Get Adobe Flash player

OI SÅ HÅRFIN DU BLIR PÅ OI HÅR- & VELVÆRESENTER :)

Når jeg skal stelle håret mitt ønsker jeg å gå på en frisørsalong hvor de ansatte er faglig dyktige, og som gir tips, råd og veiledning om hva som bør gjøres. Jeg har personlig valgt å bruke Oi Hår- & velværesenter når jeg skal stelle håret mitt, for der vet jeg at de ansatte er kjempeflinke :)  På Oi Hår- & velværesenter har de ikke bare frisørsalong, men de har  full hudpleiesalong med fotterapi og massasje! Nå var det på tide å få gjort noe med håret. Dette bildet er tatt før jeg klippet og lysnet etterveksten. Som dere ser var håret alt for tungt. Frisøren gav meg kjempegode råd om hva jeg burde gjøre, og jeg har alltid stolt 100% på frisørene som jobber på Oi at resultatet blir bra :)  

Bildet er tatt etter jeg klippet håret og stripet etterveksten :)

Bildet av meg selv etter jeg var ferdig, og jeg ble nok en gang kjempefornøyd :)

Hvor mange av oss har ikke opplevd at det tar tid før man finner en frisør som man er skikkelig fornøyde med? Det tror jeg gjelder de aller fleste av oss, og det har også skjedd med meg. Man går til en frisør som kjenner håret ditt, men så kan frisøren slutten, og da blir man på en måte litt engstelig og redd for å prøve en ny frisør. Hva om den nye frisøren ikke får det til slik jeg ønsker å ha det? Jeg har i likhet med mange andre prøvd forskjellige frisører. 

Selv fikk jeg tips fra folk jeg kjente som stelte håret sitt på Oi, og jeg tenkte: “Hvorfor ikke bestille time der?” Det gjorde jeg. Jeg har ikke angret en eneste dag for at jeg valgte frisørene på Oi til å ordne meg på håret :)  

Lokalene til Oj Hår- & velværesenter ved City Syd på Tiller! 

Det er godt om parkeringsplasser utenfor salongen, og ikke minst det er gratis parkering i tilknytning til kjøpesenteret City Syd, noe som gjør det enklere hvis man kjører bil. 

Bussforbindelse fra Trondheim Sentrum til Oi Hår- & velværesenter ved City Syd på Tiller er kjempebra. Du tar buss nr.46 fra Trondheim sentrum går hvert kvarter, og den stopper rett på baksiden av bygningen hvor Oi ligger. 

Beliggenheten på Oi Hår-& velværesenter for rullestolbrukere er bra! Det er lett for en rullestolbruker å komme seg inn og ut av ytterdørene, ingen høye dørstokker, og inne på Oi Hår- og velværesenter er det ryddig og godt med plass for en rullestolbruker. 

På en skala fra 1 til 10 på kundeservice hos de ansatte, er det klart fullskår! De ansatte er alltid smilende, bilde og serviceinnstilte mot kundene :)  

Det er en rolig, avslappet harmonisk atmosfære inne på Oi Hår- og velværesenter, og som kunde blir du tatt godt i mot av de ansatte. 

Oi Hår- & velværesenter ligger på ett plan, og det er godt om plass slik at kundene ikke sitter tett opp i hverandre når de får håret sitt stelt. Frisørene har med dette godt om arbeidsplass, slik at de slipper å dulte bort i hverandre når de jobber. Den gode plassen inne i lokalene til Oi, gjør det oversiktlig og koselig for oss som kunder. Man slipper å føle kvalt. 

På Oi Hår- & velværesenter har massasjestoler, og kommer du før tiden får du tilbud om en kopp kaffe å kose deg med, og spørsmål om du vil sitte og slappe av i massasjestolen :) Ikke nok med at de har massasjestoler til å slappe av i, men stolene du sitter i når frisørene vasker håret ditt er også massasjestoler! 

Oi Hår- & velværesenter, er ikke bare en frisørsalong. De har et varierende velværetilbud som: Ansiktsbehandling, srpay tan, fotterapi, kroppsbehandlinger og massasje, stell av vipper og bryn, hårfjerning, elektrolyse, makeup og manikyr. Jeg har selv gått til fotterapeut pga av at jeg slet med inngrodd tånegl, og man kan hvis man ønsker, behandler fotterapeuten kun den tåa man sliter med, og ikke hele foten.

Oi Hår-& velværesenter selger godt kjente velværeprodukter av merkene: BareMinerals, Elizabeth Arden, Matis og Decléor. 

 

På Oi Hår- & velværesenter har de full hudpleiesalong med fotterapi og massasje!

Bildet av et av rommene hvor man får manikyr- og fotterapi.

Hvis man ønsker å få litt brunfarge til sommeren, har de to rom med solarium slik at du kan ta sol. 

Frisørene som jobber på Oi Hår- & velværesenter er alle faglig dyktige, og gjerne med tilleggsutdannelse i ett eller annet felt. Faglig dyktighet hos frisøren gir oss kundene en kjempestor trygghet. Hvis du som kunde får tilbud om en annen frisør enn den du bruker til vanlig, så er man 100% trygg på at den frisøren som steller håret ditt får håret ditt slik nettopp du ønsker det.

Frisørene som jobber på Oi er kjempeflinke til å gi råd om hva du burde gjøre med håret, og tro meg, frisørene vet hva de snakker om. 

Oi har følgende hårbehandlinger: Klipp for dame og herre, klipp barn, kurbehandlinger, fargebehandlinger, permanent, oppsetting, brudefrisering og hair-extention. 

Merkene de bruker til stell av hår er: Wella, kms, joico og professional sebastian. 

01.04.2015 har Oi Hår- & velværesenter 10 års jubileum Siden 01.04 er i påskeuken, vil Oi markere sitt 10 årsjubileum to uker etter påske. Oi Hår- & velværesenter kommer da til å ha tilbud på mange av sine varer, og ønsker alle gamle og nye kunder velkommen innom :)  

Til mine kjære bloggvenner og blogglesere som bor i Trondheim anbefaler jeg dere på det varmeste å prøve et av de kjemepflotte tilbudene som Oi Hår- & velværesenter har! Jeg garanterer at dere kommer til å bli fornøyd med resultatet og ikke minst servicen! Neste gang du lurer på hvilken frisør du skal velge, prøv en av frisørene på Oi!

Ta gjerne turen innom Oi Hår- & velværesenter sin hjemmeside:  http://www.oisenter.no

 (Sponset innlegg) 

 

KJEMPEKOSELIG HELG MED GAMLE KLASSEVENNER, OG NYE VÅRBILDER :)

Helgen som nylig er over var kjempekoselig :) Lørdag 14.03.2015 om kvelden møttes vi en gjeng fra klassen på barne- og ungdomsskolen på en restaurant i Trondheim. Det var kjempekoselig :) Vi pratet og mimret masse, og det ble mye latter :) Tilsammen var vi 13 stk som var samlet, og vi ønsker å gjøre dette til en fast tradisjon en gang i året.

Selv har mange kjempegode minner fra klassen min fra barne- og ungdomsskolen, og vi hadde det kjempegøy sammen. I friminuttene på barneskolen hoppet vi strikk, hoppet langtau, holdt på med balleker og sangleker.

På ungdomsskolen ble vi vel etter hvert en pøbelklasse ;) Vi hadde en lærer som egentlig var altfor snill, og han fikk ikke kustus på noen av villbassene i klassen. I klassen vår var det en gjeng som skulket, røykte, drakk og ga blanke i skolearbeid, mens den andre gjengen  ville lære noe, gjorde lekser og møtte opp til timene. Selv var jeg den eleven som gjorde lekser, møtte opp til timene, jeg drakk ikke og jeg røykte ikke. Gikk ut med bra karakterer, og hadde nok poeng til å komme inn på de videregående skolene jeg ønsket. Selv om klassen på en måte var delt i to var det ingen mobbing i klassen, og alle tok vare på hverandre, og beskyttet hverandre. Jeg husker noen av guttene (som ikke var mors beste barn). De beskyttet oss jentene hvis noen prøvde å gjøre noe mot oss :) Vi måtte få en av de strengeste lærerne på ungdomsskolen som faglærer for å holde kustus på oss, og i de timene var det ikke mye prating. Jeg tror vi trengte en slik lærer for å holde oss i ørene ;)

De som var tilstede på sammenkomsten vår sa at de hadde gode minner fra klassen, og de som hadde kommet ny inn i løpet av de 9 årene fortalte at de ble godt tatt i mot av oss. Vi var flinke til å ta vare på de nye elevene som kom inn i klassen, og det var kjempekoselig å høre at de fremdeles i dag følte at de ble godt ivaretatt i klassen vår :)  

Meg selv sammen to av mine klassevenninner fra barne- og ungdomsskolen på restauranten hvor vi spiste :)

Her er vi “unge” klassevenner samlet på Frati :) Ser bare ungdommer på dette bildet jeg :)

16.03.2015 spanderte min kjempesnille mor middag på mannen min og meg på China House :) Her er strålende ettermiddagssol :)

Jeg syntes dette spiseunderlaget på China House var kjempefint at jeg måtte ta et bilde av det :)

Mandag 16.03.2015 laget jeg ny forsyning med hjemmelaget smoothie :)  

I smoothien min bruker jeg 1 – 1/2 spiseskje med cocosa. Cocosa er kjempebra for forbrenningen, for håret, for fordøyelsen, og jeg anbefaler dere å prøvde dette i smoothien :)  

Mandag 16.03.2015 var jeg ute på min trimtur, og kattlabbene har kommet mer og mer ut den siste uke siden været har vært så fint som det har :)

Det våres i Trondheim :)

En del vårblomster har også kommet frem etter vinterdvalen :)  

Denne uken har jeg spillejobb på fløyta i to begravelser på fredag, og jeg ligger bra an i rute med øving til de to begravelsene der :)

Til helgen er en av planenen bading av katt. Til helgen er det 1 uke til Trønderkatten sin utstilling, og en abyssiner skal bades 1 uke før utstilling. Det er bare Nadina som skal være med på utstillingen, og ergo bare hun som skal bades. Hysj…. Ikke si noe til henne :D I går kveld klippet vi klørne på Dixie og Nadina. Det var på høy tid, for det var nesten mordvåpen :)

I kveld er det korøvelse med koret hvor mannen min og jeg synger i, og det blir kjempekoselig :) Vi har ikke noen spesielle sangopptredener før sangerstevnet vi skal delta på i juni, og det er litt godt med en rolig vår for oss nå etter en travel høst (høsten 2013), en nokså travel vår (våren 2014), og en travel høst (høsten 2014). 

 

ENDELIG HELG IGJEN, OG NYE BILDER MED VÅRSTEMNING :)

Det er fredag og helg igjen, og det blir kjempegodt :)

I dag stod jeg som vanlig opp kl.08.00. Etter frokostsmoothien min tok jeg på meg treningsklærne og gikk en tur. Været var kjempenydelig med sol fra skyfrihimmel, fuglene kvitret og det var kjempeherlig å gå runden min :)

Etter jeg kom hjem gjorde jeg rent i leiligheten vår, og koste opp til helgen. Kl.13.00 var jeg til legen, og jeg fikk kortisonsprøyte i ankelen pga betennelsen. Har som nevnt tidligere betennelse i ankelen, og er henvist til ortoped. Jeg mistenker selv at det er betennelse i leddhinna slik jeg hadde det i 1995, for jeg kjenner de samme smertene. Nå skal jeg være rolig med gåturene mine i helgen, men på mandag kan jeg ut å gå igjen :)

I morgen skal jeg en tur på kaffebesøk til moren min, og det blir kjempekoselig :) Det er så koselig å sitte å prate og strikke. Om kvelden skal vi en gjeng gamle klassekamerater fra barne- og ungdomsskolen ut og spise på en restaurant i Trondheim, og det gleder jeg meg til :) Det blir kjempekoselig å treffe dem igjen. Dette er helt uhøytidelig, men vi blir 17-18 stk. Det kommer nok til å bli masse latter og mimring :) Jeg vet det kommer en gutt som jeg ikke har sett siden 1982 da vi gikk ut 9.klasse! Kjempegøy at vi blir så mange :)

Søndag skal jeg på styremøte i katteklubben jeg er medlem i kl.13.00. Jeg sitter som varamedlem. Selv om jeg sitter som varamedlem, synes jeg det er lurt å holde meg oppdatert om det som skjer i klubben, og i NRR som er hovedorganisasjonen til katteklubbene i Norge.

Om ettermiddagen har min mor lovt mannen min og meg å spandere middag på kinarestaurant. Snille moren min liker å spandere middag på søsteren min og meg og mennene våre <3 Det er kjempesnilt av henne :)

Her kommer noen bilder fra dagens tur. Håper dere liker dem :)

Ut på tur, aldri sur :)

Noen som sa blå himmel?

Marssolen var kjempenydelig i dag, og mye av snøen er smeltet bort :)

Kjempefine sola på himmelen :)

Jeg fant, jeg fant! Leirfivel :D

Årets første leirfivel :)

Jeg vant, jeg vant et gavekort på mat til kattene :)

 Ønsker alle mine bloggvenner og blogglesere en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg :)   

HVEM BESTEMMER OM EN ALVORLIG SYK PERSON HAR ET VERDIG LIV? DU, JEG OG UTENFORSTÅENDE, ELLER PERSONEN DET GJELDER?

I det siste har det vært mye fokusert på aktiv dødshjelp, og hvor vidt det skal godkjennes her i Norge eller ikke. Flere alvorlige syke velger å reise til Sveits for å avslutte livene sine. Felles for de som velger å gjøre det er at de er dødssyke, og de vet de skal dø pga sin alvorlige sykdom.

På en måte forstår man at de velger å motta aktiv dødshjelp, for de vet at deres sykdom kanskje vil medføre at de blir sittende som invalide på et pleiehjem eller sykehus i påvente av å dø. De færreste av oss har lyst til å bli sittende som sterkt pleietrengende, eller liggende til sengs uten noe form for liv. Alle sammen sier vi når vi vet og ser at noen som står oss nær lider med store smerter av en dødelig sykdom at det beste hadde vært at vedkommende kunne få sovnet stille inn. Grunnen til at vi sier det, er fordi vi får vondt av å se noen lide med sterke smerter uten av i kan gjøre noe som helst.

Min far kom på sykehjem etter at han fikk slag i 1998. De 2 1/2 siste årene hadde han ikke språk, han satt i en stol, men han smilte når vi snakket til ham, han trykket oss i hånden når han skulle bekrefte at han skjønte hva vi sa. Selv om han satt i stolen og ikke hadde språk led han ikke, og det viktigste av alt var at han hadde det bra! På slutten ble han dårligere. Ca. 1 måned før min far døde mistet han alle tennene sine som stod på stifter. Frem til da hadde min far spist vanlig mat, men etter at han mistet tennene sine nektet han å spise. Det var sikkert kjempeubehagelig for ham å spise uten tenner.

Legen innkalte oss i familien til en samtale, og han var 100% ærlig med oss at det var kroppen som støtet bort fremmedlegemer. Han sa at dette var helt vanlig når det gikk mot slutten, og det var spørsmål om en uke eller to før han kom til å dø. Legen spurte oss hvor vidt de skulle fortsette å tvinge i min far fast føde, for min far nektet å åpne munnen sin. Vi ble enige i samråd med lege om at det ikke var noe vits i å tvinge ham, og som legen poengterte gikk det mot slutten. Legen sa at de var pliktig å gi ham intravenøst væske. Det var noe vi forstod. Legen fortalte at de var pliktig til å innkalle de pårørende til en slik samtale når de skjønte at en pasient var inne i sin siste fase.

Etter dette gikk det 1 1/2 uke sovnet min far fredelig og stille inn <3

Vi fikk sterke reaksjoner fra utenforstående for valget vi valgte å ta, men vi visste av min far var bevisst, når han nektet å åpne munnen sin for å spise, så var det ikke vits i å tvinge ham. Hadde han bestemt seg for noe, var han ikke til å rikke. De mest ivrigste kritikerne mente vi drepte ham når vi tok bort den faste føden. Vi prøvde å forklare at avstøtningen av tennene hans var kroppens måte å gå i oppløsning på, og det var helt normalt i den siste fasen som han var i. På en måte valgte vi jo aktiv dødshjelp, men til vårt forsvar var min far allerede inne i sin siste fase, og det var snakk om et par uker. Den avgjørelsen vi måtte ta i for min far kan sammenliknes med avgjørelsen som pårørende til et familiemedlem som ligger i respirator om hvor vidt de skal slå den av eller ikke. Pasienten ligger bare i respirator, og det er bare respiratoren som holder pasienten i live. I en slik type situasjon må de pårørende gi sitt samtykke om respiratoren skal slås av.

Ved slike tilfeller synes jeg det er greit med den formen for aktiv dødshjelp. Man vet at pasienten ikke kommer til å leve når maskinen slås av, eller man vet at pasienten er inne i dødsfasen med snakk om 1-2 uker slik at det ikke er vits i å gi pasienten fast føde.

Så tilbake til den aktive dødshjelpen i Sveits som mange velger, og spørsmålet om vi bør få en slikt lovverk i Norge også. Jeg kan som sagt forstå at dødssyke pasienter med dødsdommen hengende over seg velger dette alternativet. De ser ikke noen utvei, og kanskje de vet et at sykdommen vil gi dem store og ulidelige smerter. Felles for disse er at deres avslutning av livet må godkjennes av leger.

Jeg ble rett og slett satt ut her om dagen da jeg har leste profilen til en ung jente i 20 årene som slet med flere forskjellige alvorlige psykiske lidelser bl.a. anorexi og spiseforstyrrelser som offentlig skrev på sin profil at hun hadde søkt om å få avslutte livet sitt i Sveits. Jeg leste kommentarene på profilen til denne jenta, og vennene hennes ba henne innstendig om å være tålmodig på veien mot å bli frisk. Hun skrev at hun ikke ville bli frisk, og det var det ingen som skjønte! Hver gang hun hadde forsøkt å ta selvmord, hadde hun blitt funnet. Det var hun lei av. Ja jeg skjønner at det er mye innvendig smerte ved psykologbehandlinger, og det er mye innvendig smerte når man skal skrelle skallet av løken for å komme til bunns i problemet til det som er årsaken til psykiske problemer. Det er kanskje lett for meg å si at for en person som sliter så mye med psykiske problemer handler det om å være tålmodig, og å gi behandlingen en sjanse.

Jeg håper for Guds skyld ikke de i Sveits godtar hennes søknad om å dø.I så fall er jeg redd for at dette blir en nødløsning for flere psykisk syke om å avslutte livet sitt i Sveits.

En annen jeg leste om var ikke dødssyk, men han hadde amputert begge føttene sine, og nå ville han til Sveits for å avslutte livet sitt. Han greide ikke å leve med at han hadde mistet to føtter.

Disse personene i eksemplene over er ikke norske. Hvis de får innvilget sine søknader om å avslutte sine liv pga psykiske problemer og amputerte føtter gir det fullstendig galt signal til andre med samme problemer. En person som har amputert begge føttene kan lære seg å leve et liv i rullestol. Ja jeg skjønner det ikke er et fullverdig liv for personen, men jeg tenker på de jeg kjenner som sitter i rullestol. Felles for de jeg kjenner, er at de har en ståpåvilje og et humør som gjør at jeg beundrer dem! Jeg har aldri hørt dem sutre en eneste dag, selv om de sikkert har god grunn til det.

Jeg håper Norske fastleger har litt innflytelse på sine pasienter før de tar et valg om å avslutte livet sitt i Sveits.

Selv er jeg skeptisk til aktiv dødshjelp i Norge, nettopp på grunn av at mange kan velge det som en alt for snar utvei. Hvis aktiv dødshjelp skal innføres i Norge, bør det klare og tydelige regler for hvem som skal få avslutte sine liv. Etter min mening bør det være de som har en alvorlig dødelig sykdom som bør få dette innvilget, og hvor sykdommen har kommet inn i en fase hvor det ikke er mer smertelindring og medisinsk hjelp å hente. De personene som velger aktiv dødshjelp og fastlegen eller behandlende lege bør signere et dokument som klart viser i hvilken fase av sykdommen pasienten kan avslutte livet sitt.

Ta et eksempel med en lungesyk pasient som venter på å få utført en lungetransplantasjon. I hans/hennes helsesituasjon har legene fremdeles håp om at pasienten skal bli frisk med en ny lunge, og i mine øyne blir det feil at den pasienten skal få innvilget å avslutte livet før alt av behandling er utprøvd. Ved en eventuell lov om aktiv dødshjelp, bør det være tydelige regler om at alt av medisinsk behandling skal være utprøvd før pasienten kan få innvilget søknaden om å avslutte livet sitt.

Jeg tenker tilbake da min far var på sykehjem. Mange vil kanskje si at han ikke hadde et verdig liv siden han de 2 1/2 siste årene ikke hadde språk og satt i en stol. Vi som kjente min far ut og inn kan trygt skrive under på at han hadde det bra til tross for at han var syk. Han responderte med smil når han var glad, og sykepleierne fortalte oss pårørende at de tolket ham som glad til tross for sin situasjon. Han strålte når det var underholdning, sang og andre aktiviteter. Når vi kom på besøk smilte han, og når vi spurte om han hadde det bra smilte han. Det var bekreftelse nok for at han hadde det bra. Vi vet kjempegodt at han ikke ønsket å komme på sykehjem, men framtiden kan man ikke spå. Min mor, min søster og jeg har i ettertid snakket om at hvis det var noe som het for aktiv dødshjelp ville vi aldri avsluttet livet til min far, for han var alt for glad i livet, og han sa mange ganger at han ville leve livet fullt ut til den dagen han døde av naturlige årsaker. Han ville aldri selv valgt å avslutte livet før tiden.

Jeg er redd for at hvis en lov om aktiv dødshjelp blir tillatt i Norge er det mange pårørende som kan velge å avslutte livene til sine kjære som er sterkt fysisk handikapet med store hjerneskader at de sitter i rullestol, ikke har språk og trenger kontinuerlig hjelp 24/7 for å greie seg.

Man hører ofte folk si: “Hva slags liv har de”? Det er ikke opp til oss å bedømme, for de som er så handikapet med store hjerneskader kan faktisk ha et godt og fint liv med sin sykdom. Jeg er redd for at det kan bli en “trend” at pårørende vil avslutte livene deres, fordi de mener de ikke har et verdig liv. Det blir fullstendig feil i mine øyne, for de som er så sterkt handikapet med store hjerneskader faktisk kan ha et kjempeflott liv, og de gir uttrykk både for gleder, sorger, når de er sultne, når de ønsker noe, og de har et spenn av register som de greier å gi uttrykk for på sin måte! Jeg har selv jobbet som spesialpedagog med elever som har vært så sterkt handikappet, og jeg har sett at de har det bra på sin måte.

Selv har jeg hørt noen begrunner at de er for aktiv dødshjelp for de som er sterkt handikappet med store hjerneskader si at det koster samfunnet så mye ved å ha dem på institusjon, og at det koster samfunnet mange penger at de skal ha hjelp døgnet rundt! Jeg blir fysisk uvel når jeg hører den begrunnelsen om at det er dyrt for samfunnet å ha dem på institusjon. Med en slik holdning viser det bare at den/de som mener dette ønsker å kvitte seg med dem, og at de mener at de er til byrde, noe de ikke er! Aktiv dødshjelp til personer med sterke handikap og store hjerneskader som ikke er i stand til å greie seg selv mener jeg ikke bør godkjennes hvis en slik lov skulle komme til Norge!

Hvis vi det blir tillat med aktiv dødshjelp i Norge bør de som ønsker å benytte seg av aktiv dødshjelp skrive under på et dokument om at det er deres ønske. Da vet de pårørende hans/hennes ønske å benytte seg av det. På samme måte så vet de pårørende at den/de som ikke ønsker å motta aktiv dødshjelp gjerne vil dø en naturlig død. Slikt respekteres! Da kan ikke de pårørende ta avgjørelse om at et kjært familiemedlem skal få aktiv dødshjelp mot hans/hennes vilje!

Hvis aktiv dødshjelp skulle bli tillatt i Norge bør det være opp til hver enkelt selv å bestemme om man vil benytte seg av det, for det er ingen som har rett til å si at andre ikke har et verdig liv. Hva om vedkommende selv mener at han/hun har et verdig liv?

Jeg er av de som håper på at aktiv dødshjelp ikke blir tillatt i Norge, og jeg håper på at de som velger å reise til utlandet for å avslutte sitt liv har sin fastlege og behandlende lege med seg i prosessen slik at det ikke blir gjort uoverveid i ren desperasjon over at man er oppgitt av helsevesenet her i Norge.

 

BILDER FRA TRIMTUR 11.03.2015 :)

I går onsdag 11.03.2015 startet jeg dagen med å ta min gåtur som jeg gjør 3-4 ganger uka. Jeg går da i 30 minutter, og det er kjempegodt å komme seg ut på en trimtur før man tar fatt på dagens oppgaver og gjøremål :)  

Været var kjempefint med sol fra skyfri himmel, og nok en dag med vårstemning :) Det ble til at jeg tok noen bilder på turen i går også :)

Sol fra skyfri himmel, og vårstemning :)

Etter solen snudde 21.12.2014 har vi fått lengre og lysere dager, og solen står høyere på himmelen :)

Det var kjempeherlig, for fuglene satt i trærne og kvitret og sang :)  

Solen gjennom grenene på treet :)

Tilfredsset Kapell, skyfri himmel og vårstemning er kjempeherlig :)

Solen over hustakene på nabohusene i veien hvor vi bor :)

Nå skal jeg dra av gårde, for jeg har en spillejobb på fløyta i begravelse. I ettermiddag skal jeg til veterinæren å vaksinere Nadina. Nadina skal være med på utstilling 28.03 – 29.03.2015, og da er reglene så enkle at kattene må være vaksinert 15 dager før utstillingen!

Ønsker alle mine blogglesere og bloggvenner en kjempefin torsdag :)  

MANDAG, NY UKE OG NYE BILDER :)

Riktig god mandag kjære bloggvenner og blogglesere :) Mandag, ny uke og nye muligheter :)  

I dag stod jeg opp som vanlig kl.08.00. Jeg er over hodet ikke noe frokostmenneske. Begynner alltid dagen med et glass med smoothie. Jeg lager smoothien litt tykkere som en slags yoghurt, og smoothien metter til lucnh for min del. 

Er helt avhengig av smoothie om morgenen. 

Ingrediensene jeg bruker i smoothien er: 

- Eplejuice

- Yoghurt med vaniljesmak eller gresk yoghurt

- 1 banan

- 1 mango

- 1 kiwi

- Frosne blåbær

- Frosne bringebær

- Litt hakkede mandler

- 1 – 2 ss med cocosafett (cocosafett er kjempebra for fordøyelsen, for håret og forbrenningen). 

I ettermiddag hadde jeg time til fysioterapeut. Tre dager i uken går jeg til fysioterapeut hvor jeg holder på med opptrening av skulderen min etter operasjonen jeg hadde i 2014. Før jeg dro til fysioterapeuten tok jeg min daglige gåtur. 

I løpet av natten hadde det snødd litt, og det lå bittelitt snø på bilen og på marka, men snøen smeltet bort i løpet av dagen.

Solen tittet jammen meg frem i dag også :)

Kjempefin sol på himmelen :)

Jeg brukte ca.20-30 minutt på turen min, og kom  hjem kl.11.00. Gikk i gang med å øve på fløyta. Torsdag har jeg spillejobb på fløyta i begravelse, og jeg øvde på de to sangene jeg skal spille ved begravelsesseremonien. Det er stort sett to sanger som går igjen ved begravelser når jeg spiller fløyte i begravelser, og det er Trondheimsnatt av Åge Alexandersen og J.S. Bach sin Siciliano. 

Dro til fysioterapeuten kl.13.00. Det går kjempefint med opptreningen av skulderen min. Hadde et lite uhell i januar. Det var glatt og isete utenfor lokalet hvor vi i koret hvor mannen min og jeg synger i, og jeg støttet meg litt vel hardt mot bilen for å ikke falle. Fikk meg støt i skulderen da jeg støttet meg. Det resulterte i at jeg fikk brist i noen  muskelfibre i skulderen, og jeg fikk smerter i skulderen. Jeg måtte kutte ut belastningen på styrken av skulderen. Nå er jeg smertefri igjen, og jeg har begynt med litt lett belastning igjen. Samtidig sliter jeg med betennelse i ankelen, men har tillatelse fra fysioterapeut til å gå turene mine i flatt terreng. Jeg er henvist til ortoped. 

Kom hjem fra fysioterapeuten kl.14.30, og da slappet jeg av før jeg begynte å forberede meg til korøvelsen. 

Denne uken er en roligere uke. I morgen kveld er det korøvelse med Heimklang, og vi sitter igjen med en kjempegod følelse etter vi sang på kortreffet lørdag 07.03.2015 :) Tilbakemeldingene vi fikk fra de andre korene som deltok på sangertreffet var kjempebra :D

Tusen takk til alle som leser bloggen min, og tusen takk til alle dere bloggvenner som kommenterer på innleggene mine :) Jeg setter kjempestor pris på dere alle sammen, og dere motiverer til til å fortsette å blogge :)

Hvis dere ønsker kan dere følge meg på Snapchat er dere hjertelig velkommen til å gjøre det, og dere er hjertelig velkommen til å følge meg. Brukernavnet mitt på Snapchat er: abyhakrilas

På Snapchat får dere ta del i dagliglivet mitt, og dere vil få førstehåndsoppdatering om kattene :)  

Dere kan også følge meg på Instagram: https://instagram.com/abynadina/

På Instagram legger jeg ut mage bilder som jeg tar i hverdagen, både naturbilder, bilder av kattene og fine bildemotiver som jeg synes er fine :)  

Jeg ønsker alle sammen en kjemepfin mandag, og ei kjempefin og god uke :)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NYE BILDER TATT 05.03 – 08.03.2015 :)

Når man ser gåsunger på greinene på trærne vet man at det går mot vår :)

Kjempefine tulipaner :) Tulipaner er vårblomster som jeg liker å pynte opp med :) Siden mannen min har tatt på seg ledervervet i Norges Korforbund Sør-Trøndelag, gikk han av som sekretær i koret, og da fikk han denne buketten som takk for fin innsats :)

07.03.2015 deltok vi i koret vårt på sangertreff. Alle korene som deltok sang 3-4 sanger hver, og etter konserten var det duket for middag, kaffe og kaker :) Her er to blide korvenninner :)

Koret som arrangerte sangertreffet har 30 års jubileum i år, og i den anledning fikk alle som var med på festen lukket valnøtt :)

Meg selv og Andreas (bass i koret hvor jeg synger) :)

Opprinnelig var det med regn og sterk vind, men da jeg oppdaget at det var fint vær med lettskyet og pent vær tok jeg på meg skoene og gikk en tur :) Sola var så og si med meg hele veien :)

Sol bak skyen :)

Dette høye bygget dere ser på bildet er Scandic Hotell Lerkendal, og jeg har alltid ment at bygget er for ruvende og stort. Jeg har også sagt hele tiden at jeg ikke skjønte hvorfor de skulle bygge et hotell akkurat der. Bare for noen uker siden stod det å lese i avisen at flere ansatte var permittert fra sine jobber på dette hotellet.  Hotellet vises i hvert fall!

BLOGGOPPDATERINGER MED BILDER :)

Vi har kommet til 03.03.2015, og det er den aller siste vintermåneden! Som trønder vet vi godt at det kan komme et par snøfall i mars før vi kan se at våren er rett rundt hjørnet. Selvfølgelig blir vi skuffet, men snøen som da kommer hjelper til å smelte bort den snøen som allerede ligger fra før.

Vi går mot vår :D Det er kjempeherlig å tenke på :) Vi har det lyst frem til 

På søndag blåste det kraftig hos oss, og jeg kjenner noen som var på vei med fly fra Gardermoen til Trondheim. De hadde hatt en litt vel heftig tur med kraftig turbulens da de skulle lande på Værnes. Det var folk som hylte ombord i flyet. Flyet avbrøt landinga, og satt nesen oppover igjen. Hun ene kunne fortelle at han ene flyverten sa at den landingen flyet hadde på Værnes på søndag var av hans topp 5 over verste landinger.

Jeg er kjempeglad for at jeg ikke var på det flyet. Huff, og huff! Jeg liker ikke turbulens når jeg flyr, og det har jeg opplevd storm i kastene ved innflyging til Værnes en gang for mye! Jeg har aldri vært så redd som jeg var den gangen. 

Hvis jeg må fly så flyr jeg, men om vinteren tar jeg heller toget nettopp med tanke pga at det er for j… å lande på Værnes. De sier Værnes er det absolutt verste flyplassen å lande på når det er vind. 

I går og i dag har vi hatt fint vær. Jeg var ute på min daglige trimtur, og da skinte solen kjempefint, og det var et typisk påskevær :)  

I kveld er det korøvelse med Heimklang. Til helgen som kommer skal vi synge på to arrangementer. Fredag 06.03.2015 skal vi synge på årsmøte i Coop Sør-Trøndelag, og 12 stk fra koret skal bistå med å servere gjestene med middag og kaffe etter vi har sunget. Dette oppdraget får vi betalt for :) Kjekke penger å ha med seg i korkassa :)

Lørdag 07.03.2015 skal vi være med på Sjetnekoret sin sangertreff sammen med 4-5 andre kor. På festen skal alle korene synge for hverandre, det blir middag, kaffe og drikke til maten. I tillegg med blir det dans til levende musikk. Jeg gleder meg :)

Det andre koret hvor jeg synger i skal ha øvingshelg 07.03-08.03.2015. Da skal vi øve mer på Mozart til konserten vi skal ha i september, og vi skal øve på det vi skal synge på landssangerstevnet på Levanger i juni. Selvsagt krasjer landssangerstevnet på Levanger med sangerstevnet til Norges Korforbund Sør-Trøndelag. Selv kommer jeg til å være med på midnattskonsert med Trønderkor på Levanger, og etter konserten setter jeg meg i bilen og kjører opp til Oppdal for å bli med på sangerstevnet der med Heimklang. Noen ganger må man bare dele seg i to, for man skal være to steder samtidig :)

I morgen onsdag 04.03.2015 er det årsmøte i Heimklang. Dit skal jeg. Synes det er viktig å være med på årsmøtet. Vi har som i alle organisasjoner de som kritiserer og kritiserer koret, men noen av de som har lett for å kritisere møter aldri opp på medlemsmøter eller årsmøter. Dette blir også sagt at det er viktig at så mange som mulig møter på årsmøtet, nettopp for å si sin mening. Derfor synes jeg det er kjempeviktig å møte på et årsmøte i en organisasjon, for da er man med og påvirker koret gjennom å gi sin stemme, og si hva man mener. Det som fattes av vedtak på årsmøte er det vi kormedlemmene ønsker :)

Tenkte å legge ut noen bilder fra gåturen min i dag :) Håper dere liker dem :)

 

 Kjempefin sol ute i dag :)

Ikke så mye snø på gatene i nærheten der vi bor :)  

Ikke så mye snø i denne gaten heller :)  

Samme gaten som bildet over sett andre veien :)

Jeg fant, jeg fat en snøflekk :D

Kjempefin sol, og påskestemning i Trondheim i dag :)

 

BILDER FRA GÅTUREN MIN 24.02.2015 :)

Tirsdag 24.02.2015 hadde vi et kjempefint og nydelig februarvær i Trondheim med sol og blå himmel. Det var perfekt for å ta bilder på trimturen min. Her skinner solen gjennom trærne :)

Tilfresset Kapell i kjempefint februarvær :)

Februarsolen skinner gjennom trærne :)

Ikke så mye snø i Trondheim i vinter heller.

Tre mot skyfri februarhimmel :)

Ikke så langt fra der vi bor har de laget en kjempekoselig park med treningsapparater, lekeapparater, fotballbane og en skøytebane om vinteren. Skøytebanen var rimelig tørrlagt nå ja.

Finalebanen like ved der vi bor :)

Trondheims gater snøfritt :)

Snøfritt i Trondheims gater :)

Snøfritt i gatene i Trondheim :)

BILLEDGLIMT FRA ØVINGSHELG MED DET ENE KORET JEG SYNGER I :)

Laget nye havrelefser på fredag :)

Hadde med havrelefsene som matpakke på øvingshelgen på det andre koret som jeg synger i :)

I Trønderkor hvor jeg er med øver vi på Mozart til Krönungsmesse i C-dur, og den er kjempefin :)

Kornoten på den ene satsen i Krönungsmssen :)

Kornoten på den ene satsen på Mozart sin Krönungsmesse :)

Kjekt med mobil stående på notestativet under korøvelsen som kan vise innspurten i VM på ski :) Til orientering var mobilen på lydløs :D

Kjempefine ord å huske på i en travel hverdag <3 :) Denne hang på skolen hvor vi øvde lørdag 21.02 og søndag 22.02.2015 :)

Denne satsen er en av de fineste i Krönungsmessen av Mozart :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Zalando:

Link til bloggen Pass på pus:

Instagramprofilen min:

Instagram

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Mandagstema:

Himmelsk:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter: