Get Adobe Flash player

KJEMPEVELLYKKET 80-TALLS KORKONSERT :) (Bilder og videoopptak)

I dag er det en uke siden vi i koret holdt vår 80-tallskonsert “Søte drømma, og Crazy Nights” på Sjetne Grendahus i Trondheim :) Koret holdt to konserter, en konsert kl.16.00, og en konsert kl.20.00.
 
 
Den siste uka før konserten hadde vi to øvelser (tirsdag og torsdag) og generalprøve på fredag. Det som løftet øvelsene ekstra var at bandet var med på korøvelsene. Jeg kan bare ikke beskrive hvor kjempeherlig bandet var, og med i bandet på gitar hadde vi gitaristen til Åge Alexandersen (Skjalg Raaen). Han spilte så jeg fikk frysninger på kroppen!
 
 
Ekstraøvelsen på torsdag ble det sent før min mann og jeg kom hjem. Vi kom ikke hjem før kl.01.15 om natten, og kl.06.00 var det å stå opp. Lederen i koret og jeg skulle i studio i Radio Trondheim for å snakke om konserten kl.09.10. Jeg må ærlig innrømme at at de to koppene med kaffe latte smakte kjempegodt :)
 
 
Kl.16.30 var det til for oppmøte for lydprøver og generalprøve. Hele koret var engasjert, og vi gledet kjempemasse alle sammen :) Ting satt, og vi var kjempefornøyde alle sammen. Kl.22.30 var vi ferdige, og det var bare å komme seg hjem for å hvile.
 
 
Lørdag 08.10.2016 kl.14.00 var det tid for oppmøte. Koret varmet opp, og kl.16.00 var det tid for første konsert. Det var mange publikummere som hadde tatt turen for å få med seg konserten. Vi i koret gav 100% :) Vi storkoste oss på scenen, og rett og slett prøvde å formidle det vi sang til publikum :)
 
 
Etter den første konserten fikk vi i koret middag, kaffe og kake, og det var kjempegodt :) Kl.20.00 var det tid for konsert nr.2. Om koret var opp i skyene før den første konserten var vi i hvertfall gira for å gi full gass før den andre konserten :)
 
 
Til konserten som vi holdt kl.20.00 var det inkludert fest og levende musikk, og vi solgte vin, øl og mineralvann :) Publkum storkoste seg, og de var helt med :) Når vi i koret opplever at publikum er med, er det kjempemorsomt å gi enda mer tilbake :) Ikke minst bandet med musikerne fikk kjempemye ros :) De var kjempeflink å spille :) Slike dyktige musikere er det morsomt å jobbe med :)
 
 
Vi i koret har fått mange kjempeflotte tilbakemeldinger etter konsertene, og tilbakemeldingene har gått på at koret formidlet kjempebra, at vi var tilstede på konserten, at vi var fokuserte og viste et kjempegodt humør :) Den følelsen sitter vi i koret igjen med også :)
 
 
De fleste i koret var slitne og mentalt utladet. Det tok sin tid på natt til forrige søndag før at jeg sovnet. Akkurat i det jeg skulle til å sovne kom en av sangene f.eks “Living On A Prayer” snikende inn i hjernen :)
 
 
Når vi som kor jobber sammen om en slik konsert har vi kjempegodt samhold, og vi jobber mot et felles mål som gjør oss sammensveiset :) I tillegg har vi lært en ny måte å synge på som utvikler oss som korsangere. Jeg håper det ikke blir lenge til vi skal gjøre et slikt prosjekt igjen, for som korsanger er det kjempegøy å ha et mål å jobbe mot :)
 
 
Nå jobber vi fram mot 4.juledagskonsert, og da er det julesanger som står på programmet :) Det er kjempekoselig, og ikke noe er som å synge i kor når det nærmer seg jul :) Da får i hvert fall jeg julestemning :)
 
 
Jeg har lyst til å dele noen bilder og en video som jeg har tatt forrige helg og forrige uke, og jeg håper dere liker bildene og videoopptaket :)
 
 

041016_bandet6

Bilde av bandet vi som var med og spilte på konserten under korøvelsen 04.10.2016 :)

 
 

071016_kaffe_latte2

To stk av denne kaffe latten smakte kjempegodt fredag morgen etter en sen korøvelse torsdag 06.10.2016 :)

 
 

081016_scenen_sjetne_grendahus2

Sencen hvor koret stod med scenelyset på seg :)

 
 

081016_skjalg_raaen3

Gitaristen til Åge Alexandersen (Skjalg Raaen) før konsert nummer 2 :)

 
 

Videoopptak fra ekstraøvelsen 06.10.2016 med Åge Alexandersen sin sang: “Leva Livet” :)

PERSONLIG STØTTER JEG THERESE JOHAUG <3 <3 <3

Stakkars Therese Johaug sier jeg bare :( Det var kjempetrist å se henne oppløst i tårer, og hikstende på pressekonferransen i går angående dopingsaken mot henne :(
 
 
Jeg personlig velger å stole på Therese Johaug ut fra hennes forklaring, og at en krem brukt på en solbrent leppe skulle føre til at hun ble tatt i doping er ikke til å tro. På “Kveldsnytt” på NRK1 i går kveld var det en som jobber med medisiner som mente at den kremen Therese Johaug brukte på leppene sine neppe har noen prestasjonsfremmende effekt. Kremen ble brukt i forbindelse med oppkjøring pga av solforbrent leppe.
 
 
På pressekonferransen sa Therese at hun var ansvarlig for hva hun brukte av medikamenter, og hun gjorde det hun var pålagt, nemlig å rådføre seg med landslagslegen om hun kunne bruke den aktuelle kremen, og om den stod på dopinglisten. Landslagslegen fortalte at hun kunne bruke den. Therese Johaug stolte fullt og helt på landslagslegen, noe hun som toppidrettsutøver er forpliktet til å gjøre!
 
 
Det er et kjempeviktig signal når landslagslegen tar sin hatt og fratrer fra stillingen. Hvis en landslagstrener mente at det var utøveren sin feil, ville han neppe fratrått stillingen sin.
 
 
Jeg satt og fulgte med “Debatten” på NRK1 før “Kveldsnytt” i går kveld, og i studio var det noen toppidrettsutøvere. Toppidrettsutøerne kunne fortelle at når idrettutøvere blir tatt inn under Olympiatoppen, må de signere en kontrakt. I den kontrakten står det svart på hvitt at Olympiatoppen ikke tillater doping, og at alle toppidrettsutøvere forplikter seg til å lytte til landslagslegen sine råd når det gjelder medisinbruk. Det var nettpp det Therese Joahug gjorde. Hun spurte landslagslegen om den stod på dopinglisten, noe landslagslegen benektet.
 
 
Det ble også sagt at kremen ble brukt i noen få dager for Therese Joahug sine solbrente lepper, og den ble brukt under sesonoppkjøring, og ikke som et prestasjonsfremmede medikament.
 
 
Så kan man diskutere seg grønn og blå om hvor vidt Therese Johaug burde ha sjekket mer selv. Under pressekonferransen i går sa Therese Joahug at hun var ansvarlig for at hun brukte kremen, og hun fraskriver seg ikke ansvar.
 
 
Jeg tror det er på høy tid at politikere, internasjonale idrettstoppledere og lederne i Olympiatoppen kommer sammen for å se igjennom listen for dopingmidler, nettopp for å kvalitetssikre at slike glipp ikke skal skje! Det var en kjempestor glipp av landslagslegen, som igjen har ført til katastrofale konsekvenser for Therese Joahug midt opp i det hele! Selvsagt kunne landslagslegen ha sendt hjem Therese til Norge for å få behandlet brannsårene på leppa her hjemme.
 
 
Personlig håper jeg at domsutvalget nå er barmhjertig mot Therese Johaug, og kan se igjennom fingrene i denne saken. Hvis det viser seg at salven som Therese Johaug brukte ikke kan ha særlig prestasjonsfremmede virkning bør Therese Johaug få slippe unna med en advarsel. Jeg håper det er noe som heter for “menneskelighet” i domsutvalget også.
 
 
Et annet godt eksempel er skiløperen Martin Johnsrud Sundby. Det har jo vært kjent at han sliter med astma, og han må bruke astmamedisin. De som har astma selv vet hvordan det er når man blir tungpustet. Langrenn er en ekstremsport med tanke på å gå langrenn i mange minusgrader, og det er ikke bra for lungene i lengden. Skal ikke toppidrettutøvere som har astma få lov til å holde på med toppidrett de da? En plass svikter systemet og logikken for meg.
 
 
Norges kvinnelandslag har jo gjort det kjempebra, og det er lett for andre nasjoner å tenke at Norge er en dopingnasjon siden vi har gjort det så bra i sporet de siste årene. Tenker ikke vi Nordmenn også på samme måte da? Ta f.eks. friidrettsutøverne og proffsyklistene. Hvor mange dopingskandaler har det ikke vært der for ulike nasjoner igjennom årenes løp? Ikke så rent få! Vi Nordmenn trekker fort konklusjonen om at de som vinner et sykkelløp eller en distanse for løping i friidrett må være dopet? Slike forhastede konklusjoner om at en toppidrettsutøver som vinner mye må være dopet, tror jeg skyldes i bunn og grunn ren sjalusi.
 
 
Man har to kategorier for doping når det gjelder toppidrettsutøvere. Den ene gruppa er de som bevisst doper seg, og den andre gruppa er de toppidrettsutøverne som uskyldig havner i en dopingssak pga tull med medikamentmengden, og bruken av den.
 
 
Det verste opp i det hele er diskusjonene som har rast på ulike nettsider, og jeg er sjokkert over hva andre får seg til å ytre om både Therese Johaug og landslagslegen. Et sted kunne man se at noen mente at landslagslegen var psykopat. Selvfølgelig var kommentaren srekvet av en feig anonym! Andre ytret seg hatefult mot Theerese Johaug, og de skrev at de frydet seg over at hun ble tatt i doping slik at Norge fikk en lærepenge når de var så kjepphøye som de var. Slike diskusjoner synes jeg er regelrett uskalig. Andre håpet på at Therese Johaug aldri kom tilbake i skisporet mer, og at hun måtte straffes på livstid. Jeg kjenner jeg blir matt av slike usaklige diskusjonsdeltakere som absolutt må skyte med pistol på offeret. Hvordan kan de som ytrer seg si at det var påtatt gråting av Therese Johaug på pressekonferransen i går når jenta satt og hikset, oppløst i tårer slik at hun nesten hadde vondt for å puste.
 
 
Som nevnt velger jeg personlig å tro på Therese Johaug i denne saken, og det er kjempegodt å se hvor godt langrennsjentene tar vare på hverandre i denne tiden, og på pressekonferransen som Marit Bjørgen Ingvild Flugstad Østberg holdt i dag var det to jenter som var sterkt preget av hendelsen.
 
 
Jeg tror det er på tide at Olympiatoppen og Norges Idrettsforbund nå kan se på lovverket igjen, nettopp for å kvalitetssikre toppidrettsutøvere. Selvfølgelig kan menneskelig feil skje også innen toppidretten. Det er bare at i denne situasjonen går det utover en uskyldig 3.part som i tillegg spurte sin landslagslege om kremen stod på dopinglisten!
 
 
Ingen av oss har rett til å dømme Therese Johaug for det som har hendt selv om hun har litt ansvar for å følge med selv også. Har noen tenkt tanke på at det kunne ha vært språklige kommunikasjonsvansker da han var på apoteket for å kjøpe kremen? Det er ikke alle Italienere som er stødige i engelsk, og det kan være at den ansatte på apoteket ikke forstod hva landslagslegen pratet om.
 
 
Uansett må det en opprensking til i ledelsen og støtteapparaet til toppidrettsutøverne, for de skal føle seg sikre på at medisner de får ikke kolliderer med de internasjonale dopingreglene.
 
 
Det er ikke vår oppgave å dømme denne saken, men jeg håper inderlig at Therese Johaug slipper straff for dette <3 På samme måte håper jeg et Martin Johnsen Sundby slipper straff.     De fleste av oss Nordmenn sitter hjemme foran skjermen, og heier på Norges langrennsjenter og langrennsgutter. I store mesterskap forventer at de skal vinne, eller ta medalje. Så bortskjemte er vi! Da stiller vi oss ingen spørsmål om våre toppidrettsutøvere doper seg, men når nyheten om at en toppidrettsutøver har testet positivt på et stoff blir idrettsutøveren brukt som målskive for personangrep, hat, hets og baksnakking selv om idrettsutøveren er uskyldig!     Jeg har en ting å si: "Gi ungene et musikkinstrument før idretten tar dem!" :)
 
 

bilde_fra_tv2

Jeg personlig har full tillit til Therese Johaug, og i dag har jeg meldt meg inn i en gruppe på facebook for alle som støtter henne <3 Bildet er lånt fra: http://www.tv.2.no

SEPTEMBEROPPDATERING MED BILDER, OG MYE Å SE FRAM TIL :)

Vi er kommet i den siste uken i september, og jeg bare undres hvor denne måneden har blitt av? Dagene har fløyet av gårde.
 
 
September måned har vært fin værmessig sett. Mye oppholdsvær, fine temperaturer, dager med solskinn og dager med regn og overskyet. Ute er det kjempefine høstfarger på bladene på trær og busker. Med hånden på hjertet må jeg si at høsten er den fineste årstiden når det gjelder farger i naturen.
 
 
Jeg har hatt spillejobber på fløyta i begravelser hver fredag i hele september. Dagene går med til å øve, for å holde stykkene ved like. Jeg synes deg er avslappende å øve, og ikke noe er som å finne fram fløyta når jeg vil koble av :)
 
 
I koret hvor mannen min og jeg synger holder vi på med innspurt til 80-tallskonsert lørdag 08.10.2016. Tittelen på konserten er: “Søte drømmer og Crazy nights” :) Med oss som musiker har vi Skjalg Råen. Han er gitarist i bandet Sambandet som spiller med Åge Alexandersen. Konserten blir kjempeherlig, og jeg gleder meg kjempemasse :) Vi synger mange kjente 80-tallsslagere som: “Crazy Nights”, “Manic Monday”, “Sweet Dreams”, “10 000 Lovers”, “Uptown Girl” og mange flere :) Vi skal ha to konserter lørdag 08.10.2016 i Sjetne Grendahus, og etter den siste konserten skal vi ha 80-tallsfest :)
 
 
I september har jeg også hatt to styremøter i to styrer hvor jeg er med, ett redaksjonsmøte i Koravisen Bel Canto i Norges Korforbund Sør-Trøndelag hvor jeg er med i redaksjonen og i PR-kommiteen i koret hvor jeg er med. Slike verv gir meg kjempemasse engeri og glede i hverdagen, og det er kjempgøy å få bidra der jeg er medlem. Det gir så mye tilbake. I ulike klubber og frivillige organisasjoner sitter mange og kritiserer, men jeg er av den oppfatning at hvis man er misfornøyd med noe bør man ta et verv selv for å gjøre noe med saken. Ikke minst møt på årsmøter og generalforsamlinger. Der er forumet for å få fremme en sak man vil bedre på. Ikke sitt og kritiser hvis man ikke bruker stemmeretten sin. Det gir ingen mening. Alle kjenner de mennesketypene der, for de finnes over alt.
 
 
Jeg trener fortsatt to dager i uka til fysioterapeut, men betenneslen i sceneplaten gjør at jeg må være forsiktig. Hele hælen er ildrød som en tomat. Jeg bruker krykker som avlasning, for jeg får ikke lov til å stå eller gå på foten. Hjemme og innendørs kan jeg gå uten, men ute må jeg bruke krykker. Jeg skal til kontrolltime til ortopeden i november, og jeg vet det kommer til å bli en lite operasjon for å forlenge den sceneplaten. Uansett er det kjempegodt å trene to dager i uka, og jeg merker jeg er er sterkere fysisk form enn jeg har vært på lenge. God opptrening er kjempebra med tanke på neste operasjon. Jeg vet at sceneplaten blir for stram når ackillesscenen blir forlenget. Sceneplaten og ackillesscenen henger sammen.
 
 
Jeg må helt ærlig innrømme at jeg savner å gå turer, men nå er det viktigste at jeg ikke belaster foten slik jeg har fått beskjed om av ortoped og fysioterapeut. Det er jo så mange kjempefine høstmotiver i fine farger jeg har lyst å fotografere, men det får komme senere.
 
 
Mandag 26.09.2016 var jeg på kino sammen en venninne, og vi så Bridget Jones Baby. Filmen var kjempemorsom, og en film vi fleste damer kan kjenne oss igjen i. Det var mye latter under filmen, og jeg anbefaler alle som vil se filmen til å gå og se den :)
 
 
Etter filmen tenkte jeg at det var godt å se skuespilleren Renee Zellweger. Hun er naturlig, og har til og med noen rynker her og der. Den skuespilleren har ikke tatt restylane eller botox, og det står det stor respekt av. Vi kan snakke om en naturlig skjønnhet. Det har gått noen år siden sist film, og som alle andre er hun også blitt voksen. Endelig en skuespiller som alle kan identifisere seg med når det gjelder utseende!
 
 
I kveld er det styrmøte gjennom interesseklubben til oss abyssiner- og somalioppdrettere (Aby- og somaliringen). I styret er vi to fra Norge, og resten fra Sverige. Vi pleier å ha styremøtene en gang i måneden på skype, og det fungerer kjempefint :)
 
 
På fredag har mannen min bursdag, og det blir åpent hus i helga med kaffe og kake. Det blir en stille og rolig helg, og det er godt å slappe av. Neste helg kommer til å bli hektisk med lyd- og generalprøver før konserten, to konserter på lørdag, og 80-tallsfest etter 2.konsert :) Jeg gleder meg kjempemasse til neste helg :)
 
 
Har det kjempebra, og jeg har over hodet ikke noen grunn til å klage :) Er kjempetakknmelig for alt jeg har i livet mitt. Føler meg privilegert over alt jeg har i livet mitt, og jeg får ikke sagt det nok. Selv om jeg sliter med betennelsen i sceneplaten er det en bitteliten ting som jeg vet blir ordnet med en operasjon. Det er ting som kunne vært verre. Jeg har familie, slekt og venner som jeg setter er kjempeglad i, og som jeg setter kjempestor pris på. Har hobbyer og fritidsinteresser som gir meg kjempemasse energi, og gjennom hobbyene og fritidsinteressene mine får jeg brukt meg selv i styre og stell. Det er lærerikt å lære mer om lover og regelverk i NRR i f.eks. katteklubben jeg er med i styret i. I mange saker i klubben må vi forholde oss til NRR sine lover- og regelverk. Jeg kan ikke annet å si med hånden på hjertet at jeg har det kjempebra :)
 
 

160916_molde_fergekai10

Bildet ble tatt på Molde Fergekai fredag 16.09.2016 mens vi ventet på ferga mellom Molde og Vestnes :)

 
 

160916_molde_fergekai11

Molde Fergekai :)

 
 

160916_molde_fergekai12

Molde Fergekai :)

 
 

160916_rom_308_thon_hotell7

Hotellrommet hvor jeg bodde under utstillingshelgen i Ålesund 16.09 – 18.09.2016 :)

 
 

160916_rom_308_thon_hotell8

Senga var kjempegod å ligge i :)

 
 

160916_rom_308_thon_hotell9

Skrivepulten og TV’n over pulten på hotellrommet :)

 
 

180916_vestnes_fergekai10

Bildet tatt på ferjekaia på Vestnes 18.09.2016 mens vi ventet på å ta ferja over til Molde :)

 
 

180916_vestnes_fergekai11

Ferjekaia på Vestnes :)

 
 

180916_mane_hemnkjoelen7

På hjemreisen søndag 18.09.2016 ble vi vitne til den kjempeflotte og magiske månen. Månen var skinnedne rød, og det var et kjempefint syn :) Jeg stoppet på Hemnkjølen på en avkjørsel, og fotograferte månen med mobilkameraet :)

BILDER FRA SUNNMØRSKATTEN SIN UTSTILLING 17.09 – 18.09.2016 :)

170916_elvis_bur1

17.09 – 18.09.2016 var det duket for Sunnmørskatten i Borgundhallen i Ålesund. Jeg hadde med meg Elvis og Grace på utstillingen. Her er Elvis i utstillingsburet sitt :) Han elsker å få oppmerksomhet fra publikum som ser på ham, og han prater mer enn gjerne med dem :)

 
 

170916_elvis_utstillingsbur2

Godpusegutten Elvis i utstillingsburet :)

 
 

170916_grace_bur1

(N) Hakrilas Grace i utstillingsburet sitt :) Dette var Grace sin første utstilling, men hun var kjempetrygg, og elsket å få oppmerksomhet. Grace lot seg ikke be to ganger når ungene lekte med fjærpinnen med henne :)

 
 

170916_grace_bur2

Godpusejenta Grace i utstillingsburet sitt :)

 
 

170916_elvis_dommer1Elvis til sin grunnbedømmelse lørdag 17.09.2016 :)

 
 

170916_elvis_dommer2

Elvis fikk kjempebra kritikk av dommeren, og han fikk sitt 2. CACIB-cert. Det betyr at han må til Sverige for å ta sitt siste CACIB-cert slik at han får tittelen Internasjonal Champion :)

 
 

170916_grace_slapper_av_utstillingsbur2

Jeg rakk ikke å ta bilder av Grace da hun var til sin grunnbedømmelse, for det kolliderte med bedømmelsen til Elvis. Grace taklet bedømmingen kjempebra :)

 
 

170916_grace_utstillingsbur3

Lørdag 17.09.2016 fikk Grace kjempebra bedømmelse. Hun fikk Ex1, og ble NOM (nominert/dommerens beste) til panelet :)

 
 

180916_elvis_sin_cacibsloyfe1

Den kjempefine CACIB-sløyfen som Elvis fikk :)

 
 

170916_ex1sloyfe4

Den kjempefine Ex1-sløyfen som Grace fikk :)

 
 

180916_cacibsloyfe_elvis_utstillingsbur1

Elvis i utstillingsburet, og den kjempefine NOM-sløyfen pynter opp utenpå buret :)

 
 

170916_nomsloyfe_grace_bur1

Grace i utstillingsburet, og den kjempefine NOM-sløyfen pynter opp utenpå buret :)

 
 

170916_borgundhallen1

Borgundhallen i Ålesund hvor utstillingen foregikk :)

 
 

170916_borgundhallen2

Borgundhallen hvor utstillingen til Sunnmørskatten ble arrangert :)

 
 

180916_borgundhallen2

Borgundhallen fylt med publikummere og utstillere :)

 
 

170916_burmeser_utstillingsbur1

En kjempefin burmeser i utstillingsburet sitt :)

 
 

170916_grace_devonrex_panel1

Under panelet for kattunger fra 4 – 7 måneder lørdag 17.09.2016 :)

 
 

170916_grace_panel1

Grace under panelet lørdag 17.09.2016 :)

 
 

170916_grace_panel2

Grace var kjempeflink og trygg under panelet, og det var som om hun aldri har gjort noe annet :) Det er trening for kattunger i alderen 4 – 7 måneder å være med på utstillinger, og den første utstillingen dannes grunnlaget for kattens opplevelser med å takle utstillinger. Hvis kattungen får en trygg og god begynnelse på utstillingen, vil katten huske på at utstilling ikke er farlig.

 
 

170916_grace_panel3

Grace oppførte seg kjempefint under panelet, og jeg som oppdretter var kjempestolt :)

 
 

180916_elvis_bur1

Søndag 18.09.2016 var det en ny utstillingsdag, og nye muligheter på Sunnmørskatten sin utstilling. Elvis var “sperret” siden han må til Sverige for å ta sitt siste cert, og han slappet av i utstillingsburet sitt :)

 
 

180916_elvis_utstillingsbur1

Elvis i utstillingsburet sitt :)

 
 

180916_grace_dommer1

Grace på dommerbordet til sin sin grunnbedømmelse :)

 
 

180916_grace_dommer2

Grace taklet bedømmelsen kjempebra, og hun var nysgjerrig og leken på dommerbordet :)

 
 

180916_grace_dommer3

Grace fikk kjempebra bedømmelse. Søndag 18.09.2016 fikk hun Ex1, og hun ble nok en gang NOM (nominert/dommerens beste) til panelet :)

 
 

180916_sloyfer_ex1_nom_grace1

Den kjmepefine Ex1-sløyfen, og den kjempefine NOM-sløyfen som Grace fikk :)

 
 

180916_grace_sloyfer_pa_utstillingsbur1

Grace i utstillingsburet, og de kjempefine sløyfene pynter opp :)

 
 

180916_grace_panel1

Grace under panelet søndag 18.09.2016 :)

 
 

180916_grace_panel2

Grace under panelet :)

 
 

180916_grace_panel3

Grace under panelet :)

 
 

180916_utstillingsbur_elvis1

Utstillingsburet som Elvis hadde under utstillingshelgen :)

 
 

180916_utstillingsbur_grace1

Utstillingsburet som Grace hadde under utstillingshelgen :)

 
 

Blogglisten hits

STOPP HYSTERIET OM Å FÅ ET PERFEKT UTSEENDE BLANT BLOGGERE, JEG VIL AV!

Jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatten for bloggeren Styleconnection (Kristin) sitt kjempeflotte og tankevekkende blogginnlegg angående det økende kroppspresset blant bloggere. På bloggen sin 10.09.2016 snakker hun i en videoblogg om det økende problemet at bloggere gladelig reklamerer for sine lesere at de tar botox, restylane, legger inn silikon i brytene og legger seg under kniven for å ta en skjønnhetsoperasjon.
 
 
Jeg anbefaler alle å gå inn på bloggen til Styleconnection for å se videobloggen hennes her: http://styleconnection.no/na-har-vi-nadd-bunnen-for-faen/
 
 
Bloggeren Styleconnection (Kristin) linker til denne artikkelen på NRK om botox: https://www.nrk.no/livsstil/det-du-ikke-vil-vite-om-botox-1.8329156
 
 
Jeg håper virkelig at de som benytter seg av botox nå kan begynne å tenke seg om når det regelrett er gift som sprøytes inn i ansiktet! 0,000001 gram kan drepe et voksent menneske! Det er ikke tull en gang, og dette sprøyter tankeløse unge og voksne inn i ansiktet sitt! Skremmende! I tillegg så reklamerer bloggere i 20-årene, 30-årene og 40-årene for at de tar botox for å unngå å få rynker!
 
 
Det hjelper ikke å unnskylde seg med at de tar så lite botox, og det er giftstoffer uansett hvor lite botox man tar! Botoxen dreper og lammer nervene i ansiktet, og man blir totalt mimikkløse! Jeg har til dags dato ikke sett en eneste person som har tatt botox som har mimikk. Når de må sitte å dra seg i ansiktet for å bevise at de har mimikk bør det ringe en bjelle til de som ser på!
 
 
Styleconnection peker på et viktig poeng i videobloggen sin angående mimikk. Mimikk er kjempeviktig i den daglige kommunikasjonen mellom mennesker, og det er viktig med mimikk for å gjøre oss forstått med hverandre i en samtale. Gjennom mimikk kan vi se om samtalepartneren er glad, trist, overrasket osv.
 
 
Dette her driver altså bloggere gladelig å reklamerer for! Skremmende!
 
 
Denne syke skjønnhetstrenden har gått alt for langt! At 20 åringer tar botox for å unngå å få rynker er det noe riv ruskende galt! Unge mennesker i 20-årene har ikke rynker. Når 30- og 40-åringer tar botox kaller jeg det hysteri og redsel for å eldes! Skal ikke 30- og 40 åringer se ut som de har levd et liv da? Hva pokker er galt med det? Er det ikke normalt å bli eldre, og er det ikke kjempebra å vise den yngre generasjon at vi faktisk har levd et liv?
 
 
Denne skjønnhetsindustrien og sykelige trenden om plastisk kirurgi har ført til et totalt forvrengt og feil bilde av hva som faktsik er skjønnhet!
 
 
Tidligere var slike skjønnhetsbehandlinger som hørte til Hollywoodstjernene. Hvordan kunne Joan Collins som spilte Alex i Dynastiet holde seg så ung? Hvordan kunne Linda Evans som spilte Crystal i Dynastiet være så kjempenydelig uten en eneste rynke? På 80-tallet skjønte vi ikke hvorfor, men i dag vet vi hvorfor…. Svaret sier seg selv.
 
 
Etter hvert kom denne skjønnhetsindustrien med slike behandlinger til Norge, og trenden om å utføre ulike skjønnhetsbehandlinger er dessverre blitt like vanlig som å gå til frisøren! Er det slik vi ønsker det skal være?
 
 
Denne skjønnhetstrenden er med på å ødelegge samfunnet vårt, og oppfatninger om det å være “perfekt”. Det som er skremmende er at unge jenter helt ned i 12 års alderen går med planer om å spare konfirmasjonspengene sine slik at de får lagt inn silikon i brystene sine, få større lepper eller ta botox slik at de får en glatt og fin hud!
 
 
Disse unge jentene har toppbloggere som de ser opp til som har gjort akkurat det samme, og de unge jentene vil være som dem. De forteller at de vil ta restylane, fordi toppbloggeren “Lise” på 20 år har gjort det samme. De vil legge inn silikon fordi toppbloggeren “Lise” har gjort det samme, og de sier de vil se like pen ut som toppbloggeren “Lise” som de synes ser perfekt ut! Vi snakker om et forvrengt virkelighetsbilde, og ikke noe annet.
 
 
Selv om toppbloggeren “Lise” er 20 år gammel, har hun ansvar for det hun publiserer på bloggen sin, for gjennom å fortelle om sine skjønnhetsbehandlinger som å legge inn silikon, ta restylane og ta botox fremmer hun det forvrengte skjønnhetsidealet om det “perfekte” ytre, og hun fremmer at det er helt i orden å benytte seg av skjønnhetsbehandlinger for å jukse seg “pen”.
 
 
Hvor har så toppbloggeren “Lise” hentet sin inspirasjon om å ta ulike skjønnhetsbehandlinger fra? Jo hun har hentet sin inspirasjon fra sine idoler som har gjort det samme.
 
 
Alle bloggere uansett om bloggerne er i 20-årsalderen, 30-årsalderen og 40-årsalderen, og alle bloggere uansett om de har 50000 lesere eller 50 lesere daglig har et stort ansvar for hvilke verdier og holdninger de publiserer på bloggene sine! Som blogger har man en kjempestor påvirkningskraft!
 
 
Ta et eksempel med en usikker ung jente som går rundt og føler seg stygg. Denne jenta føler seg stygg, fordi selvbildet blir revet ned, for hver dag ser hun bilder av bloggidolet sitt som deler bilder av seg selv. I jentas øyne har bloggidolet hennes det “perfekte” ytre, og de usikre jenta føler at hun også må se ut på samme måte som sitt bloggidol for å få et “perfekt” ytre. Kanskje hver gang den usikre jenta ser bilder av sitt bloggidol, blir hun motløs, og tenker negative tanker om seg selv. Til slutt vil kanskje den usikre jenta tro på de negative tankene sine, og danner seg et bilde at hun også må utføre samme skjønnhetsbehandlinger for å bli “perfekt”.
 
 
Den usikre jenta vil kanskje begynne å lese seg opp på opplysninger om ulike skjønnhetsbehandlinger, og da vil garantert jenta lese alle blogger som handler om skjønnhetsbehandlinger. Det være seg bloggere i 20-årene eller bloggere i 30 – 40-årsalderen. Derfor har absolutt alle bloggere som bloggere om temaet skjønnhetsbehandlinger som botox, restylane, silikon et ansvar for hva de publiserer på bloggene sine! Vil de virkelig støtte opp om det forskrudde kroppsbildet om å se “perfekt” ut, eller vil de bidra til å advare andre unge og usikre jenter til å ikke ødelegge kroppene sine som f.eks. å sprøyte direkte giftstoffer inn i ansiktet. Selvfølgelig vil de som er tilhengere av bruken av silikon, tar botox og restylane unnskylde seg kraftig med at det er ikke farlig å ta det en sjelden gang i mellom, og at det ikke vises når man tar det lite. Slike unnskyldninger er tull og tøys fra ende til annen! De kan bare sitte å tro at det ikke vises, for det vises på lang avstand når noen har tatt botox. Ansiktet blir mimikkløst!
 
 
Jeg håper virkelig mange som mulig ser og hører videobloggen til Styleconnection, at de de det gjelder kan ta til seg hvert eneste ord av det hun sier! Nå er Styleconnection en blogger som når ut til mange bloggere i aldersgruppen 15 – 30/40 år, og hun har en stor blogg med mange lesere. Selv er jeg en liten blogger, men jeg håper å nå ut til min aldersgruppe bloggere fra 40 år og oppover, for jeg vet at det finnes voksne bloggere også som gladelig reklamerer for at de har utført en skjønnhetsbehandling som å ta botox, restylane m.m. Voksne bloggere skal å burde ha mer vett enn som så enn å reklamere for slike behandlinger, og særlig når de vet at det finnes unger helt ned i 12 års alderen som sitter med planer om å spare konfirmasjonspengene sine til å ta botox, restylane eller silikon når de blir gamle nok!
 
 
Dette temaet er noe jeg virkelig brenner og engasjerer i, for nå har denne falske skjønnhetstrenden gått alt for langt i negativ retning! Det stadige jaget etter det uoppnåelige “perfekte” ødelegger og bryter ned selvtilliten til unge jenter, og også voksne damer! Tanken gjør meg provosert, kjempesint og trist! :(
 
 
Kjære voksne bloggere der ute! Hvis du er den som sverger til skjønnhetsbehandlinger som å legge inn silikon i brystene, ta botox, ta restylane, operere nesen din m.m bør nettopp du tenke over hva du publiserer på bloggen din! Hvis du jevnlig velger å publisere for dine lesere hver gang du fyller på ny botox, har operert nesen din eller lagt inn silikon, er du du direkte med på å gi et signal til yngre lesere om at du støtter denne formen for jakten på et falskt “perfekt” ytre! Sånn er det.
 
 
Hvis vi bloggere ønsker å forandre det forskrudde kroppsfokuset og jaget etter det “perfekte”, er det kjempeviktig at vi som bloggere kan si i fra at vi ikke ønsker å være med på denne syke trenden om å jage etter det “perfekte” utseende som ikke finnes! Uansett hvor stor eller små blogger vi har, er det viktig å si fra at nok er nok!
 
 

bilder_av_lepper_foer_og_etter1

Bildet lånt fra Google.

 
 

Blogglisten hits

HJERNEVASKET FORDI MAN FEIRER JUL, PÅSKE, KRISTI HIMMELFARTSDAG, 17.MAI OG PINSE?

Historisk sett er Norge et kristent land med en grunnlov som har en forankring i den Norske Grunnloven. Kirken og staten var knyttet sammen. Vi har kristne høytider som jul, påske, Kristi Himmelfartsdag og pinse. Fra gammelt av hadde kirken stor makt i samfunnet. Det var Kristendommen som var den rådende religion.
 
 
Denne kristne forankringen har blitt mindre og mindre. Kirken har ikke så stor innflytelse som den hadde før. I dag er krike og stat skilt. Vi har ikke lenger en egen statskirke. Den Norske Kirke er gått over til å være en folkekirke, altså en kirke for folket.
 
 
Uansett om Kirke og stat er skilt, vil kristendommen være en del av vår kulturarv og historie, enten vi vil eller ikke.
 
 
I dag er det heldigvis religionsfrihet i Norge, og vi står fritt til å tro på akkurat den Guden vi selv ønsker. Det finnes jøder, muslimer, kristne, Jehovas Vitner, Mormonere m.m. Den den som ikke har noen Gudstro har også selvsagt lov til det.
 
 
Siden vi har en kristen kulturarv i Norge, har vi kristne høytider. Det står selvsagt Norges befolkning fritt om de ønsker å feire jul, påske, Kristi Himmelfartsdag og pinse. Den vanlige Ola Nordmann feirer bare julen, men påsken er det skiturer i fjellet med appelsin som gjelder. Spør man tilfeldige Nordmenn om hvorfor man feirer pinse, vil vi nok oppleve at mange ikke vet hvorfor man feirer pinse. Dermed blir pinsen noen ekstra fridager før sommerferien begynner.
 
 
I alle religioner er det høytider som markeres, noen av høytidene faller sammen med de kristnes feiring av julen.
 
 
17.mai er jo feiring av Norges Nasjonaldag, og markerer at Norge fikk sin egen Grunnlov.
 
 
Så finnes det Nordmenn som over hodet ikke ønsker å feire jul, påske, Kristi Himmelfartsdag, 17.mai og Pinse. Det er et valg de selv har tatt, og noe alle bør respektere. På samme måte som når vi respekterer at muslimene har sin fasteperiode, og feiring av ID.
 
 
Respekt og forståelse for at noen ikke ønsker å feire de kristne høytidene og Nasjonaldagen bør og skal gå begge veier. Hvis de som ikke ønsker å feire de kristne høytidene og Nasjonaldagen forventer respekt for at de ikke ønsker å ta del i feiringen, bør de respektere de som ønsker å feire disse høytidene! Det blir for dumt å si at alle som feirer jul, påske, Kristi Himmelfartsdag, 17.mai og Pinse er hjernevasket av samfunnet! Valget om å feire eller ikke feire er et fritt, selvstendig og personlig valg man tar.
 
 
Personlig elsker jeg adventstiden og julen <3 :) Jeg storkoser meg når jeg kan bake til jul, pynte og ordne leiligheten vår julepyntet og fin. Ikke minst er det kjempekoselig med de kjempefine julelysene som adventsstjerne og adventslys i stuevinduet. Det er så lunt og fint. Selv om jeg elsker advent og julehøytiden er jeg over hodet ikke hjernevasket for det! Akkurat det er det dummeste jeg har hører folk si!
 
 
Jeg har to venninner som over hodet ikke ønsker å feire jul, og de blir respektert fult og helt av familiene sine og oss vennene. En av venninnene mine ønsker mye heller å jobbe som vakt ved sykehjemmet i julen, og hun sier det gir henne mye mer tilbake. Hun andre venninnene min vier tiden sin til å være i Vår Frues Kirke julaften for å være hjelpe uteliggerne, hjemløse og narkomane som blir invitert til en åpen julefeiring i kirka. Det er blitt en tradisjon for henne å få lov til å være en del av dette på julaften. Selv om de to har valgt å ikke feire tradisjonell jul, hører vi dem aldri si noe negativt om at vi andre ønsker å feire julen.
 
 
Det jeg blir provosert av, er når den som ikke ønsker å feire jul, påske, Kristi Himmelfartsdag, 17.mai og pinse mener at vi som feirer slike helligdager er hjernevasket av samfunnets og regjeringens lover og regler. Nå har det seg slik at hverken samfunnet eller regjeringen bestemmer ikke om vi ønsker å feire de kristne høytidene våre og Nasjonaldagen vår! Greit nok at vi de kristne høytidsdagene og Norges Nasjonaldag er markert som helligdager på kalenderen, men vi står fritt til å bestemme selv hva vi ønsker å feire eller ikke feire.
 
 
17.mai er jo Norges Nasjonaldag, og den mener jeg vi Nordmenn bør og skal ha respekt for! Om vi ønsker dra til sentrum for å se på barnetoget, borgertoget og russetoget står det oss fritt til å velge det. På samme måte står det oss fritt til å slappe av hjemme 17.mai, og det er heller ingen som sier noe på det. Gjensidig respekt for hvordan man ønsker å feire Nasjonaldagen er første bud!
 
 
Personlig har jeg alltid likt 17.mai og stemningen rundt 17.mai. Ikke noe er som å stå opp tidlig, ta på meg bunaden min som jeg bærer med stolthet og dra til byen for å se på togene, og høre korpsene spille. Da er 17.mai perfekt for meg. Jeg har full respekt for de som ønsker å slappe av hjemme på Nasjonaldagen. Vi har mange omgangsvenner som nå har unger. Noen av omgangsvennene våre har fulgt ungene sine ned til sentrum hver 17.mai i alle de år, men når ungene er såpass store nok til å greie seg selv synes foreldrene det er godt å slippe stresset med å dra til byen, finne parkeringsplass, overfylte busser hvor man står som sild i tønne, og gå i kø i byen. I stedet markerer de med en 17.mai-frokost eller en 17.mai-middag for familie og venner.
 
 
Selv om jeg liker 17.mai og stemningen rundt, er jeg ikke hjernevasket for det! Nå er 17.mai Nasjonaldag, enten om vi liker det eller ikke. Det kan vi ikke gjøre noe med. Grunnloven ble skrevet, og den historien kan vi ikke endre på!
 
 
Hvordan forventer du at du skal få respekt for at du ikke ønsker å feire de kristne høytidene og 17.mai, når du går hardt ut mot de som ønsker å markere høytidene og Nasjonaldagen ved å si at vi er hjernevasket av samfunnet og Regjeringens lover? Når du mener at andre som ikke er av samme oppfatning som deg er hjernevasket gir det ingen mening! Det blir alt for dumt å komme med en slik påstand om at andre er hjernevasket, og man burde være kjempeforsiktig å komme med slike påstander om hva andre er og ikke er. Da er det du som fordømmer andre.
 
 
Hvis du ønsker at andre ikke skal fordømme dine egne personlige valg om å ikke feire jul, påske, Kristi himmelfartsdag, 17.mai og pinse, bør du på samme måte la være å dømme andre som har en annen oppfatning enn deg, og som synes julen er en kjempekoselig og fin høytid, og som liker 17.mai.
 
 

170516_pynt_veranda8

 
 

210816_flagg_festningen4

 
 
Hverken samfunnet eller Regjeringen tvinger oss til å ta del i de kristne høytidene og feiringen av Nasjonaldagen. Det samfunnet og Regjeringen ønsker er at vi mennesker skal vise en gjensidig respekt og toleranse for hverandres tro, religion, livssyn og holdninger, og ikke minst at vi skal ha respekt for vår egen kulturarv og historie. Om du velger å sitte hjemme 17.mai for å kose deg, er det noe samfunnet eller Regjeringen aldri blander seg bort i. Det kommer de heller aldri til å gjøre. Vi lever i et ytringsfritt samfunn. I vårt ytringsfrie samfunn står vi fritt til å velge hva vi ønsker å gjøre når det gjelder feiring av de kristne høytidsdagene våre samt feiring av Nasjonaldagen vår!
 
 

Blogglisten hits

NY NEGLEBEHANDLING MED SHELLACK, OG ER KJEMPEFORNØYD :) (SPONSET INNLEGG)

18.08.2016 var jeg til negledesigner ved Magic Touch Frisørsalong. Der fikk jeg neglebehandling og shellack på neglene mine, og jeg var kjempefornøyd med resultatet :) Da jeg var der 18.08.2016 var et par av englene mine porøse, og jeg fikk behandling for det. Porøse negler gjør at neglene knekker fortere og flises opp. Etter jeg tok shellackbehandlingen har den sittet på i nesten 3 uker.
 
 
05.09.2016 var det tid for en ny time for å legge ny shellack på neglene mine. Denne timen fikk jeg sponset av negledesingeren på Magic Touch!
 
 
Magic Touch Frisørsalong ligger i Olav Tryggvasonsgt. 23 i Trondheim Sentrum. Det er sentralt å komme seg dit buss, og bussene stopper ikke så langt unna.
 
 
Når man kommer inn på Magic Touch så kommer du inn på selve frisørsalongen. Innenfor selve frisørsalongen har hun som driver neglesalongen sin arbeidsplass. Eieren av neglesalongen forteller at lokalet til neglesalongen ikke er helt ferdig, for hun venter på en dør som kan lukkes inn til salongen hennes.
 
 
Lokalet til Magic Touch frisør og neglesalong er malt i lys farge. Det er en ventekrok med stoler og bord inne på frisørsalongen, og inne på neglesalongen. Der kan kundene sette seg ned å vente før de har time. Den lyse fargen i lokalet gjør at rommene virker større.
 
 
Det første man ser når man kommer inn på Magic Touch Frisør- og neglesalong er et resepsjonsområde, og man møter også på serviceinnstilte og blide ansatte :) Som jeg har skrevet før, har førsteinntrykket når man kommer inn på en frisørsalong eller til en negledesigner mye å si. Hvis man som kunde føler seg godt mottatt når man kommer inn, vil man gjerne komme tilbake igjen senere :) De som driver frisørsalongen er ikke Norsk. Jeg er usikker hvilken nasjonalitet de har, men de snakker godt Norsk, og de virker faglig dyktige :)
 
 
Da jeg kom inn på negledesingavdelingen ble jeg møtt av en blid, serviceinnstilt og kjempehyggelig dame :) Jeg følte meg velkommen som kunde :)
 
 
Inne på avdelingen der negledesigneren har arbeidsrommet sitt, er det en arbeidspult, hyller med varer og en behandlingsbenk. På veggene henger det to fine malerier med varme og fine farger som liver opp :)
 
 

180816_arbeidspult_neglesalong3

Arbeidspulten til negledesigneren.

 
 

180816_hylle_med_utstyr4

Hyllen med varer i.

 
 
Negledesigneren driver også med vippeextention, og hun skal også begynne med voksing. Før hun begynner med det, skal det settes inn en dør inn på arbeidsrommet hennes, slik at at det ikke er åpent ut mot frisørsalongen.
 
 
Hun som driver neglesalongen er heller ikke Norsk, men snakker språket kjempebra. Negledesigneren er kjempeflink til å forklare underveis, og da hun så at to av neglene mine var porøse behandlet hun dem grundig!
 
 

050916_negler_foer_behandling3

På tide å få lagt ny shellack på neglene.

 
 

050916_neglebehandling3

Det første negledesigneren gjorde da jeg fikk shellackbehandling i går, var å fjerne gammel shellack.

 
 

050916_negler_ferdig_pusset4

Deretter filte og pusset hun neglene mine. Negledesigneren fortalte at shellacken vil sitte dårlig hvis neglene er pusset dårlig, og hun bruker en spesialfil som gjør neglene glatte og fine slik som på dette bildet.

 
 

180816_farger_og_lakk4

Deretter der det på tiden å velge farge på shellacken, og her ser dere noen av fargene som kan velges.

 
 
Negledesigneren la merke til at på de kanppe 3 ukene siden jeg var der sist hadde neglene mine vokst, og de var blitt sterkere :) Som andre negledesignere sier hun at ved grundig stell vil neglene bli sterkere, og ved daglig tilførsel av neglebåndsolje vil neglene ikke bli porøse slik at de knekker eller flises opp. Akkurat dette er noe de aller fleste av oss ikke tenker over. Hun så i hvert fall merkbar forskjell, og det var kjempegøy :)
 
 
Jeg la merke til at negledesigneren tok seg god tid, og var nøye i arbeidet sitt. Hun var nøye når hun la på shellacken, og merket hun en ujevnhet, eller en plass hvor hun hadde lagt på litt lite, passet hun på å få det jevnt! Som kunde hos en negledesigner er det at negledesigneren er nøye første bud. Jeg har prøvd andre negledesignere som jeg har merket har hatt litt hastverk når de har lagt på shellack. Det merker man som kunde. Hun negledesigneren som jobber på Magic Touch Frisør var en av de tre mest nøye negledesigerne jeg har vært bort i, og hun er det jeg kaller for faglig dyktig!
 
 
Prisene for manikyr varierer fra 400,- kr og oppover, og det er billig!
 
 

050916_negler_med_ny_shellack2

Jeg ble nok en gang kjempefornøyd med resultatet, og jeg har forelsket meg i den fargen som jeg valgte på shellacken :)

 
 
Jeg kan med hånden på hjerte anbefale negledesigneren som jobber på Magic Touch! Det er noe jeg mener oppriktig og ærlig :)
 
 
Dere kan gå inn på Magic Touch Frisør sin facebookside for å se mer her: https://www.facebook.com/Magic-Touch-1622135201446252/?fref=ts
 
 
Tusen takk til negledesigneren for kjempeflott service, veiledning og ikke minst for shellackbehandlingen jeg fikk sponset fra deg 05.09.2016 :) Det satte jeg kjempestor pris på :)
 
 

magic_touch_frisoer2

Besøk Magic Touch sin facebookside her: https://www.facebook.com/Magic-Touch-1622135201446252/?fref=ts
 
 
 
 
 
 

Sponset innlegg!

 
 

Blogglisten hits

EN LITEN OPPDATERING MED BILDER TATT 21.08.2016. HØSTFORKJØLELSEN KOM PÅ BESØK. NB! IKKE BRUK EN HEL INGEFÆR I GRØNN SMOOTHIE :)

Det er blitt mandag 05.09.2016, og det er ny uke og nye muligheter. De siste to ukene har det vært overskyet vær og regn. I dag er det kjempefint septembervær med sol og fin temperatur :) Jeg elsker høsten når det er slik :) Hver årstid har sin sjarm, bortsett fra at jeg kunne glatt hoppet over vinteren.
 
 
Det har vært ei stille og rolig helg. Tirsdag 30.08.2016 begynte mannen min å kjenne at han hadde vondt i halsen, og han ble forkjølt. Selv begynte jeg å kjenne at halsen min gjorde vondt på torsdag 01.09.2016. På fredag og lørdag var det åpen kran og lekkasje fra nesen og øynene, og jeg hadde bittelitt forkjølelsesfeber. Ikke slik at jeg ble sengeliggende, men nok til at det var godt å slappe av på sofaen med et pledd over seg. I går begynte jeg å bli på bedringsen vei :)
 
 
Nå vet jeg jo at grønn smoothie skal gjøre underverker for forskjølelse, og på fredagskveld laget jeg det. Selvsagt med ingefærrot opp i, for det er bra for immunforsvart!
 
 
I den grønne smoothien hadde jeg først opp i litt frokostjuice, kålblader, spinat og ett eple. Var noe usikker på hvor mye ingefærrot jeg skulle ha opp i. Så jeg tok likeså godt en hel ingefærrot….. Den smoothien reiv skal jeg hilse å si, og den rusket opp i systemet 😀 Jeg fikk høre fra noen andre at de pleide å ta ca. 2-3 cm av en ingefærrot når de lager grønn smoothie. Smoothien gikk ned den :) Min anbefaling er å ikke ta en hel ingefærrot i smoothien!
 
 
Lørdag tok mannen min og jeg det med ro. Jeg leste, strikket og slappet av. Passet på å drikke ingefærte med honning i :)
 
 
I går søndag 04.09.2016 hentet vi min mor på besøk til en kopp kaffe, og det var kjempekoselig :) Selv om hun har mye selskap på omsorgsboligen hvor hun bor, synes hun det er kjempekoselig å komme seg ut en tur til både søsteren min og meg.
 
 
Uansett om vi vet at moren min har full trygghet på omsorgsboligen hvor hun bor, gnager den dårlige samvittigheten om å besøke henne, eller hente henne ned på besøk til oss. Det tror jeg er helt vanlig i slike tilfeller.
 
 
Det er kjempetrist å se foreldrene bli avhengige av vår hjelp til den minste lille ting, for det var jo de som tok vare på oss da vi var barn og ungdom. De veiledet oss til å prøve å ta riktige valg i livet, og de var de som var sterke. Nå er rollen snudd på hodet. Vi må veilede dem, ta vare på dem og sørge for at de får en bra alderdom!
 
 
Før min mor flyttet i omsorgsboligen var hun kjempestresset. Hun greide aldri å slappe av. Hun hadde hjemmesykepleie, og hvis de var litt forsinket, fikk hun total angst. I tillegg hadde hun mareritt om nettene, og hun hallusinerte ofte. Etter at hun flyttet til omsrogsboligen og bofellesskapet med 24/7 med pleiere er det blitt mye bedre. Hun har ikke den angsten som hun hadde, og hun føler seg mye tryggere. Selv sier hun at klumpen i magen er borte. To dager i uka er hun på dagsenter, og der stortrives hun :) På omsorgsboligen hvor hun bor er det 8 beboere. Det er tre beboere som egentlig hører hjemme på et sykehjem, og de krever mer av personalet enn de som er oppegående. De tre pleiepasientene er på feil sted, men de får ikke plass på sykehjem. Omsorgsboligen hvor min mor bor, er beregnet for slike som henne. De skal greie seg selv til en viss grad.
 
 
Min mor blir satt til å hjelpe til hvis formen hennes er bra, og da dekker hun på bordet før måltider, tar av bordet etter måltider, hjelper til å vaske opp, og hun har nå kommet så langt at hun tørr å gi de som sitter i rullestol mat. Det hjelper på selvbildet til min mor, og hun føler seg nyttig! Det er kjempeviktig for henne, og også for de andre som bor på omsorgsboligen.
 
 
Enda har hun det med at det må skje noe hele tiden, for hun trives ikke i sitt eget selskap. Det å sette seg ned i noen timer for å slappe greier hun ikke.
 
 
Det er i hvert fall kjempegodt for søsteren min og meg at hun er trygg der hun bor, og at det er pleiere rundt henne som hun kan få hjelp av hvis det er noe. Det siste året frem til hun flyttet i mai måtte en av oss rykke ut flere ganger daglig for ett eller annet. Det kunne være alt fra hjelp til fjernkontrollen, hjelp til å legge mobilen til ladning, være psykologer fordi hun var livredd pga at hun hadde hallusinert, eller at hun hadde angst fordi hjemmesykepleieren ikke hadde kommet. Hun kunne ringe søsteren min og meg 20 ganger om dagen. Etter hun flyttet i omsorgsboligen sin ringer hun nå 1 gang for dagen, og da kanskje 2-3 ganger i uken. Både søsteren min har opplevd at hun nesten ikke har hatt tid til å prate med oss en gang. Uansett så er det kjempegodt for oss å se at hun trives som hun gjør, og det gjør oss godt å se at hun ikke sliter så mye med angsten som hun hadde før. Både søsteren min og jeg ønsker det aller beste for moren vår, og hvis mor har det bra, har vi det det bra <3 :)
 
 
I uka her har jeg også litt å gjøre. Tirsdag 06.09.2016 er det korøvelse, og det er 5 uker igjen til 80-tallskonserten vi skal ha med koret vi synger i, og vi øver for fullt. Jeg gleder meg kjempemasse til konserten 08.10.2016 :) Vi har fått med oss Skjalg Råen som spiller gitar for Åge Alexandersen. Det blir helt rått :) Torsdag 08.09.2016 er det trening til fysioterapeut. Fredag 09.09.2016 har jeg to spillejobber på fløyta i begravelser.
 
 
Helgen 19.08 - 21.08.2016 i forbindelse med min 50 årsfeiring hadde jeg besøk av bestevenninnen min fra Oslo. Hun skulle reise hjem til Oslo søndag 21.08.2016 om ettermiddagen, og vi fant ut at vi ville ta henne en tur med på Festningen, slik at hun kunne få se utsikt over Trondheim, og vi tok henne også med en tur til Ringvebukten slik at hun kunne få se Trondheimsfjorden. Jeg tok noen bilder der som jeg ønsker å dele med dere, og jeg håper dere liker bildene min :)
 
 

210816_huset_pa_festningen3

Kristiansten Festning i Trondheim.

 
 

210816_kanoner_festningen3

Kanonene på Kristiansten Festning.

 
 

210816_flagg_festningen4

Flagget på Kristiansten Festning.

 
 

210816_nidarosdomen_fra_festningen9

Nidarosdomen sett fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_utsikt_fra_festningen20

Utsikt fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_utsikt_fra_festningen21

Utsikt fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_utsikt_fra_festningen22

Utsikt fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_utsikt_fra_festningen23

Utsikt fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_utsikt_fra_festningen24

Utsikt fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_toril_goerild_festningen3

Venninnen min og meg på Kristiansten Festning :) Nidarosdomen ser dere mellom oss.

 
 

210816_eplekake_sponhuset4

Etter vi hadde vært og sett på Kristiansten Festning dro vi til Ringvebukta på Sponhuset som er en kafè, og der drakk vi kaffe, og spise Sponhusets kjempegode eplekake :)

 
 

210816_neglefin2

Neglefin :) I 50 årsgave til venninnen min fikk hun en behandling med manikyr :) Selv tok jeg manikyr med shellack før min 50 årsdagsfeiring :) Her er resultatet på våre negler :)

 
 

210816_roede_blader_busk6

Kjempefine farger på bladene på denne busken :)

 
 
Blogglisten hits

KJEMPEHERLIG FEIRING AV 50 ÅRSDAGEN MIN :)

Tirsdag 23.08.2016 fylte jeg 50 år. Flere venninner av meg er fylt 50 år i 2016, og mange av vennene mine blir 50 år de nærmeste 1 – 3 årene.
 
 
Jeg har vært i flere 50 års dager i løpet av året til venninner, og det blir to 50 årsdagsfeiringer til. Selv var jeg litt i tvil hva jeg skulle gjøre, men siden at vennene mine hadde en 50 årsdagsfeiring, ville jeg også ha det. I de selskapene jeg har vært i, har det vært kjempekoselig :)
 
 
Jeg inviterte 28 gjester (familie, slekt og venner), og det var venner av meg i forskjellige tidsepoker fra min barndom, ungdom og som voksen. Felles for dem er at de kjent meg, men ikke hverandre.
 
 
Søsteren min var kjempesnill å stille huset deres til disposisjon for 50 årsdagsfeiringen min, og selskapet holdt jeg 20.08.2016.
 
 
Det første vi gjorde da gjestene kom var å servere en velkomstdrink. Etter litt mingling introduserte jeg alle gjestene i kronologisk rekkefølge for når når og hvordan jeg ble kjent med dem. Det fikk jeg tilbakemelding på fra gjestene at de likte at jeg gjorde, for da fikk de et ansikt på hvilke vener jeg hadde snakket om.
 
 
Til middag hadde vi sodd, og det var ikke så mye som en smule igjen. Sodden gikk ned på høykant. Stemningen var kjempefin med godt humør, og gjestene koste seg :)
 
 
Etter middagen var ferdig hadde jeg en liten gruppeoppgave. Jeg hadde fått inn babybilder fra noen av gjestene i selskapet, og hver gruppe skulle gjette på hvem som var avbildet på barnebildene. Ingen grupper hadde riktig, og det var kjempegøy å se hva de svarte.
 
 
Så var det tid for kaffe. Jeg hadde selv bakt sjokoladekake, og det var tre andre venner som bakte hver sin kake som de tok med. I tillegg hadde min mor bestilt bursdagskake.
 
 
Det var kjempekoselig, og det var kjempekoselig å treffe barne- og ungdomsvenner igjen, og alle sammen sa at de syntes det var et kjempekoselig selskap :)
 
 
Min bestevenninne Gørild kom fra Oslo til Trondheim for å være med i 50 årsdagen min, og en annen venninne (Anne-Lise) fra Oslo kom også ens ærend til Trondheim for å være med :)
 
 
Noen av vennene mine holdt kjempekoselige taler, og jeg ble så rørt at jeg begynte å grine, for de sa så mange kjempefine ting om meg <3 :) Jeg kan si med hånden på hjertet at jeg setter kjempestor pris på alle de venninnene mine som jeg har <3 <3 <3 :) De har betydd kjempemasse for meg gjennom barneårene, ungdomsårene og som voksen <3 :) Jeg føler meg kjempeheldig som har slike kjempegode venner og familie rundt meg <3 :)
 
 
Jeg fikk mange kjempefine bursdagsgaver som jeg er takknemlig for :)
 
 
Selve 50 årsdagen min tirsdag 23.08.2016 feiret jeg på korøvelse. Om dagen var jeg hjemme. Det var hilsninger på sms, folk ringte meg, det var hilsninger på facebook og det kom blomster på døra :) Jeg ble kjemperørt av all oppmerskomheten <3 :)
 
 
I koret holder vi på med oppkjøring til 80-tallskonsert 08.10.2016, og vi har faktisk ikke så mange ganger igjen før konserten. Jeg hadde med meg en sjokoladekake og en bursdagskake som mannen min og jeg serverte til kaffen i pausen på koret. Det satte koret kjempestor pris på. I koret er det det en tradisjon for at den som fyller runddag får en vinflaske i gave fra koret, og det fikk jeg også. I tillegg til bursdagssangen, flerstemmig til og med :) I løpet av alle de 14 årene jeg har vært med i koret har jeg aldri hatt bursdag på en korøvelse, for vi har begynt med første korøvelse etter sommeren den siste tirsdagen i august.
 
 
50 årsdagen min er et minne jeg kommer til å ha lenge, for det var en feiring som nådde rett inn i hjertet mitt <3 :) Takk til familie, slekt, kjempegode venner og korvenner som gjorde 50 årsdagsfeiringen min så bra som den ble <3 :) Jeg vil bli 50 år flere ganger :)
 
 
Jeg tok selvsagt noen bilder under 50 årsdagsfeiringen min, og jeg har fått tillatelse til å legge ut bilder fra de jeg spurte, men noen har sagt at de ikke ønsker at deres navn skal offentliggjøres. Det er selvsagt noe jeg respekterer.
 
 
Jeg beklager at noen av bildene er litt "tåkete", men det skyldes at jeg ved en feiltakelse hadde kommet bort i autofokusknappen og blitzinnstillingene på kameraet. Det oppdaget jeg ikke før dagen etter bursdagsfesten min. Håper dere likevel liker bildene jeg deler med dere :)
 
 

200816_ferdig_pyntet_middagsbord6

Dekket middagsbord.

 
 

200816_ferdig_pyntet_middagsbord7

Dekket middagsbord.

 
 

200816_lys_blomster_bord2

Pynt på bordet med rosa lys, servietter og blomster :)

 
 

200816_pynt_bord6

Blomster og pynt på bordet :)

 
 

200816_bursdagsfeiring_hanne_anita_annelise3

Tre av mine venninner <3 :)

 
 

200816_bursdagsfeiring_mari_toril_goerild3

To kjempegode venner fra koret, og bestevenninnen min Gørild fra Oslo <3 :)

 
 

200816_bursdagsfeiring_annelise2

Venninnen min fra Oslo som jeg ble kjent med i 1985 da venninnen min Gørild og jeg var på ferie i Rimini <3 :)

 
 

200816_bursdagsfeiring7

Venninnen min fra videregående skole i bursdagsselskapet mitt <3 :)

 
 

200816_bursdagsfeiring8

Venneparet vårt <3 :)

 
 

200816_bursdagsfeiring_bill_clinton2

Ikke alle 50 åringer får “besøk” av Bill Clinton :) Jeg ble lovet en natt på det “ovale rom” :)

 
 

200816_bursdagsfeiring_heidi_gunnar2

Barndomsvenninnen min og mannen hennes <3 :)

 
 

200816_bursdagsfeiring10

Kjempegod stemning med godt humør og mye latter :)

 
 

200816_bursdagsfeiring9

Gjestene koste seg, og det var kjempekoselig :)

 
 

200816_toril_goerild2

Venninnen min Gørild og meg selv :)

 
 

200816_bursdagskake_toril2

Bursdagkaken min :)

 
 

230816_toril4

På selve bursdagen min var jeg til frisøren hvor jeg stusset håret mitt :) Ble kjempefornøyd :)

 
 

230816_toril_bursdagskake4

Bursdagskaken jeg hadde med på koret :)

 
 

230816_bursdagsgaver5

De kjempefine bursdagsgave som jeg fikk til min 50 årsdag :) Jeg vil bli 50 år flere ganger :)

 
 

Blogglistenhits

DE60730B-155A-47C5-889EF4F11EB89C70-2F866F8F-F765-42F9-B89C4D0590E65555

GODVÆRSKVELD I FJÆRA VED SJØEN I BILDER :)

Hele uken fra mandag 15.08.2016 til søndag 21.08.2016 var det godt vær og fin sommertemperatur i Trondheim. Selv om hverdagen etter sommerferien er her passer vi på å nyte godværsdagene. Ingenting er som å ta utflukten til sjøen, tenne bål, og sitte å se på solnedgangen :)
 
 
Onsdag 17.08.2016 dro mannen min, en korvenninne av oss og jeg ut til fjæra litt utenfor Trondheim. Der tente vi bål, satt og pratet, koste oss, og var vitne til den kjempefine solnedgangen :) Det er så avslappende å sitte ved sjøen, høre sjøskvulpen, nyte stillheten og høre sjøfuglene :) Når jeg er ved sjøen er det meditasjon, for man kan sitte der å la tiden fare forbi :) Med hånden på hjertet må jeg si at vi har hatt flere magiske øyeblikk når vi har tatt turen ut til fjæra :)
 
 
Siden jeg elsker å ta bilder, får jeg kjempestor inspirasjon når vi er på utflukt ved sjøen, og slike bilder av sjø, solnedgang, himmel og blomster er noe jeg elsker å ta :) Selvsagt tok jeg noen bilder da vi var på utflukt til fjæra 17.08.2016 :) Håper dere liker bildene mine :)
 
 

170816_blomster_fjaera_byneset6

Bildet er av blomster som stod i veikanten ved fjæra hvor vi var.

 
 

170816_blomster_fjaera_byneset7

Blomster som stod i fjæra.

 
 

170816_holmer_utenfor_fjaera_rye_byneset4

To holmer rett utenfor fjæra hvor vi var :)

 
 

170816_cruiceskip4

Et cruiceskip som passerte forbi i Trondheimsfjorden.

 
 

170816_sky_himmel4

Sky på himmelen som seiler forbi :)

 
 

170816_kveldshimmel_byneset8

Kjempefin farge på kveldshimmelen :)

 
 

170816_kveldssol_rye_byneset3

Vi fikk se en kjempefin solnedgang :)

 
 

170816_kveldshimmel_rye_byneset3

Den kjempefine kveldshimmelen, og utsikt til Trondheimsfjorden sett fra fjæra hvor vi var :)

 
 

170816_mane4

Onsdag 17.08.2016 var det nesten fullmåne :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Sunn Fornuft:

Quality Hotel Panorama:

Instagramprofilen min:

Instagram

Blogglisten:

Blogglisten hits

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter:site stats