HVA ER DET SOM ER SÅ PROVOSERENDE MED Å BRUKE ET KORS SOM SMYKKE?

Nå synes jeg det begynner å gå litt for langt når programledere på TV nektes å bruke et korssmykke!
 
 

Bildet er lånt fra: http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/stoppet-programlederkors-etter-seerklager-4150160.html

 
 

Her kan dere selv lese saken:  

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/stoppet-programlederkors-etter-seerklager-4150160.html
 
 
Hva har det å si om en programleder på TV bruker korssmykket sitt? Hva slags smykke en programleder har på seg har jeg aldri tenkt over! Hvilke personer er det som klager over at en programleder på TV bruker et kors? 
 
 
Nyhetsartikkelen sier ikke noe om hvem som har klaget inn bruken av korssmykke til Siv Kristin Sællmann, men ut fra artikkelen er det tydeligvis seere som har klaget! Greit nok at NRK-ansatte skal være mest mulig nøytral når de er på skjermen, men et lite korssmykke må de da få kunne bruke! Det korssmykket som Siv Kristin Sællmann har på seg på bildet er jo over hodet ikke ruvende eller forstyrrende i det hele tatt! Jeg kunne ha skjønt klagen fra seere om smykket til Siv Kristin Sællmann var stort og forstyrrende, men dette smykket var slett ikke stort og forstyrrende på noen måte! Jeg synes ærlig talt at det begynner å gå for langt at folk skal bli støtt pga et lite korssmykke! 
 
 
Ja vi har ytringsfrihet her i Norge, og folk må få mene hva de vil om bruken av et korssmykke, det være seg på programledere eller på andre folk. 
 
 
Jeg ser mange som bruker korssmykke uten å mene noe som helst med det. Kanskje betyr smykket mye for dem rent personlig, for kanskje har de arvet smykket fra noen som står eller har stått dem nær. Bruken av et korssmykke for dem handler ikke om å forkynne sin tro, men å ha på seg et smykke som de er glade i og setter pris på!
 
 
En del kristen som bekjenner seg til til den kristne tro bruker korssmykket som et symbol, og for dem er også bruken av korssmykket  av en personlig art! 
 
 
Selv har jeg et korssmykke i gull. Dette smykket fikk jeg til min konfirmasjon av min mormor, og smykket betyr kjempemasse for meg den dag i dag siden jeg fikk det fra min mormor som betydde kjempemasse for meg <3 
 
 
Man må da få lov til å ha på seg de smykkene man vil enten om det er i form av et hjerte eller et kors uten at folk skal bli provosert over det uansett om man er programleder på TV eller ikke. Det sier mer om de som blir provoserte enn de som bruker korssmykket, og jeg mener at de som klager over bruken av et korssmykke viser mangel på respekt for andre! 
 
 
Det blir fullstendig feil å nekte bruk av et korssmykke når man godtar hijab i mange ulike sammenhenger! Jeg skjønner bare ikke hva som er så provoserende med å bruke et lite korssmykke?
 
 
Hva med det Norske flagget vårt da? Flagget vårt har jo også kors som et symbol for at vi er et kristen land selv om vi har religionsfrihet her i landet. 
 
 
Dere som blir provoserte over at folk bruker et korssmykke bør begynne å tenke dere om før dere klager! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “HVA ER DET SOM ER SÅ PROVOSERENDE MED Å BRUKE ET KORS SOM SMYKKE?

  1. Send de til hel…… hjem igjen. Nå er jeg lei disse jallamenneskene som skal bestemme alt her i Norge. En j** tulling har nå drept tre stykken på bussen, og skal det ikke være trygt å kjøre buss heller nå da?

    Hvor er Siv og gjengen? Feige rotter alle sammen. Nok er Nok.
    Nina recently posted..Drittkommentarer fra hel…..!My Profile

  2. Denne saken irriterte meg stort.. En ting er hijab til uniformer – noe HELT annet er et smykke formet som et kors. Mange kristne bruker ikke kors fordi “moten” har tatt meningen vekk fra korset. Andre kristne mener det er feil å bruke kors fordi det ikke er sikkert Jesus ble korsfestet på et kors slik det er utformet. OM det er religiøst betinget skal man da nekte en arabisk nyhetsoppleser å bruke hijab?.. Vi er et fritt land og det bør gjenspeiles i det sivile også på nrk.

  3. Jeg så dette jeg også, og det irriterte meg så inni granskauen. Hadde korset hennes vært stor og forstyrrende skulle jeg forstått at nrk ba henne da det av, men ikke et lite smykke som seere flest ikke legger merke til. Når jeg ser på noen på TV er det klærne som jeg legger merke til. Noen dager siden hadde hun ene værdama på TV2 på seg en kjlole, og fargen var ikke fin til henne sammen med fargen på værkartet.

    Det er temmelig idiotisk at seere blir provoserte over at programledere har på seg et lite kors. Anna Marie Dahl skriver det bra over her at vi er et fritt land, og det skal også gjenspeiles i nrk.

    Ha en fin dag 🙂

    Godklem fra Irene

  4. En ting er stort kors og tydelig tegn på religion osv. Men et lite smykke, som tilfeldigvis er formet som et kors, – som er sinnsykt fint også… Behøver ikke si hu har det på grunn av religionen sin… Kors smykker har mistet sin såpass religiøse plass, fordi det rett og slett er MOTE og privat stil.

    Som sagt, store religiøse ting er greit å roe seg ned på og holde nøytralt.. Men små smykker som dette burde da ikke ha noe problem – jeg ser ikke på det lille smykket som noe religiøs… Men hadde en nyhets anker gått med hijab så blir det feil for min del. Norge er Norge,,, vell hvertfall enn så lenge.

  5. gud bevare meg vel alle vet jo hvem som har ringt inn til nrk og klaget!!!
    og hvis alle programledere skal være NØYTRALE hvorfor begynner de ikke med kleskode, alle skal ha dress på når de er på jobb!
    det blir som i danmark for en jul eller to juler siden, i en boligkompleks har de alltid hatt juletræ ute i desember, dette fikk muslimer ordnet slik at dette skulle bli slutt på for de feiret ikke jul! men det gjorde jo resten av beborene og dermed ble “krig” og det stakkars juletræet tapte og det værste av det hele er att disse muslimene fikk ordnet alle utgiftene sine gjennom boligkomplekset til ohg feire deres høytid!!!!
    helt enig med svarene øverst!
    jeg er ikke rasist men når det blir slik som nå så ser jeg rødt!
    deilignorsknaturvihar.blogg.no recently posted..KOKELV – FINNMARK .My Profile

  6. Det er det dummeste jeg har lest. Folk må få lov til å gå med de smykkene de selv vil uten at folk skal klage. Vi godtar at folk går i hjiab. Og da må vi godta at noen bruker kors. At nrk nekter ansatte å bruke kors er bak mål og det er et forsøk på å begrense ytringsfriheten. Og det var det siste jeg trodde om nrk.

    Er det sånn at vi skal være så redd for å vise frem et kors som er et kristent symbol når vi snakker så mye om å respektere andres religioner. Og da får vi begynne å akseptere vår egen religion som er kristendommen. Jeg har hørt om arbeidsplasser hvor de nekter ansatte å gå med kors. Og det er helt på jordet. Skal det være religonsfrihet skal det gjelde for alle religioner.

    Du må ha en fin dag snuppa;))

    Stooor klem fra Ofmariel
    Ofmariel recently posted..Endelig vår og bloggoppdatering;))My Profile

  7. Bra skrevet. Hærregud ka e problemet for tvseeran at en programleder bruke kors? Korr mange ganga har vi ikke sett religiøse klesplagg som hijab i forskjellige debattbrogramma? Æg kjenne at æg bli så sint at æg koke. Æg e ikkje kristen og æg e utmeldt fra statskirka men æg tåle å se at folk har på sæg et kors.

    Du må ha ein fin ettermiddag;)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge