DU ER EN MORDER DERSOM DU VET AT DU ER SMITTET MED KORONA, OG BEVISST SMITTER ANDRE MENNESKER SOM I VERSTE FALL DØR AV COVID-19!

Jeg kjenner jeg blir rasende, sint og oppgitt på visse menneskers holdninger til covid-19 pandemien og det med vaksinering. Dèt til og med at vi har levd med koronapandemien i ett år!
 
 
Det er i orden at andre mennesker har forskjellige meninger og holdninger til dette med sykdom, legevitenskap, skolemedisin og vaksiner. Hadde dette korona ikke vært en verdensomspennende pandemi, men en sesonginfluensa hadde jeg ikke reagert i det hele tatt!
 
 
Gjennom dette året med koronapandemien har vi sett hvor syke mennesker blir av viruset, og vi har sett grusomme TV-bilder fra sykehus i England, Spania, Italia og Frankrike som viser det faktum hvor alvorlig syke mennesker kan bli av koronaviruset slik at de dør av viruset.
 
 
Vi har fått høre nordmenn fortelle om hvor syke de har blitt av koronaviruset, og vi har fått høre hvordan ansatte i helsesektoren har opplevd pandemien i Norge på nært hold Det ene og alene forteller oss alle sammen hvor livsfarlig dette koronaviruset er!
 
 
Vi har heldigvis kommet mye lengre enn i april 2019. I dag vet vi hva som skal til for å ta forholdsregler nemlig: Vaske og sprite hender, munnbind, avstand, vask av kontaktflater etter berøring og minst mulig kontakt med andre mennesker. Norske kommuner har kommet langt i arbeidet med å spore opp smittekilder til de som er smittet av korona, vi har kommet langt med testing og sist men ikke minst Norges befolkning har begynt å få vaksiner.
 
 
I Norge har vi levd med smitteverntiltak og begrensninger i livene våre i større eller mindre grad for å forhindre smitte blant befolkningen i over ett år! I kommuner hvor det er mye smitte setter de ulike kommunene inn kommunale tiltak som gjelder for sine innbyggere. Norges myndigheter kan sette inn nasjonale tiltak som er over de kommunale tiltakene. Da er det de nasjonale tiltakene er det som gjelder som f.eks nasjonal sjenkestopp.
 
 
Smitteverntiltakene skal være for å unngå at vi blir smittet, og det skal være for vår egen sikkerhet. Alle i Norge må vi ta ansvar for å unngå at koronaviruset sprer seg. Ja, vi er alle sammen trøtt og slitne av over ett år med pandemi, og vi gleder oss til å få begynne å leve normalt igjen. Reise hvor vi vil, besøke hvem vi vil og gi familie og venner gode og varme klemmer ❤😊
 
 
Denne koronapandemien er langt i fra et vanlig sesonginfluensavirus som man kan velge å bli vaksinert for. Ved en vanlig sesonginfluensa dør det mennesker da også, men den smitter ikke i nærheten av det som koronaviruset gjør og har gjort.
 
 
Når en sesonginfluensa melder sin ankomst slipper man slike enorme smitteverntiltak som vi har levd med under koronapandemien. Ved sesonginfluensa slipper vi å bruke munnbind og vi har et normalt dagligliv uten restriksjoner.
 
 
Gjennom hele dette året med koronapandemi har det vist seg at noen tvers igjennom egoistiske nordmenn rett og slett ikke bryr seg om smittevernsregler.
 
 
Noen bryr seg ikke fordi de er lut leie av alt som heter koronapandemi, smittevern, regler og tiltak. Som f.eks. en ung gutt på Stjørdal i påsken som var på fest hvor han ble smittet. Han syntes det var så lite smitte at han tok sjansen å dra på fest. Dette er i mine øyne kjempeegoistisk, og han kan ha satt andre menneskers liv i fare!
 
 
Av de som ikke bryr seg finner du en gruppe som kalles for konspirasjonsteoretikere som kalles koronafornektere. De tror at pandemien er en løgn, og at det myndighetenes måte å overvåke oss på. Noen av disse konspirasjonsteoretikerne tror at det vaksinene inneholder slangegift, noen tror at vaksinene inneholder en mikroship som gjør det lettere for myndighetene å overvåke menneskeheten og noen mener at vaksinen inneholder noe som forandrer menneskets DNA.
 
 
Disse koronafornekterne bryr seg ikke i det hele tatt, og nå har det kommet fram at de bryter smittevernsregler og nasjonale bestemmelser. De nekter å oppgi smittekilder for hvem de har vært sammen med. Dette skremmer meg voldsomt, og i hvert fall under en livsfarlig pandemi som koronaen er! Hvor egoistiske går det an å bli i sin iver etter å tro på en sak!
 
 
Hadde dette vært en helt vanlig sesonginfluensa hadde jeg ikke sagt noe på deres meninger og holdninger, men så lenge vi står ovenfor en livsfarlig pandemi med som daglig får dødelige utfall kan ikke slike holdninger aksepteres i det hele tatt! Når det går utover liv og helse slik at andre mennesker kan bli smittet og i verste fall dør så handler det ikke om det med respekt for andres holdninger og meninger lengre!
 
 
I går kom nyheten at en av Norges fremste konspirasjonsteoretikere Hans Gaarder døde, og at etter hans død har testet for covid-19. Han er kjent for å være koronafornekter. Det kom fram at Hans Gaarder hadde hatt flere sammenkomster 10 dager før han døde, og 26.03.2021 hadde han et større arrangement hvor 20-40 stk deltok! Flere av de som deltok sammen med ham nekter å oppgi nærpersoner hvem de har vært i kontakt med. Dere kan lese saken her: https://www.tv2.no/nyheter/13935263/
 
 
Dette beviser at de som sverger til konspirasjonsteoretikere er kjempefarlige! Det er skummelt når folk ikke vil oppgi nærkontakter til de som jobber med smittesporing. Dette bør ikke bli tatt lett på. Personlig mener så lenge en eller annen egoist bevisst utsetter andre for smittefare med korona burde vedkommende få fengsel! Hvis noen bevisst vet at man er smittet av koronaviruset, og smitter medmennesker rundt seg som kanskje i verste fall fører til døden så er det i mine øyne det samme som drap!
 
 
Så har du disse vaksinemotstanderne. Hadde dette vært en normal og vanlig sesonginfluensa hadde jeg ikke sagt noe på det å være vaksinemotstandere. Da får folk gjøre som man vil om de ønsker å ta vaksine eller ikke. Jeg vil aldri kalle dem egoister.
 
 
Vaksinemotstandere som ikke vil ta koronavaksine p.g.a sine konspirasjonsteoretiske overbevisninger er og blir egoister så frem de ikke har helsemessige årsaker til å ta vaksinen! Det Samme gjelder de som ikke ønsker å ta vaksine p.g.a at de er skeptiske. Skepsis til å koronavaksine er ikke en helsemessig årsak, og dermed ingen unnskyldning. Det er bivirkninger med alle vaksiner.
 
 
En jeg kjenner ble kjempedårlig av vanlig influensavaksine, og hun måtte ha motgift på fastlegekontoret. Fastlegen hennes fraråder henne hvert år til å ta vanlig influensavaksine. Hun fikk sterk anbefaling om å ta koronavaksinen når hun ble tilbudt den. Selvsagt var hun skeptisk, men hun tok vaksinen. Hun hadde ikke en eneste bivirkning!
 
 
Jeg spurte min fastlege i går om hvilke pasientgrupper som frarådes til å ta koronavaksinen sa han at det var de som har en svært alvorlig dødelig sykdom eller de med alvorlige allergier som kan få sjokk av vaksiner. Fastlegen min ber ellers sine pasienter innstendig om å takke ja til vaksinen.
 
 
Alle sammen er vi skeptiske til å få koronavaksine, og særlig etter de alvorlige bivirkningene med blodpropper av astrazenecavaksinen. Jeg tviler sterkt på at Norge tar i bruk den vaksinen igjen!
 
 
Skal vi begynne å leve som normalt må vi alle være med på dugnaden å bli vaksinert, og vi må legge skepsisen og egoismen vår til side!
 
 
Vi kan komme til å komme så langt at på enkelte steder kreves det vaksinebevis for å komme inn på et arrangement, reiser, frisør, hudpleie, eller andre sosiale aktiviteter. Hvis vi da ikke er vaksinerte kan vi komme i den situasjonen at vi kan delta. Da har vi ingen andre å skylde på enn oss selv!
 
 
På sykehjemmet hvor min mor bor er alle beboerne og pleierne vaksinerte. Vi er 3 nærkontakter til henne. Dersom vi pårørende ikke vaksinerer oss vil de nekte oss å besøke våre kjære. Noen vil kanskje si det er å gå over streken, men jeg forstår de ansatte på sykehjemmet.
 
 
Når vi har en så alvorlig situasjon med en dødelig pandemi kan vi ikke være egoister å sette oss selv foran andre. Vi må åpne øynene og ta av våre egoistiske solbriller. Egoisme hvor man kun tenker på seg selv i en alvorlig koronapandemi kan få katastrofale konsekvenser for andre mennesker!
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “DU ER EN MORDER DERSOM DU VET AT DU ER SMITTET MED KORONA, OG BEVISST SMITTER ANDRE MENNESKER SOM I VERSTE FALL DØR AV COVID-19!

  1. Råbra skrevet dette blogginnlegget ditt snuppa mi;))

    Jeg er enig i alt du skriver. Du kunne ikke ha skrevet det bedre;))

    De som tror på konspirasjonsteorier har ikke rot i virkeligheten. Og de fornekter vitenskapen som er sannheten i dette tilfellet. Alt annet er løgn og konspirasjon.

    De få lov til å gjøre hva pokker de vil. Men når det gjelder koronaen vi har burde de ha blitt straffet med fengsel og bøter så det svir for å bryte smittevernsreglene.

    Jeg blir fly hakke forbanna på de som fornekter pandemiens alvorlighetsgrad. De fortjener å bli smittet selv. Karma bites back;))

    I så alvorlig pandemi som vi har må det være klare regler for alle nordmenn. Friske folk som ikke vil vaksinere fordi de skeptiske eller nektere burde få sparken fra jobbene sine. Og de er noen store egoister i mine øyne.

    Ha en råfin ettermidddag;))

    Stooor klem fra Else Marit
    Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

    • Else Marit: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 😊

      Jeg kjente jeg ble rasende sint da det kom frem hva Hans Gaarder hadde gjort, og at de fant ut at han var smittet av korona. Det er slike mennesker som burde blitt straffet med fengsel og bøter. De setter jo rett og slett andres liv i fare. Hva om noen han kjenner blir syke og dør av koronaviruset? Da mener jeg at den som har bevisst smittet andre hvis han/hun vet at han/hun er smittet er en morder!

      Slike mennesker som Hans Gaarder er farlige for samfunnet når vi har en livsfarlig pandemi som vi har!

      Den eneste grunnen til ikke å ta koronavaksine er hvis vedkommende har en alvorlig sykdom slik at han/hun kan blir alvorlig syk av
      vaksinen er det helt i orden og ikke ta vaksine.

      Skepsis til vaksine er ingen unnskyldning for ikke å ta vaksinen. Vi har alle en plikt til å være med på dugnaden for å bli kvitt koronapandemien, og det gjør vi også ved å la oss vaksinere. Ja, de som ikke tar vaksine p.g.a prinsipp og skepsis er rett og slett egoister i mine øyne!

      Ønsker deg Else Marit-vennen en kjempefin søndags ettermiddag ❤😊

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  2. Jeg kan ikke annet enn å få si at jeg er enig med deg deg, og at blogginnlegget ditt er det vi alle tenker.

    Siden jeg jobber som sykepleier er jeg vaksinert, men vaksinen er ikke sikker. Jeg støtter arbeidsplasser som krever vaksinering av sine ansatte. Slike krav til en ansatt må det være. Ja til vaksinepass også.

    Du nevner de som vet at de er smittet av koronaviruset og som smitter andre rundt seg slik at de blir syke og dør. Det er så alvorlig som det går an å bli, og jeg er enig at de kan stemples som mordere. Når vi har en dødelig pandemi er det utilgivelig å bevisst smitte andre medmennesker.

    Du får ha en riktig god og fin kveld 🙂

    Go’klem fra Irene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge