Get Adobe Flash player

LUKE NR.6 I MIN BLOGGAVDENTSKALENDER :)

Det er 06.12.2016, og luke nr.6 i min bloggadventskalender :) Kos dere så mye :)
 
 

5. luke i min bloggadventskalender med 5.episode i NRK-adventskalenderen “Jul i Skomakergata” fra 1979 :)

 
 

katt_passer_julegaver

5.LUKE I MIN BLOGGADVENTSKALENDER :)

Det er 05.12.2016, og luke nr.5 i min bloggadventskalender :) Kos dere så mye :)
 
 

5. luke i min bloggadventskalender med 5.episode i NRK-adventskalenderen “Jul i Skomakergata” fra 1979 :)

 
 

merry_christmas_card3

4.LUKE I MIN BLOGGADVENTSKALENDER :)

Det er 04.12.2016, og luke nr.4 i min bloggadventskalender :) Kos dere så mye :)
 
 

4. luke i min bloggadventskalender med 4.episode i NRK-adventskalenderen “Jul i Skomakergata” fra 1979 :)

 
 

katt_fang_nisse

3. LUKE I MIN BLOGGADVENTSKALENDER 2016 :)

Det er 03.12.2016, og luke nr.3 i min bloggadventskalender :) Kos dere så mye :)
 
 

3. luke i min bloggadventskalender med 3.episode i NRK-adventskalenderen “Jul i Skomakergata” fra 1979 :)

 
 

nasse_tiger_ole_snoemann

2. LUKE I MIN BLOGGADVENTSKALENDER :)

Det er blitt 02.12.2016, og luke nr.2 i min bloggadventskalender skal åpnes :) Her kommer episide nr.2 i “Jul i Skomakergata” :)
 
 

2. episode av julekalenderen “Jul i Skomakergata” :)

 
 

merry_christmas_didle

1. LUKE I MIN BLOGGADVENTSKALENDER :)

Hver dag frem mot jul tenkte jeg å ha en bloggadventskalender :) I år ønsker jeg å dele en og en episode av “Jul i Skomakergata”. Den ble vist i desember på NRK 1979 :) Personlig har jeg mange gode minner fra den TV-adventskalenderen :) Jeg var 13 år det året, og jeg gikk i 7.klasse på ungdomsskolen :)
 
 
Ingen av oss i klassen ville innrømme at vi fulgte med “Jul i Skomakergata”, men etter vi ble voksne har vi innrømmet alle sammen at vi fulgte med serien, men på ungdomsskolen skulle vi være litt “voksne” av oss :)
 
 
Henki Kolstad som spilte Skomaker Andersen var en kjempestor og flink skuespiller :) Det er mange kjente og gode gamle skuespillere som nå dessverre har gått bort.
 
 
Her kommer i hvertfall 1. episode av “Jul i Skomakergata” :)
 
 

For fertile katter gjelder følgende:

1. episode av “Jul i Skomakergata” :)

 
 

julenisse_gavetur1

HVA SKJER OG HVA FOREGÅR PÅ EN KATTEUTSTILLING? SVARET FÅR DU HER :)

Jeg fikk en kommentar fra en leser som ønsket at jeg skulle fortelle litt om hvordan en katteutstilling foregår. Det skal jeg selvsagt gjøre :)
 
 
Kravet for at rasekatter får være med på utstillinger er at katten er vaksinert 15 dager før utstilling, har gyldig stamtavle og er id-shipet. Huskatter skal ha gyldig registreringsbevis fra NRR, de skal være id-shipet eller id-merket og de må også være vaksinert med gyldige vaksiner 15 dager før utstillingen.
 
 
De fleste utstillinger går over to dager, noe som betyr at kattene som deltar kan ta to cert.
 
 
Det første som skjer når man ankommer utstillingslokalet er at kattene må igjennom en veterinærkontroll. Under veterinærkontrollen sjekkes det om kattene kan ha noen smittsomme sykdommer som øremidd og ringorm. Normalt sett er en veterinærkontroll satt opp fra kl.07.00 – 08.30 om morgenen. Det er ofte i veterinærkontrollen at det er kø. Noen har med seg 4, 5 eller 6 katter på utstillingen :) Kattene får et bevis fra veterinæren som beviser at den har blitt godkjent i veterinærkontrollen, og da slipper den katten å gå igjennom veterinærkontrollen på søndagen.
 
 
Etter veterinærkontrollen må man gå til innsjekkingen, og der gir man beskjed om alle kattene man har meldt på er med på utstillingen. I Innsjekkingen får hver katt ett deltakernummeret hver, og vi utstillere får også en utstillingskatalog hvor alle deltakende katter som er med på utstillingen står oppført. Denne utstillingskatalogen får også publikum kjøpt slik at de ser hvilken rase som har hvert enkelt nummer.
 
 
Det neste er da å finne burene sine. Det utstillernummeret som hver ankelt katt har fått henger på buret hvor katten har fått plass. På de fleste utstillinger er en katterase plassert i samme område, og i nærheten av hverandre.
 
 
Det neste som skjer er at vi går i gang og henger opp burgardin, legger inn noe godt og varmt underlag å ligge på for katten, sette inn dokasse med sand, henge opp mat- og vannskåler og pynte buret med bilder m.m.
 
 

030515_dixie_bur6Godpusejenta Dixie Rose i sitt utstillingsbur på Lirak sin utstilling 03.05.2016 :)

 
 
Så er det på tide å sette katten/kattene inn i burene. De fleste går i gang med å ta siste finpuss før kattene skal opp til bedømmelse. Langhårskatteiere børster og pudrer kattene sine. Vi som har korthårskatter har ikke den jobben. Vi børster litt vi også, vi får av løspels, tar på litt antistatisk spray i pelsen og går over med en mikrofiberklut for å få bort løspels.
 
 
Så er det bare å vente på at dommeren skal bedømme våre katter. Det er lurt å ha med seg lesestoff, håndarbeid, drikke, kaffe og noe godt å spise.
 
 
Det er lange dager på en utstilling, og gjerne varer en utstilling frem til kl.17.00 – 18.00 på lørdager, men på søndager prøver arrangørklubbene å være ferdig til kl.17.00 slik at utstillerne kan komme seg hjem i rett tid.
 
 
Kattene konkurrerer i forskjellige klasser. De ulike klassene er: Kattungeklassen (Klasse 12): 4-7 måneder, ungdyrklassen (Klasse 11): 7-10 måndeder. Kattunger og ungdyr oppnår Ex 1 som det høyeste.
 
 

Når kattene fyller 10 måneder går de over og konkurrerer i voksenklassen under følgende klasser:

 
 

For fertile katter gjelder følgende:

 
 
Klasse 9 (Åpen klasse): Her må kattene ha tre Norske (eller 3 Svenske) cert for å oppnå tittelen Champion (CH).
 
Neste klasse er klasse 7 (Championklassen). Her må kattene ha minst tre cert (to Norske og ett Svensk, eller omvent) for å oppnå tittelen Internasjonal Champion (IC).
 
Neste klasse er klasse 5 (Internasjonal Championklasse). Her må kattene ha 8 cert (7 Norske og minst ett Svensk, eller omvendt) for å oppnå tittelen Grand Internasjonal Champion (GIC).
 
Neste klasse er klasse 3 (Grand Internasjonal Championklasse). Her må kattene ha 11 cert cert (10 Norske og minst ett Svensk, eller omvent)for å oppnå tittelen Supreme Champion (SC).
 
Siste klassen for fertile katter er klasse 1 (Supreme Championklassen): Her får alle katter som har oppnådd tittelen Supreme Champion Hederspris (HP).
 
 

For kastrert katter gjelder følgende:

 
 
Kastrerte katter må også ha samme antall cert som fertile, men klasseinndelingen har andre gruppenummer når det gjelder klasser.
 
 
Klasse 10 (Åpen klasse): Hvor kastrerte katter kan oppnå tittelen Premier (P).
 
Klasse 8 (Premierklassen): Hvor kastrerte katter kan oppnå tittelen Internasjonal Premier (IP).
 
Klasse 6 (Internasjonal Premierklasse): Hvor kastrerte katter kan oppnå tittelen Grand Internasjonal Premier (GIP).
 
Klasse 4 (Grand Internasjonal Premierklasse): Hvor kastrerte katter kan oppnå tittelen Supreme Premier (SP).
 
Klasse 2 (Supreme Premier klasse): Hvor alle kastrerte katter som har oppnådd tittelen Supreme Premier får Hederspris (HP).
 
 
Fertile og kastrerte katter konkurrer hver for seg om sine cert, og hunnkatter konkurrer mot andre hunnkatter, og det samme med hannkatter.
 
 

På utstillinger konkurrer kattene i forskjellige kategorier og fargekoder. De følgende kategoriene er:

 
 
Kategori 1 (Langhårsklasse): Exotic, Perser, Ragdoll og Hellig Birma.
 
Kategori 2 (Semilanghår): Maine Coon, Sibir, Tyrkisk Angora og Norsk Skogkatt.
 
Kategori 3 (Korthår): Bengal, Egyptisk Mau, Ocikatt, Russisk Blå, Korat, Burmeser, Britisk Korthår og mange flere.
 
Kategori 4 (Korthår/orientalske raser): Abyssiner, Devon Rex, Cornish Rex, Somali, Siameser, Balineser, Orientalsk Langhår, Orientalsk Korthår.
 
Kategori 5 (Huskatter): Huskatter konkurerer i to grupper som er huskatt langhår (hann og hunn) og huskatt korthår (hann og hunn).
 
 
Du finner også klasser for seniorkatter (katter som er fra 7-10 år) og veterankatter (katter som er fylt 10 år). I tillegg til kattungekullbedømmelse.
 
 
Hvis en oppdretter har med en fertil hunnkatt eller hannkatt som har med seg minst 3 avkom fra to forskjelligekull konkurrerer den fertile hunnkatten eller hannkatten om å bli beste avlshunn/avlshann. Hvis en oppdretter har minst tre kattunger fra forskjellige kull kan oppdretteren være med å konkurrere om å bli beste oppdrett. Beste avlshann/avlshunn og oppdrett går på poengsum. Hvis jeg som har oppdrettet (N) Hakrilas teller poengsummene til (N) Hakrilas katter på utstillingen.
 
 
Når et kattungekull bedømmes ser dommerne etter jevnheten i kullet. Stiller man tre hannkatter bør de være omtrent like store. Dersom man har en hannkatt som er mindre enn de andre vil det trekke ned. Stiller man to hannkatter og en hunnkatt i kullet, vil jo selvfølgelig hunnkatten være mindre enn hannkattene.
 
 

080913_kullet_dommer6

Her stiller jeg 3 av 6 kattunger i (N) Hakrilas E-kull på Sunnmørskatten 2013 :)

 
 
Det første som begynner av bedømmelse på en utstilling er grunnbedømmelse. Dommerne har fordelt antall katter mellom seg som arrangørklubben setter opp. Det betyr at f.eks viltfargede abyssinere konkurrerer hos en dommer, og sorrelfargede abyssinere hos en annen dommer. Der konkurrer enkelt rase konkurrerer seg i mellom alt etter farge og kjønn.
 
 
Hvis det er 2 viltfargete hunnkatter som konkurrerer om samme cert er det den ene som får certet, og den andre blir Ex 2. Dommerne har forskjellige kriterier de ser etter (Pels, farge, hode, øreplasseringer og type). Ta f.eks. abyssineren så er det pelsen som teller mest.
 
 
Det samme gjelder for hannkatter. Dersom dommeren har minst tre voksne hunnkatter, minst tre voksne hannkatter minst tre ungdyr eller minst tre kattunger i samme farge konkurrer kattene om å bli BIV (best i variant, eller best i farge). Til slutt innenfor rasen trekker dommerne ut en BIV-totalt dvs en beste katten innen den fargen. Kastrerte katter konkurrerer på samme måte med andre kastrerte katter i samme farge alt etter kjønn. Den katten som blir BIV (best i farge) får en pokal eller en sløyfe.
 
 
En dommer dømmer gjerne flere kategorier i løpet av en utstillingsdag som f.eks. katter i kategori 1, kategori 3 og kategori 4.
 
 

030515_nadina_dommer8

Godpusejenta Nadina på dommerbordet under sin grunnbedømmelse på Lirak sin utstilling 03.04.2016 :)

 
 
Når dommerne er ferdigbedømt av alle rasene han eller hun har den dagen er det tid for “Nominering” (NOM) til panel. Da nominerer dommeren katter innen for hver enkelt kategori han/hun har dømt. Det betyr at dommeren nominerer katter innenfor kategori 2 for seg selv, kategori 3 for seg selv og kategori 4 for seg selv. Dommeren nominerer innenfor kattunger (4-7 måneder, hann- og hunnkatter), ungdyr (7-10 måneder, hann- og hunnkatter), Voksne fertile hunnkatter, voksne kastrerte hunnkatter, voksne fertile hannkatter og voksne kastrerte hannkatter. Den katten som dommeren nominerer blir kvalifisert til å være med i panelet på slutten av utstillingsdagen. De kattene som blir Nominert får enten en sløyfe eller en pokal.
 
 
Etter grunnbedømmelsen er ferdig er det gjerne pause og lunch for dommerne. På utstillinger avslutter dagen med det som vi kaller for panel. Panelet er selve finalen på en utstillingsdag.
 
 
I panelet konkurrerer kattene kategorivis. Alle katter kategori 1 for seg, i kategori 2 for seg, i kategori 3 for seg, i kategori 4 for og kategori 5 (huskatt langhår og korthår) for seg.
 
 
Panelet er delt inn i kattunger (4-7 måneder, hann- og hunnaktter) for seg, ungdyr (7-10 måneder, hann- og hunnkatter) for seg, fertile voknse hunnkatter, fertile voksne hannkatter, kastrerte voksne hunnkatter og kastrerte vokne hannkatter. I tillegg blir beste kattungekull, beste avlshannkatt, beste avlshunnkatt, beste senior og beste veteran presentert under panelet.
 
 
Hvis 5 dommere har dømt kategori 2 møtes 5 nominerte katter i panelet. Alle dommerne som har dømt f.eks kategori 2 vil da se på alle kattene, for så å avgi en stemme på den katten de synes er den beste. Den katten vinner, og blir BIS (Best in Show) :) I premier til kattene som blir BIS (Best In Show) vinner kattesand, mat og andre premier klubben måtte ha bestilt.
 
 

100716_elvis_panel_foto_marit_aasegg6

Godpusegutten min Elvis under panelet på Katteklubben Midt-Norge (KKMN) sin utstilling sommeren 2016 :) Foto: Marit Åsegg

 
 

100716_utstillingssloyfer_elvis_signefelicia2

Sånn kan et utstillingsbur se ut etter en endt utstillingsdag :)

 
 
Dag nummer to på en katteutstillinger begynner kattene med blanke ark, og bedømmes av nye dommere som de ikke hadde dagen før.
 
 
Til dere som er publikum kan det være lurt å kjøpe utstillingskatalogen slik at dere kan se hvilken rase som har de enkelte nummere på burene. Det er lov til å ta en prat med utstillerne, for det synes utstillere er kjempekoselig :) Vær forsiktig med å stikke fingrene inn i buret til kattene. Husk at du som publikum kan ha en katt hjemme som kan ha en smittsom sykdom uten at du er klar over det. Selv har jeg alltid antiback stående på buret, og hvis noen av publkummere ønsker å klappe noen av kattene min får de beskjed om å vaske hendene sine med det. Et annet godt råd er hvis dere har med unger. Vær så snill å pass på ungene deres slik at de ikke løper, roper og herjer mellom burradene.
 
 
På utstillinger kan dere også stemme på den katten dere liker best, og under panelet kåres da “publikums yndling” som får seg en kjempefin premie :)
 
&nbsp
Man blir sliten etter to dager på en utstilling, men det går som regel en dag eller to etter man kommer hjem før man begynner å lete etter nye utstillinger å melde på :)

KATTENS DAG OG KATTEVISNING PÅ BUTIKKEN HUND SOM HOBBY 12.11.2016 :) (Bilder)

Lørdag 12.11.2016 var vi i Katteklubben Midt-Norge (KKMN) invitert til å bli med på Kattevisning i anledning “Kattens Dag” på dyrebutikken “Hund Som Hobby” i Trondheim i samarbeid med Royal Canin.
 
 
Fra klubben vår var vi 9 stk som hadde med katten våre for å vise dem fram, og de fleste rasene vi har i klubben fikk vi vist fram.
 
 
Vi var på “Hund Som Hobby” fra kl.12.00 – 17.00, og det var jevnt nokså mange kunder som stakk innom. Mange interesserte kunder kom bort for å spørre om de forskjellige kattene våre, og for å slå av en katteprat. Vi fikk fortalt de som ønsket om den rasen vi har, og hvorfor vi har nettopp den rasen vi har valgt :)
 
 
Klubben vår var med på Kattevisning i 2015 også, men da var det på torsdags ettermiddag. Det var langt mer kunder nå enn forrige gang vi deltok på dette. Vi konkluderte med at det var bedre å være med på Kattevisning på en lørdag, enn på en torsdags ettermiddag/kveld.
 
 
Selvøflgelig fikk jeg fotografert noen bilder på Kattevisningen, og jeg håper dere liker bildene :)
 
 

121116_devon_rex_kattevisning3

En kjempefin Devon Rex hunnkatt :)

 
 

121116_burmeser_kattevisning4

En kjempefin burmserhunnkatt :)

 
 

121116_lillefix_kattevisning4

En kjempefin og avlsappet kurilsk bobtail hunnkatt :)

 
 

121116_maine_coon_til_christine_kattevisning3

En kjempefin maine coon hunnkatt :)

 
 

121116_maine_coon_til_hanne_kattevisning3

En annen kjempefin maine coon :)

 
 

121116_ragdoll_kattevisning5

En kjempefin ragdoll hunnkatt :)

 
 

121116_hellig_birma_kattevisning4

En kjempefin hellig birma :)

 
 

121116_sibir_camilla_kattevisning3

Den kjempefine sibirhunnkatten Camilla lot seg heller ikke stresse over å være på Kattevisning :)

 
 

121116_elvis_kattevisning6

Av mine tre abyssinere hadde jeg med Elvis, og Elvis var overlykkelig over å ha flere hunnkatter rundt seg :) Han syntes det luktet parfye :)

 
 

121116_elvis_kattevisning7

Godpusegutten min Elvis på Kattevisningen <3 :)

NY YOUTUBEVIDEO I SERIEN “LÆR Å SPILLE PIANO – NYBEGYNNEROPPLÆRING TRINN FOR TRINN (DEL 5) :)

Her kommer del 5 i Youtubeserien min: “Lær å spille piano – Nybegynneropplæring trinn for trinn” :)
 
 
Det er aldri for sent å lære seg å spille piano. Hvis du er en av dem som har et piano stående, så kast deg ut i det :) Min mormor var 57 år da hun lærte seg å spille piano, og hun ble kjempeflink til å spille :) Alder ingen hindring :)
 
 

Video nr.5 i serien “Lær å spille piano – Nybegynneropplæring trinn for trinn”.

DET NÆRMER SEG ADELKATTEN SIN ÅRLIGE JULEUTSTILLING :) NYE BILDER AV KATTENE :)

Du verden som ukene går! Neste søndag 27.11.2016 er det 1.søndag i advent, og da nærmer det seg for den siste katteutstillingen i 2016.
 
 
Årets siste utstilling skal foregå på Dal i Letohallen lørdag 10.12 – 11.12.2016. Jeg skal ha med meg Nadina, Grace, Gizmo og Elvis. Nadina har fått den høyeste tittelen (Supreme Champion) som det går an å komme som fertil, og det eneste hun nå oppnår er Hederspris (HP). Siden Nadina er 7 år gammel får hun lov til å stille som senior (7 – 10 år). Det skal bli kjempegøy :)
 
 
Grace stiller som ungdyr (7 – 10 måneder), og det gjør også Grace sin kullbror (Gizmo) :) Min abyssinervenninne May Britt har med seg en av kattungene fra O-kullet sitt (Osiris/Oliver), og han stiller i kattungeklassen. Osiris/Oliver er kattunge, det er Elvis som er pappaen til ham.
 
 
Siden Elvis har med seg tre kattunger fra to forskjellige kull, og stiller som avlhann på utstillingen :) Elvis skal ikke frem til bedømmelse, men må være tilstede på utstillingen. Da er det poengsummen til alle tre kattungene som gjelder for resultatet til Elvis.
 
 
Jeg gleder meg kjempemasse til utstillingen, og ikke minst til å treffe mine abyssinervenner igjen :) Adelkatten sin juleutstilling er faktisk årets høydepunkt før jul.
 
 
Jeg har begynt med litt pelsstell før utstillingen, og det må til. Uken før utstillingen bader jeg kattene. Jeg bader ikke kattunger og ungdyr fordi de har babypels enda. De voksne får seg et bad.
 
 
Nadina har en litt lengre pels enn Dixie og Elvis, og hun beskjærer jeg med en spesialbørste som får bort løshår og litt underspel som de ikke skal ha. Dette gjør jeg før jeg bader henne. Hun synes det er kjempegodt, og hun står og maler når jeg gjør det. Jeg bruker børsten på Nadina nå hver dag frem til jeg skal bade henne. Etter at hun er badet bruker jeg rett og slett så enkelt som et pusseskinn for å få bort løspels. Sommeren 2015 brakk jo Nadina labben sin, og så fikk hun et kull med kattunger i mai, og derfor har ikke Nadina fått badet.
 
 
Når det gjelder Elvis så børster jeg bare ham. Elvis skal ikke opp til noen dommer, men jeg vil at han skal være fin i pelsen likevel. Grace og Gizmo slipper å bade siden de ikke har fylt ett år enda.
 
 
Det kribler i magen til utstillingen, og jeg gleder meg kjempemasse :) Til dere som bor i nærheten av Dal (ikke så langt fra Eidsvoll) er dere hjertelig velkommen innom Letohallen på Dal på katteutstillingen :)
 
 
Her kommer noen nye bilder som er blitt tatt av kattene i det siste, og jeg håper dere liker bildene :)
 
 

201116_nadina4

Godpusejenta Dronning Nadina slapper av på plassen sin i sofaen <3 :)

 
 

171116_dixie2

Godpusejenta Prinsesse Dixie Rose <3 :)

 
 

111116_elvis_vil_ha_mat4

Vi har èn regel, og det er når vi sitter ved middagsbordet og spiser, har ikke kattene lov til å gå på bordet, og det vet Elvis. Som den sniken han er vet han råd….

 
 

111116_elvis_vil_ha_mat5

Han sniker seg bak meg, og legger seg på skulderen,og han slår på malingen sin så det høres, og ligger der optimistisk i håp om en bitteliten smakebit :) Skulderen er vel ikke bordet da, matmor :) 1-0 til Elvis, og matmor har tapt :)

 
 

141116_kveldskos_med_elvis_og_dixie2

Hva er vel mer avslappet enn en kveldsstund med en malende Elvis i fanget og en malende Dixie i armkroken? <3 :)

 
 

161116_grace4

(N) Hakrilas Grace som bor hos fòrverter og hennes halvsøster Felilcia/Signe skal reise sammen sin matmor og matfar på juleferie opp til Finnmark med fly. Her tester Grace ut softbagen :) Foto: Linnea Höök

 
 

161116_grace5

(N) Hakrilas Grace som nå er 6 1/2 måned gammel <3 :) Foto: Linnea Höök

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Sunn Fornuft:

Quality Hotel Panorama:

Instagramprofilen min:

Instagram

Blogglisten:

Blogglisten hits

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter:site stats