“KVELDENS BILDER” – FERIETUR MED FAMILIEN TIL ISRAEL I AUGUST 1975 😊

Det er tid for “Kveldens bilder” 😊 I kveld vil jeg dele bilder fra da vi var på ferietur i Israel i august 1975.
 
 
Min far jobbet innenfor fiskerinæringen helt til han ble pensjonist. Gjennom jobben sin fikk han reise mye.
 
 
I en periode jobbet han i et firma som utviklet et fiskemel laget av tørrfisk. Dette fiskemelet kunne man tilsette vann, og lage f.eks fiskekaker.
 
 
Min far kom i kontakt med en jødisk prest som var fra Israel. Han het for David. Tidlig på 70-tallet bodde familien hans i Trondheim. David og hans kone var ofte hjemme på besøk hos mine foreldre. Min far kom i kontakt David, og David ønsket at tørrfiskmelet kunne selges i Israel, og satte ham i kontakt med forskjellige firmaer der nede.
 
 
Etter hvert flyttet David og familien tilbake til Israel, og min far ble først invitert ned til Israel i 1971. De inviterte hele familien vår ned på ferie i Israel.
 
 
Sommeren 1975 reise foreldrene mine, søsteren min, hennes daværende kjæreste, min tante og onkel og jeg ned på to ukers ferie til Israel. Denne ferie var helt utrolig spesiell opplevelse for meg som da var 8 år gammel. Jeg hadde jo hørt om Israel i kristendomstimene, og om stedene.
 
 
De ukene vi var der var det varmt hver dag. Vi fikk låne oss en folkevognbuss (10 seters) som vi kjørte rundt med for å se, og jeg husker at skaisetene i bussen var glovarm da vi satte oss inn.
 
 
Husker godt huset vi bodde i. Vi bodde hjemme hos David og familien, og vi fikk bo i den ene halvparten av huset. Noe av det første jeg husker var at vi fikk være med på å feire sabat med familien. Vi fikk spise sabatsmåltidet sammen med familien, og det som gjorde inntrykk på meg var at jeg som 8-åring fikk vin til maten. Det var helt vanlig.
 
 
Jeg husker vi var ved Klagemuren, og jeg husker jeg ba bønnen “Fadervår”. Vi var på Golgata der Jesus bar korset sitt, vi var i kirken som var bygget over der Jesus ble født, vi var ved Genesaretsjøen, og vi ved Dødehavet hvor vi badet og så på der de fant Dødehavsrullene. Den sommeren kunne jeg ikke svømme helt. Jeg lærte meg å svømme i løpet av den sommeren. Visste jo at Dødehavet var salt, men som barn tenkte jeg ikke over det, og kom vel i skade for å plaske med beina. Da skal jeg hilse å si at jeg fikk kjeft av en Israelsk dame som badet i Dødehavet 😜 Jeg husker også at vi ofte var ved et hotell som hadde svømmebasseng, og der badet vi solte oss.
 
 
Etter slike ferieturer var min far kjempeflink å lage album med bilder som ble tatt med fortellinger om hva vi hadde sett. Kameraet var ikke det aller beste, men min far elsket å ta bilder. Disse bildene har jeg scannet inn på PC slik at jeg har dem.
 
 
Ønsker å dele noen bilder med dere fra ferieturen i Israel i 1975, og håper dere liker bildene 😊
 
 

Utsikt fra huset til den Israelske familien vi bodde hos 😊

 
 

Utsikt fra huset til den Israelske familien vi bodde hos 😊

 
 

David, hans sønn og Davis kone. De hadde en datter, men hun var gift, og bodde ikke hjemme 😊

 
 

En liten sidegate i Jerusalem med boder hvor de solgte krydder m.m 😊

 
 

Den kjente Klippemoskeen i Israel 😊

 
 

Et av Israels mest kjent symbol “Den syvarmede lysestake” 😊

 
 

Utsikt fra verandaen fra huset til familien som vi bodde hos. Her ser dere litt av nybyen i Jerusalem 😊

 
 

Utsikt fra verandaen fra huset til familien som vi bodde hos. Her ser dere litt av nybyen i Jerusalem 😊

 
 

Stedet hvor Dødehavsrullene ble funnet 😊

 
 

Stedet hvor Dødehavsrullene ble funnet 😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge