DIETTMAT ER SÅ ABSOLUTT IKKE KJEDELIG :)

Det er onsdag eller “lillelørdag” som vi kaller det. I morgen er det fridag og helligdag.
 
 
Vi våknet til solskinn for første dag på mange uker, og vi Trøndere lurte på hva den gule dingsen på himmelen var for noe. Det var solen 🙂 Det er meldt godt vær i morgen og på fredag. Endelig skal vi blåfrosne Trøndere få lov til å nyte ett par dager med sol 🙂
 
 
Dagen min begynte med at jeg laget laget frokost. Nå er jeg inne i en periode hvor jeg spiser havregrøt med proteinpulver, blåbær og en liten teskje med økologisk peanøttsmør på 🙂 Havregrøt står på planen på dietten min 🙂 Tok så en kopp kaffe, leste avisen.
 
 
Etterpå gikk jeg kardioøkten min (rask gange over stuegulvet) 450 x 8 m = 3,6 km. Gjorde så styrketreningsøkten min som i dag var helkroppsøkt. Kjempegodt å være ferdig med treningen i rett tid på dagen.
 
 
Etter treningen øvde jeg på tverrfløyta i 1 1/2 times tid.
 
 
Kl.13.00 spiste jeg lunch. På diettplanen var det knekkebrød med kalkunpålegg, agurk og eple. Koste meg med lunchen og en kopp kaffe.
 
 
Kl.15.00 hadde jeg time til fysioterapeuten min hvor jeg skulle gå på tredemølle. Det er kjempeviktig å gå på tredemølla for å myke opp tåa, og jeg får ikke smerter i tåa når jeg går på tredemøllen.
 
 
Gikk 5,5 km/t på hastighet, og jeg gikk 3,6 km. Det var over all forventning, for før alt ble stengt gikk jeg mellom 5,3-5,4 km/t i hastighet på tredemølla. Utholdenheten min har blitt bedre med egentreningen jeg har holdt på med, og det er jeg kjempefornøyd 🙂 Jeg har time til fysioterapeuten min torsdag en uke for å gå på tredemølla.
 
 
Kom hjem kl.16.00. Når mannen min kom hjem spiste vi middag. På diettmenyen min stod det proteinomelett med kalkunbacon. Da bruker jeg ett egg og ren eggehvite som jeg pisker sammen, og det er kjempegodt 🙂
 
 
Den som tror at diett betyr det samme som å sulte seg tar helt feil. Enda har jeg igjen mat på dagens matplan.
 
 
Treningen går også kjempebra, og det går kjempefint å trene styrke 4 ganger i uka 🙂 Jeg får virkelig energi av å trene.
 
 
Synes det er kjempegodt å ha en matplan med mine makroer som er tilpasset meg. Maten på planen er kjempegod 🙂 Selve maten er temmelig likt det som Grete Roede har på sine matplaner.
 
 
I morgen reiser mannen min opp til Namdal hvor familien hans bor. Han skal besøke sin mor for å hjelpe henne med nettbrettet vi har kjøpt til henne. Siden det er flere i familien til mannen min som er i risikogruppen vil vi ikke vær så mange om gangen som besøker dem. Da er det bedre at mannen min reiser oppover alene. Jeg får heller bli med senere i sommer når vi vet hvordan det går med restriksjonene. Svigermor er 86 år, og hun er redd for smitte. Det forstår vi kjempegodt! Mannen min kommer hjem på søndag igjen.
 
 
I denne koronatiden har ikke søsteren min og jeg fått lov til å møte vår mor, og vi synes det er kjempetrist, men når vi ser hvor travelt pleierne som jobber på omsorgsboligen har det har vi stor forståelse for at det er restriksjoner for å besøke beboerne der. Selv om det er omsorgsbolig hvor moren vår bor regnes det som institusjon på linje med sykehjem siden det jobber pleiere der 24/7.
 
 
Vi har sett hvor travelt pleierne har det, og det siste de trenger er at noen av beboerne skal bli smittet av korona. Søsteren min og jeg ringer moren vår en gang i uka, og det setter hun kjempestor pris på.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder av diettmaten jeg spiser, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂 Jeg blir aldri lei maten, for maten er kjempegod 🙂
 
 

Ikke noe er som å begynne dagen med havregrøt med proteinpulver, blåbær og peanøttsmør på 🙂 Favoritten min på diett nå 🙂

 
 

Lunchen min med knekkebrød, kalkunpålegg, agurk og eple 🙂

 
 

Middag med karbonadedeig, kokt blomkål, kokt brokollig og mager cottage cheese på 🙂

 
 

En annen middagsfavoritt er proteinomelett som består av egg, eggehvite, kalkunbacon, gressløk og tomat 🙂

 
 

Kveldskosen min er mager cottage cheese, med diettvennlig karamellsaus med lite kalorier i og mandler 🙂 Smaker kjempegodt 🙂

VÅR 17.MAI I ORD OG BILDER <3 :)

Det har blitt 20.05.2020, og 17.mai er over for i år. Jeg gleder meg alltid til 17.mai, for jeg synes dagen er en kjempekoselig dag. Jeg elsker å ha på meg bunaden min, og jeg bærer bunaden min med stolthet <3 🙂
 
 
Selv om mannen min og jeg ikke har unger har vi likevel planer sammen familie og venner 17.mai. Begge to liker 17.mai, og vi synes 17.mai er en viktig dag. Tidlig på dagen når det er 17.mai ser vi på toget hvor eldste ungen til min niese går sammen klassen sin.
 
 
Kl.13.00 bruker vi å dra ned til sentrum for å se på borgertoget. Om ettermiddagen pleier vi å være på besøk til familie eller venner av oss til grilling eller kaffeselskap.
 
 
I år var det merkelig å våkne opp 17.mai, for det var en rar dag hvor ting ikke var som det pleide. Følte det som en tomhet jeg aldri har kjent på før.
 
 
Det var stille i gaten og i nabolaget ellrs. Normalt sett på en 17.mai hører vi lyden av slagverk og marsjerende korpsmusikanter i det fjerne etter flaggheising på sykehusområdet.
 
 
Vi stod opp kl.08.00, og hang opp flagget. Kokte oss kaffe, og hadde en avslappende morgen 🙂 Satte på 17.mai-sendingen fra TV2, og da kom jeg litt i 17.mai-stemning. Etter TV2 var ferdige med programmet sitt slappet vi av med 17.mai-sendingen fra NRK 1. Da kom jeg i 17.mai-stemning, og da fikk jeg følelsen som jeg bruker å ha 17.mai med litt småkribling i magen 🙂
 
 
Kl.13.00 da hele Norge skulle synge Nasjonalsangen “Ja, vi elsker” sammen ble det en sterk følelse. En sterk følelse av fellesskap og kjærlighet til hverandre, og kjærlighet til Norge som nasjon.
 
 
Det var rørende å se på Kongefamilie når de dro ut til folket. Du verden for en kjempeflott Kongefamilie vi har <3 🙂
 
 
17.mai-sendingen på NRK 1 gjorde at jeg fikk en kjempefin 17.mai-stemning 🙂
 
 
Kl.16.00 gjorde vi oss klar, for kl.17.00 var vi invitert på 17.mai-middag og kaffe hjemme hos et vennepar av oss. Tenkte å ha på bunaden min, og jeg hadde gledet meg til å ha den på. Det kunne jeg bare glemme 🙁
 
 
Ble kjempelei meg da jeg innså at bunaden min måtte henges tilbake i skapet. Ikke fordi at bunaden var for trang. Stakken på bunaden falt rett ned da jeg tok på hektene, og stakken var alt for stor. Vesten var slamsete og stor, og den var ikke fin på meg en gang. Da ble jeg kjempelei meg 🙁 Slukøret måtte jeg henge tilbake bunaden i skapet, men trøsten er at skjorta er strøket ferdig til neste år 🙂 Ha, ha, ha 🙂 Jeg valgte å ha på meg en kjole jeg kjøpte i februar.
 
 
Vi hadde en kjempekoselig ettermiddag og kveld hos venneparet vårt, og vi fikk servert god middag, kaffe og pavlova. Satt og pratet og koste oss 🙂
 
 
17.mai ble en kjempekoselig 17.mai <3 🙂
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder som jeg tok, og håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Pyntet med 17.mai-lys på salongbordet 🙂

 
 

Pyntet med 17.mai-lys på spisebordet 🙂 Jeg elsker å pynte opp til de forskjellige høytidene 🙂

 
 

17.mai pyntet vi opp med grønt løv og flagg, og det ble kjempefint p verandaen 🙂

 
 

17.mai-pynt på verandaen vår 🙂

 
 

Det Norske flagget i rødt, hvitt og blått 🙂

 
 

17.mai-bilde av godpusejenta mi Hera <3 🙂

 
 

Pavlovakaken som venninnen vår hadde bakt til vi kom 🙂

BILDER FRA KJEMPEKOSELIG UTFLUKT TIL FJÆRA VED SJØEN :)

I midten av april hadde vi en ukes tid med sol og godt vær, og det måtte vi selvsagt utnytte.
 
 
På slike solfylte dager liker vi å ta turen ned til sjøen, og vi har en fast plass hvor vi buker å dra.
 
 
19.04.2020 fant vi ut at vi skulle ta turen til fjæra på stamstedet vi buker å dra. Stedet ligger ca. 25 minutter å kjøre litt utenfor Trondheim. Vi fikk med oss en korvenninne av oss som ikke var sein å be.
 
 
I fjæra tente vi bål, og satt og pratet. Har med oss hver vår stol, ett pledd (hvis det blir kjølig) og en kopp te/kaffe/frukt m.m. Vi fikk oppleve en kjempefin og magisk kveldshimmel, og magisk solnedgang 🙂
 
 
Bare det å sitte og høre på bølgeskvulp, høre sjøfuglene, se en kjempefin kveldhimmel og en magisk solnedgang gjør at tiden står stille, og man er på en måte i evigheten <3 🙂 Jeg kunne ha sittet i flere timer å nyte de magiske øyeblikkene det er å være i fjæra ved sjøen en vakker vårkveld 🙂
 
 
Tok noen bilder jeg ønsker å dele med dere 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Det var en kjempefin aprilkveld vi hadde 🙂

 
 

Kjempegodt å varme seg ved bålet 🙂

 
 

Måser er fugler som hører hjemme ved sjøen ja 🙂

 
 

Ved sjøen hører måseskrik hjemme 🙂

 
 

Magisk å sitte og se på en kjempefin og vakker kveldshimmel når solen er i ferd med å gå ned 🙂

 
 

Kveldssolen lager et maleri på himmelen og i sjøen med kjempenydelige farger, og det er som om tiden står stille 🙂

DETTE ER MIN VÅR, OG ENDELIG ER JEG MED I “TEAM JEG LIKER” KULL 10 :)

Så har vi kommet til mai måned, og landet holder på å åpnes litt etter litt fra koronastegning. Jeg tror de fleste ser frem til det. Håper bare at folk følger helsemyndighetenes råd om avstand m.m, og folk i samme rom. Regner med hvis smitten øker nå kan vi risikere at vi får restriksjoner igjen, og derfor håper jeg inderlig at alle gjør som vi får råd om.
 
 
Jeg beundrer alle lærere og alle de yrkesgrupper som brått fikk en bratt læringskurve når det gjelder digitalt verktøy i jobbene sine som f.eks. lærere som måtte ha hjemmeskole med elevene sine og prester som streamet gudstjenester over nettet.
 
 
Snakket med ei som jobber som lærer i ungdomsskolen. Hun fortalte at hun fort lærte at det ikke var lurt å ha alle elevene inne samtidig på det digitale læringsverktøyet som skolen bruker. Hun fortalte at der måtte hun ta inn en gruppe av elevene. Jeg tror dette at lærerne måtte ha undervisning på nettet har gjort at de har funnet både styrker og svakheter med læringsverktøyet de bruker.
 
 
17.mai står foran oss, men i år er barnetogene avlyst. Selvsagt er det kjempetrist, og særlig for ungene siden 17.mai er ungenes dag. Skal dagen bli en fin Nasjonaldag er det vi voksne som må gjøre 17.mai fin for ungene. Hvis vi voksne sprer negativ stemning om at 17.mai blir en trist dag, vil også ungene kjenne den negative stemningen. 17.mai blir slik vi ønsker den skal være.
 
 
Jeg håper av hele mitt hjerte at alle barnefamilier og alle som feirer 17.mai får en kjempefin feiring av Nasjonaldagen vår <3 🙂 Sammen skal vi gjøre Nasjonaldagen til en positiv dag 🙂
 
 
Jeg ble operert i tåa for halux valgus 23.03.2020, og mandag 04.05.2020 fikk jeg fjernet bandasjen. Det var kjempegodt 🙂 Tå var kjempefin, og den var helt rett. Det har den ikke vært på mange år! Den var hoven og tykk etter operasjonen.
 
 

Bildet av tåa mi tatt da jeg skulle skifte bandasje 🙂

 
 
Nå jobber jeg med å myke opp tåleddet, og det gjør jeg med å gå på foten. Jeg har på meg joggesko, og går frem og tilbake over gulvet for å myke opp tåleddet mitt. Utendørs må jeg ha på meg en spesialsko, for jeg får ikke på meg utesko på foten.
 
 
Innendørs får jeg nå på meg adidasslippersene mine, og jeg får til å gå med dem. Jeg kjenner at tåa er stiv i leddet ja, men det er ikke rart. Ortopeden satte inn 4 små skruer i hælbeinet. Ja, ja, ja 😀 Jeg har ingen skrue løs nå 😀 Ha, ha, ha 😀
 
 
Jeg gleder meg kjempemasse til å få på meg vanlige sko, og til at jeg får begynt å gå turer utendørs 🙂 Det skal bli kjempeherlig 🙂
 
 
Da Norge ble stengt pga koronapandemien ble jo treningssalen hos fysioterapeuten og treningssennteret stengt. Før jeg ble operert i foten gikk jeg trimturene mine ute, og jeg begynte med en gang med hjemmetrening med utstyret jeg hadde tilgjengelig som flasker med vann, treningsstrikk og gymmatte. Hvis jeg hadde ventet med å komme meg i gang med hjemmetrening er jeg stygt redd for at jeg hadde kommet inn i en vondt sirkel. Jeg ble inspirert av å se på forskjellige treningssnappere og instagrammere sine videoer, og hentet tips til hjemmetrening fra dem.
 
 
Mannen min og jeg gikk til anskaffelse, og vi kjøpte tre sett med vektmanualer, og jeg kjøpte to lengre treningsstrikk som kalles for power band. De strikkenene kan du få motstand når du kjører knebøy, markløft, stående roing m.m. Det var en super investering til hjemmetreningen. Derfor har hjemmetreningen min gått kjempebra.
 
 
Jeg trente helt frem til jeg ble operert i foten 23.03.2020, og hadde en pause på 1 1/2 uke pga operasjonssmerter i tåa. Etter 1 1/2 uke fikk jeg til å gå på foten inne med en spesialsko som jeg hadde, og da klarte jeg å komme i gang med gåtrening for å få kroppen i aktivitet. Satte meg på en stol og gjorde styrketrening med strikkene og vektene.
 
 
Etter hvert begynte jeg å gå raskere og i et høyere tempo med spesialskoa, og jeg klarte å gå 100-200 ganger frem og tilbake over stuegulvet. Det er 8 meter fra veranadadøre til kjøkkenvinduet. Så klarte jeg etter hvert å gå 450 meter frem og tilbake. Det blir tilsammen 3,6 km. Klarte å gå i raskt tempo slik at jeg kjente pulsen. Takket være spesialskoen klarte jeg å komme meg i gang med gåing i raskt tempo.
 
 
11.04.2020 var jeg endelig tilbake der jeg slapp med gåøktene mine over stuegulvet med spesialskoen på, og jeg kom meg opp i å gå 450 x 8 m = 3,6 km i rakst tempo. Da var jeg stolt, og etterpå gjorde jeg styrketrening med strikkene og vektene mine. Det var kjempeherlig 🙂 Siden 11.04.2020 har jeg gått frem og tilbake over stuegulvet (3,6 km) i raskt tempo hver dag. Bruker ca. 35 minutter, og det er jeg kjempefornøyd med 🙂 Søndager tar jeg fri. Jeg gjør styrketrening 3-4 dager i uka. Det er kjempeherlig 🙂
 
 
Må ærlig innrømme at jeg gleder meg til at treningsrommet til fysioterapeuten og treningssenteret åpner igjen. Som fysioterapeuten sa det så er hjemmetreningen jeg har hatt vedlikeholdstrening for å holde seg i form, og det blir lettere å komme seg i gang på treningssenteret når man har trent jevnlig gjennom disse ukene 🙂
 
 
Nå går jeg til fysioterapeut for å få treningsøvelser for å myke opp tåa, og det er godt 🙂
 
 
Når det gjelder vekta var jeg bekymret for vekta skulle gå oppover når jeg ikke fikk trent som jeg var vant til, men jeg har vært stabil. Har gått ned 2 kg, og det er ikke bra. Jeg må passe på at jeg får i meg nok mat slik. Vet jo at det tar 2 år før kroppen stabiliseres etter en slik vektnedgang som jeg har hatt, og jeg er kjempestolt for at jeg har greid å holde vekta stabil 🙂
 
 
Har tatt en utfordring, og det er å bli med i teamet til Anette Marie Antosen som heter for “Team Jeg Liker”. Anette Marie har denne bloggen: http://www.anettemarie.no/. Hun stilte i bikini fitness selv, og etter hun selv stilte opprettet hun det første kullet i “Team Jeg Liker”. Har fulgt med på alle kullene til “Team Jeg Liker”, og jeg har blitt inspirert. Jeg ble utrolig inspirert over jentene som var med i “Team Jeg Liker” sin “Vekt Jeg LIker”. De var til stor motivasjon for at jeg også begynte å like trening 🙂
 
 
Jeg søkte om å få bli med i i 2016, men da turte jeg ikke. I april 2020 så jeg en annonse om at “Team Jeg Liker” skulle starte “Team Jeg Liker” kull 10″ ett onlinekull meldte jeg meg på 🙂 Det var nå eller aldri fant jeg ut.
 
 
Jeg sendte en søknad om å få bli med, og jeg fikk plass 🙂 I teamet er vi over 50 stk fra 18 år og oppover. Vi er også noen voksne på min alder, og det er kjempeflott 🙂 Alle kommer fra forskjellige deler av landet 🙂 Vi har alle forskjellige mål med hvorfor vi ville være med i “Team Jeg Liker”.
 
 
Målet mitt med at jeg meldte meg på “Team Jeg Liker” er å få lære mer om kosthold og trening. Jeg trenger hjelp til å ha en diettplan for å holde vekta mi stabil. Coachen som har utformet kostplanene våre har 20 års erfaring. Alle vi som er med på teamet har diettplaner som er tilpasset oss personlig. Min diettplan er tilpasset meg og mine forutsetninger.
 
 
Selv har jeg valgt at jeg kan ha en dag i uka hvor jeg kan unne meg noe godt. Det er fordi at jeg skal ikke ned i vekt, men holde vekta stabil slik at kroppen min kan venne seg til den nye vekten. Ett av målene jeg har er å øke treningsøktene mine fra 3 dager i uka som jeg har gjort nå til 4 dager i uka. Jeg har jo et lite ønske om at jeg kan få litt muskler i løpet av disse ukene jeg er med i teamet 🙂
 
 
Hvis noen trodde at diett er lite mat må de tro om igjen. Selv har jeg hatt problemer med å få i meg all maten, for det er så mye.
 
 
Begge coachene Anette Marie og Christian er supre, og de motiverer oss hele tiden på onlinegruppa vår med gode ord, tips og råd. Hvis det er noe kan vi alltid ta kontakt med dem.
 
 
Jeg har laget en facebookside som heter: “Aldri for sent”. Den kan dere finne her: https://www.facebook.com/Aldri-for-sent-Toril-sin-livsstilsside-108981464145671/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARD-EcAyRPVBgS1EsrHs5RJ2hB5K2r0s3vLb-XW2cij471DbvNa6sMYVCChaJfxxTSa0Yu5IvHTF_2WJ
 
 
Facebooksiden jeg har opprettet vil handle om livsstil, helse og trening, og jeg håper at andre kan bli inspirert av meg slik har blitt inspirert fra andre. Der vil jeg dele treningsvideoer, oppskrifter m.m som jeg håper inspirerer andre.
 
 
Har også opprettet meg en ny instagramkonto som er i tilknytning til facebooksiden. Her er instagramprofilen min: https://www.instagram.com/aldri_forsent/
 
 
Dere er hjertelig velkommen til å følge meg på facebooksiden og på instagramprofilen min 🙂
 
 
Jeg vil beklage mitt fravær fra bloggen, men smertene etter operasjonen i tåa har vært vond, og det har tappet meg for krefter. Blogging har da blitt nedprioritert. Nå er jeg tilbake igjen med friskt mot 🙂
 
 

Et bilde jeg tok av spesialskoen min og krykkene mine før jeg skulle ta en gåøkt over stuegulvet 🙂

 
 

Bildet ble tatt mens jeg satt og ventet på å få komme inn på røntgen av tåa 🙂

RAMPELYSETS GLUPSKE ULVER PÅ KVINNEGUIDEN!

Som dere vet er jeg engasjert i problematikken digital nettmobbing, og særlig anonym digital nettmobbing på diskusjonsforum hvor forummedlemmene kan være anonyme når de skriver.
 
 
Mitt blogginnlegg handler om mobbingen som foregår spesielt på Kvinneguidens Rampelysforum i ulike tråder der. I flere Rampelystråder foregår det ren mobbing og hets rettet mot blggere/influencere og kjendiser, og jeg reagerer på at anonyme får lov til å sitte på et offentlig forum å skrive slike kommentarer!
 
 
Jeg kommer til å trekke frem noen eksempler fra ulike Rampelystråder, og husk det er eksempler! Hvis jeg velger å trekke frem tråden som handler om Sophie Elise betyr ikke det at blogginnlegget mitt handler om mobbing av Sophie Elise. Blogginnlegget mitt er skrevet på generelt grunnlag!
 
 
Jeg kjenner jeg blir kjempesint og rasende over anonyme sin lavmålte og stygge oppførsel på offentlig diskusjonsforum, og særlig på anonyme på Kvinneguidens Rampelystråder.
 
 
På slike diskusjonsforum sitter forummedlemmene bak anonyme nick, og ytrer seg så stygt og nedlatende om andre mennesker (bloggere, influencere, kjendiser) som de aldri ville ha gjort hvis de måtte ha skrevet kommentarer under sitt fulle og riktige navn! Man ville heller aldri ytret seg så stygt i det virkelige liv til andre mennesker.
 
 
Anonymitet er kjempebra, og alle sammen av oss har retten på vår side til å være anonyme når vi ønsker å skrive vår mening på nettet i forskjellige nettforum.
 
 
Ytringsfriheten har vi alle sammen av oss rett til å ha, og ingen skal være redde for å ytre våre meninger hverken i dagliglivet eller på nettet. Når man kommenterer som anonyme i kommentarfelt på diskusjonsforum på nettet er det noe jeg kaller for: “Ytringsfrihet under ansvar”.
 
 
På noen diskusjonforum ser det ut som om anonyme tror de kan skrive hva de vil så lenge de gjemmer seg bak det å være anonym. Dette kommer særlig til syne på diskusjonsforumene Kvinneguiden og Jodle.
 
 
På Kvinneguiden har de forskjellige diskusjonsforum med forskjellige underliggende diskusjonsemner. Et diskusjonsforum har f.eks emnet: “Trening og kosthold”. Diskusjonsemnet “Trening og kosthold” har andre underliggende diskusjonstråder som har med trening og kosthold å gjøre. Samme gjelder et diskusjonsforumet som handler om emnet Religion. Da finnes det diskusjonstråder som handler om Islam, en diskusjonstråd som handler om Kristendom osv.
 
 
Jeg er ikke medlem av Kvinnegudien, og kommer heller aldri til å bli det, men jeg leser på noen av forumene som handler dyr, kosthold og trening, psykologi, religion, reise, kunst og kultur. På disse diskusjonsforumene på Kvinneguiden har de som kommenterer en hyggelig og koselig tone mot hverandre 🙂 Det er kjempekoselig å lese hva de skriver der 🙂
 
 
Et forum på Kvinneguiden heter for Rampelyset. Rampelyset har flere underliggende diskusjonstråder. En tråd handler heter for “Bloggere”, og en annen tråd heter for “Kjente personers virke”. Under tråden “Kjente personers virke” finnes det tråder som handler om tidligere influencere, YouTubere, tidligere bloggere, kjendiser m.m.
 
 
På begge trådene “Bloggere” og “Kjente personers virke” foregår det alt for mye mobbing og drittslenging blant de anonyme brukerne som skriver. Jeg kjenner at jeg koker av sinne på måten noen av de anonyme brukerne på Rampelyset ytrer seg om andre mennesker.
 
 
Det er en stund siden jeg var innom Rampelyset sist, men da jeg var innom i påsken var det like mye mobbing, drittslenging og personhets som det alltid har vær!
 
 
Her er en link til Kvinneguidens Rampelyset slik at dere selv kan gå inn for å se: https://forum.kvinneguiden.no/forum/298-rampelyset/
 
 
På Rampelyset finner man noen gjengangerne som sitter og skriver i diskusjonstrådene: Nasse Nøff, MaleficentAurora, Citha, J.., Justlooking, pøbelsara, Gorilla, Birdo, Panzerpølsa, Miranda 16, Heartgirl og flere andre. Det er eksempler på hva de anonyme brukerne kan kalle seg.
 
 
Man skulle tro at noen av brukerne som sitter og kommenterer og ytrer seg om bloggere, influencere, kjendiser m.m. kjente dem privat. Sannheten er at de fleste som sitter og ytrer seg om bloggerne, influencerne og kjendiser m.m. selv velger å følge dem på sosiale medier.
 
