DET ER DU KRISTIN GJELSVIK SOM ER EN EKTE INFLUENCER MED GODE VERDIER <3 :)

De aller fleste av oss som blogger fikk med oss Kristin Gjelsvik sin ærlige og oppriktige tale hvor hun sa fra om influenceres ansvar ovenfor sine unge lesere når det gjelder kroppspress.
 
 
Ja, for absolutt alle bloggere og influencere har ansvar for hva vi formidler av holdninger og verdier på våre blogger!
 
 
Uten at vi vet det kan det sitte en usikre tenåringsjenter som er så usikker til sitt eget utseende, og som leser alt hun kommer over av blogger som handler om temaet kosmetiske behandlinger og plastiske inngrep.
 
 
Det er ikke til å stikke under en stol at det er de store bloggerne som Sophie Elise, Sraad, Anna Rasmussen, Isabelleeriksen m.m. som er unge jenters store idoler og som unge jenter helt ned i 12 årsalderen blir påvirket av.
 
 
Bloggere som Sophie Elise, Sraad, Isabelleeriksen, Anna Rasmussen og flere av de store bloggerne har fått betegnelsen influencere som betyr påvirkere. De påvirker sine lesere. En influencer er en som har mange følgere på sin sosiale media (youtube, blogg og instagram) som f.eks. Kristin Gjelsvik, Sophie Elise, Straad osv har.
 
 
Felles for disse influencerne er at de er ekstremt opptatt av kropp og utseende, og flere av de store influencerne har gjennomgått flere kosmetiske inngrep og plastiske operasjoner.
 
 
Med kosmetiske inngrep mener jeg botox og fillers i leppene, og med plastiske operasjoner mener jeg operasjon av nese, silikon i brystene m.m.
 
 
Det å gå til frisøren, få neglebehandling som shellach eller akryl, sminke seg eller ta spraytan har overholdet ikke noe med kosmetiske inngrep eller plastiske operasjoner å gjøre, og det bidrar heller ikke til usunt kroppspress!
 
 
Som nevnt har unge tenåringsjenter flere av de store influencerne som sine forbilder, og de ser opp til dem. Gjennom influencernes blogger blir de unge leserne proppet full med blogginnlegg og bilder hvor bloggerne åpen og ærlige forteller om at de har tatt botox, lagt inn silikon i brystene, operert en nese eller tatt fillers i leppene. Hva fører dette til? Jo, dette fører til kroppspress og som igjen fører til at de unge jentene blir usikker til sitt eget utseende! De unge jentene ønsker å bli lik sine influenceridoler når det gjelder utseende.
 
 
De fleste bloggere begynner å få nok av dette kroppspresset som unge jenter blir foret med, og vi ser hvor galt det er. Det siste en ung og usikker tenåringsjente skal, er å lese om alle de kosmetiske eller kirurgiske behandlingene som hennes store influenceridol har gjennomgått.
 
 
Noen influencere/bloggere vil si at det er foreldrenes ansvar for hva unge tenåringsjenter skal se på nettet. Det er å fraskrive seg ansvaret!
 
 
En tenåring som er usikker til kroppen sin og utseendet sitt snakker ikke med sine foreldre om dette, og foreldrene som er de siste som får høre hvis deres tenåringsdatter har et problem. Tenåringer snakker med jevnaldringsvenner, og de blir påvirket av vennene sine og sosiale medier!
 
 
Internett er proppet full med informasjon om kropp og utseende, og dette vet tenåringsjenter godt. De vil google og søke rundt på nettet om teamet “kropp og utseende”, og før de vet ordet av det har de funnet seg en blogger/influencer som åpent og ærlig forteller om sine egne problemer med usikkerhet til kropp og utseende.
 
 
Denne bloggeren/influenceren blir kanskje et idol og forbilde for jenta. Kanskje et idol og et forbilde som jenta vil se opp til. Etter hvert begynner bloggeren/influenceren å fortelle om hva hennes løsning til sin usikkerhet ble i form av kosmetisk(e) behandling(er) og plastisk kirurgi.
Dette vil tenåringsjenta bli påvirket av!
 
 
Kroppspress på sosiale media som blogg og instagram har bare økt i takt med sosialemediers inntog på nettet. Det er blitt et stort samfunnsproblem!
 
 
Selv har jeg blogget siden 2008. I 2008 så man sjelden bloggere som blogget om at de hadde tatt en kosmetisk behandling i form av botox eller restylane eller gjennomgått plastisk inngrep. Bare det sier sitt om utviklingen!
 
 
31.01.2020 var det utdeling av Vixen, og influenceren Kristin Gjelsvik sa i klartekst hva hun mente om influenceres ansvar når det gjelder kroppspress! Talen til Kristin Gjelsvik var myntet mot bl.a Sophie Elise som er den aller største influenceren med flest unge tenåringer som har henne som idoler!
 
 
Kristin Gjelsvik gjorde det rette, og hun gjorde det som en voksen influencer med ansvar skal gjøre. Hun sa fra at nok er nok!
 
 
I ettertid er det noen som støtter Sophie Elise som mener at Kristin Gjelsvik mobbet Sophie Elise! Det er ikke tilfelle! Kristin Gjelsvik og Sophie Elise er influencerkollegaer nøyaktig på samme måte som to kollegaer på en arbeidsplass. På en arbeidsplass hender det at kollegaer må si fra til hverandre når hans/hennes kollega gjør noe som ikke er bra. Ville noen kalt det mobbing hvis en arbeidskollega på din arbeidsplass hadde sagt i fra hvis en annen kollega hadde gjort noe som ikke var bra for bedriften? Jeg tviler på det! Når Kristin Gjelsvik sa i fra hva hun mente var ikke det mobbing av Sophie Elise!
 
 
Krstin Gjelsvik mobbet ikke Sophie Elise! Hun kom med en reell faktaopplysning når det gjelder kroppspress, og faktaopplysning har aldri vært i nærheten av mobbing! Sannheten svir hardt når det er ren faktaopplysning som blir lagt på bordet slik Kristin Gjelsvik gjorde. Kristin Gjelsvik brukte det rette forumet for å komme med sin tale på Vixen som er en prisutdeling til en god del bloggere/influencere som faktisk fremmer et temmelig usunt fokus på kropp og utseende!
 
 
Dette handler ikke om Sophie Elise som person. Det handler om hennes rolle som en av Norges største influencer med kjempemange unge følgere som har henne som et stort forbilde! De unge følgerne til Sophie Elise forguder henne, og de ser opp til henne i alt hva hun gjør.
 
 
Alle sammen kan vi være enige om at Sophie Elise ikke har kommet dit hun er nå gratis. Hun har jobbet hardt og målrettet gjennom mange år. Jeg tror de færreste av oss vet hvor mye jobb som ligger bak i å bygge opp sin egen private bedrift med blogg, instagram, Youtube, klesmerke og spraytan slik Sophie Elise har klart.
 
 
Nå må folk slutte med å dra mobbekortet når andre forteller noen sannhetens ord! Når influencere som Kristin Gjeldsvik og andre bloggere synes at kroppspress blant bloggere/ifluencere har blitt et økt samfunnproblem må de få lov til å si fra. De som sier fra fortjener all støtte de kan få fra oss andre bloggere som støtter dem. Sammen kan vi stoppe denne usunne kroppspresstrenden.
 
 
Det blir ikke bedre når TV2 lager 3 sesonger med eget TV-program med Norges største influencer som fremmer usunt fokus på kropp og utseende. Denne influenceren har tatt utallige kosmetiske behandlinger som botox og restylane og lagt seg under kniven for å ta en plastiske operasjoner som å få silikon, rumpeimplantat, operasjon av nesen to ganger og tatovere hårfestet sitt pga komplekser!
 
 
At TV2 lager en programserie med 3 sesonger om en influencer som de vet fremmer usunt fokus på kropp og utseende sier så mye om TV2! De må ta sin del av skylden for at influencere fritt får fremme et usunt fokus på kropp og utseende! Det er rett og slett galskap at slike influencere får herje på skjermen beste sendetid!
 
 
Nå må politikerne inn på banen for å lage et klart regelverk som kan stoppe dette usunne fokuset på kropp og utseende! Et slikt regelverk må gjelde for absolutt alle influencere og bloggere.
 
 
Når man vet at det er unger ned i 12-13 årsalderen som leser blogger og følger med på ulike sosiale medier til sine influenceridoler må det et klart regelverk til.
 
 
Unger ned i 12-13 års alderen bør bli skånet fra å lese om at deres influencerindol har lagt inn silokon i brystene, operert nesen sin fordi hun var misfornøyd med den, tatt restylane fordi leppene er for små, tatt botox for å slippe og få rynker eller operert rumpen for å få større rumpe.
 
 
Vi vet at en del blir totalt avhengig av rette på utseendet sitt som de er misfornøyde med. Mange av dem er sykelig opptatt av kropp og utseende. De lar seg operere noe f.eks. legge inn silikon i den tro om at det vil bli bra. Så oppdager de at det slett ikke blir så bra som de trodde. De finner noe nytt ved utseendet sitt som de er misfornøyde med og som de kan operere,for da blir ting sikkert så mye bedre. Slik fortsetter det, og det blir en ond sirkel de ikke kommer ut av. De har et usunt fokus på kropp og utseende.
 
 
Dessverre bruker mange av dem blogg og instagram for å nå ut til følgerne sine. Det gjør de gjennom å fortelle følgerne sine hvilke behandlinger de har tatt! Noen influencere har også blitt sponset av skjønnhetsklinikker. Du snakker om å utnytting!
 
 
Nettopp her må politikerne på banen for å sette en stopper for denne måten å spre usunt fokus på kropp og utseende. Det burde blitt forbudt for absolutt alle influencere/bloggere/youtubere, snappere og instagrammere ved lovverk å fortelle skriftlig eller via bilder om at de har fått utført en kosmetisk behandling eller plastsik kirurgi. På den måten kan man stoppe mye av det usunne fokuset på kropp og utseende.
 
 
Slutt si at Kristin Gjelsvik mobber Sophie Elise! Kristin Gjelsvik fremstår som en oppriktig, ærlig og tøff influencer som i likhet med mange andre influencere og bloggere har fått nok av den syke trenden på usunt fokus på kropp og utseende, og Kristin tørr å si fra at nok er nok! Vi er mange som støtter Kristin Gjelsvik, og hun fortjener applaus for sitt engasjement om temaet! Hvis det er noen som er en ekte og troverdig influencer er det Kristin Gjelsvik 🙂
 
 
Her er en facebookgruppe for “Bloggerre mot det sykelige jaget etter det perfekte utseendet”:
https://www.facebook.com/groups/1690699167815361/ Jeg håper mange som mulig vil bli med i facebookgruppen! Bli med i gruppen, og spre linken til facebookgruppen videre.
 
 

Bildet lånt fra: https://www.dagbladet.no/kjendis/slik-svarer-hun-pa-tordentalen/72093023

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “DET ER DU KRISTIN GJELSVIK SOM ER EN EKTE INFLUENCER MED GODE VERDIER <3 :)

 1. Råbra skrevet;)) Og jeg er enig med deg.

  Jeg husker fra da jentene mine var tenåringer. De fortalte det var mye kroppspress på sosiale medier. Jeg fikk lese noen blogger som jentene mine sa var det verste på å skape kroppspress. Og jeg ble sjokkert over hva de publiserte og skrev på bloggene sine.

  Det var ei jente som blogget som var i 18-19 års alderen som fotalte at hun hadde tatt botox og restylane. Hva skal en 18-19 åring med botox og restylane? Det er GALSKAP. Selv om jenta var myndig var hun ikke voksen nok til at hun forstod konsekvensen til handlingene sine. Og de som velgere å ta kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner må ha STORE personlige problemer med seg selv. Er det en ting de trenger er det timer hos psykolog for å få hodet på rett kjør.

  De store bloggerne og de som er store instagrammere skal ikke komme unna ved å fraskrive seg ansvaret for følgerne sine.

  Heldigvis var mine døtre fornuftige at de ikke orket å følge slike bloggere. Og jentene mine har vært motstandere av at bloggere får lov til å blogge om temaer som gjør at det blir kroppspress for leserne sine.

  Du har rett. Kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner kan ikke sammenliknes med å gå til frisøren, sette på vipper, har løsvipper, sminke seg ta spraytan eller gå til en negledesigner. For disse behandlingene er velvære og skader ingen.

  Ha en råfin kveld snuppa mi;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt Else Marit-vennen 🙂

   Takk for at du delte tankene dine om hvordan din rolle som mor for dine døtre har vært!

   Jeg er engasjert i denne problematikken som dessverre går utover yngre og usikre lesere som sluker alt en influencer og en blogger skriver om. Hvis leserne er usikker på sitt eget utseende og kropp kan det få katastrofale konsekvenser.

   De som er så usikre til sin egen kropp og utseende at de må ty til kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi burde heller få flere timer til psykolog.

   Det burde vært obligatorisk med psykologtimer før kosmetisk behandling eller plastisk kirurgi!

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Du får tommelen opp for dette blogginnleggdet du har skrevet og det er viktig å belyse dette.

  Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde men så et innslag på nyhetene på nrk at en blogger hadde brukt talen sin til å si fra hva hun mente om kroppspress. Det er ikke noe galt i det for bloggere som fremmer kropppress bruker ikke hodene sine.

  De verste bloggerne som fremmer kroppspress er bloggere som åpent forteller om at de benytter seg av kosmetiske behandlinger og skjønnhetsoperasjoner. Det er tankeløst av de bloggerne der å promotere et falskt utseende på den måten de gjør.

  Jeg googlet hun Kristin Gjelsvik og ut fra det jeg så støtter jeg henens meninger. Hun mobber ikke noen og hun må få si fra uten at hun skal bli stemplet som en mobber.

  Jeg har sett det samme tidligere at de som kritiserer kosmetiske behandlinger blir stemplet som mobbere. Er det så fælt at noen forteller sannheten om hvor skadelig det er for uskre unge jenter som sluker alt rått gjennom sosiale medier?

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnleggt mitt 🙂

   Dette temaet er jeg engasjert i, for jeg synes kjempesynd på yngre følgere av influencere og bloggere som viser at de er usikker til eget utseende og kropp at de gladelig sprøyter inn botox, restylane eller legger seg undere kniven for å la seg operere et eller annet! Det er en falsk verden de møter, og disse influencerne og bloggerne prenter jo inn at hvis man er misfornøyd med utseende sitt er det bare å fikse på det. Det er ikke slik influencere og bloggere skal gå fram på, og dette må stoppes en gang for alltid!

   Jeg støtter Kristin 100%, og hun er en influencer som det står kjempestor respekt av <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 3. Veldig fint og reflektert skrevet fra deg 🙂

  Jeg har hørt gjennom jentene at det er mye kroppress blant de store bloggerne eller som de kalles nå influencere. Det er ikke bra, og de er tankeløse som opplyser leserne sine at de har tatt botox, at de har operert nesen eller hva de har. De tenkere ikke over at de har yngre lesere som ikke er myndige som blir påvirket.

  Vi som er foreldre er de siste som får høre om våre barns innerste tanker når det gjelder kropp og utseende.Hvis tenåringsjenter er usikker og har dårlig selvtillit til eget utseende går de til venner for å prate sammen med jevnaldrende,.

  Som mamma til to jenter som er 18 år vet jeg hva jeg prater om. Mine tvillingjenter er oppegående jenter som har hatt et godt selvbilde til eget utseende, men de forteller om jevnaldrende venner som i en alder av 18 år har begynt med kosmetiske behandlinger som å ta restylane, ta botox og et par av klassevenninnene har lagt inn silikon fordi hun mente at hun hadde for små pupper.

  De er 18 år gamle, og de er myndige, men de vet ikke best for seg selv når de er veldig usikre på seg selv og har et dårlig selvbilde til utseendet sitt. I et slikt tilfelle har vi foreldre ansvar for å få våre barn på rette tanker, og det siste de skal oppsøke er en klinikk som utfører slike behandlinger til uskre 18 åringer.

  Jeg synes ikke hun Kristin mobbet, og det er sant som du skriver at både Kristing og Sophie Elise er influencerkollegaer. De driver egne bedrifter og sin egen arbeidsplass. Det var bedriften Sophie Elise som Krsitin kritiserte, men sidenSophie Elise er en privatperson i bedriften blir det personlige følelser inn i bildet. Som du skriver på en arbeidsplass veilder vi og rettleder vi hverandre når det er noe.

  Du må ha en riktig fin ettermiddag 🙂

  Go’klem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Det er interessant å lese om hva du skriver i kommentaren din i din rolle som mamma til to tenåringsjenter som kjenner til flere av disse influencerne og bloggerne.

   Jeg synes det er galskap av en 18 åring å ta en plastisk operasjon eller kosmetisk behandling i form av botox eller restylane.

   Greit nok at en 18-åring er myndig, men det betyr ikke at hun/han vet sitt eget beste hvis 18-åringen er uttrygg og usikker til eget utseende og kropp. Da har foreldre en kjempestor jobb med å få hjulpet vedkommende, eller få skaffet vedkommende psykologhjelp!

   Nå er det slik at hjernen til en 18-åring ikke er ferdigutviklet før etter passert 20 år. Det har det blitt forsket på! De er voksne nok til å stemme, men de er ikke ferdigutviklet!

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge