40 ÅR SIDEN I DAG (02.05.1981) JEG BLE KONFIRMERT 😊

I dag 02.05.2021 er det på datoen 40 år siden jeg var konfirmant 😊 Jeg ble konfirmert 02.05.1981.
 
 
Husker konfirmasjonsdagen min kjempegodt. Vi var konfirmanter fra 2 ungdomsskoler. Vår ungdomsskole var vi 7 klasser med ca 30 stk i hver klasse, og den andre ungdomsskolen var det 3 klasser med ca. 30 elever i hver klasse. På 80-tallet var ikke humanetisk konfirmasjon så vanlig. I min klasse var det kun en som ikke ble konfirmert.
 
 
Vi var et stort konfirmantkull, og vi gikk kun i 6 mnd til konfirmasjonsundervisning. Selv valgte jeg å følge konfirmasjonsundervisningen fra høsten til jul 1980. Da jeg ble konfirmert kunne vi også bli konfirmert i desember det året vi gikk i 8.klasse (nåværende 9.klasse). Siden vi var mange konfirmanter valgte de å begynne med konfirmasjoner å lørdag. Noen av konfirmantene det året jeg ble konfirmert valgte å dra på konfirmasjonsleir i juni, og de ble konfirmert i august. Mine foreldre valgte at jeg kunne bli konfirmert på en lørdag p.g.a tilreisende gjester.
 
 
Jeg husker at det var kaldt 02.05.1981, og det lå igjen litt snø i skyggepartiene. I konfirmasjonsgave fra mine foreldre fikk jeg platespiller, og fra min mormor fikk jeg gulløredobber, gullsmykke og gullring. Disse gavene fikk jeg da jeg våknet om morgenen. Jeg husker så godt at jeg våknet med sommerfugler i magen på konfirmasjonsdagen min 😊
 
 
Det var et fåtall av oss som hadde bunader, og de fleste av oss jentene hadde på oss penkjoler. Vi følte jo oss å kjempefine i kjolene våre 😊
 
 
Jeg husker følelsen av hvor nervøse vi var før vi skulle gå inn i kirken.
 
 
Etter konfirmasjonsseremonien hadde foreldrene mine bestilt middag på et konferanserom på et hotell i Trondheim. Til forrett var det terteskjell fylt med reker, til hovedrett var det skinkestek med tilbehør og til dessert is. Kaffen og kaker hadde vi hjemme hos oss.
 
 
I konfirmasjonsgaver fikk jeg også en Bibel, smykker og penger. Husker jeg fikk ca. 3500,- kr, og det var stort ja. Pengene mine brukte jeg til å kjøpe meg ny sykkel med 5 gir og en LP-plate til platespilleren min 😊
 
 
Da jeg var konfirmert og utover 80-tallet var det vanlig at før vi ble konfirmert kjøpte vi oss 2.dagsklær. Det var litt penere hverdagsklær. Det som var vanlig var at mandagen etter konfirmasjonene fikk alle vi 8.klassingene fri fra skolen for å ha det sosialt sammen, og for å bruke litt av pengene vi hadde fått i konfirmasjonsgave 😊 Klassen vår dro på Peppez Pizza i Trondheim og spiste pizza. Vi følte oss så voksne når vi hadde bitt konfirmert 😊
 
 
Det var også vanlig at når man var blitt konfirmert fikk vi lov til å dra på fest. I byen var ikke det noen skikk, men på bygda hvor det var fest på det lokale samfunnshuset måtte man være konfirmert for å komme inn.
 
 
40 år siden jeg ble konfirmert. Husker det som det var i går 😊 Det var en dag som betød kjempemasse personlig for meg.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder fra min konfirmasjonsdagen min tatt 02.05.1981, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Bilde av meg som konfirmant før vi skulle til kirka 02.05.1981. Gjett om jeg var spent her 😊

 
 

Bilde av meg tatt etter konfirmasjonsseremonien 02.05.1981.

 
 

Dette bildet ble tatt til fotograf, og brukt som takkekort til alle de jeg fikk konfirmasjonsgaver av. Jeg har på meg 2.dags klærne mine 😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “40 ÅR SIDEN I DAG (02.05.1981) JEG BLE KONFIRMERT 😊

 1. 40 år også ja. Det var jo i går jo 🙂 Gratulerer med jubileet.

  Søt du var på bildene 🙂

  Konfirmasjonsdagen min var en stor dag for meg også. Jeg hadde også på meg en finkjole, og jeg husker hvor fin jeg følte meg. Bunader var ikke vanlig den gangen. Det var en jente i klassen min som hadde bunad.

  Jeg fikk også smykker og penger. Det var ikke på langt nær det belpet konfirmantene får i dag men jeg var takknemlig 🙂

  Du får ha en riktig fin kveld 🙂

  Go’klem fra Irene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge