BILDER OG OPPDATERING FRA DE SISTE DAGENE 😊

Ny uke, og nye muligheter med blanke ark og fargestifter til 😊
 
 
I dag våknet vi til nok en solskinnsdag, blå himmel og herlig temperatur. Temperaturen har vært 27 grader i hele dag. Slike sommerdager elsker jeg selv om det kan bli litt for varmt 😊 Kattene ligger som noen sløvsekker rundt om kring i leiligheten.
 
 
Jeg stod opp kl.08.15, ordnet i stand til kattene, ordnet meg selv i stand på badet, laget havregrøt og spiste frokost. Mens jeg spiste frokost så jeg håndballkampen for menn mellom Norge og Spania. Er kjempeimponert over hvordan de spilte selv om de tapte med ett mål. Synes det var noe av det beste jeg har sett herrelandslaget 😊
 
 
Kl.11.30 var jeg på egentrening til fysioterapeuten. Jeg kjørte underkroppsprogrammet mitt og styrke for skulderen. I løpet av de to ukene jeg ikke har vært der var skulderen blitt vondere. Det var kjempegodt å få trent skulderen 😊
 
 
Etter jeg var ferdig til fysioterapeuten kjørte jeg til fastlegen hvor jeg tok stingene i armen etter operasjonen jeg hadde 12.07.2021. Såret var kjempefint, og hadde grodd så flott 😊 Det er jeg kjempeglad for 😊
 
 
Helgen har som vanlig gått kjempefort, og vi har kost oss i det kjempefine sommerværet. Fredag 23.07.2021 var mannen min og jeg på besøk til min mor på sykehjemmet der hun bor. Vi drakk kaffe, satt og pratet og hadde en kjempekoselig ettermiddag der 😊 Om kvelden slappet vi av og tok det med ro.
 
 
Lørdag 24.07.2021 om dagen var jeg i sentrum en tur og gjorde unna noen ærender. Om kvelden var mannen min, korvenninnen vår og jeg i fjæra ved sjøen. Stedet vi bruker å være er rett og slett en kjempenydelig perle. Hadde med oss frukt og noe å drikke, pledd og campingstoler. Vi koste oss, satt og pratet og bare nøt den kjempenydelige sommerkvelden 😊 Vi fikk se en kjempenydelig kveldssol. Siden det var litt disig fikk vi ikke sett solnedgangen.
 
 
I går var vi hjemme hele dagen og slappet av og koste oss i godværet 😊 Om ettermiddagen inviterte naboene våre oss på pizza. Vi satt ute i hagen og koste oss til litt ut på kvelden 😊
 
 
Denne uken har jeg en del avtaler. I morgen tirsdag 27.07.2021 skal jeg sette på nye akrylnegler. Onsdag 28.07.2021 skal jeg til ergoterapeut med pekefingeren min som jeg hadde infeksjon og betennelse i. Fredag skal jeg på kontrolltime til fastlegen.
 
 
Har også planlagt ukas treningsøkter som er overkropp i morgen, gå kardio onsdag, overkropp på torsdag og underkropp på fredag 😊
 
 
Ønsker å dele noen bilder jeg har tatt med dere, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Jeg synes roser er kjempefine, og jeg liker gule roser kjempegodt 😊

 
 

Kjempefine røde roser 😊

 
 

I parken i nærheten av oss vokser det inula, og den er lang. Synes inulaen er kjempefin 😊

 
 

Inulaen som vokser i parken i nærheten av oss 😊

 
 

På et sted langs turruta hvor jeg går har de plantet ripsbærbusker, epletrær og stikkelsbærbusker. Alle som ønsker kan plukke så mye epler og bær som de ønsker. Enn så lenge er eplene ikke modne nok til og spises. Ripsbæra trenger nok et par uker til før de kan plukkes 😊

 
 

Duggdråper på dette bladet 😊

 
 

På sykehusplassen har de en fontene. Vannstrålene i fontene skifter farge, og det er kjempefint 😊

BALLONGER GIR FARGE TIL GRÅ OG KJEDELIGE TING 😊

Min kreative og flotte bloggvenninne Frodith viser stadig sine kreative sider i sine blogginnlegg. Jeg er daglig innom for å lese bloggen til kjempeherlige Frodith, og sprer alltid om seg med positivitet, godt humør og glede gjennom bloggen sin ❤😊 Hun er en av solstrålene våre på blogg.no 😊 Jeg anbefaler på det varmeste å besøke bloggen hennes.
 
 
For noen uker siden inviterte Frodith oss lesere til å bli med i en hemmelig kreativ utfordring. Hun ønsket å få adresene våre på mail slik at hun fikk sende oss noe i posten 😊 Blogginnlegget til Frodith kan dere lese her:
https://frodith.blogg.no/en-dag-med-mye-hemmelig.html
 
 
Noen dager senere kom dette brevet i posten fra Frodith med den kreative utfordringen 😊
 
 

 
 
Brevet inneholdt en pakke ballonger, og jeg fant ut inni hodet mitt hvilke motiver jeg ville ta bilder av 😊 Eneste forutsetningen min var at godt vær med sol og blå himmel 😊
 
 
Mine ballongbilledmotiver kan dere se her:
 
 

Ballonger kan gjøre en grå og kjedelig klessnor i hagen fargerik 😊

 
 

Fargede ballonger passer kjempefint på grønne grener et tre 😊

 
 

Ballonger pynter opp på en mozellaflaske 😊

 
 

Ikke minst blir en kontainer mindre kjedelig når den blir pyntet med ballonger 😊

 
 
Frodith har fått inn mange kjempeflotte billedbidrag til utfordringen, og her kan dere kose dere med noen av billedbidragene som har kommet inn:
 
https://frodith.blogg.no/page/3?ccv493=0.922731816383922

22.JULI 2011, EN DAG MAN ALDRI MÅ GLEMME ❤❤❤

22.07.2011 dagen da ingen glemmer, og det er dagen som alle husker hvor vi befant oss.
 
 
10 år siden har gått, og dagen 22.07.2011 vil alltid bli husket.
 
 
Jeg husker godt hvor jeg var. Var hjemme. Mannen min var på tur opp til Namdal hjem til familien sin. Min mor satt på med ham, for hun skulle besøke sin kusine som bodde i Verdal. Husker jeg holdt på å tørke støv i leiligheten. Hadde radioen litt på i bakgrunnen, og hører de snakker om en eksplosjon. Skrudde på radioen litt høyere for å høre, og fikk jo sjokk da de sa det var i Regjeringskvartalet.
 
 
Jeg slo på TV’n, og fikk sjokk av bildene jeg fikk se. Satt der som lamslått, for det så jo ut som en krigssone. Takk og lov fikk jeg høre at familie og venner som jeg kjenner som bor i Oslo var trygge.
 
 
Det ble ikke mer husrengjøring den ettermiddagen. Jeg ble sittende å se på nyhetene. Innerst inne var jeg sikker på at dette var et angrep på Arbeiderpartiet, for å bombe et regjeringskvartal var så ulogisk. Hvis dette var et terrorangrep med mål om å drepe flest mulig sivile, var min logikk at et typisk turistmål med mange mennesker hadde vært målet for et terrorangrep.
 
 
Etter hvert utover ettermiddagen kommer det opp på TV-skjermen om skyting på Utøya. Kjente bare at jeg frøs til is, og da ble jeg mer sikker i min sak at dette var et politisk angrep.
 
 
TV-bildene, intervjuene, og inntrykkene vi fikk se den kvelden kommer jeg aldri til å glemme. Det var kjempefælt å se livredde ungdommer bli reddet i land av hjelpemannskaper.
 
 
Lettelsen var stor da nyheten om at de hadde tatt gjerningsmannen. Det viste seg at gjerningsmannen var en etnisk norsk mann som hadde vokst opp som en av oss nordmenn, men som hadde utviklet ekstremt hatefulle synspunkter med høyreekstreme holdninger som førte til at han trodde at han hadde rett til å drepe 😒 Han angrep rett og slett demokratiet og ytringsfriheten vår!
 
 
Gjerningsmannen planla nøye terrorangrepet, og etter at han hadde plassert bomben i Regjeringskvartalet kjørte han bevisst ut til Utøya for å gå til angrep på uskyldige ungdommer på en sommerleir! Det er ren galskap som det går an å bli!
 
 
Dette var så kjempetrist som det går an å bli 😢 Den helgen felte jeg personlig mange tårer i medfølelse med alle de pårørende og de som selv opplevde terrorangrepet på kroppen.
 
 
77 uskyldige menneskeliv ble drept 22.07.2011. 8 stk i Regjeringskvartalet og 69 stk på Utøya. 8 uskyldige menneskeliv som enten var på jobb, eller i nærheten der bomben gikk av. 69 uskyldige ungdommer som var samlet på en ungdomsleir og som kjempet for politikken de brant for.
 
 
Vi forstår hvor grusomt og forferdelig det måtte ha vært for ungdommene på Utøya de lange minuttene angrepet pågikk. Bare tenk den redselen de følte på der de gjemte seg i busker, kratt, i bergskrenten og på de utenkelige steder hvor de kunne være trykke. Ja, til og med i et kjøleskap var det noen som gjemte seg. Historiene om hva ungdommene opplevde er så hjerteskjærende at man mister minn og mæle! Stakkars ungdommer ❤❤❤
 
 
Vi husker alle ordene som ble twittret av Stine Renate Haheim i forbindelse med Oslo og Utøya attentatet: “Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen”. Disse ordene er kjempesterke, og de sier kjempemasse ❤❤❤ Ordene er beviset på hva ekte kjærlighet er og blir ❤❤❤
 
 
Det er 10 år siden et grufulle terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya, og dagen vil alltid forbli risset inn i Norgeshistorien som en av de verste siden okkupasjonen av Norge under 2.verdenskrig. Dagen må aldri bli glemt!
 
 
Vi må stå sammen og kjempe for rettferdighet, vi må kjempe for å slå ned på høyreekstremisme, vi må slå ned på farlige konspirasjonsteorier og vi må ikke la noen knuse demokratiet som Norge er bygd opp på.
 
 
Vi håper på at ting hadde blitt bedre i 2021, men dessverre nei! Fremdeles er det farlige høyreekstreme miljøer som bygger sine teorier på konspirasjonsteorier. Vi trenger ikke gå lengre enn til ytterliggående såkalte kristne miljøer som faktisk støtter terroristen ABB, og som takker ham for det han gjorde. Det er så ekstremt som det går an å få bli. Dette må vi slå ned på, for vi skal ikke godta at slike ekstreme holdninger.
 
 
Høyreekstreme hatske holdninger og tankegang er livsfarlige, og de må stoppes. Vi må ikke være feige. Hat, høyreekstremisme og rasismen skal aldri vinne!
 
 
Ja, vi er et demokratisk land med demokratiske verdier, og vi har ytringsfrihet. Ytringsfriheten er kjempeflott. Dessverre har ytringsfriheten i mange tilfeller blitt harde ord i diskusjoner og debatter mellom ulike mennesker f.eks på nettet i kommentarfelt.
 
 
Flere forteller om at de opplever å bli truet når de deltar i diskusjoner og debatter på nettet på grunn sine meninger og synspunkter. Det er ikke slik ytringsfriheten vår skal være. Ytringsfriheten skal være gjensidig respekt for hverandres meninger. Noe må gjøres for å stoppe den voksende trenden! Ingen skal få true noen til taushet! Ingen!
 
 
På denne dagen går mine tanker og medfølelse til alle de pårørende som mistet noen av sine kjære, og alle de som personlig på en eller annen måte ble rammet av terrorangrepet ❤❤❤ Dere vil alltid være i tankene våre ❤❤❤
 
 

“Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen” ❤❤❤

OM SYKEHUSOPPHOLDET MITT OG NOEN BILDER!

Det er kjempegodt å slippe og dra ned på sykehuset 4-2 ganger om dagen for å få antibiotika intravenøst, men det var kjempegodt å få være hjemme mellom dosene 😊 Jeg var jo ikke dårlig annet enn såret som måtte renses, skylles og revideres. Man blir ikke akkurat friskere av å ligge på sykehus. Jeg var kjempeglad da legen sa til meg på legevisitten 13.07.2021 (dagen etter operasjonen) at jeg kunne dra hjem mellom antibiotikadosene 😊
 
 
Dosene mine fikk jeg kl.06.00, kl.12.00, kl.18.00 og kl.24.00. Jeg valgte å sove på sykehuset om natten, for jeg fant fort ut at å stå opp kl.05.00 for å gå ned på sykehuset kl.05.30 ble stress.
 
 
Nå fikk jeg antibiotika 4 ganger om dagen frem til torsdag morgen 15.07.2021. Om kvelden torsdag 15.07.2021 gikk jeg over til en annen type antibiotika intravenøst som også finnes i tablettform. Denne typen fikk jeg 2 ganger om dagen, og jeg begynte med dosen torsdag kveld. Tidspunktene for antibiotikadosene var kl.08.00 og kl.20.00, og den tok ca. 45 minutter – 1 time før posen var inne.
 
 
Det å få antibiotika intravenøs i årene er kjempesterkt, og det er ikke uvanlig at årene streiker etter noen dager. Da går årene tett eller så sprekker de. En venflon varer i ca. 2 døgn før man må bytte til ny. Har man vanskelige årer som ruller er det ikke lett. Jeg måtte skifte venflon etter ca. 48 timer. Nå har jeg årer som ruller, og da må sykepleierne ha hjelp til å få satt inn venflonen fra de som jobber på anestesien. De har litt mer erfaring i å sette en venflon.
 
 
Det er ikke godt når årene takker for seg underveis. Da merker man det på at saltvannet de skyller med ikke går helt igjennom, og da gjør det også vondt ved at det svir å få antibiotikaen inn i venflonen.
 
 
I dag har formen min vært mye bedre 😊 Gikk en kardiotur i dag, og når jeg kom hjem gjorde jeg mageøvelser på matta. Det var kjempegodt å få i gang kroppen min igjen 😊 Kjente etterpå at jeg ble sliten. Tok det med ro, slappet av og koste meg med kaffe og lunch.
 
 
Jeg har ingen smerter i operasjonssåret, men det klør, og det er jo et sikkert tegn på at såret holder på å gro 😊 Gleder meg kjempemasse til å ta stingene på mandag 😊
 
 
Jeg er kjempeglad for at jeg fikk gjort noe med såret før det gikk for lang tid. Marerittet om den dype infeksjonen jeg hadde i pekefingeren i august 2020 vil jeg ikke gjenta, og jeg unner ingen en slik betennelse i kroppen.
 
 
14 dager på sykehus var kjedelig. Da fikk jeg ikke lov til å dra hjem. Det var fordi jeg hadde så alvorlig infeksjon i fingeren at de måtte være 100% sikker på at de hadde fått kontroll på infeksjonen, og i tillegg var det mer koronasmitte som gjorde at de var strengere med permisjon på sykehuset.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder jeg tok mens jeg var på sykehuset. NB! Det ene bildet er av de 4 stingene i operasjonssåret mitt, for jeg ble kjempeglad når såret var så tørt og fint som det var 😊 Bildet er helt til slutt. Bildet av såret ligger som nummer 7.
 
 

Denne bandasjen fikk jeg på meg etter operasjonen i armen 12.07.2021.

 
 

14.07.2021 tok de av bandasjen, og de satte på et plaster.

 
 

Senga på rommet jeg hadde på sykehuset.

 
 

Venflonen jeg hadde i hånden.

 
 

Posen med antibiotika hengt opp over sykehussenga.

 
 

Når jeg fikk dosene med antibiotikaen intravenøs så slappet jeg av i sykehussengen ved å lese, høre på musikk, se på en film eller løse kryssord.

 
 

Før jeg ble utskrevet så skiftet sykepleieren på såret, og jeg ble kjempeglad da jeg så hvor fint og tørt operasjonssåret er 😊

 
 

Fikk på nytt og rent plaster på operasjonssåret.

 
 

Meg selv klar til å dra hjem, og det beste er at jeg slipper mer antibiotika 😊

FERDIG MED ANTIBIOTIKA INTRAVENØS, OG SÅRET PÅ ARMEN ER KJEMPEFINT 😊

Da fikk jeg slippe mer antibiotika intravenøs 😊 Såret har grodd kjempefint, og det ser mye finere ut enn arret jeg har etter tennisalbueoperasjonen i 1994. Nå skal jeg ta stingene hos fastlegen på mandag 😊 Ortopeden sa det var en lett og enkel gul stafylokokkinfeksjon som gjorde at såret ikke grodde, og det måtte renses og skylles for at det skulle gro på nytt. Slike sår vil ikke gro.
 
 
Jeg spurte ortopeden om jeg kunne trening. Siden jeg har fått antibiotika rett i årene så anbefalte han at jeg tok fri i dag og i morgen. I morgen kan jeg gå en rolig tur samt gjøre noen mageøvelser. Når det gjelder trening av overkroppen sa han at han anbefalte å vente til mandag til etter stingene jeg hadde tatt, men jeg måtte kjenne på det selv. Det er ikke farlig å trene overkropp og armer siden såret ikke verker. Grunnen for at ortopeden anbefalte et par dager med ro er fordi antibiotika rett i årene er sterkt til kroppen, og det er vanlig å bli slapp, kvalm og litt feber etter antibiotikakuren er avsluttet.
 
 
Jeg savner trening, og føler det er noe i hverdagen som mangler, og jeg føler meg rastløs. Heldigvis har det ikke gått lengre enn en uke med treningsfravær, og det tåler man uten å bli satt så mye tilbake. Gleder meg kjempemasse til onsdag til jeg kan trene. Planen er å trene underkropp på onsdag og fredag.
 
 
Været her er surt og kaldt. Ikke noe som minner om sommertemperatur nå nei. I dag tidlig før jeg dro ned på sykehuset for å få antibiotikakuren måtte jeg skru på varmovnen på stua. Håper at sommeren kommer tilbake igjen, for nå føler jeg at jeg har avkjølt meg nok her. Nå er jeg klar for sol og varme igjen 😊
 
 
Har lyst til å dele noe bilder som jeg har tatt forrige uke. Tok bildene 13.07 og 14.07 da jeg var på tur til og fra sykehuset mellom antibiotikakurene. Håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Georiger er en av mine favorittsommerblomster 😊

 
 

Kjempefin lilla blomst. Noen som vet navnet på denne?

 
 

Kjempefin kveldshimmel over Trondheim 😊

 
 

En måse ute på tur like ved der vi bor 😊

OM UKEN 05.07 – 11.07.2021 ORD OG BILDER 😊

O5.07.2021 var det så varmt i Trondheim, og det var så varmt at det var klamt og ubehagelig å være inne.
 
 
Om kvelden kl.19.00 dro mannen min, broren hans og jeg til en strand som ligger ca. 10 minutter unna oss å kjøre. Det var en kjempefin og varm kveld. Ikke var det så mye folk heller.
 
 
Mannen min og broren hans badet, men pysa meg satt og så på fordi jeg bader ikke i sjøen i Norge med mindre det har vært +25 grader i 3-4 uker i ett strekk 😂🤣 Ja, jeg innrømmer jeg er pyse. I tillegg hadde jeg et sår som var infisert som gjorde til at jeg ikke kunne bade.
 
 
06.07.2021 var godværsperioden over, og det ble overskyet. Temperaturen var fortsatt høy og det var klamt. Det var meldt tordenvær. Tordenværet kom det, men vi hørte kun 2-3 drønn etterfulgt av skikkelig floskur. Det var ikke måte på hvordan det regnet! Regnet som kom gjorde godt for naturen, for det var tørt ja.
 
 
07.07.2021 var det også overskyet, vamrt, lummert og klamt, og på ettermiddagen var det en time hvor det lynte, tordnet og regnet før det ble oppholdsvær og lettskyet pent vær.
 
 
07.07.2021 var jeg på sårkontroll til ortopeden på St. Olav, og det ble bestemt at såret på armen måtte renses og skjæres litt ned slik at det kunne gro fra bunnen av. Ortopeden søkte meg inn på dagkirurgisk avdeling med innleggelse på avdeling for å få antibiotika intravenøs. Jeg spurte ortopeden om jeg fikk lov til til å trene styrketrening, og det var helt i orden.
 
 
Torsdag 08.07.2021 dro jeg på trening, og jeg trente overkropp. Kl.11.00 ringte de fra ortopedisk dagkirurgi, og de fortalte at jeg hadde fått time til operasjon mandag 12.07.2021 kl.07.30. Det gikk fortere enn hva jeg hadde ventet.
 
 
Mannen min, broen hans og nevøen deres reiste på sin årlige hyttetur 08.07 – 11.07.2021. Den tradisjonen har de hatt siden 90-tallet, og de har ivaretatt den. Det e kjempekoselig for mannfolka våre 😊
 
 
Fredag 09.07.2021 var jeg til fastlegen på sårkontroll, og etter sårkontrollen dro jeg på treningssenteret og trente overkropp. Om ettermiddagen tørket jeg støv i leiligheten vår, og rydda. Om kvelden slappet jeg av, tok det med ro og så på TV’n 😊
 
 
Lørdag 10.07.2021 var jeg hjemme hele dagen. Jeg gikk meg en tur. Det var en foto- og trimtur hvor jeg fotograferte . Om ettermiddagen holdt jeg på med å redigere bilder, jeg holdt på med litt kreativ fargelegging og satt og leste i boka min. Hadde en avslappende lørdag 😊
 
 
Ønsker å vise dere bilder som jeg tok da vi var på stranda 05.07.2021 og på trimturen min 10.07.2021, og jeg håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Kjempefin himmel over Trondheimsfjorden sett fra Væresholmen 😊

 
 

Noen badenymfer 😊

 
 

Stranden Væresholmen i Trondheim 😊

 
 

Kjempefin gul blomst 😊

 
 

Kjempefine gule blomster 😊

 
 

Reinfann er kjempefine viltvoksende blomster 😊

 
 

Hundekjeks 😊

NÅR BOKSTAVENE STOKKER SEG PÅ ST. OLAVS HOSPITAL 🤣😂BLOGGKONKURRANSE! TREKKER 2 VINNERE 😊

Her er en konkurranse på bloggen min om hvor observante dere lesere er.
 
 
Dette bildet tok jeg i heisen på St. Olav, og det viser oversikten over hva som befinner seg i de ulike etasjene på Bevegelsessenteret.
 
 
Se nøye på dette bildet. Dere vil da se 4 skrivefeil 🤣😂
 
 

 
 
Kommenter i kommentarfeltet hvilke 4 skrivefeil du ser 😊 Jeg kommer til å trekke 2 vinnere som vil få hver sin premie i posten 😊
 
 
Fasiten på konkurransen kommer på søndags kveld.
 
 

BILDER FRA KVELDSUTFLUKT TIL SJØEN OG FJÆRA 03.07.2021 😊

03.07.2021 var det kjempefint og nydelig vær her i Trondheim, og selvfølgelig måtte vi nyte den kjempefine sommerkvelden.
 
 
Mannen min, korvenninnen vår og jeg avtalte at vi skulle dra ut til fjæra vi bruker å være.
 
 
Vi pakket med oss noe frukt å spise, drikke, stol, badetøy, håndduker og godt humør 😊
 
 
I fjæra hadde vi en kjempekoselig kveld. Vi fotograferte ulike motiver, satt og pratet og bare koste oss kjempemasse 😊 Ikke minst ble vi nok en gang vitne til en kjempenydelig solnedgang hvor bare alt stod stille ❤😊
 
 
Det ble bading…. Ikke på meg, men på mannen min. Jeg er verdens største pyse og bader ikke med mindre det er + 25 grader, sol og blå himmel i 3-4 uker sammenhengende. Da kan jeg til og med stikke storetåa mi ned i vannet.
 
 
Ønsker å vise dere noen av bildene jeg tok, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Det er alltid kjempegodt å komme seg ut til sjøen når været er varmt og fint 😊

 
 

Ikke noe er som duften av fjære og sjø en kjemepfin og varm sommerkveld 😊

 
 

Bølgeskvulp mot stein 😊

 
 

Tang, sjø og sand 😊

 
 

Kjempefin kveldssol som speiler seg i sjøen 😊

 
 

Kveldssolen på vei ned 😊

 
 

Kjempefin og magisk solnedgang 😊

 
 

En måse som sitter på gjerdet 😊

INNLAGT PÅ SYKEHUSET PGA EN SÅRINFEKSJON, MEN DET GÅR KJEMEPBRA 😊

Juli måned har virkelig vært kjempefin med sol og varme, og det har vært kjempeherlig 😊 Mannen min og jeg er ikke sene med å dra ut til fjæra og sjøen når været er fint. Slike nydelige sommerkvelder må vi bare nyte. Det har vi vært kjempeflinke til 😊
 
 
I helga var det meldt torden, men det meldte tordenværet uteble. Det var overskyet, men kjempefine temperaturer. På søndag var det overskyet og regnvær, men fin temperatur. Regnet som kom gjorde godt for naturen. I går og i dag har det vært kjempefint med fine temperaturer 🙂
 
 
Akkurat nå er jeg innlagt på sykehuset. Det var for 6-7 uker siden at Elvis ved et uhell satte kloa i armen min. Han ville opp i halsgropen for å kose, og kom bort i armen min med kola si. Den hang fast i armen. Jeg tenkte ikke mer over det. Vi som er oppdrettere av dyr blir anbefalt å ta stivkrampevaksine hvert 5 år, og jeg tok vaksinen for 3 år siden.
 
 
Et par uker senere var jeg til fastlegen min. Han kommenterte at såret så litt betent ut, og jeg fikk antibiotikakur. Dessverre er jeg allergisk mot antibiotikatabletter, og det ender med at jeg kaster opp tablettene. Dermed fikk jeg ikke i meg tablettene mine. Fastlegen min ville se meg tilbake uken etter for kontroll såret. Da henviste han meg til skade poliklinikk, og jeg fikk en ny antibiotikakur. Samme type tabletter som det jeg fikk hos fastlegen. Det endte med oppkast og kvalme, og at jeg ikke fikk i meg tablettene. Ortopeden som så på såret ba meg ringe dem hvis jeg ikke fikk tatt kuren, og det gjorde jeg. Ble satt opp til sårkontroll til ortoped på skade poliklinikk onsdag 07.07.2021. Ortopeden sa at såret mitt trengte å revideres (dvs skjæres ned for at det skal gro på nytt).
 
 
På skade poliklinikk tok de blodprøver for å se hva slags type infeksjon jeg hadde fått. Takk og lov at det ikke var alvorlig stafylokokkinfeksjon, men de de kaller for en bløtevevsinfeksjon litt under huden. Den type sårinfeksjon går sjelden til blodet. Jeg ble søkt inn til revidering, og fikk time på orotpedisk dagkirurgi i går mandag 12.07.2021.
 
 
Ortopeden som opererte meg bekreftet det samme at dette var en helt normal og ufarlig stafylokokkinfeksjon som gror feil, men at det sjelden eller aldri går til blodet. Hadde jeg gått noen uker til kunne det ha blitt ille.
 
 
Likevel ønsket ortopeden at jeg skal ha antibiotika intravenøst i 2 dager. Grunnen til det er fordi at jeg da slipper tabletter i 14 dager. Antibiotika intravenøst er mye snillere til magen enn hva tablettene er. Det er bare for å være 100% sikker at de vil gi antibiotika etter en sårrevidering.
 
 
Jeg begynte intravenøsbehandlingen i går etter operasjonen. Siden jeg ikke er fysisk dårlig får jeg dra hjem mellom behandlingene. Det er jeg kjempeglad for. Jeg får dosene kl.06.00 om morgenen, kl.12.00 om dagen, kl.18.00 om kvelden og 24.00 om natta. I morgen onsdag skal ortopeden se på hvordan operasjonssåret er. Det kan være jeg blir utskrevet i morgen, og det kan være at jeg blir utskrevet på torsdag. Jeg er i hvert fall kjempeglad for at jeg får gå hjem mellom antibiotikadosene 😊
 
 
Dette var kjedelig, men sånt skjer når man har dyr. Klo eller bitt fra hunder og katter skal man ta på alvor. Når vi er på utstilling så har vi klare regler for hva vi skal gjøre. Hvis en dommer, assistent eller utstiller blir bitt eller blir klønt av katten skal vi kjøre vedkommende rett ned på legevakta for at de skal få antibiotikakur, og vi som er oppdrettere bør ha antibiotikatabletter liggende i tilfelle alarm. Jeg har alltid antibiotika liggende i skapet, men ikke denne gangen.
 
 
Ortopeden som opererte meg sa at når jeg blir utskrevet får jeg trent som normalt igjen. Ingen restriksjoner når det gjelder trening. Jeg kjenner det kribler i kroppen etter å trene, og jeg føler hverdagen mangler noe. Nå må jeg bare vente til jeg er utskrevet. Når jeg får antibiotikabehandling skal kroppen hvile.
 
 
Det er kjempegodt å komme hjem mellom dosene, for å ligge på sykehus når man ikke er fysisk dårlig er kjedelig. Jeg har dårlig samvittighet for at jeg som er fysisk frisk tar opp en sykehusseng for noen som kanskje trenger mer.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder jeg tok 02.07 og 03.07.2021, og jeg håper dere liker bildene mine 😊
 
 

He, he, he 🤣😂 Måtte bare ta et bilde denne oppblåsbare badeleken på biltaket 😂🤣

 
 

Synes geitramsen er en kjempefin viltvoksende blomst 😊

 
 

Kjemepfine lilla blomster som jeg tok bilde av i parken. Noen som vet navnet på disse blomstene?

 
 

Blå himmel og grønne blader på grenene 😊

 
 

En måse som sitter på lyktestolpen 😊

 
 

Måsen på toppen av lyktestolpen 😊

 
 

I fjor snekret mannen min en hjørnesofa på verandaen vår, og i år har vi gått til innkjøp av puter, pledd og madrasser for å pynte opp 😊 Ble fornøyd ja.

SOMMERKVELD VED SJØEN 01.07.2021 😊

01.07.2021 var det sol, blå himmel og varmt 😊 Når været er slik må det virkelig nytes for fullt, for hos oss vet vi ikke hvor lenge det varer.
 
 
Mannen min, korvenninnen vår og jeg bestemte oss for å dra til fjæra og sjøen. Vi pakket med oss, drikke, frukt, stoler og kjørte av gårde til plassen hvor vi bruker å være.
 
 
Alle 3 deler vi interessen for fotografering, og vi tipser hverandre om ulike motiver som vi kan fotografere. Vi fikk noe fine fotomotiver.
 
 
I fjæra koste vi oss, satt og pratet, lyttet til lyden av bølgeskvulp, lyttet til lydene av sjøfuglene og ikke minst vi fikk se kjempenydelig solnedgang ❤😊 Jeg kaller en sommerkveld ved sjøen rekreasjon for sjel og sinn 😊 Det er rett og slett magisk å være ved sjøen en kjempenydelig sommerkveld, og bare det å sitte og lytte til lydene er meditasjon i seg selv 😊
 
 
Har lyst til å vise dere noen av bildene jeg tok, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Skjæret rett utenfor fjæra der vi var 😊

 
 

Været var strålende med sol og varme 😊

 
 

Tang i sjøen.

 
 

Blæretang på stein og ett skjell 😊

 
 

Kjempefin og nydelig kveldssol over fjorden 😊

 
 

Korvenninnen vår har en kjempesøt og nydelig hund som er med på utfluktene våre til fjæra ❤😊

 
 

Varde i kveldssol 😊

 
 

Et fotomotiv tatt av korvenninnen vår av min mann og jeg som illustrerer “Lady og Landsstrykeren” da med blæretang i stedet for spagetti 😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...