DAGENS GJESTEBLOGGER: MALLES MAGISKE VERDEN!

Når jeg kommer over gode og flotte blogginnlegg  som mine bloggvenner skriver på sine blogger, spør jeg dem om de ønsker å være gjesteblogger på bloggen min.
 
 
I dag skrev min bloggvenninne Malles Magiske verden et høyt dagsaktuelt blogginnlegg på bloggen sin!
 
 

Innlegget hun har skrevet kan dere se her: 

http://mallesmagiskeverden.blogg.no/1381923762_en_flott_og_sterk_jen.html

Innlegget til Malles Magiske verden er i aller høyeste grad dagsaktuelt, nemlig  den grove nettmobbingen Tanja Pettersen er blitt utsatt for på bloggen sin!

 
 
Malles Magiske verden skriver følgende som innledning i bloggen sin: “Tanja gikk inn på nettsiden ASK for å svare på spørsmål om anoreksia og nettmobbing. To temaer hun selv skriver om på bloggen sin. Nettsiden har vært omtalt på TV2 før pga av at så mange opplever trakasering, mobbing og hets der. Den skal også være koblet til flere selvmord i utlandet”.
 
 
Dere kan lese bloggen til Tanja Pettersen her: 

 
 

http://tanjapettersen.blogg.no/1381082299_er_det_mulig.html

 
 
Malles Magiske verden skriver at hun synes Tanja Pettersen er tøff som turte å stå fram om dette, og i tillegg anmelder mobbingen hun ble utsatt for, men hva skjer? Jo politiet henlegger anmeldelsen!
 
 
I blogginnlegget skriver Malles Magiske verden at vi alle sammen har ansvar for at mobbing ikke skal skje!
 
 
Det er jeg helt enig i! Vi har alle et ansvar for å få slutt på nettmobbingen som faktisk forekommer!  Voksne har et ansvar for å følge med på hva ungene holder på med på sosiale media! Det kan faktisk være din sønn eller datter som sitter gjemt bak et tastatur som anonym og bedriver mobbing, hets og sjikane mot uskyldige!
 
 
Jeg mener det er først og fremst foreldrene sitt ansvar for å lære ungene sine god nettskikk! Det er alt for lett å skyve ansvaret over på andre f.eks. å si at det er skolen sitt ansvar. Ja skolen bør også så absolutt være med på å danne grunnlaget for god nettoppførsel blant barn og ungdommer. Voksne folk på nettet også være gode forbilder og rollemodeller for barn og ungdommer når det gjelder å gå foran med et godt eksempel for hvordan man oppfører seg på sosiale media.
 
 
Er voksne gode rollemodeller og forbilder hvis voksne selv mobber og hetser andre på sosiale media? Svaret er soleklart nei! Det har forekommet, og det forekommer at godt voksne mennesker selv sitter gjemt bak et tastatur og regelrett bedriver mobbing på ulike nettsteder! Hvordan kan man da forvente at unger lærer god nettoppførsel når voksne en gang ikke greier det? Hvis barn og ungdommer ser at voksne folk kan sitte å skrive stygge kommentarer på nettet til andre, vil kanskje ungene tenke: “Når han/hun som er voksen kan skrive slike ting, kan vi også gjøre det samme!”  Ikke minst har vi voksne et stort ansvar hvis vi er vitne til at mobbing forekommer på nettet å si fra at dette aksepterer vi ikke! Som blogger siden 2007 har jeg sett og lest blogger hvor bloggeier faktisk har fått stygge kommentarer på bloggene sine at det går i retning av det jeg kaller mobbing. Det jeg ikke skjønner er når noen da kan skrive til den bloggeren: “Det er ingenting å bry seg om!” I mine øyne vil det si å fraskrive seg ansvar for at mobbing faktisk skjer!
 
 
Sist men ikke minst mener jeg at de som jobber ved de ulike nettstedene har et stort ansvar for å gjøre nettstedet mest mulig sikkert for sine brukere, nemlig å forhindre at mobbing skjer! På noen nettsteder har man en rapporteringsknapp, og ser man som leser eller bloggeier en kommentar som kan gå i retning av mobbing så klikker man på denne kanppen! De som jobber ved det nettstedet vil da gå inn for å sjekke om det er noe ved kommentaren som gir grunnlag for å blokkere vedkommende fra å kommentere på det nettstedet. På mange nettsteder blir den/de som mobber og trakasserer andre brukere blokkert fra å kommentere igjen ved det gjeldende nettstedet! Ved nettsteder hvor det finnes mange unge brukere burde så absolutt sikkerheten vært strengere for hva som er akseptabelt og ikke! Der mener jeg at det virkelig burde finnes en slik “rapporteringsknapp”!
 
 
Jeg var personlig vitne til at en bloggvenninne av meg regelrett mobbet og trakassert over en periode på et nettsted! Bloggvenninnen min ville vite hvem som stod bak mobbingen. Hun kontaktet nettstedet i håp om å få svar, men fikk så beskjed om at de som jobbet ved det nettstedet ikke kunne gjøre noe før hun hadde anmeldt mobbingen til politiet! Bloggvenninnen min gikk så til politiet, men politiet på sin side sa at det var nettstedet hvor mobbingen foregikk som ene og alene hadde plikt og ansvar hjelpe til med å stoppe mobbingen! Bloggvenninnen min gav seg ikke. Hun gikk så til sin advokat hvor hun la fram bevis på mobbingen, og advokaten tok kontakt med nettstedet hvor mobbingen hadde foregått. Hun vite hvem som stod bak mobbingen hun var blitt utsatt for! Jeg synes det er betenkelig og kritikkverdig når de som er ansatt på et nettsted regelrett fraskriver seg ansvaret med å si at brukerne må anmelde mobbing til politiet, og at politiet på sin side igjen sier at det er nettstedets eget ansvar å hjelpe brukerne sine. Tror ikke det hadde kostet det nettstedet mye å legge inn et program med en “rapporteringsknapp” som brukerne sine kunne bruke når det forekommer mobbing!
 
 
Det bør også komme en klar lovendring fra regjeringen når det gjelder konsekvenser for å mobbe, trakassere og sjikanere på sosiale media!
 
 
Jeg skjønner ikke logikken her. Mobbing er i utgangspunktet straffbart, men når man anmelder mobbing så henlegger politiet saken! Alle som blir mobbet blir jo oppfordret til å anmelde mobberne! Da bør jo i aller høyeste grad politiet ta slikt på alvor!

Jeg sier det samme som Malles Magiske verden: “Jeg aksepterer ikke nettmobbing!”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “DAGENS GJESTEBLOGGER: MALLES MAGISKE VERDEN!

  1. Så fantastisk bra skrevet vennen:) Så enig med deg…nettmobbing aksepteres ikke!! Men noen av de verste tilfellene er der voksne bloggere legger ut krenkende, spydige og regelrett mobbende innlegg, gjerne rettet mot 1 eller 2 spesifikke mennesker…hvor blogger da i tillegg stenger for kommentarer slik at man ikke får tatt igjen eller svart vedkommende tilbake….lavmåloppførsel bigtime! En ting er anonyme kommentarer, men når mobbingen skjer fra voksne menneskre som ikke har hemninger med å vise ansiktet sitt og nærmest virker stolt over oppførselen sin….da slutter min forståelse for hvordan enkelte nettsteder tillater slikt år etter år etter år…..
    Diva Andrea recently posted..Frem og tilbake er altfor langt!My Profile

    • Diva Andrea: Tusen takk for det! Takk for kjempebra innspill fra deg 🙂 Du har helt rett i det du skriver om voksne bloggere, og det er en feig måte å gjøre det på!

      Slike voksne bloggere som mobber er ikke et forbilde for de yngre bloggerne. Det verste er at de ikke skjønner det selv! Min forståelse slutter også der! Jeg skjønner heller ikke hvordan enkelte nettsteder kan tillate slikt år etter år etter år!

      Ønsker deg vennen en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Stor klem fra Toril

  2. Tusen takk for at du delte mitt innlegg og at du også kaster deg inn i kampen mot nettmobbing ( igjen får jeg vel si – du har jo alltid tatt tak når noen har blitt plaget)

    Jeg er enig i at det må klarere regler til, hva er grensen mellom satire, ironi, ytringsfrihet,trakassering,mobbing og hets..Det er viktig at det skrives om, prates om og at alle går i seg selv.

    Den som tier samtykker er det noe som heter.. og jeg vet at jeg ikke alltid har vært den som har blandet meg inn,fordi jeg ikke har hatt ork til å ta diskusjonen eller krangelen og det er feigt av meg. Tror det er flere som meg – og det er ikke for sent å forandre seg:)

    Ha en vakker kveld –

    Klem fra her til der:)

    • Anne Marie: Det skulle bare mangle at jeg ikke skulle dele det kjempeflotte innlegget ditt! Innlegget ditt var kjempebra skrevet, og jeg har så vondt av Tanja som ble utsatt for denne hetsen!

      Ja jeg kaster meg inn i kampen mot nettmobbing, og det har jeg alltid gjort! Det er ikke populært hos mobberne, men som jeg nevnte før en eller annen gang er mobberne de siste jeg vil ha på min venneliste!

      Du peker på noe viktig. Klare regler for grensen mellom satire, ironi, ytringsfrihet, trakassering, mobbing og hets er kjempeviktig!

      Skal man bruke satire og ironi bør man være sikker i saken. Satire og ironi skal ikke såre! Jeg synes ironi og satire er kjempemorsomt, og jeg ler godt av komikere som bruker denne formen. En forfatter som er kjempeflink å bruke ironi og satire er Torvald Sund. Han har skrevet bøkene om “Onkel Oscar spring naken heim til jul”.

      Derimot blir jeg flau over enkelte komikere som bruker satiren og ironien mot f.eks. kjendiser. Mange ganger blir det så flaut at jeg får en bismak i munnen, og jeg kaller ikke det underholdning når ironi og satire blir rettet mot personer.

      Med hånden på hjertet er jeg ikke flink til å bruke ironi eller satire i mine innlegg, og jeg tørr ikke gjøre det heller, nettopp pga at jeg er redd for å såre. Balansegangen for å såre noen med å bruke ironi og satire er så hårfin!

      Hvis jeg skriver en debatt på bloggen min som jeg brenner for, skriver jeg jo mine egne synspunkter og meninger om saken. Det er det en form for ytringsfrihet, men samtidig passer jeg meg for at jeg ikke støter enkeltgrupper, religioner, rase, lyte osv. Jeg hadde en debatt etter Stortingsvalget hvor jeg skrev min mening, og fikk inn en anonym kommentar som påstod at jeg mobbet i innlegget mitt! Det er ikke og har aldri vært mobbing å si seg uenig i et stortingsvalg, og det har man lov til. At vedkommende som skrev kommentaren følte at innlegget mitt var ment som mobbing sier faktisk mer om den personen som valgte å tolke innlegget mitt som mobbing! Dersom jeg hadde skrevet et innlegg som var gikk i ekstremistsik retning hadde jeg skjønt at lesere ville reagere!

      Så har man spørsmålet hva er mobbing. Mobbing står klart og tydelig definert hvis man googler ordet! Denne definisjonen er det jeg forholder meg til, og den definisjonen kan ikke bortforklares en gang samme hvor mye folk har forsøkt! Da jeg jobbet som lærer var det den definisjonen på mobbing vi forholdt oss til!

      Ønsker deg en kjempefin fredag 🙂

      Klem fra Toril

      Du har helt rett. Den som tier samtykker.

  3. Det var et bra innlegg av gjestebloggeren din;)) Nettmobbing skal vi ikke godta. Og det er på tide å stå opp for å bekjempe nettmobbing. Jeg så nyetsinnslaget med Tanja Pettersen. Og det bra at hun står fram. For ei tøff og flott jente.

    Som mamma til tenåringer snakker både jeg og mannen min mye om hvordan ungene våre skal oppføre seg på nettet. Vi kan ikke få sagt det nok. Hvis ungene leser et innlegg på en blogg, facebook eller på andre nettsteder som de ikke liker så gå bort fra siden som de ikke liker. De får ikke lov til å sitte og skrive stygge kommentarer på nettet til andre.

    Skolen som de to yngste jentene går på har en klar plattform når det gjelder nettoppførsel. De blir innprentet på god nettetikk og nettoppførsel gjennom norskfaget.

    Det vi som foreldre sitt ansvar å snakke med ungene våre for å bekjempe nettmobbing. Vi sjekker jevnlig facebookpriflen og nettsider som vi vet ungene våre er på for å følge med på hvordan det går. Og vi har også andre viktige regler. Det er å aldri oppgi adressen eller mobilnumrene sine til noen som de ikke kjenner. Vi har satt innstillingene på facebookprofilene til ungene på at personlige opplysninger ikke skal vises for noen som helst.

    Vår eldste datter blogger. Hun blogger på blogspot. Vi har klare regler for henne når hun blogger. Hun får ikke lov til å legge ut bilder av huset vårt eller hus i nabolaget. Kanskje vil ikke naboene våre at huset deres skal vises på nettet. Det er så mange med uærlige hensikter på nettet. Hvis hun skal legge inn bilder av venner på bloggen sin har vi innprentet henne om å spørre vennene sine før hun legger ut bilder av dem. Bloggen til storejenta er helt anonym. Hun har et nicknavn som er langt fra sitt eget navn. Den anonymiteten skal hun få lov til å ha uten at andre på død og liv skal finne ut hvem hun er. Når jeg kommenterer på bloggen hennes legger jeg aldri igjen linken til min egen blogg hos henne. Og jeg kommenterer aldri med mitt nicknavn. Foreløpig går bloggingen hennes bra. Og hun har flere gode bloggvenner som hun har kontakt med. Grunnen til at vi innprenter henne om at hun skal være anonym på blogg er på grunn av mine opplevelser som blogger hvor bloggere prøvde alt de kunne for å få meg til å fortelle navnet mitt, gi dem adressen min og mobilnummeret mitt. Da jeg nektet å gi dem mine personlige opplysninger som navnet mitt, adressen min og telefonnummeret mitt haglet beksyldningene om at jeg var falsk. Det skal datteren min få slippe å høre. Hvis hun opplever å få ubehagelige kommentarer på bloggen sin skal hun komme til oss slik at vi kan hjelpe henne. Heldivis har hun vært skånet for det.

    Jeg lurer på hvor foreldrene til nettmobberne er jeg da. Hadde det vært våre unger som mobbet andre hadde datamaskinene deres blitt inndratt på flekken.

    Nettmobbing er bare lavmål i mine øyne. Det finnes ingen unnskylding for når det skjer mobbing. Og det gjelder både unger som voksne!

    Du nevner voksne nettmobbere. Det er så flaut som det går an å bli.

    Jeg tror som deg at nettsteder hvor en blogger har mye å si om det foregår mobbing. Da sørstejenta ville begynne å blogge ville hun ikke blogge på blogg.no. Hun sa selv at det var mye mobbing på den bloggplattformen. Og hun valgte selv blogspot. Det er lett å skåne seg på blogspot. Jeg husker da en viss person holdt på som verst var det godt å kunne lukke bloggen sin for bare inviterte lesere en periode til det roet seg. Innstillingene for kommentarer på blogspot gjør det også noen ganger vanskeligere å skrive stygge kommentarer som anonym. Hvis jeg ikke vil ha anonyme kommentarer på bloggen min kan jeg stille kommentarinnstillingene på at anonyme ikke får kommentere. Jeg kan velge en kommentarinnstilling at de som kommenterer på bloggen min må legge igjen nicknavn og bloggadresse for å få kommentere på bloggen min. Sånne innstillinger gjør det sikkert og trygt.

    Jeg synes blogginnlegget til bloggvenninnen din var bra. Og jeg vil også stå opp for å bekjempe mobbing på blogg!

    Ha en fin kveld videre snuppa mi;))

    Stooor klem fra Ofmariel
    Ofmariel recently posted..Endelig vår og bloggoppdatering;))My Profile

    • Ofmariel: Tusen takk for kjempebra innspill fra deg også vennen! Jeg også synes innlegget til Malles Magiske Verden var kjempebra skrevet, og jeg ville dele det nettopp pga det fæle Tanja hadde opplevd på bloggen sin!

      Jeg kan bare ikke fatte og begripe hvorfor folk må sitte å skrive slike kjempefæle og kjempegrusomme hatkommentarer på andres blogger! Det er over min fatteevne, og det var jo regelrett hatkommentarer hun mottok på bloggen sin!

      Synes det er kjempeflott at dere som foreldre engasjerer dere, og at ungene deres vet at det blir konsekvenser for dem hvis de ikke oppfører seg på nettet.

      Jeg skjønner datteren din kjempegodt når det gjelder valgt av bloggsted, og det er kjempebra å høre at dere forteller henne klart og tydelig at hun skal være anonym på bloggen sin. Ingen, og da mener jeg ingen har krav å vite hvem den som blogger er! Jeg respekterer fult og helt de bloggerne som vil være anonyme, og det skal de få lov til. Det finnes enkelte utskudd av bloggere som blogger som anonym. Da tenker jeg spesielt på bloggere som sletter og åpner nye blogger før vi andre rekker å snu oss. Når de kommer tilbake med en ny blogg vil de være anonyme, og det er greit, men de avslører seg fort hvem de er når de skriver om de samme hendelsene gang på gang, og legger ut de samme bildene som de har lagt ut på mange andre blogger de har hatt. Noen avslører seg selv og skriver om hendelser i familien sin som fort kan gjenkjennes for familiemedlemmer. Hvis man virkelig vil kan man være 100% anonym på bloggen sin, men da må det være gjennomført fra A – Å.

      Jeg har også valgmuligheter på bloggen min for å skåne meg. Heldigvis har jeg bare dere faste bloggvenner som kommenterer til meg, og jeg har sluppet unna med stygge kommentarer på bloggen min 🙂 Jeg kan blokkere ip-nummer, jeg kan velge om jeg ønsker at de som kommenterer til meg må legge igjen mailadresse for å få kommentere her på bloggen. Det synes jeg også er trygt. Siden dette er min private blogg på mitt eget hjemmesidedommene som jeg eier selv må jeg selv passe på at jeg holder meg til Norske Lover når jeg skriver.

      Kjempebra å høre at du også er med i kampen for å bekjempe nettmobbing!

      Ønsker deg en kjempefin fredag 🙂

      Stor klem fra Toril

  4. Flott innlegg til ettertanke som Malle har skrevet på bloggen sin 🙂 Jeg synes så inderlig synd på Tanja, og jeg er sjokkert over det leserne hennes har fått seg til å skrive av stygge kommentarer. Når politiet henlegger anmeldelsen hennes blir jeg sjokkert. Politiet må sette inn ressurser for å få stoppe nettmobbere. Kommentarene på bloggen hennes er krenkene, og jeg har aldri sett maken på fæle kommentarer noen gang! Jeg støtter Tanja jeg også, og mobbing på sosiale media tar jeg avstand fra. Nå håper jeg Tanja og familien hennes finner ut hvem som står bak mobbingen, for nettmobbere må stoppes en gang for alle.

    Det slår aldri feil at de som mobber og hetser andre bloggere skjuler seg bak anonym, og det har vi sett mange eksempler på. Du hadde jo et eksempel på bloggen din for en stund siden hvor en anonym gulpet ut av seg en usaklig kommentar. Selv om det ikke er direkte mobbing er det et eksempel på at den som skrev den anonyme kommentaren er for feig til å stå fram med navn eller nick.

    Ingen kan nekte for at det er foreldrenes ansvar å følge med på hva våre unger gjør på nettet. Det gjør vi også, og vi har mange samtaler med jentene våre om hvordan de skal oppføre seg på internett. Jeg hører mange foreldre som mener at det er skolen sitt ansvar å lære elevene skikk og bruk på internett, og jeg blir sint når foreldre fraskriver seg ansvaret. Jentene våre er på facebook på chat med vennene sine. De sier at ingen av vennene på facebook blir mobbet.

    Akk ja. Voksne som mobber er ikke gode forbilder for ungene på ineternett 🙁 Jentene vår har sett voksne som skriver stygge kommentarer til hverandre, og de lurer på disse voksne ikke har noe liv utenom dataen. De fikk lese bloggen til bloggvenninnen din som ble så stygt behandlet, og de rister på hodet når de hørte at dette var voksne bloggere som kunne vært foreldrene deres.

    Mobbing er ikke tilgivelig uansett hvem som opplever det. En ting er at unger mobber. Det kan jeg på en måte forstå, men når voksne synker så dypt og mobber andre er det slutt på min forståelse. Jeg er overbevist om at voksne som mobber sliter psyksik, og det er et rop om hjelp.

    Temaet mobbing kan ikke snakkes for lite om, og skal vi få slutt på mobbing må vi alle sammen stå opp for å si fra at vi ikke aksepterer mobbing.

    Du må ha en fin fredag 🙂

    Godklem fra Irene

    • Irene: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg også! Jeg tror de fleste som fikk med seg nyhetene om den stygge hetsen og mobbingen Tanja ble utsatt for ble dypt rystet! Slike grusomme hatkommentarer som de hadde skrevet burde politiet satt inn ressurser for å finne ut av hvem som skrev, og ikke bare henlegge saken! Skam til politiet!

      Du har helt rett at de som mobber skjuler seg bak å være anonym. Feige anonyme! Nei den anonyme kommentaren jeg mottok under innlegget mitt hvor jeg skrev om stortingsvalget var over hodet ikke mobbing.

      Kjempebra å høre at dere som foreldre også tar ansvar når det gjelder hvordan dere ønsker at ungene deres skal oppføre seg seg på nettet. Det viktigste er engasjerte og tydelige foreldre som snakker med ungene om problemet med nettmobbing. I forbindelse for å forhindre nettmobbing synes jeg at det er viktig å snakke om respekt og forståelse for andre mennesker, og respekt for andres meninger.

      Ønsker deg en kjempefin fredag 🙂

      Klem fra Toril

  5. Jeg synes det er veldig bra at du valgte henne som gjesteblogger denne gangen, og det var et veldig bra innlegg hun hadde skreve.

    Stakkars jente sier jeg;=( Det er veldig trist at noen må synke så inderlig dypt å mobbe andre bloggere, og det er veldig feigt gjort å skjule seg som anonym som de gjør. Jeg blir rasende at jeg ser rødt hver gang jeg leser om noen blir mobbet.

    Alle sammen har ansvar å si fra hvis vi ser noen blir mobbet. De som blir mobbet skal IKKE få lov til å tape. Jeg reagerte veldig på at Tanja sin sak ble henlagt av politiet. Det er for meg ubegripelig at politiet helegger en slik alvorlig sak, og jeg stiller meg et stort spørsmålstegn politiets behandling av den saken. Politiet må ta mobbesaker på nett alvorlig, og i Tanjas tilfelle var det ren mobbing og grov hets.

    Vi har strenge regler for nettbruk hjemme hos oss. Alle våre 3 barn er på facebook, og mannen min har satt innstillingene om adresse, mobilnummer og mailadresse at de ikke skal vises til noen, hverken for facebookvennene sine eller utenforstående som søker opp profilene deres. Vår eldste datter er 18 år, og hun bestemmer selv hva hun vil gjøre på facebook. Heldigvis er hun veldig forsiktig med alt hun legger ut på sin facebook.

    Begge døtrene våre blogger. Vår yngste datter har en typsik tenåringsblogg hvor hun legger ut bilder av klær og sminke, mens vår eldste datter har en ren fotoblogg hvor hun legger ut naturbilder som hun tar. Når de blogger får de ALDRI under noen omstendigheter lov til å fortelle sine bloggvenner hva de heter. Begge jentene forteller at det har hendt at noen av bloggvennene deres har spurt om navnet deres, men de har ALDRI fortalt det til en sjel. Jeg har fortalt dem om min dårlige erfaring med voksne bloggere som prøvde de kunne å finne ut navnet mitt og hvor jeg bodde. De spurte bloggvennene mine som jeg kjenner personlig om hva jeg het. Munnen til bloggvennene som jeg kjente personlig før jeg begynte å blogge hadde munnen lukket med syv segl. Ikke nok med det. De sendte meg hyggelige mailer hvor de skrev at jeg kunne stole fult og helt på dem. Jeg svarte dem at jeg ville ikke oppgi navnet eller bosted til mennesker jeg ikke kjenner. Noen av dem respekterte ikke svaret mitt, og et par av dem begynte å anklage meg for å være en falsk blogger. Jeg fikk beskyldninger rettet mot meg om at jeg hadde stjålet bilder som jeg har på bloggen min av mine egne katter.

    Noen voksne blogger er ikke stort bedre de heller, dessverre;=( Det skremmer meg, for voksne bloggere BØR og SKAL gå foran med et godt eksempel. Jeg er sikker på at de yngste bloggerne også leser bloggene til de voksne bloggerne, og det siste de trenger å se er voksne bloggere som ikke eier nettvett og som ikke kan oppføre seg.

    Skolen kan gjøre noe for å lære barna nettvett i skolesammenheng, men det er vi som foreldre som har HOVEDANSVARET for barna våre, og det vår oppgave å følge med barna våre og hva de holder på med på nettet. Vi har også strenge regler. Hvis barna våre finner på noe tull på nettet blir pcen konfiskert på flekken.

    Jeg har bevisst valgt å støtte den som jeg ser blir mobbet på nettet, og jeg godtar IKKE mobbing på nettet. I debatten om nettmobbing stiller jeg meg bak gjestebloggeren din og deg. Jeg synes det er veldig bra at bloggere setter nettmobbing på dagsorden på sine blogger.

    Ha en fin kveld søte deg Toril;=)

    Varm og stor klem fra Catzy
    Catzy recently posted..En liten jule- og nyttårsoppdatering;=)My Profile

    • Catzy: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempeflott innspill fra deg også vennen 🙂 Blogginnlegget som Malles Magiske Verden hadde skrevet var så dagsaktuelt, og viktig å sette på dagsorden. Det er kjempeviktig å stå sammen i kampen for å bekjempe nettmobbing. Jeg tror også det handler om å tørre å si fra når man ser det foregår nettmobbing, og ikke bare å sitte og se på. Anne Marie skrev i sin kommentar at det er noe som heter: “Den som tier samtykker”, og det er så sant så sant. Det jeg blir oppgitt av er når jeg selv har sett en f.eks. en blogger som regelrett har blitt mobbet, er når lesere kan skrive: “Det er ikke noe å bry seg om!”. Jeg mener det er så feigt å skrive at man heller burde latt være å skrive noe i det hele tatt! Selvfølgelig skal man bry seg om når man leser at noen blir mobbet, og det er ikke bare å be den som blir mobbet og hetset om å ikke bry seg om det! Det er i mine øyne akkurat det samme om at den som tier samtykker.

      Kjempebra å høre deg også fortelle hva dere som foreldre krever av ungene deres når de er på nettet når det gjelder god nettoppførsel!

      Du også nevner det med anonymitet når døtrene dine blogger. Noen bloggvenner får man tettere kontakt med enn andre, og jeg skjønner at noen vil spørre om hva man heter og hvor man bor. Det er bedre å være mistenksom en gang for mye mener nå jeg. Særlig for jenter synes jeg det er viktig å være kjempeforsiktig med å utlevere navnet sitt, adresse og telefonnummer til noen man ikke kjenner på nettet! Du vet aldri hvem som sitter gjemt bak tastaturet, og jeg har lest at det har vært folk med uærlige hensikter.

      Jeg er så enig med deg. Politiet må ta mobbesaker på nett alvorlig. Mobbing er straffbart, og da jeg jobbet som lærer kunne faktisk vi miste jobbene våre hvis vi overså mobbing, eller ikke grep inn. Så strengt skulle det ha vært ellers i samfunnet også, og spesielt på noen nettsteder det foregår debatter av ulike slag.

      Ønsker deg en kjempefin fredag 🙂

      Stor klem fra Toril

  6. Æg e dypt rysta over ka Tanja har opplevd av mobbing på bloggen sin. Stakkars jenta. Æg skjønna ikkje ka det e med sånne folk som må skriv sånne ufyselige kommentara på bloggan tel andre og dæm må ha et stort behov førr å tråkke andre ned i møkka. Dæm kan ikkje ha det godt med sæg sjøl. Æg avskyr mobbing og æg blir førbanna når æg seg at bloggera blir mobba. Full støtte fra mæg tel ho Tanja<3

    Æg meine det e først og fremst foreldran sitt ansvar førr å lær ungan kossn dæm ska oppfør sæg på nette. Ungan må heile tida få innprenta kossn dæm ska oppfør sæg på nette.

    Æg syns det virka sånn at det e meir mobbing på visse bloggsteda og da tænke æg på blogg.no. Så langt telbake som æg kan husk at æg har læst blogga på blogg.no har det foregått mobbing der og det gjør det enda også. Det gjør at blogg.no bli ein uttrygg plass å blogge på. Æg kunne aldri tænke mæg å ha blogg på blogg.no. Koffor grip ikkje blogg.no inn når dæm veit det e bloggera som bli mobba? Det skjønna æg bærre ikkje. I skolen e det lærerans ansvar å grip inn når det foregår mobbing. Lærera kan bli anmeldt hvis dæm ikkje grip inn i mobbesaka. Sånn burde det ha vør på blogg.no også. Det e ledelsen sitt ansvar å grip inn når bloggera bli mobba og dæm burde stenge mobbera ut førr godt fra nettstede.

    Nåkka anna du sætt fingern på e voksne som mobbe på nette. Æg får bismak i munnen når æg tenke på det førr æg har sjøl sett voksne mobbera på førr eksempel blogg. Det finnes ingen unnskyldning samme kæm som mobbe men når voksne mobbe e det så tragisk som det går an å bli. Æg tenke på yngre bloggera som læs bloggan tel dæm som mobbe. Usj. Tanken på voksne mobbera gjør mæg kvalm.

    All ære tel gjestebloggern du har valgt ut som går i spissen førr å stå opp førr å få slutt på nettmobbing. Det støtta æg.

    Håpa du får en fin dag videre:))))

    • Siri Elise: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg også 🙂 Jeg er så enig med Malles Magiske Verden at det er kjempeviktig å stå opp for å stoppe nettmobbing, for dessverre er det alt for mange som opplever å bli stygt mobbet, trakassert og hetset på ulike nettsteder! Vi må kjempe sammen!

      Det Tanja opplevde av hets og sjikane på bloggen sin var jo kjempegrusomt og forferdelig, og jeg jeg skjønner ikke hvorfor folk kan være så ondskapsfulle å skrive slike hatkommentarer!

      Leste på TV2.no nå at politiet likevel ville utlevere ip-adressene til de som grovt hadde sjikanert og hetset Tanja, og jeg håper de blir tatt slik at de kan få sin straff for det! Håper straffen blir en straff som svir for dem!

      Jeg har selv jobbet som lærer i skolen, og der hadde vi lærere plikt til å melde fra til rektor dersom det foregikk mobbing av elever. Hvis vi ikke gjorde det kunne vi faktisk miste jobbene våre. Så strengt burde det være på nettstedene også, at hvis mobbing skjer og de ansatte på det nettstedet ikke tar mobbing på alvor kan de risikere å miste jobbene sine.

      Huff og huff! Ja voksne som mobber på nettet er ingen forbilder for ungdommer på nettet, og da finnes det ingen unnskyldning for oppførselen. Ikke misforstå meg, for finnes heller ingen unnskyldning når unger mobber andre på sosiale media, men man kan lettere kanskje forklare hvorfor.

      Ønsker deg en kjempefin fredag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge