GJESTEINNLEGG FRA DIVA ANDREA!

Jeg har en stund nå fulgt med en blogger som kaller seg for Diva Andrea: http://divassjeselong.blogspot.no/
 
 
Bloggeren er 49 år, og hun er en kjempeherlig blogger som jeg liker å lese! 🙂 Hun blogger om hverdagen sin, vi får følge med henne i oppussingen av huset, hun vektlegger humor i sine innlegg, og hun bruker bloggen som terapi for en psykisk lidelse! Jeg anbefaler alle mine bloggvenner å stikke innom for å lese bloggen til Casahappy! 🙂
 
 
I dag hadde Casahappy en kjempeflott innlegg som gikk rett hjem hos meg. Under kan lese innlegget til Casahappy her, og det anbefaler jeg dere virkelig!
 
 
Her finner dere Casahappy sitt innlegg: http://divassjeselong.blogspot.no/2013/02/ikke-det-dummeste-jeg-har-hrtmen-det.html
 
 
I blogginnlegget sitt forklarer Casahappy hvorfor hun velger å skrive dette innlegget. Hun skriver bl.a:
 
 
“På vegne av mange med kroniske og uhelbredelige sykdommer så vil jeg si at når enkelte påstår at man kan tenke seg frisk….da blir jeg ikke bare fullstendig oppgitt men også ganske forbanna! For ikke bare er det totalt respektløst men det er også et solid slag i ansiktet på oss som gjør det vi kan for å takle hverdagene på en best mulig måte. Og med tanke på at det idag er 1 uke siden bloggeren Bente Axelsen dessverre døde av kreft finner jeg det så respektløst og smakløst at noen velger å blogge om noe de tror på, som egentlig er helt greit…men trenger man å skrive ned og si høyt absolutt alt uten tanke på sine medmennesker? For når det påstås at også alvorlige sykdommer, ikke bare migrene eller influensa f.eks kan kureres ved hjelp av positive tanker….da sparker man nedover, og selv jeg..med min oppvekst og bakgrunn har blitt opplært av min far å ha respekt for syke mennesker.”
 
 
Casahappy bruker i likhet med mange andre bloggere bloggen sin som terapi. Det mener jeg det står full respekt av. Vi som ikke sliter med psykiske problemer vet ikke hva det vil si å slite psykisk. Det å åpne seg på en blogg om sin psykisk sykdom er for mange et stort og skummelt steg, og jeg vet at mange psykologer anbefaler de som sliter psykisk å sette seg ned og skrive, for det er lettere å skrive enn å prate!
 
 
Casahappy skriver på slutten av sitt blogginnlegg:
 
 
“Vi som bruker vår blogg som terapi har som alle andre mennesker dårlige dager. Noe som er helt greit og veldig forståelig da mange av oss lider av PTSD f.eks…Vi vet aldri når flashbacksene popper opp i hodet vårt eller at angstanfallene bestemmer seg for å herje med oss. Tror dere virkelig at bare ved å tenke positivt så forsvinner de? Jeg sier IKKE at man skal rulle seg rundt i selvmedlidenhet, men man skal ta sine følelser og tanker på alvor. Holder man tilbake så smeller det tilslutt…det er en grunn til at man kaller enkelte mennesker for tikkende bomber..eller trykk-kokere….men å prøve å ha en positiv innstilling til ting og lære seg å leve med sine lidelser, jo der er det viktig med positiv tenking. For det handler om å akseptere sin sykdom og sin tilstand.”
 
 
Dette er kjempeviktig å tenke på, og ord til ettertanke. Ikke  bare for bloggere, men også for alle som har noen i sin omgangskrets som sliter psykisk eller fysisk! Det siste en person som sliter psykisk eller fysisk trenger å høre er at man kan tenke seg frisk! Så enkelt er det bare ikke!
 
 
Selv sliter jeg med kronisk betennelsesreumatisme. Jeg får stadig betennelser i leddene mine (hæler, knær, håndledd, albuer og skuldre). Har selv vært igjennom utallige operasjoner, og betennelsene kommer tilbake igjen og igjen. Dette er noe jeg må leve med, og det har jeg for lengst akseptert! Den dagen jeg aksepterte min reumatiske lidelse fikk jeg en bedre hverdag! Det var en lang prosess for meg før jeg kom dit. Nå i dag er det kun jeg, og selvsagt min fastlege og fysioterapeut som vet hva som fungerer best for meg! I tillegg vet selvfølgelig min kjære mann, familien min og vennene mine hva som fungerer for meg slik at jeg skal ha en god hverdag.
 
 
Jeg har også fått “velmenende” råd fra folk rundt meg om hva jeg bør gjøre for å bli frisk! Jeg setter kjempestor pris på at folk bryr seg og kommer med råd, men når rådene kommer som en “pekefinger” fra folk som selv ikke sliter med helsa blir jeg oppgitt og rister på hodet!
 
 
Jeg har selv fått høre fra en person: “Du kan tenke deg frisk!”. Nei det kan man ikke! Det er det største tullet jeg har hørt! Har man en kronisk sykdom kan man ikke tenke seg frisk, men jeg kan gjøre det beste ut av min hverdag når jeg merker at jeg har smerter i leddene mine.
 
 
Jeg kan aldri få ackillesscenene mine normale ved å tenke på at de skal bli normale siden jeg er født med for korte ackillesscener på begge føtter. Det er operert inn små skurer i begge ackillesscenene, og disse må jeg for alltid ha. Jeg vil alltid ha dårlig bevegelse i hælene mine pga dette, men jeg har lært meg å leve med det, og ikke minst akseptert situasjonen min!
 
 
Begge håndledd ble avstivet for noen år tilbake, og jeg kan heller aldri få håndleddene mine normale igjen. De vil for alltid være avstivet, og det var den eneste løsningen for å få stabile håndledd! Avstivingsoperasjonen vil for alltid sette begrensinger for meg i hverdagen min, men jeg har lært meg å leve med disse begrensingene!
 
 
Jeg lar ikke min kroniske betennelsesreumatisme stoppe meg, for jeg har vært, og er fortsatt en aktiv person med mange interesser og hobbyer som jeg elsker å holde på med.
 
 
Jobber som jeg har fortalt før som freelancemusker, og har flere spilleoppdrag i uka på tverrfløyte i begravelser, bryllup, hyggetreff og gudstjenester. Hvis jeg har en dårlig periode med betente ledd kan jeg fritt si “nei takk” til spillejobber, og jeg takker gladelig “ja takk” til spillejobber når jeg har gode perioder.
 
 
I tillegg jobber jeg som kordirigent, og koret jeg dirigerer legger alt til rette for meg hvis jeg har en dårlig periode med betennelser. Jeg har sagt det før, og sier det igjen, og det er at jeg føler meg priviligert som får jobbe med det som er hobbyen min!
 
 
Det andre som hjelper meg for å ha en god hverdag er selvsagt min kjære mann, familien min, vennene mine, koret som min mann og jeg synger i, kattene og kattehobbyen min, holde på med hobbyene mine, gå turer og trene lett styrke uten belastning.
 
 
Jeg vet at betennelsesreumatismen min ikke vises utenpå, bortsett fra når jeg har gått med gips, skinne og krykker i forbindelse med operasjonene.
 
 
Reumatismen min er en kronisk, og den vil jeg i følge legene alltid måtte leve med! Jeg sier som Casahappy at jeg ruller meg ikke rundt i selvmedlidenhet. Det som hjelper meg er humøret mitt! 🙂 Jeg er ikke den typen til å sette meg ned å synes synd på meg selv, og for meg er det kjempeviktig med positiv tenkning for at hverdagene skal bli bra.
 
 
Det er fullstendig respektløst å si til noen som sliter psykisk eller fysisk at de kan tenke seg friske. Så lett er det bare ikke! Det strider mot en hver fornuft! Hvis det hadde vært så lett, hadde vi ikke hatt bruk for leger og helsepersonale! Det hele handler til syvende og sist som Casahappy sier om å akseptere situasjonen sin, gjøre det beste ut av situasjonen, og se det positive i det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “GJESTEINNLEGG FRA DIVA ANDREA!

  1. Respekt Toril:)) Jeg håper at folk kan tenke seg litt om før de pøser ut med såkalte velmenende råd og spark i ansiktet på oss som aldri ba om våre sykdommer, lidelser eller plager. Ønsker deg en fortsatt fin dag og tusen takk for at du ville la meg gjesteblogge:)) Gjør faktisk godt i selvtilliten det:))
    Diva Andrea Nyhus recently posted..Så enkelt er det!My Profile

    • Diva Andrea Nyhus: Ja respekt er et kjempeviktig ord! Min erfaring er at de som kommer med slike “velmenende” råd selv ikke vet hva det vil si å ha en kronisk sykdom. Noen gjør det fordi de bryr seg, men da vet jeg at de kjenner meg kjempegodt. Da mener jeg slike råd er gitt i kjærlighet, men ikke fra utenforstående som ikke kjenner meg i det hele tatt! I slike tilfeller rister jeg oppgitt på hodet, og tenker: “Du vet ikke hva du snakker om”.

      Nei ingen som er kronisk syke har bedt om å bli syke!

      Bare kjempekoselig å plukke deg ut som gjesteblogger! 🙂 Innlegget ditt var kjempebra skrevet, og innlegget gikk rett hjem til hjertet mitt! 🙂

      Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke! 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  2. Jeg fatter ikke at noen kan si sånt! Opplevde at en arbeidskollega av meg sa sånt til meg før jeg ble operert i ryggen. Hun kom hjem på besøk til meg med blomster fra barnehagen. Og plutselig begynner hun å prate om at jeg måtte tenke meg frisk. Jeg trengte ingen operasjon. Fy f… så forbanna jeg ble. Der hadde røntgenbilde påvist flere prolapser i ryggen min. Og rygglegen sa det ikke var annen utvei enn å operere. Jeg vet de vanligvis venter med å operere en ryggpasient for prolaps. Den ene prolapsen min lå og trykket på en nerve i ryggen at jeg følte meg nummet i foten.

    Jeg ble lei meg og gikk mange runder med meg selv da legen og fysioterapeuten min sa jeg måtte slutte å jobbe som førskolelærer. Det kom som et slag for meg. Til slutt snudde jeg det til noe postivt og tok fatt på lærerutdanningen. Og ryggen fungerer bra nå. Jeg er stiv til tiden. Men så slipper jeg også løftene på unger som jeg gjorde da jeg jobbet i barnehage.

    Bra hvis dette med å tenke seg frisk hjelper for den som tror på det. Men jeg tror ikke et fnugg på sånt tull. Du sier bare ikke sånt til en som sliter med psyken eller en som er syk at den personen må tenke seg frisk. Å ha en sånn holdning er det samme som å si at det er ens egen feil at man er syk.

    Innlegget til hun bloggeren var bra. Og hun får frem budskapet sitt.

    Ha en fin dag videre snuppa mi;))

    Stooor klem fra Ofmariel
    Ofmariel recently posted..Godt nytt år;))My Profile

    • Ofmariel: Huff Offmarielvennen! Jeg skjønner kjempegodt at du ble forbanna. Det er fullstendig respektløst synes jeg å si sånt til en person som har en sykdom. Overhodet ingen har bedt om å bli syke!

      Jeg synes du er kjempetøff som tok fatt på lærerutdanningen i voksen alder i tillegg til at du har familie og unger. Sånt står respekt av! Du snudde ryggproblemene dine til noe postivt, og du lot ikke operasjonen stoppe deg.

      Jeg heller tror ikke noe på slikt bullshit! Har et par bekjente som heller til den retningen, og de henter sitt synspunkt fra bøker skrevet som er ment for selvutvikling. De plukker litt her og der alt etter det passer dem.

      Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke! .)

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  3. Utrolig bra det gjestebloggeren din har skrevet på bloggen sin 🙂 Jeg blir lei meg på de kronsik syke sine vegne når noen kan være så fordømt tankeløse at de kan si at de kan tenke seg frisk, og jeg kaller det tankeløshet. Du sier ikke det til en som er kronisk syk. Jeg jobber som sykepleier, og jeg blir sint når jeg hører sånt.

    Det er helt i orden at de som tror på alternative behandlingsmåter får tro på det de gjør, men de skal respektere de som ikke tror på den slags behandlingsmetoder.

    Jeg vet ikke om du så på NRK i fjor høst da de satte søkelyset på alternativ medisin? Han som var programleder er naturvitenskaper, og naturvitenskapen er en av de mest dokumenterte vitenskapen vi finner. Jeg husker et intervjue med Begnt Eidem. Han fortalte da han hadde kreft fikk han flere tilbud fra healere som fortalte at de kunne gjøre ham frisk igjen. Healingforbundet sa at det var brudd med deres lover, for en godkjent healer har ikke lov til å gi et løfte om at en pasient skal bli frisk.

    Jeg synes det virker som om mange som tror på alternativgreier plukker litt herfra og derfar alt etter hva de selv mener passer dem. Ennå har jeg tilgode å høre om noen som har tenkt seg friske.

    Det som det handler om til kronsik syke er å mestre hverdagen på en best mulig måte, det som både du og gjestebloggeren din peker på som er positivitet og aksepten for sykdommen sin.

    Du får ha en fin kveld 🙂

    Godklem fra Irene

    • Irene: Det synes jeg også, og det var derfor jeg valgte henne som gjesteblogger med dette innlegget! Nei du gjør bare ikke det! Jeg mener det er respektløst å si noe sånt, og jeg skjønner kjempegodt at du reagerer på det som jobber innenfor helsevesenet.

      Jeg også respekterer 100% de som tror på dette, men da får de for pokker respektere oss som ikke tror på slikt. Gjensidig respekt er kjempeviktig!

      Jo jeg så dokumentarprogrammet som satte alternativindustrien i søkelyset, og jeg ble ikke overrasket over det de fant ut, og jeg ble ennå sikrere i mitt ståsted at alternativmedisinen er humbugg og juks. Jo da jeg så hva Bengt Eidem fortalte. Leste et intervjue med ham i avisen for noen år tilbake. Han fortalte akkurat det samme at han ble kontaktet av healere som skulle gjøre ham friske.

      Jeg har 2 bekjente som holder på med alternatvie greier, og de henter litt herfra og litt derfra og koker det sammen til ei mølje som ikke er å bli klok på.

      Du har helt rett når du skriver at det handler om å mestre hverdagen for en som kronisk syk.

      Ønsker deg en kjemepfin mandag, og ei kjempefin og god uke! 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  4. Gjesteinnlegget fra bloggvenninnen din var utmerket skrevet. Jeg er veldig enig i alt hun skriver i innlegget sitt. Det er teknisk UMULIG å blir frisk via tankekraft. Jeg tror ALDRI i livet på at en kreftpasient som er oppgitt av legene kan bli frisk via tankekraft. Det er RESPEKTLØST å si til dem som er kronisk syke at de kan bli frisk av tankekraft. De som mener og tror på det tullet, kan la vær å gå til legen når de blir syke, for de kan helbrede seg selv ved tankekraft.

    Både gjestebloggeren og du nevner det VIKTIGSTE som er å AKSEPTERE sin situasjon, og IKKE synes synd på seg selv. Dere har BEGGE forstått hva det hele dreier seg om.

    Jeg mener at de har helseplager av ulik karakter selv VET hvordan de skal mestre hverdagen sin, og hva de skal gjøre for å fungere i hverdagen. Ingen utenforstående som IKKE kjenner dem har rett til å fortelle dem HVA de skal gjøre og HVORDAN de skal leve.

    Jeg synes det var VELDIG bra at du valgte dette innlegget som gjesteblogger. Det er MANGE som sliter med kroniske sykdommer av ulike art, og hvor mange er det ikke som har møtt slike RESPEKTLØSE holdninger fra andre.

    Ha en fin kveld søte deg Torilvennen;=)

    Varm og stor klem fra Catzy

    • Catzy: Det synes jeg også Catzyvennen, og det var derfor jeg valgte ut nettopp det innlegget siden jeg selv sliter med kronsik bettenelsesreumatsime. Jeg håper da inderlig at de som mener at man kan tenke seg frisk aldri finner på å si noe slikt til en kreftsyk pasient!

      Jeg er helt enig med deg. Det hele handler om å akseptere sin situasjon, ikke synes synd på seg selv og se det postive i det. Selv har jeg det kjempebra selv om jeg har smerter og er stiv når jeg står opp om morgenen, men jeg vet at ting kunne vært verre. Jeg er kjempeheldig som har hobbyen min (musikk) som levebrød. Bare det gir meg kjempemasse inspirasjon og livsglede! 🙂 I tillegg til at jeg har min kjære mann som jeg elsker kjempeøgy, en familie som jeg elsker, og kjempegode venner som verdsetter hverandre slik vi er! 🙂

      Jeg har fått høre slik kommentar fra den ene bekjenten min, og jeg vet hun mente det godt, men jeg svarte at jeg ikke trodde på sånt. Etter det har hun ikke sagt noe mere.

      Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjemepfin og god uke! 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge