Get Adobe Flash player

LÆR DEG Å SPILLE PIANO PÅ YOUTUBE :)

Vil du lære deg å spille piano? Da kan du følge med på min Youtubekanal: http://www.youtube.com/user/Nadina1708 hvor du vil få en innføring i de grunnleggende ferdighetene for å lære deg å spille piano! Alder er ingen hindring. Min mormor var 50 år da hun begynte å lære seg å spille piano, og hun ble kjempeflink :) Mange sier at de ikke har tid til å ta pianoundervisning, og derfor lager jeg et innføringskurs på nettet slik at du kan lære deg de mest grunnleggende prinsippene for å spille piano :) Håper nettopp du vil følge med videre :)

 

 

FOTOGRAFBILDER AV FOTOMODELLEN NADINA <3 :)

På Trønderkatten sin utstilling var det en proff fotograf tilstede som fotograferte kattene. Fotografen heter Maria Westling, og bor i Umeå i Sverige. Dere kan besøke hjemmesiden til Maria her: http://www.wmartphoto.se

Hun hadde rigget seg til i en av garderobene i Autronicahallen hvor hun hadde et fotostudio. Alle utstillere som ønsket fikk lov til å bestille tid til fotografering.

Jeg hadde lenge tenkt på å ta ordentlige fotografbilder av kattene mine, og dette var en gylden mulighet til å få tatt bilder av dronninga vår :)

 

Her er fotografbildene av Ingave’s Nadina:

Godpusedronningen vår Ingave’s Nadina :) Fotograf: Maria Westling.

Fotografbilde av Nadina tatt av Maria Westling :)

Fotomodellen Nadina :) Fotograf: Maria Westling

Godpusedronningen Nadina hos fotografen :) Fotograf: Maria Westling

Nysgjerrige Nadina følger med på hva fotografen holder på med :) Fotograf: Maria Westling

Det var disse bildene jeg falt pladask for da jeg skulle velge meg fem bilder :) DPersonlig synes jeg Maria fikk frem personligheten til Nadina som type, den nysgjerrige pusejenta vår som følger med på hva som skjer.

Til dere som har dyr, anbefaler jeg dere på det varmeste å få en profesjonell fotograf til å ta bilder.

Mange dyr blir sikkert engstelige når de kommer inn i et fotostudio, men fotografene som kan å fotografere dyr vet akkurat hva de skal gjøre for å få bildene bra. Dersom hunden/katten din er alt for engstelig å reise bort til et fremmed sted, er det mange fotografer som kommer hjem til eierne for å fotografere dyrene. Hjemmemiljøet er mer tryggere.

Jeg synes det var kjempegøy å få tatt proffe og kjempefine bilder av Nadina, og jeg har bestemt meg at jeg skal fotografere Dixie på klubben min (KKMN) sin utstilling i juni. Ønsker gode bilder av henne også.

Gå inn på hjemmesiden til Maria Westling for å ta en titt på bildene hennes: http://www.wmartphoto.se

 

TID FOR ÅRSVAKSINE AV DIXIE ROSE, OG JEG VALGTE ORKDAL DYREKLINIKK :) (Sponset innlegg)

I dag var det tid for å vaksinere vår yngste abyssinerhunnkatt, Dixie Rose, og det valgte jeg å gjøre på Orkdal Dyresenter: http://www.orkdaldyresenter.no/

Som rasekattoppdretter vaksinerer jeg kattene mine en gang i året. Det er fordi jeg har kattene mine med på katteutstillinger, og katteutstillinger er en arena hvor kattene kan bli smittet med smittsomme sykdommer. Blir katten smittet, kan det få alvorlige konsekvenser for katten, for i verste fall kan katten dø av sykdommen!

Selv om mine katter er innekatter vaksinerer jeg dem en gang i året. Jeg anbefaler også alle som har utekatter om å vaksinere kattene sine. Det skal bare ett nys fra en annen katt, og vips så kan katten din være smittet med en alvorlig sykdom som den kan dø av. 

Alle dyreklinkker utfører de mest rutinepregede undersøkelsene og operasjonene som vaksinering, kastrering, sterilisering og id-merking. Prisene er forskjellig fra dyreklinikk til dyreklinikk. Derfor vil jeg anbefale på det varmeste å ringe rundt til forskjellige dyreklinikker for å høre om pris. Ved noen dyreklinikker har tilbud på vaksinasjon av dyreene om våren, og mange dyreklinikker har kampanjer med lave pakkepriser på kastrering/sterilisering, vaksine og id-merking av dyrene. Det er rett og slett for å bekjempe et økende og stort problem med dumping av kattunger som vi dessverre ser om sommeren! 

Når jeg skal til veterinæren med kattene mine har er jeg bevisst på flere ting ved valg av dyeklinkk. De ansatte må være faglig dyktige, jeg ønsker at de ansatte hos veterinæren skal vise omsorg og kjærlighet for kattene mine, jeg ønsker at de ansatte skal vise meg som katteeier respekt, prisen på å vaksinere katten må ikke være alt for dyrt siden det er en rutinepreget undersøkelse og sist men ikke minst ventetiden for å få en time har også mye å si. 

Jeg kjenner ett par av mine rasekattvenner som har snakket kjempepositivt om Orkdal Dyresenter, og jeg tenkte: “Hvorfor ikke prøve å vaksinere en av kattene der?” Denne gangen var det min yngste abyssinerhunnkatt (Dixie Rose) som trengte sin årlige vaksine. 

Orkdal Dyresenter ligger i Orkanger i Orkdal Kommune. Fra Trondheim tar det ca.20 minutter å kjøre. Man kjører E 39. Orkdal Dyresenter er lett å finne, for det ligger nært hovedveien, noe som gjør at det er lett å se bygningen. Det er godt med parkeringsplasser utenfor dyresenteret noe som er også er viktig. 

Orkdal Dyreklinikk er en smådyrsklinkk. De behandler i hovedsak hund, katt, men også gnager, ilder, fugl og minigris. Tjenesten klinikken tilbyr er: Vaksinering, kastrering/sterilisering, tannbehandling, pelsstell, røntgen og avliving. 

Jeg merket meg fort at de ansatte på Orkdal Dyreklinikken (både de i resepsjonen, dyrepleierne og veterinærene) var dyrekjære, de forgudet dyrene, de hadde et kjempegodt lag med dyr, og de tenkte på dyrets beste! Det gikk fort å få time til å vaksinere Dixie.

Gjennom noen år med katteoppdrett, har jeg jo opplevd et par veterinærer som har vært nokså brå og brutale med noen av kattene mine når de har undersøkt dem. Dette har kattene reagert på, og det gjør ikke situasjonen noe bedre siden det å være til veterinær er en stresset og uvant situasjon for dyret.

Veterinæren som skulle sette vaksinen på Dixie hadde en kjempeflott måte å tilnærme seg henne på. Hun lot Dixie bli trygg på henne. Jeg satt igjen med en følelse av at både Dixie og jeg som eier av Dixie ble kjempegodt i varetatt, og det mener jeg er kjempeviktig! 

 Dyreklinikken på Orkdal Dyresenter ligger i samme lokale som dyrebutikken Buddy. Buddy er en dyrebutikkjede på samme måte som “Hund som hobby” og “Tamkjeden”. Det første som slo meg at dette var en smart løsning å ha dyrebutikken i samme lokalet som dyreklinikken, og det syntes også de ansatte. Butikken Buddy tjener penger på kundene som er til veterinæren og omvendt. De ansatte ved dyreklinikken og de ansatte på dyrebutikken hjelper hverandre hvis det behøves.

Resepsjonsomrdået på dyreklinikken på Orkdal Dyresenter. Derfra går man ut i dyrebutikken Buddy. 

 

I likhet med andre dyreklinikker har også Orkdal Dyreklinikk godt utvalg med spesialfór til både hund og katt. Mitt førsteinntrykk var at det var utrolig oversiktlig og god plass i fórhyllene, slik at man som kunde lett finner det fóret man skal ha til kjæledyret sitt.

Venterommet på Orkdal Dyreklinikk er lyst og trivelig. De ansatte har satt frem te og kaffe slik at eierne kan forsyne seg med det mens de venter. Det fører til at besøkende ved dyreklinikken føler seg ekstra velkommen :)  

Venterommet på Orkdal Dyreklinikk. Lyst og trivelig :)

Betjeningen i resepsjonen på Orkdal Dyreklinikk er kjempeblide og serviceinnstilte :)  

Inne på veterinærklinikken var det også lyst og trivelig atmosfære :)  

Behandlingsrommene bærer også preg av den lyse og trivelige atmosfæren :)

Preoperasjonsrommet på Orkdal Veterinærklinikk hvor de gjør klart og steller dyret før operasjoner. 

Røntgenrommet på Orkdal Dyreklinikk.

Et annet av undersøkelsesrommene på veterinærklinikken :)

På Orkdal Dyreklinikk har de to oppvåkningsrom for dyrene. Det er ett rom for hundene, og ett rom for kattene. Dette er oppvåkningsrommet for hundene. 

Orkdal Dyreklinikk har et eget laboratorium hvor de dyrker prøver som de tar av dyrene, og med dette kan de fort få svar på prøvene som dyrkes.

Dixie i transportburet inne på behandlingsrommet hvor hun skulle vaksineres. 

Veterinæren som vaksinerte Dixie med Dixie på undersøkelsesbordet. 

Dixie på undersøkelsesbenken på Orkdal Dyreklinikk.

Fotograferte litt inne på dyrebutikken Buddy. 

Avdelingen for Royal Canin kattemat inne på dyrebutikken Buddy. 

Buddy hadde et kjempebra utvalg til både katt og hund. Her ser dere klorestativ til katt og senger som katten/hunden kan ligge i.

Det var ikke noe å si på vareutvalget som de solgte på Buddy. 

Siden dyrebutikken Buddy ligger i samme lokale som dyreklinikken hadde de fuglene (undulater, finker og papegøyer), kanin og gnagere inne på et eget rom, og ikke ute i butikken slik som de fleste dyrebutikker har. I dette buret ser dere en grønn og en hvit undulat og en nymfeparakitt. 

Etter mitt besøk på Orkdal Dyresenter 16.04.2015, vil jeg mer enn gjerne anbefale klinikken på det varmeste til andre dyreeiere. Jeg fikk et kjempebra inntrykk av klinikken. 

De ansatte på dyreklinikken er faglig dyktige, de har hjerte og kjærlighet for dyrene, de viser omsorg for dyrene og de behandler dyrene med respekt! Kundeservicen på Orkdal Dyreklinikk er upåklagelig, og som dyreeier føle man seg trygg og ivaretatt på en utmerket måte! 

Når det gjelder prisen ligger Orkdal Dyresenter lavere i pris på sine tjenester enn mange av dyreklinikkene i Trondheim Kommune, og det har mye å si. Kastrering/sterilisering, vaksine og id-merking er faktisk billigere hos Orkdal Dyreklinikk enn i Trondheim Kommune. 

Neste gang du skal ta årsvaksine på katten din, kastrere/sterilisere eller id-merke katten din anbefaler jeg Orkdal Dyresenter :)

Gå inn på Orkdal Dyresenter sin hjemmeside i dag, og bestill time til dyret ditt: http://www.orkdaldyresenter.no/

Jeg kan love deg at det vil du ikke angre på! 

(Sponset innlegg)

NYE BILDER AV HJERTEKNUSERTRIOEN <3 :)

110415_aros_hylle5Godpusegutten Aros på utsiktsplassen sin i hylla på kjøkkenet <3 :)  

110415_aros_hylle6Godpuseprinsen Aros passer på hva som foregår fra hylla på kjøkkenet <3 :)

090415_nadina3Godpusejenta Nadina <3 :)  

110415_nadina_i_sofa3Godpusedronningen Nadina slapper av i sofaen <3 :)  

090415_dixie3Godpusejenta vår Dixie Rose slapper av <3 :)

110415_dixie2Godpuseprinsessa Dixie Rose slapper av i sofaen <3 :)  

110415_dixie_nadina_sofa3Småjentene Dixie Rose og mamma Nadina koser seg, og slapper av i sofaen <3 :)  

NYE BILDER AV HJERTEKNUSERTRIOEN <3 :)

Godpusegutten Aros sitter og titter ut av kjøkkenvinduet <3 :)

Godpuseprinsen Aros i solskinnet fra stuevinduet <3 :)

Godpusejenta Nadina slapper av på plassen sin i sofaen <3 :)

Godpusedronningen Nadina litt trøtt, fordi matmor forstyrret henne med å ta bilder <3 :)

Godpusejetna Dixie Rose slapper av på en av sine plasser (over gardinstangen) <3 :)

Godpuseprinsessa Dixie Rose <3 :)

Godpusejentene Dixie Rose og mamma Nadina slapper av <3 :)

VOKSNE MOBBERE PÅ BLOGG I 40 – 50 ÅRS ALDEREN!

Det er fokusert mye på nettoppførsel blant barn og ungdommer, og det er kjempeviktig å fokusere og bevisstgjøre folk sine holdninger for hvordan man skal oppføre seg på sosiale medier. 

Stadig trenger man en påminnelse om hvordan man oppfører seg på sosiale medier, for de ulike sosiale medier er blitt en arena hvor det forekommer mye mobbing og drittslenging. 

Ta f.eks. blogg. Blogg er en arena hvor folk i alle aldre deler små og store hendelser i livene sine med andre bloggere. De som blogger er folk i alderen 11 – 80 år! Blogg handler ikke om alder, yrke eller kjønn. 

Noen bloggere velger å skrive om hverdagen sin, noen bloggere deler bilder fra sin hverdag, noen bloggere skriver om dyrene sine, noen bloggere er samfunns- og politisk engasjerte, noen bloggere bruker blogg til å skrive om sine psykiske problemer som en terapi, noen bloggere ønsker å vise frem sine kjempefine håndarbeidsprodukter som de lager, noen bloggere legger ut kjempefine naturbilder, noen bloggere har fine matblogger og noen bloggere er interessert i mote, sminke og klær. Det er mangfoldet av alle disse bloggerne som gjør blogging interessant.

Alle bloggere har vi noe å lære av hverandre! En lærer i skolen har godt av å lese en blogg hvor en blogger står åpent frem og forteller om sine psykiske lidelser, fordi man får høre hvordan personen selv har det. En psykisk lidelse er forskjellig fra person til person. Det blir ikke det samme å sitte og lese om ulike psykiske lidelser i lærebøker. Da jeg jobbet som lærer og spes.ped i skolen, lærte jeg mye mer av å høre på hva personer som selv kunne fortelle om sine psykiske lidelser.

Felles for oss bloggere er at vi har trofaste bloggvenner og lesere uten blogg som følger oss. Vi kommenterer på hverandres blogger, gir tilbakemelding til hverandre, og det er bloggvennene og leserne våre som gjør at vi henter inspirasjon til å blogge :)  

Dessverre så hender det alt for ofte at folk faller for fristelsen til å skrive stygge ting i andres kommentarfelt på bloggene. 

Jeg har heldigvis vært skånet fra å motta stygge kommentarer i mitt kommentarfelt her på bloggen min :) I likhet med andre bloggere har jeg også fått noen få ufine kommentarer fra anonyme som har følt behovet for å lire ut av seg en eller annen hjernedød kommentar i et forsøk på å hevde seg selv. Disse kommentarene har prellet av meg som vann på gåsa. Slike stygge kommentarer er det ikke noe hold i, og de er skrevet av personer som ikke kjenner en personlig. 

Det som er kjennetegnet når bloggere får stygge kommentarer på bloggene sine, er at kommentarene er skrevet av anonyme feiginger som ikke tørr å stå frem med navnet sitt eller nicknavn.

Nå skulle man tro at det var de yngste bloggerne som ikke kunne vise god nettoppførsel. Heldigvis virker det som om de yngste bloggerne er mye mer bevisst når det gjelder god nettoppførsel enn hva enkelte voksne er. 

Dessverre viser det seg at voksne bloggere i 50 års alderen faktisk oppfører seg ti ganger verre enn de yngste bloggerne. Det er tankevekker. 

Eksempler på dårlig nettoppførsel kan man se på blogg.no på listen for voksne bloggere 40 +. Anonyme bloggere dukker opp med ett klart formål, nemlig å hetse og sjikanere andre bloggere. 

 

Her er et eksempel på et innlegg skrevet av en “anonym” blogger på 52 år på blogglisten 40 +: 

Dette innlegget vet jeg med 100% sikkerhet er myntet på en annen voksen bogger på blogg.no.

Bloggeren som er omtalt i dette innlegget har fra første dag ønsket å være anonym på blogg. Det å få være anonym er noe alle brukere på nettet har retten på sin side å være, og det skal andre nettbrukere akseptere! 

Denne bloggeren som blir omtalt i dette innlegget har valgt å holde kortene om sin familie tett inntil brystet, og derfor har hun ikke endret alderen på ungen sin på de fem årene hun har blogget. 

Forventer man å lese et slikt innlegg skrevet av en 52 år gammel “anonym” blogger? Svaret er selvsagt klart nei! 

Man finner flere æreskrenkende og løgnaktige utsagn i innlegget til denne “anonyme” 52 årige bloggeren som faktisk kan skade den bloggeren som blir omtalt i innlegget. Som f.eks uttalelsen: “Ikke rart folk drikker året rundt, når de ikke kan ta vare på seg selv,  så kan de ikke ta vare på noe annet heller”. 

- Voksne bloggere bør holde seg for god til å skrive slike innlegg hvor de sprer om seg med løgner, usannheter og rykter om bloggere som de ikke kjenner personlig for å drikke, og ikke greie å ta vare på seg selv! 

En annen uttalelse som virkelig kan skade den bloggeren som blir omtalt i innlegget er denne: “Er vel slike mennesker, vi bær (bør) varsle myndighetene om, så noen kan ta vare på dem”. 

- Denne siste uttalelsen er en trussel rettet mot den bloggeren som innlegget handler om. 

Begge disse to eksemplene er klare eksempler på sverting og æreskrenkelse av en annen person sitt rykte og omdømme, og faktisk også persontrakassering! 

Ikke en eneste person vil like å lese løgner og usanne rykter om seg selv offentlig på nettet om at de har et alkoholproblem, og trusler om at myndigheter burde varsles. I hvert fall ikke når innlegget er skrevet av en person som overhodet ikke kjenner en personlig. 

Slikt innlegg som dette innlegget som denne 52 årige “anonyme” bloggeren har skrevet, ansees som klar mobbing, trakassering og sjikane! Innlegget inneholder løgner, usannheter, rykter og trusler om å varsle myndigheter for ett eller annet, og innlegget har et klart formål, nemlig å såre den bloggeren som blir omtalt. Innlegget er et klart hetse- og mobbinnlegg sett med utenforstående øyne. 

Hvis man hadde lest noe liknende hos yngre bloggere hadde man lettere hatt en god forklaring og en unnskyldning for en slik lavmålt nettoppførsel. Stygg nettoppførsel blant barn og ungdommer skal selvfølgelig heller ikke godtas! 

Når man vet at det er en voksen blogger på 52 år som har skrevet et dette innlegget, finner man ingen unnskyldning i det hele tatt! Det går ikke an å forklare en gang! Man blir sittende å riste oppgitt på hodet, og man skjønner ikke hva som driver voksne bloggere til å skrive slike innlegg. 

På blogg.no råder det en gjengs holdning om at så lenge ingen navn er nevnt i slike typer innlegg (som i det eksempelinnlegget vist over), er det ingen som kan kjenne seg igjen. Det er en dårlig unnskyldning! Personen som blir omtalt på en slik krenkende måte vil kjenne seg igjen, og han/hun vil skjønne at innlegget gjelder ham/henne! 

Voksne bloggere som skriver slike innlegg skal vite at det sårer å bli utsatt for rykter, løgner og usannheter, og særlig med tanke på at slike rykter, løgner og usannheter er skrevet med ett klart formål, nemlig bevisst å såre og sverte en annen person!

De årene jeg jobbet som lærer/spes.ped i ungdomsskolen ble vi kurset i mobbeproblematikken, og vi lærere kunne faktisk få sparken dersom vi overså mobbing.

Skolen jeg jobbet på hadde en klar regel ovenfor mobberne. Regelen var at mobberne automatisk ble meldt til politi og barnevern, og de ble også utvist fra skolen. 

Nå har jeg heldigvis aldri blitt mobbet selv, og det er jeg kjempeglad for, men jeg har hatt et par venner som dessverre har blitt mobbet og utfryst.

Jeg lærte meg tidlig å ta avstand fra mobbing, og jeg gav min støtte til mobbeofferet. Det gjorde meg vondt langt inni sjelen når jeg så hvor stygt mobberne behandlet sine mobbeofre :(

Vi var 4-5 venner av mobbeofferet som stod opp, og sa fra at nok var nok når vi så hvor stygt mobberne oppførte seg mot hun som ble mobbet! Det ble dessverre ikke godt mottatt, for mobberne la all skylden på mobbeofferet, og fortalte at det var mobbeofferet som mobbet dem. 

Vi kan se akkurat det samme mønsteret hos voksne som viser en ufin nettoppførsel på en blogg. De legger alltid skylden på den bloggeren og hans/hennes støttespillere som de selv hetser, og de tar på seg selv offerrollen som et stakkars “uskyldig” mobbeoffer. 

Vi voksne har et ansvar å si fra når vi oppdager mobbing, og særlig når vi ser at det er voksne som mobber! Det er bare ikke akseptabelt!

Mobbeproblematikken på sosiale medier hvor voksne er innblandet i mobbing må frem i lyset, for det skjer! Det viser tydelig det innlegget som denne “anonyme” bloggeren på 52 år postet på sin blogg. 

Flere vil kanskje si: “Dere må rapportere bloggeren til blogg.no”. Som om det hjelper ja.

Blogg.no på sin side fraskriver seg ett hvert ansvar, for de mener at hver enkelt blogger selv har ansvar for hva de legger ut. Deres oppfatning er at slikt ikke kalles mobbing, men krangling. Jeg kaller det ikke krangling når en blogger skriver et slikt målbevisst innlegg hvor det klart og tydelig kommer frem personkrenkelser, løgner og trusler for å sverte en annen person rykte og omdømme! Da er det ikke snakk om krangling, men om mobbing! 

Blogg.no ber de som ønsker å få en blogg hvor det foregår mobbing om å bli slettet, om å anmelde den bloggen til politiet. Politiet på sin side har ikke kapasitet til å ta seg av slike saker, og de sier klart og tydelig at det er bloggplattformen sitt ansvar å gjøre noe med bloggere som mobber. Det er en ren og skjær ansvarsfraskrivelse som blogg.no holder på med når de ber bloggere om å politianmelde en blogg hvor det foregår klar mobbing! 

Hvor vanskelig kan det være for et bloggsted å slette en blogg hvor en blogger klart og tydelig driver med mobbing? Det er ikke vanskelig i det hele tatt! 

Andre nettsider og diskusjonsforum har skjønt poenget! Felles for disse nettsidene/diskusjonsforumene er at de har klare regler som brukerne og moderatorene må forholde seg til! 

Disse nettsidene/diskusjonsforumene har som regel en rapporteringsknapp hvor man kan rapportere inn kommentarer og innlegg som bryter med nettsidens/forumets regler. Det være seg kommentarer som hetser, kommentarer som henger ut andre brukere med fullt navn, persontrakassering osv.

På disse nettsidene/diskusjonsforumene sitter det fornuftige og ansvarlige modratorer som griper inn med en gang noen av brukerne går over streken, og bryter forumets/nettsidens regler.

Mange kan sikkert finne på å rapportere andre brukere i sinne, eller fordi de er uenige med noe som skrives på en diskusjonstråd. De som er moderatorer for disse nettsidene sletter ingen kommentarer uten at det er god grunn til det. 

Selvfølgelig blir ikke det populært mottatt hos de som får sine kommentarer slettet, for feilen ligger selvsagt hos alle andre som diskuterer enn hos dem selv. 

Selv er jeg med på kun ett diskusjonsforum på nettet, og det er et rasekattforum. De som er moderatorer på dette diskusjonsforumet slår med en gang ned på ufin og stygg nettoppførsel, uthenging av andre og mobbing. Noen brukere på rasekattforumet har blitt utvist fra forumet pga dårlig nettoppførsel. Det at moderatorene slår ned på ufin nettoppførsel, gjør nettstedet trygt for oss andre brukere som  ønsker at forumet kan være et forum hvor vi saklig kan diskutere våre erfaringer om rasekatter. 

Jeg har alltid tatt sterk avstand fra mobbing, og tar fremdeles sterk avstand fra mobbing. Det gjelder både i samfunnet og på sosiale media som f.eks. blogg! 

Hvis noen av mine bloggvenner blir utsatt for nettmobbing og sjikane, støtter jeg selvsagt den bloggvennen min. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PÅSKEOPPDATERING MED LUNGEBETENNELSE OG KATTEUTSTILLING!

God påske til alle blogglesere og bloggvenner! Jeg håper dere har hatt en kjempefin påske? 

Selv har jeg vært syk i påska. Fredag 27.03.2015 måtte jeg til legen, fordi jeg var tungpustet, og det pep i brystet. Alt var et ork, og jeg ble helt utslitt bare å gå fra stua til kjøkkenet. Dagene før hadde jeg litt småfeber, og frøs. Jeg kjente igjen symptomene fra da jeg hadde innkapslet lungebetennelse i oktober 2014, og jeg skjønte det var det samme igjen. 

Hos legen viste CRP at jeg hadde betennelse i kroppen, og det var innkapslet lungebetennelse. Fikk en 10 dagers kur med pencelin. Hei, og god påske :)

Medisinen min.

28.03 – 29.03.2015 var det duket for Trønderkatten sin utstilling i Autronicahallen i Trondheim, og jeg skulle ha med Nadina på utstillingen siden hun hadde tre cert igjen til å få sin Supreme Championtittel. Jeg bestemte meg for at jeg skulle ta det helt med ro på utstillingen, for formen var ikke noe særlig å skryte av. Min gode abyssinervenninne Anna fra Umeå skulle også komme på utstillingen med to av sine abyssinere, og jeg gledet meg kjempemasse til å treffe henne igjen. 

Jeg kom meg på utstillingen lørdag 28.03.2015. Her skal dere få se noen bilder fra utstillingen: 

 

Nadina slapper av i utstillingsburet sitt :)

Bilde av Nadina tatt før hun skulle til sin grunnbedømmelse :) Bildet er tatt av Maria Westling som er utdannet fotograf. Dere kan besøke hjemmesiden til Maria her: http://www.wmartphoto.se

Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Henry Hornell. Lørdag 28.03.2015 fikk Nadina sitt 9. CACS-cert :) Bildet er tatt av Maria Westling som er utdannet fotograf. Dere kan besøke hjemmesiden til Maria her: http://www.wmartphoto.se

Den kjempefine cert-sløyfen som Nadina fikk :)

Nadina ble også NOM (dommerens beste) til panelet lørdag 28.03.2015, og her er den kjempefin NOM-pokalen som Nadina fikk :)

Jeg kjente da utstillingsdagen nærmet seg slutten at jeg holdt på å få feber, men da jeg kom hjem fant jeg fort frem putene og dyna og la meg på sofaen. Feberen min steg, og jeg ble i dårligere form. Litt ut på natten natt til søndag 29.03.2015 hadde jeg 40 i feber.

Søndags morgen var jeg slett ikke i form til å dra på utstillingen. Den beste plassen jeg kunne holde meg var i senga!

Mannen min hadde også lovt seg bort for å hjelpe sin bror med en parafintank. Dette hadde han avtalt tidligere i uka før jeg ble syk. 

Jeg spurte min abyssinervennine Anna om hun kunne være så snill å passe på Nadina på utstillingen for meg, og det var hun kjempesnill å si ja til <3 :) Jeg er kjempetakknemlig for at Anna stilte opp og hjalp meg med å passe Nadina på utstillingen. Det gikk kjempebra med Nadina på utstillingen søndag 29.03.2015 :) Hun fikk sitt 10. CACS-cert, og hun ble nok en gang NOM (dommerens beste til panelet) :)  

Nå har Nadina ett cert igjen, og da blir hun Supreme Champion. Det er den høyeste tittelen hun kan få som fertil. Håpet er at hun kan ta tittelen sin i Østersund på Storsjökatten sin utstilling i slutten av april. 

Jeg lå med feber hele søndag også, og jeg sov for det meste. Mandag 30.03.2015 hadde jeg også feber, men ikke så mye. 

Tirsdag 31.03.2015 var den første dagen jeg var feberfri, men 3 dager med feber kjennes på kroppen. 

Jeg har snakket med tre av de jeg kjenner som selv har hatt innkapslet lungebetennelse, og de anbefaler meg på det sterkeste å holde meg rolig og innendørs til ett par dager etter jeg er ferdig med pencelinen. De forteller at det er lett å få ettersykdommer. 

Jeg har kjempelyst til å ut å gå tur, men det venter jeg med til jeg er ferdig med pencelinkuren. 

Egentlig skulle jeg ha vært med mannen min hjem til Grong, men formen og fornuften vant denne gangen, og jeg holdt meg hjemme. Ikke har jeg noe å gjøre der når jeg er slapp. Mannen min reiste nordover onsdag 01.04.2015. Selv har jeg bare slappet av, tatt det med ro, lest blader, lest bøker, strikket, hørt på musikk, sett på TV og kost masse med kattene <3 :)  

Vi har hatt ett fint og greit påskevær hos oss. Det kom litt snø i går på morgenen, men snøen la seg ikke. 

 Et nytt par med dobbeltstrikkede grytekluter ferdigstrikket :)  

Falt for dette påskelyset her, og bare måtte kjøpe det :)  

Nå sitter jeg og ser på krimserien “Foyle” på NRK 1. Det er en spennende serie. 

Jeg ønsker alle sammen en fortsatt kjempefin og god påske <3 :)  

OI SÅ HÅRFIN DU BLIR PÅ OI HÅR- & VELVÆRESENTER :)

Når jeg skal stelle håret mitt ønsker jeg å gå på en frisørsalong hvor de ansatte er faglig dyktige, og som gir tips, råd og veiledning om hva som bør gjøres. Jeg har personlig valgt å bruke Oi Hår- & velværesenter når jeg skal stelle håret mitt, for der vet jeg at de ansatte er kjempeflinke :)  På Oi Hår- & velværesenter har de ikke bare frisørsalong, men de har  full hudpleiesalong med fotterapi og massasje! Nå var det på tide å få gjort noe med håret. Dette bildet er tatt før jeg klippet og lysnet etterveksten. Som dere ser var håret alt for tungt. Frisøren gav meg kjempegode råd om hva jeg burde gjøre, og jeg har alltid stolt 100% på frisørene som jobber på Oi at resultatet blir bra :)  

Bildet er tatt etter jeg klippet håret og stripet etterveksten :)

Bildet av meg selv etter jeg var ferdig, og jeg ble nok en gang kjempefornøyd :)

Hvor mange av oss har ikke opplevd at det tar tid før man finner en frisør som man er skikkelig fornøyde med? Det tror jeg gjelder de aller fleste av oss, og det har også skjedd med meg. Man går til en frisør som kjenner håret ditt, men så kan frisøren slutten, og da blir man på en måte litt engstelig og redd for å prøve en ny frisør. Hva om den nye frisøren ikke får det til slik jeg ønsker å ha det? Jeg har i likhet med mange andre prøvd forskjellige frisører. 

Selv fikk jeg tips fra folk jeg kjente som stelte håret sitt på Oi, og jeg tenkte: “Hvorfor ikke bestille time der?” Det gjorde jeg. Jeg har ikke angret en eneste dag for at jeg valgte frisørene på Oi til å ordne meg på håret :)  

Lokalene til Oj Hår- & velværesenter ved City Syd på Tiller! 

Det er godt om parkeringsplasser utenfor salongen, og ikke minst det er gratis parkering i tilknytning til kjøpesenteret City Syd, noe som gjør det enklere hvis man kjører bil. 

Bussforbindelse fra Trondheim Sentrum til Oi Hår- & velværesenter ved City Syd på Tiller er kjempebra. Du tar buss nr.46 fra Trondheim sentrum går hvert kvarter, og den stopper rett på baksiden av bygningen hvor Oi ligger. 

Beliggenheten på Oi Hår-& velværesenter for rullestolbrukere er bra! Det er lett for en rullestolbruker å komme seg inn og ut av ytterdørene, ingen høye dørstokker, og inne på Oi Hår- og velværesenter er det ryddig og godt med plass for en rullestolbruker. 

På en skala fra 1 til 10 på kundeservice hos de ansatte, er det klart fullskår! De ansatte er alltid smilende, bilde og serviceinnstilte mot kundene :)  

Det er en rolig, avslappet harmonisk atmosfære inne på Oi Hår- og velværesenter, og som kunde blir du tatt godt i mot av de ansatte. 

Oi Hår- & velværesenter ligger på ett plan, og det er godt om plass slik at kundene ikke sitter tett opp i hverandre når de får håret sitt stelt. Frisørene har med dette godt om arbeidsplass, slik at de slipper å dulte bort i hverandre når de jobber. Den gode plassen inne i lokalene til Oi, gjør det oversiktlig og koselig for oss som kunder. Man slipper å føle kvalt. 

På Oi Hår- & velværesenter har massasjestoler, og kommer du før tiden får du tilbud om en kopp kaffe å kose deg med, og spørsmål om du vil sitte og slappe av i massasjestolen :) Ikke nok med at de har massasjestoler til å slappe av i, men stolene du sitter i når frisørene vasker håret ditt er også massasjestoler! 

Oi Hår- & velværesenter, er ikke bare en frisørsalong. De har et varierende velværetilbud som: Ansiktsbehandling, srpay tan, fotterapi, kroppsbehandlinger og massasje, stell av vipper og bryn, hårfjerning, elektrolyse, makeup og manikyr. Jeg har selv gått til fotterapeut pga av at jeg slet med inngrodd tånegl, og man kan hvis man ønsker, behandler fotterapeuten kun den tåa man sliter med, og ikke hele foten.

Oi Hår-& velværesenter selger godt kjente velværeprodukter av merkene: BareMinerals, Elizabeth Arden, Matis og Decléor. 

 

På Oi Hår- & velværesenter har de full hudpleiesalong med fotterapi og massasje!

Bildet av et av rommene hvor man får manikyr- og fotterapi.

Hvis man ønsker å få litt brunfarge til sommeren, har de to rom med solarium slik at du kan ta sol. 

Frisørene som jobber på Oi Hår- & velværesenter er alle faglig dyktige, og gjerne med tilleggsutdannelse i ett eller annet felt. Faglig dyktighet hos frisøren gir oss kundene en kjempestor trygghet. Hvis du som kunde får tilbud om en annen frisør enn den du bruker til vanlig, så er man 100% trygg på at den frisøren som steller håret ditt får håret ditt slik nettopp du ønsker det.

Frisørene som jobber på Oi er kjempeflinke til å gi råd om hva du burde gjøre med håret, og tro meg, frisørene vet hva de snakker om. 

Oi har følgende hårbehandlinger: Klipp for dame og herre, klipp barn, kurbehandlinger, fargebehandlinger, permanent, oppsetting, brudefrisering og hair-extention. 

Merkene de bruker til stell av hår er: Wella, kms, joico og professional sebastian. 

01.04.2015 har Oi Hår- & velværesenter 10 års jubileum Siden 01.04 er i påskeuken, vil Oi markere sitt 10 årsjubileum to uker etter påske. Oi Hår- & velværesenter kommer da til å ha tilbud på mange av sine varer, og ønsker alle gamle og nye kunder velkommen innom :)  

Til mine kjære bloggvenner og blogglesere som bor i Trondheim anbefaler jeg dere på det varmeste å prøve et av de kjemepflotte tilbudene som Oi Hår- & velværesenter har! Jeg garanterer at dere kommer til å bli fornøyd med resultatet og ikke minst servicen! Neste gang du lurer på hvilken frisør du skal velge, prøv en av frisørene på Oi!

Ta gjerne turen innom Oi Hår- & velværesenter sin hjemmeside:  http://www.oisenter.no

 (Sponset innlegg) 

 

KJEMPEKOSELIG HELG MED GAMLE KLASSEVENNER, OG NYE VÅRBILDER :)

Helgen som nylig er over var kjempekoselig :) Lørdag 14.03.2015 om kvelden møttes vi en gjeng fra klassen på barne- og ungdomsskolen på en restaurant i Trondheim. Det var kjempekoselig :) Vi pratet og mimret masse, og det ble mye latter :) Tilsammen var vi 13 stk som var samlet, og vi ønsker å gjøre dette til en fast tradisjon en gang i året.

Selv har mange kjempegode minner fra klassen min fra barne- og ungdomsskolen, og vi hadde det kjempegøy sammen. I friminuttene på barneskolen hoppet vi strikk, hoppet langtau, holdt på med balleker og sangleker.

På ungdomsskolen ble vi vel etter hvert en pøbelklasse ;) Vi hadde en lærer som egentlig var altfor snill, og han fikk ikke kustus på noen av villbassene i klassen. I klassen vår var det en gjeng som skulket, røykte, drakk og ga blanke i skolearbeid, mens den andre gjengen  ville lære noe, gjorde lekser og møtte opp til timene. Selv var jeg den eleven som gjorde lekser, møtte opp til timene, jeg drakk ikke og jeg røykte ikke. Gikk ut med bra karakterer, og hadde nok poeng til å komme inn på de videregående skolene jeg ønsket. Selv om klassen på en måte var delt i to var det ingen mobbing i klassen, og alle tok vare på hverandre, og beskyttet hverandre. Jeg husker noen av guttene (som ikke var mors beste barn). De beskyttet oss jentene hvis noen prøvde å gjøre noe mot oss :) Vi måtte få en av de strengeste lærerne på ungdomsskolen som faglærer for å holde kustus på oss, og i de timene var det ikke mye prating. Jeg tror vi trengte en slik lærer for å holde oss i ørene ;)

De som var tilstede på sammenkomsten vår sa at de hadde gode minner fra klassen, og de som hadde kommet ny inn i løpet av de 9 årene fortalte at de ble godt tatt i mot av oss. Vi var flinke til å ta vare på de nye elevene som kom inn i klassen, og det var kjempekoselig å høre at de fremdeles i dag følte at de ble godt ivaretatt i klassen vår :)  

Meg selv sammen to av mine klassevenninner fra barne- og ungdomsskolen på restauranten hvor vi spiste :)

Her er vi “unge” klassevenner samlet på Frati :) Ser bare ungdommer på dette bildet jeg :)

16.03.2015 spanderte min kjempesnille mor middag på mannen min og meg på China House :) Her er strålende ettermiddagssol :)

Jeg syntes dette spiseunderlaget på China House var kjempefint at jeg måtte ta et bilde av det :)

Mandag 16.03.2015 laget jeg ny forsyning med hjemmelaget smoothie :)  

I smoothien min bruker jeg 1 – 1/2 spiseskje med cocosa. Cocosa er kjempebra for forbrenningen, for håret, for fordøyelsen, og jeg anbefaler dere å prøvde dette i smoothien :)  

Mandag 16.03.2015 var jeg ute på min trimtur, og kattlabbene har kommet mer og mer ut den siste uke siden været har vært så fint som det har :)

Det våres i Trondheim :)

En del vårblomster har også kommet frem etter vinterdvalen :)  

Denne uken har jeg spillejobb på fløyta i to begravelser på fredag, og jeg ligger bra an i rute med øving til de to begravelsene der :)

Til helgen er en av planenen bading av katt. Til helgen er det 1 uke til Trønderkatten sin utstilling, og en abyssiner skal bades 1 uke før utstilling. Det er bare Nadina som skal være med på utstillingen, og ergo bare hun som skal bades. Hysj…. Ikke si noe til henne :D I går kveld klippet vi klørne på Dixie og Nadina. Det var på høy tid, for det var nesten mordvåpen :)

I kveld er det korøvelse med koret hvor mannen min og jeg synger i, og det blir kjempekoselig :) Vi har ikke noen spesielle sangopptredener før sangerstevnet vi skal delta på i juni, og det er litt godt med en rolig vår for oss nå etter en travel høst (høsten 2013), en nokså travel vår (våren 2014), og en travel høst (høsten 2014). 

 

ENDELIG HELG IGJEN, OG NYE BILDER MED VÅRSTEMNING :)

Det er fredag og helg igjen, og det blir kjempegodt :)

I dag stod jeg som vanlig opp kl.08.00. Etter frokostsmoothien min tok jeg på meg treningsklærne og gikk en tur. Været var kjempenydelig med sol fra skyfrihimmel, fuglene kvitret og det var kjempeherlig å gå runden min :)

Etter jeg kom hjem gjorde jeg rent i leiligheten vår, og koste opp til helgen. Kl.13.00 var jeg til legen, og jeg fikk kortisonsprøyte i ankelen pga betennelsen. Har som nevnt tidligere betennelse i ankelen, og er henvist til ortoped. Jeg mistenker selv at det er betennelse i leddhinna slik jeg hadde det i 1995, for jeg kjenner de samme smertene. Nå skal jeg være rolig med gåturene mine i helgen, men på mandag kan jeg ut å gå igjen :)

I morgen skal jeg en tur på kaffebesøk til moren min, og det blir kjempekoselig :) Det er så koselig å sitte å prate og strikke. Om kvelden skal vi en gjeng gamle klassekamerater fra barne- og ungdomsskolen ut og spise på en restaurant i Trondheim, og det gleder jeg meg til :) Det blir kjempekoselig å treffe dem igjen. Dette er helt uhøytidelig, men vi blir 17-18 stk. Det kommer nok til å bli masse latter og mimring :) Jeg vet det kommer en gutt som jeg ikke har sett siden 1982 da vi gikk ut 9.klasse! Kjempegøy at vi blir så mange :)

Søndag skal jeg på styremøte i katteklubben jeg er medlem i kl.13.00. Jeg sitter som varamedlem. Selv om jeg sitter som varamedlem, synes jeg det er lurt å holde meg oppdatert om det som skjer i klubben, og i NRR som er hovedorganisasjonen til katteklubbene i Norge.

Om ettermiddagen har min mor lovt mannen min og meg å spandere middag på kinarestaurant. Snille moren min liker å spandere middag på søsteren min og meg og mennene våre <3 Det er kjempesnilt av henne :)

Her kommer noen bilder fra dagens tur. Håper dere liker dem :)

Ut på tur, aldri sur :)

Noen som sa blå himmel?

Marssolen var kjempenydelig i dag, og mye av snøen er smeltet bort :)

Kjempefine sola på himmelen :)

Jeg fant, jeg fant! Leirfivel :D

Årets første leirfivel :)

Jeg vant, jeg vant et gavekort på mat til kattene :)

 Ønsker alle mine bloggvenner og blogglesere en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg :)   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Zalando:

Oi Hår- & velværesenter:

Instagramprofilen min:

Instagram

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Bloggerfy:

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter: