Get Adobe Flash player

SNART SER (N) HAKRILAS G-KULL DAGENS LYS <3 :) NYTT KATTUNGEKULL VENTES I DISSE DAGER :)

På søndag 01.05.2016 flytter lille Felix. Da er alle kattungene i (N) Hakrilas F-kull flyttet. Alle tre har fått kjempeherlige hjem hvor de blir høyt elsket. Kattungene gir kjempemasse kjærlighet tilbake til sine eiere <3 <3 <3 :) Tenk at det kullet som ble født 19.04.2016 med keisersnitt på Orkdal Dyreklinikk nå har blitt så gamle at de har forlatt redet. 
 
 
Felix flytter til Sverige. Han nye eier kommer til Trondheim med fly fra Arlanda på søndag, og jeg skal møte ham og samboeren for orverrekkelse av Felix. Han teller dager til Felix kommer :) En ting er sikkert, og det er at Felix sin nye eier kommer til å få en kjempeherlig kattegutt som finner på mye rart. Vi kan vel kanskje si ADHD X 5 :) He, he, he 😀
 
 
Mamma Dixie takler dette på en utmerket måte, og jeg tror hun nå synes det er helt i orden å få lov til å konsentrere seg om seg selv igjen etter måneder med oppdragelse, sosialisering, mating og stell av kattungetrioen sin. Dixie har vært en kjempesuper kattungemamma til sine små, og jeg har med egne øyne sett hvor inderlig hun har elsket kattungene sine, og vært stolt av dem <3 :) Kjempesøte Dixiemora mi <3 :) Etter et keisersnitt er jeg prinsippfast. Jeg setter ikke nytt kull på en hunnkatt som har hatt keisersnitt før det er gått ca. ett år. Det er fordi at kattemammaen må komme seg etter keisersnittet, og det tar på for en kattungemamma å ha kattunger. 
 
 
Jeg rekker nesten ikke puste ut her før (N) Hakrilas F-kull flytter til (N) Hakrilas G-kull blir født like rundt hjørnet. I dag er det dag 64 eller 65 (alt etter hvordan man regner ut terminen) av drektighetsperioden til Nadina. Det ser ut som om Nadina har slukt en fotball, for hun har to store kuler på hver side av magen! Kattungefødsel kan skje når som helst i disse dager. Plutselig kan vannet til Nadina gå nå i ettermiddag. Jeg krysser fingre, tær og labber på alle kattene mine for at fødselen går fint! 
 
 
I det siste har Nadina trukket seg bort. Hun vil være sammen oss, men legger seg gjerne på en av spisestuestolene under spisebordet for å få være i fred. Nadina har godt med matlyst, og hun spiser nå for å spise seg opp frem til fødselen. Det første døgnet ligger gjerne kattemammen pal sammen med kattungene sine og ammer, og de har så vidt tid til å gå på do, og til å spise. Nadina er kjempekosete av seg, og hun ligger alltid i nærheten av der hvor jeg er :) Når jeg sitter ved PC'n ligger hun rett ved PC'n, og jeg må kose med henne samtidig som jeg jobber på PC'n :) Snakk om multitasking :) 
 
 
Elvis er blir den stolte pappaen til dette kullet også :) Det har gått kjempebra etter han kom hjem fra praingstur 20.04.2016 :) Elvis har lekt masse med Felix, og de to har sprunget frem og tilbake som to galopphester på Øvervoll Travebane :) Som jeg sier, Elvis er og blir en kjempestor kosegutt. Han maler kjempehøyt og sikler når han får kos <3 :) Den gutten kunne gjerne fått kos 24/7 :<3 :) Nå må jeg ta ham bort på et eget rom, for han elsker å erte Nadina. Når en hunnkatt nærmer seg fødsel vil hun lukte akkurat som hun har løpetid, og hannkatten blir litt småstressa. Det har skjedd at en fertil hannkatt har prøvd seg på å pare en hunnkatt som er nære kattungefødsel. 
 
 
Jeg er kjempespent på kattungefødselen, og jeg kjenner jeg har sommerfugler i magen :) Navnene på (N) Hakrilas G-kull er klart, men jeg kommer ikke til å offentliggjøre navnene før kattungefødselen er over, og jeg ser at alt går bra. 
 
 
I helgen er det utstilling i Østersund. Den utstillingen har jeg brukt å være på hvert eneste år, men dette er den første gangen jeg ikke reiser dit. Rart egentlig. Dixie Rose kan jeg ikke stille, for hun mangler pels på magen. Jeg kunne ha stilt Elvis, men siden han var til paring, så visste jeg ikke hvor lenge han kom til å være borte. Derfor meldte jeg ham ikke på utstillingen. 
 
 
Nadina er drektig, og derfor får ikke hun være med på utstillingen.
 
 
Neste utstilling på meg blir min katteklubb sin egen utstilling her i Trondheim 09.07 - 10.07.2016 :) 
 
 

HER ER NOEN NYE BILDER JEG HAR TATT AV KATTENE:

 
 

250416_dixie3

Godpusejenta prinsesse Dixie Rose <3 :)

 
 

250416_elvis2

Godpusegutten prisn Elvis <3 :)

 
 

220416_nadina_drektig_mage

Magen til Nadina som ser ut som hun har slukt en fotball :) Det er kjempegøy å se at det rører seg der inne i magen hennes :)

KATTUNGETRIOEN PÅ FLYTTEFOT TIL SINE NYE HJEM! SISTE NYTT MED OPPDATERING OG BILDER AV KATTUNGETRIOEN <3 :)

Det er nå 7 dager siden første kattunge (Florence) flyttet til syn nye eier. Oppdateringer jeg har mottatt fra Florence sin nye eier, er at det har gått kjempebra. Florence har funnet seg til rette, og hun er tillitsfull, kjælen og glad i mennesker. Nå holder Florence på å bli kjent med hunden som hun skal bo sammen med.
 
 
Det er kjempetrist når kattungene skal flytte, og jeg prøver å være nøye med hvilken familie som kan passe til hver enkelt kattunge, og ikke minst hvilken kattunge som skal flytte først. Noen kattunger er tidligere klare til å flytte enn andre av sine kullsøsken. Florence var den som var klar til å flytte først, fordi hun var den tøffeste i kullet. Hun var den som først kom og hilste på gjestene våre, og hun var den som først kom å la seg i fanget for å få kos. Magefølelsen min var kjempegod når jeg visste at Florence skulle få lov til å bo sammen en hund, for Florence er tøff nok til å bli kjent med en hund. Jeg er kjempeglad for å høre at den første uken for de nye eierne til Florence har gått kjempefint :) Den nye eieren til Florence fikk ikke dagene til å gå fort nok før tirsdag 19.04.2016 kom, og hun komme komme for å hente sitt nye familiemedlem <3 :)
 
 
Etter Florence flyttet begynte også Felicia å ta mer plass, og hun ble tøffere og tøffere :) Felicia trengte de to ekstra dagene før hun flyttet til sine nye eiere. De som har kjøpt Felicia er et ungt par, og de forelsket seg pladask i Felicia. Da jeg traff de nye eierne til Felicia skjønte jeg med en gang at det kom til å bli totalmatch fra første stund. Det ble forelskelse med første blikk <3 :)
 
 
Torsdag 21.04.2016 var dagen for at Felicia skulle flytte, og de nye eierne sa at det var den lengste uken som noen gang hadde vært :) Den første dagen gikk Felicia og pep etter kullsøsknene sine, og hun knyttet fort bånd, og ble tillitsfull til sine nye eiere. Felicia får lov til å sove i sengen om natten, og hun er blitt husets prinsesse <3 :) Oppdateringen fra Felicia sine nye eiere har også vært kjempepositive, og de forteller at Felicia skal være der det skjer når det skjer. Hun fotfølger sine nye eiere samme hvor de går :)
 
 
Når matchen mellom eiere og kattunger er slik den er i Florence og Felicia sitt tilfelle, er det kjempeherlig og godt å selge kattungene. Jeg som oppdretter vet at kattungene har kommet til hjem hvor de blir høyt elsket <3 :) Florence og Felicia betyr kjempemasse for sine nye eiere, og de gjør det aller beste slik at sine nye familiemedlemmer skal ha det bra <3 :)
 
 
På søndag 01.05.2016 er det Felix sin tur til å flytte. Han flytter til sin nye eier som bor i Stockholmsområdet. Felix sin nye eier kommer på Værnes ut på dagen, og reiser tilbake om ettermiddagen :) Nå får jo Felix all oppmerksomheten av mamma Dixie og pappa Elvis, og det har ikke Felix noe i mot <3 :) Felix er helt klar til å flytte han også, og han er blitt mer selvstendig etter søstrene hans har flyttet. Han som har kjøpt Felix har også en britisk korthår, så Felix får selskap hjemme hos sin nye eier. Felix sin nye eier teller dagene frem til 01.05.2016 :)
 
 
Jeg kjenner akkurat til hvordan de nye eierne har det når de går og venter på sitt kjære nye familiemedlem :) Det er som å vente på bursdag, 17-mai og julaften på en gang, og det kribler godt i magen av spenning og forventning :)
 
 
Mandag 18.04.2016 var jeg med kattemamma Dixie og kattungene til veterinæren. Dixie skulle ha helseattest, for det må jeg ha når kattungene skal ha stamtavle. Kattungene skulle få sin helseattest på at de er friske og klare for salg, samt vaksine og id-chip i nakken.
 
 
Det var en fornærmet kattungetrio som ble puttet i transportburet, og de gav lyd fra seg. Etter halvveis til veterinæren ble de stille.
 
 
Inne hos veterinæren fikk de lov til å komme ut av transportburet, og jeg skal hilse å si at de var nysgjerrige :) Alle tre gikk med halen i været, snuste i kriker og kroker, hoppet opp på flatskjermen til PC'n og balanserte der og de undersøkte alt de kom over :)
 
 

HER ER ET VIDEOOPPTAK FRA DA KATTUNGENE VAR TIL VETERINÆREN:

 
 

Kattungetrioen (Felix, Florence og Felicia) til veterinæren :)
 
 
Tirsdag 19.04.2016 om kvelden reiste jeg ned med nattoget til Oslo. Jeg skulle hente hjem Elvis. Elvis hadde vært til paring hos abyssinerhunnkatten til min abyssinervenninne. Foreløpig vet hun ikke om abyssinerhunnkatten er drektig, men hun skulle ta ultralyd av katten i uka her for å se. Dersom hunnkatten ikke er drektig, kommer abyssinervenninnen min opp til Trondheim for å hente med Elvis ned til Oslo. Vi får se hvordan det går. Jeg krysser fingre, tær og labber på kattene for at abyssinerhunnkatten til venninnen min er blitt drektig.
 
 
Jeg ankom Oslo S om morgenen kl.07.10, og jeg tok toget tilbake til Trondheim fra Oslo S kl.14.02. Det var kjempeherlig å se igjen Elvis, og Elvis har hatt det kjempebra hos abyssinervenninnen min, for hun tar godt vare på kattene <3 :)
 
 
På togturen hjem var Elvis rolig og stille. Han sov for det meste i transportburet. Jeg tok ham ut av og til, slik at han fikk lov til å sitte i vinduskarmen. Han koste seg når han så ut av vinduet :)
 
 
Vel hjemme igjen ble Elvis tatt kjempegodt i mot av Dixie, Nadina, Felix og Felicia. Hele kvelden onsdag 20.04.2016 fotfulgte Felix og Felicia pappaen sin samme hvor han gikk :) Det var tydelig at Felix og Felicia så opp til pappa Elvis :)
 
 
Etter Felicia og Florence har flyttet har Felix og Elvis blitt kjempegode venner, og Felix synes det er kjempestas å få leke med pappa Elvis :)
 
 

HER ER NOEN BILDER SOM JEG HAR MOTTATT AV EIERNE TIL FLORENCE OG FELICIA:

 
 

190416_florence_nytt_hjem3

(N) Hakrilas Florence hjemme hos sin nye eier <3 :) Foto: Caroline Holberg

 
 

190416_florence_nytt_hjem4

Godpusejenta Florence har alt funnet hedersplassen i det nye hjemmet sitt <3 :) Foto: Carlone Holberg

 
 

210416_felicia_nytt_hjem2

(N) Hakrilas Felicia sovnet under pleddet hjemme hos sine nye eiere om kvelden 21.04.2016 <3 :) Det er mye inntrykk å fordøye for en abyssinerkattunge <3 :) Foto: Linnea Höök

 
 

220416_felicia_nytt_hjem1

Godpusejenta Felicia hjemme hos sine nye eiere <3 :) Foto Linnea Höök

 
 

250416_felix3

(N) Hakrilas Felix 14 uker gammel <3 :)

 
 

250416_felix_elvis8

Godpusegutten Felix slapper av på kommoden sammen med pappa Elvis <3 :)

HAR DU KATT, HAR DU FAKTISK ANSVAR FOR Å TA VARE PÅ KATTEN DIN!

Jeg er vokst opp med hund, men foreldrene mine fikk seg katt i 1993 som de hadde i mange år. Selv fikk jeg min første huspus som het for Svartfot i 2003, og i 2005 fikk jeg min første abyssiner, og i juni 2006 fikk jeg innvilget mitt stamnavn, og kunne mitt abyssineroppdrett som heter (N) Hakrilas.
 
 
Jeg har hatt en god del kull nå. A-kullet ble født i august 2006, Julekullet i desember 2007, C-kullet i april 2008, D-kullet i 2011, E-kullet i 2013, og nå F-kullet i 2015.
 
 
Som oppdretter er det en kjempestor ære å få lov til å se kattungene vokse opp fra de er helt nyfødte, og frem til de flytter ved 12-14 ukers alder. Jeg skal love dere at de ukene er en kjempeflott og uforglemmelig tid <3 :)
 
 
Jeg brenner for dette med viktigheten over at kattungene skal bli hos kattemor til de er 12 uker gamle.
 
 
Dette gjelder ikke bare rasekatter, men også huskattunger! Kattunger som er tatt for tidlig fra moren sin har større sjanse for å utvikle atferdsproblemer enn kattunger som får lov til å være hos kattemammen sin til de er 12 uker gamle.
 
 
Ved 8 ukers alder er kattungene så vidt i gang med å læres opp til å bli selvstendige katter! Kattunger skal lære seg de sosiale spillereglene og koder for det å være katt, de skal lære seg å bli sosiale og trygge på mennesker, de skal lære seg å underkaste seg eldre katter, og de skal lære seg å jakte! Alt dette pluss mye mer skjer frem til kattungene er fylt 12 uker! Når jeg ser på de kattungekullene jeg har hatt, så ser jeg at det ville vært alt for tidlig for dem å flytte fra kattemammaen sin når de er 8 uker gamle.
 
 
Det er ikke bare pga sosialiseringen og treningen til å bli en selvstendig katt som er årsaken til at det oppfordres til at kattunger skal være hos kattemammen sin til de er 12 uker gamle. Når kattungene er 8 uker gamle, er de i risikogruppen for å bli smittet av smittefarlige sykdommer, og en veterinær vil aldri vaksinere en 8 uker gammel kattunge! Det er ikke sikkert at kattungen tåler vaksinen når den er for ung!
 
 
Mange jeg kjenner har fortalt at de har fått kattunger ved 8 ukers alder, og de har sett atferdsproblemer i ettertid fordi kattungen har blitt tatt fra kattemammen for tidlig!  Noen har fortalt at de merker at kattungen har et stort suttebehov, andre har fortalt at de opplever at kattungene de har fått ved 8 ukers alder er svært så engstelige, andre har fortalt at kattungen har utviklet aggressiv atferd etter hvert som den har blitt eldre, og andre har fortalt at katten har vært redd og utrygg på omgivelsene også når den er blitt voksen!
 
 
Det er tankeløst å gi bort en kattunge ved 8 ukers alder når mattilsynets anbefalinger sier 12 uker! Til og med veterinærene sier at kattunger skal være hos kattemammaen sin frem til de er 12 uker. Dersom nettopp du får  et kull med kattunger på katten din. Ikke gi den bort når den er 8 uker! Fra 8 - 12 uker skjer det kjempemasse utvikling og læring for kattunger!
 
 
Kattens status som kjæledyr er dessverre alt for lav, i hvert fall i forhold til hunder! Hvor mange er det ikke som sier i forbifarten: "Ja, men det er jo bare en katt!". Det er ikke bare en katt! Slike tankeløse utsagn vitner bare om folks holdninger til katten som kjæledyr! En katt er et levende individ som gir kjempemasse kjærlighet og "love" til eierne sine på lik linje med en hund. Katten blir nært knyttet til mennesker den også, og det er forsket på at å ha katt er med på at katteiere har lavere blodtrykk! Hvis du hadde hatt en katt, hadde du selv sett at katten er intelligent, og den skjønner kjempemasse. Katten enser om menneskene er lei seg bedre enn hva hunder gjør.
 
 
En av grunnene til at kattens status som kjæledyr er lav, er fordi huskattunger blir gitt bort gratis. Det igjen er med på å holde statusen for katten som kjæledyr lav! Gir man bort en blandingshund gratis? Nei, det gjør man ikke, og likevel er hunden mer verdt som kjæledyr i folks øyne! Nå anbefales det at de som har huskattunger å ta seg betalt for kattungene. Du som har huskatt kan gjerne ta deg 1000,- kr betalt for en huskattunge med god samvittighet. Når folk som ønsker seg en kattunge må betale for å få en kattunge, vil også statusen for katten som kjæledyr øke. Da får man satt en stopper for at folk går rundt og tror at katter kan man få gratis, for vi vil ikke at katten skal bli sett på som et "bruk og kast kjæledyr" som man kan få gratis hos noen!
 
 
Husk at en huskatt er en ekte rase på lik linje med en renraset rasekatt!
 
 
Nå går vi våren og sommeren i møte, og det er tiden for at mange huskattunger blir født. Når sommeren kommer får FOD, Dyrebeskyttelsen og andre frivillige organisasjoner mer enn nok å gjøre, for det kommer til å florere av hjemløse katter og katte som er blitt dumpet. Kanskje passet det ikke inn i dine planer at huskatten din fikk kattunger akkurat nå! Det burde du ha tenkt på tidligere ved å kastrere/sterilisere katten din! På den måten er du med på å bekjempe uønskede kattungekull! Så lenge som huskatteiere ikke steriliserer/kastrerer huskattene sine, vil vi aldri få bukt med uønskede huskattungekull! Det er kjempetrist å lese alle nyhetsartiklene om kattunger som blir funnet dumpet i skogen, ved veien osv. Som katteeier har du plikt og ansvar å ta vare på katten din slik dette ikke skal skjer!
 
 
Nå er det jo vår, og det er tid for kattene å pare seg. De fleste katter kan gå langt for å finne sin elsker, og kanskje roter de seg bort fra hjemmet sitt. Merk katten din med id-nummer. Det kan du enten få som chip i nakken, eller som et merke i øret. Sjansen for å bli gjenforent med katten din hvis den har vært på "rømmen" er mye større hvis katten din har et id-nummer!
 
 
Har du en utekatt, så vaksiner katten din mot smittsomme sykdommer! Du er en uansvarlig katteier dersom du lar være å vaksinere katten din. Kattepest og katteinfluensa smitter fort over på andre katter. Vil du være årsak i at nabokatten blir syk pga at du lar være å vaksinere katten din? Jeg hadde aldri i verden tilgitt deg som katteier dersom din katt ikke var vaksinert, og smittet noen av mine katter!
 
 
Til dere som har huskattunger som dere vil gi bort! Ikke lever kattungen før den er fylt 12 uker! Vaksiner deres egne katter, og be innstendig de som skal ha en kattunge fra dere om å vaksinere kattungen de skal ha! Oppfordre også de som ønsker en kattunge til å sett id-chip eller id-merke i øret på katten!
 
 
Som katteier har du faktisk et ansvar å ta!
 
 

250116_dixie_koser_med_kattungene5

 
 

020216_dixie_ammer_kattungene4

NYE 12 UKERSBILDER AV KATTUNGETRIOEN (FELICIA, FLORENCE & FELIX) OG OPPDATERING OM KATTUNGENE <3 :)

I går tirsdag 12.04.2016 ble kattungene 12 uker gamle, og neste uke flytter Florence og Felicia til sine nye eiere. De skal få sin første vaksine og chip denne uken, men jeg får dem med meg om fire uker etter det for å ta revaksinen. Både Felicia og Florence kommer til nye eiere som bor i Trondheim. Felix flytter 01.05.2016 til sin nye eier i Sverige.
 
 
Jeg tror jeg med hånden på hjertet kan si at jeg har fått verdens beste kjøpere på kattungene. Begge de to nye eierne som har kjøpt Florence og Felicia har vært på besøk her, og magefølelsen sa pladask til meg at dette var riktig match! Når du bokstavelig talt ser kjærligheten til de nye eierne og kattungen, da vet du at det er riktige kjøpere. Det er en stor trygghet for meg å vite at Felicia, Florence og Felix kommer til nye hjem hvor de blir elsket kjempehøyt <3 :) Selvsagt er det kjempetrist at kattungene skal flytte, men når jeg vet at eierne som har kjøpt kattungene kommer til å elske dem av hele sitt hjerte, er det første bud for meg som oppdretter :)
 
 
Denne gangen har jeg valgt å være nøye på hvem som skal få kjøpe kattunge fra meg. Jeg har hatt mange interesserte kattungekjøpere, men noen skjønner jeg ikke har satt seg inn i rasen, og når det første de spør om: "Kan katten være ute?", så skjønner jeg at de har tenkt å la katten være utekatt! Bor man så landlig og fint til at det overhodet ikke er trafikk og biler, da går det greit at man slipper ut en abyssiner, men da påpeker jeg at de ikke får slippe katten ut før den er sterilisert/kastrert. Når jeg hører at kjøpere ønsker å slippe ut abyssinerkatten ut i en vanlig boligområde, blir magefølelesen min urolig. Det er fordi jeg vet at abyssinere ikke har vett til å passe seg for biler. Selv er det noen av mine avkom som dessverre har blitt påkjørt, nettopp fordi eierne har sluppet dem ut. Det er synes jeg er kjempetrist for eierne som har kjøpt en rasekatt til flere tusen kroner!
 
 
Alle tre kattungene er sosiale, nysgjerrige, lekne, tillitsfulle, kosete, kjælne, kvikke og våkne abyssinerkattunger. Når de leker, så leker de. Da har de ikke tid til å komme for å få kos, for da skal de leke, herje og sloss med hverandre :) Derimot når de blir trøtte kommer de opp i fanget for å kose seg, og der kan de sovne <3 :) I går kveld sovnet Felicia i armkroken min. Til slutt måtte jeg bare legge henne sammen de andre søsknene sine.
 
 
Det er kjempeherlig å se at de er sosiale av seg, for det betyr så mye. Likevel er det når de kommer til sine nye hjem til sine nye eiere at de blir enda mer knyttet til mennesker. Nå har kattungene hverandre og kattemamma som de holder sammen med.
 
 
Dixie på sin side er overhodet ikke lei kattungene, men hun lar dem blir mer og mer selvstendige. Nå skal kattungene selv finne ut av ting, men hvis noe er utrygt for dem, er Dixie der med en gang!
 
 
Bare for noen uker siden oppdaget jeg at det kunne ligge 5-6 lekemus i sofaen. He, he, he 😀 Jeg kunne ikke dy meg, og beskyldte mannen min for å kaste lekemusene i sofaen, og han bare lo. Jeg kastet lekemusene ned på gulvet. Så ser jeg at mamma Dixie går bort til en lekemus. Hun tar lekemusen i munnen, og kurrer som en due, før hun hopper opp i sofaen hvor kattungene ligger, og slipper lekemusen fra seg. Etter en stund henter Dixie en ny lekemus. Dette har jeg overhodet ikke sett før av en kattemamma, men det var visstnok helt normalt. Flere av mine abyssinervenner og rasekattvenner fortalte at de hadde opplevd å få levende mus inn i stua fra kattemor som kattungene skulle få. Takk og lov var det lekemus som Dixie bar med seg til kattungene. Dette er for å lære kattungene opp til å bli jegere :) Kjempemorsomt å se på i hvert fall :)
 
 
Personligheten til kattungene kommer mer og mer frem. Florence er den tøffeste av kattungene. Hun er den som er "talskatt" for å få kattungebløtfòr som de får tre ganger om dagen (morgen, ettermiddag og kveld). Da sitter Florence på fòrbøtten og hyler, og det er hyling med stor H! Florence går ikke av veien for å lekesloss med sin bror Felix og med søsteren sin Felicia. Det er Florence som er den som først tester ut ting, og hun er den første til å gå bort til mennesker for å få kos <3 :)
 
 
Felicia kommer hakk i hæl med søsteren sin, og det ser ut som om Felicia tenker: "Når det går bra med Florence går det bra for meg" :) Vips er hun på plass hun også :) Hun er også kjempeglad i å få kos og oppmerksomhet av mennesker, og liker gjerne å legge seg på fanget for å få kos <3 :) Likevel er Felicia en roligere type enn sin søster. Det virker som hun tenker seg om før hun ut utfører en handling. Felicia er den ettertenksomme av hunnkattene <3 :)
 
 
Felix er den som er den kule og laidbacke typen av kattungene. Han sender alltid søstrene sin først ut for å prøve ut ting før han selv tar sjansen på å prøve det ut :) Går det bra med Florence og Felicia, tar det ikke lang tid før Felix er på plass han også :) Felix er også kjemepglad i å få kos fra mennesker, og han legger seg gjerne i fanget for å slappe av <3 :)
 
 
Alle tre kattungene har begynt å klatre opp på skulderen for å legge seg på skuldrene våre. Hvis jeg sitter på PC'n og jobber, så kan både Florence, Felicia og Felix komme å legge seg over skulderen <3 :)
 
 
Kattungene har gått rett inn til hjertet mitt, og jeg elsker dem over alt på denne jord <3 :) Jeg føler meg beæret, og jeg er kjempelgad for at jeg som oppdretter får ha dem hos meg til de blir 12 - 14 uker gamle, og på de ukene har de lært kjempemasse, fra å være små hjelpesløse kattunger som var helt avhengig av kattemammaen sin til å bli selvstendige, trygge og viljesterke kattunger som vet hva de vil <3 :)
 
 
Den første som flytter er Florence. Hun flytter tirsdag 19.04.2016. Torsdag 21.04.2016 flytter Felicia. 01.05.2016 flytter Felix. Jeg pleier alltid å la kattungene flytter en etter en, for man vet jo ikke hvordan kattemammen reagerer. De gangene Nadina har hatt kull har hun ikke reagert i det hele tatt. Hun har ikke lett etter kattungene, men jeg vet ikke hvordan Dixie reagerer. Hun er en helt annen type enn sin mor Nadina. Ikke minst er det lurt å la den som er mest klar til å flytte få lov til å flytte først. Det gjør jeg alltid med kattungekullene jeg har hatt.
 
 

HER ER NOEN NYE 12 UKERS BILDER AV KATTUNGETRIOEN:

 
 

120416_felicia_12_uker6

(N) Hakrilas Felicia 12 uker gammel 12.04.2016 <3 :)

 
 

120416_felicia_12_uker7

Godpusejenta Felicia er litt større enn den trekatten som er til pynt på pianoet <3 :)

 
 

120416_florence_12_uker4

(N) Hakrilas Florence 12 uker gammel 12.04.2016 <3 :)

 
 

120416_florence_12_uker5

Godpusejenta Florence <3 :)

 
 

120416_felix_12_uker6

(N) Hakrilas Felix 12 uker gammel 12.04.2016 <3 :)

 
 

120416_felix_12_uker7

Godpusegutten Felix <3 :)

 
 

120416_florence_felicia_piano4

Søstrene sisters Florence og Felicia <3 :)

11 UKERS BILDER AV DEN KJEMPEHERLIGE KATTUNGETRIOEN <3 :)

 
 

060416_felicia4

(N) Hakrilas Felicia 11 uker 05.04.2016 <3 :)

 
 

060416_felicia5

Godpusejenta Felicia <3 :)

 
 

060416_florence2

(N) Hakrilas Florence 11 uker 05.04.2016 <3 :)

 
 

060416_florence3

Godpusejenta Florence <3 :)

 
 

060416_felix1

(N) Hakrilas Felix 11 uker 05.04.2016 <3 :)

 
 

060416_felix2

Godpusegutten Felix i en henslengt og avslappende stil <3 :)

 
 

050416_felix_florence_ovn2

Felix og Florence på ovnen <3 <3 :)

 
 

050416_felix_florence_pa_ovn5

Bror Felix og søster Florence slapper av oppe på ovnen <3 <3 :)

 
 

050416_felix_florence_pa_ovn6

Florence og Felix syntes det var kjempegodt å slappe av på ovnen <3 <3 :)

 
 

060416_felicia_felix2

Felicia og Fleix slapper av på sofaputa <3 <3 :)

KATTUNGETRIOEN (FLORENCE, FELICIA OG FELIX) 10 UKER GAMLE <3 :) NYE BILDER OG OPPDATERINGER :)

Kattungene er nå blitt 10 uker gamle, og du verden for noen kjempeherlige smårøvere kattungetrioen er <3 :) Jeg får meg mang en god latter når de holder på å løpe rundt omkring på stua, får firfotskrens når de skal snu for å løpe tilbake, leker med lekemus, fjærleker, klatring i gardinen, stikke av med påskepynten som matmor har satt frem, jakte på hverandre, lekesloss, jakte på mamma Dixie sin hale, for så i neste sekund å sovne momentant totalt utslitte <3 :) Det som er kjempegøy å se på er at kattungene har hverandre når de leker, og det er derfor det er kjempeviktig at kattunger har kullsøsken de kan leke med. Gjennom lek med søsknene sine lærer de sosial atferd for katt, og de lærer seg grensesetting f.eks. at nok er nok.
 
 
Det har gått kjempefint å ha dem på stua sammen de andre kattene våre. Et par dager var Dixie litt utrygg, men det er fordi at stua er et større område enn hva kattungebingen var. Jeg merker at mamma Dixie har større utfordring nå å holde kattungene sine samlet, for kattungene blir mer og mer selvstendige. Det er jo den veien det skal gå. Kattungene vil jo på et tidspunkt løsrive seg fra kattemammaen, for de blir jo mer og mer selvstendige, tryggere og klar til å møte verden :)
 
 
Dixie ammer ikke så mye lengre nå, men nå koserammer hun kattungene av og til når hun skal få dem litt rolig. Det vil si at kattungene får ligge ved pattene når de skal slappe av. Når kattungene får ligge ved pattene til mamma Dixie, blir de mye roligere med en gang.
 
 
Den store helten til kattungene er pappa Elvis. Han lar seg ikke be to ganger å være med leken sammen kattungene, og det ser jeg at kattungene liker kjempegodt :) Hver kveld får kattungene og voksenkattene kveldsgodis, og da Felix oppdaget at det lå en godbit på gulvet var han den første til å skulle ha den. Elvis oppdager også godbiten, og hadde samme formål, nemlig å ta godbiten som lå på gulvet. Felix var raskere, og fikk tak i godbiten før pappa Elvis. Da Elvis kom, løfter Felix labben, og klasker til pappa Elvis. Elvis ble så perpleks at han rakk ikke å tenke :)
 
 
Mormor Nadina er ikke så begeistret for kattungetrioen. Det ligger i naturen for en hunnkatt å passe seg for kattungene, for da vet de at det kan være en kjempesint kattungemamma som skal beskytte ungene sine. Nå er ikke Dixie av den typen som er sint kattungemamma, og det er fordi kattungene hennes nå er blitt eldre, og de er ikke hjelpesløse lengre. Instinktet er det som teller hos katter. Nadina godtar at de er i nærheten, men holder seg klokelig på avstand. Hun bare observerer hva de gjør, så går det helt fint :)
 
 
Kattungene har hver sin kjempeherlige personlighet. Felix er den kule typen som gjerne reflekterer over ting før han utfører dem, men han lar seg ikke be to ganger når det gjelder gardinklatring :) Hvis han ser at ting går bra for søstrene, hiver han seg med han også. Han er nok den roligste av kattungene i kullet, men han har sine aktive økter han også i likhet med sine to søstre :) Jeg har hatt en del kull, men jeg har aldri hørt den godlyden som Felix har. Når han koser seg og leker, kommer han med en tynn "kurrelyd". Det er kjempesøtt å høre på. Det har jeg aldri hørt hos noen av kattungene som jeg har hatt tidligere. Felix er bare kjempeherlig kattegutt <3 :) Etter en god lekestund elsker Felix å få kos <3 :)
 
 
Felicia er den som alltid henger i hælene på søsteren sin. Hun er en tøff abyssinerfrøken, og hun har blitt mer og mer tøff etter hvert som hun har blitt eldre :) Det Florence gjør, gjør også Felicia. Felicia er også litt mer gjennomtenkt som Felix, men litt tøffere type likevel. Hun lar seg rive med, og går heller ikke av veien for å prøve den nye hobbyen som nå for tiden er gardinklatring. I dag var Felicia den som var nesten høyere oppe enn de andre to. Felicia elsker også å få kos når hun er ferdig med en lang lekesund. Hvis jeg legger meg på sofaen for å slappe av, kommer alltid Felicia og legger seg mellom føttene mine. Da koser hun seg <3 :) Felicia er kjempeherlig hun også <3 :)
 
 
Så har vi lillesjefen for kattungene, Florence. Florence er den som aboslutt er tøffest av alle tre. Hun har blitt utnevnt av de andre som "talskatt" når det er tid for mat. Da setter hun seg på fòrbøtta med tørrfòr på kjøkkenet, og det er ikke måte på "hvor synd det er på oss" mjauing hun greier å lire ut av seg :) Den lille kroppen, og den sterke stemmen 😀 Florence er nok den av kattungene som prøver ut nye ting først, så kommer de to andre etter når de ser at Florence "overlevde". Hun lar seg heller ikke be to ganger om å få kos når hun har hatt en lang lekeøkt. Da er det kjempegodt å få menneskekos <3 :)
 
 
Med hånden på hjertet er de kjempeherlige alle tre kattungene <3 <3 <3 :) De er så trygge, og de tørr så mye. Det eneste de ikke liker er støvsugeren, og den ser jeg. Når jeg finner fram støvsugeren løper kattungene som noen raketter for å gjemme seg, men når støvsugeren er slått av, kommer alle tre fort frem igjen.
 
 
Jeg nyter nå de 2-4 siste ukene jeg får lov til å ha dem i huset, for det er en kjempestor glede å ha kattunger <3 :)
 
 

HER ER NOEN AV DE NYESTE BILDENE AV KATTUNGETRIOEN:

 
 

230316_felix_felicia4

(N) Hakrilas Felix 10 uker gammel <3 :)

 
 

260316_felix_troett4

Godpusegutten Felix trøtt etter en lang lekeøkt <3 :)

 
 

220316_felicia3

(N) Hakrilas Felicia 10 uker gammel <3 :)

 
 

260316_felicia2

Godpusejenta Felicia slapper også av etter lang lekeøkt <3 :)

 
 

230316_florence2

(N) Hakrilas Florence 10 uker gammel <3 :)

 
 

260316_florence2

Godpusejenta Florence slapper av etter en lang lekeøkt <3 :)

 
 

230316_florence_felix_felicia2

Den kjempeherlige kattungetrioen i (N) Hakrilas F-kull 10 uker gamle <3 :)

 
 
Som rasekattoppdretter flest har jeg også en hjemmeside for oppdrettet mitt. Den hjemmesiden er nå fult oppdatert. Dere er hjertelig velkommen til å ta en titt på hjemmesiden for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett Setter kjempestor pris på et lite poteavtrykk fra dere i gjesteboken min <3 :)

BLOGGEREN “MAMMA TIL MICHELLE” HAR FÅTT TRUSLER OM Å BLI ANMELDT TIL BARNEVERNET – MIN EGEN HISTORIE OM DA VEDKOMMENDES TRUSLER BLE VIRKELIGHET!

Stakkars Anna Rasmussen bloggeren “Mamma til Michelle”. Hun får virkelig gjennomgå nå om dagen av stygge nettroll! Jeg får kjempevondt langt inn i hjerteroten over at hun blir stygt mobbet og trakassert fordi hun åpnet og ærlig har stått frem og fortalt at hun venter barn nr.3!
 
 
Anna begynte å blogge under nicket “Mamma til Michelle” da hun fødte sin eldste datter, og jeg må ærlig og oppriktig si at jeg beundrer jenta. Hun har vist seg å være en mye bedre mamma enn kanskje mange av de som er 25, 30 og 40 år! Etter hun offentliggjorde at hun ventet sitt 3 barn har Anna blitt stygt mobbet på nettet! Leser og andre går ikke av veien for å oppføre seg kjempestygt mot Anna, og det verste er at hun blir truet med å bli anmeldt til barnevernet! Jeg er dypt rystet og sjokkert over hva folk truer med!
 
 
Anna har gjort det kjempebra med bloggen sin, og gjennom TV-programmet “Unge Mødre” og “Bloggerne” har hun fremstått som mye mer moden enn kanskje mange andre mødre som er eldre! Nå kjenner jeg ikke Anna Rasmussen privat, men førsteinntrykket mitt er at hun viser ungene sine omsorg, kjærlighet og varme <3 :) Hun har hatt mye støtte i familien sin, og da Michelle var bodde hun hjemme hos sin mor som hjalp henne slik at hun fikk fullført ungdomsskolen.
 
 
Det som hun får kritikk for nå, er at hun har unger med tre forskjellige fedre? Hallo! Det er da vel noe ingen andre har med å blande seg bort i! Det er jo Anna sitt eget valg om hva hun ønsker å gjøre og hvem hun vil være kjæreste og samboer med! Hvor mange er det ikke som har unger med flere forskjellige fedre? Tror nok det er mange flere enn Anna som har det. Siden hun da er en ung mamma blir hun mobbet pga det!
 
 
Når folk truer med å anmelde Anna til barnevernet har det gått alt for langt! Det får da være måte på å være ondskapsfull, hevngjerrig og sjalu! Det blir for lett å bruke ordet "sjalu" i denne sammenhengen, men av erfaring vet jeg at sjalu mennesker kan finne på det mest utroligste når de truer med noe!
 
 
Noen av kommentarene hadde haglet inn etter TV-programmet "Bloggerne" hvor Anna sa hun var sliten. Har ikke Anna lov til å være sliten til tider hun også? Der tror jeg garantert at hun er i samme bås som alle småbarnsforeldre. Man blir sliten enten man er 19, 25, 30 eller 40 år som småbarnsmamma.
 
 
Jeg vet selv personlig hvordan det når trusler blir satt ut i virkeligheten, og jeg har ett godt råd til dere alle. Det er å være kjempeforsiktig med hvem dere stoler på når dere blogger! Plutselig kan dere ha en hatefull, sjalu og hevngjerrig blogger på nakken som kommer med trusler. Heldigvis er ikke alle bloggvenner slik, men plutselig kan det skje at slike bloggvenner dukker opp.
 
 
Det skjedde med meg i 2010. Jeg skal ikke nevne navn eller nick, men en blogger hevnet seg på meg ved å ringe mattilsynet fordi i følge vedkommende blogger mishandlet jeg kattene mine. Det verste er at vedkommende blogger ikke en gang kjente meg personlig på noen måte, eller hadde truffet meg!
 
 
En dag ringer det på døren, og det var mattilsynet som ville inn å se kattene mine. De så med en gang at kattene hadde alt de trengte, de hadde rent vann, rene kattedo, nok mat, nok leker og var kjempesosiale når de kom på besøk. Vedkommende fra mattilsynet sa at det var ikke spor om mishandling på noen av kattene mine, og trakk konklusjonen fort at innringeren hadde klaget meg inn på falskt grunnlag! De fra mattilsynet fortalte at slike falske anmeldelser får de inn daglig! Mottoet bak slike anmeldelser er sjalusi, hevn og hat, dessverre.
 
 
Jeg fikk vite navnet til vedkommende, og det var en tidligere bloggvenn som hadde ringt inn klagen for å hevne seg på meg siden vedkommende hadde et horn i siden til meg. Vedkommende fra mattilsynet anbefalte meg å anmelde vedkommende blogger, men det så jeg fort ikke var noen vits i. Slike anmeldelser blir henlagt av politiet. Mattilsynet ønsket på sin side å anmelde vedkommende som hadde ringt inn klage på kattene mine, men der og da sa jeg at jeg ikke ønsket noe bråk og uro. Jo da, jeg har angret på det i ettertid, men jeg tror ikke politiet ville ha gjort noe der heller for å være helt ærlig.
 
 
En annen ting er at det sier kjempemasse om vedkommende som klaget til mattilsynet over min påståtte mishandling av kattene. For det første kjente ikke vedkommende personlig. Jeg har aldri truffet eller sett personen noen gang! Akkurat det sier mer om vedkommende person enn meg! Så ringer personen til mattilsynet. Den er grei, men å få seg til å lyve til mattilsynet at vedkommende hadde sett med egne øyne at jeg hadde mishandlet kattene mine! Akkurat det sier mye mer om vedkommende person enn noe annet! Hvis det gav vedkommende som ringte inn sin klage til mattilsynet for meg noen glede, så vær så god!
 
 
Eksempelet hva som skjedde med meg er et bevis på at noen gjør alvor av sine trusler på nettet. Man skal ikke ta lett på trusler, for har du med riktig person å gjøre kan trusselen bli satt ut i livet! Det er flere som har spurt om navnet på vedkommende som ringte inn sin anklage på meg til mattilsynet. Dette skriver jeg ikke offentlig på bloggen min, men jeg har gitt navnet til vedkommende til de fleste av mine bloggvenner.
 
 
Igjen er det beviser på at man må være ytterst forsiktig med hvilke opplysninger man gir personer man over hodet ikke kjenner på nettet. Noen bloggvenner får man automatisk bedre kontakt med enn andre, og man har en kjempebra kommunikasjon. Disse bloggvennene er etter min mening til å stole på! Så kan man komme bort i bloggvenner som har helt andre hensikter, og det er de bloggvennene som man bør se opp for! Er det en bloggvenn/bloggleser som skriver trusler bør man se opp, for plutselig kan truslene bli gjort til virkelighet!
 
 
Det er derfor jeg reagerer så sterkt når nå "Mamma til Michelle" (Anna Rasmussen) opplever å få trusler om at noen vil anmelde henne til barnevernet siden jeg vet av egen erfaring hva enkelte mennesker kan være i stand til!
 
 
Hvorfor må folk bruke av sin dyrebare fritid på å sitte på nettet og skrive trusler til andre på nettet? Jeg skjønner det bare ikke! Terskelen for å skrive trusler om f.eks. å melde noen til barnevern er blitt alt for lav, dessverre :( Det er noen som sier: "Ikke bry deg om truslene, for det er bare feige som truer!". Trusler om anmeldelse til barnevern, dyrevern, mattilsyn osv er aldri greit, og det skal man ikke akseptere!
 
 
Til dere som sitter og slenger om dere med mobbekommentarer offentlig på nettet om bloggeren Anna Rasmussen, bør tenke dere om både 1 og 2 ganger før dere hamrer løs på tastaturet. Dere har ikke noen ting med om hun har tre forskjellige fedre til sine unger. Bruk energien på noe helt annet!
 
 

260316_snute_ansikt_florence2

 
 

paskehilsen2

EN VIDEOBLOGG MED TEMAET KROPPSPRESS OG ULIKE SKJØNNHETSBEHANDLINGER!

 
 

En liten videoblogg med skjærtorsdagsprat og hjertesukk om temaet kroppspress blant bloggere og skjønnhetsbehandlinger, restylane, botox, juviderm og skjønnhetsoperasjoner!

BILDER FRA TRØNDERKATTEN SIN UTSTILLING I AUTRONICAHALLEN 19.03 – 20.03.2016 :)

 
 

190316_elvis_bur2a

19.03 – 20.03.2016 var det duket for årets første katteutstilling i 2016. Den ble arrangert av Trønderkatten i Autronicahallen. Jeg hadde med meg abyssinerhannkatten min Elvis. Her er Elvis i utstillingsburet :)

 
 

190316_elvis_dommer1a

Lørdag 19.03.2016 ble Elvis bedømt av dommer Veikko Saarela. Her er Elvis på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)

 
 

190316_elvis_dommer2a

Elvis på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)

 
 

190316_elvis_dommer4a

Elvis på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)

 
 

190316_elvis_dommer5b

Elvis fikk kjempebra bedømmelse, og han fikk sitt første CAC-cert :) I tillegg ble Elvis også NOM (dommeren beste) til panelet :)

 
 

190316_shakira_dommer1a

Min abyssinervenninne Solfrid deltok også på utstillingen med to av sine abyssinere :) Her er Solfrid sin kjempefine abyssinerhunnkatt som heter Shakira til sin grunnbedømmelse 19.03.2016 :)

 
 

190316_apollon_dommer1b

Solfrid sin kjempefine abyssinerhannkatt (kastrat) som heter Apollon på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)

 
 

190316_nompremie2b

Den kjempefine NOM-pokalen som Elvis fikk da han ble NOM til panelet lørdag 19.03.2016 :)

 
 

190316_apollon_panel3a

Apollon på bordet under panelet lørdag 19.03.2016 :)

 
 

190316_elvis_panel1b

Elvis under panelet lørdag 19.03.2016 :)

 
 

190316_elvis_panel3a

Elvis under panelet :)

 
 

190316_elvis_panel5a

Elvis under panelet :)

 
 

190316_elvis_panel10a

Elvis på bordet under panelet :)

 
 

200316_elvis_utstillingsbur4a

20.03.2016 var det duket for en ny utstillingsdag med blanke ark. Her er Elvis i utstillingsburet :)

 
 

200316_elvis_utstillingsbur5a

Elvis sitter og følger med på hva som skjer utenfor utstillingsburet :)

 
 

200316_elvis_dommer1a

20.03.2016 var det dommer Yan Rocha-Folch som dømte Aby n (viltfarget) og Aby o (sorrel). Her er Elvis til sin grunnbedømmelse :)

 
 

200316_elvis_dommer3b

Elvis fikk kjempebra bedømmelse, og han fikk sitt 2. CAC-cert. I tillegg ble Elvis NOM (dommerens beste) til panelet :)

 
 

200316_shakira_dommer6a

Den kjempefine abyssinerhunnkatten (Shakira) til min abyssinervenninne på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :) Shakira tok sitt 11. CACS-cert, og tok dermed den høyeste tittelen som det går an å komme som fertil, nemlig Supreme Champion :)

 
 

200316_nomsloyfe_elvis1a

Den kjempefine NOM-sløyfa som Elvis fikk da han ble NOM til panelet :)

 
 

200316_elvis_bur_og_nomsloyfe3a

Elvis i utstillingsburet, og den kjemepfine NOM-sløyfen pynter opp på buret hans :)

 
 

200316_shakira_utstillingsbur1a

Shakira slapper av i utstillingsburet, og hennes kjempefine CACS-sløyfe henger på buret :)

 
 

200316_apollon_utstillingsbur5a

Apollon ble også NOM til panelet, og her slapper han av i kattedoen :)

 
 

200316_solfrid_med_shakira_supreme_champion2a

Stolt matmor Solfrid viser frem hennes kjempefine abyssinerhunnkatt (Ingave’s Shakira) som ble Supreme Champion 20.03.2016 :) Se på den kjempefine tittelsløyfen hun fikk da :)

 
 

200316_apollon_panel2a

Apollon på bordet under panelet 20.03.2016 :)

 
 

200316_solfrid_shakira_scenen4a

Solfrid på scenen under panelet hvor hun viser frem abyssinerhunnkatten sin Shakira som ble Supreme Champion 20.03.2016, og hun mottok en pokal fra arrangørklubben :)

 
 

200316_elvis_panel2a

Elvis under panelet 20.03.2016 :)

 
 

200316_elvis_panel4a

Elvis på bordet under panelet :)

 
 

200316_elvis_panel7a

Elvis under panelet :) Assistenten som presenterte Elvis var kjempeflink til å presentere ham! :)

GRUPPEBILDE AV KATTUNGETRIOEN (FELIX, FLORENCE OG FELICIA) <3 <3 <3 :)

 
 

160316_kattungene6

Når først kattungetrioen sitter pent og pyntelig linet opp slik, finner matmor fort frem kameraet for å forevige øyeblikket :) Her er de tre nysgjerrige kattungene (Felix, Florence og Felicia) i (N) Hakrilas F-kull <3 <3 <3 :) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Zalando:

Quality Hotel Panorama:

Instagramprofilen min:

Instagram

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter:site stats