 
Der sitter de og følger med bloggerne/influencerne/kjendisene m.fl. på sosiale medier som instagram, blogg og snapchat. Etterpå løper de rett inn på en av trådene på Rampelyset for å fortelle hva vedkommende blogger/influencer/instagrammer har gjort eller sagt. Dette blir gjort for å bruke dette mot vedkommende blogger/influencer/kjendis. De leter med lys og lupe etter noe å kritisere disse bloggerne/influencerne/instagrammerne/kjendiser for. Bare det ligger et hårstrå skeivt kan det bli et tema på trådene.
 
 
De som ytrer seg på trådene på Rampelyset glemmer at de selv har valgt å følge bloggerne/influencerne/snapperne/kjendisene på deres sosiale medier. Ingen absolutt ingen tvinger dem til å følge dem! Det bare å trykke “avfølg”, men nei da! Følges skal det samme hva!
 
 
Hvis utenforstående skriver at det bare er å “avfølge” går “ulvene” rett til angrep på de som kommer med forslaget. Det forslaget vil de ikke høre på, for “ulvene” mener selv at de har retten på sin side å følge med dem på sosiale medier!
 
 
I de fleste tråder på Rampelyset foregår det direkte stygg mobbing av bloggere/influencere/kjendiser. Det er mobbing i form av latterliggjøring, ryktespredning, sverting av vedkommendes rykte, negativ omtale av kropp og utseende, hetsing, spekulasjoner og flere er setter medisinske diagnoser som f.eks at en blogger/influencer/kjendis er ustabil.
 
 
Som utenforstående ser det ut som om det er noen faste gjenggangere som skriver på trådene på Rampelyset, og de har tydeligvis blitt en fast gjeng. Noen av den faste Rampelysgjengen som skriver er enige med hverandre, og de hyller og støtter hverandres meninger. Man kan sammenlikne dem som glupske som opptrer i flokk!
 
 
Noen av de glupske ulvene fra den faste gjengen på Rampelyset og Jodle går heller ikke av veien for å kontakte barnevern hvis de finner det for godt, og det har vært bloggere som har opplevd å få en bekymringsmelding rettet mot seg. Jeg har selv sett på et par tråder hvor de har hylt om at de skulle kontakte barnevernet!
 
 
To bloggere har personlig fortalt at noen har sendt bekymringsmelding til barnevernet, og dèt uten at de som meldte dem kjente dem personlig, men kun ut fra hva de delte på blogg og sosiale medier! Da har de som går til det skrittet store problemer, og de skulle tatt en god pause fra blogglesning!
 
 
På tråden som handler om Sophie Elise oppdaget noen av gjengen at Sophie Elise skulle få seg en hundevalp. De begynte med en gang å diskutere hvorvidt Sophie Elise var en ansvarlig dyreeier eller ikke, og noen mente at Sophie Elise var en dårlig dyreeier fordi Sophie Elise sin første hund ble boende hos foreldrene hennes, kattene til Sophie Elise flyttet hjem til foreldrene hennes i Harstad og foreldrene overtok en annen hund som Sophie Elise hadde fått tak i seg.
 
 
Det kritikkergjengen ikke tenker over var at Sophie Elise da hun fikk tak de to kattene og hunden som flyttet hjem til foreldrene hennes i Harstad, var at hun var i begynnelsen i 20 årene, og hun bodde en liten leilighet midt Oslo. Nå er Sophie Elise 25 år gammel, hun har et eget hus og et fast forhold som har vart i over 3 år!
 
 
Nei da, det tenker ikke noen av den Rampelysgjengen over. De sitter offentlig på tråden som handler om f.eks. Sophie Elise og truer med at de skal følge nøye med hvordan hun behandler hunden, og de sitter og truer med å kontakte mattilsynet hvis de mener Sophie Elise er en dårlig dyreeier!
 
 
På skjermbildet under som jeg har lånt fra en tråd å Rampelyset viser nettopp hva noen av Rampelysgjengen kan finne på. Noen går ikke av veien for å kontakte sponsorer og samarbeidspartnere til en blogger/influencere/kjendiser for å prøve og få spolert samarbeidsavtaler m.m, og etterpå sitter de og hyller hva de har gjort i den tråden det gjelder! Det er så lavmålt gjort!
 
 

 
 
Det er på tide at noen av gjengen på Rampelyset begynner å få seg et liv! De lever seg sånn inn i bloggere, influencere og kjendiser sitt privatliv, og de glemmer at det er mye av privatlivet til bloggere, kjendiser og influencere de ikke får se, for bloggere, influencere og kjendiser er kjempeflinke til å skjule det aller innerste av sine liv.
 
 
Selv koker jeg av sinne når jeg leser at medlemmer på diskusjonstråder som handler om bloggere, kjendiser eller influencere vil kontakte barnevern, mattilsyn, sponsorer og samarbeidspartnere kun etter å følge med dem på blogg eller sosiale medier! En ting er sikkert, og det er at de som sitter og truer med slikt ikke skiller mellom fantasi og virkelighet!
 
 
Av og til hender det at det kommer en og annen inn på trådene, og kanskje vedkommende bruker skriver en støttekommentar for en blogger/influencer/kjendis som vedkommende synes blir stygt behandlet. Det skal jeg hilse å si ikke blir populært mottatt!
 
 
De glupske ulvene tar ikke fem flate øre for å angripe vedkommende som måtte ha en annen mening enn dem som kanskje ikke er så populært å skrive. Det er ikke populært å støtte f.eks. Mette Ask, Caroline Berg Eriksen, Sophie Elise, Helene Drage, Prinsesse Märtha Lousie m.m som har sine egne tråder på Rampelyset.
 
 
Den som skriver støttende kommentarer til bloggere/influencere/kjendiser i en tråd som handler om dem på Rampelyset blir fort møtt med nedlatende kommentarer som: “Du har ikke satt deg inn i saken”, “Les deg opp før du uttaler deg”, “Du skal være den siste til å si noe”, “Du er ny på Rampelyset så du har ikke peiling”, “Du er et nettroll”, “Kom ikke her å ødelegge diskusjonen” og mye mer. Vedkommende som evt prøver på å skrive en støttekommentar til den gjeldene bloggeren, influenceren eller kjendisen som blir omdiskutert i tråden, blir fort beskyldt om å være bloggeren eller influenceren selv!
 
 
Slike kommentarer er og blir stygge hersketeknikker! De som skriver slike kommentarer ser det ikke selv!
 
 
I eksempelet under ser dere ett skjermbilde lånt fra ett av Rampelysets tråder. Skjermbildet ett eksempel på hvor nedlatende tone noen av den faste rampelysgjengen kan ha når en eller annen bruker skriver sin mening som kanskje ikke var så populært mottat på en tråd. Miranda 16 ber en bruker lese seg opp. Det kaller jeg nedlatende tone, og faktisk en form for hersketeknikk!
 
 

 
 
Dersom vedkommende som f.eks. prøver å forsvare Sophie Elise eller en av de andre omdiskuterte bloggerne/influencerne peprer flere av faste gjengen med linker til den ene og den andre siden for å overbevise at vedkommende tar feil.
 
 
Det slår aldri feil at noen av den faste gjengen på Rampelyset linker til en blogg som heter for: “Blogg om toppbloggere”.
 
 
Jeg har lest på den bloggen, og vil ikke linke til en så lavmålt og direkte fæl mobbeblogg på min blogg!
 
 
“Bloggen og toppbloggere” er en direkte mobbeblogg med formål å mobbe, hetse og henge ut toppbloggere! På den bloggen får flere toppbloggere virkelig gjennomgå!
 
 
Noen av den faste gjengen som skriver i rampelystrådene om bloggere/kjendiser/influencere kommer med den dårligste unnskyldningen igjen og igjen for at de sitter som anonyme på et offentlig diskusjonsforum og mobber, hetser og latterliggjør bloggere/influencere/kjendiser. Unnskyldningen er når de selv ønsker å være i offentligheten søkelys må de godta at de blir diskutert!
 
 
Saklig diskusjon er en ting, men ren og skjær mobbing, hets og latterliggjøring som det er masse av i de fleste trådene på Rampelyset er noe helt annet! Mobbing hets og latterliggjøring av andre mennesker selv om de er bloggere/influencere/kjendiser har ikke noe med saklig diskusjon å gjøre!
 
 
Neon av den faste gjengen som skriver på Rampelystrådene vil ikke innse at de er med på å mobbe, hetse og latterliggjøre bloggere/influencere/kjendiser. De er totalt blinde for at det mobbing, hetsing, latterliggjøring, ryktespredning, konspirasjonsteorier, sverting og løgner de holder på med! Hadde de sett seg selv på sidelinjen av forumet ville de blitt skremt!
 
 
Jeg lurer på hvem disse brukerne som sitter slik på Rampelystråder og mobber bloggere/kjendiser/influencere er. Hvis de har unger er de dårlige og elendige foreldre som er dårlige forbilder for sine unger!
 
 
Definisjonen for hva som er mobbing gjelder uansett om det er på nettet eller i det virkelige liv. Samme hva ulvene på Rampelyset mener!
 
 

Her er definisjon på hva nettmobbing er:

 
Digital mobbing er definert som ei aggressiv handling eller åtferd utøvd ved bruk av elektroniske hjelpemiddel av ei gruppe eller ein person – gjentatt over tid – mot eit offer som ikkje kan forsvare seg.
 
 
Slik er digital mobbing ei form for systematisk misbruk av makt utøvd gjennom bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT).
 
 
Dette er ei utviding av definisjonen av tradisjonell mobbing som vert sett som handling gjort med hensikt for å skade ein annan person som har vanskeleg for å forsvare seg. Mobbing vert gjentatt over tid og er karakterisert av ulikt styrkeforhold mellom mobbaren eller mobbarane og offeret.
 
 
Digital mobbing er eit relativt nytt fenomen som særleg dei siste 15 åra har fått auka fokus ettersom ulike tekniske hjelpemiddel har gitt nye former av mobbing. Særleg har smarttelefonane gitt heilt nye muligheiter for å utøve mobbing. Sjølv om forskinga på feltet er aukande, må ein sjå digital mobbing som eit fagområde som framleis er i utvikling.
 
 

Ulike former:

 
I praksis vert digital mobbing utøvd på mange ulike måtar gjennom mobiltelefonsamtalar, tekstmeldingar, bilde eller videoklipp, e-post, chat, nettsider eller sosiale media. Denne lista over ulike typar digital mobbing og aggresjon er ikkje uttømande, og ettersom teknologien vert utvikla, vil vi óg sjå nye former for digital mobbing.
 
 

Skilnadar frå tradisjonell mobbing:

 
Digital mobbing skil seg frå tradisjonell mobbing på ulike måtar:
 
 
– Til ei viss grad avheng høve til å utøve digital mobbing av teknisk ekspertise.
Digital mobbing er primært indirekte og føregår ikkje ansikt til ansikt og mobbaren kan såleis ofte vere anonym.
 
– Utøvaren(ane) ser vanlegvis ikkje reaksjonen til offeret, i alle fall ikkje på kort sikt.
 
– Ulike tilskodarroller ved digital mobbing er meir komplekse enn ved tradisjonell mobbing. Til dømes kan tilskodarar vere saman med utøvaren når handling vert utøvt eller posta, men saman med offeret når meldinga vert mottatt.
 
– Eit motiv for tradisjonell mobbing er statusen ein oppnår ved å utøve makt over andre framfor vinter eller tilskodarar, men dette manglar ofte for utøvaren av digital mobbing.
 
– Bredda eller mengda av potensielle tilskodarar eller vitne er større ettersom digital mobbing kan nå eit stort publikum i og utanfor jamaldringsgruppa samanlikna med dei relativt små gruppene ein normalt når gjennom tradisjonell mobbing.
 
Det er vanskeleg å røme frå eller sleppe unna digital mobbing. Det er ingen trygg stad, ingen stad ein slepp unna. Det kan i prinsippet skje 24 timar i døgnet ettersom offeret kan få sendt meldingar til mobiltelefonen eller pc-en, eller vert negativt omtalt på nettsider, uansett kvar dei er.
 
Kilde: https://snl.no/digital_mobbing
 
 
På Rampelyset så foregår diskusjonene om bloggeren/influenceren/kjendisen over tid osv over tid. Den som blir omtalt i trådene forsvarer seg ikke.
 
 
De som diskuterer den enkelte blogger/influencer/kjendis i trådene på Rampelyset er klart i flertall noe som betyr at det er ulikt maktforhold mellom de som som sitter i Rampelystrådene og skriver og enkelte blogger/influencer/kjendis.
 
 
Som leser av noen av kommentarene på ulike tråder virker mye aggressivt skrevet, og noen som skriver på trådene har en aggressiv tone i måten de omtaler bloggeren/influenceren på.
 
 
De som skriver skriver stygge og nedlatende kommentarer om en blogger/influencer/kjendis ser ikke reaksjonsmåten til vedkommende som de omtaler i de ulike trådene, og de glemmer at bloggeren/influenceren/kjendisen er et menneske med følelser som alle mennesker.
 
 
Flere av bloggerne/influencere/kjendisene er åpne og ærlige om at de har psykiske problemer. Noen forteller at de har fått sine diagnoser av psykologer.
 
 
Man skulle tro at utenforstående mennesker har respekt for bloggere/influencere/kjendiser som ønsker å fortelle sine lesere om sine psykiske problemer! Nei da! Respekt er et fremmedord for noen av dem!
 
 
Der sitter noen av den faste Rampelysgjengen og hetser og latterliggjør, mistenker og beskylder de bloggerne/influencerne/kjedisene som har turt å være åpne om sine psykiske problemer. De kommer med påstander om at vedkommende influencer/blogger/kjendis har diktet opp sine psykiske diagnosener, og at de setter diagnoser på seg selv. Ærlig talt! Det er å gå langt over streken av noen av Rampelysgjengen å komme med slike påstander når det gjelder et annet menneskets psykiske problemer!
 
 
En person som sliter med psykiske problemer kan ha flere psykiske diagnoser som: Angstlidelser, depresjon, anorexi, PTSD m.m, og diagnosene må bli satt av en fagperson som f.eks. en psykolog.
 
 
Jeg synes det er totalt respektløst å beskylde en blogger/influencer/kjendis for å dikte opp sine diagnoser! Indirekte på står de at vedkommende lyver! Rampelysgjengen ville neppe ha sagt dette til en blogger/influencer/kjendis som sliter med reumatisme at han/hun lyver og dikter opp diagnosene sine?
 
 
Forleden dag satt jeg og leste litt på tråden som handler om Sophie Elise, og da var det direkte latterliggjøring av Sophie Elise og hennes psykiske diagnoser som hun har vært åpent om! Jeg fikk vondt langt inni meg, og det hadde jeg fått samme hvem det hadde vært!
 
 
En tråd på Rampelyset om en blogger heter “Mette Ask”. Når man ser en slik trår er det naturlig at tråden handler om personen Mette Ask, og det gjør den også.
 
 
Alt som har med bloggeren Mette Ask blir diskutert i tråden, og det være seg alt fra om hun kler å ha håret langt til hvordan hun kler seg. Det er mye personhets i tråden om Mette Ask, dessverre 🙁
 
 
Kommer en person inn på tråden og sier at han/hun reagerer på at noe som er skrevet er mobbing fyrer noen av den faste Rampelysgjengen seg opp og går i fistel. De unnskylder seg med at tråden handler om Mette Ask som bedrift.
 
 
Nei! Tråden handler om Mette Ask, og i det navnet inngår det at den handler om henne som privatperson. Da vil det komme stygge og hetsende kommentarer som går på Mette som privatperson.
 
 
Vil man unngå at for mye stygge og hetsende kommentarer som går på bloggeren/influenceren/kjendisen som person bør navnet på trådene endres til f.eks: “Mette Ask sin bloggbedrift”.
 
 
Jeg får vondt langt inni meg når jeg leser de stygge kommentarene som mange av de som kommenterer på Rampelysets tråder skriver. De ser ikke selv hvordan de holder på, og de kommer hele tiden med unnskyldninger for å fortsette med sin gruppemobbing!
 
 
Kvinneguiden har moderatorer som jevnlig går inn og sletter kommentarer som bryter med de ulike emnets regler. Hvert emne på Kvinneguiden har sine egne regler for hva som er tillatt. Rampelyset har sine egne lover og retningslinjer. Vel og bra det.
 
 
Det virker for meg som utenforstående at det er stor forskjell på hvilken blogger/influencer som
diskuteres for hvor lenge stygge og ufine kommentarer som bryter med forumreglene får lov til å stå. I en tråd som f.eks. handler om Helene Drage får virkelig stygge kommentarer lov til å stå, mens i en annen tråd som handler om Caroline Berg Eriksen.
 
 
Her ønsker jeg å vise til en kommentar som ble skrevet i en tråd på Rampelyset hvor vedkommende bruker bekrefter at det foregår mobbing på Rampelyset.
 
 
Vedkommende bruker forteller i sin kommentar at hun ble mobbet på Kvinneguiden, men hun opplevde at moderatorene ikke gjorde noe for å fjerne kommentarene som folk skrev. Jeg synes kommentaren bekrefter det faktum at det klart og tydelig foregår mye mobbing i flere av Rampelystrådene!
 
 

 
 
Vi er mange som håper og kjemper for at diskusjonsforum med tråder som handler om andre mennesker som bloggere/influencere/kjendiser skal ha som krav at de som kommenterer må skrive kommentarer under sitt riktige navn. Da tror vi at terskelen for mobbing og personhets av bloggerne/influencerne/kjendisene blir lavere enn hva det er nå som de som skriver kan kommentere under anonyme nick.
 
 
Husk du kjenner ikke vedkommende blgger/influencer/kjendis privat, og ingen tvinger deg til å følge med hans/hennes sosiale medier. Har du ikke noe positivt å si, så hold kjeft!
 
 

Jeg håper den dagen kommer slik at man får slutt på anonym og ikke anonym digital nettmobbing <3 🙂

OPERERT I FOTEN MIN, OG JEG HAR BRAKKESYKEN!

Som dere har sett har jeg ikke blogget på over en uke. Grunnen til det er fordi jeg ble operert i foten 23.03.2020. Ble operert for hallux valgus som er en skeivstilling i tåa. Den hallux valgus jeg hadde var arvelig, for flere av søskenbarna mine og to av mine tremenninger har blitt operert for det samme.
 
 
Selve operasjonen gikk kjempebra, og det var på tide operasjonen ble gjort. Siden røntgenbildet ble tatt var det mer skeivstilling i tåa enn hva det var.
 
 
Jeg ble operert kl.07.50 mandags morgen, og det ble gjort på Aleris Rosenborg. Mannen min kom og hentet meg kl.10.00, og jeg installerte med på sofaen med den nyopererte foten på ei pute.
 
 
Etter jeg kom hjem lå jeg på sofaen og sov. Jeg er den typen som må sove når jeg har smerter. Utover ettermiddagen/kvelden kom smertene, og jeg skal hilse å si jeg hadde smerter. Den typen smerte jeg kjente var rett og slett beinsmerte. Ortopeden har jo laget et brudd i beinet til tåa, og satt inn stålskruer! Nå kan ingen beskylde meg for å ha noen skruer løs 🙂 Ha, ha, ha 😀
 
 
De første 15 dagene skal jeg sitte med foten høyt på en pute, og jeg skal kjøle ned med ispose. Har fått en spesialsko som jeg skal ha på meg. Får ikke lov til å belaste for fullt før etter 5-6 uker.
 
 
Jeg har hatt kjempevondt etter operasjonen ja, og jeg har ikke hatt overskudd til å gjøre så mye. Det var først på onsdag og i går at jeg sov hele natten igjennom uten å våkne med smerter. Når jeg våkner har jeg vondt, for da er jeg stiv.
 
 
I går og i dag fikk jeg til å gå forsiktig ned på bakre del av foten. Når jeg sitter i sofaen sitter jeg med foten på puta, og har har ispose over.
 
 
Jeg er glad for at jeg ikke visste hvor vondt denne operasjonen var, for det var en smertefull operasjon!
 
 
Passer fint at det er “koronakarantene” på oss, for jeg må pent nøtt ta det med ro.
 
 
Dagene siden mandag 23.03.2020 har bestått i å sove når smertene har vært som verst. Jeg har lest bøker, lest blader, høre på musikk, løse kryssord, strikke, se TV og se filmer på PC.
 
 
Jeg kjenner brakkesyken har nådd meg, og den nådde meg ca. 4 timer etter jeg kom hjem fra operasjonen. Savnet etter å trene er kjempestor! Nå har jeg kun 3-4 uker igjen før jeg kan begynne å trene skikkelig igjen! Det blir lange uker! Lover at jeg blir ikke sen om å begynne og trene når ukene har gått, og jeg har vært på kontroll til ortopeden.
 
 
Normalt sett bruker det å være utstilling i Trondheim hver plamehelg. Det Trønderkatten som pleier å arrangere utstillingen, men pga koronakrisen ble den avlyst. Siste helgen i april skulle jeg også på en stor utstilling som heter for Scandinavian Winner Show. Den skulle arrangeres på Dal i Letohallen. Utstilling der ble også avlyst pga koronaen.
 
 
Vi katteutstillere støtter klubbene som har avlyst og må avlyse kommende utstillinger. Tankene våre går til de klubbene. Klubben jeg er med i skal arrangere vår utstilling i juli, men vi avventer til etter påske for å se om vi har kapasitet og mulighet til å arrangere utstillingen.
 
 
Nå står påsken for døren, og mannen min har begynt påskeferien. Planen for morgendagen er at mannen min og broren hans skal gå en tur. Om ettermiddagen skal vi på bursdagskaffe til broren til mannen min. Han fylte år i går. I disse koronatider er mannen min og jeg har bestemt av i treffer de samme menneskene som vi har gjort etter tiltakene begynte. Når vi er sammen så er vi toppen 4 stk samlet, og vi sitter med god avstand.
 
 
I påsken skal vi ta det med ro, slappe av, kose oss og lade batteriene. Mannen min kommer til å gå noen turer i marka. I morgen skal vi prøve å få pyntet opp til påske med gule lys, gul påskedyk og påskepynt.
 
 
Nå for tiden får søsteren min og jeg heller ikke besøkt min mor på omsorgsboligen, men vi hører fra pleierne at det går bra med henne. Tenkte å ringe på telefonen på omsorgsboligen for å prate med henne i morgen. Hun setter kjempestor pris på at søsteren min og jeg ringer henne for å prate med henne <3 🙂
 
 
Hos oss har det vært surt og kaldt de siste dagene. Vi har hatt regn og snø, og dag blåste det. Jeg så på værmeldingen av det var meldt varmere neste uke, og det blir kjempeherlig 🙂 Ser virkelig frem til våren nå ja. Trøsten er at snøen som har kommet er med på å smelte den gamle snøen.
 
 
Det var en liten fredagsoppdatering fra meg denne fredagskvelden 🙂 Jeg håper dere har en kjempefin fredagskveld, og ønsker dere alle ei kjempefin og god helg <3 🙂
 
 
Her kommer noen bilder som jeg har tatt, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Nyoperert fot med siste mote på sko 🙂

 
 

Leste ut denne boken, og den anbefales på det varmeste 🙂 Boken tok ting på kornet ja 🙂

 
 

Strikketøyet er godt å ha, og nå holder jeg på å strikke votter med kattemønster på 🙂

FRODITH SIN FARGEUTFORDRING :)

in bloggveninne Frodith har en fotofargeutfordring: https://frodith.blogg.no/psykolog-frodith-kommer-med-tiltak-utfordring.html, og jeg er med på den 🙂
 
 
Fargen jeg har valgt i dag er turkis 🙂
 
 

Bilde av meg selv på konfirmasjonsdagen min 02.05.1981 i min turikse “Gager-jakke” og turkise kjole 🙂 Følte meg kjempestolt ja 🙂

 
 

I mange år var jeg trener for barn og ungdommer i turn, og jeg var med som trener på mange turnstevner. I 1987 var det “Ungdommens Landsturnstevne” i Mandal, og jeg var med som leder for turnjenter fra Trondheim (i alderen 13-16 år). Bildet er tatt under fellestroppoppvisningen på stadion den siste dagen, og antrekket for gymnastene var turkis turndrakter 🙂

FRODITH SIN FARGEUTFORDRING :)

Min bloggveninne Frodith har en fotofargeutfordring: https://frodith.blogg.no/psykolog-frodith-kommer-med-tiltak-utfordring.html, og jeg er med på den 🙂
 
 
Fargen jeg har valgt i dag er oransje 🙂
 
 

Høstens farger for meg er oransje, og oransje er en farge som vi forbinder med halloween 🙂 Her er et oransje glassgresskar 🙂

 
 

Oransje halloweenpynt på spisebordet 🙂

 
 

Oransje farge på tuppen av foten på denne tøffelen 🙂

FOTOFARGEUTFORDRINGEN TIL BLOGGEREN FRODITH :)

Min bloggveninne Frodith har en fotofargeutfordring: https://frodith.blogg.no/psykolog-frodith-kommer-med-tiltak-utfordring.html, og jeg er med på den 🙂
 
 
Fargen jeg har valgt i dag er lilla 🙂
 
 

Bildet ble tatt på min gåtur 07.08.2019 av en plante med lilla blomster På 🙂

 
 

Bildet ble tatt 25.08.2019 avreise fra Gdansk, og du ser en av fargene på flyet til Wizzair er lilla.

 
 

Et bilde av en blomst med lilla blader som jeg tok 18.06.2019 🙂

 
 

FOTOFARGEUTFORDRINGEN TIL BLOGGEREN FRODITH :)

Min bloggveninne Frodith har en fotofargeutfordring: https://frodith.blogg.no/psykolog-frodith-kommer-med-tiltak-utfordring.html, og jeg er med på den 🙂
 
 
Fargen jeg har valgt i dag er blå 🙂
 
 

Blå himmel over Nidarosdomen 🙂

 
 

Blå himmel med noen få skyer over Trondheim en fin augustdag 2019 🙂

 
 

Meg selv på gåtur i min røde, hvite og blå treningsjakke 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...