Get Adobe Flash player

JA BARE FORTSETT Å SKYLDE PÅ DEN SOM ER “HELT” USKYLDIG DU :)

Jeg: – Ja vel? Har jeg gitt deg skylden for noe du “aldri” har gjort? Når da? 

Dixie Rose: – Du matmor har gitt “uskyldige” lille katteprinsessen din skylden for at jeg erter mamma Nadina og Elvis, og det synes jeg er dårlig gjort av deg! 

Jeg: – Jeg har jo sett med egne øyne at du er utspekulert i din måte å erte Nadina og Elvis. 

Dixie Rose: – Nei det er Nadina og Elvis som erter meg!

Jeg: – Nei Dixie. Du kan finne på å snike deg opp bak mamma Nadina mens hun sitter og vasker seg, og så tar du tak i halen hennes. Etterpå piler du fort opp i fanget til matmor eller matfar for å søke ly, for da er Nadina litt irritert, for at du forstyrret henne.

Dixie Rose: – Nei. Det er mamma Nadina som forstyrrer meg, og det ser jo du også. 

Jeg: – Hva når du hver dag sniker deg inn på Elvis når du vil lekesloss. Da hopper du på ham bakfra, og Elvis lar seg ikke be to ganger å være med på å lekesloss litt. Når han blir litt for hard mot deg, kommer du opp i fanget til matmor eller matfar for å søke ly. 

Dixie Rose: Det er Elvis som hopper på meg først, og det ser du vel du også, eller er du blind kanskje?

Jeg: – Nei jeg er ikke blind, selv om jeg bruker briller og linser. Jeg ser med egne øyne at du er ei lita snikhøne som er flink til å erte du også på din måte. 

Dixie Rose: – Du må huske på at jeg lita, og absolutt helt uskyldig, og det er dårlig gjort av deg å gi meg skylden for noe jeg aldri har gjort, selv om jeg kanskje har ertet mamma Nadina og Elvis noen ganger ja.

Jeg: – Hva med godisbiten dere fikk i går kveld av matfar? Hvem var det som klasket labben i hodet på Elvis, og tok hans godisbit?

Dixie Rose: – Eh…. Det kan jeg ikke huske….

Jeg: – Vi kan si at du vil vel ikke huske det :)  

Dixie Rose: – Nå husker jeg det! Det var Elvis som prøvde å stjele min godisbit. Slik var det :) Akkurat slik :)

Jeg: – Det er ikke pent å skylde på andre lille venn <3 :)  

Dixie Rose: Jeg kan kanskje erindre at jeg kan ha klasket mamma Nadina eller Elvis på hodet, og tatt deres godisbit noen få ganger. Det er fordi de er så trege, og da er godisbiten min :)  

Jeg: – Lillemora mi. Du er nå kjempeherlig og god også da, og matmor elsker deg kjempehøyt likevel, selv om du er utspekulert i måten din å erte de to andre kattene på <3 :) Du er bare “litjsmusa” du :)

Dixie Rose: Jeg vet det :) Jeg er glad i deg jeg også matmor <3 :)  

Jeg: – Bare husk på at når du erter mamma Nadina og Elvis, så vil de ta igjen, og det er ikke pent å skylde på dem for at du erter først.

Dixie Rose: Jeg skal prøve å huske det, i hvert fall til i kveld :) Nå kan du klø meg bak øret matmor :) Åh det var kjempegodt ja :) Purr, purr, purr, purr, purr

 

220215_dixie_sofa2Her er prinsesse Dixie Rose som vet å spille helt “uskyldig” etter hun har ertet Nadina og Elvis <3 :)  

140215_dixie_sover_gardinstang5Ingen kunst for en abyssiner å sove på toppen av gardinstangen over taklyset på stålampa, for derfra får Dixie Rose varme <3 :)  

240215_dixie_nadina_sofa2Prinsesse Dixie Rose og mammaen dronning Nadina <3 :)  

060715_dixie_elvis4Prinsesse Dixie Rose og mammaen dronning Nadina <3 :)  

TREKNING AV MÅNEDENS LESER FOR SEPTEMBER 2015 :)

Da er det tid for trekning av månedens leser for alle kommentarer jeg har mottatt på bloggen min i september :) Gratulerer så mye til vinneren Irene :)

Alle blogglesere og bloggvenner som kommenterer på bloggen min i oktober, er med i trekningen av å bli “Månedens leser” for oktober :) Vinneren vil bli trukket en av de første dagene i november :)

OKTOBER, NY HØSTMÅNED, OG NYE MULIGHETER :) “MÅNEDENS BLOGGER” BLIR OFFENTLIGGJORT I MORGEN 02.10.2015 :)

Det er allerede blitt torsdag, og det er 01.10.2015! Ute regner det, og det et hustrig høstvær!

Jeg var en tur på butikken i sted, og jeg kom hjem søkkvåt! Fint vær til å kose seg innendørs med koselige gjøremål :)

Jeg håper alle sammen har en kjempefin torsdag :) Dagen begynte kl.08.00. Etter en deilig dusj smakte morgenkaffen kjempegodt, og det var tid for å kose meg med avisen. Jeg begynte dagens øving på tverrfløyta kl.10.30, og øvde frem til kl.13.30. Gikk meg en tur på butikken, og nå har jeg slappet av med en kopp kaffe, og kost meg med å lese bloggene til bloggvennene mine som jeg leser fast :)

I går onsdag fylte mannen min 47 år. Om formiddagen vasket jeg leiligheten, ryddet og bakte kaker til mannen min skulle ha kaffegjester.

Kl.17.00 kom broren til mannen min, og tvillingsønnene hans. Kl.18.00 kom søsteren min, min yngste nevø og min mor, og kl.20.00 kom det et vennepar på besøk :) Når er blitt voksne, er det ikke gavene som der det viktigste. Det som betyr aller mest er å få besøk fra familie, slekt og venner som man elsker høyest <3 :)

Tirsdag var det korøvelse, og vi bestemte at vi skal delta på en korfestival i York i England i mai 2015! Gjett om jeg gleder meg kjempemasse til det da :) Har aldri vært i England før, og det skal bli en kjempestor opplevelse å få komme dit ja :)

Mandag 28.09.2015 hadde jeg spillejobb på fløyta, og det gikk kjempebra.

På lørdag 03.10.2015 skal vi i bursdagsselskap til niesen min :) Hun hadde også bursdag i går 30.09.2015.

Fredag 25.09.2015 etter jeg hadde tatt vippeextension, gikk jeg inn til sentrum. Der traff jeg min gode venne Mari, eller Catzycats som hun kaller seg på bloggen. Mari var i Trondheim i forbindelse med et kurs gjennom jobben sin. Vi gikk en tur på en kafé, og tok en lunch sammen, og det var kjempekoselig :) Det var kjempekoselig å sitte og prate :) Vi hadde så mye å prate om, og praten gikk i ett sett på oss :) Jeg var sammen med Mari til klokka var 16.30 om ettermiddagen, og timene gikk alt for fort :) Det regnet og var litt kjølig ute, og vi gikk ikke så mye i byen. Når vi først traff hverandre, var det like koselig å sitte å prate, for vi hadde så mye å snakke om :)

Jeg fikk tatt ett bilde av Mari, før mobilen gikk tom for strøm, men ett bilde er bedre enn ingen :)

 

 Min gode venninne Mari (Catzycats) i Trondheim :) Bildet er utydelig pga regn.

Det har ikke vært vær til å fotografere så mye pga at det har regnet de siste dagene, og da blir ikke bildene jeg tar med mobiltelefonen noe særlig fine. Når jeg går trimtur, drasser jeg ikke rundt med speilreflekskameraet, for det er tungt å ha med seg. På trimturene mine fotograferer jeg med mobilkamera.

I hele september har jeg gått turer 3 dager i uken, og det er kjempegodt. Ortopeden ringte meg for å høre hvordan hælen min var med smerter. Jeg fortalte ham at hælen er vond, og han mente at turgåing får holde 3 dager i uka. Har fått vurderingstime på ortopedisk poliklinkk før operasjonen i desember, men det kan være jeg får komme inn tidligere. Ortopeden mente at det er bedre å gå tur 20 – 30 minutter 3 ganger i uka, enn ingen :)

Jeg kjenner jeg har fått opp kondisen etter trimturene mine, og målet er å fortsette med trimturer 3 dager i uken utover høsten!

Ønsker å dele noen flere bilder jeg tok forrige uke på en av mine trimturer :) Bildene ble tatt 24.09.2015, og været var kjempenydelig med sol og blå himmel :)

Kjempefine høstfarger på bladene ute i naturen :)

Høstfarger på bladene på busker og trær :)

Denne blomsten er nå avblomstret etter sommeren.

Høstfarger på bladene på dette treet også :)

En rose til alle som jeg setter kjempestor pris på <3 :)

Litt korhumor i hverdagen :) Kjenner igjen dette her ja fra koret jeg selv dirigerer, og koret jeg synger i selv :) Som dirigent må man ha tålmodighet :)

I morgen fredag 02.10.2015 kunngjør vinneren av “Månedens leser” for september 2015! Vinneren får tilsendt et gavekort på 250,- kr fra Rema 1000. Gavekoret kan benyttes i alle Remabutikker i hele landet :)

Jeg ønsker alle mine kjære bloggvenner og blogglesere en kjempefin torsdag :)

 

 

 

 

 

 

 

HAR FÅTT KJEMPEFLOTT VIPPEEXTENSION HOS AUDRAS SKJØNNHET OG VELVÆRE :) (Sponset innlegg)

I går fredag 25.09.2015 var hadde jeg fått time til å sette på vippeextension på vippene mine hos Audras Skjønnhet og velvære.

Jeg har fra før korte øyenvipper, noe alle i familien min har, og da eieren av salongen farget vippene mine og brynene mine tirsdag 22.09.2015 ønsket hun å gi meg vippeextention :)

 

Her kan dere gå inn for å få en oversikt hva slags behandlinger dere kan få hos Audras Skjønnhet og Velvære:  http://www.karmaklinikken.com/413523780

Når dere kommer til Audras Skjønnhet og Velvære, vil dere møte eieren som er kjempehyggelig, positiv, ærlig og gjestfri. Dere vil bli tatt i mot som en prinsesse.

Eieren av Audras Skjønnhet og Velvære vektlegger at behandlingen som blir utført skal være naturlig, og det er noe av det viktigste jeg vektlegger når jeg velger en skjønnhet- og velværesalong!

Jeg var kjempespent på resultatet av vippeextensionbehandlingen jeg skulle ta i går, for jeg har jo sett andre som har vippeextension at det lyser falske vipper på lang avstand.

Det første hun spurte om var om jeg brukte briller, og det måtte jeg innrømme at det gjør jeg. Jeg bruker både briller og linser. Da sa det seg selv at vippeextension ikke kunne bli for lange, for de kan komme bort i brilleglassene.

Jeg satte meg til rette i stolen, og gjorde meg klar til behandlingen. Den kom til å ta en times tid. Holdt på å sove flere ganger mens jeg satt der i stolen. Noe så avslappende og kjempedeilig!

Jeg fikk tatt noen bilder fra behandlingen :)

Vippene mine før extension ble satt på.

Under behandlingen av vippeextension :)

Vippene mine etter behandlingen :)

Vippene mine med nye extension :)

Dere aner ikke hvor kjempefornøyd jeg ble :)  Med hånden på hjertet følte jeg at vippene ble meg!

Har fått kommentarer fra flere som har sett vippene mine at de ser kjempenaturlige ut :)

Jeg er kjempefornøyd :)

Til dere som ønsker å prøve vippeextensionbehandling bør dere absolutt prøve Audras Skjønnhet og Velvære! Dere kommer til å bli strålende fornøyde :)

NB!!! Til alle dere som bor i Trondheimsområdet, og som leser bloggen min vil dere få 20% rabatt på alle behandlinger som gis på Audras Skjønnhet og Velvære! 20% folkens! Dere må oppgi kodeordet “Katt” når dere bestiller time, og det er noe jeg anbefaler dere med hånden på hjertet! Mobilnummeret er: 463 41 056.

Tusen, tusen hjertelig takk for den kjempeherlige og flotte behandlingen jeg fikk på Audras Skjønnhet og Velvære <3 :)

 

 

 

 

EGENPLEIEDAG HOS AUDRAS SKJØNNHET OG VELVÆRE :) (Sponset innlegg)

September måned går ubønnhørlig mot slutten, og når høstmørket setter inn, er det kjempegodt med litt egenpleie og velvære slik at man kan føle seg vel :) Det tror jeg vi har godt av alle sammen, og man skulle faktisk vært flinkere til å unne seg det. Man føler seg automatisk mer feminin når man får stelt negler, bryn og øyenvipper :)

Damer på min alder ønsker jo også å se bra ut, og vi synes det er kjempegodt med egenpleie hvor vi får gå til frisøren, farge vipper, farge brynene våre og fikset neglene våre.

I dag var det tid for å ordne neglene mine med shellac, farge øyenbryn og viper.

 

 Behandlingen fikk jeg utført på Audras Skjønnhet og velvære:  http://www.karmaklinikken.com/413523780

Audras Skjønnhet og Velvære  ligger i lokalene til Klinikk Karma.

Audras Skjønnhet og velvære ligger sentralt i Trondheim Sentrum, nærmere bestemt Kongens gt.60. Det er lett å komme seg dit med buss og trikk.

På Audras Skjønnhet og velvære kan du få følgende behandlinger: Vipper og bryn, pedikyr, manikyr, hårfjerning med voks, massasje (klassisk, rygg og nakke, fotmassajse og Thai fotmassasje) og piercing. 

 Når du kommer inn døren er det et kjempekoselig venterom med sofa man kan sitte å slappe av i.

Når man kommer inn på venterommet, føler man med en gang en avslappet og rolig atmosfære, og for meg som kunde har det mye å si når det gjelder førsteinntrykket.

Inne på behandlingsrommet til Audras Skjønnhet og velvære var det lyst og kjempekoselig. Som kunde følte jeg meg velkommen fra første sekund. Servicen av eieren av Audras Skjønnhet og velvære var kjempetopp, og jeg følte at jeg ble godt ivaretatt :)

 Arbeidspulten hvor eieren av Audras Skjønnhet og velvære utfører manikyrbehandling :)

Ikke minst et kjempebra utvalg av farger på shellacene til kundene :) Her var det farger for en hver smak.

Neglene mine før behandlingen.

Fjerning av gammel gelishlakk måtte bort.

Neglene ferdigstelt med neglebåndsolje, døde negleceller er fjernet, neglene filt i fassong, og shellac er klar til å tas på :)

Neglene ferdigbehandlet, og ny og kjemepfin shellac er tatt på. Jeg ble i hvert fall kjempefornøyd med resultatet :)

Neglene mine med shellac på :)

Hele tiden mens eieren av salongen jobbet med neglene mine, forklarte hun hva hun gjorde, og hvorfor hun gjorde det hun gjorde. Jeg lærte mye om negler og stell av negler av å høre henne fortelle underveis i behandlingen :) Det er kjempeviktig for meg som kunde å få tips og råd om hva man bør gjøre når man skal pleie neglene sine!

Da innehaveren/eieren av Audras Skjønnhet og velvære jobbet med neglene mine, merket jeg med en gang at hun var faglig dyktig, og hun kunne faget sitt kjempegodt :) Faglig dyktighet hos en som jobber med skjønnhet og velvære er kjempeviktig for kunden sin trygghet, og med hånden på hjertet følte jeg den tryggheten!

Etter at manikyrbehandlingen var ferdig, var det tid for å farge vipper og bryn :)

  Vippene og brynene mine før farging.

Vipper og bryn etter fargingen, og jeg selv ble kjempefornøyd.

Da eieren av Audras Skjønnhet og velvære skulle farge vippene og brynene mine, var hun tydelig på at det skulle se naturlig ut. Jeg syntes resultatet ble kjempefint, og ikke minst naturlig :) Hun var så behagelig og lett på hendene da hun nappet brynene mine. Normalt synes jeg det er litt ubehagelig når jeg napper brynene mine selv, men jeg holdt på å sovne i stolen der jeg satt. Så behagelig var det :)

Jeg har vært hos andre skjønnhet- og velværesalonger før, og hos noen få salonger har jeg fått et inntrykk av at de leter med lupe for å finne en feil hos kunden. Hos en skjønnhet- og velværesalong jeg var på for noen år siden, mente hun som behandlet meg at jeg måtte ta botox og restylane for å stoppe utviklingen av rynkene mine. Hun sa rett ut den gangen at det var ikke pent med voksne damer med rynker! I protest den gangen reiste jeg meg opp, takket for meg selv, og gikk ut døren. Jeg satt hele tiden med en følelse at de var litt nedlatende mot voksne damer som skulle ta skjønnhetsbehandlinger, og de ansatte var opptatt med å tygge tyggegummi, og å se seg selv i speilet hvor pene de var.

Hovedinntrykket mitt på Audras Skjønnhet og velvære, er at hun kanskje har mer voksne kunder. Førsteinntrykket mitt som jeg sitter igjen med, var at skjønnhet- og velværesalongen til Audras var en jordnær og kjempekoselig salong :) Som kunde er det absolutt det viktigste når jeg skal velge en skjønnhet- og velværesalong.

Jeg vil med hånden på hjertet anbefale dere som bor i Trondheimsområdet å prøve en skjønnhet- eller velværebehandling hos Audras. Dere kommer garantert til å bli kjempefornøyde! Jeg ble i hvert fall kjempefornøyd :)

Prismessig ligger Audras Skjønnhet og velvære under mange av de andre skjønnhets- og velværesalongene, og for meg er det avgjørende hvilken skjønnhet- og velværesalong jeg vil velge!

Dersom du ønsker å få fikset neglene dine, fikse på vippene og brynene dine, velg Audras Skjønnhet og velvære!

 

 

 

 

 

 

SOSIALE SPILLEREGLER OG KRANGLING, ELLER MANGELEN PÅ SOSIALE SPILLEREGLER OG KRANGLING :)

Vi mennesker har mye å lære av dyrene våre. Det kan jeg skrive under på som har 3 katter jeg elsker over alt på denne jord <3 :) Ta f.eks. mine tre katter. De går kjempegodt sammen, de har lært seg å respektere hverandre, de bryr seg om hverandre og de viser faktisk omsorg for hverandre. Det at kattene viser omsorg for hverandre la jeg merke til i sommer da Nadina brakk to bein i baklabben sin. Nadina måtte være i et hundebur i 6 uker for å unngå at hun skadet seg. I alle de 6 ukene så viste både Dixie og Elvis at de brydde seg om Nadina. De var ofte i nærheten av buret for å se om hun hadde det bra, og de kunne legge seg ned utenfor buret. Nadina fikk komme ofte ut for å ligge og kose seg på fanget. Da kom både Elvis og Dixie bort til Nadina og slikket henne på hodet. Det er kattenes språk for at de bryr seg om andre katter.

Hvis jeg reiser på katteutstilling med to av kattene, og en av kattene må være hjemme, savner den katten som er hjemme de som er borte. Kattene mine er vant til å være tre stk, og kattene kjenner tydelig på savn de også på sin måte.

I en katteflokk på tre stk, er det en som er sjef, eller rettere sagt dronning. Som regel er dronningen i en katteflokk den eldste hunnkatten, og gjerne katten som har født kattunger. Dronningposisjonen vil vedvare helt inntil at en annen hunnkatt får kattunger. Da vil den hunnkatten få dronningposisjonen i flokken.

De andre kattene må innrette seg etter dronningen, og det er ikke bare å komme å yppe seg med dronninga. Da sier dronninga i fra.

I likhet med oss mennesker har katter sosiale regler de må følge, for hvis ikke blir det krangling og bråk. Ta f.eks. hos oss. I hver sin sofa har jeg to puskepelsputer som kattene elsker å ligge på. Det er min eldste abyssinerhunnkatt Nadina som har førsteretten å ligge på disse putene. Dette vet både Dixie og Elvis. Hvis Elvis ligger på den ene puta i sofaen, og Nadina også tilfeldigvis vil ligge på den samme puta, er bare et blikk fra Nadina nok til at Elvis flytter seg. Det vil si. Elvis har skjønt de sosiale spillereglene for at dronning Nadina bestemmer. Katter som ikke skjønner disse sosiale reglene havner lett i krangling og bråk med andre katter. Disse sosiale spillereglene lærer kattene når de er kattunger i lek med kullsøsken og oppdragelse og lek med kattemor.

Et annet godt eksempel er hvis Dixie eller Elvis ligger i fanget på mannen min eller meg, og Nadina også vil ligge i fanget, kommer hun bare bort og stirrer den katten som ligger i fanget dypt i øynene, og det blikket fra Nadina er nok til at Elvis og Dixie må gi fra seg fanget til henne :)

Hvis verken Dixie eller Elvis hadde skjønt de sosiale spillereglene om å akseptere Nadina som dronning i kattetrioen, hadde det blitt uro og slossing mellom kattene. Den dagen evt. Dixie får kattunger, må Nadina og Elvis lære seg til å akseptere Dixie som dronning. Dixie sin måte å vær dronning på, kan være helt annerledes enn Nadina sin.

Mye handler om psykologi og sosial atferd til kattene. Katter som har vokst opp uten kullsøsken, vil kanskje ofte ha vanskeligheter med å forstå de sosiale spillereglene i samvær med andre katter, og de kan også i noen tilfeller utvikle atferdsproblem siden de ikke har lært det grunnleggende i samspill i samvær med kullsøsken og kattemor.

I en av kullene jeg hadde ble det født en kattunge (hannkatt). Han ble nok en bortskjemt guttekatt, og han fikk oppmerksomehten fra både kattemor, en annen abyssinerhunnkatt jeg hadde, kattepappen og huskatten jeg hadde. Jeg merket etter hvert som han ble eldre at han ikke hadde de sosiale spillereglene inne. Når han lektesloss med noen av de andre voksne kattene mine gav han seg ikke. Han gikk rett på, og gikk løs på den katten han lekesloss med. Resultatet var at den katten som han lekesloss med ble lei måtte si fra på en bestemt måte. Det hendte av og til at han da heller ikke gav seg, men da fikk han seg et rapp med labben. Når den hannkatten ble eldre, kom han ofte i konflikt med de andre kattene her hjemme. Da jeg skulle selge ham, var det bevisst at jeg søkte etter en familie hvor han kunne være alenekatt uten andre katter, for innkjøringen blant andre katter kan være vanskelig for et “enebarn”. Tilbakemeldingene jeg har fått om ham, er at han er fantastisk og kjempeherlig kosegutt <3 :)

Hos katter som hos mennesker er det sosiale samspillet mellom kattene i en katteflott kjempeviktig. Studerer man samspillet mellom kattene i en katteflokk vil man tydelig se at de kommuniserer med hverandre på sitt vis.

Jeg blir kjemperørt når jeg tenker tilbake på hvor snille og gode Elvis og Dixie var mot Nadina i sommer da hun hadde skadet seg, og de er fremdeles kjempesnille.

Det samme viste seg da Elvis flyttet hit i mai. De to første ukene feste Nadina og Dixie mot Elvis, men så ble Elvis akseptert som et likeverdig medlem at kattetrioen <3 :) Dixie måtte bli 100% trygg på den lille “rødreven”, og Nadina måtte bli 100% trygg på at Elvis ikke truet hennes “dronningstatus” :)

På mange måter vil jeg si at katter, eller dyr generelt, er mye flinkere til å skjønne sosiale spilleregler enn hva vi mennesker er. Kattene tøyer ikke strikken når en annen katt viser med kroppen at nok er nok.

I kattetrioen her hjemme er ingen krangling eller ufred. Abyssinertrioen min aksepterer hverandre, de tar vare på hverandre, de viser omsorg for hverandre, de beskytter hverandre, de er kjempesosiale med mennesker, de leker og de finner på små rampestreker som matmor tilgir dem for for og de er avhengige av hverandre.

Jeg elsker min tre kjempeherlige abyssinere <3 :) De viser meg at vi mennesker har mye å lære av dyr!

 

Godpusejenta min Dronning Nadina <3 :) Fotograf: Maria Westling http://www.wmartphoto.se/

Godpusejenta mi Nadina <3 :)  Fotograf: Maria Westling http://www.wmartphoto.se/

Godpusejenta min Prinsesse Dixie Rose <3 :)

Godpusejenta mi Dixie Rose <3 :)

Godpusegutten min Prins Elvis <3 :)

Godpusegutten min Elvis <3 :)

HILS PÅ ABYSSINERAPEKATTEN DIXIE ROSE <3 :)

Min yngste abyssinerhunnkatt Dixie Rose er helt klin gærn etter banan! Bare jeg går i skapet der hvor bananen ligger, kommer Dixie pilende etter meg for å sikre seg at hun også skal få en smakebit :)

Abyssinerapekatten min Dixie Rose som elsker banan <3 :)

EI KJEMPEFIN UKE ER OVER, OG JEG ØNSKER ALLE SAMMEN EN KJEMPEFIN OG GOD HELG :) NB! Bli med på kåring av månedens leser!

Fredags ettermiddag, og helg :) Det må jeg si er en kjempeherlig tanke :) I dag stod jeg opp kl.07.50, dusjet, ordnet meg i stand, leste avisen og tok en kopp kaffe før jeg dro av gårde på fløytespillejobb i begravelse.

Når jeg kom jeg tok jeg meg en trimtur, og det var kjempegodt :) Det duskregnet, og det var godt å komme inn etterpå :)

Vi har grått vær og regn, og det er høstguffent vær ute. Fint vær til å kose seg innendørs denne fredagsettermiddagen ja :)

I helgen er jeg gressenke. Mannen min har reist til Sandefjord på ledersamling gjennom Norges Korforbund sentralt. Han kommer hjem på søndag.

Planen  i kveld er å slappe av, kose opp med stearinlys, kose med kattene mine, strikke og se på Norske Talenter :) Jammen er det mange kjempeflinke talenter som er med, men også noen som burde gått flere ganger i seg selv når det gjelder å ikke ha talent. Jeg skjønner ikke hvorfor folk som ikke har et talent stiller opp på Norske Talenter? Det eneste de gjør er å dumme seg litt ut! Jeg skjønner at noen kan stille opp for show, men det får være måte på. Jeg kjenner jeg blir flau på deres bekostning når de står på scenen og dummer seg ut. Må virkelig TV2 sende dette? Slike deltakere burde vært skånet for seg selv. I morgen ettermiddag får jeg besøk av en venninne som kommer innom til en kopp kaffe etter hun er ferdig på jobben. Det blir kjempekoselig å sitte å prate, og vi har alltid mye å prate om når vi treffes :)

Jeg minner om at 30.09.2015 trekker jeg et gavekort fra Rema 1000 på 250,- kr som går til “Månedens leser”. Alle som har kommentert på bloggen min nå i september måned er med i trekningen, og jo flere gang du kommenterer, jo flere ganger har nettopp du sjanse til å vinne :)

Jeg synes en slik kåring er kjempekoselig, for det er kjempekoselig å sette pris på leserne mine som tar seg tid til å kommentere på innleggene mine :) Jeg setter kjempestor pris på dere alle sammen <3 :)

Uken her har gått kjempefort. Tirsdag 15.09.2015 var det korøvelse med koret som mannen min og jeg synger i. Onsdag 16.09.2015 var jeg på redaksjonsmøte i Bel Canto (koravisen til Norges Korforbund Sør-Trøndelag). I går var jeg og trente til fysioterapeut og i dag spillejobb på fløyta :)

Jeg har ikke hatt så mye tid til å fotografere denne uka. I dag når jeg gikk tur regnet det, og da tar jeg ikke kameraet ut.

Vi dele noen få bilder som jeg tok på onsdag da jeg gikk ned til sentrum. Det var lettskyet pent vær, så det var fint vær å fotografere i :)

Jeg håper dere liker bildene mine :)

 

På Elgeseter Bru, og i bakgrunen ser dere Festningen i Trondheim.

Bildet er tatt fra Elgeseter Bru, og dere ser Nidelven stille og vakker du er :)

 Bildet tatt fra Elgeseter Bru, og dere kan skimte Byåsen i det fjerne. 

I Bel Cantoredaksjonen har vi en som er kjempeflink til å lage mat, og disse wienerbrødene var kjemepgode :p

Jeg ønsker alle mine blogglesere og bloggvenner en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg :) Ta vare på dere selv <3 :)   

 

 

 

ER DET Å VELGE VIRKELIG EN “BOREGERPLIKT”? DET ER JO EN RETTIGHET VI HAR!

Kommunevalget 2015 er over for i år, og i Trondheim var seierherren Arbeiderpartiet, men Miljøpartiet De Grønne gjorde også et bra valg i Trondheim i år :) Det blir i hvert fall spennende fire år i Trondheim Kommune, og Arbeiderpartiet i Trondheim er jo kjent for å åpne for nye samarbeidspartier :)

Når det kommer til kommunevalg er er vel kommunevalget mer personavhengig enn når det er stortingsvalg. Jeg tror kanskje på mindre steder f.eks. på bygda, har befolkningen et tett og nært forhold til ordføreren sin. Folk flest kjenner ordføreren privat, og ordføreren vet hvem befolkningen på stedet er.

Husker da Marvin Wiseth var ordfører for Høyre i Trondheim i flere år. Folk flest stemte jo på ham fordi de likte ham som person. Flere jeg har pratet med sier de stemte på ham, fordi de likte ham.

Likevel tror jeg kanskje at kommunevalg blir personlig kanskje er mer rådende på bygda enn i en stor by.

I år har jo det vært fokusert på Kirkevalget, og folk som er medlemmer av Den Norske Kirke har blitt oppfordret til å bruke sin stemmerett. I år er det mange av Kirkens ansatte som personlig har oppfordret til å stemme Åpen Folkekirke, fordi de ønsker en endring, og spørsmålet her er likestilling av vigsel mellom homofile/lesbiske og heterofile.

Jeg har selv flere venner fra da jeg var med i TenSingkor som har utdannet seg til prester, og jeg har organistvenner som jeg kjenner fra da jeg studerte musikk mastergrad og gjennom begravelsesspilling på tverrfløyta som alle har gått offentlig ut på sine facebookprofiler og bedt facebokkvennene stemme Åpen Folkekirke!

Skal kirka være en kirke for hele folket må det en endring til. I år virker det som om det var mye mer oppslutning på Kirkevalget enn tidligere år, og det er kjempebra at folket engasjerer seg :)

Jeg synes det er viktig å bruke stemmeretten man har til å gi sin stemme, og jeg mener at de som velger å avstå fra å stemme, ikke kan komme å klage på valgresultatene. De har jo ikke brukt rettigheten sin til å evt. forbedre det som skjer i f.eks. lokalpolitikken.

Det samme blir i en organisasjon/idrettslag hvor medlemmene oppfordret til å delta på årsmøte eller generalforsamling. Et årsmøte/generalforsamling er en unik måte til å få medbestemmelse over organisasjonsutviklingen, valg av styre osv. Dessverre viser det seg i det fleste organisasjoner at flesteparten i organisasjonen/idrettslaget kanskje aldri møter på årsmøtene/generalforsamlingene. Likevel er mange av de som ikke møter frem ivrige i å kritisere det som skjer innad i organisasjonen/idrettslaget. De har jo ikke vært med og stemt, og da mener jeg at de må godta valget og bestemmelsen som ble besluttet på årsmøtet/generalforsamlingen!

 

 Jeg brukte min stemmerett ved Fylkes- og Kommunevalget i dag :)

Som medlem i Den Norske Kirke brukte jeg også stemmeretten min til å stemme der :)

Noe annet jeg har fundert litt på, er at folk sier “Borgerplikt” når man stemmer. Det er jo ikke en plikt vi har, men en rettighet vi har. Vi kan la være å stemme ved et Kommune- eller Stortingsvalg. Tenk på mennesker i mange land hvor de som uttaler seg om det politiske systemet kan risikere å bli drept for å si sine meninger. Slik har vi ikke det i Norge. De kan bli drept for ikke å stemme slik myndighetene vil. Derfor synes jeg ordet: “Borgerplikt” er et galt begrep. Man kunne heller kalle det “Borgerglede”.

Håper dere mine kjære bloggvenner og blogglesere er fornøyde med Valget 2014 :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVORDAN UNNGÅ Å BLI EN USERIØS BLOGGER OG HVORDAN BLI TATT SERIØST SOM BLOGGER? TIPS TIL OSS BLOGGERE OG BLOGGLESERE!

Som blogger siden 2007 har jeg lest og sett mange blogger. Det finnes kjempemange flinke bloggere der ute :) I vår bloggverden er alle bloggene unike på hver sin måte. Jeg leser både blogger til bloggere som er 40 +, og jeg leser også bloggere til de som er yngre. Det viktigste for meg er at bloggen må gi meg noe, og det viktigste for meg er at bloggen jeg leser skal fange min interesse. Hvis ikke bloggen fanger min interesse, går jeg fort ut, og jeg kommenterer minst mulig hos den bloggeren, og jeg orker ikke lese bloggen.

Det skal ikke stikkes under en stol at jeg siden 2007 har sett ganske så heftige bloggkrangler hvor to bloggere har vært uenige under en diskusjon, og diskusjonen har utviklet seg til en heftig bloggkrangel med innlegg og motinnlegg om hverandre frem og tilbake.

Jeg synes det blir flaut og pinlig når jeg ser slikt skjer, og en slik høylydt krangling skjer blant bloggere i absolutt alle aldersgrupper, dessverre.

 

I det følgende vil jeg gi noen tips og råd til hva du ikke bør gjøre for å få stempelet som en useriøs blogger:

 - Bloggeren blogger om sin hverdag, interesser og deler bilder med dine lesere.

- Bloggeren skaffer deg faste bloggvenner som følger seg, og som kommenterer fast bloggen sin.

- Bloggeren fremstår som kjempehyggelig, koselig, og imøtekommende, og bloggeren fronter at alle må få lov til å ha sine egne meninger, og at det er viktig å akseptere hverandre for sine meninger.

- Til å begynne med er innleggene og kommentarene kjempekoselig å lese, men….

- Etter hver som bloggen former seg, begynner bloggeren å blogge om kontroversielle temaer, og gjerne med temaer som bloggeren vet kommer til å provosere leserne.

- Bloggeren shouter de samme kontroversielle innleggene flere ganger om dagen, for man vil jo ha oppmerksomhet på bloggen sin.

- Bloggeren har kommentargodkjenning hvor kun kommentarer hvor leserne er enige med bloggeren slippes igjennom.

- Kommentarer hvor leserne ikke er enige med seg slippes ikke igjennom kommentarkontrollen.

- Bloggeren forsøker å fremstå som seriøs, og godkjenner noen få kommentarer hvor leserne er uenige med seg.

- De få kommentarene hvor leserne er uenig med bloggeren får gjerne et frekt svar!

- Bloggeren er raskt ute med å hevde at leserne som ikke har samme oppfatning som seg selv for å være nettroll og mobbere.

- Bloggeren tror at innlegg som skrives på forskjellige blogger omhandler seg selv, selv om innleggene ikke gjør det!

- Bloggeren tar på seg en offerrolle som mobbeoffer, og påstår hårdnakket at hun/han blir mobbet.

- Bloggeren utpeker seg selv til “uskyldig” mobbeoffer for at leserne skal synes synd på seg.

- Bloggeren ser ikke at det var h*n som begynte, for det er alltid alle andre sin feil.

- Bloggeren skriver et innlegg på bloggen sin som tydelig er myntet på navngitte bloggere slik at de involverte vet at innlegget er myntet på dem.

- Innleggene som skrives stemmer ikke virkeligheten med hva som faktisk har skjedd!

- De involverte parter får ikke anledning til å forsvare seg, for kommentarene slippes ikke igjennom kommentarfilteret.

- Folk trekker seg unna bloggen, for de vet hvilken type blogger de har med å gjøre.

En slik måte på blogge kan føre til mistrivsel på bloggstedet, og bloggere som har en slik fremtoning vil etter all sannsynlighet miste lesere, noe de kanskje ikke innser selv. Disse type bloggerne vil dessverre ikke bli tatt seriøst av lesere.

 

Vil du fremstå som en seriøs blogger i andres øyne bør du gjøre følgende: 

- Blogg om temaer som interesserer deg, og som du vet at du er god på. Det er da du får en ærlig og ekte blogg.

- Finn din egen bloggstil.

- Ikke kopier andres måte å blogge på, for det vil blogglesere gjennomskue.

- Hvis du velger å ha kommentarkontroll, slipp i det minste igjennom alle kommentarer du får inn, selv om man får inn kommentarer fra blogglesere som stiller seg kritisk, eller stiller et spørsmålstegn til det du skriver. Jeg har stor forståelse for at de aller styggeste kommentarer som man får inn ikke blir publisert.

- Ikke forvent at leserne dine er enige med deg i ulike temaer du skriver om.

- Svar bloggleserne dine på en høflig og saklig måte, selv om du ikke er enig med dem.

- Ikke beskylde bloggleserne for å være mobbe hvis de skriver at de er uenige med deg, dersom du som blogger velge å blogge om et kontroversielt tema. Uenighet har aldri vært i nærheten av å være mobbing.

- Vær saklig og begrunnet selv i dine svar, og forvent gjensidig saklighet tilbake fra dine blogglesere.

- Vis at du verdsetter bloggleserne dine ved å kommunisere med dem. Husk at bloggleserne dine tar seg tid til å kommentere på nettopp din blogg!

 

Til dere som er blogglesere vil jeg gi dere følgende råd:

 - Dersom du kommer over et blogginnlegg som du blir provosert av å lese, klikk på X-knappen i hjørnet på PC’n, og gå ut fra bloggen.

- Så lett er det, men så vanskelig for mange blogglesere!

- La vær å lese bloggen igjen om du føler du blir så irritert av å lese det bloggeren skriver.

- Irriterer bloggen deg så mye, lat som om bloggen ikke eksiterer.

- Det er du selv som velger å lese blogginnlegg hos en blogger som irriterer deg.

- Dersom du ser en overskrift hos en blogger som du blir provosert og irritert av å lese, ikke gå inn på bloggen for å la deg provosere.

- Dersom du absolutt vil skrive en kommentar hos den bloggeren som irriterer deg, ikke send kommentaren med en gang. Vent litt med å sende kommentaren til du er blitt roligere.

- Vær saklig når du kommenterer.

- Ikke gå til personangrep mot bloggeren.

Blogging skal være en lystbetont hobby for oss alle sammen, og ingen vil at hobbyen sin skal bli ødelagt. Vi må alle sammen ta et felles ansvar for hvordan vi ønsker at bloggmiljøet skal være.

Respekt og toleranse for hverandres meninger, holdninger og synspunkt er tre kjempeviktige begreper som man må tenke på både som blogger, og som bloggleser.

Ønsker alle en kjempefin søndagskveld :)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Zalando:

Quality Hotel Panorama:

Instagramprofilen min:

Instagram

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter: