LETTLURTE FACEBOOKBRUKERE GÅR FEM PÅ HVER GANG!

Hvem husker vel ikke de kjedebrevene vi fikk for å sende til 4-5 andre venner, og hvis du ikke sendte kjedebrevet kunne det gå deg ille i livet? Jeg var en av de som alltid brøt kjedebrevene, for jeg syntes det var tull og tøys. Når jeg fikk et kjedebrev gikk det rett i søppekassen. Som om et kjedebrev skal skaffe meg et bedre liv, bli lykkelig og bli rik 🙂 Særlig 🙂 Hvis du brøt kjedebrevet skulle det hende deg noe forferdelig. Jeg vet vi var flere jenter i klassen min på barneskolen som ikke gadd å sende kjedebrevene videre, men det har ikke hendt oss noe alvorlig. Vi har det like bra i dag 🙂

I dag florerer kjedebrevene på sosiale medier, og særlig på facebook hvor ulike kjedebrev sendes rundt år etter år. Noen av kjedebrevene er spam rett og slett f.eks denne meldingen med advarsler om å ikke legge til en Jayden K. Smith som i følge meldingen var en hacker.

Det ble opplyst at denne meldingen som herjet rundt på facebook var spam: http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/bare-tull-facebook-brukere-sprer-advarsel-om-jayden-ksmith/3423355913.html

Tross advarslene på ulike medier om at denne meldingen var falsk så fortsatte spamadvarslene å hagle inn på facebook. Jeg videresendte ikke en eneste advarsel til mine venner! Jeg vet brukere på facebook begynner å bli lut lei av disse spamadvarslene. Det går an å google om slike meldinger er ekte eller ikke! Gjennom å google får du fort svar på om slike spamadvarsler er tull eller ikke! Det er lov å bruke hodet før man sender spamadvarslene til sine facebookvenner.

Det sist døgnet har det herjet en ny falsk melding på facebook, og hva skjer? Jo facebookbrukere går fem på! Her er meldingen som har dukket opp:

Bilde tatt fra facebook.

Igjen er det lov til å bruke hodet før man tror at det er sant. Går du inn på lenken, så ser du at det er .com-domene. SAS har no-domene! Da bør det begynne å ringe en bjelle for at her er det ugler i mosen! SAS forteller at dette er en falsk konkurranse: http://www.thetravelinspector.no/the-travel-inspector-blogg/2016/9/7/nei-sas-gir-deg-ikke-to-gratisbilletter-i-jubileumsgave

Selv om flere medier har gått ut og sagt i fra at dette er en falsk konkurranse, fortsetter mange facebookbrukere å være naive og dumme. Igjen! Bruk hodet når slike reklamer dukker opp!

På fredag, lørdag og søndag var innboksen min på facebook full av denne meldingen:

“Hei. Kan du sette et hjerte på siden din? Uten tekst, kun hjertet, og videresende denne meldingen til alle dine kvinnelige venner? Dette er for at kvinnene skal huske at denne uken er “Forbyggelse av brystkreft- uken” (hjerter). Bare legg fingeren på teksten, og trykk på videresend. <3″

Igjen et kjedespammelding som har gått på facebook mange ganger! Hva gjorde jeg? Jeg satte ikke inn et hjerte på veggen min! Grunnen var fordi på lørdag mottok jeg 70 slike meldinger. Etter 25-30 slike kjedemeldinger går man lei, og etter 70 stk. vurderer man sterkt om man skal sku av chatfunksjonen. Søndag skjedde det samme. Som facbookbruker skrev jeg en henstilling på veggen min på faceook hvor jeg ba om at jeg ikke ønsket slike meldinger! Det var ikke fordi jeg ikke bryr meg, men fordi at meldingen er en kjedemelding som man skal sende videre til alle sine facebookvenner!

Kjempeflott å bry seg og vise omsorg for de som har kreft eller har hatt kreft <3 🙂 De trenger omsorg og støtte fra folk rundt seg <3 🙂

Et par facebookvenner (ikke nære venner) ble fornærmet på meg da jeg ikke ville sette et hjerte inn på veggen min. De mente at jeg ikke brydde meg om de som har eller hadde hatt kreft.

Jeg prøvde å forklare dem grunnen til hvorfor jeg lot være å sette et hjerte på veggen min. Personlig ønsker jeg å støtte den/de av mine venner som evt. har kreft eller har hatt kreft personlig, men ikke med et hjerte på veggen min! I hvert fall ikke når oppfordringen kommer i form av et kjedebrev på innboksen min på facebook!

Et hjerte på veggen min uten å si noe mer redder ikke liv! I tillegg ønsker jeg heller å gi penger direkte til kreftforskningen slik at det kommer kreftrammede til nytt! Et hjerte på facebook er for meg upersonlig! Det var mange av mine facebookvenner som var enige med meg, og flere av dem lånte oppdateringen som jeg skrev på facebook.

Nå er det på tide at facebookbrukere slutter å være naive og godtroende til hva som blir delt på facebook. Det gjelder f.eks falske konkurranser hvor du kan vinne gull og grønne skoger! Ikke minst når du som facebookbruker får en oppfordringsmelding i innboksen din om å ikke godta den og den fordi vedkommende er en hacker. Jeg ber dere google om innholdet stemmer før dere sender slike meldinger videre! Har dere ikke sjekket om opplysningene stemmer, vær så snill å ikke send slike meldinger videre til alle på vennelisten din! De aller fleste irriterer seg grønne over å bli spammet!

På google finner du opplysninger om advarsler og konkurranser er korrekte!

 

Bildet er lånt fra denne hjemmesiden: https://www.etsy.com/no-en/listing/574247760/cats-playing-poker-on-one-16-inch-square?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=cats%20playing%20poker&ref=sr_gallery-1-1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “LETTLURTE FACEBOOKBRUKERE GÅR FEM PÅ HVER GANG!

 1. Jeg sender heller aldri sånt videre. Det med kreftsaken, helt enig, folk skal bry seg om kreftsaken, men det er andre måter å gjøre det enn å sende sånne brev. Jeg kjenner mange med kreft, og mener det er en viktig sak. Men jeg blir sint på sånne kjedebrev egentlig. Eller jeg gidder hvertfall ikke følge de opp..
  frodith recently posted..Du vet det er ….My Profile

 2. Råbra innlegg snuppa mi;))

  Begge storesøstrene mine som er eldre enn meg sa at kjedebrevene jeg hadde fått var tull. Og de ba meg ikke skrive kjedebrevet. Men jeg var redd for at noe forferdelig skulle hende meg. Søstrene mine sa at ingenting skjer.

  Jeg er enig. Og jeg blir lei kjedebrevene som kommer på facebook. Jeg satte ikke hjerte inn på veggen min. Men gjorde som hverdagslivetivollen at jeg oppdaterte statusen min beløpet jeg satt inn til kreftforeningen.

  Det er ikke noe å bli sure for hvis du ikke setter inn hjerte på veggen din. Og det er mye bedre å vise omsorg til den det gjelder.

  Kjedebrev i seg selv er plagsomt å få. Og på facebook får vi mange. Jeg fikk også mange kjedebrev om den hackeren. Men jeg googlet ham. Og da fant jeg ut at det var tull alt sammen.

  Jeg la merke til at noen av facebookvennene mine hadde delt denne konkurransen om gratisbilletter fra sas. Og det luktet svidd lang vei Jeg orket ikke klikke meg inn på linken en gang jeg.

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Når voksne bloggere skriver kvalmende kommentarer som går på utseende har det gått for langt;((My Profile

 3. Jeg prøver så godt jeg kan å overse kjedemeldingene som jeg får, men jeg skal innrømme at jeg blir lei. Statusmeldingene på facebook havner nedover på sidene til facebookvennene våre. Det er ikke sikkert at de ser den nyeste oppdateringen før noen dager senere.

  Første gangen gikk jeg rett på jeg også på en annonse hvor jeg kunne vinne gratis reise. Jeg trykket meg inn på lenken, og måtte svare på flere markesundersøkelser om ukeblader, aviser, fra glassmagasiet og mye mer. Det gikk ikke mange dager etter jeg hadde trykket send at mobiltelefonen begynte å ringe til alle døgnets tider for markedsundersøkelser fra disse bedriftene. Jeg sa jeg ikke var interessert, og jeg sa dette var lureri. Det var min egen feil at de begynte å ringe meg siden jeg hadde deltatt på den reklamefinansierte konkurransen om å vinne en reise.

  Denne hjertesaken på facebook ble bedre når mange av faceookvennene mine la inn som statusoppdatering at de hadde gitt penger til kreftsaken.

  Den falske konkurransen om gratisbilletter må alle som er på facebook forstå er tull og tøys. Ingen flyselskaper gir bort gratisbilletter. Jeg tror vi har blitt mer naive etter facebook kom, og vi lar oss lure av tullekonkurranser.

  Fin, fin ettermiddag ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge