DEN VERSTE MOBBEKANALEN SOM FINNER ER TIKTOK!

 
 
TikTok er jo den store nye trenden når det gjelder sosiale medier, og der finner du både unger ned i 12-13 årene og godt voksne mennesker.
 
 
Der følger folk hverandre, folk kan ha livesendinger med hverandre, de kan ha dueller med hverandre m.m. Variasjonen over de som er på TikTok er stor. Du finner de som er rasekattoppdrettere, sminke- og skjønnhet, mote, trening, sykepleierhumor, samfunnsengasjerte, de som viser hverdagene sine, de som sliter med en usynlig sykdom som vil få frem budskapet om det å være kronisk syk, skuespillere og artister som ønsker å promotere seg selv og sine sanger.
 
 
Selv har jeg to kontoer på TikTok. Den ene hvor jeg har over 1000 følgere er for rasekattoppdrettet mitt, og den andre er mer som en hverdagskonto hvor jeg deler bilder og videoer jeg tar.
 
 
Hvis det er en plass hvor det foregår stygg og fæl mobbing og personhets så er det på TikTok. Tro meg! Det er så grusomt å sitte og se på den mobbingen som foregår.
 
 
Du finner TikTok-brukere som er 100% seg selv. Noe av disse blir latterliggjort og stygt hetset. Et eksempel er at hvis noen TikTok-brukere ser en slik “TikTok-kjendis” som det kalles blir de smugfilmet. Filmene blir delt på TikTok og den som blir filmet blir latterliggjort! Jeg blir skremt! Slikt skulle ikke ha vært lov!
 
 
Det er nokså populært å ha livesendinger, og da er det populært å ha det med de “store” TikTokerne. Da er det grupper på fem til seks stk. som har en livesending sammen. De sitter da og prater, og har det sosialt. Det er det som er meningen.
 
 
Dessverre i noen tilfeller er slike livesendinger langt fra hyggelige som de skal være. Hvis en gjeng som har live sammen på TikTok blir uenige med hverandre begynner noen av dem å hetse og håne en av deltakerne som er med på livesendingen, og det utspiller seg til et inferno av krangling, beskyldninger, trusler, grining, roping, hyling og det som verre er! De angir hverandre over en lav sko! Hadde de sett seg selv utenfra hadde de skjemtes!
 
 
De går så langt at de rapporter hverandres kontoer slik at TikTok stenger dem. I samme øyeblikk lager vedkommende seg en ny TikTok konto hvor han/hun sitter og maser om å få 1000 følgere for da kan vedkommende gå live igjen.
 
 
Jeg forstår at TikTok er et sosialt felleskap for de som er mye alene, og det var det mens pandemien herjet som verst. Da var det mange som fant veien til TikTok og hadde det sosialt sammen.
 
 
Jeg blir rystet langt inni sjelen! De glemmer jo fullstendig at det er unger som er på TikTok, og der blir ungene vitne til at voksne mennesker sitter og krangler. Hvordan skal barn da lære seg nettvett når voksne dummer seg loddrett ut på nettet? Jeg blir paff!
 
 
Et par verstingene som mobber, hetser, håner, truer og har en ufyselig atferd på TikTok har gått ut og fortalt at de har blitt diagnostisert med borderline, og de har sagt at seerne må andre ha dem unnskyldt.
 
 
Her kan dere lese mer om hva borderline er: https://mentalhelseungdom.no/psykisk-helse/personlighetsforstyrrelser/?gclid=Cj0KCQiA6LyfBhC3ARIsAG4gkF_xXtgGaq7K8XniMwUkAH0aVzs1XP8Pz_8nIb_Vj1YvcrMYJM7cA_4aAguqEALw_wcB
 
 
Ja, borderline er en psykisk diagnose (personlighetsforstyrrelse) som medfører at de har en ukontrollert atferd med impulsive handlinger, men det er ingen unnskyldning i det hele tatt! Dessverre fremdeles i dag er borderline en stigmatiserende psykisk sykdom, og det blir ikke bedre med en slik oppførsel de viser!
 
 
Det finnes TikTokere som har en psykisk sykdom som faktisk er åpen og ærlig om sine diagnoser. Disse TikTokerne er det jeg kaller jeg for seriøse mennesker. De deltar aldri på livesendinger som blir ødelagt av hetsing, mobbing, krangling, trusler, roping, grining m.m. Det er forskjellen.
 
 
Så finner du de TikTokerne som sitter og rakker ned på de som er uføretrygdet p.g.a en usynlig kronisk sykdom. Det er TikTokere som har opplevd å få barnevernet på døren p.g.a at noen TikTokere har sendt bekymringsmelding om dem, og det er TikTokere som har fått mattilsynet på besøk p.g.a falske anklager. Noen TikTokere som får stygge hatkommentarer som går på utseendet og det er TikTokere som opplever å få grove trusler. Jeg grøsser bare med tanken 😢
 
 
Før jul fikk alle vi som er på TikTok med oss at det skulle være et julebord for TikTokere. En av de store TikTokerne var selvfølgelig tilstede, men i kjølevannet av dette julebordet begynte flere TikTokere å dele videoer av denne TikTokeren med kun ett formål nemlig å håne, hetse og latterliggjøre vedkommende. Det var hjerteskjærende å se på 😢
 
 
På TikTok finnes de som er lettere psykisk utviklingshemming som gjerne ønsker å være på TikTok. Det siste de skulle oppleve er å bli mobbet og hetset noe noen av dem blir, og det så grovt at jeg finner ikke ord!
 
 
Til dere som har unger som er på TikTok. Prat med ungene deres, og fortell dem hvordan kanalen er. Fortell ungene deres at det foregår mye mobbing på TikTok. Jeg er kjempeskremt over at unger må være vitne til en slik forferdelig mobbekultur på TikTok. Det skremmer meg, og særlig når det er voksne mennesker innblandet i mobbingen. Nå er det snakk om voksne midten av 20-årene og oppover. Jeg kaller noen som har passert 25 for voksne mennesker.
 
 
På min TikTok-konto for kattene har jeg kun kontakt med andre rasekattoppdrettere som også deler videoer og bilder av sine katter.
 
 
På min hverdags TikTok-konto er det kun koselige mennesker som følger. Mange av de som følger meg på min snapchat er mine TikTok-venner. Vi sier fra når vi ser at noen blir mobbet, og det er vi ikke redde for!
 
 
TikTok er og blir den nye mobbekanalen som finnes, og det skjærer meg i hjertet 😢
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge