OPPDATERING OG JANUARBILDER :)

Kjempenydelig januarsol 04.01.2014 🙂

Morgenhimmelen 06.01.2014 var kjempenydelig, og jeg mĂ„tte bare ta bilde av den 🙂

MĂ„tte ta bilde av den kjempefine januarsolen fra gĂ„turen min 08.01.2014 🙂

Kjempefin januarsol over Trondheim og Tilfredset KirkegĂ„rd 🙂

19.01.2014 tok mannen min med nevĂžene sine pĂ„ skĂžytebanen like i nĂŠrheten der vi bor, og der storkoste de seg, og de spilte hockey 🙂

Mannen min og nevĂžene hans koste seg kjempemasse nĂ„r de spilte ishockey pĂ„ skĂžytebanen 🙂

Flystripe fra et fly pÄ vei fra VÊrnes.

Et bilde jeg tok pĂ„ gĂ„turen min 20.01.2014 🙂

Missy (katten til et vennepar av oss) slapper av i godstolen 🙂

 Tenk at vi allerede er inne i den nest siste uken av januar 2014! Hvor har de fÞrste ukene blitt av? Vi begynte det nye Äret med like grÞnn vinter som fÞr jul og i julen, men sÄ fikk vi litt snÞ. Det ble straks lysere ute. Ellers har det blÄst mye sur vind hos oss, og vi har hatt en kort kuldeperiode med under minus 10 grader. Solen har kommet hÞyere pÄ himmelen, og det er kjempegodt. NÄ blir det mÞrkt ute etter kl.16.00, men fÞr jul var det mÞrkt ute fÞr kl.16.00.

Vi har begynt pĂ„ vĂ„rsemesteret i det koret hvor mannen min og jeg synger (Heimklang). Frem til mars er koret vĂ„rt  basiskor for et prosjektkor som bestĂ„r av ca. 200 sangere. Vi er 4 basiskor (et kor fra Steinkjer, TrĂžnderkor, Horg Blandakor og vi i Heimklang) som er med pĂ„ prosjektet og i tillegg ca. 80 enkeltsangere uten om oss i basiskorene. Vi begynte med en ĂžvinglĂžrdag i november. 11.01 – 12.01.2014 hadde vi vĂ„r fĂžrste Ăžvingshelg her i Trondheim, og fĂžrste helgen i mars skal vi ha Ăžvingshelg i Steinkjer. 14.03, 15.03 og 16.03.2014 er det den store konserthelgen hvor vi skal fremfĂžre verket Magnificat av John Rutter. FĂžrste konsert er 14.03.2014 i Steinkjer Kirke, neste konsert i Olavshallen 15.03.2014 og siste konsertdag er i Horg Kirke 16.03.2014!

FĂžrste sats i verket Magnificat av John Rutter.

Vi skal fremfĂžre verket sammen deler av Trondheims Solistene, og det blir “once in a lifetime-opplevelse” Ă„ fĂ„ synge sammen Trondheimssolistene  🙂 Det blir ogsĂ„ kjempegĂžy Ă„ fĂ„ synge i et kor med ca. 200 korsangere 🙂

Ellers gÄr hverdagene til Ä Þve pÄ flÞyta, for jeg har ukentlige spillejobber pÄ tverrflÞyta i begravelser, hyggetreff og gudstjenester. Jeg Þver i 4-5 timer hver dag. NÄr jeg skal ha meg en god pause gÄr jeg meg en tur for Ä koble av. Kordirigentjobb mÄ jeg vente med Ä sÞke til hÞsten, for i lÞpet av vÄren 2014 skal jeg opereres i min venstre skulder. Jeg har betennelse i kragebeinsfestet, og det er vondt. SÊrlig pÄ natten er smertene verst, for jeg finner ikke en god liggestilling. NÄ som det har vÊrt sÄ sur og kald vind har jeg hatt mer smerter, og jeg har vÊrt mer stiv i leddene mine. Jeg mÄ passe pÄ Ä holde meg varm og tÞrr, og jeg passer pÄ at jeg ikke fryser.

Derfor er jeg kjempeglad fordi brevet jeg fikk fra NAV fĂžr jul hvor NAV-legen, min saksbehandler pĂ„ NAV og fastlegen min er positive til at jeg skal fĂ„ innvilget 80% ufĂžretrygd. Jeg fikk en kjempefin attest fra Norges Korforbund SĂžr-TrĂžndelag hvor jeg hadde min arbeidsavklaring at jeg hadde gjort en kjempefin og god jobb 🙂 I tillegg stod det i brevet fra NAV at de oppfattet meg som positiv person, en ressurssterk person, arbeidsvillig person og en Ă„pen og sosial person. NAV sin konklusjon var at min betennelsesreumatisme blir ikke bedre, og at betennelsene vil komme tilbake i en av leddene mine, noe som igjen vil fĂžre til nye operasjoner. Min saksbehandler pĂ„ NAV sa pĂ„ telefonen at nĂ„r fastlege, nav-legen og saksbehandleren stilte seg positive til at jeg skulle fĂ„ innvilget 80% ufĂžretrygd, sĂ„ kommer vil jeg fĂ„ innvilget det. Endelig svar fĂ„r jeg i lĂžpet av vĂ„ren.

Jeg er kjempeglad for at jeg valgte Ä takke ja til Ä ha arbeidsavklaring, for det styrker en ufÞresÞknad. Har to venninner som nÄ har fÄtt tilbud om arbeidsavklaring gjennom NAV, men en av dem er ikke motivert. Hun ene har fÄtt konstantert fibromyalgi, og hun andre har ogsÄ reumatisme. Til begge to venninnene mine sier jeg at de mÄ ikke finne pÄ Ä takke nei til arbeidsavklaringstilbud!

Jeg fĂ„r ofte kommentarer fra folk jeg kjenner som sier: “Åh stakkars deg som mĂ„ bli ufĂžretrygdet, og som sliter med reumatisme!” Selv synes jeg ikke synd pĂ„ meg. Blir jeg friskere av det? Nei det blir jeg ikke, selv om jeg har mine dĂ„rlige dager med smerter i leddene mine. Likevel velger jeg Ă„ se det positive i at jeg blir ufĂžretrygdet, og jeg kommer til Ă„ gjĂžre det beste ut av situasjonen. Da fĂ„r jeg god tid til Ă„ Ăžve pĂ„ flĂžyta, og jeg har jo fremdeles 20% hvor jeg kan jobbe med det jeg brenner for, nemlig spillejobber pĂ„ tverrflĂžyta og kordirigentjobb nĂ„r operasjonen og opptreningen av skulderen er unnagjort! Jeg skjĂžnner at de sier dettte for at de vil vise omtanke, og det setter jeg kjempestor pris pĂ„ <3

Det jeg reagerer pĂ„ er uttalelser fra uvitende folk som sier at de som er ufĂžretrygdede er late, og ikke gidder Ă„ jobbe. Noen har jeg hĂžrt kommer med uttalelser som: “De som er 100% ufĂžretrygdede har greid Ă„ jobbe noen fĂ„ timer en dag i uka”. De som sier sĂ„nt vet faktisk ikke hva det vil si Ă„ ha en kronisk sykdom. Har man en kronisk sykdom som f.eks. reumatisme, er dagene opp og ned nĂ„r det gjelder smerter. I mitt tilfelle trenger jeg tid om morgenen til Ă„ fĂ„ kroppen til Ă„ fungere. NĂ„r det er kaldt og rĂ„tt ute mĂ„ jeg ta en varm og god dusj for Ă„ mykne opp i leddene mine. Jeg har avstivet begge hĂ„ndledd, og det medfĂžrer at nĂ„r det er kaldt og rĂ„tt ute har jeg problemer med Ă„ bevege pĂ„ hendene mine. PĂ„ dager hvor det er rĂ„tt og kaldt har jeg store smerter at jeg mĂ„ bare ta det med ro, og jeg trenger god tid nĂ„r jeg skal gjĂžre noe. 

De samme personene som ytrer seg negativt om de som er ufĂžretrygdet sier ogsĂ„ gjerne: “Ja men arbeidsplassen skal jo tilrettelegge for en arbeidsgiver”. SĂ„ enkelt er det ikke! NĂ„r man kommer til en konferanse til en arbeidsgiver vil gjerne arbeidsgiveren at du skal vĂŠre ĂŠrlig. Da vil man ogsĂ„ fortelle at man har en kronisk sykdom. Vil arbeidsgiveren da ansette den arbeidssĂžkeren? Svaret er nei! Ingen arbeidsgivere vil ansette en person med en kronisk sykdom. Tilrettelegging pĂ„ arbeidsplassen for en nyansatt koster penger for arbeidsgiveren. En person med reumatisme mĂ„ ogsĂ„ jevnlig gĂ„ til lege/fysioterapeut for kontroll. Det mĂ„ man gjĂžre i arbeidstiden, for slike legekontorer og fysioterapikontorer er Ă„pne fra kl.08.30 – 15.00, og en normal arbeidsdag er fra kl.08.00 – 16.00. Holder man stilt om sine kroniske plager, og blir ansatt pĂ„ en ny arbeidsplass, vil det fĂžr eller siden komme fram for dagen at man har kroniske plager. Hva skjer da? Jo da kan man i verste fall fĂ„ sparken fordi man har lurt arbeidsgiveren. Noe annet er hvis man har vĂŠrt fast ansatt hos et firma i flere Ă„r. Da er arbeidsgiveren pliktig til Ă„ tilrettelegge for en ansatt med en kronisk sykdom. De aller fleste av oss som har kroniske sykdommer som reumatisme av forskjellige art, har vĂŠrt igjennom arbeidsavklaring pĂ„ en arbeidsplass, nettopp for Ă„ se hvor mye kroppen tĂ„ler av belastning i en jobb.

I mitt tilfelle er jeg utdannet fÞrskolelÊrer i bunnen, men jeg tatt videreutdanning som spesialpedagog (med mellomfag) og musikk, og jeg er nÄ adjunkt med opprykk. Det vil si at jeg har undervisningskompetanse i grunnskolen. Jeg har operert i hÊlene mine mange ganger, i tillegg har jeg operert i begge hÄndledd, begge albuer (4 ganger) og min hÞyre skulder. En jobb i barnehage ville medfÞrt mye av- og pÄkledning av unger, lÞft av unger, skyving av disser og akebrett og nÄr det er surt og kaldt vÊr fÄr jeg betennelser i hÊlene. HÊlene mine blir ildrÞde, og jeg fÄr kuler bak pÄ hÊlene. Det medfÞrer at jeg av og til ikke fÄr pÄ meg sko, og det igjen fÞrer til at jeg ikke kan vÊre ute sammen ungene, for i barnehager mÄ man vÊre ute i all slags vÊr. Som lÊrer i skolen mÄ man vÊre med pÄ turer om hÞsten, utedager med elevene, aktivitetsdager med elevene, skidager og ha inspeksjon. Hvis vÊret er surt og kaldt er bevegeligheten i hÊlene mine dÄrlig, og det igjen fÞrer igjen fÞrer til smerter i hÊlene mine. Ergo hadde dette fÞrt til at jeg hadde mÄttet sykemelde meg fra Ä vÊre med pÄ disse aktivitetene. Jeg liker Ä holde meg i form, og jeg gÄr turer 3 ganger i uken, og jeg trener 2 dager i uken under kontroll ved veiledning av fysioterapeut.

NĂ„r det gjelder Ă„ skrive pĂ„ PC bruker jeg lang tid pĂ„ det, fordi jeg mĂ„ ta mange pauser. HĂ„ndleddene og albuene blir slitne etter ca. 5 – 10 minutter pĂ„ PC’n. NĂ„r jeg skriver et blogginnlegg bruker jeg flere timer pĂ„ Ă„ skrive det, fordi jeg mĂ„ ta meg pauser. Jeg har ikke lov til Ă„ skrive med penn, for det fremprovoserer betennelser i armene. Som lĂŠrer er det mye PC-skriving, mye skriving med penn og skriving pĂ„ tavla. Det er ikke bra for meg. Som dere skjĂžnner legger den kroniske betennelsesreumatismen min en del begrensinger for meg og mine jobbmuligheter. Da jeg hadde arbeidsavklaring pĂ„ Norges Korforbund SĂžr-TrĂžndelag skrev jeg litt pĂ„ PC, men jeg hadde sĂ„ kjempevondt i hendene mine da jeg var ferdig at jeg lĂ„ pĂ„ sofaen da jeg kom hjem. Det verket i hĂ„ndledd, albuer og skuldre etter arbeidsdagens slutt.

Ja jeg Þver pÄ tverrflÞyte. Da holder jeg hendene stabile pÄ klaffene, og jeg har lÊrt teknikker for Ä unngÄ Ä bruke fingrene, hendene og armene for mye. Har jeg en dÄrlig dag med smerter i armene mine Þver jeg kanskje i 30 minutter fÞr jeg tar meg en god pause, og sÄ Þver jeg igjen.

De som sliter med en eller flere psykiske lidelser slipper denne arbeidsavklaringen, fordi de fleste har mer enn nok dokumentasjon fra psykolog(er), fastlege osv til Ä fÄ innvilget ufÞretrygd. I mange tilfeller har mange av de som har en psykisk sykdom vÊrt innlagt pÄ psykiatrisk avdeling, ikke bare en, men flere ganger. Mange av dem har kanskje slitt psykisk i mange, mange Är pga. store traumer i barndommen. Det ville vÊrt et overgrep mot de som sliter med psykiske lidelser Ä tvinge dem ut i arbeidslivet. De har mer enn nok med seg selv, og det de trenger er ro til Ä fungere i hverdagen. De har mer enn nok med Ä jobbe med seg selv 24/7.

Jeg tror jeg snakker for alle oss med en eller annen kronisk sykdom, det vÊre seg kroppslig eller psykisk at vi skulle gjerne fÄtt lov til Ä jobbe i 100% stilling, men nÄr kroppen ikke fungerer, har vi ikke noe annet valg. De aller fleste Þnsker ikke Ä bli ufÞretrygdet, men mÄ man sÄ mÄ man, og man kommer ikke gratis til en ufÞretrygd. Heldigvis fÄr jeg si!

SÄ til dere som sitter pÄ gjerdet og kritiserer oss som er kronisk syke og de som er ufÞretrygdet, kan prÞve Ä vÊre i vÄre fotspor noen mÄneder med vÄre smerter. Da vil jeg tro at pipen hadde fÄtt en annen lyd!

Dere aner ikke sĂ„ kjempetakknemlig jeg er for den stĂžtten og omsorgen jeg har fĂ„tt fra familie, slekt og mine nĂŠrmeste venner til at jeg skal ufĂžretrygdes 🙂 Det setter jeg kjempestor pris pĂ„ <3 

Jeg kommer til Ă„ fortsette Ă„ Ăžve pĂ„ flĂžyta pĂ„ hverdagene, gĂ„ turer, dra i svĂžmmehallen for Ă„ svĂžmme, kose meg med kattene mine, holde pĂ„ med hĂ„ndarbeid, lese bĂžker og blader, synge i kor og vĂŠre sosial med familie og venner 🙂 Det handler for meg om Ă„ ha en aktiv hverdag fylt med positive gjĂžremĂ„l!

31.01.2014 skal jeg rotfylle en betent jeksel i narkose. Min faste tannlege tok rÞntgen av tanna, og hun fant ut at rota var sÄ skjev at hun sendte meg til kjevespesialist. Rotfyllingen mÄ skje i narkose, fordi rota er sÄ skjev at lokalbedÞvelse vil ikke virke slik den skal. Det skal bli kjempegodt Ä fÄ rotfyllingen ut av verden.

01.02.2014 er det Ă„rsfest i koret vĂ„rt, og det gleder jeg meg til 🙂 Siden vi hadde jubileumsfest fĂžr jul som ble litt dyrt skal det vĂŠre kurvfest. Det vil si at vi tar med oss den maten vi Ăžnsker Ă„ spise selv, sĂ„ dekker vi et langbord av all maten. PĂ„ festen vil det bli levende musikk og underholdning 🙂 Jeg gleder meg kjempemasse til festen 🙂

Det er stille pĂ„ utstillingsfronten. Årets fĂžrste utstilling finner sted i palmehelgen her i Trondheim, og det gleder jeg meg til 🙂

Det var oppdatering nok for i dag.

Tusen takk til alle dere bloggvenner som kommenterer pĂ„ bloggen min, og til alle som leser bloggen min 🙂 Jeg setter kjempestor pris pĂ„ hver og en av dere 🙂

Ønsker dere alle en kjempefin kveld videre 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “OPPDATERING OG JANUARBILDER :)

  1. Fine bilder, og i dag tidlig var himmelen vakker 🙂 Kost Ă„ lese innlegget ditt ogsĂ„. Det hĂžrtes morsomt ut at dere i koret fĂ„r bli med pĂ„ Ă„ fremfĂžre noe sĂ„nt, og med sĂ„ mange sangere. Jeg har ikke sunget i kor siden jeg gikk i tensing pĂ„ 80-tallet. Det var en artig periode 🙂

    Det er godt Ä hÞre at de er positive til din ufÞretrygd, og jeg skjÞnner hva det er snakk om. PÄ avdelingen hvor jeg jobber har vi mange reumatismepasienter, og mange av dem er ufÞretrygdet i en eller annen prosent. De greier ikke jobbe i 100% stilling. Jeg vet at legene pÄ avdelingen hvor jeg jobber ofte er pÄ mÞter med NAV i forbindelse med ufÞresaker, og de forteller at NAV oppfordrer alle til Ä gÄ igjennom en arbeidsavklaring fÞr de blir ufÞretrygdete. Det synes jeg er bra, for det er en kvalitetssikring for om en pasient har rett pÄ Ä motta ufÞretrygd. Jeg er enig med med deg om det du skriver om personer med psykiske problemer og det Ä motta ufÞretrygd. NÄr jeg leser folk som kritiserer de som er ufÞretrygdete tenker jeg som sÄ at den som kritiserer ikke vet hva det vil si Ä ha en kronsik sykdom i en eller annen form.

    Det er fint Ä lese at du er sÄ positiv som du er, og det har du igjen for i lengden. Jeg skulle Þnske flere hadde den samme positive holdningen som deg.

    Du fĂ„r ha en fin fredag 🙂

    Godklem fra Irene

    Au da. Den tanna di hÞrtes ikke god ut, og det er vondt Ä ha betennelse i ei tann. Jeg mÄtte rotfylle min fÞrste tatt for 10 Är siden.

    • Irene: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempekoselig ord. Det setter jeg kjempestor pris pĂ„ 🙂 Ja jeg gleder meg kjempemasse til konserthelgen, og det blir en kjempestor opplevelse Ă„ fĂ„ synge i Olavshallen, og i tillegg med Trondheimssolistene ogsĂ„ da 🙂

      Åh ja! Årene i TenSing var en kjempemorsom tid, og vi hadde det kjempegĂžy de Ă„rene der 😀

      Ja jeg velger Ă„ se det positive pĂ„ at jeg skal ufĂžretrygdes, og hva annet skal jeg gjĂžre? Jeg kommer til Ă„ vektlegge Ă„ fylle dagene med Ăžving pĂ„ flĂžyta, trene til fysioterapeut, gĂ„ i svĂžmmehallen, gĂ„ turer, vĂŠre sosial med familie og venner, kattene mine, hĂ„ndarbeid og de styrevervene jeg har 🙂 Det jeg tror er dumt er Ă„ mure seg inne og synes synd pĂ„ seg selv. Da havner man i en vond sirkel, og det vil ikke jeg!

      Ønsker deg en kjempefin sþndagskveld 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  2. Flotte vinterbilder med sol, og jeg elsker Ă„ se pĂ„ slike bilder 🙂 Det er ikke det store skifĂžret hos oss. Jeg savner Ă„ ta meg en skitur, og Ăžnsker meg litt mer snĂž. Jeg gĂ„r turer pĂ„ turstien ikke sĂ„ langt fra oss. Det ligger ikke sĂ„ mye snĂž der. Vi har hatt mye vind siden fĂžr jul vi ogsĂ„, og de siste dagene har vi hatt kald vind. Kombinert med kuldegrader blir det kaldere.

    Jeg synes du takler reumatismen din pÄ en flott mÄte, men du mÄ huske pÄ at du har lov til Ä ha dÄrlige dager der du kan si at du har smerter. Er du verre nÄr det er sÄnt vÊr som dette med mye vind? Jeg kjenner mange med reumatisme, og de blir dÄrligere nÄr det blÄser.

    Bra du tar opp temaet om det Ä vÊre ufÞretrygdet. Det kan ikke vÊre lett Ä bli mÞtt med de holdningene om at det er bare Ä jobbe nÄr kroppen ikke fungerer. Mamma ble 70% ufÞretrygdet pÄ grunn av reumatisme, og hun ble mÞtt med masse fordommer fra utenforstÄende. NÄr de sa at hun sÄ frisk ut ble mamma sint, og hun sa at smerten sitter ikke utenpÄ kroppen. Da mamma ble ufÞretrygdet jobbet hun som sykepleier, og det kunne hun ikke fortsette med siden det var for masse tunge lÞft for henne. Sykehuset hvor hun jobbet kunne ikke legge til rette for henne. Hun fikk omskolering og begynte Ä jobbe kontor. PÄ jobben til oss har vi to som har arbeidsavklaring. Hun ene har reumatisme og hun andre har flere prolapser i nakke og rygg. Jeg jobber sammen med et par andre som er kronisk syke, og sjefen er flink til Ä tilrettelegge for de som trenger tilretteleggelse pÄ jobben. De har fÄtt beskjed om Ä ta seg pause pÄ 15 minutter hver time hvis de Þnsker det, og de mÄ gjerne gÄ til lege og annen behandling. Det har de krav pÄ i fÞlge arbeidsmiljÞloven. Begge kollegaene mine har jobbet der i mange Är, og de har lang yrkeserfaring. Hvis en jobbsÞker ikke fÄr jobb fordi arbeidsplassen mÄ tilrettelegge er det feil. Hva om sÞkeren har den kompetansen til jobben som arbeidsplassen er ute etter? Det blir diskriminering. Arbeidsplasser mÄ bli flinkere til Ä ta vare pÄ de som trenger tilrettelagt for at de skal fungere i jobben.

    Du mÄ ikke ta nÊr av folk som fordÞmmer de som er ufÞretrygdet. NÄr nav er positive til at du skal fÄ innvilget ufÞretrygd er det en rettighet du som kronisk syk har krav pÄ. Fortsett Ä vÊre den positive jenta som du er, og det er det gode humÞret og positiviteten din som gjÞr at du ser muligheter og ikke begrensninger nÄr du blir ufÞretrygdet. Du skriver det fint selv at det hjelper ikke og synes synd pÄ deg selv.

    Ha en fin kveld, og god helg 🙂

    Klemmer i massevis fra Mona
    Mona recently posted..Jeg er med i fotokonkurranse pÄ bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett.My Profile

    • Mona: Tusen takk for det 🙂 Huff og huff! Her blĂ„ser det, og det ser ikke ut som om vinden har tenkt Ă„ gi seg med det fĂžrste nei. Ute er de kjempesurt. Jeg hadde Ăžnsket litt mer snĂž jeg ogsĂ„, selv om jeg ikke er noen skigĂ„er, men det trenger ikke komme flere meter med snĂž!

      Tusen takk for kjempekoselige tilbakemeldinger! Det setter jeg kjempestor pris pĂ„ 🙂 Ja jeg vet at jeg har lov til Ă„ ha dĂ„rlige dager jeg ogsĂ„, men jeg er typen som holder smerten for meg selv, for jeg vil ikke bli fremstilt som en som sutrer og synes synd pĂ„ meg selv. Min nĂŠrmeste familie og mine nĂŠrmeste venner kjenner meg kjempegodt, og de ser det pĂ„ meg hvis jeg har en dĂ„rlig dag.

      Jeg tenker ogsÄ sÄnn at nÄr NAV godkjenner en ufÞretrygd har du vÊrt igjennom en noksÄ lang prosess fÞr man kommer dit. UfÞretrygd fÄr man ikke gratis for den som tror det.

      Jeg er som sagt bevisst for Ä fylle dagene mine med positivt innhold med Ä Þve pÄ flÞyta, trene til fysioterapeut, svÞmme i svÞmmehallen, gÄ turer, vÊre sosial med familie og venner, kattene mine, hÄndarbeid og lese. Det hjelper ikke Ä sette seg ned og synes synd pÄ seg selv, for da havner man fort i en ond sirkel.

      Ønsker deg en kjempefin sþndagskveld 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  3. Folk er flinke til Ă„ dĂžmme andre, flinke til Ă„ gi rĂ„d – men ikke sĂ„ flinke til Ă„ stille opp pĂ„ grĂ„vĂŠrsdager.. rart det der. Mange fine bilder her – gĂžy Ă„ se pĂ„:)

    Tror den konserten kommer til Ă„ bli magisk – skulle Ăžnske dere kunne filmet og lagt ut – hadde vĂŠrt gĂžy for oss som ikke kan dra dit ogsĂ„:)

    Klem fra meg og pusene

    • Anne Marie: Ja det skal vĂŠre sikkert og visst at folk er. Jeg prĂžver alt jeg kan Ă„ stille opp for mine venner pĂ„ grĂ„vĂŠrsdager. Det er greit Ă„ fĂ„ gode rĂ„d, men da skal rĂ„dene vĂŠre konstruktive, og ikke for Ă„ kritisere dĂžmmende som mange gjĂžr.

      Tusen takk for det 🙂

      Regner med vi skal sette opp videokameraet vĂ„rt for Ă„ ta videoopptak, og da lover jeg en smakebit pĂ„ video pĂ„ bloggen og facebookprofilen min 🙂

      Ønsker deg en kjempefin sþndagskveld 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  4. Åhhh for noen kanllherlige bilder snuppa;)) Jeg snakket med mamma i dag. Og hun fortalte at det blĂ„ste voldsomt hjemme. Vi har fĂ„tt snĂž hos oss. Og sĂ„ mye lysere det er nĂ„r det kom litt snĂž;))

    Jeg blir forbanna nÄr folk skal fordÞmme de som er ufÞretrygdet. Da jeg begynte med omskolrering til Ä bli lÊrer etter ryggopereasjonen fikk jeg mange kommentarer at jeg snyltet pÄ samfunnet. Og de sa jeg sÄ for frisk ut til Ä omskolere meg. Men de skulle kjent hvor stiv jeg var i ryggen. NÄr de sa det ble jeg forbanna og sa de skulle gjerne fÄtt vÊrt i mine sko. Det irriterte meg grÞnn at folk dÞmte meg for at jeg hadde fÄtt omskolering i stedet for Ä vÊre glad pÄ mine vegne. Jeg fikk ogsÄ kommentarer at jeg kunne fortsatt jobbe som fÞrskolelÊrer barnehagen. Og de sa det er bare Ä passe pÄ ungene mens de leker. SÄ enkelt Ä vÊre fÞrskolelÊrer er det ikke. Du skriver om det som er tungt i jobben. FÞr jeg ble operert og etter operasjonen greide jeg ikke bÞye for Ä hjelpe ungene nÄr de var pÄ do. Og jeg greide ikke Ä lÞfte ungene eller ha pÄ dem sko. Jeg skjÞnner at du med din reumatisme ikke greide Ä jobbe som fÞrskolelÊrer.

    Den dagen du begynner med ufÞretrygden skal du bare ta i mot utbetalingen din med god samvittighet. Du har vÊrt igjennom arbeidsavklaring. Og ingen kan si at du har jukset deg til en ufÞretrygd. Og de som skriker over seg at de som er ufÞretrygdete snylter pÄ samfunnet hÄper jeg kommer i den situasjonen at de fÄr en kronisk plage. Det er stygt Ä si det. Men de vet ikke hva de snakker om.

    Det hadde vÊrt rÄartig Ä komme til Trondheim for Ä hÞre pÄ dere. Og jeg er sikker pÄ at det kommer til Ä bli knallbra;)) Jeg mÄ se det an. Men det kan vÊre jeg tar en helgetur hjem til familien. Og at jeg bestiller billett til konserten deres i Trondheim;))

    Fin helg til deg, gubben din og kattene;))

    Stooor klem fra Ofmariel
    Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse pÄ bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

    • Ofmariel: Tusen takk for kjempekoselig tilbakemelding pĂ„ innlegget mitt vennen 🙂 Det setter jeg kjempestor pris pĂ„ 🙂 Jeg sĂ„ at flere venner av meg pĂ„ facebook som bor i Oslo hadde lagt ut kjempefine bilder av et eventyrlandskap fylt med snĂž. Det hadde gjort seg med bitte litt snĂž her ogsĂ„, men det trenger ikke Ă„ snĂž flere meter. Vi har da kraftig vind vi. I gĂ„r var det litt vel heftig Ă„ lande pĂ„ VĂŠrnes sĂ„ jeg pĂ„ adressa.no.

      Åh ja! Det hadde vĂŠrt kjempegĂžy hvis du kunne kommet hjem til Trondheim for Ă„ komme pĂ„ konserten, og jeg lover det blir en kjempeflott konsert! Hvis ikke skal du fĂ„ se video, for jeg regner med vi fĂ„r et videoopptak fra konserten.

      Jeg blir ogsĂ„ kjempesint nĂ„r jeg opplever fordĂžmmelse av de som er ufĂžretrygdet, og det er sĂ„ unĂždvendig. De som fordĂžmmer ufĂžretrygdete vet jo ikke hvordan den som er ufĂžretrygdet har det i det som feiler ham/henne! Det at de sier at “du kan jo jobbe i en liten stilling” er Ă„ uttale seg om noe man ikke har peiling pĂ„! En med kronisk fysisk sykdom bruker kjempemasse energi i form av smerter ved Ă„ vĂŠre i fulltidsjobb, mens en som er psykisk syk bruker ogsĂ„ kjempemasse energi pĂ„ sin mĂ„te.

      Heldigvis er det ingen som har sagt noe slikt til meg at jeg har jukset meg til ufĂžretrygd, og den som sier det til meg kommer jeg til Ă„ si klart fra til!

      Ønsker deg en kjempefin sþndagskveld vennen 🙂

      Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  5. Veldig vakre bilder du viser pÄ bloggen din sÞte deg Torilvennen;=) Jeg skulle Þnske jeg var flinkere til Ä ta bilder nÄr jeg ser en fin himmel, ei fin sol eller et vakkert naturlandskap, men jeg kommer ikke pÄ det. Jeg likte veldig godt det siste bildet fra turen du gikk pÄ. Sollyset var veldig nydelig pÄ det bildet;=)

    Dine tanker og meninger om kronsik syke som mottar ufÞretrygd er veldig bra skrevet, og du fÄr frem det som er viktig Ä tenke pÄ. De som kristiserer de som er ufÞretrygdete vet ikke hvordan det er Ä ha en fysisk eller psyksik kronsik sykdom. Det har virket til tider at noen lettere har kommet igjennom nÄlÞyet og blitt ufÞretrygdet, mens andre mÄ kjempe en lang kamp. Jeg synes det er veldig bra at de som har en kronsik lidelse fysisk mÄ ha en arbeidsavklaring fÞr de sÞker om Ä bli ufÞretrygdet. Ingen skal komme Ä si til dem at de har kommet gratis til en ufÞretrygd. Jeg synes det er veldig bra at du motiverer de du kjenner som har fÄtt tilbud om Ä ha en arbeidsavklaring. Fortsett med Ä motivere dem du;=)

    Jeg har beundret deg mange ganger hvor du henter humÞret ditt og positiviteten din fra, for jeg har sett deg med smerter i leddene dine om morgene. Likevel er du positiv og blid som en solstÄle, og jeg tror ikke jeg har hÞrt deg klage selv om du sikkert har hatt god grunn til det. Det var noen fÞr meg som skrev at du mÄ tillate deg selv til Ä ha en dÄrlig dag, og det er INGEN som forventer at du skal strÄle som en sol nÄr du har dÄrlige perioder med reumatismen din.

    Den positivite tanken du har at du blir ufÞretrygdet, er jeg SIKKER pÄ vil hjelpe deg i hverdagene nÄr ufÞretrygden er i orden. Du er en av de som kommer til Ä ha en meningsfylt hverdag med mange sunne og flotte interesser;=)

    Ha en fin sĂžndag sĂžte deg Torilvennen;=)

    Varm og stor klem fra Catzy
    Catzy recently posted..En liten jule- og nyttÄrsoppdatering;=)My Profile

    • Catzy: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempekoselig ord fra deg ogsĂ„ vennen 🙂 Det setter jeg kjempestor pris pĂ„ 🙂

      Ja jeg fÞler at jeg bÞr motivere de to jeg kjenner for Ä ta i mot tilbudet om arbeidsavklaring, for de stÄr sterkere den dagen de skal sÞke om en ufÞretrygd! Jeg skjÞnner at de gruer seg til det, men nÄr man er pÄ arbeidsavklaringstiltak sÄ vil den veilederen man fÄr der at man skal gi beskjed nÄr man har smerter, og man mÄ ikke vÊre redd for Ä vÊre dÄrlig. Det er derfor man er pÄ avklaring! Jeg mÄtte ta en et par 3 dagers sykemelding da jeg var pÄ avklaring, fordi jeg presset meg selv Ä stÄ og rydde i arkivet. Da jeg kom hjem hadde jeg store kuler pÄ hÊlene mine, og jeg fikke ikke pÄ meg sko. Skulderen og albuene verket. Det gav jeg veilederen min beskjed om, og det ble notert. De som er veiledere jobber jo med de som har kroniske kroppslige lidelser.

      Jeg kommer til Ä vektlegge Ä ha meningsfylte dager med Þving pÄ flÞyta, spillejobber pÄ flÞyta, sosialt samvÊr med familie og venner, trene til fysioterapeut, svÞmme i svÞmmehallen, gÄ turer, fotografere, kattene mine, lese og hÄndarbeid av forskjellige ting.

      Ønsker deg en kjempefin sþndagskveld 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  6. SĂžstra mi som e 6 Ă„r eldre enn mĂŠg e ufĂžretrygda i 60% pĂ„ grunn av ryggen og ho va ogsĂ„ pĂ„ sĂ„nn arbeidsavklaring fĂžr ho fikk det innvilga. Æg trur det va tĂžft for ho da ho var pĂ„ den arbeidsavklaringa og ho mĂ„tte sykemelde sĂŠg nĂ„n daga for Ă„ kom sĂŠg opp igjen. NAV tok kontakt med den arbeidsgiveren der ho jobba fĂžrr Ă„ hĂžr om dĂŠm kunne legge tel rette for ho men dĂŠm sa nei fĂžrr at dĂŠm ikkje hadde rĂ„d tel Ă„ gjĂžre det. DĂŠm sa at dĂŠm ikkje Ăžnska at ho skulle jobbe der fordi ho mĂ„tte ukentlig gĂ„ tel fysioterapaut fĂžrr Ă„ fĂ„ behandling og det ble feigt fĂžrr de andre kollegaen hennes. NAV sa at det hadde ho rett tel men jobben der ho jobba va ikkje interessert Ă„ hĂžr pĂ„ dĂŠm. NAV hjalp sĂžstra mi med Ă„ fĂ„ sĂŠg en anna jobb og der jobba ho no. Ho har det tilrettelagt og ho fĂ„r dra tel behandling og lege nĂ„r ho mĂ„tte ha behov for det. SĂžstra mi har ogsĂ„ fĂ„tt mang kommentara at ho e lat, at ho snylte pĂ„ samfunnet og at ho ikkje trĂžng ufĂžretrygd fordi ho ser sĂ„ frisk ut. Æg veit at ho skulle Ăžnske Ă„ jobbe i fullstilling men kroppen hennes greie ikkje og ho fĂ„r sĂ„nne smerta nĂ„r ho prĂžvd Ă„ jobbe i fullstilling. Da lĂ„g ho pĂ„ sofaen og hadde vondt.

    Æg kjenne to som har psykiske lidelsa og dĂŠm e bĂŠgge to 100% ufĂžr. Ho eine har mange psykiske lidelsa. DĂŠm har begge to sluppe Ă„ hatt arbeidsavklaring. Ho eine kunne aldri ha jobba fĂžrr ho har sosialangst og ho e bipolar.

    HĂŠrregud sĂ„ fine bilda du har tatt 🙂 DĂŠm va fin.

    Ønska dég en fin kveld 🙂

    • Siri Elise: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg. Huff da. Ryggplager hĂžres ikke godt ut, og det er jeg kjempeglad for at jeg ikke sliter med! Jeg kjenner ogsĂ„ noen som er ufĂžretrygdet pga ryggplager ja.

      Det du nevner om Ä ikke tilrettelegge er noe man ser pÄ mange arbeidsplasser. Kjempegodt Ä hÞre at det ordnet seeg for henne. Jeg har en venninne selv som har kronsik problem med luftveiene, og hun mÄ gÄ til behandling to ganger i uken. Det tolererer ikke arbeidsgiveren hennes i det hele tatt. Hun er fast ansatt, men de kan ikke sparke henne, for da kan hun gÄ til arbeidsretten med det. Venninnen min har legeattest fra esperter i Þre, nese og hals at hun mÄ ha den behandlingen hun fÄr for Ä i det hele tatt ha gode dager. NÄr det har stormet som verst pÄ jobben til venninnen min, har hun hatt fagforeningen i ryggen som har sagt i fra til sjefen hennes at hun har krav pÄ fri til behandling ved kronsike sykdommer! Jeg skjÞnner ikke at arbeidsgivere overser slikt!

      Ønsker deg en kjempefin sþndagskveld 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge