About Tokrepia

Gift og bor i Trondheim. Jobber som freelancemusiker på tverrfløyte, og har spillejobber i bryllup, begravelser, hyggetreff og gudstjenester. Har kordirigering som fag fra da jeg studerte musikk. I tillegg til musikken så er jeg katteinteressert. Driver et lite rasekattoppdrett bestående av 4 abyssinere <3 :) Reiser på noen utstillinger og har noen kattungekull i ny og ne. Mine interesser er: Musikk (synger i kor, spiller tverrfløyte og piano), katter, familie, venner, reise, lære nye kulturer å kjenne, spansk, trening, gå turer, fotografere, håndarbeid (hekling og strikking), og lese.

KLESKJØPET BLE ET MARERITT FOR MEG 😒

Det har blitt torsdag, og det er fridag. Kristi himmelfartsdag i dag. I morgen er det vel en del som har tatt seg fri fra jobb for å få ei langhelg. Slike langhelger er kjempegodt å ha for alle 😊 Man trenger langfri en gang i blant for å få slappet godt av.
 
 
Uka her har det vært travelt med styremøte, øving på fløyta og trening. Dagene og ukene flyr unna.
 
 
Vi har hatt det betraktelig varmere i været den siste uka, og det er kjempeherlig 😊 Det har vært stort sett lettskyet og oppholdsvær, og temperaturen kryper oppover på gradestokken. I dag har vi hatt overskyet vær, men i går kveld regnet det. Mannen min og jeg gikk oss en tur i formiddag, og det luktet så friskt etter regnet i går 😊 Værmeldingen sier at det skal bli varmere. Håper det stemmer 😊
 
 
Siden jeg har gått ned så mye i vekt (ca. 60 kg) har jeg nesten ikke klær å ha på meg. Alle klærne jeg har er for store. Likevel har jeg valgt beholde dem.
 
 
Til bursdag og jul har jeg fått gavekort slik at jeg kan få kjøpt meg nye klær, og det er jeg kjempetakknemlig for 😊
 
 
Da jeg veide 120 kg kjøpte jeg alltid klærne mine på Kappahl på avdelingen hvor jeg fikk store nok størrelser. Klærne å Kappahl er jo kjempefine, og jeg likte og liker dem. Likevel var det helt grusomt å kjøpe nye klær, og jeg gruet meg for hver gang jeg skulle kjøpe meg et klesplagg. Kjente det knøt seg i magen min, jeg ble kvalm og hadde lyst til å komme meg fortest mulig ut av butikken. Klærne jeg kjøpte var store nok til at jeg skulte kroppen min. Mange ganger tok jeg den den største størrelsen jeg fant slik at jeg slapp å prøve klærne. Kjøpte store klær for å skjule kroppen min.
 
 
Lørdag 07.05.2021 fant jeg ut at jeg skulle dra på det ene kjøpesenteret for å innvilge meg nye klær for gavekortene jeg hadde fått. Det var jammen på tide. Jeg trodde jeg skulle glede meg over at jeg endelig kunne få kjøpe meg normal størrelse, men nei 😒
 
 
Med en gang jeg kom inn på klesbutikken kjente jeg at jeg ble kvalm og uvel, og jeg fikk akkurat den samme klumpen i magen som da jeg var 120 kg. Det var helt forferdelig! Kjente klumpen i halsen, og jeg hadde lyst til å gråte. Hadde mest lyst til å løpe rett ut av butikken.
 
 
Jeg gikk rett inn på avdelingen hvor de har store størrelser for å se på klær der. Det hadde jeg ingen grunn til, men jeg gjorde det.
 
 
Resultatet av kleskjøpet av var at jeg kjøpte meg ei fin dongeribukse som var hakket for stor for meg. Kjøpte meg to topper som er litt for store, og jeg kjøpte meg en tynn jakke for å slenge på utenpå toppene. Jakka kjøpte jeg i XXL. Ekspeditrisen på butikken sa at jeg godt kunne hatt M og L i jakka, men det øret hørte jeg ikke på. Noe i hodet mitt sa jeg måtte ha XXL for å skule kroppen min.
 
 
Det er helt forferdelig å kjenne på tanken og følelse om at jeg måtte inn på avdelingen for store størrelser for å få tak i klær som var store nok for meg.
 
 
Innerst inne vet jeg godt at jeg ikke trenger å kjøpe klær i store størrelser nå. Så kommer en idiotisk stemme som sier til meg at det ikke er bra når jeg må kjøpe et klesplagg i størrelsen L. Jeg vet jo godt at størrelsene er forskjellige. En M kan være liten i størrelsen.
 
 
Er jo kjempefornøyd og glad for at jeg har klart og gått ned ca. 60 kg, og jeg vet jo selv at jeg er normalvektig nå. Når det gjelder kleskjøp henger hodet mitt ikke med. Da vil hodet gjerne ha størrelser som kan skjule kroppen min.
 
 
Her må jeg jobbe knallhardt med meg selv slik at øyne og hodet når det gjelder kleskjøp blir samstemt.
 
 
Denne opplevelsen var ikke en morsom opplevelse, for jeg trodde jeg skulle glede meg over at jeg kunne unne meg noen nye klær, men det ble slett ikke en opplevelse jeg hadde håpet på. Håper virkelig at jeg om en stund kan få en følelse av glede meg over å kjøpe meg nye klær i normal størrelse.
 
 

Meg selv på mitt tyngste i 2016.

 
 

Meg selv i mai 2020.

ALDRI FOR SENT – VLOGG NUMMER 28 UTE PÅ MIN YOUTUBE-KANAL 😊

Endelig fikk jeg klarsignal fra ortoped og ergoterapeut at jeg kan få trene markløft og knebøy med stang 😊 Jeg skal holde meg til en lett stang (15 kg) til å begynne med, og fokuset skal være på at jeg skal gripe rundt stangen med fingeren slik at den ikke blir stående ut. Jeg ble kjempeglad da ergoterapeuten og ortopeden gav meg klarsignal til det 😊
 
 
Mandag kjørte jeg knebøy og markløft med stang, og det var kjempeherlig å komme tilbake 😊
 
 
Overkroppsøktene på de øvelsene hvor jeg bruker fingrene til å gripe med skal jeg kjøre lette vekter for å unngå press direkte på pekefingerledde. Når jeg kjører overkroppsøkter skal jeg også ha fokuset rettet mot å gripe med alle fingrene.
 
 
Underkroppsøkten på mandag 03.05 og overkroppsøkten på tirsdag 04.05 gikk kjempebra 😊 Gjett om jeg er gangsperr? Jeg vagger som en gås når jeg går bortover 😂🤣 Når man har gangsperre er det jo beviset på at man har trent. Jeg var ute og gikk en kardiotur i dag, og det var kjempegodt å røre på seg.
 
 
I morgen skal jeg ha egentrening til fysioterapeut, og da er det underkropp som står på planen. I tillegg gjør jeg øvelser for skulderen siden den fort blir betent.
 
 
Jeg har fortsatt Christian Egner som var coach i Team Jeg Liker som PT. Han er kjempeflink, og han har over 20 års erfaring med trening og kosthold 😊 Nå har jeg fått flere nye måltidsalternativer til maten jeg spiser. Christian har laget et helt oppskriftshefte med frokosttips, mellommåltidstips, middagstips og kveldsmat. Jeg har fått satt opp mine personlige makroer til meg. Makroer er karbohydrat, protein og fett. Fra heftet kan jeg velge og vrake med kjempegod mat som jeg kroppen min liker, og mat jeg tåler 😊 Hvis det er mat jeg ikke tåler så er det en bytteliste som kan benyttes.
 
 
Det er i hvert fall kjempegodt å være tilbake med trening igjen. Selv om jeg må kjøre lette vekter på overkroppsøktene mine.
 
 
Jeg lager jo vloggserien “Aldr For Sent” som er en livsstil- og balansevlogg. Der får du følge meg på trening, litt matlaging, kardioturer og helse. Håper at vloggene mine kan være til inspirasjon for andre voksne som ønsker å komme i gang med å endre livsstil, og å komme i gang med trening.
 
 
Jeg er jo ren amatør på det å snakke til et kamera, og jeg er også amatør på videoredigering. Det er lærerikt, og jeg synes det er moro å utfordre meg selv 😊Synes det blir mer og mer moro å lage videoer
 
 
Nå ligger vlogg nummer 28 ute på min YouTube-kanal. Dere kan finne min YouTube-kanal her: https://www.youtube.com/user/Nadina1708.
 
 
Her er vlogg nummer 28 i serien min: “Aldri For Sent”:
 
 

 
 
Dere er hjertelig velkommen til å “subscribe” YouTube-kanalen min, og jeg setter kjempestor pris på om dere legger igjen en liten kommentar i kommentarfeltet 😊
 
 

KOM MAI DU SKJØNNE MED MILDVÆR 😊

Det har blitt mandag 03.05.2021. Ny uke og nye muligheter 😊 Vi har hatt lettskyet oppholdsvær, men det er kjølig ute. Håper på litt mer varme nå ja.
 
 
Selv om vi har det kjølig er det kjempefin vårstemning ute, og det blomstrer, spirer og gror i naturen nå ja 😊
 
 
Lørdag 01.05.2021 var vi hjemme om dagen, og vi slappet av og tok det med ro. Mannen min og jeg gikk oss en tur, for det var oppholdsvær ute, og fint vær til å gå tur i 😊 Vi fikk gjort unna litt husarbeid. Om kvelden fikk vi besøk av et vennepar av oss. Vi satt og pratet, og hadde det kjempekoselig 😊
 
 
Søndag 02.05.2021 skiftet vi til sommerdekk å bilene våre, og vi vasket bilene våre. Det var kjempegodt å få det gjort. Etter vi var ferdige gikk vi oss en tur.
 
 
I dag stod jeg opp kl.08.15. Jeg ordnet meg i stand, og dro på trening på treningssenteret. Liker best å trene fra ca.kl.10.00 om dagen. I dag var det overkroppsøkt som stod på planen. Etter jeg var ferdig med treningen kjørte jeg opp til min søster, og vi kjørte på besøk til moren vår. Der drakk vi kaffe og satt og pratet. Kom hjem kl.14.30. Har vært hjemme i ettermiddag og kveld.
 
 
Tirsdag 04.05.2021 skal jeg på årskontroll etter operasjonen i tåa jeg hadde i mars 2020. Jeg er spent på hva ortopeden sier, og om han er fornøyd.
 
 
Slik det ser ut nå kan det bli fysisk korøvelse i koret vårt. Da kommer vi til å bli delt inn kohorter på 10 stk som vi skal ha fast. Vi kommer til å bli delt inn forskjellige steder i øvingslokalet hvor korhortene skal sitte med 1 meter avstand mellom oss. Det blir spennende å se 😊 Blir kjempegøy å tredde korvenner igjen ❤😊
 
 
Jeg håper alle mine blogglesere, bloggvenner og følgere får ei kjempefin og god uke ❤😊
 
 
Har lyst til å vise dere noen bilder jeg har tatt fra gåturene mine i helga, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Selvfølgelig flagget vi for “Arbeidernes dag” 01.05.2021 😊

 
 

Skuddene på grenene på treet blir grønnere og grønnere 😊

 
 

Grønne skudd på grenene på dette treet og blå himmel 😊

 
 

Leirfivler fyller bakkeskråninger med sin gulfarge 😊

 
 

Meg selv gjennom muren i Sykehusparken 😊

 
 

Meg selv sittende på en sten i parken 😊

 
 

På en rustmalt benk i parken sitter det en liten spurv 😊

 
 

Blader på buskene i nabolaget har blitt grønne nå 😊

 
 

På turen vår så vi hvitveisen, og når hvitveisen kommer er det virkelig vår 😊

40 ÅR SIDEN I DAG (02.05.1981) JEG BLE KONFIRMERT 😊

I dag 02.05.2021 er det på datoen 40 år siden jeg var konfirmant 😊 Jeg ble konfirmert 02.05.1981.
 
 
Husker konfirmasjonsdagen min kjempegodt. Vi var konfirmanter fra 2 ungdomsskoler. Vår ungdomsskole var vi 7 klasser med ca 30 stk i hver klasse, og den andre ungdomsskolen var det 3 klasser med ca. 30 elever i hver klasse. På 80-tallet var ikke humanetisk konfirmasjon så vanlig. I min klasse var det kun en som ikke ble konfirmert.
 
 
Vi var et stort konfirmantkull, og vi gikk kun i 6 mnd til konfirmasjonsundervisning. Selv valgte jeg å følge konfirmasjonsundervisningen fra høsten til jul 1980. Da jeg ble konfirmert kunne vi også bli konfirmert i desember det året vi gikk i 8.klasse (nåværende 9.klasse). Siden vi var mange konfirmanter valgte de å begynne med konfirmasjoner å lørdag. Noen av konfirmantene det året jeg ble konfirmert valgte å dra på konfirmasjonsleir i juni, og de ble konfirmert i august. Mine foreldre valgte at jeg kunne bli konfirmert på en lørdag p.g.a tilreisende gjester.
 
 
Jeg husker at det var kaldt 02.05.1981, og det lå igjen litt snø i skyggepartiene. I konfirmasjonsgave fra mine foreldre fikk jeg platespiller, og fra min mormor fikk jeg gulløredobber, gullsmykke og gullring. Disse gavene fikk jeg da jeg våknet om morgenen. Jeg husker så godt at jeg våknet med sommerfugler i magen på konfirmasjonsdagen min 😊
 
 
Det var et fåtall av oss som hadde bunader, og de fleste av oss jentene hadde på oss penkjoler. Vi følte jo oss å kjempefine i kjolene våre 😊
 
 
Jeg husker følelsen av hvor nervøse vi var før vi skulle gå inn i kirken.
 
 
Etter konfirmasjonsseremonien hadde foreldrene mine bestilt middag på et konferanserom på et hotell i Trondheim. Til forrett var det terteskjell fylt med reker, til hovedrett var det skinkestek med tilbehør og til dessert is. Kaffen og kaker hadde vi hjemme hos oss.
 
 
I konfirmasjonsgaver fikk jeg også en Bibel, smykker og penger. Husker jeg fikk ca. 3500,- kr, og det var stort ja. Pengene mine brukte jeg til å kjøpe meg ny sykkel med 5 gir og en LP-plate til platespilleren min 😊
 
 
Da jeg var konfirmert og utover 80-tallet var det vanlig at før vi ble konfirmert kjøpte vi oss 2.dagsklær. Det var litt penere hverdagsklær. Det som var vanlig var at mandagen etter konfirmasjonene fikk alle vi 8.klassingene fri fra skolen for å ha det sosialt sammen, og for å bruke litt av pengene vi hadde fått i konfirmasjonsgave 😊 Klassen vår dro på Peppez Pizza i Trondheim og spiste pizza. Vi følte oss så voksne når vi hadde bitt konfirmert 😊
 
 
Det var også vanlig at når man var blitt konfirmert fikk vi lov til å dra på fest. I byen var ikke det noen skikk, men på bygda hvor det var fest på det lokale samfunnshuset måtte man være konfirmert for å komme inn.
 
 
40 år siden jeg ble konfirmert. Husker det som det var i går 😊 Det var en dag som betød kjempemasse personlig for meg.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder fra min konfirmasjonsdagen min tatt 02.05.1981, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Bilde av meg som konfirmant før vi skulle til kirka 02.05.1981. Gjett om jeg var spent her 😊

 
 

Bilde av meg tatt etter konfirmasjonsseremonien 02.05.1981.

 
 

Dette bildet ble tatt til fotograf, og brukt som takkekort til alle de jeg fikk konfirmasjonsgaver av. Jeg har på meg 2.dags klærne mine 😊

SLUTTEN AV APRIL I ORD OG BILDER 😊

29.04.2021, og en dag igjen av april før vi går inn i mai måned. Mai måned er en kjempeherlig vårmåned, og jeg håper på at vi får noen fine vårdager med sol og varme.
 
 
De siste 3 dagene har vi hatt lettskyet pent vær, og temperaturene har lagt på mellom + 5 og 6 grader. Værmeldingen fremover var ikke akkurat til å skryte av. Det er meldt overskyet og regn.
 
 
Etter koronavaksinen jeg tok på tirsdag 27.04.2021 har jeg ikke hatt noen reaksjoner. Det eneste var at jeg var stiv i armen rundt stikkstedet i går. Jeg skal tilbake 08.06.21 for å ta neste dose 😊
 
 
I går 28.04.2021 var jeg til ergoterapeuten med fingeren. Hun syntes det var fremgang. Jeg fikk nye “støttefingerstrømper” for å ha på som skal få ned hevelsen. Skal fortsette med å massere arret og gjøre tøyeøvelser. Til uken som kommer får jeg også lov til å begynne forsiktig med å bruke stang når jeg gjør knebøy og markløft 😊 Fokuset skal være rettet mot at jeg skal være nøye med grepet rundt stangen. Hvis jeg blir sliten av å holde i stanga fikk jeg beskjed om at jeg skulle ta færre antall repetisjoner. Jeg skal kjøre knebøy og markløft med 15 kg stang.
 
 
Det har gått kjempefint med å trene overkroppen med lette vekter, og det skal jeg fortsette med frem til jeg skal på ny time til ergoterapeut om 3 uker.
 
 
Onsdagskveld 28.04.2021 hadde vi styremøte på nettet i Aby- og somaliringen. Vi brukte gikk over fra å bruke skype til å bruke Teams. Det gikk kjempefint 😊
 
 
Vi skulle egentlig ha fysisk korøvelse i kveld, men dirigenten vår måtte melde avbud fra å komme til byen for å ha øvelsen siden det har brutt ut koronasmitte på stedet hvor hun bor. Dermed ble det korøvelse på nettet.
 
 
Hvis det er noe vi har blitt flinke til i løpet av koronapandemien er å ta ting som det kommer 😊 Det er jo en stor fordel ellers også.
 
 
Nå går det mot helg. Har ingen spesielle planer i helgen. Skal ut å gå en tur sammen mannen min, men skal også få gjort litt i huset.
 
 
Ønsker å vise dere noen nye bilder som jeg har tatt på turen jeg gikk 25.04.2021. Håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Leirfivlene er typiske vårblosmter som pryder bakken om våren 😊 Kommer den første, så tar det ikke lang tid før bakken full av leirfivler.

 
 

Gåsungene på dette treet vokser og blir grønnere dag for dag, og jeg har tatt bilde av gåsungene på det samme treet fra tidlig i april 😊

 
 

Gåsunger på grenene på treet, og blå aprilhimmel 😊

 
 

Måtte bare fotografere disse to duene som holdt på kurtisere hverandre ❤😊

HAR FÅTT FØRSTE DOSE MED KORONAVAKSINEN 😊 TIL VAKSINEMOTSTANDERE! SLUTT MED Å VÆRE EGOISTISKE!

I dag var den endelige dagen kommet. Jeg fikk min første dose med koronavaksine. Fikk Pfizer. Det er kun den som gis i Trondheim. Jeg var i gruppe 2 av de med underliggende sykdommer som fikk vaksinen.
 
 
Det var den køa da jeg kom, men det gikk fort og radig uten å vente i kø. Fikk registrert meg, og ble bedt om å gå videre inn i lokalet. Ble henvist til bokstaven hvor jeg skulle være og til båsen min hvor jeg skulle sitte.
 
 
En sykepleier kom med sprøyta, og jeg måtte sitte i 20 minutter + 10 minutter ekstra siden jeg går på blodfortynnende tabletter. Så var det å forlate lokalet. Neste dose skal jeg få 08.06.2021.
 
 
Selv om jeg nå har fått første vaksinen er går det noen uker før den vil virke, og man må fremdeles følge smittevernsreglene ved å holde avstand, sprite og vaske hender og bruke munnbind. Jeg er i hvert fall kjempeglad for å ha fått første vaksine 😊
 
 
Av hele mitt hjerte vil jeg be dere som er vaksinemotstandere om å bruke hodet! De som av helsemessige årsaker ikke kan ta vaksinen, og som har fått det frarådet vaksine av legen er unnskyldt!
 
 
Derimot de som ikke vil ha vaksinen fordi de er motstandere er over hodet ikke unnskyldt. I mine øyne fremstår dere som noen store egoister, og dere kan sette andre i fare hvis dere er smittet av korona! Det finnes faktisk dem som av helsemessige årsaker blir frarådet koronavaksinen. Min svigerinne kan ikke få noen vaksiner, for da kan hun gå i sjokk siden hun er hyperallergisk! Der sitter du som nekter koronavaksine fordi du er en egoistisk vaksinemotstander. Hva om du blir smittet av korona og sprer om deg med smitte til en som av helsemessige årsaker ikke kan ta vaksinen.
 
 
Andres helse skal ikke gå på bekostning av din egoisme i koronavaksinespørsmålet!
 
 
Hadde dette vært en helt vanlig sesonginfluensa hadde jeg ikke sagt noe på at noen er vaksinemotstandere, men nå er koronaen ikke en vanlig sesonginfluensa. Det er en dødelig pandemi!
 
 
Hva dere vaksinemotstandere velger å gjøre ved en vanlig sesonginfluensa er meg revnende likegyldig, men ikke under koronapandemien. Da må egoismen deres legges til sides.
 
 
Jeg er kjempeglad for at jeg har fått vaksinen i dag, og endelig ble det min tur 😊
 
 
Lykke til alle sammen som skal ta vaksinen ❤😊 Sammen skal vi vinne over Covid-19, og viruset skal tape!
 
 

Endelig ble det min tur, og den vaksinen var etterlengtet!

NO LIVNAR DET I LUNDAR ❤😊

Det er blitt mandag og det betyr ny uke og nye muligheter 😊 Vi går inn i den siste uken av april, og på lørdag er det jammen meg mai igjen. Det går så fort nå.
 
 
I dag har vi hatt grått vær, men det har vært oppholdsvær. Så lenge det er oppholdsvær klager ikke jeg.
 
 
Jeg stod opp kl.08.30, ordnet opp til kattene, dusjet og spiste frokost. Så gikk jeg meg en tur. Kom hjem kl.12.15, og slappet av og tok det med ro før jeg dro til fysioterapeuten. Der hadde jeg egentrening, og på programmet stod det underkropp.
 
 
I dag kom det SMS fra Trondheim Kommune med beskjed om at det er min tur til å få koronavaksine. Gikk inn på hjemmesiden og bestilte time til i morgen. Jeg er i gruppe 2 for prioriteringsgruppene for de med underliggende sykdommer. Hadde jo lungepropp etter en operasjon i foten i 2019. Derfor er jeg i gruppe 2.
 
 
I helgen slappet vi av og tok det med ro. På lørdag formiddag 24.04.2021 var mannen min med koret sitt og lærte inn en dans. På formiddagen gikk jeg meg en kardiotur. Det var surt og kaldt, men jeg slapp unna regn, sludd, snø og vind. Om ettermiddagen var vi hjemme og slappet av. Holdt på å hekle oldemorruter til pleddet jeg holder på å lage. Har igjen 33 brikker å hekle. Om kvelden koste vi oss og så på TV.
 
 
I går formiddag gikk mannen min og jeg oss en tur sammen. Det var oppholdsvær da vi gikk.
 
 
Vi avventer til helgen som kommer med å legge om til sommerdekkene. Det er egentlig ikke noe fare, for jeg har piggfrie dekk.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder jeg har tatt på noen av turene mine de siste dagene, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 
Håper dere har hatt en kjempefin og god helg 😊
 
 

Det spirer fort, og på noen av trærne ser vi at det grønnes fort 😊

 
 

Grønne skudd på grenene å dette treet 😊

 
 

Grønne skudd på grenene på dette treet 😊

 
 

No livnar det i lunnar, no lauast det i li 😊

 
 

Gåsungene på grenene på dette treet har kommet fort ut de to siste ukene 😊

 
 

Det er kjempekoselig å se at vårblomstene har vokst opp i de kommunalene blomsterbedene rundt om i parkene i byen 😊

 
 

Salmen: “No Livnar Det I Lundar” er en kjempenydelig vårsalme som beskriver våren 😊

“ALDRI FOR SENT” – VLOGG NUMMER 27 PÅ MIN YOUTUBE-KANAL 😊

Etter mine kjempeflotte måneder i Team Jeg Liker har jeg gått over til å ha en online PT. Det er Christian Egner. Han har over 20 års erfaring med trening og kosthold. Det å ha en coach er kjempemotiverende, og i samarbeid med coachen kan jeg sette opp mål for treningen som kan utvikle meg. Det er kjempeviktig for framgangen 😊
 
 
Etter operasjonen i fingeren fikk jeg ikke lov til å trene overkropp siden vektene jeg bruker belaster hånden og fingeren. Scenen i fingeren må få tid til å gro, og ortopeden sa det tar tid. Denne uken fikk jeg begynne å trene overkroppsøvelser med strikk, og det var kjempegodt å begynne på med overkroppsøktene igjen. Markløft og knebøy med stang må jeg vente med, for det er ikke scenen i fingeren min sterk nok til å løfte stanga. Klart det er kjedelig å ikke få trent optimalt, men alternativ trening med strikk er kjempebra det også 😊
 
 
Flere har spurt meg om jeg ikke mister motivasjonen for trening og diett etter operasjonene mine? Jeg mister ikke motivasjonen, for etter en operasjon er det viktigere enn noen gang å komme seg tilbake til trening og bevegelse. Det som var motiverende for meg når jeg begynte med å trene underkropp igjen forrige uke var at jeg ikke hadde mistet så mye styrke 😊
 
 
Flere har også spurt om det er diett jeg går på. Nei, det er ikke diett. Det er kosthold satt opp av coachen min. Kostholdet er tilpasset meg personlig med alle makronæringsstoffene (protein, karbohydrater og fett) jeg må ha. Jeg har oppgitt min kalorimengde, og justerer kalorimengden opp og ned alt etter aktivitetsnivået jeg har.
 
 
De to første ukene etter operasjonen i fingeren var jeg mye roligere, og da måtte jeg justere kalorimengden ned. Nå som jeg øker aktiviteten med mer styrketrening igjen må jeg øke på kalorimengden igjen.
 
 
Gjennom coachen har jeg fått et hefte med oppskrifter på frokost, lunch, mellommåltider, middager og sunne snacks. Det går mye i den samme maten, og det er det som fungerer for meg. Jeg som har en kronisk betennelsesreumatisme kjenner at maten jeg spiser gjør kroppen min mye bedre. Selvsagt har jeg smerter, men kostholdet har mye å si.
 
 
Kosthold og trening gjør at jeg holder reumatismen min i sjakk. Dette er motivasjon nok til å holde meg til kostholdet og trening. Det finnes ikke annet alternativ en gang.
 
 
Jeg har ansvar selv for min kropp og min helse, og det ansvaret må jeg ta på alvor.
 
 
Noen spør meg om jeg aldri blir lei. Jeg har dager hvor jeg synes det er et ork å komme meg på trening og hvor det ikke frister å gå kardioturer ute. På slike dager hvor det er tungt å komme seg på trening så er der en kjempedeilig følelse når jeg er ferdigtrent. Når man kjenner at man er godsliten så gjør det godt, og da husker i hvert fall jeg på hvorfor jeg synes trening er deilig 😊 En annen stor motivasjon for å komme meg på trening på dager når jeg har lite motivasjon er når jeg kjenner at jeg smører leddene mine slik at de blir mykere. Det minner meg på hvorfor trening har blitt en kjempeviktig del av livet mitt 😊
 
 
Vekta holder seg stabil, og det er jeg kjempeglad for. Jeg raste ned 5 kg i vekt 5 i løpet av de to ukene jeg lå på sykehuset med gule stafylokokker i fingeren i august 2020. Da veide jeg alt for lite. Flere av mine nærmeste var bekymret for meg.
 
 
Coachen min i Team Jeg Liker (Christian) sa jeg måtte opp i vekt igjen for å klare å fortsette å bygge muskler. Når man raser ned i vekt på den måten jeg gjorde mister man også muskler. Noe inni meg strittet i mot å gå opp i vekt, men Christian påpekte viktigheten av hvorfor jeg måtte gå opp i vekt.
Han satte opp en ny kostholdsplan med ny kalorimengde og nye makroer som jeg begynte å spise etter. Dette var for at vektoppgangen skulle være gjort på en sunn måte. Etter 3 måneder var jeg tilbake til den vekta jeg var før jeg ble lagt inn på sykehuset.
 
 
Har vært stabil med vekta etter jeg la på meg kiloene jeg raste ned, og det er kjempeglad for 😊 Om jeg går opp en kilo er ikke det krise. Vitsen er at jeg har en stabil vekt. Stabil vekt opprett holder jeg med daglig aktivitet, trening og kosthold. Det er fasiten.
 
 
Oppriktig og ærlig har jeg det mye bedre med meg selv enn jeg hadde da jeg veide 120 kg. Føler meg mye mer vel. Jeg har funnet en livsstil jeg kan leve med når det gjelder trening og kosthold, og jeg vet hva jeg skal gjøre. Vet hva slags type mat kroppen min vil ha. Hos meg handler det nå om livsstil, helse og balanse, for endringen har jeg gjort.
 
 
Jeg håper jeg kan være til motivasjon for andre voksne som har lyst til å endre livsstilen sin. Tro meg! Det er tøft, og det kommer ikke gratis. Man må jobbe for å nå målet. Sett opp små delmål om man vil nå. Da virker ikke veien så lang. Når man når første delmål unn deg noe i premie. Man kommer til å gå på en smell eller fem, men tro meg man kommer til å nå målet til slutt. Selv hadde jeg lyst til å gi opp mange ganger. Den gleden man føler når man når et av delmålene er en ubeskrivelig følelse 😊 Da blir man motivert til å nå neste delmål. Til slutt har man klart å nå hovedmålet!
 
 
Husker jeg satt hos fastlegen og gråt, for jeg hadde lyst til å gi opp. Ba om å bli søkt inn på fedmeklinikken. Fastlegen klarte å motivere meg hver gang. I dag sier han til meg at han så og forstod at jeg kom til å klare vektnedgang og livsstilsendring uten hjelp av operasjon. Hvis jeg skulle hatt en slankeoperasjon måtte jeg uansett ha gått ned et visst antall kilo før operasjonen. Etter operasjonen måtte jeg hatt en streng diett. En vektnedgang med hjelp av operasjon og en vektnedgang uten operasjon krever mental innstilling og kjempehard jobbing.
 
 
Jeg merker stor forskjell på før vektnedgangen og nå. Nå har jeg mye mer energi og overskudd. Da jeg var overvektig var ting tungt. Var mye mer trøtt og sliten. På det personlige planet hadde jeg det bra med meg selv, og det er fordi jeg hadde kjempeflotte og nydelige mennesker i livet mitt som verdsatte meg for den jeg er ❤😊 Da jeg var overvektig var det tungt og vondt for leddene mine. Etter vektnedgangen er fremdeles smertene der, men på en annen måte.
 
 
I 2016 da jeg var på mitt tyngste bet jeg tennene sammen og bestemte meg. Det var nå eller aldri! Rådet jeg fikk fra fastlegen og fysioterapeuten var å bruke god tid på vektnedgangen. Da var mer sikrere på at jeg kunne holde meg stabil etter endt vektnedgang. Jeg var prisgitt å ha kjempegode støttespillere rundt meg som stod på sidelinjen og heiet på meg. Det var mannen min, familien min og mine kjære venner ❤❤❤😊 Er kjempetakknemlig for deres støtte.
 
 
Jeg har en YouTube-kanal, og på den kanalen har jeg en vloggserie som jeg kaller for: “Aldri For Sent”. Har laget 27 vlogger i serien. Der får dere følge meg og hverdagen min med kosthold og trening. Jeg håper at vloggene mine kan være til inspirasjon, og mottoet mitt er: “Det er aldri for sent”. Da mener jeg at det ikke er for sent å endre livsstil bare man ønsker det nok. Alt sitter i hodet.
 
 
Dere kan finne min YouTube-kanal her: https://www.youtube.com/user/Nadina1708.
 
 
Her er vlogg nummer 27 i serien min: “Aldri For Sent”:
 
 

 
 
Dere er hjertelig velkommen til å “subscribe” YouTube-kanalen min, og legg gjerne igjen kommentarer hva dere ønsker å få se i videoene mine 😊
 
 
Det er aldri for sent å ta tak for endre livsstil. Når jeg klarer det, så klarer alle det.
 
 

KJEMPEGODT Å FÅ ORDNET NEGLENE MINE IGJEN 19.04.2021 😊

Mandag 19.04.2021 var det tid for å få ordnet neglene mine hos negledesigneren jeg går hos. Det var på tide, for neglene mine var totalhavari. Jeg er kjempefornøyd med negledesigneren min, og hun er kjempeflink 😊
 
 
All akrylen med lakk fra det jeg tok i februar var ramlet av. Jeg valgte og ikke ta på ny akryl og lakk i mars siden jeg ble operert i pekefingeren min i mars måned, og etter operasjonen var jeg sydd opp hele fingeren min. Da kunne jeg ikke ordne neglene mine.
 
 
Jeg merker at neglene mine blir sterkere av akrylbehandlingen 😊 Det var i hvert fall kjempegodt å få ordnet dem igjen 😊
 
 
Ønsker å vise dere bilder av hvordan resultatet av akrylbehandlingen ble, og håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Resultatet av nye akrylnegler som jeg tok mandag 19.04.2021 😊

 
 

Kjempefornøyd med resultatet 😊

BILDER TATT PÅ KVELDSUTFLUKT TIL FJÆRA 18.04.2021 😊

Søndag 18.04.2021 var det sol og kjempefint vær i Trondheim, og det måtte nytes fullt ut 😊
 
 
På slike godværsdager prøver vi så godt det lar seg gjøre å dra ut til sjøen til fjæra for å tenne bål. Vi har med oss noe godt å spise og drikke, vi ser på solnedgangen og fotograferer noen fine motiver 😊 Vi har funnet oss en perle hvor vi pleier å være, og der er det kjempekoselig 😊
 
 
Ikke noe er som å sitte i fjæra, høre på bølgeskvulp fra sjøen, høre på lydene fra sjøfuglene, se på flammene fra bålet og se en kjempefin og nydelig solnedgang. Det er balsam for sjelen, og det er ren meditasjon.
 
 
Jeg ønsker å vise dere bilder som jeg tok fra utflukten vår i fjæra, og jeg håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Vårens første bålkveld i 2021 😊

 
 

Trondheimsfjorden sett fra fjæra hvor vi var og tente bål 😊

 
 

Kjempefin kveldssol sett fra fjæra hvor vi var og tente bål 😊

 
 

Kjempefine kveldssolen som speiler seg i sjøen 😊

 
 

Det er bare magisk å få oppleve slike solnedganger ved sjøen 😊

 
 

Kjempefine solnedgang sett fra fjæra hvor vi var og tente bål 😊

 
 

Den kjempefine og nydelige solnedgangen 😊

 
 

En magsik solnedgang er som et vakkert maleri 😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...