UNGER SOM HAR LATT SEG LURE AV EN PNGETIGGER PÅ SOSIALE MEDIA!

Jeg har en TikTok-konto for kattene mine hvor jeg deler bilder og videoer av kattene mine. Målet med kontoen er å rett og slett vise frem kattene mine, for jeg er kjempestolt av dem.
 
 
Kommer aldri til å vise ansiktet mitt på TikTok, kun bilder av kattene mine.
 
 
Alle som er på TikTok har lagt merke til det bråket som har utspilt seg der de siste dagene. Om måten hvordan det ble gjort på var rett/galt får være en annen diskusjon.Det vil jeg ikke komme inn på her.
 
 
En voksen TikTok-bruker ønsker det aller beste for andre mennesker. I denne saken tok TikTokeren part for ungene som er på TikTok. Dessverre viser det seg at foreldre ikke vet hva ungene driver med når de er på TikTok.
 
 
Det var flere unger og foreldre som tok kontakt med denne voksne TikTok-brukeren. Noen av ungene hadde kommet bort i en TikToker som har en eller annen form for psykisk utviklingshemming.
 
 
Denne TikTokeren med pu sitter kveld etter kveld på “live” som de kaller det og tigger etter penger. Hun ber om at de som følger hennes livesendinger kan vipse henne penger. Greit nok det! Det i seg selv er ikke ulovlig.
 
 
Flere spurte den tiggende TikTokeren om hva pengene skal gå til. Noen spurte flere ganger, og da ble de blokkert fra å kommentere. Hun gav forskjellige svar hver gang noen spurte om hva pengene skulle gå til. Hun sa at pengene skulle brukes til gjeld, til betaling på bilen, til sminke, til ny jakke og til en venninne av denne TikTokeren. Det var da folk begynte å lure på hva dette var for noe.
 
 
Etter hvert begynner denne TikTokeren å spille på folks følelser, fordi hun begynner å gråte så sårt når hun spør om folk vi vipse henne penger. Hun forteller dem at hun ikke har spist mat på 5 dager noe som er blank løgn!
 
 
Normalt sett når man møter en person som gråter og som har det vondt vil man synes synd på vedkommende, og man vil gjerne hjelpe. Det er de fleste av oss oppdratt til. I en slik situasjon ønsker vi å hjelpe med å gi dem en slant med penger.
 
 
Den voksne TikTokeren fikk melding av flere bekymrede foreldre som kunne fortelle at ungene deres hadde vipset penger over til den tiggende TikTokeren. Noen av ungene hadde vipset over hele ukelønnen sin til denne TikTokeren.
 
 
Et par av ungene tok selv kontakt med en voksne TikTokeren selv og fortalte hva de hadde opplevd! Ungene fortalte den voksne TikTokeren om at den tiggende TikTokbrukeren hadde blitt temmelig ufin og frekk mot de som ikke kunne vipse henne mer penger!
 
 
Den voksne TikTokeren bestemte seg for å gå ut på sin egen TikTok-profil og snap chat å advare unger og foreldre om den tiggende TikTok-brukeren! Foreldre og noen tenåringer sendte kopi av skjermbilder av samtaler mellom ungene og den tiggende TikTok-brukeren ble lagt frem som bevis!
 
 
Den voksne TikTokeren begynte å finne ut litt mer om bakgrunnen til den tiggende TikTokeren. Vedkommende tiggende TikToker er en person med pu bor på en tilrettelagt bolig. Vedkommende får mat levert på døren, og de som jobber på boligen må begrense matinntaket siden vedkommende er sykelig overvektig.
 
 
TikTok-brukeren som har sittet og bedt følgere derav unger i 10-12 årsaldweren om å vipse over penger har vært manipulerende og beregnende! Det viser det faktum at vedkommende er klar over hva h*n har gjort! Den tiggende TikTok-brukeren har villedet og løyet til de de som som har vipset penger til å tro at det var synd på seg!
 
 
Her skal dere få se et par eksempel. Det er skjermbilde av et par av samtaler på chat om hva som har foregått bl.a noe av det som den tiggende TikTok-brukeren har skrevet til en 14 år gammel gutt!
 
 

 
 

 
 
Pengene får ungene aldri igjen, for den tiggende TikTokeren nekter for å ha mottatt penger.
 
 
Nå vil noen si: “Ja, men vedkommende er pu, og vedkommende skjønner ikke hva h*n holder på med! Det vil jeg si er å undervurdere en person med pu! Mennesker med pu lærer forskjell mellom hva som er rett og galt de også, og gjør de noe om ikke er bra er det minst like viktig at de får høre det som de har gjort feil.
 
 
På tilrettelagte boliger hvor det bor mennesker med pu har de regler som de med pu må forholde seg til, og reglene må være tydelige slik at de ikke misforstår. Hvis det er noen som trenger tydelige regler er det mennesker med pu slik at de skal få struktur på sine dager. Struktur og regler er kjempeviktige for mennesker med pu!
 
 
Hensikten til TikTok-brukeren som først tok opp problematikken om den tiggende TikTok-brukeren var for å advare, for det er ikke i orden at noen sitter og tigger om penger fra unger! Denne TikTokeren ville advare foreldre om hva deres unger kan komme bort i, og ba foreldre passe på!
 
 
Dessverre er det noen av følgerne som nå har gått alt for langt! De oppretter TikTok-kontoer hvor videredeler TikTok-videoer denne tiggende TikTokeren har delt på sin kanal. Slike kontoer har de opprettet kun med et formål nemlig å latterliggjøre, hetse og mobbe!
 
 
Tar man en titt på kommentarfeltet på disse kontoene som f.eks handler om den tiggende TikTok-brukeren blir jeg mørkredd, for noe så stygt som jeg kunne lese på en av kontoene hadde jeg aldri trodd! At det går an! Jeg ble rasende sint, og ikke minst skremt at noen er så feig og patetisk at de angriper utseende hos en person 😢
 
 
Det den tiggende TikTokeren har gjort er ikke greit, og det er ikke greit å utnytte unger for penger! Ondskapsfull mobbing og grov hets er aldri greit!
 
 
Under skal dere få se noen eksempler på hvor lavmålt og stygt noen ytrer seg på en slik hetsekonto hvor andres TikTok-videoer blir delt. Noen av kommentarene er så kvalme og usmakelig at jeg finner ikke ord!
 
 

 
 

 
 

 
 
En ting er tiggingen den tiggende TikTok-brukeren har gjort. Det må være lov til å si fra at slikt ikke er akseptabel oppførsel på nett, men mobbing og hets er ikke tilgivelig!
 
 
Så kan man spørre seg hvorfor ikke de på boligen hvor den tiggende TikTok-brukeren bor griper inn, for noen mennesker burde være skånet for å være på sosiale medier. Hvis vedkommende ikke er umyndiggjort er det dessverre lite man kan gjøre. Likevel må en slik form for tigging stoppes, og foreldre til unger som er på TikTok må for Guds skyld følge med.
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge