SEPTEMBER MÅNED, OG HVERDAGEN ER OVER OSS FOR FULLT :)

Sommerferien er over for i år, og jeg har hatt en kjempeherlig sommerferie i år 🙂 Vi har vært mye sammen familie og omgangsvenner, og jeg har også brukt tid på å være sammen med vennene mine. Vi har vært på utekafé når været har tillatt det.
 
 
Batteriene er ladet opp, og nå står man klar til å møte høstens oppgaver med strak arm 🙂
 
 
I koret hvor mannen min og jeg synger feirer vi i høst 90-års jubileum. I oktober skal vi ha jubileumskonsert, og vi øver for fullt til den konserten. I ukene fremover vil det være en kveld ekstra med ekstraøvelser. Koret er i fyr og flamme, og det er kjempemorsomt. Jeg er 100% sikker på at konserten kommer til å bli en kjempeflott konsert som er verd å få med seg!
 
 
Etter sommerferien har det også tatt seg opp med spillejobber på tverrfløyta, og da er det spillejobber ved gudstjenester, begravelser, hyggetreff og av og til bryllup det er snakk om. Til sammen hver uke blir det ca. 20 % med freelancespillejobber på fløyta. Jeg stortrives med spillejobbene jeg har på fløyta, og hvis folk som hører på det jeg spiller blir rørt av musikken jeg spiller har jeg oppnådd målet mitt, nemlig det å formidle musikk til de som hører på 🙂
 
 
I høst er jeg sykemeldt fra det som har med dirigering å gjøre 🙁 Jeg har betennelse i min venstre skulder, og det er vel bare å erkjenne at går mot operasjon. Fysioterapeuten min sier dirigering blir for statisk og belastende for skulderen så betent den er.
 
 
Det går mot 80 % uføretrygd pga betennelsesreumatismen min. I fjor vår var jeg på arbeidsavklaring. Hadde avklaring på kontoret på Norges Korforbund Sør-Trøndelag. Jeg begynte i 50 %, men ble liggende med smerter om ettermiddagen. Så gikk jeg ned til 40 %, men det samme skjedde. Det var først når jeg kom ned i 20 % at jeg fungerte hjemme. Jeg fikk en kjempeflott attest at jeg hadde gjort en kjempeflott jobb på kontoret, og hadde de hatt økonomi til det skulle de ansatt meg i en 20 % stilling. Korkontoret var kjempefornøyd med min arbeidsinnsats 🙂
 
 
Siste nytt er at legen på NAV er positiv til at jeg skal få uføretrygd, men jeg skal få en undersøkelse til fysioterapeut også, og det er jeg positiv til.
 
 
Mange rundt meg sier: “Åhhh stakkars deg at jeg må slite med kroniske betennelser!” De lurer på om jeg synes synd på meg selv? Blir jeg noe bedre av at folk synes synd på meg? Nei! Blir jeg noe bedre av å synes synd på meg selv? Nei! Jeg er heldig som får lov til å jobbe i 20 % med fløytespilling, og jeg føler meg kjempeheldig som får jobbe med det som er hobbyen min, nemlig musikken 🙂 Selvsagt kan mine dager være opp og ned når det gjelder smerter, men jeg har lært meg å leve med de kroniske betennelsene i leddene mine, og vet hva jeg skal gjøre når jeg har en dårlig dag. Jeg setter meg ikke ned og synes synd på meg selv, men bevarer humøret, er sosial med familie og venner, koser meg med å øve på fløyta og piano, holder på med håndarbeid, synger i to kor, går turer, fotograferer og ikke minst jeg har kattene som trenger min omsorg og kjærlighet 🙂
 
 
07.09 – 08.09.2013 var jeg i Ålesund på katteutstilling. Jeg hadde med Aros, og de tre gjenværende kattungene som ikke hadde flyttet (Eros, Estilo og Elvis). Aros ble stilt i seniorklassen for første gang. I tillegg stilte jeg kull. Lørdag deltok Eros i kattungeklassen 3-6 mnd, og søndag deltok Elvis i kattungeklassen 3-6 mnd. Utstillingen gikk kjempebra. Lørdag 07.09.2013 fikk Aros sitt HP (hederspris). Han har oppnådd de titlene som går an å få. Aros ble nr.2 i seniorklassen. Eros fikk sitt Ex 1, men han fikk kjempebra kritikk av dommeren 🙂 Kullet ble BIS (best in show) 🙂 Søndag 08.09.2013 fikk Aros HP. Han ble nr.1 og BIS (best in show) i seniorklassen. Elvis fikk Ex 1, og også han fikk kjempebra kritikk av dommeren. Kullet ble nok en gang nr.1 og BIS (best in show). I tillegg ble Elvis stemt frem som publikums favoritt 🙂 <3
 
 

På ferjekaia i Molde hvor jeg venter på ferja mellom Molde og Vestnes 06.09.2013 🙂

 
 

Bildet er tatt fra ferjekaia i Molde 06.09.2013 🙂

 
 

Lørdags ettermiddag 07.09.2013 måtte jeg ut for å fotografere på kaia i Ålesund. 

 
 

Bildet er tatt på kaia i Ålesund 🙂

 
 

Bildet er tatt fra kaia i Ålesund 🙂

Ved hotellet jeg bodde 🙂

 
 

Ferjekaia ved Vestnes søndag 08.09.2013 🙂

 
 

Ved ferjekaia på Vestnes 🙂

 
 
Jeg kom hjem til Trondheim søndag 08.09.2013 kl.23.30, og det var godt å finne senga da ja 🙂
 
 
Kattungene var kjempegreie å ha med tur. Det var jo deres første langtur i bil, og de var forbausende rolig. Litt lei ble de av og til, men jeg var kjempeimponert over småtassene 🙂

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “SEPTEMBER MÅNED, OG HVERDAGEN ER OVER OSS FOR FULLT :)

 1. Gratulerer med supre resultater på kattene dine på utstillingen i Ålesund 🙂 Tenker det blir tomt og stille nå som kattungene reiser en etter en.

  Jeg synes du er tøff på den måten du takler de kroniske betennelsene dine, og du har rett når skriver at du blir ikke friskere når andre synes synd på deg. Det hele handler om å takle sykdommen, og det høres ut som om du gjør.

  Du er heldig som kan jobbe med musikken din 🙂 Jeg tror det hele handler om å ha en aktiv hverdag, og hvis det er noen som har det så er det deg. Fortsett med det.

  Du får ha en fin dag videre 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det! Nå er det en kattunge igjen, og han reiser i oktober. Det er stilt her, og vemodig da kattungene reiste.

   Tusen hjertelig takk for kjempefine ord. Det er slik jeg er. Gjør det meg noe bedre hvis jeg synes synd på meg selv? Jeg har lært meg å akseptere situasjonen, beholde humøret samt se lyst på livet. Det er da jeg har det bra 🙂

   Ja jeg føler meg kjempeheldig som får lov til å jobbe med musikk, og jeg elsker å ha en aktiv hverdag 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag 🙂

   Stor klem tilbake

 2. Æg har jo fulgt dæg på blogg i mange år no og æg har alltid meint at du e ein positiv person som ikkje klage sjøl om du har god grunn tel å gjøre det. Derfor syns æg at det e bra at du fortæl om plagan din. Kor bra at dæm e positiv tel at du ska få uføretrygd. Når kroppen din sei nei tel 100% jobb så ska du lytt tel kroppen din men det e bra at du likevel kan jobbe i 20% jobb og med det som du lika. Det e bedre enn ingenting.

  Kronisk betennelse høres ikkje godt ut og æg skjønna at dagan dine e variert når det gjeld smerta.

  Æg tror det skumleste e hvis den som e kronisk syk sætt sæg ned og synes synd på sæg sjøl for det hjælp ikkje nåkka for æg trur det handle om å gjøre det beste ut av situasjonen.

  Ha ein fin fredag.

  • Siri Elise: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempegode ord! Det å være positiv er for meg en selvfølge, for det er slik jeg er. Jeg ser ikke mørkt på de å bli 80% uføretrygdet siden jeg har en aktiv hverdag med mine gjøremål! Det hjelper ikke helsa mi at jeg setter meg ned og synes synd på meg selv, for det blir jeg ikke bedre av.

   Smertene i leddene mine er opp og ned. Noen dager tar det tid for å komme meg i gang, mens andre dager går det bedre.

   Ønsker deg en kjempefin mandag 🙂

 3. Godt å høre det det begynner å ordne seg angående en uføretrygd for deg. Jeg har spurt meg selv mange ganger hvor henter du humøret ditt fra. For jeg husker da jeg slet med ryggen før operasjonen var jeg i dårlig humør. Og jeg følte meg bundet på hender og føtter. Jeg beundrer stå-på-viljen din og at du ikke setter deg ned og synes synd på deg selv. Mange har noe å lære av deg. Jeg vet hva du har gått igjennom av operasjonen i leddene dine i mange år. Og jeg vet at du har forsøkt med godt humør.

  Du har så mye positivt i livet ditt som du holder på med. Og det tror jeg hjelper deg til å holde humøret oppe på deg.

  Stå på videre snuppa mi <3

  Ha en fin dag snuppa;))

  Stooor klem Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Endelig vår og bloggoppdatering;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for det venne, og tusen takk for kjempefine ord! Det er bare slik jeg er. Jeg velger å se positivt på det, for jeg har ikke noe negativt å si, og det å være negativ gjør ikke helsa mi bedre. Det som gjør helsa mi bedre er at jeg har en aktiv hverdag med det jeg holder på med 🙂 Ikke minst ha godt humør er min medisin 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag 🙂

   Stor klem tilbake

 4. Det var nydelige bilder søte deg Toril;=) Jeg har aldri vært i Ålesund før, men jeg har hørt at det er en nydelig by. Fargen på himmelen var nydelig.

  Jeg må få gratulerer deg med de fine resultatene på kattene dine, og jeg håper du legger ut bilder fra utstillingen.

  Det er veldig flott at nav er positive til uføretrygd for deg, og det er veldig flott at du får jobbe 20%. Du får glede deg over de 20 % med jobbing. Det er ikke alle som får jobbe med hobbyen sin slik du får, og regner jeg med gir en stor glede;=) Når kroppen sier stopp på grunn av kroniske betennelser er det veldig viktig å lytte til kroppens signaler.

  Jeg har kjent deg siden 2005, og hvor mange ganger har ikke du kommet med gips og krykker, men du har aldri klaget. Ikke en gang. Du er like positiv og blid. Jeg hadde ikke klart det.

  En fin dag ønskes deg søte Torilvennen;=)

  Stor og varm klem fra Catzy
  Catzy recently posted..En liten jule- og nyttårsoppdatering;=)My Profile

  • Catzy: Tusen takk for det vennen, og tusen takk for positive og gode ord fra deg! Nå fikk jeg ikke sett så mye av Ålesund siden jeg var opptatt fra tidlig morgen til kvelden. Det jeg så av Ålesund var kjempefint 🙂

   Jeg er kjempefornøyd med utstillingsresultatene på kattene 🙂

   Føler meg kjempeheldig som får lov til å jobbe med hobbyen min i 20% stilling ja! Det gir en stor glede i hverdagen 🙂 Ikke minst hobbyene mine som jeg holder på meg. Jeg ser ingen grunn til å sette meg ned å klage, og det gjør meg heller ikke frisk. Har valgt å se positivt på situasjonen min, beholde humøret og se på alt det jeg gleder meg over her i livet 🙂 Har så uendelig mye å glede meg over.

   Flere operasjoner vil det bli. Vet jeg må operere venstre skulder nå i løpet av 2013 eller i begynnelsen av 2014, for skulderen er betent den også.

   Ønsker deg en kjempefin mandag 🙂

   Stor klem tilbake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge