( Nå hadde han hatt vondt lenge nok! I dette tilfellet måtte jeg se forbi min egen smerte, og å tenke på Aros sitt beste <3 <3 <3

Det svir i hjertet mitt av sorg, og det er som om hjertet mitt blir revet fullstendig i stykker når jeg nå har mistet den kjempeherlige og supergode pusegutten min Aros :(

Tilbake sitter jeg med mange kjempeherlige, og gode minner om godpusegutten Aros <3 <3 <3 Minnene med Aros gjennom 8 1/2 år er mange, og når jeg tenker på de minnene kommer også latteren <3 :)

Aros var tillitsfull til absolutt alle mennesker, og han elsket alle mennesker <3 Alle som traff Aros ble kjempeglad og forelsket i ham :) Det beste Aros visste var å få kos, og han malte høyt lykkelig når han fikk ligge i fanget og kose seg <3 :) Han var og ble en stor godpusegutt <3 :)

Aros var og ble et matvrak :) Hver gang vi laget mat på kjøkkenet satt han optimistisk oppe på kjøkkenvifta, og han malte i håp om å få en ørliten smakebit. Maten vår smakte jo selvsagt mye bedre enn det ekle tørrfóret han måtte spise. Han gikk frem og tilbake og malte og malte mens vi laget mat på kjøkkenet. Vi måtte passe godt på maten slik at ikke Aros plutselig stod med snuten opp i maten vi laget, for det hendte ved et par anledninger… Da kan du tro at han slikket seg fornøyd om munnen.

I tillegg var Aros en liten snik :D De to gangene Nadina hadde kull fikk han lov til å komme inn på soverommet inn kattungene, og da var ikke veien lang til å snike seg bort i tørrfórskålen til kattungene og spise kattungefór :) Det hendte av og til at han hoppet opp i kattungebingen til kattungene for å “stjele” litt kattungetørrfór fra dem også :) Nadina lot ham spise av tørrfórskålen hun.

Det som kjennetegnet Aros var at han var venner med andre katter. De gangene det har kommet en abyssiner inn i katteflokken vår, har Aros godtatt de kattene med en gang, og han har vært kjærlig, snill og god med dem. Han ville ingen katt noe vondt <3

Da Aros var 12 uker gammel, flyttet kullsøsteren Abyssa til sin nye familie. Vi måtte venne Aros til huspusen Svartfot. Svartfot huspus likte slett ikke Aros og Abyssa, og han var skeptisk til kattungene. Svartfot elsket å ligge i senga vår på soverommet vårt, og vi lot ham gjøre det.

I tilvenningsprosessen mellom Aros og Svartfot lot vi døra til soverommet stå åpent slik at Aros fritt kunne gå inn til Svartfot som han ville. Det gjorde Aros. I begynnelsen brummet Svartfot som en løve når Aros kom i nærheten, men Aros gav seg ikke. Svartfot hadde ikke tenkt å bli venner med nok en liten fawnrakker. Etter et par dager så lot Svartfot Aros få lov til å ligge i senga vår sammen med seg, og etter ennå et par dager fikk Aros lov til å låne en liten bit av pleddet hans. Denne tilvenningsfasen pågikk i 5 dager. En kveld når vi satt og så på TV’n kom Aros ut på stua. Han så seg tilbake akkurat som om han ventet på noe, og hakk i hel kom Svartfot :) Det var begynnelsen på et langt og lykkelig vennskap mellom Svartfot og Aros <3 Svartfot og Aros hang sammen som erteris :)

Bestevennene huspusen Svartfot og Aros slapper av på pleddet <3 :)

Trøsten er at Aros ble pappa til flere kjempefine kattunger. Ikke nok med at han er blitt pappa, men han er blitt morfar, oldefar og tippoldefar :) Siden Aros var fra mitt første kull (A-kullet), er det kjempemoro å se at genene til Aros lever videre i beste velgående <3 :)

I juli 2007 fikk Aros være med min svenske abyssinervenninne Anna hjem til Umeå, for han skulle pares med abyssinerhunnkatten hennes (Tita). De ukene Aros var der ble Aros virkelig mann, og det vistes kjempegodt da vi fikk ham hjem :)

I september samme år (2007) skulle vi på utstilling i Luleå, og vi stoppet hos min abyssinervenninne Anna i Umeå hvor vi skulle overnatte til dagen etter. På stuegulvet stod det en stor bolle med vann i. Aros sprang rett bort til bollen, og drakk vann. Etterpå gikk han løs på 10-15 plasser på stua hvor han markerte sitt område, før han sprang tilbake og drakk mer vann, etterfulgt med en ny rundet med markering, og til slutt drakk han ennå mer vann før han tok en siste runde med markering. Til slutt tok han halen i været, og signaliserte: “Nå er jeg hjemme!”. Min abyssinervenninne Anna hadde hengt opp gardinene hun hadde oppe da han var der tidligere på sommeren, for hun visste hvem hun fikk besøk av :)

Aros var notorisk til å åpne kjøkkenskap. Det begynte med at han lærte seg å åpne varmeskuffa på komfyren. Da la han seg på rygg som en bilmekaniker, og åpnet skuffen med forlabbene sine. Jeg har ikke tallet på hvor mange ganger han er blitt innestengt i melskapet, kasserolleskapet eller skapet under vaksen. Ikke bare en gang, men mange ganger, for ikke å snakke om at han har lært opp Dixie til å gjøre det samme. Husker en gang da mannen min og jeg kom hjem etter å ha vært ute hele dagen var det første synet som møtte meg makaroni over hele kjøkkengulvet :) Den skyldige var: Aros, og medvirkende Dixie Rose :D Resultatet var at vi måtte sette på sterkere magneter på kjøkkenskapdørene våre.

Aros var også med på utstillinger, og han oppnådde titlene Supreme Champion (høyeste tittel som fertil), og Supreme Premier (høyeste tittel som kastrat). Dommerne elsket Aros, og han koste seg, malte og gikk frem og tilbake på dommerbordet for å vise seg frem hvor kjempefin han var :)

Aros var bare så full av kjærlighet og “Love” <3 <3 <3 Han forstod så mye, og han var klok! De gangene jeg lå på sofaen etter å ha gjennomgått en operasjon i hender eller føtter kom Aros opp i sofaen og trøstet meg. Han skjønte at matmor hadde det vondt <3 Kloke, supersnille og kjempeherlige godpusegutten Aros <3 <3 <3

Selv om jeg i dag er sønderknust og full av sorg og tårer, er det alle de kjempegode og herlige minnene om godpusegutten Aros jeg vil ta godt vare på, og jeg vil ha dem trygt bevart i Aros sitt eget hjertekammer i hjertet mitt <3 <3 <3 Savnet etter Aros vil alltid være der, men minnene om ham vil alltid være levende <3 <3 <3

Hvil i fred kjære godpusegutten min Aros <3 <3 <3

REGNBUEBROEN!

Et sted finnes det en bro mellom himmelen og jorden…..

På denne siden av himmelen finnes det et helt spesielt sted: Regnbuebroen.

Når et dyr som har stått en av oss spesielt nær til slutt dør, begynner det sin vandring til Regnbuebroen. Der finnes det bølgende enger og åser hvor våre elskede venner kan løpe og leke sammen. Det er nok av mat, vann og solskinn der som sørger for at våre venner er varme og fornøyde.

Alle dyr som har vært syke og gamle får tilbake helse og styrke, de som har vært skadet eller lemlestede blir gjort hele og sterke igjen, akkurat slik vi minnes dem i våre drømmer om en forgangen tid.

Dyrene våre er lykkelige og tilfredse, bortsett fra en liten ting: Hver og en av dem savner noen som var svært spesiell for dem, noen de måtte forlate. Alle løper omkring og leker til den dagen kommer da en av dem plutselig stopper og ser mot horisonten… Blikket er klart og oppmerksomt, den ivrige kroppen begynner å skjelve. Plutselig løper han bort fra de andre, flyr over det grønne gresset så fort bena kan bære ham, fortere og fortere…

Han har fått øye på deg, og når du og din spesielle venn møtes klynger dere dere til hverandre i usigelig lykke, for aldri mer å skilles. Overlykkelig slikker han deg over hele ansiktet, hånden din kjærtegner igjen det elskede hodet, og ennå en gang ser du inn i disse trofaste øynene til denne vennen som så lenge har vært borte fra livet ditt, men som aldri forsvant fra hjertet ditt.

Så vandrer du og din spesielle venn sammen over Regnbuebroen….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Zalando:

Oi Hår- & velværesenter:

Instagramprofilen min:

Instagram

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter: