PERSONLIG STØTTER JEG THERESE JOHAUG <3 <3 <3

Stakkars Therese Johaug sier jeg bare 🙁 Det var kjempetrist å se henne oppløst i tårer, og hikstende på pressekonferransen i går angående dopingsaken mot henne 🙁
 
 
Jeg personlig velger å stole på Therese Johaug ut fra hennes forklaring, og at en krem brukt på en solbrent leppe skulle føre til at hun ble tatt i doping er ikke til å tro. På “Kveldsnytt” på NRK1 i går kveld var det en som jobber med medisiner som mente at den kremen Therese Johaug brukte på leppene sine neppe har noen prestasjonsfremmende effekt. Kremen ble brukt i forbindelse med oppkjøring pga av solforbrent leppe.
 
 
På pressekonferransen sa Therese at hun var ansvarlig for hva hun brukte av medikamenter, og hun gjorde det hun var pålagt, nemlig å rådføre seg med landslagslegen om hun kunne bruke den aktuelle kremen, og om den stod på dopinglisten. Landslagslegen fortalte at hun kunne bruke den. Therese Johaug stolte fullt og helt på landslagslegen, noe hun som toppidrettsutøver er forpliktet til å gjøre!
 
 
Det er et kjempeviktig signal når landslagslegen tar sin hatt og fratrer fra stillingen. Hvis en landslagstrener mente at det var utøveren sin feil, ville han neppe fratrått stillingen sin.
 
 
Jeg satt og fulgte med “Debatten” på NRK1 før “Kveldsnytt” i går kveld, og i studio var det noen toppidrettsutøvere. Toppidrettsutøerne kunne fortelle at når idrettutøvere blir tatt inn under Olympiatoppen, må de signere en kontrakt. I den kontrakten står det svart på hvitt at Olympiatoppen ikke tillater doping, og at alle toppidrettsutøvere forplikter seg til å lytte til landslagslegen sine råd når det gjelder medisinbruk. Det var nettpp det Therese Joahug gjorde. Hun spurte landslagslegen om den stod på dopinglisten, noe landslagslegen benektet.
 
 
Det ble også sagt at kremen ble brukt i noen få dager for Therese Joahug sine solbrente lepper, og den ble brukt under sesonoppkjøring, og ikke som et prestasjonsfremmede medikament.
 
 
Så kan man diskutere seg grønn og blå om hvor vidt Therese Johaug burde ha sjekket mer selv. Under pressekonferransen i går sa Therese Joahug at hun var ansvarlig for at hun brukte kremen, og hun fraskriver seg ikke ansvar.
 
 
Jeg tror det er på høy tid at politikere, internasjonale idrettstoppledere og lederne i Olympiatoppen kommer sammen for å se igjennom listen for dopingmidler, nettopp for å kvalitetssikre at slike glipp ikke skal skje! Det var en kjempestor glipp av landslagslegen, som igjen har ført til katastrofale konsekvenser for Therese Joahug midt opp i det hele! Selvsagt kunne landslagslegen ha sendt hjem Therese til Norge for å få behandlet brannsårene på leppa her hjemme.
 
 
Personlig håper jeg at domsutvalget nå er barmhjertig mot Therese Johaug, og kan se igjennom fingrene i denne saken. Hvis det viser seg at salven som Therese Johaug brukte ikke kan ha særlig prestasjonsfremmede virkning bør Therese Johaug få slippe unna med en advarsel. Jeg håper det er noe som heter for “menneskelighet” i domsutvalget også.
 
 
Et annet godt eksempel er skiløperen Martin Johnsrud Sundby. Det har jo vært kjent at han sliter med astma, og han må bruke astmamedisin. De som har astma selv vet hvordan det er når man blir tungpustet. Langrenn er en ekstremsport med tanke på å gå langrenn i mange minusgrader, og det er ikke bra for lungene i lengden. Skal ikke toppidrettutøvere som har astma få lov til å holde på med toppidrett de da? En plass svikter systemet og logikken for meg.
 
 
Norges kvinnelandslag har jo gjort det kjempebra, og det er lett for andre nasjoner å tenke at Norge er en dopingnasjon siden vi har gjort det så bra i sporet de siste årene. Tenker ikke vi Nordmenn også på samme måte da? Ta f.eks. friidrettsutøverne og proffsyklistene. Hvor mange dopingskandaler har det ikke vært der for ulike nasjoner igjennom årenes løp? Ikke så rent få! Vi Nordmenn trekker fort konklusjonen om at de som vinner et sykkelløp eller en distanse for løping i friidrett må være dopet? Slike forhastede konklusjoner om at en toppidrettsutøver som vinner mye må være dopet, tror jeg skyldes i bunn og grunn ren sjalusi.
 
 
Man har to kategorier for doping når det gjelder toppidrettsutøvere. Den ene gruppa er de som bevisst doper seg, og den andre gruppa er de toppidrettsutøverne som uskyldig havner i en dopingssak pga tull med medikamentmengden, og bruken av den.
 
 
Det verste opp i det hele er diskusjonene som har rast på ulike nettsider, og jeg er sjokkert over hva andre får seg til å ytre om både Therese Johaug og landslagslegen. Et sted kunne man se at noen mente at landslagslegen var psykopat. Selvfølgelig var kommentaren srekvet av en feig anonym! Andre ytret seg hatefult mot Theerese Johaug, og de skrev at de frydet seg over at hun ble tatt i doping slik at Norge fikk en lærepenge når de var så kjepphøye som de var. Slike diskusjoner synes jeg er regelrett uskalig. Andre håpet på at Therese Johaug aldri kom tilbake i skisporet mer, og at hun måtte straffes på livstid. Jeg kjenner jeg blir matt av slike usaklige diskusjonsdeltakere som absolutt må skyte med pistol på offeret. Hvordan kan de som ytrer seg si at det var påtatt gråting av Therese Johaug på pressekonferransen i går når jenta satt og hikset, oppløst i tårer slik at hun nesten hadde vondt for å puste.
 
 
Som nevnt velger jeg personlig å tro på Therese Johaug i denne saken, og det er kjempegodt å se hvor godt langrennsjentene tar vare på hverandre i denne tiden, og på pressekonferransen som Marit Bjørgen Ingvild Flugstad Østberg holdt i dag var det to jenter som var sterkt preget av hendelsen.
 
 
Jeg tror det er på tide at Olympiatoppen og Norges Idrettsforbund nå kan se på lovverket igjen, nettopp for å kvalitetssikre toppidrettsutøvere. Selvfølgelig kan menneskelig feil skje også innen toppidretten. Det er bare at i denne situasjonen går det utover en uskyldig 3.part som i tillegg spurte sin landslagslege om kremen stod på dopinglisten!
 
 
Ingen av oss har rett til å dømme Therese Johaug for det som har hendt selv om hun har litt ansvar for å følge med selv også. Har noen tenkt tanke på at det kunne ha vært språklige kommunikasjonsvansker da han var på apoteket for å kjøpe kremen? Det er ikke alle Italienere som er stødige i engelsk, og det kan være at den ansatte på apoteket ikke forstod hva landslagslegen pratet om.
 
 
Uansett må det en opprensking til i ledelsen og støtteapparaet til toppidrettsutøverne, for de skal føle seg sikre på at medisner de får ikke kolliderer med de internasjonale dopingreglene.
 
 
Det er ikke vår oppgave å dømme denne saken, men jeg håper inderlig at Therese Johaug slipper straff for dette <3 På samme måte håper jeg et Martin Johnsen Sundby slipper straff.     De fleste av oss Nordmenn sitter hjemme foran skjermen, og heier på Norges langrennsjenter og langrennsgutter. I store mesterskap forventer at de skal vinne, eller ta medalje. Så bortskjemte er vi! Da stiller vi oss ingen spørsmål om våre toppidrettsutøvere doper seg, men når nyheten om at en toppidrettsutøver har testet positivt på et stoff blir idrettsutøveren brukt som målskive for personangrep, hat, hets og baksnakking selv om idrettsutøveren er uskyldig!     Jeg har en ting å si: "Gi ungene et musikkinstrument før idretten tar dem!" 🙂    

bilde_fra_tv2

Jeg personlig har full tillit til Therese Johaug, og i dag har jeg meldt meg inn i en gruppe på facebook for alle som støtter henne <3 Bildet er lånt fra: http://www.tv.2.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “PERSONLIG STØTTER JEG THERESE JOHAUG <3 <3 <3

 1. Æg veit ikkje ka æg ska tru om den hær saken. Æg har løst tel å tru på ho førr æg har sansen førr ho Therese. Tanken som æg tænka ætter æg har sett nyhetern i kveld på tv e enn om det e sabotasje at han lægen har gjort dette beviss?

  Ka kan no en kræm førr leppa nån daga gjør ho tel en bedre løper. Det trur æg ikkje. Æg stille mæg et større spørsmål med han lægen enn om ho Therese æg da.

  Hvis det e lægens sin feil så bør ho frikjennes. Æg håpa ho bli frikjent. Æg syns det at lægen sa opp også sei sitt og at han innrømme skyld.

  Æg ønska dæg ein fin kveld 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

 2. Er stort sett enig i det du skriver. Likevel så kan man ikke trekke noen konklusjoner hverken hit eller dit, før de som har kompetansen til å gjøre det, virkelig gjør det.

  Man kan selvsagt velge å tro på Johaug, noe jeg også gjør. Men det er ikke fordi jeg vet, det er fordi det jeg får presentert i media, sier meg det.

  Det som blir sagt om denne kremen er at det er veldig mange som har blitt dømt for doping nettopp p.g.a bruken av den. Ikke fordi kremen i seg selv er så fantastisk men fordi den kan være med på å skjule et misbruk av anabole steroider.

  Når man vet om hvor åpent det er angående doping i idretten så er det faktisk betimelig å spørre om denne legen faktisk har misset at så mange er dømt for nettopp dette stoffet? Det kan man spekulere i, selv om man tenker at Johaug er uskyldig.

  Ha en flott kveld 🙂
  Lillja.blogg.no recently posted..Til mine nærmeste. La meg dø, det er mitt valg…My Profile

 3. Råfint skrevet innlegg snuppa mi;))

  Saken er råtrist for langrennssporten og Norsk idrett;(( Og jeg syns synd på Therese Johaug jeg også. For jeg tror på hennes forklaring.

  Det er rart at legen trakk seg. For jeg syns det signaliserer at han har noe å skjule. Jeg tror det skyldes en menneskelig feil i saken. Og menneskelig feil er noe alle folk opplever en eller flere ganger i livet. Denne feilen gikk utover Therse stakkars.

  Nå har tv2 lagt ut bilde av kvitteringen på kremene som treneren til Therese kjøpte 3.september. Og det styrker saken at Therese snakker sant.

  Jeg tror Therese kommer til å få en liten straff. Men jeg håper at legen får en større straff fordi han lot henne bruke en krem som var merket som et dopingmiddel. Han har opptrådd uforsiktig da han ga klarsignal til at Therese kunne bruke kremen.

  Ha en fin lørdag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Bli med i facebookgruppen Bloggere mot det sykelige jaget etter det “perfekte” utseendeMy Profile

 4. Reflektert innlegg du har skrevet 🙂 Jeg leste nyheten på tv2 hvor det var bilde av kvitteringen av kremene som legen hadde kjøpt den dagen. Det styrker Joahug sin forklaring. Det er vel ganske åpenbart at Johaug ikke hadde brukt Clostebol om hun først hadde jukset med vitende vilje.

  Preparatet er ikke et registrert legemiddel i Norge. Legen plikter derfor å søke om registreringsfritak før han kan behandle en pasient med middelet. Dette har han åpenbart ikke gjort. Følgelig blir dette pushing av ulovlig doping, og han må få fengselsstraff. Etter legemiddelloven §31 kan legen få 2 års fengsel for dette, hvilket synes å være en rimelig reaksjon.

  Ut fra det jeg har fått med meg ga hun opp kremen da hun ble testet for doping.

  Vi kan spørre oss om hvorfor ikke legen hadde med krem med nedover da han kom til Italia.

  Jeg satt og så på debatten på torsdags kveld, og jeg hørte at han idrettsutøveren sa hva som olympiatopputøverne må signere på at legen har det absolutt siste ordet i medisinsk behandling og medisinering av utøverne. Joahug spurte legen om kremen var på dopinglisten, og når legen sa nei stolte hun på ham.

  Det første som slo meg er at legen trakk seg, fordi han visste at han hadde gjort en feil som kan koste Johaug en sesong eller to, og derfor måtte han trekke seg. Han kunne ikke fortsette som lege på landslaget på grunn av fadesen sin. Jeg tror legen forstod at han hadde gjort en alvorlig feil da Johaug testet positivt, og han hadde ikke annet valg enn å trekke seg.

  Johaug kunne ha sjekket det ut på egen hånd hun også, og hun var litt uansvarlig da hun tok legens anbefaling for gitt. Hun har opptrådd litt uansvarlig hun også, men legen har større ansvar enn Johaug siden han er medisinsk ansvarlig.

  Det er en merkelig trend dette her at vi forguder langrennsutøverne våre når de vinner medalje etter medalje i mesterskap, men når en dopingsak kommer for dagen vender vi dem ryggen. De blir stygt behandlet i media og på ulike diskusjonsforum i sosiale media.

  Jeg ønsker deg en fin ettermiddag 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Fin helg med kjæresten, og jeg er i gang med nytt hekleprosjekt 🙂My Profile

 5. Trist og lei sak for langrennssporten dette, og det vistes at Marit og Ingrid var preget av de siste dagers hendelse.

  Jeg tror vi skal være forsiktige med å dømme Therese Johaug før vi vet hva som hendte. Kanskje får vi aldri vite det. Inntil dommen er hun uskyldig. Selv om hun blir dømt har hun gjort mye bra for sporten.

  Vi skal ikke være blinde for at det foregår doping blant idrettsutøvere på toppnivå i Norge, men jeg tror mer på Norge enn på Russland som driver med organisert doping.

  Jeg har sett at det foregår mye synsing og konspirasjonsteorier fra utenforstående, og det synes jeg er trist. Det verste er hetsingen og usaklighetene om at de ønsker Therese straffet for livstid, og de ønsker legen fengslet. Jeg syns hele saken er en trist sak, og jeg håper sannheten kommer fram for dagen.

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge