Get Adobe Flash player

HVORFOR BARE IKKE AKSEPTERE AT DE SOM ØNSKER Å DELTA PÅ MINNEMARKERING FOR 22.JULI 2011 GJØR DET?

Bilde jeg tok på torvet i Trondheim 27.07.2011 <3

Et kjempenydelig dikt noen hadde lagt ned sammen alle blomstene <3

 

I går var det 22.juli, og det var 3 år siden det kjempegrusomme og triste terrorangrepet som rammet Norge. At en ondskapsfull mann i 30 årene med en forvridd politisk ideologi planla å drepe uskyldige mennesker i Regjeringskvartalet og uskyldige ungdommer som var på Utøya er vel fremdeles like uforståelig for oss i dag 3 år etter som 22.juli 2011! 

I går gikk tankene mine til alle de pårørende som mistet sine kjære i Regjeringskvartalet og på Utøya, de som selv opplevde terrorangrepet på kroppen, de frivillige fra Utøya Camping som hjalp livredde ungdommer i land når de flyktet fra Utøya og redningsmannskapene som var i Regjeringskvartalet <3 <3 <3 

Igjen 3 år etter herjet det diskusjon på ulike nettsteder om at minnemarkeringen 22.juli er et PR-stunt og et rop om oppmerksomhet fra AP! Jeg aksepterer at de som mener det har den oppfatningen. Min personlige mening er at dette er slett ikke et PR-stunt eller rop om oppmerksomhet fra AP sin side! Hadde tragedien rammet FRPU, Unge Høyre eller andre politiske ungdomsorganisasjoner, ville Norge markert en slik tragedie med en minnestund for å hedre ofrene etter et terrorangrep! 

Jeg har et par venner som har uttalt at terrorangrepet i Norge var selvforskyldt av oss selv! Et terrorangrep er aldri selvforskyldt! Ingen kan vite når det plutselig dukker opp en gal ekstremist som mener at han har rett til å drepe uskyldige mennesker pga deres politiske ideologier! 

Det ble også diskutert om at denne minnemarkeringen forverrer sorgprosessen til de pårørende, og at de aldri blir ferdig med å sørge når de blir minnet på det som skjedde 22.juli hvert år. Er det vår rett til å dømme hva som er rett og galt for pårørende som mistet noen av sine kjære under den kjempegrusomme terrorangrepet 22.juli 2011? Svaret mitt er klart: “Nei!” Jeg tror at de som ikke ønsker å være med på minnemarkeringen ikke deltar på den. Man skal huske på at sorg er individuell fra person til person. Sorgen er aldri lik! Hvorfor feirer vi Allehelgensdag? Jo for og minnes våre kjære som er døde. Hva er da problemet med at det er en minnemarkering for terrorangrepet 22.juli? Jeg ser ikke på det som noe problem at det foregår en minnemarkering 22.juli for og minnes de som brått ble revet bort, og de som fikk livene sine snudd på hodet. Mange av de som overlevde terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya har fremdeles behov for og samles der det skjedde i prosessen for å komme videre. Mange av dem sliter psykisk fremdeles 3 år etter. De forteller om flashbacks og grusomme bilder på netthinnen som kommer igjen og igjen! Flere av dem har store søvn- og konsentrasjonsproblemer!

Mange av ungdommene som opplevde terrorangrepet på Utøya på kroppen sier at de trenger denne minnemarkeringen for å komme videre i sin del av sorgprosessen, men det er også ungdommer som har uttalt at de ikke ønsker å dra til bake på Utøya på denne minnemarkeringen. De sier det blir for tøft for dem.

Sorg er forskjellig slik mennesker er forskjellige. Din måte å sørge på er ikke lik min måte å sørge på. Dermed er det ikke sagt at min måte er mer riktig enn din! 

Det forferdelige og grusomme terrorangrepet som skjedde 22.juli 2011 er og blir noe som er skrevet inn i historiebøkene for godt, fordi det var den største tragedien i fredstid som rammet Norge! Det kan bare ikke glemmes og skyves under en stol! 

Jeg har forståelse at folk velger å ta avstand fra at det foregår en minnesmarkering for terrorangrepet 22.juli 2011, men de som tar avstand fra minnesmarkeringen skal respektere de som ønsker å være med på minnesmarkeringen! La nå de som ønsker å ha minnemarkeringen, og føler at de trenger å være med på den få lov til å ha den i fred!

Det er to år siden nå at jeg leste en kommentar på en debatt på et nettsted, hvor det var en person som skrev at det var bra at massemorderen gjorde det han gjorde med tanke på AP  sin politikk og det AP står for! Hva??? At det var bra massemorderen drepte uskyldige mennesker i Regjeringskvartalet og uskyldige unge mennesker på en politisk leir??? Ingen, og da mener jeg ingen har rett til å drepe noen pga av sin politiske overbevisning! Jeg ble regelrett sjokkert og stum da jeg leste den kommentaren! Denne uttalelsen fra vedkommende var skremmende å lese! Det var heldigvis mange som reagerte på det vedkommende skrev!

Til dere som reagerer med avsky på denne minnemarkeringen: Husk at det finnes en avknapp på TV’n og radio, og man kan hoppe over å lese avisene! 

BILDER FRA JULI MÅNED MED BILDER AV HÅNDARBEID SOM JEG HAR LAGET M.M :)

06.07.2014 var vi i bursdag til min gammeltantenevø som fylte 2 år. Han fikk kjempemasse fine bursdagsgaver, og det var en storfornøyd 2 åring som koste seg :) Vi fikk servert pizza, kaffe og kaker. Foreldrene (min niese og hennes samboer) hadde laget dette “fruktpinnsvinet” :)

Fruktpinnsvinet med masse kjempegod frukt!

To stk heklede og tovet sitteunderlag til utestoler.

To stk heklede og tovet sitteunderlag til utestoler.

De fire heklede og tovete sitteunderlagene jeg har heklet :)

Et par strikket og tovet tøfler for barn som jeg har laget :)

Et par strikket og tovet tøfler for voksen (dame) som jeg har laget :)

En ting er sikkert, og det er at man ikke har lov til å klage på at vi i Trøndelag har hatt en kjempeflott sommer så langt når det gjelder været. De dagene det har vært litt for varmt ute på verandaen er løsningen enkel, nemlig å ta med vifta ut :)

BILDER FRA HAUGESUND OG M/S KREMMERVIK 29.06.2014:)

Før vi skulle ta flyet hjem til Trondheim 29.06.2014 dro vi innom M/S Kremmervik, fordi losen ombord på båten hadde laget i stand fisk til oss som en gave fra de ansatte :) Her er havneområdet hvor M/S Kremmervik ligger.

Jeg måtte bare ta flere bilder av M/S Kremmervik :)

M/S Kremmervik ved kaia i Haugesund :)

M/S Kremmervik drevet av rederiet Olsengruppen: http://www.olsengruppen.no/  :)

Det er en kjempestor ære å ha etternavnet vårt på denne flotte båten :)

M/S Kremmervik ved kai i Haugesund :)

Kjempefine båten :)

En av kranene på M/S Kremmervik :)

Meg selv ved M/S Kremmervik :)

Så var tiden kommet til å reise hjem til Trondheim etter en kjempekoselig helg sammen slekten :)

Flyene oppstilt på gatene på Gardermoen :)

BILDER FRA DAGEN I HAUGESUND OG BESØK PÅ M/S KREMMERVIK 28.06.2014:)

Om ettermiddagen 28.06.2014 satte vi oss i bilene, og vi kjørte til Haugesund. Der skulle vi få æren å få komme ombord i båten M/S Kremmervik som rederiet til søskenbarnet mitt, kona hans og sønnen deres eier. Søskenbarnet mitt valgte å kalle fiskebåten M/S Kremmervik etter min bestefar Amandus, min far og min far sin søster :) Her er havneområdet der M/S Kremmervik lå til kai.

Fiskebåten M/S Kremmervik!

Båten var kjempelekker, og ikke minst en flott tråler! Det var litt rart å se etternavnet mitt på båten, men både min mor, min søster og jeg føler oss beæret over å ha navnet på båten!

M/S Kremmervik ved kaien i Haugesund :)

Vi fikk lov til å komme opp i styrhuset, og det var en kjempestor opplevelse!

Styrhuset på M/S Kremmervik!

Styrhuset på M/S Kremmervik!

Styrhuset på M/S Kremmervik!

Styrhuset på M/S Kremmervik!

En dataskjerm med kart ombord på M/S Kremmervik.

Meg selv i en av stolene i styrhuset på M/S Kremmervik :)

Kan godt like å jobbe som skipper ja :)

Dekksdagboken på M/S Kremmervik!

Bilde tatt ombord på M/S Kremmervik!

Om kvelden dro vi på denne restauranten og spiste :)

Forretten jeg spiste :)

Middagen jeg spiste, og det var kjempegodt :)

Desserten jeg spiste :)

Haugesund by.

Haugesund by.

Bildet ble tatt på kaia i Haugesund :)

Bildet ble tatt på kaia i Haugesund :)

Bilde av statuen av Marilyn Monroe :)

BILDER FRA OMVISNING I BEKKJARVIK/AUSTEVOLL 28.06.2014:)

Etter vi hadde spist frokost gikk vi oss en tur rundt i Bekkjarvik for å se oss omkring. Her er en del av båthavnen :)

Havnen i Bekkjarvik :)

Søskenbarnet tok oss med på en omvisning med bil rundt på Austevoll. Han, kona til søskenbarnet mitt og sønnen deres driver et rederifirma med fiskebåter i Austevoll. Her er en av fiskebåtene deres som heter Nordervon.

Styrhuset på Nordervon.

Nordervon ved kaia hvor den holdt på å bli pusset litt på.

Vi fikk også se kontoret til fiskebåtrederiet i Austevoll. Bildet er tatt fra kaia utenfor lokalene hvor kontoret lå.

Bildet ble tatt på kaia utenfor kontorlokalet til fiskebåtrederiet :)

Bildet ble tatt på kaia utenfor kontorlokalet til fiskebåtrederiet :)

Bildet ble tatt på kaia utenfor kontorlokalet til fiskebåtrederiet :)

Informasjonsplakat om rederiet.

Inne på kontorlokalene til rederiet :)

Inne på kontorlokalene til rederiet stod det også et bilde av min bestemor Elise og min bestefar Amandus. Min bestefar var aktiv innen politikk, og han var ordfører for Arbeiderpartiet i Nordkapp i sin tid! Jeg føler meg beæret å være barnebarn av Elise og Amandus :)

Etter omvisningen koste vi oss med kjempegod lunch hjemme hos søskenbarnet mitt, kona hans og sønnen deres :)

Meg selv koser meg det kjempefine sommerværet :)

Den kjempeflotte utsikten fra huset hvor søskenbarnet mitt og kona hans bodde :) Etter lunchen gikk turen videre i bil til Haugesund!

BILDER FRA TUR TIL BEKKJARVIK/AUSTEVOLL 27.06.2014:)

27.06.2014 reiste min mor, min søster og jeg til Bergen. Vi hadde fått påspandert gratis tur til Bekkjarvik/Austevoll av søskenbarnet mitt og familien :) Gate nr.31 på Værnes, og snart klar for avreise til Flesland :)

Verden utenfor en SAS-maskin :)

Vi ble hentet på Flesland av fetteren min og min kusine (min fetters storesøter), og derfra kjørte vi til ferjekaia for å ta ferjen til Austevoll hvor fetteren min bor. Ikke verst å komme til Bergen å ta ei ferje som heter for “Trondheim”. Til opplysning gikk denne ferjen på sambandet Flakk – Rørvik (ikke så langt fra Trondheim).

Bilde tatt på ferja :)

På ferjeturen til Austevoll :)

Da vi kom frem til Austevoll kjørte vi hjem til fetteren min hvor vi fikk servert kaffe og kaker. Jeg ble overveldet av den kjempeflotte utsikten de hadde fra huset sitt :)

Den kjempeflotte utsikten fra huset til søskenbarnet mitt og kona hans :)

Etter vi hadde drukket kaffe kjørte søskenbarnet mitt oss til gjestgiveriet i Bekkjarvik hvor vi skulle overnatte til lørdag 28.06.2014. Der lå det en kjempefin gave til oss alle sammen. Vi fikk denne fiskenålen i sølv :)

Om kvelden ble vi påspandert middag på Bekkjarvik Gjestgiveri. Han som drev restauranten ved gjestgiveriet het for Ørjan, og han var med i Bocuse d’Or hvor han kvalifiserte seg til EM som gikk av stabelen i Stockholm i mai 2014!

Menyen på Bekkjarvik Gjestgiveri :)

Den kjempegode middagen jeg spiste: Kalveentrecot :)

Kjempegod dessert også :)

Vi bodde nært havneområdet i Bekkjarvik, og det var kjempeidyllisk der, og minnet om en Sørlandskjærgår :)

Havneområdet i Bekkjarvik :)

Kveldsstemning med kjempefin kveldshimmel over Bekkjarvik :)

En “raring” fra Bekkjarvik som satt på gjestgiveriet :)

Nok en “raring” jeg så på gjestgiveriet i Bekkjarvik :)

HVORDAN AVSLØRE MYTOMANE/LYSTLØGNERE PÅ SOSIALE MEDIER SOM F.EKS. BLOGG?

Alle mennesker har en eller annen gang løyet selv for å slippe unna ubehageligheter, og vi har alle også blitt løyet til av noen vi kjenner.

“En løgn er en usann påstand eller erklæring fremstilt som en sannhet. Løgn foregår mellom mennesker når løgneren uttaler noe han eller hun vet er usant, med den hensikt å få noen til å tro det er sant”. Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/L%C3%B8gn

Likevel har vi alle sammen blitt opplært til at vi ikke skal lyve. Det å ikke lyve for andre har med våre innebygde etiske normer, verdier og holdninger å gjøre. Vi vet hva løgn kan føre til for mennesker rundt oss. Løgn bryter ned tillit og løgn kan såre.

En løgn blir alltid avslørt før eller siden! Det verste som kan skje er at tilliten til den som lyver blir revet ned, og man må begynne å bygge opp tilliten på nytt bit for bit! Jeg vil sammenlikne dette med en mur med mursteiner som raser sammen. Det tar tid å bygge opp muren igjen, for å få mursteinene på riktig plass.

Vanligvis er det lett å avsløre når noen rundt oss lyver, og spesielt når vi ser dem ansikt til ansikt. Blikket til den som lyver blir gjerne flakkende, man kan se at personen blir litt urolig, noen gjør bevegelser med munnvikene og noen begynner kanskje å svette litt. Da konfronterer vi den personen der og da, og personen vil som oftest innrømme at han/hun har løyet.

Noen løgner kaller vi hvite løgner. Hvite løgner er mindre, men like fult løgn. Ta et eksempel. Din venninne ber deg ut på kino. Du er sliten etter en lang arbeidsdag, og du ønsker å slappe av hjemme, men du vet at om du sier det til henne blir hun potte sur. Hva gjør du? Jo du kanskje tar en liten hvit løgn, og du kanskje forteller at du er blitt syk for å slippe at venninnen din blir sur. Jeg tror at alle mennesker med hånden på hjertet kan at de har tatt en hvit løgn en eller annen gang. Hvit løgn er en løgn uansett! 

De aller fleste av oss vil før eller siden livet komme bort i personer som er lystløgnere. ”En person som lider av indre tvang til å lyve kalles mytoman eller, noe misforstått: lystløgner”. Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/L%C3%B8gn

“Mytomani (myt + mani) innebærer at en person mer eller mindre lyver tvangsmessig, dvs uten at det finnes noen direkte årsak til løgnen. Peer Gynt ansees for å være en mytoman”. Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/Mytoman

Mange mytomane vet ikke selv en gang at de lyver, fordi løgnen er så inngrodd i personligheten deres. Blir man løyet til av en mytoman/lystløgner, kan det ta en god stund før man oppdager at det er løgn.

En person som lider av indre tvang til å lyve kalles mytoman eller, noe misforstått: lystløgner”. Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/L%C3%B8gn

Vi kan i dag oppleve at mytomane/lystløgnere befinner seg på sosiale medier. På sosiale medier er det vanskeligere å oppdage dem, nettopp fordi de sitter gjemt bak et tastatur, men de avslører seg selv til slutt.

Hvordan kan man avsløre en mytoman/lystløgner på sosiale media som f.eks. blogg?

- Historiene som de mytomane/lystløgnerne forteller er i begynnelsen forsiktige, og man reagerer ikke noe særlig over det som blir fortalt.

- Kanskje forteller den mytomane/lystløgneren om noe som har skjedd i et tidligere forhold f.eks. at hans/hennes kjæreste har vært sjalu. Til slutt baller kanskje historien på seg til å bli en historie om at kjæresten har slått jevnlig eller gjort andre straffbare forbrytelser.

- I slike tilfeller vil de som leser noe dette spørre den mytomane/lystløgneren om hvordan han/hun greide å holde ut med kjæresten sin. Vi som mennesker ønsker jo å vise at vi bryr oss om hverandre.

- Andre historier som den nymfomane/lystløgneren forteller kan få oss til å stusse litt over historien som den nymfomane/lystløgneren forteller. Svaret man kanskje kan få få fra den mytomane/lystløgneren kan være at leseren har misforstått hva han/hun har skrevet. Likevel lar vi tvilen komme nymfomanen/lystløgneren til gode.

- Etter hvert vil man oppdage at historiene som den mytomane/lystløgneren forteller ikke henger på greip.

- Man kan også avsløre en mytoman/lystløgner ved at han/hun vil være i sentrum hele tiden (få oppmerksomhet).

- En mytoman/lystløgner kan også finne på å dikte opp de utroligste historier. Det kan være historier om sykdom, om jobbsituasjon, om familie, om forhold osv. Alt dette med formål for å få oppmerksomhet og omsorg.

- Ofte skifter den mytomane/lystløgneren tema nokså fort, nettopp for at ingen skal avsløre løgnen.

- Man kan også avsløre en mytoman/lystløgner på sosiale media ved at han/hun ikke eier skyldfølelse eller samvittighet. De føler heller en “lystfølelse” når de har klart å få noen til å tro på sine løgner.

- Som regel kan den mytomane/lystløgneren fremstå som sympatisk og hyggelig helt til andre begynner å avsløre dem.

- Når mytonmanen/lystløgneren blir avslørt går det galt, og den mytomane/lystløgneren legger skylden på alle andre. De mener at det som skjer er alle andre sin feil, og ikke deres egen feil.

- Det verste som kan skje for en mytoman/lystløgner er å bli avslørt, og den mytomane/lystløgneren kan gå langt over streken for å forhindre det siden de ikke eier samvittighet eller normale grenser.

De nymfomane/lystløngnere har en brist i personligheten, og de kan ha blitt mobbet på skolen eller opplevd overgrep. Det handler om at den nymfomane/lystløgneren ikke takler virkeligheten og smerten han/hun føler. Behandling hjelper sjelden, fordi mytomaner/lystløgnere mener at de ikke er syke. Det er alltid alle andre det er noe galt med i deres øyne.

Jeg tror de aller fleste mennesker som har opplevd å bli løyet til av en lystløgner/mytoman føler seg maktesløs, frustrert, irritert og kanskje også såret. Det er fordi man kanskje har lagt ned mye tid og følelser i å hjelpe en mytoman/lystløgner som har fortalt en gripende historie som man har trodd på. Så viste det seg at det var bare løgn!

Vi bør alle være oppmerksomme når vi befinner oss på sosiale media eller blogg for mytomane/lystløgnere, for det er vanskeligere å avsløre dem der.

 

Kilder: 

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/quotmytomani-ingar-i-en-personlighetsstorningquot_54221.svd

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/mastare-pa-att-ljuga-utan-skuldkanslor_52693.svd

http://sv.wikipedia.org/wiki/Mytomani

 

-

 

 

 

 

 

 

BILDER TATT 10.06 – 17.06.2014:)

Det lukter kjempegodt av syrintreet :)

Avblomstret løvetann :)

Kjempefin kveldshimmel over huset vårt :)

12.06.2014 var jeg sammen en venninne på musikkonservatoriet (NTNU i Trondheim). Hun skulle spille på opptaksprøve til å komme inn på utøvende musikkstudie i kirkemusikk. Måtte bare ta dette bildet av flygelet i orgelsalen :)

Kirkeorgelet i orgelsalen.

12.06.2014 hadde vi i koret en vårsangkafé. Her to av korets glade gutter før konserten :)

Artisten Dina Misund var med og sang noen av sine sanger på konserten vår, og vi i koret var kjempeheldige å få være med å kore på et par av sangene hennes :) Dina var med i den Norske Melodi Grandprixfinalen :)

Publikum fikk også være med på noen allsanger :)

Ikke minst fikk publikum kake og kaffe :)

17.06.2014 hadde vi i koret sommeravslutning med grilling i fjæra like ved hjemgården hvor dirigenten vår vokste opp :) Her ser dere Trondheimsfjorden sett fra fjæra like ved gården til dirigenten vår.

Bildet er tatt fra fjæra like ved hjemgården hvor dirigenten i koret vårt vokste opp :)

Hvorfor ikke prøve ett “selfiebilde” :D

DAGENS GJESTEBLOGGER ER BLOGGEREN GROS HVERDAG :)

Jeg pleier av og til å ha en gjesteblogger på bloggen min. Den bloggeren jeg velger ut som gjesteblogger, har skrevet et kjempeflottinnlegg på bloggen sin som jeg mener bør frem i lyset, og som bør leses av så mange som mulig! 

I dag velger jeg ut bloggeren Gros hverdag med dette kjempefine innlegget: http://groshverdag.blogg.no/1402510752_11062014.html

Her setter Gro fingeren på et kjempeviktig tema, nemlig hvor er folkeskikken? Hun tenker spesielt her på folkeskikken på nettet! Folkeskikk på nettet er blitt en mangelvare hos mange, dessverre :(  

Med mangel på folkeskikk mener Gro mobbing, og her mobbing blant voksne bloggere, som faktisk forekommer!

Det fokuseres mye på temaet mobbing blant barn og unge på sosiale medier, og hvem er det som lærer barn og unge hvordan de skal oppføre seg på nettet? Jo det er de voksne som lærer barn og unge at mobbing på sosiale medier ikke skal forekomme. Voksne skal være gode forbilder for barn og unge. Jeg sier skal være, fordi det er dessverre ikke slik. Der ute sitter det voksne bloggere på over 40 år som selv mobber, sjikanerer, trakasserer og de sverter uskyldige mennesker med usannheter og løgner. De er ikke sene om å blære yngre bloggere at mobbing ikke skal forekomme.

Godt forbilde for yngre bloggere sa du? 

Jeg anbefaler på det varmeste å lese hele bloggen til Gro: http://groshverdag.blogg.no/

Tusen takk for at du ville være min gjesteblogger i dag :)  

VI TRENGER DA VEL IKKE LEGER, PSYKOLOGER, TANNLEGER, FYSIOTERAPEUTER OG ANNET HELSEPERSONELL NÅR DET ER TANKENE VÅRE SOM GJØR OSS FRISKE!

I går kom jeg over denne linken:

http://livsfokus.com/2014/01/16/offer-i-eget-liv/

I denne boka og artikkelen påstås det at det er fakta at man bestemmer selv hva man skal tenke på, og at tankene vi tenker vil ha påvirkningskraft på fremtiden vår!

Det å gjøre det beste ut av dagen er èn ting, men at man bestemmer hvordan morgendagen blir…nei!

Ta f.eks. en person med PTSD og andre psykiske lidelser. Vedkommende bestemmer ikke om han/hun skal ha flashbacks. Flashbacks dukker opp når de minst forventer det. De kan dukke opp når vedkommende er inne i en bra periode, og det er ikke noe forvarsel på flashbacks!

Jeg har vært støttekontakt for en som hadde PTSD samt flere andre psykiske lidelser, jeg har hatt elever i skolen som har hatt det, og jeg kjenner noen som har det!

Husker da jeg jobbet som lærer på ungdomsskolen var det 2-3 ganger at en elev som hadde PTSD som helt uten forvarsel fikk flashbacks. Det kom som lyn fra klar himmel, og kom ikke å fortelle meg at den eleven hadde tenkt feil! Denne eleven hadde kjempetraumatiske opplevelser fra barndommen som førte til diagnosen PTSD samt flere andre psykiske lidelser!

Det viktigste for personer med PTSD og andre psykiske lidelser, er å få bygget opp selvtilliten sin som i de aller fleste tilfeller er brutt ned av viktige omsorgspersoner og andre viktige personer rundt dem! De må også lære seg å mestre hverdagene sine på best mulig måte, og det hele er individuelt fra person til person. Hver og en må finne seg teknikker som fungerer for hvert enkelt menneske! Den teknikken som fungerer for en person trenger strengt tatt ikke å fungere for en annen med samme lidelse! Ingen personer med PTSD og andre psykiske lidelser er like! Første bud for en person som har PTSD og andre psyksike lidelser å akseptere sykdommen. Det er først ved å akseptere at man kan jobbe med seg selv. Her handler det ikke om 37,5 timers uke, men 24/7!  De aller fleste som har psykisk sykdom har ikke bare én diagnose, men gjerne flere diagnoser som de har hatt i mange, mange år! Mange av dem er uføretrygdet, og det er ikke for uten grunn at de blir uføretrygdet! Det er fordi har mer enn nok med seg selv og sitt liv!

De jeg kjenner som har PTSD og andre psyksike sykdommer setter seg ikke ned og synes synd på seg selv! De er skikkelige fightere, men felles for dem er at de har sår på sjelen som aldri vil gro! Derfor synes jeg at slike utsagn som at det man tenker vil påvirke framtiden vår er respektløst å si! Da kunne man heller si til dem: “Dere er selv skyld i at dere sliter psykisk!”. Jeg kjøper over hodet ikke en slik tankegang!

Selv har jo jeg kronisk betennelsesreumatisme som medfører kroniske betennelser i store ledd (hæler, ankler, knær, håndledd, albuer og skuldre). Det samme gjelder for alle som har en kronisk sykdom som f.eks. fibromyalgi, MS, migrene m.m. Hverken jeg eller andre kronikere kan ikke bestemme hvor mye smerte jeg skal ha i våre kropper! Første bud for oss er også å akseptere våre kroniske sykdommer, og f.eks. min reumatisme er ikke lik en annen reumatiker. Jeg setter meg ikke ned og synes synd på meg selv! Det har jeg aldri gjort, og ikke vil jeg at folk skal synes synd på meg heller, for det gjør ikke meg frisk! Ja jeg kan ha jævlige dager med mye smerte at det verker i leddene mine, men jeg vet hva jeg skal gjøre slik at dagen min blir god! Ingen skal fortelle meg at mine tanker før i tiden har ført til at jeg fikk diagnosen kronisk betennelsesreumatisme! I mitt tilfelle som reumatiker kunne jeg aldri i livet tenke meg å sette meg ned å ta på meg offerrollen! Offer for hva da??? Jeg må gjøre det beste ut av dagene på min måte, og jeg må takle å ha smerter og betennelser når jeg har det. I tillegg må jeg takle å bli operert de gangene jeg må fjerne betennelser! Alt dette takler jeg! 

Det er ikke tankene våre som er årsaken til at man har en psykisk lidelse eller er kronisk syk! Slik tankegang er å gi skylden over på vedkommende som er syk, og det er en tanke jeg over hodet ikke støtter! I mange alternative miljøer så virker det som om dette er en gjengs tankemåte!

En dame jeg vet av (kjenner henne ikke, men vet av henne) var kjempeengasjert i det alternative miljøet.  Hun var gravid, og fødte et barn som viste seg å være psykisk utviklingshemmet. Etter fødselen fikk hun høre fra noen av vennene sine i det alternative miljøet at hun hadde tenkt negative tanker under svangerskapet som medførte at hun fikk et barn som var psykisk utviklingshemmet! Denne damen brøt med en gang all kontakt med det alternative miljøet. Når jeg hører slike historier provoserer det meg kjempemasse!

Innenfor det alternative miljøet er det også en trend at man ikke skal gå til lege når man er syk, og medisiner utskrevet av lege er fy, fy. Mange av de i det alternative miljøet er overbevist om at man kan tenke seg helt frisk. Ja vel? Enkelt! Hadde det vært så lett, hadde man ikke trengt leger, fysioterapeuter, tannlegger eller psykologer! Hva med en annen jeg hørte om (en venn via en bekjent av meg). Vedkommende fikk kraftig rotbetennelse i en tann, men nektet å gå til tannlegen for hun skulle tenke seg frisk. Hun begynte å faste og rense seg slik at hun skulle tenke positive tanker. Hun begynte å hovne opp på kinnet, og arbeidskollegaen hennes ba henne innstendig om å oppsøke tannlege for å få hjelp, men vedkommende nektet! Til slutt måtte vedkommende krype til korset, og resultatet ble at hun måtte ha en storoperasjon i kjeven, for betennelsen hadde spredd seg til kjevebeinet. Det ble sykehusinnleggelse ut av det til slutt!

Vi trenger vel da vel ikke leger, sykepleiere, hjelpepleiere, jordmødre, fysioterapeuter, tannleger og psykologer? Noen innenfor det alternative miljøet vil fremdeles svare “nei”, men vi andre vil svare “ja” nettopp fordi vi vet at skolerte helsepersonell er de som sitter på vitenskapen om menneskekroppen og menneskesinnet. Det er de yrkesgruppene som er og blir skolerte til å ta seg av folk sin helse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kitty Clock:

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: tokremme@frisurf.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke!:)

Mandagstema:

Himmelsk:

Link til bloggen Pass på pus:

Emner:

Arikv:

Blogvin:

Follow on Bloglovin

Newspost:

StatCounter: