TÅLER DU IKKE UNGER SOM HOPPER PÅ EN TRAMPOLINE UTEN Å BRÅKE, SÅ FLYTT LENGST MULIG UNNA FOLK!

I dagens utgave av Adresseavisen 27.08.2015 stod det å lese at en anonym kvinne har skrevet sin frustrasjon under “Ordet Fritt” forrige uke om at hun ønsker restriksjon av bruken av trampoline i tettbygde strøk!

Her kan dere selv lese innlegget:

http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article11468728.ece

Da har man etter min mening lite å klage på!

Så lenge det ikke hoppes, hoies og hyles på en trampoline på nattestid (fra kl.21.30 – 08.00) ser jeg ikke at det skal være noe problem.

Hvis det er et så stort problem for denne anonyme damen at unger hopper på trampolinen, får hun se å flytte lengt mulig bort fra folk, og langt opp på fjellet hvor hun ikke har naboer. Selv synes jeg det er verre når naboer begynner å bråke med gressklippere kl.07.30 om morgenen!

Når ble det bråk at unger ler og har det morsomt? Jeg bare spør. En ting jeg skal være enig i, og det er at foreldre bør kunne snakke med ungene sine om bruken av stemmen når de er ute, og de kan ta hensyn. Har forståelse for at man kan reagere på at unger hyler, hoier og skriker høyt. Den problematikken skjønner jeg, men som nabo kommer man ingen vei med å kjefte på ungene! Det vil gjøre vondt verre. Snakk med foreldrene og ungene, slik at man kan komme til en enighet som er til det beste for begge parter. I et borettslag hvor man bor tett må alle ta hensyn til hverandre. Det gjelder alle veier, og ikke bare én vei.

Selv har vi flere vennepar som har unger, og de har også trampoliner ute i hagene sine. Noen av venneparene våre har fortalt at naboer har klaget over at ungene hopper på trampolina, men noen av venneparene våre har også innført et tidspunkt for når det er slutt med trampolinehoppingen for kvelden. I tillegg så har jeg hørt at venneparene våre har snakket til ungene sine før de går ut og hopper på trampolinen, og de har gitt dem tydelig beskjed om at hvis de har blir for høyrøstet med høylydt hyling er det slutt på tramplinehoppingen. Det har ungene godtatt, og selve trampolinehoppingen har foregått rolig og stille for seg.

Hva med generasjonen min. Da jeg var barn- og ungdom på 70-tallet holdt vi på å leke sisten, hoppet strikk, hoppet langtau, kjørte med akebrett, lekte sisten og vi lo og hadde det gøy. Vi var 6-8 jenter sammen, og det var ikke en eneste klage fra naboene!

Det hendte at hvis guttene i nabolaget ble for høyrøstet når de spilte fotball fikk beskjed om å gå på grusfotballbanen å spille, og det gjorde de.

Hvis du bor i et nabolag hvor det bor barnefamilier så skal du tåle at unger leker og har det gøy sammen! Samtidig er det foreldrenes ansvar å lære ungene opp til å vise hensyn med stemmebruk utendørs.

Jeg har også hørt eksempler på borettslag med mange småbarnsfamilier hvor borettslaget har nektet å lage en lekeplass for ungene! Hva er problemet? Unger trenger å utfolde seg fysisk gjennom leken, og fysisk lek er en del av unger sin motoriske utvikling! Forventer man i 2015 at unger bare skal sees, og ikke høres slik det var før i tiden? I dag er det lovpålagt når det bygges nye borettslag hvor man har barnefamilier at det skal være en lekeplass for ungene.

Jeg har vært på besøk hos mange venner og kjente som bor i borettslag. Hagene deres er så tette opp i hverandre, og du kan godt høre hva naboene prater om. Det er en lekeplass også i borettslaget, men ikke stor nok plass for å romme en trampoline. Dermed blir det slik at familiene selv har sin private trampoline inne i sin egen hage. Det er da jeg mener at naboene må tåle at unger hopper på trampolinen, men at foreldrene snakker tydelig med ungene sine om at de skal ta hensyn til naboene når det gjelder hyling, roping og skriking!

I borettslag er det viktigere enn noen gang med å respektere beboerne som bor der, men å reagere på trampolinehopping som foregår i rolige former uten bråk og støy synes jeg er å gå langt over streken. Da har man ikke noe i et borettslag å gjøre. På 90-tallet var det en venninne av meg og hennes mann fikk kjeft av en nabo som klaget over at deres nyfødte baby gråt. Slikt mener jeg er uhørt! Man klager ikke over at en nyfødt baby gråter!

Jeg vet det finnes mange borettslag hvor det finnes beboere som overhodet ikke liker unger, og jeg har selv personlig vært vitne til at en beboer kjeftet på to jenter som rolig satt og lekte med Barbiedukkene sine ute på plenen, og jeg skal være ærlig å si at jentene ikke bråkte eller var høylydte.

Vi har en lov i Norge om offentlig ro og orden i tettbygde strøk mellom kl.23.00 – 07.00! Den loven gjelder for alle, og ikke for noen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 thoughts on “TÅLER DU IKKE UNGER SOM HOPPER PÅ EN TRAMPOLINE UTEN Å BRÅKE, SÅ FLYTT LENGST MULIG UNNA FOLK!

 1. Helt enig, og horribel lesning!

  Enkelte tåler ingenting og skulle være glad for at barn leker og ikke gjør noe annet jævelskap.

  Flytt de til vidda, så kan dem være i fred der. Om ikke reinen plager de da 😀
  lillja recently posted..JEG SUGER OG SVELGER!My Profile

  • Lillja: Tusen takk for kjempefint og godt innspill på diskusjonen min!

   Jeg er helt enig! Det er mye bedre at unger rører og beveger seg enn å holde på med tull og tøys.

   Tåler man ikke unger som hopper på en trampoline, så flytt til vidda! Det hadde vært bedre om myggen hadde plaget dem, for hva har vel reinen gjort for noe galt 😀

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 2. Stort AMEN til innlegget ditt snuppa mi!

  Jeg skjønner meg ikke på de som klager på at unger hopper på tramplina. For da gjør ikke ungene noe galt. Vi har hatt trampoline i hagen vår i mage år mens ungene var små. Naboene sa aldri noe. I nabolaget der vi bor var ungene på samme alder. Og alle naboene rundt hadde trampoliner. Det hadde aldri falt meg inn å klage på naboungene som hoppet trampoline. I dag er det yngre unger som har trampoliner som de hopper på. Men jeg kunne ikke i min villeste fantasi klage på dem.

  Vi bor i et rekkehusområde, og hagene til oss naboene ligger tett sammen. Jeg har gjort det du skriver snakket med ungene våre at de ikke fikk lov til å rope og skrike når de hoppet på tramplina. Og det har vært noen ganger der vi har sagt stopp til dem fordi de glemte seg. Da var det forbud mot å hoppe resten av dagen. Og de lærte av å få de sanksjonene. Da skjerpet de seg neste gang de hoppet. Vi har hatt en regel til. Og den regelen var at de bare fikk være en person på tramplina som skulle hoppe.

  Irritasjonen min går på når naboen slipper hunden løs sånn at den driter i hagen vår. Og vi må plukke opp driten til bikkja.

  Hun der kjerringa som skrev ordet fritt innlegget i avisen burde seriøst finne seg en hobby. Eller flytte langt ut i skauen. Jeg regner med at hun er ei sånn kjerring som klager på unger når de lager litt lyd.

  Men jeg er enig at det i et borettslag skal være felles regler for når de tillater tramplinehopping. Det kan jo være familier med spebarn. I et borettslag bør unger slutte å hoppe klokka 20.30, ikke begynne før klokka 09.00. Ungene våre fikk ikke lov til å bruke trampolina etter kl.20.30. Da var det kroken på døra. Og det godtok de uten noe problem.

  På dagtid når folk er våkne ser jeg ikke på det som noe problem at unger hopper på tramplina.

  Ha en fin kveld 🙂

  Stooor klem fra Ofmariel
  Else Marit recently posted..Bilder fra vår herlige uke i London, og ferieoppdatering;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefint innspill på diskusjonen min fra deg vennen!

   Jeg er 100% enig! Det er faktisk mye bedre at unger hopper på trampoline, for da beveger de på seg i det minste. I et samfunn hvor fokus på at barn- og ungdommer er sittestillende, er det mye bedre at de beveger på seg når de hopper på trampolinen!

   Jeg hadde heller aldri i livet klaget på at unger i nabolaget hopper på trampoline, og lyd fra unger hører med 🙂

   Æsj! Hundeeiere som lar hundedritten ligge på andres tomter er faktisk respektløst! Det synes jeg er verre enn at unger hopper på ei trampoline og lager litt lyd!

   Kjempebra at dere har gitt ungene deres klare beskjeder for hva som forventes av dem når de hopper på trampolinen. Selv får jeg hjertet i halsen når jeg ser 5-6 unger hoppe på ei trampoline, og det er da skadene kan skje.

   Det å være tydelig at ungene må vise hensyn til naboene når de hopper på trampolinen er kjempebra, og det tror jeg mange foreldre gjør.

   Likevel så skal naboer tåle at unger hopper på trampolinen, og lager lyd! Enkelte skal nå klage på alt også! Husker jo selv en gammel dame i nabolaget som vi ungene var livredde. Hun hatet unger, og det la hun ikke skjul på.

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Bare fordi enkelte er for sjenerte eller redd til å si ifra, betyr ikke at naboene aksepterer trampoline hopping til kl 22 på kvelden, med flere unger samtidig på trampoline som faktisk bryter trampoline hopping reglene.
   Bare fordi at mennesker er barn betyr ikke at de skal få lov til å hoppe i trampoline til langt ut på kvelden!
   Det er mange som ikke tåler barn, nettop fordi mange av barn er hyperaktive og brøler og skriker også har fleste barn null respekt for sine naboer!. Ellers ville ikke barn i gjenger ringt på dørren og løpt
   Da sier jeg til de som har barn at det er heller de som skal flytte til skogen med sine hyperaktive barn

 3. Vi har trampoline i hagen vår, men vi har alltid gikk ungene våre klar beskjed om at de ikke får lov til å hoppe på tramplinen hvis de roper og skriker. De skal ta hensyn til naboene. Etter kl.21.00 får de ikke lov til å bruke trampolinen. Reglene våre har gutta våre alltid respektert.

  Vi har en nabo som ikke liker unger, og han klager på alt. Like bort i gata der vi bor er det en fotballbane, og der spiller ungene fotball. Tror du ikke han naboen vår klager på det også? Det er irriterende. Vi foreldrene har snakket med naboen vår mange ganger, men han hører ikke på oss. Han forpester hele nabolaget, og han tar ikke fem flate øre for å ta fotballen fra ungene når han har fått nok av fotballspillinga. Det verste er at han har truet ungene våre mange ganger, og mange av de minste ungene er livredde for ham.

  Utenfor vårt eget hus i vår egen hage kan ingen nekte oss å ha trampline, men første bud er at ungene våre skal ta hensyn til naboene, og naboene skal tåle at ungene våre leker seg. Forbud mot å bruken av trampoline har aldri vært et tema i nabolaget der vi bor.

  Hvis unger bråker og skriker når de hopper på tramplina er det foreldrenes feil. Tramplinehopping uten rop og skrik er ikke til sjenanse for noen som helst. Da er det de som klager som har et problem.

  Fin, fin kveld til deg, mannen og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar og innspill fra deg 🙂

   Synes det er kjempebra at dere som foreldre har regler for ungene deres når de hopper på trampoline, men jeg mener at naboer skal tåle å høre lyd fra unger som leker. Hvis ikke har de ingenting å gjøre i et nabolag hvor det bor unger!

   Hva??? Den naboen deres høres helt skrudd ut! Når det er en fotballbane i gata der dere bor så må han naboen deres tåle at ungene er der og spiller fotball! Jeg kjenner jeg blir oppgitt over enkelte folk for hvordan de klager på alt det andre foretar seg.

   Er helt enig! I deres egne hager kan ingen nekte dere å ha trampoline! Jeg synes nå det er kjempebra at ungene beveger og rører på seg jeg da! Alternativet hadde vært mye verre med dataspill hele dagen, og i verste fall pøbelstreker! Det hadde ikke vært bra!

   Jeg kunne aldri falt meg inn å klage på nabounger som hopper på trampoline, og lyd fra unger som leker skal man tåle!

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Hærregud e det mulig spør æg bærre? De nu mykje bedre at ungan hoppe på trampoline og røre på sæg enn at dæm sitt ved datamaskina og spælle heile dagen eller at dæm ramponere og driv med herværk.

  Æg hadd klikka hvis nån av naboan min hadd begynt med gressklipper klokka halv åtte om morran. Heller trampoline enn gressklipping.

  Æg bur jo i et borettslag og det e mange som har tramplina ut i hagen sin. Borettslaget har en regel og det e at det ikkje skal foregå hopping på tramplina etter klokka ni på kvelden. Det syns æg e en grei regel. Gressklipping får ikkje skje før etter klokka åtte på morran og i hælgen klokka 11.00.

  Ho der kjærringa sku ha fløtta langt på vidda men ho har væl funne nåkka anna å klag på da.

  Æg ønska dæg ein fin kveld 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill fra deg i diskusjonen min!

   Dessverre ja! Det går an! Vedkommende dame burde ha flyttet lengst mulig unna borettslag hvor det bor unger! Tåler hun ikke lyd av unger som hopper på trampoline så får hun flytte i et borettslag hvor det bor voksne folk uten mennesker!

   Det kunne aldri falt meg inn å klage på unger i nabolaget her som hopper på trampoline! Dersom de hadde hoppet trampoline etter kl.23.00 om kvelden hadde jeg kanskje sagt noe, men ikke om dagen og ettermiddagen når jeg er våken!

   Det virker nå som de fleste foreldre har regler for ungene sine for hvordan de forventer at ungene skal oppføre seg når de hopper på trampoline 🙂 Synes det er kjempebra at borettslag har regler for tidspunkt for når trampolinehopping skal foregå, og det er jo med tanke på småbarnsforeldre.

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 5. Hva er galt med at ungene hopper trampoline spør jeg da. Når ungene hopper på trampoline får de rørt på seg i det minste, og det er bedre enn å bare sitte inne og spille hele dagen som mange unger gjør. Jeg synes det er mye bedre at ungene beveger på seg, og det får de når de hopper på trampoline. Tenk på de ungene som går rundt og gjør faenskap for andre? Er det bedre? Da er det bedre at ungene er ute i hagen og har det morsomt på trampolinen.

  Vi har trampoline i hagen vi også, og jentene våre har brukt den ofte. Der vi bor har vi ganske store hager alle vi naboene.

  Alle naboene våre som har unger har trampoline i hagen. Det er unger som hyler og bråker når de hopper, men det er fordi de har det morsomt sammen 🙂

  Vi har aldri opplevd naboer som har klaget, og det er jeg sjeleglad for 🙂 Jeg hadde blitt sint hvis vi hadde hatt naboer som hadde klaget på at jentene og vennene til døtrene våre hopper på trampoline. Når man bor i et nabolag hvor det er unger skal man tåle at ungene leker og rører på seg, men man skal også ta hensyn til når det skal være stille i tettbygde strøk.

  De som ikke tåler unger som rører på seg får se å flytte inn i et område hvor det er godt voksne mennesker eller pensjonister.

  Du må ha en fin kveld 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på diskusjonen min 🙂

   Det spør jeg meg selv om jeg også, for jeg ser ikke noe galt i at unger hopper på trampoline. Ja, og som du sier så får ungene rørt på seg når de hopper på trampolinen. I et samfunn hvor det er fokus på at unger er alt for sittestillende foran PC, er det kjempebra at unger hopper på trampolinen! Da får de i det minste rørt på seg, og holdt seg i aktivitet! Det må jo være et stort pluss!

   Når unger er sammen og har det morsomt vil de lage lyd, og i alle generasjoner har unger hatt lyd når de leker og har det morsomt 🙂 Det er slik det skal være!

   Jeg er 100% enig med deg! Tåler ikke naboene at unger hopper på ei trampoline så har de ikke noe å gjøre i et nabolag hvor det bor familier med unger. De burde flytte til et nabolag med pensjonister eller godt voksne folk!

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 6. Jeg sitter stum og leser linken til avisen, og de som ikke tåler at barna leker og rører på seg har ikke noe i et nabolag hvor det bor barn å gjøre. Det er veldig bra at barna er ute og beveger seg, og når de hopper på trampoline er de i bevegelse.

  Barn skal få lov til og sees og høres, men jeg er enig i at i borettslag hvor hagene står veldig tett at det bør være klokkeslett når barna får bruke trampolinen. Barna trenger ikke hoppe på trampolinen etter kl.19.00 når små babyer og småbarn skal sove. Barna trenger ikke å begynne å hoppe på trampolinen før klokken 10.00 når alle er stått opp, men ellers ser jeg ingen problem med at barn hopper på trampolinen.

  Det er mange rare og merkelige mennesker, og det finnes dessverre mennesker som er født som klagere. De må klage på alt.

  Hvis de ikke tåler barnelek så får de finne seg et annet boligområde.

  Ha en fin ettermiddag søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

  • Catzy: Tusen takk for kjempefint innspill på innlegget mitt vennen!

   Jeg ble helt satt ut da jeg leste “Ordet Fritt” fra denne damen, og jeg skjønner at folk reagerer. Denne damen har ikke noe bedre å foreta seg enn å sitte og klage på at unger hopper på ei trampoline.

   Selvfølgelig bør foreldre sette grenser for hvordan de skal oppføre seg, og det er viktig for foreldrene å minne ungene på at de også må ta hensyn, men naboene skal tåle at ungene leker og har det morsomt sammen. Lyd fra unger må naboer i et nabolag hvor det bor unger tåle!

   De som ikke tåler å høre lyd og lek fra unger i et nabolag bør flytte til et borettslag hvor det ikke er unger, eller bare pensjonister.

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge