Get Adobe Flash player

SOMMERBILDER AV KATTETRIOEN <3 :)

Det har vært fint vær her i Trondheim i sommer, men vi har hatt godt vær med sol og varme i helgene. Slik har det vært siden midten av juni. Egentlig er jo det kjempebra, og vi har tatt turen ut til sjøen og stranda hvor vi har vært sosiale med venner :)

Når været er bra koser kattene seg på verandaen. De jakter på småfugler, insekter og slikker varmen fra solen. Katter har også godt av D-vitaminer fra solen på samme måte som oss mennesker :)

Lille “rødreven” Elvis er jammen ikke mye redd av seg, for han klatrer like så god til topps i nettingen. Har ikke tallet på hvor mange ganger jeg har måttet klatre opp for å få ham ned. Lærer han? Nei! Opp igjen bærer det to minutter etterpå.

Elvis er en stor koseklump, og han har et kjempeherlig lynne. Bare han får kos, durer motoren hans med lykkelig maling <3 :)

Dixie har hatt løpetid, men Elvis er nok litt for ung til å skjønne hva han skal gjøre. Han skjønte såpass at han skulle bite henne i nakkeskinnet, men så var det dette med å finne riktig hull da…. :D Ikke lett for en fem  måneder gammel abyssinerhannkatt, og som i tillegg er for kort i kroppen :) Dixie på sin side var tålmodig, for hun lot ham holde på. Mye var nok lek fra Elvis sin side, men Dixie var kjempefornøyd hun at endelig er det en hannkatt som prøver seg når hun har løpetid, og ikke gir seg etter å ha bitt henne i nakken.

Dixie er stortrives i rollene som “reservemamma” til Elvis, kjæreste, elsker og lekekamerat <3 :)

 

 Her kommer noen bilder jeg har tatt av Nadina, Dixie og Elvis i sommer:

Godpusejenta Nadina ute på verandaen <3 :)

Nadina koser seg på verandaen :)

Nadina ute på verandaen :) Bildet ble tatt noen dager før hun brakk labben!

Godpusejenta Dixie Rose koser seg ute på verandaen <3 :)

Dixie koser seg ute på verandaen :)

Dixie ute på verandaen en varm og fin julidag :)

Godpusegutten Elvis koser seg ute på verandaen <3 :)

Elvis koser seg ute på verandaen :)

Elvis er nysgjerrig på alt som rører seg :) Et lite insekt lever et farlig liv i nærheten av Elvis :)

 

 

 

NADINA FIKK NY GIPSBANDSAJSE TIL VETERINÆREN 22.07.2015 :)

Det har gått to uker siden min eldste abyssinerhunnkatt var til veterinæren hvor hun fikk påvist to brudd i labben sin. Ennå er Nadina tålmodig, og maken til mer tålmodig katt enn Nadina skal du lete lenge etter.

Nadina godtar gipsbandasjen, og hun har ikke prøvd å få den av seg. Enn så lenge er det 2-1 i veterinæren sin favør :)

Hun godtar at hun må være i hundeburet, og det tror jeg kommer av at hun kjenner at hun blir hemmet pga gipsbandasjen sin. Gipsbandasjen gjør at hun har dårligere balanse, og det kan føre til at hun ramler. Når Elvis og Dixie har sine lekeøkter kan de fort finne på å komme bort i Nadina, men i hundeburet er hun trygg.

Nadina greier nå å stå på labben sin når hun skal spise, og hun fungerer bra med gipsbandasjen på seg. Det er for Nadina sin sikkerhet at hun får være i hundeburet så lenge hun har på seg gipsbandasjen. Veterinæren var helt enig, og syntes hundeburet jeg har fått lånt var kjempefint og stort :)

Nadina må ha gipsbandasje på seg i ca.6 uker.

Veterinæren fortalte meg litt om hvordan bruddene til Nadina var. Nadina har jo brukket to bein i labben, det ytterste beinet og det ene beinet i midten. Det er de to beinene i midten av labben som er kritiske å brekke for en katt, for det er der de får tyngden og støtene når de hopper og lander på labben. Nadina i sitt ytterste bein måtte veterinæren få tilbake i posisjon. Det beinet vil være litt ut av posisjon, men det vil ikke gjøre Nadina noe. Ytterste beinet er det ikke så farlig å brekke på en katt.

Heldigvis var bruddet på den midterste labben ikke kommet ut av posisjon, men hvis det hadde det, måtte Nadina ha operert. På alle røntgenbildene de har tatt ligger beinet akkurat slik det skal :)

Om en uke skal Nadina ta nye røntgenbilder for å se om det har begynt å danne seg ei hinne over beinet. Den hinnen som nå skal dannes er en ny brusk. Til slutt vil det dannes nytt beinvev, og da er bruddet leget!

Vi passer på at hun får komme ut av hundeburet flere ganger om dagen, og da koser Nadina seg <3 :)

Elvis og Dixie er kjempesnille mot Nadina. Det går ofte bort til buret hennes, og ser inn til henne. Av og til hender det at de legger seg ned ved buret for å være i nærheten av Nadina <3 :) Godpusene Elvis og Dixie <3 :)

Tok noen bilder hos veterinæren slik at dere kan få se :)

 

220715_nadina_veterinaer4Nadina på undersøkelselsbenken hos veterinæren 22.07.2015 <3 :)

220715_nadina_far_gipsbandasje_labb3Først la veterinæren gasbind utenpå beinet hvor Nadina har brukket beinene. Så la han gasbind oppover hele labben hennes som beskyttelse.

220715_nadina_far_gipsbandasje_labb4Etterfulgt av mer gasbind og bandasje. Det er for å unngå trykkskader som lett kan oppstå av gipsbandasjen.

220715_gipsbandasje_ferdig2Til slutt legges selve gipsen som er en elastisk gips. NB! No chew! Det står så på gipsen :)

 

Nadina hos veterinæren 22.07.2015 hvor hun får ny gipsbandasje på labben sin <3

Nadina har i hvert fall matlyst, og hun spiser som en hest. Det et kjempegodt tegn, og et tegn på at hun ikke lider noen nød, og hun mistrives ikke <3 :)

Jeg gleder meg til hun får av gipsbandasjen sin, og det skal bli kjempegodt for Nadina å få bevege seg fritt omkring igjen :)

22.07, EN DATO SOM ALLTID VIL BLI HUSKET! MINE TANKER GÅR TIL ALLE DE ETTERLATTE, OG TIL DE SOM PERSONLIG OPPLEVDE TERRORANGREPET PÅ KROPPEN <3

22.07.2015 er 4 år siden det forferdelige og kjempegrusomme terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya hvor 77 mennesker uskyldig brutalt ble drept. De drepte var ansatte i Regjeringskvartalet, noen som befant seg i nærheten av bombebilen og ungdommer i sin beste alder som var politisk engasjerte i en ungdomspolitisk organisasjon. Ungdommene hadde hele livet sitt foran seg, de hadde drømmer og håp for fremtiden <3

Terrorangrepet rystet hele Norges befolkning, og alle sammen følte og føler fremdeles med de som personlig opplevde terrorangrepet på kroppen, de som ble skadet, familie, slekt og venner til ofrene. Norge stod sammen i sorgen. Hatet ble vendt til kjærlighet <3

Dagen etter terrorangrepet ble det lagt ned blomster, og tent lys utenfor Oslo Domkirke, og blomsterhavet vokste og vokste de nærmeste dagene og ukene.

Daværende statsminister Jens Stoltenberg gjorde en kjempeflott jobb, og han viste nærvær og omsorg for de som personlig var rammet av terrorangrepet, de andre AUF-ungdommene som var tilstede på Utøya, ofrenes familier, slekt og venner og Norges befolkning. Vi fikk se en statsminister som hadde det vondt <3 Likevel var budskapet til Jens Stoltenberg å vende hatet til kjærlighet <3

Vi fikk også se en Kongefamilie som også offentlig gråt på TV, og som var tilstede sammen med de sørgende <3

22.07.2011 er en dag som aldri må glemmes. Datoen har for alltid skrevet seg inn i historiebøkene som det verste terrorangrepet i fredstid!

I kjølevannet av terrorangrepet 22.07.2011 ble daværende statsminister Jens Stoltenberg usaklig beskyldt for at hans måte å vise omsorg og omtanke til de som opplevde terrorangrepet på kroppen og de pårørende, familie slekt og venner til de som ble drept, var valgflesk for at at AP skulle vinne valget. Personlig mener jeg at Jens Stoltenberg gjorde som en hver statsminister ville ha gjort! Han viste omsorg og omtanke, og han var et medmenneske med de sørgende i deres sorg <3

Mange av de som opplevde terrorangrepet på kroppen sliter fremdeles med traumer og psykiske problemer den dag i dag. Andre igjen som opplevde terrorangrepet på kroppen har det i dag fint tross i det som skjedde. Det er forskjell fra person til person hvordan man reagerer etter en slik traumatisk opplevelse som terrorangrepet var.

Kun de som opplevde terrorangrepet på personlig kroppen vet hva de gikk igjennom, og de kjente smerten personlig på kroppen! Vi utenforstående kan bare ane og forstå den grusomheten de opplevde.

22.07.2012 var det duket for ett års minnemarkering i forbindelse med terrorangrepet. AP og Jens Stoltenberg ble igjen usaklig beskyldt for at de arrangerte minnemarkering kun for å få stemmer.

Hvis et slikt terrorangrep hadde rammet et annet parti, ville det også ha blitt arrangert minnemarkering. Partilederen for det partiet ville garantert vist omsorg og omtanke på samme måten som det Jens Stoltenberg gjorde!

Jeg tviler nokså sterkt på at en partileder eller en statsminister tenker valg og stemmer når det foregår en minnemarkering! Da vil de minnes de som døde, og de vil vise omtanke og omsorg for de etterlatte!

22.07.2015 er det som sagt fire år siden, og det er tid for minnemarkeringer. Diskusjonene har pågått i ulike media en stund. Det er delte meninger blant Norges befolkning angående minnemarkeringene, og det er også delte meninger blant de som opplevde terrorangrepet personlig på kroppen.

Det er faktisk noen av de som personlig opplevde terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya og pårørende til de som mistet livet som over hodet ikke ønsker å delta på minnemarkeringen av 22.07.2011! Det er et valg de personlig tar, og det bør folk akseptere!

Så finner du de som personlig opplevde terrorangrepet på kroppen og pårørende til de som ble drept som faktisk finner trøst i å være med på minnemarkeringen, og de har uttalt at de ønsker å være med på en minnemarkering for å minnes og hedre de som brutalt ble drept. De ønsker også å delta på minnemarkering, for å vise omtanke for de pårørende <3

Blant Norges befolkning er det også delte meninger rundt minnemarkeringen av 22.07.2011! Noen av de som er motstandere av minnemarkeringen mener Norges befolkning får minnemarkeringene dratt ned over hodet.

Jeg synes det er greit at de som er motstandere av minnemarkeringen av 22.07.2011 synes det blir for mye rundt minnemarkeringene. Det er ingen som tvinger dem til å se minnemarkeringene på TV og nyhetene, for det finnes faktisk en avknapp på TV’n! Da slipper de å få med seg sendingene fra minnemarkeringene, og nyhetene. Så enkelt er det!

Uansett om vi vil eller ei, må vi forholde oss til minnemarkeringene etter terrorangrepet, for terrorangrepet som skjedde 22.07.2011 vil alltid være en dato som vil bli husket for ettertiden :( Terrorangrepet hvor så mange uskyldige mennesker ble drept viser også at Norge som land er et sårbart land når det gjelder terror!

Terrorangrepet 22.07.2011 viste også at det finnes mennesker med tilknytning til en ekstremistisk ideologi som er villige til å drepe mennesker med en annen politisk holdning enn dem selv!

Minnemarkeringene i anledning terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya er for å vise at de som så brutalt ble drept ikke skal bli glemt, og minnemarkeringene er ment for de overlevende og pårørende som ønsker å delta på en slik markering. De overlevende og pårørende som deltar på minnemarkeringene føler personlig behovet for å ha en slik minnemarkering. Kanskje synes de overlevende og de pårørende som ønsker en slik minnemarkering å komme sammen for å prate med andre som opplevde den samme smerten som dem selv.

Jeg synes ikke vi skal bli så kalde at vi tar avstand fra minnemarkeringen av 22.07.2011! Vi må tenke tilbake på hvor mye kjærlighet og omsorg vi viste til hverandre i dagene etter 22.07.2011. Nasjonen stod samlet i sorgen.

Ingen har vondt av å stoppe litt opp i hverdagen å tenke over hva som skjedde 22.07.2011 da én tilregnelig gal mann fikk det for seg at han skulle drepe de som tilhørte AP og politisk engasjerte AUF ungdommer som ville gjøre noe for Norge!

På en dag som 22.07 bør vi alle vise respekt for de etterlatte, for de pårørende og de som personlig opplevde terrorangrepet på kroppen!

Min dypeste medfølelse og tanker går 22.07.2015 til de etterlatte og pårørende til de som mistet noen i terrorangrepet som stod dem nær, til de som personlig opplevde terrorangrepet på kroppen, til alle de frivillige som hjalp til å redde de skadde i Regjeringskvartalet, alle de frivillige som hjalp livredde ungdommer som la på svøm for å komme seg unna Utøya og til annet hjelpemannskap (brannvesenet og ambulansepersonell) som jobbet for fullt fredagen for fire år siden <3

“Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise” <3

 

Blomsterhavet ved statuen på Trondheim Torg noen dager etter terrorangrepet 22.07.2011 <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÅLMODIGE GODPUSEJENTA NADINA MED BRUKKET LABB <3 :)

Tenkte å komme med en liten oppdatering om hvordan det går med godpusejenta mi Nadina.

Fredag 17.07.2015 var jeg på kontrolltime med Nadina hos veterinæren. Veterinæren tok to nye røntgenbilder av labben hennes, for å se om det ene bruddet hadde holdt seg på plass med gipsbandasjen Nadina har på seg. Beinet som var mest ut av posisjon lå i riktig posisjon, og det var en kjempestor lettelse :)

Godpusejenta mi Nadina er fremdeles tålmodig. Hun må være inne i hundeburet frem til at bruddet er grodd. Nå som Nadina har den store gipsbandasjen har hun problemer med å gå ordentlig, og gipsbandasjen hindrer henne i å bevege seg fritt omkring. Selvsagt merker også Nadina dette. Dermed er det tryggere å ha henne inne i hundeburet slik at bruddene i labben til Nadina får leges i ro og fred.

Jeg fikk tips fra flere rasekattvenner om som selv har opplevd at noen av deres katter har brukket labben, og de sverger til å la katten hvile seg i et stort hundebur.

Hundeburet må være stort nok til at katten får strukket seg skikkelig ut, det må være plass til et kattetoalett, man må ha et godt liggeunderlag, mat og vann. Nadina gjør seg ingenting av å være inne i hundeburet, og det er for hennes egen sikkerhet at hun er der inne.

Jeg passer på å ta henne ut, og da får hun lov til å kose seg i fanget mitt <3 :) Da maler hun lykkelig, og du ser at hele katten koser seg <3 :)

Det ser ikke ut som om Nadina har smerter, for hun spiser kjempegodt! Matlyst betyr at katten har det bra :)

Jeg er 100% sikker på at Nadina skjønner at hun må være i hundeburet slik at hun skal være trygg, for det er jo for hennes egen sikkerhet. Den gipsbandasjen hun har på seg gjør at hun blir veldig ustødig. Nå har Nadina funnet ut teknikken på hvordan hun skal få til å reise seg opp, tisse og gjøre stort i kattedoen og hvordan hun skal få til å spise :)

Normalt sett når katter skal tisse, graver de i sanden, og til slutt setter de seg elegant ned for å gjøre det de skal. Nå står Nadina rett opp og ned på alle fire labbene når hun skal tisse. Jeg var bekymret forrige tirsdag på om Nadina kom til å gå på kattedoen, men når hun fant ut at hun greide å tisse på den måten, var det løsningen for henne :)

Elvis og Dixie er kjempesnille og gode mot Nadina. Det går ofte bort til hundeburet hvor Nadina er og sitter og ser på henne, eller så legger de seg ned utenforburet slik at de har kontakt med henne. De bryr seg virkelig om godpusejenta Nadina, og den omsorgen de viser mot Nadina, gjør meg kjemperørt <3 :)

I morgen 22.07.2015 skal jeg til veterinæren med Nadina for å skifte gipsbandasje, og det tror jeg skal bli kjempegodt :) Nadina må ha gispbandasje ennå 5 uker til, men at bruddene i labben til Nadina hadde holdt seg på plass var kjempepositivt, og matmor ble kjempeglad :)

 

170715_gipsbandasjen_til_nadina2NB! “No chew!” Viktig å ha dette skrevet på gipsbandasjen… Akkurat som om katter kan lese :) Eller er det for å unngå søksmål at de skriver det? Gipsbandasjen som veterinæren bruker er smurt inn med et stoff som smaker fælt for katter og hunder. Det vil automatisk føre til at de ikke hæler å slikke på gipsbandasjen!

190715_nadina_i_hundeburet5Godpusejenta slapper av i hundeburdet <3 :)

190715_nadina_i_hundeburet6Nadina er nettopp ferdig med å spise godkveldsmat, men hun vil gjerne ha mer <3 :)

200715_toril_med_nadina1aNadinakos <3 :)

190715_dixie_i_sofa3Godpusejenta Dixie Rose <3 :)

190715_elvis_slapper_av3Godpusegutten Elvis <3 :)

 

 

 

 

 

 

GODPUSEJENTA NADINA HAR BRUKKET LABBEN SIN <3 <3

Søndag 12.07.2015 oppdaget mannen min og jeg at vår eldste abyssinerhunnkatt, godpusejenta Nadina at hun haltet. Hun ville ikke stå eller gå på sin venstre baklabb.

Det første man automatisk tenker er at katten har forstuet labben sin, noe som er lett for katter å gjøre siden de gjerne hopper ned fra store høyder. Jeg hadde ikke sett noen ting som hun kunne fått vondt i labben av.

Det andre man tenker er om det kan være insektstikk, og det kan katter få allergiske reaksjoner på, for katter tåler insektstikk dårlig. Første budet man da ser etter, er om katten frenetisk slikker seg på labben, men det gjorde ikke Nadina.

Hun lå for det meste på puta si i sofaen, men hadde tydelig vondt hver gang hun reiste seg for å gå eller å trå ned på labben. Nadina hadde heller ikke feber.

Likevel ringte jeg veterinærvakten, og etter det jeg fortalte mente de at det ikke var kritisk for Nadina, og hun kunne vente med å komme til veterinæren på mandag 13.07.2015.

Selv skulle jeg på Ortopedisk Poliklinikk på St. Olavs Hospital på Orkanger mandag 13.07.2015. Orkanger ligger ca.2 mil unna Trondheim. Jeg vet jo at de har flinke veterinærer på Orkdal Dyresenter, og jeg ringte dem for å å høre om de hadde tid til å ta Nadina inn til en undersøkelse av labben. Det hadde de :) Jeg leverte Nadina til veterinæren kl.12.00, og kjørte så på sykehuset til min kontrolltime.

Etter timen min til ortopeden var ferdig, kjørte jeg tilbake til Orkdal Dyresenter. Nadina var inne til undersøkelse, og det viste seg at Nadina hadde brukket to bein i labben.

130715_roentgenbilde_venstre_baklabb_nadina1aHer er røntgenbilde av Nadina sin labb. Dere ser tydelig det ene beinet som er ute av posisjon, mens beinet ved siden av også var brukket. Det beinet lå fint på plass.

Veterinæren mente at Nadina ville bli fin igjen, og at bruddene kommer til å gro. Det eneste Nadina trengte var ro. Veterinæren og jeg ble enige om at hun skulle legge en skinne på labben til Nadina for å gjøre labben stabil slik at beinet får gro riktig.

130715_nadina_veterinaer1aHer er godpusejenta mi Nadina i sin skjønneste søvn før veterinæren skulle legge på henne skinne.

130715_roentgenbilde_venstre_baklabb_nadina2aRøntgenbilde av labben til Nadina etter veterinæren hadde fått beinet på plass, og lagt på skinna og polstringen.

Det var en skikkelig polstring veterinæren hadde ordnet til Nadina, og veterinæren var 100% sikker for at Nadina ikke kom til å greie og få den av.

Spørsmålet mange har stilt meg, er hvordan greier en innekatt å brekke bein? Svaret er ganske så enkelt. Dette er en abyssiner, og abyssinere elsker å være i høyden. De elsker å klatre, og Nadina kan ha landet for kjært på labben sin. Det kan ha skjedd på verandaen. Hun kan hektet seg fast i hønsenettingen i det hun skulle hoppe ned. I jakten på et insekt, så tar ofte dristigheten til en abyssiner overhånd! Det er abyssineren i et nøtteskall.

Jeg fikk beskjed om at Nadina skulle være mest mulig i ro. Mest mulig i ro for en abyssiner? Ønsket Nadina og meg selv lykke til der og da :) Det er så og si nesten helt umulig! Abyssinere går ikke an å holde i ro! Veterinæren ba meg ha henne i et hundebur slik at hun ikke får til å løpe og hoppe rundt om kring.

Vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) ble så bilsyk, og vi måtte trene henne til å kjøre bil. Da fikk vi et godt råd at vi kunne kjøpe et hundebur som vi kunne ha i bilen. I dette hundeburet kunne katten sitte å følge med ut, samtidig som hun var godt sikret i buret. Vi kjøpte så et lite hundebur i metall til Topsy. Hver gang vi kjørte på lengre turer, satte vi inn et kattedo i buret. Etter hvert gikk det kjempefint med bilsyken til Topsy, og hun ble ikke bilsyk.

Dette hundeburet fant vi nå frem til Nadina. Inne i det metallburet satte vi inn en sandkasse, mat og vann som Nadina kunne ha. Mandags ettermiddag 13.07.2015 lå Nadina mest og sov, for hun var litt ør i hodet etter bedøvelsen hun hadde fått. Utover ettermiddagen/kvelden kviknet hun mer til.

Da var det bare å ringe veterinæren igjen, og vi fikk beskjed om å holde Nadina i buret, og komme med henne tirsdag formiddag 14.07.2015!

140715_skinnen_til_nadina1aSkinnen som Nadina hadde på labben sin!

140715_nadina_i_buret1aNadina i hundeburet. Hun var temmelig fornøyd over å få av seg den fæle polstringen og skinna! Nadina 1 pogeng – Veterinæren 0 poeng!

Tirsdag 14.07.2015 leverte vi Nadina til veterinæren kl.12.00, og veterinæren la en ennå sikrere polstring på labben til Nadina. Veterinæren måtte ta nye røntgenbilder, men heldigvis hadde ikke det ene beinet som var brukket gått så mye ut av posisjon.

Nå var veterinæren 100% på at polstringen skulle holde, og Nadina fikk på seg en skjerm slik at hun ikke skal få til å bite i stykker polstringen, eller rive den av.

140715_nadina_hjemme_fra_veterinaeren1aGodpusejenta mi Nadina vel hjemme igjen etter å ha fått på seg ny polstring for å beskytte bruddet i labben! Hun er litt fornærmet fordi hun må ha på seg skjermen og den fæle beskyttelsen.

140715_bandasjen_til_nadina1aPolstringen til Nadina! Hun liker den ikke, og det skjønner jeg kjempegodt <3 Hvem tipper vi på nå vinner denne runden? Nadina ? poeng og veterinæren ? poeng ;) Personlig håper jeg at veterinæren vinner, slik at Nadina kan bli bra i labben sin <3

Jeg må gi Nadina smertestillende en gang for dagen, for hun har vondt i labben stakkars :( <3

Det er kjempevondt når dyrene vi elsker kjempehøyt blir syke. De kan jo ikke si hvor de har vondt, men det var tydelig å se at Nadina hadde vondt i labben på søndag. Stakkars godpusejenta mi <3 Hun synes skjermen og polstringen hun må ha på seg er noe herk, og ikke minst tvangstrøye! Det har jeg stor forståelse for at hun synes.

En ting er sikkert, og det er at folk med dyr bryr seg om andre, og jeg har fått lånt et hundebur som er mye større enn det vi har som Nadina kan være i. Nå får hun til å strekke seg ut, og hun har det mye mer behageligere enn i det buret vi har. Vi har det minste sorten hundebur. Det har fungert fint det også, men i dette tilfellet er nok dette buret mye bedre for Nadina.

150715_nadina_hundebur1aNadina i det større hundeburet som vi har fått lånt! I dette buret har hun pleddet sitt, ei skål med tørrfór, ei skål med vann og kattedo.

150715_nadinakos1aDet er kjempeviktig å gi Nadina kos, og da maler hun. Maling er med på gi kroppen hennes endorfiner som er smertestillende :)

Elvis og Dixie er så kloke, for de skjønner at Nadina har det vondt. De går ofte forbi buret hennes, og jeg ser de kommuniserer med hverandre på deres måte <3 :)  Det er tydelig å se at de bryr seg om henne, og synes synd på henne, og de skjønner jo ikke hvorfor Nadina må være innestengt i et bur, mens de får være ute på stua og herje og løpe rundt. Når jeg sitter med Nadina i fanget kommer de bort til Nadina for å snuse på henne, og for å slikke henne litt <3 Godpusene mine <3 <3 <3

Igjen beviser det at katter har omsorg hverandre i en katteflokk, og det er kjemperørende å se på <3 :)

150715_elvis_dixie1aGodpusegutten Elvis og godpusejenta Dixie i sofaen <3 <3 :)

Fredag 17.07.2015 skal jeg tilbake på kontroll med Nadina til veterinæren, og jeg håper og krysser fingre, tær, labber og alt for at det bruddet som veterinæren måtte få på plass har holdt seg på plass!

Det kan ta 4-5 uker før bruddene er helt grodd. En ting er i hvert fall sikkert. Mer tålmodig katt enn Nadina skal du lete lenge etter! Hun er kjempetålmodig, og det er noe som kommer godt med i en slik situasjon <3 :) Godpusejenta Nadina <3 :)

JEG NYTER SOMMERFERIEN FULT OG HELT :)

Kjempefine sommerblomster i bedet :)

De kjempefine blomstene :)

Syrintreet i hagen, og en nydelig blå himmel :)

Det er tirsdag, og nå har mannen min begynt ferien sin :)

Hadde planer om å ta en trimtur i dag tidlig, men formen er ikke på topp. Jeg sitter og drikker te med honning i. Jeg har sår hals, nyser og snørra renner. Mistanken om en begynnende forkjølelse er sterkt tilstede!

Tror nokså sikkert at det kommer av temperaturforskjeller som har vært i det siste. De tre siste helgene har vi hatt sommer, sol og varme. Vi kler av oss i lette klær, og så kommer gråværet med litt kjøligere temperaturer. Kanskje går man litt tynnkledd. Likevel! Forkjølt om sommeren da! Ærlig talt! Hmf…. Om det er noe trøst, så er man ikke alene om å være forkjølt, for mange går rundt og snufser, nyser og hoster.

Det er greit å bli ferdig med forkjølelsen nå, for neste uke skal vi noen dager på hytta til søsteren min og mannen hennes, og det gleder jeg meg til :)

Ingenting er som å komme ut til sjøen. Det er rene meditasjonen, og det er kjempegodt å bare høre stillheten, høre lyden av bølgeskvulp, høre sjøfugler og kjenne lukten av sjø og ren natur :)

Når godværet kommer drar vi til stranda, vi griller og koser oss :) Godværet må bare nytes fult ut når det først kommer. Ferie for meg er også å kose seg med en god kopp kaffe til reiseradioen på NRK P1 :)

Helgen som har vært har vært kjempekoselig. På lørdagskveld 04.07.2015 tok mannen min og jeg turen til en strand her i Trondheim (Ringvebukten) sammen ei venninne. Vi tente bål, spilte badminton, pratet og koste oss :) Det ble litt kjølig litt ut på kvelden, og da kjørte vi til Korsvika hvor vi så på solnedgangen. Kvelden var perfekt for fotografering :)

Søndag 05.07.2015 var vi i 3 års dag til sønnen til min niese, og om kvelden var vi invitert på grilling i hagen til et vennepar av oss og ungene deres :)

Mange spør meg om vi får reist på ferie når vi har katter? Kattene er det minste problemet for oss når det gjelder å reise bort, for vi har kjempegode naboer, familie og venner som låser seg inn for å sjekke om kattene har nok mat, vann, ta opp kattedoen og kose med dem :) Jeg er dem evig takknemlig for hjelpen deres. Det hadde ikke vært noe problem å ha dem på kattepensjonat heller.

Begrensningen for å reise langt bort for søsteren min og meg i ferier er pga min mor sin helsetilstand. Både søsteren min og jeg kan reise bort en langhelg. Det gjør vi også. Vi sørger alltid for at en av oss er hjemme hvis den andre er bortreist.

Min mor blir alltid utrygg med angst og depresjon hvis en av oss er bortreist, og hvis angsten og depresjonen får ordentlig tak i henne kan det fort utvikle seg til at hun begynne å hallusinere, og hun blir forvirret. Det vi gjør for å forhindre dette er at den av oss som er hjemme i byen kan dra hjem til henne for å være hos henne noen timer til hun har roet seg ned. Tryggheten for moren vår er å ha enten søsteren min eller meg hjemme i byen. Vi har begge stor forståelse for at hun trenger den tryggheten. Det at mor er trygg er første bud for søsteren min og meg!

Min snart 81 år gamle mor har en demenssykdom som sitter i parkinsonområdet i hjernene. Det medfører svikt i korttidshukommelsen, husker ikke dager, uker og dato, det kognitive evnene svikter, får mye angst og depresjoner, hallusinasjoner, hun blir fort forvirret, og hun har dårlig balanse og styrke i føttene.

Min mor bor hjemme hos seg selv. Det er søsteren min og jeg kjempeglad for, og hun greier seg bra! Hun har hjemmesykepleier 3 ganger om dagen som kommer og gir henne medisin, og 3 dager i uken går hun på et dagsenter, og der stortrives hun :) Min mor er og har alltid vært sosial av seg. Det hun trenger er stabilitet, og faste rammer, og det får hun gjennom dagsenteret :) Heldigvis har dagsenteret åpent i hele sommer, og det er min mor kjempeglad for :)

Vi kan ikke ta henne med bort for å overnatte andre plasser, for roter det seg til for henne og hun begynner lett å hallusinere. Noen ganger har vi hatt henne med sammen oss hvis vi har dratt på en helgetur, men når hun har kommet hjem har hun vært forvirret og hallusinert. Da må vi tenke på det beste for mor, slik at hun må være hjemme. Vi kan ta henne med på dagstur. Det går kjempefint, men hun blir fort sliten når det er for mye bråk og ståk rundt henne.

Dermed sier det seg selv at min søster og jeg ikke kan reise så langt bort, men være i nærheten av henne slik at vi kan ta turen innom hvis det oppstår noe. Det kan være så enkelt hvis hun kjenner at hun får angst og fylt av redsel. Tryggheten for henne er da at enten søsteren min eller jeg tar en tur innom bare for å sitte og prate med henne. Det er ikke mer som skal til før at hun kommer seg.

Søsteren min og mannen hennes har kjøpt seg hytte nært sjøen ca. 1 time og 10 minutter unna Trondheim, og det er lett for henne å komme seg til Trondheim hvis noe skulle oppstå.

Ferieturer langt bort for søsteren min og mannen hennes og meg og min mann er ikke hovedprioritering nå. Når vi reiser bort nå i ferien velger vi korte turer på max 3-4 dager, og søsteren min og jeg bytter på når vi tar turene våre.

Mange sier at vi kan ha moren vår på avlasting, men det kommer ikke på tale! Da vil mor få dårlig periode med hallusinasjoner, og hun blir forvirret. Det vil gjøre henne vondt verre. Beste plassen for henne er hjemme i sitt eget hjem i sine vante omgivelser, og med faste rutiner.

Jeg har også fått kommentarer at vi må tenke på oss selv. Det er tross alt en forelder det er snakk om, og søsteren min og jeg vil det beste for moren vår <3 Det er hun som skal ha en bra alderdom, og helgeturer tar vi jevnt gjennom hele året! Når man har foreldre som er skrøpelige med helsa vil man automatisk tenke på hva som er det beste for dem, og man setter seg selv i andre rekke!

Både søsteren min og jeg er enige om at hvis vi begge skal reise bort i over en uke, så er det beste for moren vår å komme på avlasting, men kan vi slippe å ha henne på avlasting er det absolutt det beste.

Vennene mine som har foreldre som sliter med helsen har det på samme måten. De må nedprioritere å reise langt bort på ferie.

Vi koser oss, slapper av, leser bøker, løser kryssord, koser oss på verandaen hvis det er sol og godt vær og er sosiale med med familie og venner :) Hvis været er bra koser vi oss med frokost og kaffe ute på verandaen :)

Ferie er for meg å koble av fra det jeg holder på med til daglig.

Neste uke har jeg spillejobb i en begravelse, og en spillejobb på en gudstjeneste neste søndag. Selv om jeg nå har ferie så sier jeg ja til små spillejobber på fløyta.

Hittil i ferien har jeg kost meg og slappet av, og det har vært en kjempekoselig ferie så langt :)

Planen i ferien hvis regnværet fortsetter, er å oppdatere hjemmesiden for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett. Jeg har sett på nytt layout for hjemmesiden, men skal ta meg en bestemmelse for farge og utseende når ferien er over.

Gleder meg kjempemasse til Olavsfestdagene begynner i slutten av juli. Ikke noe er som å kose seg i byen, ta en tur på noen av konsertene, oppleve stemningen og gå på det historiske markedet for å se på det de har der :) Det er alltid kjempeherlig stemning i Trondheim under Olavsfestdagene, og det er verdt å få med seg stemningen :) Trondheim er og blir en kjempeherlig sommerby, for byen har så mye å by på :)

Ønsker alle dere kjære bloggvenner og lesere en kjempefin og god sommerkveld, og fortsatt kjempefin og god sommer :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOMMERBILDER FRA EN KVELDSUTFLUKT TIL RINGVEBUKTA OG KORSVIKA 04.07.2015 :)

04.07.2015 dro mannen min, ei venninne og jeg på en ettermiddag/kveldutflukt til Ringvebukta hvor vi tente bål, og koste oss :)

Været var kjempefint med sol fra skyfri himmel :)

Trondheimsfjorden sett fra Ringvebukta :)

Frostad i Nord-Trøndelag sett fra Ringvebukta :)

Her er måkene i sitt rette element, og ikke på hustaket til naboen hvor de år etter år prøver på å  bygge reir for å ruge!

En måke som sitter på en stein ute i sjøen :)

Fikk et bilde av denne tranen, og du verden for et vingespenn den hadde!

Det går en populær tursti forbi Ringvebukten. Den turstien heter for “Ladestien” :)

Like ved Ringvebukta ligger det et hus som er bygget med spon. Dette huset kalles for Sponhuset, og er en kafé som har åpent på dagtid.

Det ble etter hvert kjølig i Ringvebukten, og vi dro så til Korsvika (en annen badeplass ikke så langt unna Ringvebukta) for å få med oss solnedgangen :)

Kjempefin kveldshimmel over Trondheim og Korsvika :)

Måtte ta bilde av dette treet som står i Korsvika :)

Det ble en kjempenydelig solnedgang, og det å se den solnedgangen var helt magisk :)

Kjempefin solnedgang :)

Blomster i Korsvika.

Måtte også ta bilde av denne rosebusken, for den var kjempenydelig, og de duftet like godt som de ser ut :)

Trondheim bader seg i kjempefint kveldssollys :)

DU LEVERER IKKE INN EN FRISK FEM ÅR GAMMEL KATT TIL AVLIVING!

I går var det flere av mine facebookvenner som delte denne inderlige fra Byåsen Dyrehospital i Trondheim:

deling_byasen_dyrehospital1

deling_byasen_dyrehospital2

Jeg blir dypt rystet at katteiere leverer inn en frisk katt til veterinæren, og ber om avliving! Vedkommende katteeier skulle aldri i livet fått lov til å ha dyr! Jeg får vondt langt inn i sjelen når jeg leser slike annonser! Det beviser hvor egoistiske noen katteeiere er! Jeg kjenner jeg blir kjempesint at jeg ser rødt på slike egoistiske katteiere! 

Dette var for 3 – 4 år siden jeg skulle vaksinere en av kattene mine. På veterinærkontoret sitter det en en far med sine to unger. Ungene var sønderknust av sorg, for de skulle tydeligvis avlive katten sin. Jeg spurte om katten var syk. Faren svarte meg: “Nei katten er ikke syk, men vi skal på ferie, og  vi har ikke noen til å passe den mens vi er borte”. Katten deres var 2 år, og den var kjempenydelig <3 Jeg holdt på å hoppe ut av mitt gode skinn, og kjente jeg ble så sint på denne faren at de skulle avlive en frisk katt! Det gjør du bare ikke. Prøvde å si til faren at det fantes kattepensjonat å ha katten på, men denne faren sa at det ble for dyrt! Hva pokker? Kattepensjonat for dyrt?? Jeg hadde lyst å røske transportburet ut av hendene på denne faren, og ta med katten hjem. Hadde jeg hatt plass, skulle jeg gladelig ha gjort det, men den gangen hadde jeg 5 katter her så det var dessverre uaktuelt! Det verste av alt at ungene spurte om de kunne få en ny katt etter ferien, og gjett hva denne faren sa: “Jo da etter ferien skal dere få en ny katt!” Jeg var sjokkert og stum! 

Hvilke signaler gir det til unger når man skaffer seg en katt, for så å avlive katten når man skal på ferie? Jo det skal jeg fortelle. Ungene vil automatisk lære at katter er bruk og kast, et dyr man kvitter seg med når man skal på ferie! Fy flate! Snakk om uansvarlige katteeiere! 

Heldigvis hadde ikke veterinærkontoret hjerte til å avlive denne burumeserkatten som ble levert inn for avliving på dyrehospitalet i går. Burumeserkatten fikk ett nytt hjem, og får mange gode år fremover <3 :)

Jeg mener at du skaffer deg ikke en katt, og leverer katten inn til avliving fordi du blir lei av katten eller skal på ferie! Det synes jeg er så egoistisk og korttenkt. Har du ikke råd til å ha katten på kattepensjonat skaffer du deg ikke et kjæledyr! 

Nå vet ikke jeg hva som var årsaken til at denne burumeserhannkatten ble levert inn til avliving. Dyrleger jeg har pratet med forteller at to av hovedårsakene til avliving av friske katter, er fordi katteeierne er lei av å ha katt, og fordi katteeierne ikke har råd til å ha katten på kattepensjonat.

Når man skaffer seg en katt, vet man at katten kan bli 16 – 17 år gamle, og det må man ta med i betraktningen. Du vet som katteeier at det kommer ferier hvor du kanskje reiser bort, og det tar man med i betraktningen. På mange kattepensjonat kan man få en avtale om fastpris for å ha katten der de dagene/ukene man skal bort. Der viser kattepensjonat velvilje.

Hvis man er lei av å ha katt, så er det mange muligheter. Man kan annonsere på finn.no om å få omplassert katten, og det finnes mange som kanskje ønsker seg en katt. Jeg vet at FOD har kjempestor pågang om sommeren, og de har dessverre ingen kapasitet å ta inn omplasseringskatter. Dessverre :( Det skyldes ene og alene uansvarlige og egoistiske katteeiere! 

En stor svensk abyssineroppdretter gikk bort på nyåret. Hun skal ha stor ære for innførsel av abyssiner som rase i Sverige. Mannen hennes orket ikke ha abyssinere siden han er godt opp i årene. I samarbeid med andre abyssineroppdrettere ble det delt på facebook at abyssinerne til denne svenske oppdretteren skulle omplasseres. Alle abyssinerne fikk nye, kjærlige og gode hjem, og de fikk leve videre <3 :)  

Jeg syns dyrehospitalet gjorde det rette i å ikke avlive denne friske og nydelige burumeserhannkatten, og all ære til dem som delte innlegget på facebook slik at katten fikk ett nytt hjem <3 :)  

Selv engasjerer jeg meg i at folk skal skjønne at kattens status må økes, og at katten som kjæledyr skal bli likestilt med det å ha en hund! Det er ett av målene til kattklubber i Norge. Slik det er i dag er kattens status langt under hunden dessverre :(  

Skjerp dere uansvarlige og egoistiske katteiere! Hvis du ikke har tid eller råd til å ha katt, så omplasserer du katten til en ny og kjærlig familie, og du leverer ikke inn en frisk katt til avliving. Det er dere uansvarlige og egoistiske katteiere som aldri i livet skulle hatt katt! Dere skulle blitt svartelistet i et register med forbud om å ha dyr for all framtid! 

SOMMERKOS FOR KATTENE PÅ VERANDAEN :)

Godpusejenta Nadina koser seg ute på katteverandaen <3 :)

Godpusejenta Nadian synes det var kjempegodt å kose seg ute på katteverandaen i dag når det var varmt og godt <3 :)

Katter har i likhet med oss mennesker godt av D-vitaminer fra sola. Her slapper Nadina av ute på verandaen :)

Godpusejenta Dixie Rose koser seg ute på verandaen <3 :)

Godpusejenta Dixie Rose slapper av og koser seg ute på verandaen <3 :)

Dixie Rose elsker varme, og om vinteren når vi fyrer i ovnen ligger hun under ovnen for å varme seg :)

Siden det har regnet mye i sommer, har ikke kattene vært så mye ute på verandaen. De liker slett ikke regnværet. Dette var en av de første gangene Elvis har vært ute på verandaen i lang tid, og godpusegutten Elvis koste seg kjempemasse <3 :)

Godpusegutten Elvis koste seg, og lå og fulgte med på småfugler og måker, og jaget innsekter <3 :)

Elvis slapper av ute på verandaen :)

BILDER FRA KKMN SIN KATTEUTSTILLING I HEIMDALSHALLEN 27.06 – 28.06.2015 :)

27.06 – 28.06.2015 arrangerte vi i katteklubben hvor jeg er med (Katteklubben Midt-Norge/KKMN) vår årlige internasjonale katteutstilling i Heimdalshallen :) Jeg hadde med meg Nadina, Dixie og Elvis på utstillingen :) Her slapper Nadina av i utstillingsburet :)

Godpusejenta Nadina i utstillingsburet :)

Planen min var å ha alle 3 kattene mine i hvert sitt enkeltbur, men Dixie satt og lokket på Elvis, og Elvis ville inn i buret til Dixie. Dermed fikk Elvis lov til å komme inn i utstillingsburet til Dixie, og det skal jeg hilse å si ble populært :)

Godpusejenta Dixie og godpusegutten Elvis i utstillingsburet :)

Elvis var så nysgjerrig at han satt og fulgte med på alt som foregikk, og han lekte og tøyset rundt i utstillingsburet :)

Meg selv med Elvis før han skulle opp til sin grunnbedømmelse. Lørdag 27.06.2015 ble ABY o bedømt av dommer Hanne Sofie Sneum. Fotograf: Soflrid Jensen

Elvis på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Hanne Sofie. Et godt råd når kattunger er på utstilling for første gang, er å ta med et lite pledd for å ha på bordet, slik at de kjenner lukten sin.

Elvis på dommerbordet til grunnbedømmelse :) Fotograf: Solfrid Jensen

Elvis fikk kjempebra bedømmelse, og lørdag 27.06.2015 fikk han Ex 1 :) Dommerens totalinntrykk var: “En frekk liten banditt” :)  Fotograf: Marit Åsegg

Lørdag 27.06.2015 var det Olga Komissarova som dømte de viltfargede abyssinerne. Her er Nadina til sin grunnbedømmelse :) Fotograf: Marit Åsegg

Nadina til sin grunnbedømmelse :) Fotograf: Marit Åsegg

Nadina fikk kjempefin bedømmelse, og lørdag 27.06.2015 fikk Nadina sitt HP (hederspris) :) Fotograf: Marit Åsegg

Meg selv med Dixie før hennes grunnbedømmelse lørdag 27.06.2015. Fotograf: Marit Åsegg

Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse, og Dixie fikk kjempefin bedømmelse :) Fotograf: Marit Åsegg

Dixie og niesen til Dixie (Ingave’s Shakira) konkurrerte om samme cert. Det var Shakira som fikk sitt cert, og hun ble også BIV (best i variant ) :) Dixie ble Ex 2 :) Fotograf Marit Åsegg


Søndag 28.06.2015 var det Charles Spijker som bedømte de viltfargede abyssinerne :)

Siden jeg var fremme med Elvis til hans grunnbedømmelse, rakk jeg ikke fotografere Nadina under hennes grunnbedømmelse, men hun oppførte seg fint til oppdretteren som presenterte henne :)

Nadina fikk kjempefin bedømmelse, og hun fikk sitt HP (hederspris) :)

Dixie til sin grunnbedømmelse hos dommer Charles Spijker :)

Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)

Dixie fikk kjempebra bedømmelse, og søndag 28.06.2015 ble hun Ex 1, og fikk sitt 2. CACS-cert. I tillegg ble hun BIV (best i rase i sin farge) :)

Oppdretteren til Nadina med Dixie under nominasjonen til panelet :)

Oppdretteren til Nadina med Dixie under nominasjonen til panelet :)

Elvis på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Olga Komissarova søndag 28.06.2015 :)

Elvis var kjempeflink under grunnbedømmelsen, og han lekte og herjet på dommerbordet :)

Elvis fikk kjempefin bedømmelse av dommeren, og søndag 28.06.2015 ble han Ex 1 :)

Den kjempefine HP-sløyfen som Nadina fikk :)

Den kjempefine BIV-sløyfen som Dixie fikk da hun ble BIV 28.06.2015 :)

Min rasekattvenninne som er med i samme katteklubb som meg med sin kjempefine ragdollhunnkatt Miss Kitty :)

En kjempestolt maine coon oppdretter med avkommet sitt (Nico) sammen med Nico sin eier og hennes sønn :) Nico ble BIV og NOM (dommerens beste maine coon) til panelet :)

Ingen katteutstilling uten lotteri og tombola. Her er det Anne Grete og ragdollhunnkatten sin Miss Kitty som passer på tombolaen :) Om det var et salgstriks vet jeg ikke :)

Utstillingsburene jeg hadde til kattene mine under helgas utstilling :) Fotograf: Marit Åsegg

Her på denne linken kan dere se en reportasje som TV-Adressa laget i forbindelse med helgas utstilling, og den lille “banditten” som stikker av med mikrofonhylsteret til reporteren helt på slutten av filmen er ingen andre enn lille Elvis:

http://www.adressa.no/tv/?id=30707&autoplay=1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Zalando:

Oi Hår- & velværesenter:

Instagramprofilen min:

Instagram

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter: