About Tokrepia

Gift og bor i Trondheim. Jobber som freelancemusiker på tverrfløyte, og har spillejobber i bryllup, begravelser, hyggetreff og gudstjenester. Har kordirigering som fag fra da jeg studerte musikk. I tillegg til musikken så er jeg katteinteressert. Driver et lite rasekattoppdrett bestående av 3 abyssinere: SC Ingave's Nadina (kastrat), CH S*Skimmerdal's Elvis (kastrat) og CH (N) Hakrilas Hera (datter til Nadina, fertil) ❤❤ ❤😊 Reiser på noen utstillinger og har noen kattungekull i ny og ne. Mine interesser er: Musikk (synger i kor, spiller tverrfløyte og piano), katter, familie, venner, reise, lære nye kulturer å kjenne, spansk, trening, gå turer, fotografere, håndarbeid (hekling og strikking), og lese.

KJEMPEHERLIGE MAIDAGER OG VÅR 😍

Tirsdag 09.05.2023, og mai er godt i gang. Akkurat nå har vi noen kjempeherlige dager med varmere vær og lettskyet pent vær. Det gjør virkelig våren magisk 😍 Dag for dag ser man forandringen i naturen. Nå har knoppene på trærne begynt å bli grønne, flere vårblomster har vokst opp og løvetannen har kommet 😊 Det er meldt bra vær noen dager fremover.
 
 
Uken begynte med ukas første treningsøkt (helkropp) hos fysioterapeut i går. Det gikk kjempefint 😊 Formen var mye bedre enn hva den har vært, og jeg hadde mer overskudd på trening.
 
 
Nå har jeg fått beskjed fra fysioterapeut om å ta en ukes styrketreningsfri i måneden for å la kroppen hvile, og for å hente overskudd. Akkurat dette med en uke styrketreningsfri er så nytt for meg, og jeg kjenner et snev av dårlig samvittighet. Dårlig samvittighet for hvem? Meg selv. Jeg er redd for å skuffe meg selv og andre med en slik friuke. Kjenner jeg er livredd for å falle tilbake til et inaktivt liv som jeg hadde.
 
 
Fysioterapeuten sa noe til meg, og det var at det å ta en uke styrketreningsfri er ikke det samme som å bli inaktiv. På de ukene jeg tar styrketreningsfri så skal jeg heller fokusere på å gå rolige turer uten mas og jag etter pulsmåling og kondisjonstrening. Da vil fysioterapeuten at jeg skal være mer tilstede i meg selv, og nyte det å gå en tur for kosens og opplevelsens skyld.
 
 
Derfor reiser jeg på hytta i morgen. Hjemme i Trondheim blir fort turene mine preget av å gå turer på tid, og jeg blir så besatt av å gå fortest mulig slik at jeg blir opphengt i tiden jeg går på. På hytta kan jeg gå turer hvor jeg kan fokusere på det som skjer rundt meg. Da kan jeg gå for å nyte en vakker natur og et idyllisk område nære sjøen. Ikke minst kan jeg senke skuldrene mine. Jeg kan slappe av på en helt annen måte når jeg er på hytta. Da må jeg ta styrketreningsfri uten å få den dårlige samvittigheten. Det er den dårlige samvittigheten når jeg skal ta en uke styrketreningsfri som jeg får jeg nå må jobbe med fremover.
 
 
Jeg tar med godpusejenta Nadina på hytta. Mannen min kommer etter på fredag. Det er meldt bra vær, og da er det godt å bruke helgen på hytta 😊
 
 
Kommer til å ta med meg speilreflekskameraet mitt for å fotografere, og jeg har et mål for meg selv. Målet er at jeg skal lære meg å være mer tilstede samt pushe mine kreative evner som å skrive dikt. Har alltid likt å skrive dikt, og på hytta er et område hvor jeg blir fort inspirert til å skrive dikt.
 
 
Fysioterapeut og fastlegen sier at dersom man skal trene for å ivareta god helse for alderdommen er det ingen vits i å trene 4 dager i uka + 1 1/2 times kardiogåing hver dag. Da holder det med 2 helkroppsøkter + en lett overkrop/skuldre/bryst-økt samt gå intervaller på tredemøllen og 1-2 dager turgåing. Når man har en kronisk sykdom som jeg har med reumatisme trenger kroppen lengre tid til å hente seg inn igjen etter en styrketreningsøkt.
 
 
Når det gjelder blodprosent og jernlageret så kan det tyde på at det går oppover. Jeg tar jevnlig blodprøve til hudlegen siden jeg går på en hudmedisin. Jeg var hos hudlegen 04.05.2023, og jeg spurte ham om han ville ta med jernlageret og blodprosenten. Mandag fikk jeg svar, og det viser seg at verdiene er på tur oppover 😊 Akkurat det merker jeg på kroppen, og jeg merket det på de siste treningene 😊 Det er kjempeherlig 😊
 
 
I kveld er det 1. semifinale i Eurovision Song Contest. Er spent på hvordan det går for Norge. Håper og krysser fingrene for at Norge komme videre til lørdagens finale. Det blir litt morsommere å se på finalen på lørdag hvis Norge er med 😊 Er ikke akkurat fan av sangen, men den er fengende på sin måte. Sangen fester seg fort til hjernebarken. Vi får krysse fingre og tær, og vi får heie på Norge 😊
 
 
Har lyst til å dele noen vårbilder med dere. Bildene tok jeg 19.04.2023 da jeg gikk en tur, og 21.04.2023 på hytta vår. Håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Skudd på grenene på dette treet mot en skyfri himmel 😊

 
 

Bare på en uke var det kommet flere hvitveis i et bakkepartiområde langs turruta mi 😊

 
 

Hvitveis er kjempeherlig vårtegn 😊

 
 

Rakler på grenene på treet var også kommet lengre på en ukes tid 😊

 
 

Skuddene på grenen på dette treet også hva kommet lengre på en uke 😊

 
 

Utsikt mot fjorden ved hytta vår 😊

 
 

Båthavna nedenfor hytta vår 😊

NYE VLOGGER “ALDRI FOR SENT” UTE PÅ MIN YOUTUBE-KANAL 😊

Jeg har nå oppdatert min YouTube-kanal med vloggserien min “Aldri For Sent” her på min YouTubekanal:
 
 
Jeg setter kjempestor pris på hvis dere ønsker å følge meg. Trykk gjerne “subscribe”, og gi gjerne en tommel opp ❤😊 Setter kjempestor pris på både ris/ros slik at jeg kan bli bedre.
 
 
Her i hvert fall 2 nye vlogger nr.6 og n.7 2023:
 

 
I nr.6 får du bli med meg på trening og på katteutstilling med Nadina 😊
 

 
I nr.7 får du bli med meg på trening og på en uforglemmelig konserthelg med Åge Aleksandersen.
 
 
Dere kan også følge meg på min facebookside som heter: “Aldri For Sent”:
 
https://www.facebook.com/Aldri-for-sent-Toril-sin-livsstilsside-108981464145671
 
 
Dere kan finne på på disse sosiale mediene:
 
– Snapchat: @torilkre (Toril Livsstil Balanse Trening)
– Instagram: @aldri_forsent
 
 

JEG ❤ VÅREN 😍

Jeg må bare innrømme at jeg personlig elsker våren. Det er fantastisk å se naturen våkner til liv etter vinterdvalen. Knopper på trær blir til grønne blader, gresset blir grønt, bladene på hekken blir grønne, vårblomstene har begynt å spire, grågåsa har kommet tilbake, tjellen har begynt å kurtisere (ved sjøen ved hytta vår) og måsene har inntatt taket på nabolagets hus 😍 Dette er bar helt fantastisk til å se år etter år. Kjenner at det kribler i kroppen når våren kommer.
 
 
Vi hadde noen 4 kjempeflotte uker med sol og blå himmel, men uken etter påske kom gråværet med rått og kaldt vær med regn, sludd og litt våt snø om hverandre. I dag er solen heldigvis tilbake, og det gjør oss soltørste trøndere kjempegodt 😊
 
 
Jeg prøver å få til en gåtur ute de dagene jeg ikke trener styrketrening hos fysioterapeuten. På de gåturene mine prøver å få til å ta bilder.
 
 
Det å gå tur ute, og det å fotografere ulike motiver gir meg fred og ro 😊 Jeg åpner øyene og blir mer tilstede når jeg ser etter fotomotiver jeg kan fotografere. Det er som jeg oppdager noe nytt hver gang.
 
 
I det siste har jeg vært nødt til å roe ned på gåturene mine, fordi jeg på en måte møtte veggen på trening og gåturer dagene før påske. Alt var tungt, og det var tungt å gå fra sofaen til kjøkkenet. Intervalløktene på mølla ble et slit, for det var som om hele kroppen stivnet.
 
 
Fastlegen min tok blodprøve, og det viser seg at jeg hadde lite jern i blodet (lav blodprosent). Begynte med jerntabletter.
 
 
Grunnen til at jeg ble blodfattig var fordi i påsken blødde jeg mye fra et sår jeg hadde, og her snakker vi om skikkelig blødning! Det viste seg at inr-verdien var for høy. Inr er verdien på blodets koaguleringsevne. Er inr-verdien for høy så kan det oppstå blødninger, og er den for lav så kan det bli blodpropper.
 
 
Siden jeg er lungeoperert (fjernet blodpropper på lungene) fikk jeg tablettene marevan. Når man går på marevan så må man jevnlig måle inr-verdien, og det kan ta tid før den stabiliserer seg. Man må også ta hensyn til maten, og det er flere ting man ikke bør spise for mye av bl.a grønnsaker og mat med K-vitaminer.
 
 
Marevantablettene gjorde at inr-verdien min gikk opp og ned. Det var så stressende.
 
 
Leste på nettet at man ikke burde ta omega 3 kapsler når man gikk på marevan, fordi den påvirker inr-verdien. Jeg kuttet å ta omega 3, og dermed føk inr-verdien opp i været. Begynte å blø mye fra det såret jeg hadde.
 
 
Fastlegen og fysioterapeuten sa jeg burde roe ned tredemølle- og treningsøktene mine, og det gjorde jeg. Dro på trening, og kjørte superlett styrketrening, og når jeg gikk på mølla eller turer gikk jeg i et rolig tempo.
 
 
Merker faktisk bedring nå, for uka her har treningene, tredemølleøktene og gåturene mine gått mye lettere enn det gjorde i påskeuken og uken etter påske. Har følt at jeg har hatt overskudd denne uken 😊 Det er superglad for 😊
 
 
De to siste ukene har jeg trent lette helkroppsøkter 2 ganger i uka for å vedlikeholde formen. Har fått beskjed fra fysioterapeut at en gang i måneden skal jeg ta en hel uke styrketreningsfri. Det har kroppen godt av, og det rådet skal jeg følge.
 
 
Jeg har også fått skiftet over til en mye bedre blodfortynnende medisin som faktisk er mye bedre enn den jeg hadde. Det er jeg kjempeglad for at jeg fikk lov til 😊 Hjertelegen på St. Olav som tok ultralyd av hjertet i desember 2022 sa rett ut at han ønsket å sette meg på de andre blodfortynnende tablettene. Uken etter påske fikk jeg snakket med en hjertelege på Rikshospitalet, og han ga klarsignal for å bytte blodfortynnende medisin. Det var rett og slett befriende 😊
 
 
I morgen lørdag 06.05.2023 skal vi opp til Namdal. Vi skal i 70-årsdag til søsteren til mannen min, og vi skal kjøre sammen bror til min mann og kjæresten hans. Det blir kjempekoselig, og været er jo meldt bra også 😊
 
 
Har lyst til å vise dere noen bilder som jeg tok 17.04.2023 da jeg gikk meg en tur inn til sentrum. Håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Kjempeherlig vårtegn når krokusen blomstrer 😍

 
 

En måse på en lyktestolpe 😊

 
 

Ila og litt av Byåsen i Trondheim sett fra Elgeseter Bru 😊

 
 

En måse på plenen 😊

 
 

Synes påskeliljer er kjempefine vårblomster 😍

 
 

To måser på torvet i Trondheim 😊

 
 

Torvet i Trondheim med statuen Olav Trygvasson 😊

 
 

Vår Frues Kirke bader i aprilsolen 😍

BILDER AV EN UFORGLEMMELIG KONSERTHELG MED ÅGE ALEKSANDERSEN 😊

Tenk at vi har kommet til mai måned? Herlighet som dagene, ukene og månedene går. En ting er sikkert, og det er at det virker ikke som om det er noe annet enn mandag og fredag.
 
 
Tenk at det er vår, og det kan kanskje se ut til at det kan bli grønt til 17.mai. Vi hadde jo ca.3-4 uker med knallfint vær med sol og blå himmel frem til en uke etter påske. Nå har vi hatt et par uker med grått vær, kjølig med regn, sludd og våt snø.
 
 
Jeg har også vært til ortoped med tommelen min, og ortopeden sier jeg må opereres. Det er den eneste utveien for å bli smertefri. Ortopeden sa at tommelartrose er smertefullt å ha. Vet ikke når jeg får operasjonen, men sikkert ikke før ut på høsten. I mellomtiden får jeg bite sammen tennene, og ta paracet samt tape fingeren når jeg er på trening.
 
 
15.04 og 16.04.2023 var det duket for konserthelg med Åge Aleksanderesen, Gunnar Pedersen, 5 strykere fra Trondheimssolistene og oss 200 korsangere.
 
 
Kl.08.45 satte 2 busser med forventningsfulle korsangere kursen mot Sletta Kirke på Frøya. Vi kom frem til Frøya kl.11.00. Da vi kom fram fikk vi servert lunch. Det var fiskesuppe til de som ønsket og tomatsuppe til de som ville ha det. Vi slappet litt av etter vi hadde spist. Kl.13.00 var det tid for stemme oppvarming med dirigenten Tove.
 
 
Etter oppvarming gjorde vi korsangerne oss i stand, og vi satte kursen mot Sletta Kirke hvor vi skulle ha lydprøve sammen med Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen og musikerne.
 
 
Lydprøven var ferdig kl.16.00, og vi fikk en god stund til å slappe, drikke, spise og tømme hodene våre. Selv satt jeg og strikket. Det er min form for å slappe av. Noen gikk seg en tur, og noen satt og pratet med hverandre.
 
 
Kl.17.00 begynte de å slippe inn publikum. Det var stappfullt med publikum, og utsolgt konsert. Kl.18.00 begynte konserten, og det gikk kjempebra. Vi visste ikke helt hva Åge kom til å si mellom sangene, men han hadde en superherlig dialog med oss i koret og med publikum. Vi korsangerne storkoste oss, for dette var en kjempestor opplevelse å være med på 😊
 
 
Da konserten var ferdig ble vi møtt med kjempeapplaus, og vi tok ekstranummeret vårt som publikum likte godt. Vi korsangerne var kjempeglade for at vi skulle ha en konsert til søndag 16.04, for vi var temmelig oppgira etter konserten 15.04 😊
 
 
Konserten var ferdig kl.19.45, og vi satte oss på bussene som fraktet oss hjem til Trondheim. Det ble en superherlig stemning i bussen, og folk storkoste seg 😊
 
 
Mannen min og jeg kom hjem kl.23.00. Vi måtte tømme hodet vårt før vi gikk og la oss, men likevel var det forskjellige utdrag og strofer fra Ågesangene som surret i hodet gjennom natten
🤣😂
 
 
Søndag 16.04.2023 våknet vi kl.09.00, og vi stod opp. Koste oss med en kopp kaffe. Vi ordnet oss i stand, og dro ned til byen hvor vi skulle møte opp i Vår Frues Kirke for nok en konsert dag.
 
 
Kl.14.30 var det oppvarming og lydprøve med Åge, Gunnar, musikere og kor. Vi ble ferdige kl.16.00, og alle korsangeren gikk bort til Frimuerlosjen hvor vi fikk slappe av, ta en kopp kaffe og bare koble av før konserten.
 
 
Kl.17.55 inntok vi 200 korsangerne scenen i en stappfull Vår Frues Kirke, og konserten var klar til å begynne.
 
 
Konserten gikk kjempefint, og publikum var med. Vi fikk kjempestor applaus etter konserten, og de jeg kjenner som var og hørte på sa dette var fantastisk 😊 Åge Aleksandersen er jo en 100% ærlig artist i alt han gjør, og han har en utrolig flott evne til å få med seg musikere, korister og publikum. Vi avsluttet konserten med ekstranummer til stående applaus 😊
 
 
Det var temmelig vanskelig å lande da vi kom hjem, og det gikk noen dager før jeg egentlig forstod hva jeg hadde vært med på 😊 En ting er sikkert, og det er at dette var det største jeg som korsanger har vært med på noen sinne 😊 Føler meg kjempeheldig som har fått være med på noe så stort!
 
 
Ønsker å dele noen bilder med dere fra konserthelgen, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Avisreportasje i Adresseavisen lørdag 15.04.2023 om konserthelgen med Åge Aleksandersen 😊 Link: https://www.adressa.no/

 
 

Sultne korsangere på samfunnshuset på Frøya koser seg med lunch 😊

 
 

Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen og strykerne under lydprøven i Sletta Kirke på Frøya 😊

 
 

Sopranene og bassene i koret 😊

 
 

Altene og tenorene i koret 😊

 
 

Utenfor Sletta Kirke på Frøya 😊

 
 

Utenfor Sletta Kirke på Frøya 😊

 
 

Utenfor Sletta Kirke på Frøya 😊

 
 

Søndag 16.04.2023 ny konsertdag og nye muligheter i Vår Frues Kirke i Trondheim. Her er Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen og strykerne under lydprøven i Vår Frues Kirke 😊

 
 

Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen og strykerne under lydprøven i Vår Frues Kirke 😊

 
 

Koret med 200 korsangere i Vår Frues Kirke i Trondheim 16.04.2023 😊

BILDER FRA ÅRETS FØRSTE KATTEUTSTILLING 2023😊

I helgen 01.04 – 02.04.2023 var det duket for årets første katteutstilling, og den foregikk i Trondheim.
 
 
Trønderkatten feirer 50 år, og i den forbindelse skulle de holde utdelingen av “Årets Katt 2022”. Der var min abyssinerhunnatt Dixie Rose “Årets Veteran 2022”, og alle Årets katter skulle få sine diplomer og premier.
 
 
Jeg hadde med meg godpusejenta mi Nadina, og hun deltok i bedømmelsen klassen for kastrerte hunnkatter og i veteranklassen (katter fylt 10 år).
 
 
Oppdretterne til Nadina hadde også tatt turen opp til Trondheim, og det var kjempekoselig å møte dem igjen 😊
 
 
Nadina fikk kjempeflotte bedømmelser av dommerne i helgen, og jeg er så stolt 😍😍😍
 
 
I klassen for kastrerte hunnkatter fikk hun to CAPCIB cert for å oppnå tittelen IC (internasjonal premier). Tilsammen har Nadina nå 4 cert, og hvis alt går bra kan hun få tittelen IC på neste utstilling 😊 Søndag 02.04.2023 ble Nadina også NOM (dommerens beste) til panelet 😊
 
 
I veteranklassen ble Nadina begge dagene nr.1 og BIS (best in show), og jeg ble kjempeglad 😍😍😍
 
 
Det var kjempekoselig å være på utstilling igjen, og ikke minst kjempekoselig å møte kjente og kjære rasekatt venner igjen 😊 Ei helg hvor man kan prate katt hele tiden uten at noen ser rart på oss 😊
 
 
Ønsker å dele noen bilder med dere, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Utstillingshallen hvor utstillingen ble arrangert.

 
 

Utstillingshallen hvor utstillingen ble arrangert.

 
 

Scenen hvor utdelingen av premier til “Årets katt 2022” og vinnere av Best In Show (BIS) skulle deles ut 😊

 
 

Godpusejenta mi Nadina i utstillingsburet ❤😊

 
 

Godpusejenta mi Nadina i utstillingsburet ❤😊

 
 

Nadina til sin grunnbedømmelse i klassen for kastrerte hunnkatter 😊

 
 

Nadina fikk kjempebra bedømmelse av dommeren, og hun fikk sitt CAPIB-cert 😊

 
 

Nadina til sin bedømmelse i veteranklassen 😊

 
 

Nadina fikk kjempebra bedømmelse, og hun ble nr.1 veteran hunnkatt 😊

 
 

Den kjempefine NOM-premien som Nadina fikk 😊

 
 

Den kjempefine blå abyssinerhunnkatten Dame Edna i utstillingsburet sitt 😍

 
 

Den kjempefine viltfargete abyssinerhannkatten Goron i utstillingsburet sitt 😍

 
 

Nadina ble BIS (best in show veteran) ❤😊

 
 

02.04.2023 var det en ny utstillingsdag med blanke ark og nye muligheter, og her er Nadina i utstillingsburet sitt ❤😊

 
 

Nadina til sin grunnbedømmelse i klassen for kastrerte hunnkatter ❤😊

 
 

Nadina fikk kjempeflott bedømmelse av dommeren, og hun fik nok et CAPIB-cert på veien mot å få sin IP tittel, og i tillegg ble hun NOM (dommerens beste til panelet) 😊

 
 

Nadina til sin bedømmelse i veteranklassen 😊

 
 

Nadina fikk kjempmasse skryt og super bedømmelse, og hun ble igjen nr.1 😊

 
 

De kjempefine NOM-sløyfene og den kjempefine cert-sløyfen som Nadina fikk i løpet av utstillingshelgen 😊

 
 

Nadina under panelet i klassen for kastrerte hunnkatter i sin kategori 😊

 
 

Nadina under panelet i klassen for kastrerte hunnkatter i sin kategori 😊

 
 

02.04.2023 ble Nadina BIS (best in show) veteran, og her er den kjempefin BIS-sløyfen som Nadina fikk 😊

 
 

Utstillingsburet som Nadina hadde under helgens utstilling 😊

 
 

Dixie fikk denne kjempefine sløyfen, pokalen, diplomen samt en 4.kg tørrfòrsekk fra Royal Canine i premie fordi hun ble “Årets Veteran 2022” 😍

FREDAG, HELG, SISTE DAG I MARS MÅNED OG PÅSKEPYNT 😊

Fredag, siste dag i mars måned, helg og ikke minst så står påskeferien for døren for mange 😊 Mange skal sikkert reise bort, og jeg håper dere alle som følger bloggen min (min bloggvenner og bloggfølgere) får slappet godt av i påsken.
 
 
Været her er strålende med sol og blå himmel, og det er faktisk skikkelig påskestemning ute. Om natten er det ned mot minus 14 grader, men man kjenner at sola varmer om dagen 😊 Til uken er det meldt mildere, og da håper jeg at mer av snøen forsvinner. Må bare innrømme at jeg er lut lei vinter og snø nå. Nå vil jeg har vår 😍
 
 
I dag stod jeg opp kl.08.15, ordnet meg i stand og spiste frokost. Kl.10.30 dro jeg bort på treningssenteret hvor jeg trente overkropp (bryst og skuldre). Ble en kjempeherlig økt 👍😊 Gikk på tredemølla i ca. 20 minutter før og etter styrketreningen.
 
 
Kom hjem kl.12.30, og har sett på NM på ski. Har ellers begynt å pakke utstillingsbagen min, for i helgen som kommer er det årets første katteutstilling her i Trondheim. Jeg gleder meg til å komme i gang med utstillingene igjen 😊
 
 
Det blir to lange dager fra tidlig morgen til kl.17.00, men jeg gleder meg kjempemasse til utstillingen. Gleder meg til å møte flere av mine rasekattvenner igjen 😊 Oppdretterne til Nadina kommer også til Trondheim. De kommer innom en tur i løpet av kvelden for å hjelpe meg med et enkelt pelsstell tips på Nadina. Nadina er jo eldste gjenlevende katten fra deres oppdrett ❤😊
 
 
Kommer til å ta bilder i helga, og til dere som liker katter kan legge til snapchatten @Vi Med Katter Der er vi to stk som kommer til å vlogge helgen. Jeg kommer også til å snappe fra min egen snap fra utstillingen. Dere som vil følge meg er hjertelig velkommen til å gjøre det på: @abyhakrilas
 
 
Påskekyllingene og påskepynten har også kommet fram for påsken, og jeg synes det er kjempekoselig å pynte opp til de ulike høytidene. Har lyst til å vise dere bilder av påskepynten min, og håper dere liker bildene 😊
 
 
Ønsker alle sammen en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg ❤😊 Ta godt vare på dere selv 😍
 
 

Påskeduk og påskepynt på spisebordet 😊

 
 

Påskekyllinger i vinduskarmen 😊

 
 

Påskekyllinger i vinduskarmen 😊

 
 

Påskepynt på pianoet 😊

 
 

Påskekyllinger i bokhylla 😊

 
 

En påskedekorasjon jeg har laget i en kubbelysglassbolle 😊

 
 

Påskeduk og påskepynt på salongbordet 😊

MIN SØNDAG 26.03.2023 I ORD OG BILDER 😊

Søndag 26.03.2023 var det en avslappende og fin søndag. Mannen min og jeg stod opp ca.kl.09.00, og vi koste oss med morgenkaffe og frokost. Vi satt og så på world cup i langrenn.
 
 
Så gikk mannen min og jeg oss en tur, for det var så herlig at det var oppholdsvær. Slike dager må man nyte. Det var kjempeherlig å komme seg ut en tur 😊 Med på tur var Snorkfrøken, og hun elsker å være med på turer 😊 Vi så også årets første leirfivel, og da vet man at våren er like rundt hjørnet 😍
 
 
Når vi kom hjem spiste vi lunch. Etter lunchen dro vi bort på jobben til mannen min og trente litt styrke. Jeg kjørte noen overkroppsøvelser for å styrke brystmusklene mine.
 
 
Etter vi kom hjem spiste vi middag, og vi slappet av og tok det med ro.
 
 
Hos oss er det kjempefint vær med sol og blå himmel, men om natten har det vært ned mot minus 10-14 grader. Likevel kjenner man varmen fra solen om dagen, og vi ser at snøen smelter litt etter litt.
 
 
Tok noen bilder da vi var ute på turen på søndag, og jeg håper dere like dem 😊
 
 

Årets første leirfivel som vi så da vi var på tur 😊

 
 

Snorkfrøken som prøvde å lage snøengel i snøen, men snøen var for hard 😊

 
 

I stedet ville Snorkfrøken klatre i tærne 😊

 
 

Snorkfrøken i treet 😊

 
 

Fra denne greina har Snorkfrøken god utsikt 😊

 
 

Snorkfrøken fikk lov til å bli med på trening, og trening med manualer er bra for hennes biceps 😂🤣

 
 

Snorkfrøken sammen vektballene 😊

HVA HAR SKJEDD SIDEN SIST? BESØK AV ÅGE ALEKSANDERSEN PÅ ØVINGSHELG 😊

Hei, hei! Nå er det lenge siden jeg har oppdatert bloggen min. Det beklager jeg så mye for, men grunnen er at jeg har en smertefull artrose (grad 2) i nederste leddet i tommelfingeren min. Kjennes ut som om noen står og vrir om på tommelfingerleddet. Jeg har fått time til ortoped uken etter påske. Da får jeg nok svar på videre behandling.
 
 
Jeg har prøvd meg med å gå med en artroseskinne, men den var så dårlig, og borelåsen var dårlig en uke etter jeg kjøpte den. Nå taper jeg tommelen før jeg skal på trening og korøvelse. Bare det å holde i notemappen på koret er smertefullt.
 
 
Nå tenker jeg å prøve å blogge 3 ganger uka slik at jeg ikke overanstrenger tommelen min.
 
 
Det går ellers kjempefint med meg, og på trening går det kjempebra. Jeg har begynt å jobbe med intervaller på tredemølle. Da bruker jeg en tabata-app på mobilen. 4×4. Jeg gjør intervallene etter jeg er ferdigtrent på mølla.
 
 
Først går jeg en runde på mølla i ca.3-4 minutter. Så hever jeg mølla på 4,5-5 incline (stigning). Går så i hastighet på 6,0-6,1 km/t i 4 minutter før jeg går i et saktere tempo i 3 minutter. Så hever jeg mølla igjen og kjører 4 nye minutter. Skal hilse å si at dette er svettefest uten like, men superherlig når man er ferdig 😊
 
 
Det går kjempefint med styrketreningen også, og jeg trener helkroppsøkter 2 ganger i uka. Nå får jeg får ikke lov til å bruke håndleddsstøtten jeg bruke før. Den skinna skal gjøre at man ikke får knekk i håndleddet, og man skal holde håndleddene stabile. Håndleddsstøtten har en reim som man har rundt tomlene.
 
 
I mitt tilfelle som har reumatisme i leddene mine og lett for å få forkalkning i leddene mine er det ikke bra med den håndleddsstøtten fordi tomlene blir stående i spenn. Det kan medføre til at tomlene blir skeivbelastet, og mest sannsynlig er det årsaken til at jeg har utviklet forkalkning i høyre tommel.
 
 
Fysioterapeuten min sa rett ut at jeg ikke får ha på for tunge vekter med tanke på at håndleddene mine er svake. Jeg har stivet av begge håndledd fordi de var utslitte, og det må jeg ta hensyn til når jeg gjør øvelser for overkroppsøvelser.
 
 
Det beste for meg nå er å ha på lette vekter, og heller ta flere repetisjoner. I tillegg må jeg også ta hensyn til at jeg lett får betente golfalbue (innsiden av albuen). Har jeg på for tunge vekter vil jeg trigge slik at jeg får smerter der, og det er ikke godt. Nå har jeg funnet ut hvor mye jeg kan ha på uten å får smerter. Fysioterapeuten sa at man aldri skal ha smerter etter en treningsøkt, hvis man får smerter så har man hatt på for mye vekt.
 
 
Har også begynt på å trene en dag til i uka, men da på treningssenteret. Da trener jeg noen overkroppsapparater samt går på mølla 😊
 
 
Det går kjempefint i de korene jeg synger i. I det ene koret jeg synger i, øver vi til sangerstevnet som er på Oppdal i juni i år.
 
 
I det andre koret hvor mannen min og jeg synger holder vi på å øve til felleskorkonsert hvor vi er ca 200 korsangere. Der er vi 3 med 40-50 korsangere samt enkeltsangere fra andre kor som er med. Konserten heter for: “Skin Sola”, og vi skal synge sammen Åge Aleksandersen. 15.04 er det konsert på Frøya, og 16.04.2023 er det konsert i Vår Frue Kirke i Trondheim. Konserten i Trondheim er utsolgt 😊
 
 
18.03 – 19.03.2023 hadde vi korsangeren øvingshelg hvor vi øvde på alle korsangene vi skal synge på konserten, og det var ei superherlig øvingshelg 😊 19.03.2023 kom Åge og øvde med oss, og det var kjempegøy 😊 Han er virkelig en jordnær, ærlig og humørfylt artist 😊
 
 
Om kveldene de dagene jeg er hjemme så slapper jeg av med å strikke. Nå for tiden går det i å strikke lue. Ikke noe er som å slappe av med strikketøyet og en kopp med god te 😊
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder som jeg har tatt, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Slik bandasjerer taper jeg tommelfingerleddet mitt.

 
 

Den ene luen jeg har strikket 😊

 
 

Øvingshelgen 18.03 – 19.03.2023 var det vi i koret hvor mannen min og jeg synger som arrangerte 😊

 
 

Klappet og klart for øvingshelg 😊

 
 

Tittelen for konserten er: “Skin Sola” 😊

 
 

19.03.2023 kom Åge Aleksandersen og øvde sammen oss, og det var kjempegøy og inspirerende 😊

 
 

Åge Aleksandersen og dirigenten for koret 😊

 
 

Koret vårt samlet sammen Åge Aleksandersen 😊

IDYLLISK BLOGGER MED IDYLLISKE BILDER UT I FRI LUFT 😊

Jeg følger en superflink blogger som kaller seg for Ut i fri luft
 
 
Bloggeren byr på de flotteste av de flotte naturbilder som det går an å tenke seg, og hun får frem det minste lille naturmotiv til å bli skikkelig kunstverk. Selv kan jeg bli sittende å se på de nydelige naturbildene hennes i flere timer, for bildene er så iøynefallende.
 
 
Hun er en kjempestor motivator og inspirasjonsrik blogger for andre bloggere som liker å ta naturbilder. Her har man mye å lære av hennes bilder.
 
 
Nå søkte hun etter bilder til temaet “Idyll” hvor vi kunne sende henne mail med bilde som hadde med temaet, og vi er flere bloggere som har sendt henne vårt idylliske billedbidrag 😍
 
 
Her kan du gå inn for å se på alle de supernydelige bildene som har kommet inn: https://utifriluft.blogg.no/er-du-klar-for-idyll.html
 
 
Bildene som hun har mottatt til denne Idylliske utfordringen forskjellige og hver og ett bilde er nydelig i seg selv 😍 Ta et besøk på bloggen til Ut i fri luft, for den bloggen er vert å se ❤😊
 
 

DISKUSJON PÅ NETTET MOBBING, KRANGLING ELLER KONFLIKT?

 
 
Jeg slutter aldri å forundre meg over folk sin oppførsel på nett hvor lavt det går an å synke. Dette kan vi se på blogg, snapchat, TikTok og i kommentarfelt rundt om kring hvor mennesker diskuterer med hverandre.
 
 
Personlig synes jeg blogg.no har blitt kjempebra 😊 Nå synes jeg det er mye bedre enn hva det var da voksne mennesker brukte kommentarfeltene til hverandre for å krangle for etterpå å rope høyt “Ulv, ulv” at de ble mobbet og hetset.
 
 
var det noe som faktisk var klar mobbing, latterliggjøring og hets. Dette fortalte jeg om på et blogginnlegg hvor jeg fortalte om et bloggvennskap som aldri skulle ha funnet sted, men som jeg kom meg ut av til slutt.
 
 
Jeg har opplevd å se med egne øyne at noen bloggere har ropt om at de har blitt mobbet når det kun har dreid seg om uenighet i en debatt i kommentarfeltet til en blogger. Ved nærmere lesning av kommentarer i kommentarfelt har man som bloggleser sett at kommentarene har vært saklig skrevet, og kommentarene har ikke vært i nærheten av mobbing!
 
 
Hvorfor mener noen hårdnakket at de blir mobbet i en kommentar fra en leser? Jeg tror kanskje det er fordi at man fortere mistolker hverandre fortere når man uttrykker seg skriftlig i en diskusjon på nettet enn om man har en diskusjon ansikt til ansikt.
 
 
I en diskusjon med hverandre ansikt til ansikt hører vi hverandres stemmer med tonefall, og vi ser ansiktsuttrykkene til hverandre. Vi forstår lettere hva den andre diskusjonspartneren mener.
 
 
Når vi skriver kommentarer til hverandre, kan den som skriver en kommentar kanskje uttrykke seg på feil måte, noe som igjen fører til at mottakeren mistolker kommentaren og får kommentaren til å handle om noe helt annet.
 
 
Jeg har sett at noen har misbrukt begrepet mobbing når det har dreid seg om kun en uenighet i en diskusjon. Det kaller jeg å misbruke begrepet mobbing. Jeg mister fullstendig respekt for de som mener at det er mobbing å være uenig i en diskusjon. Det er respektløst for de som faktisk opplever å bli mobbet fysisk eller psykisk i dagliglivet ❤😢
 
 
Hvis en person sier at han/hun føler at de blir mobbet, så er den følelsen riktig for ham/henne, og det skal man ta alvorlig! Mobbing er kjempealvorlig, og den har ført katastrofale konsekvenser når noen har blitt/blir stygt mobbet over tid! Det er flere som faktisk har tatt selvmord fordi de har opplevd stygg og grov mobbing 😢
 
 
Jeg har selv sett på blogg at det fort kan bli 2 leirer når det pågår en diskusjon hos en blogger. En leir som f.eks støtter bloggeren og en leir går i mot bloggeren. Begge leirer er ivrige etter å skrive sine meninger for å bli hørt.
 
 
Jeg har selv har sett blir begge leirer like sta og steile, og de forsvarer seg med nebb og klør slik at det utvikler seg til temmelig barnslig krangel.
 
 
Når slike krangler oppstår har jeg selv sett hvor mye stygt folk kan finne på å skrive om hverandre. Denne kranglingen kan holde leirene holde på med en god stund.
 
 
Etter en stund kan krangelen utvikle seg til en konflikt! Dette gjelder ikke bare en ene leiren, men begge leirer! Ingen er bedre enn den andre!
 
 
En slik bloggkrangling som utvikler seg til en bloggkonflikt er over hodet ikke mobbing siden begge leirer er like mye delaktige i sin iver etter å hevde sine meninger.
 
 
I slike bloggkonflikter går begge leirer så langt at de slenger rundt seg med beskyldninger rettet mot personen(er) som ikke har rot i virkeligheten. Jeg har vært vitne til at bloggeier, blogglesere og andre lesere som er involvert i en bloggkonflikt er overbevist om at dette er mobbing.
 
 
Når det er en konflikt hvor flere parter er involvert er det ikke snakk om mobbing siden begge leirer er like mye med i konflikten.
 
 
Det var slike gjentatte krangler som utviklet seg til konflikter som jeg ble dratt inn i etter jeg hadde støttet min bloggvenn mot det som faktisk var mobbing en periode.
 
 
Her burde mine alarmklokker ringe, det gjorde de ikke til tross for at bloggvenner som fulgte/følger bloggen min sa i fra om at jeg måtte få opp øyene.
 
 
Dette har ført til at jeg i dag kvier meg voldsomt til å delta i en debatt hos en blogger. Jeg er redd for å skrive mine meninger i frykt for at det oppstår en krangel. Da er det bedre at jeg ikke skriver min mening på andres blogg i en evt. debatt som de har.
 
 
Vi bloggere har et stort ansvar for hva vi selv publiserer på våre blogger. Det gjelder både blogginnlegg og kommentarer som kanskje kan gå over grensen. Noen mener dette er feigt gjort av bloggeren at vedkommende ikke godkjenner alle kommentarer.
 
 
Jeg har hele tiden ment at det er vi bloggere sitt ansvar å være bevisst på kommentarer som vi godkjenner på våre bloggere. De få gangene jeg f.eks har mottatt en stygg kommentarer som går over grensen publiserer jeg den ikke. Det være seg skikkelig stygge kommentarer som er personangrep på meg personlig eller noen av mine blogglesere, mine venner, familie, kommentarer som omhandler utseendet til meg eller andre, kommentarer som er rasistiske, kommentarer som jeg personlig tolker som direkte hat mot en eller annen person, grov latterliggjøring, ryktespredning og løgner.
 
 
Min tidligere bloggvenn og jeg hadde mang en diskusjon om dette med og ikke godkjenne kommentarer, for vedkommende mente at alle kommentarer skulle få se dagens lys uansett. Flere av leserne reagerte med forakt på flere av kommentarene som ble godkjent på bloggen. De sa det rett ut at bloggeren hadde ansvar for hvilke typer kommentarer som ble godkjent. Det hadde de helt rett i!
 
 
99% av kommentarene skulle aldri ha fått sett dagens lys. Etter hvert som årene gikk og bloggeren fikk mer og mer stygge kommentarer fra lesere ble noen av kommentarene ikke godkjent.
 
 
Det er faktisk forskjell på hva som er mobbing og hva som er en konflikt. Man må være 2 eller flere for å få til en krangel og en konflikt med hverandre.
 
 
Dette er definisjonen på hva som er digital mobbing: “Digital mobbing er definert som ei aggressiv handling eller åtferd utøvd ved bruk av elektroniske hjelpemiddel av ei gruppe eller ein person – gjentatt over tid – mot eit offer som ikkje kan forsvare seg [1]”. Kilde: https://snl.no/digital_mobbing
 
 
I en bloggkrangling/konflikt er det to leire som roper etter å bli hørt, og begge leire er like flinke til å rope rope ut sine meninger til hverandre. Man skal ikke stikke under en stol at begge leirene i en bloggkrangel/konflikt kan være stygge mot hverandre. Det vil for noen kanskje oppleves som mobbing.
 
 
Dette var noen tanker fra meg om dette temaet, fordi jeg brenner for dette temaet.
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...