LA DEMOKRATIET RÅDE – TANKER RUNDT 22.JULIKOMMISJONENS RAPPORT!

Rapporten fra 22.juli-kommisjonen ble lagt frem i går 13.08.2012. Her kan man lese hele kritikken: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/kommisjonen/
 
 
Rapporten peker på flere kritikkverdige punkter for hva som gikk galt. Ja det var mye som gikk galt i følge rapporten, men jeg mener at dette kan myndighetene lære av! Slik jeg ser på rapporten er det først og fremst være en ressurs og arbeidsredskap til politikerne og styresmaktene slik at det som gikk feil 22.juli 2011 kan bli utbedret. Mange mener at Norge og Nordmenn er blinde som ikke forutså at et terrorangrep også kunne komme til Norge pga Norges militærbistand i Afganistan og andre steder i verden hvor Norge har bidratt med militærbistand. Faren for terrorangrep i Norge var før 22.juli 2011, og er fremdeles omtrent like stor som faren for terrorangrep i Sverige, Danmark, England og mange andre land. Når vi lever i et fredelig land som det Norge er går ingen av oss rundt og tenker på terrorangrep. Det var over hodet ingen som ventet at det skulle komme et terrorangrep mot Norge 22.juli.2011. Selv om vi visste at det kunne ramme oss kom terrorangrepet som lyn fra klar himmel på de fleste av oss.
 
 
Det er ikke til å stikke under en stol at mye gikk galt 22.juli.2011. Jeg tror det er viktig å huske på at når bomben gikk av utenfor Regjeringskvartalet ble alt som kunne krype å gå av tilgjengelig mannskap sendt dit. På daværende tidspunkt var det ingen som hadde forutsett at uskyldige AUF-ungdommene på Utøya også skulle bli gjenstand for et av de verste terrormassakrene på Norsk jord siden krigsårene i 1940 – 1945. Det er blitt sagt, skrevet og spekulert i om terroristen kunne blitt avslørt på forhånd, men det blir bare spekulasjoner.
 
 
I kjølevannet av denne rapporten har flere krevd at Stoltenberg skal gå av! Det er ingen som kanskje tenker på at da oppnår terroristen akkurat det han ønsket? La heller folket bestemme ved neste Stortingsvalg, for vi ønsker jo fortsatt å leve i et demokrati?
 
 
 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 thoughts on “LA DEMOKRATIET RÅDE – TANKER RUNDT 22.JULIKOMMISJONENS RAPPORT!

  1. Du sier mange kloke ord, jeg tenker også at om en skal si opp alle de som gjorde feil…..hva skjer da?…nye uerfarne kommer inn… Tenker det beste er at de som er i de ulike posisjonene lærer av sine feil – Det er jo en brutal måte å lære på, og jeg er sikker på at de det gjelder ikke vil glemme hva de kunne ha gjort bedre…
    Ha en fine kveld :0)
    Wenche recently posted..Blått/BlueMy Profile

  2. Det var bra skrevet. Og kloke ord å ta med seg. Jeg skjønner ikke hvorfor Stoltenberg blir en syndebukk. Det var mye som gikk feil. Og det får de ta lærdom av. Jeg liker ikke denne heksejakten på politikere etter det som skjedde. Men noen bruker det for alt det er verdt å sverte AP og Stoltenberg før neste stortingsvalg. Jeg er ingen tilhenger av AP så det er sagt. Men jeg synes det blir feil å klandre Stoltenberg for dette.

    Ha en fin dag snuppa mi;))

    Stooor klem fra Ofmariel
    Ofmariel recently posted..På tide med en ny oppdatering;))My Profile

  3. Bra skrevet innlegg som jeg er enig i. Det blir helt feil å legge skylden på Stoltenberg, for her er det systemet som helhet som sviktet, og ikke statsministeren som enkeltperson. Mye kunne vært gjort anderledes innad i politiet. Hvis det er noen som skal kritiseres er det politiet. Så vidt jeg husker gjorde statsministeren en utmerket jobb. Han støttet de pårørende, alle de ungdommene som var direkte berørt av terrorangrepet på Utøya og i regjeringskvartalet og Norges befolkning, og han viste ansikt allerede samme dag som terrorangrepet skjedde.

    Med ønsker om en fin og god kveld 🙂

    Klemz Irene

  4. Godt skrevet – Ingen som jobbet den dagen hadde vært med på noe i nærheten av det som skjedde 2207, alle øvelser og teoretiske treninger i verden kunne ikke ha forberedt noen på det som skjedde, men hadde man hatt utstyr og et opplegg som virket så ville mye vært enklere. Ingen andre enn ABB kan lastes for det som skjedde – men vi kan forbedre oss og forberede oss på at neste gang det er terror på norsk jord er i klare slik at man ikke begår samme feil igjen. Alle syndebukker i verden kan ikke bringe en av de drepte tilbake – men lærdom kan spare liv i fremtiden.
    🙂

    Anne M
    Anne Marie Dahl recently posted..Bilder bevarer øyeblikketMy Profile

  5. Siden vi var på ferie i USA fikk jeg ikke med meg fremleggelsen av rapporten, men jeg har lest det på nettet etter jeg kom hjem.

    Selv om jeg ikke støtter AP blir det galt at de krevde at statsministeren måtte trekke seg. Han er valgt av folket, og det blir galt å peke han ut som syndebukk. Det er KUN en som har syndebukk, og det er ABB. Regjeringen må fokusere på forbedringer ut fra rapporten som komisjonen la fram. Politiet MÅ få bevilget mere penger slik at de kan utnytte ressursene sine.

    Ha en fin ettermiddag søte deg Toril;=)

    Varm og stor klem fra Catzy
    Catzy recently posted..Sommerferie, og det er veldig deilig;=)My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge