TIL DEG SOM KOMMENTERER ANDRES UTSEENDE! TENK DEG OM, FOR DU KAN TRÅKKE I SALATEN!

Jeg kjenner jeg får helt vondt når jeg ser reklame etter reklame på TV’n, leser ukeblader og leser blogger. Alt handler om å få den perfekte sommerkroppen og være tynnest mulig. Media generelt og på sosiale media som f.eks. blogg er det blitt en trend om ha den flotteste og slankeste kroppen. Det er blogger opp og i mente om slanking, slanking og atter slanking.

Man finner bloggere som inneholder direkte kritikk mot mennesker som er kraftige eller tjukke. Husker ikke bloggnavnet nå, men det kan være det samme hvem det er! Vedkommende blogger går kraftig ut mot kraftige og tjukke personer, og jeg må ærlig innrømme at jeg reagerer på måten vedkommende rakker ned på overvektige mennesker! 

Jeg har også lest kommentarer på flere blogger hvor f.eks. en blogger har lagt ut bilde av seg selv har fått kommentarer om at hun er tjukk og feit. Selvsagt er disse kommentarene skrevet av anonyme som er så feig at de ikke tør å stå frem med nicknavn eller navnet sitt. Hallo! Hva får lesere til å skrive slike ting på andres blogger? Ville du som skriver skriver slike kommentarer gått bort til en vilt fremmed person på gata og fortalt ham eller henne at personen er tjukk og feit? Det tror jeg ikke! 

Jeg vet selv at jeg er kraftig, men det har sine årsaker som jeg vil komme tilbake til. Har selv opplevd at det er skrevet anonyme kommentarer om meg og mitt utseende på et par blogger. Selv om ingen navn ble nevnt i de kommentarene der, vet jeg kjempegodt at det var meg de anonyme kommentarene var myntet på! Grunnen til dette var fordi jeg like før hadde en diskusjon med en annen blogger hos en god bloggvenninne. Vi var uenige, og bloggeren som hadde den diskusjonen har i ettertid sagt at jeg hadde skrevet en saklig og velbegrunnet kommentar.  Bloggeren jeg var uenig med gikk i forsvarsposisjon mot bloggeier og meg. Etterpå skrev bloggeren et motinnlegg på sin blogg. Bloggeren fikk inn en anonym kommentar hvor det stod: “Kanskje de er misunnelig på den sunne livsstilen din? de skulle heller konsentrert seg om en real slankekur begge to.” (Kommentar skrevet: 08.02.2014 kl.18.24) Dette var 2.gang en anonym har kritisert mitt utseende i et kommentarfelt. Det forbauser meg ikke at den kommentaren ble skrevet av en feig anonym, for det er bare feige anonyme som kan synke så lavt å skrive slike usaklige og idiotiske kommentarer! Uansett sårer slike kommentarer! Det hjelper ikke at bloggeier unnskylder seg at ingen navn er nevnt i slike kommentarer. Jeg vet med sikkerhet at denne anonyme kommentaren var myntet på meg, nettopp fordi dette var bloggeren jeg svarte på en diskusjon hos min bloggvenninne! 

Jeg oppfordrer alle til å tenke over hva dere skriver av kommentarer neste gang dere vil kommentere utseende til en person. Det være seg på facebook, på blogg, på instagram eller på twitter. Du vet aldri hva som er årsaken til at en person er kraftig! Det kan skyldes sykdom, stoffskifte m.m. I mitt tilfelle skyldes det at jeg går på medisiner for reumatisme. Disse medisinene må jeg ta for å ha gode dager. 

I 2003/2004 slet jeg faktisk med anoriexi. På det minste var jeg nede i 40 kg! Jeg har vært velsignet med foreldre og en storesøster som virkelig har elsket meg for den personen jeg var og er, og jeg hadde og har fremdeles mange kjempegode venner som virkelig bryr seg. Fra barne- og ungdomsårene mine har jeg kjempemasse gode minner som jeg alltid vil ta vare på i hjertet mitt<3 

Årsaken til min spiseforstyrrelse kom av da jeg drev med turn. Fra jeg var 4 – 18 år drev jeg med turn. I en alder av 8 år ble jeg plukket ut til en konkurransetropp. Det holdt jeg på med frem til jeg var 16 år. Vi deltok på spesialoppvisninger og konkurranser, men treneren vi hadde var opptatt av hvor mye vi skulle veie. Vi måtte veie oss i trusa foran treneren, og hvis vi veide ett kilo for mye fikk vi så ørene flagret foran de andre jentene. Før oppvisninger fikk vi ikke drikke eller spise, for vi skulle være lette i kroppen. Den gangen reagerte vi ikke på det, men nå i dag vet heldigvis trenere bedre, og det er fokusert mye på spiseforstyrrelser hos idrettsutøvere. I dag blir trenere skolert i temaet spiseforstyrrelser hos idrettsutøvere. 

Vi aksepterte det å bli veid, for vi hadde respekt for treneren. Det hun sa var rett, men når vi ble 13 – 14 år gamle var det ikke fult så gøy lengre. Flere av mine turnvenninner sluttet på den troppen jeg gikk på. Enten begynte de på andre grupper, eller så sluttet de med turn. Jeg fortsatte på troppen til jeg var 18 år gammel.

Mange av oss var også hjelpetrenere for andre barnegrupper i turnforeningen, og når vi ble 16 – 18 år ble flere av oss hovedtrenere for barne- og ungdomspartier. Selv jobbet jeg som hovedtrener for barne- og ungdomspartier fra 1981 – 1992. 

Det at vi måtte veie oss foran treneren førte til at jeg ikke ville se ei badevekt på mange år!

Høsten 2002 fikk jeg halsbetennelse, og etter den 10. halsbetennelsen på 1 år måtte jeg ta mandlene mine. Før operasjonen måtte jeg veie meg foran legen, fordi ville se hvor mye jeg veide når det gjaldt dosen av narkosen jeg skulle få. Flashbacket til da vi ble veid på turn kom kastet på meg!

Etter jeg fjernet mandlene raste kiloene av meg. Jeg begynte å veie meg igjen. 70 kg ble til 60 kg. 60 kg ble til 50 kg. Ennå var jeg ikke fornøyd. Jeg talte kalorier, og ville gå mer ned! Hver gang vektnålen gikk nedover gav det meg ny guts til å fortsette å gå ned litt til. Etter jul i 2004 viste vektnåla 40 kg. Da jeg veide så lite var jeg slapp, og jeg hadde lite overskudd og energi. 

Min nærmeste familie, min mann og mine venner var der hele tiden for meg, og de støttet meg <3 De var seriøst bekymret for hvor lite jeg veide. 

Min fastlege tok seg tid til å høre på hvorfor jeg plutselig ble besatt av slanking, og jeg fortalte ham hva som hadde utløst dette. Han sa at jeg var ikke den eneste, og heller ikke den siste. Diagnosen min var anorexi. Fastlegen min sa klart og tydelig at mange upedagogiske trenere på 70-tallet hadde ført til at mange tidligere idrettsutøvere i voksen alder fikk en eller annen form for spiseforstyrrelser nettopp pga flashback! Det å bli veid i bare trusen foran en trener er ydmykende for et barn og ungdom, og det var ikke rart at jeg fikk flashback pga det. Som barn og ungdom lærer man seg å fortrenge det, men det vil før eller siden dukke opp!

Meg selv sommeren 2004. På dette bildet var jeg 46 kg.  

Familien min, mannen min, vennene mine og legen min ba meg se fremover, og ikke bakover. Jeg fikk i oppgave å se på alt det positive jeg hadde rundt meg, ta frem mine positive resurser og egenskaper, og begynne å  sette grenser til andre mennesker rundt meg. Det var disse oppmuntrende ordene som fikk meg til å snu den skumle leken jeg hadde begynt med! Jeg har sagt det til min familie, til mannen min og til vennene mine at jeg er kjempetakknemlig for all støtten og kjærligheten de viste meg <3 

Sommeren 2004 var jeg 46 kg. Det satt langt inne vite at jeg måtte gå opp i vekt. Hele veien fikk jeg kjempegod støtte av min nærmeste familie, mannen min og mine kjempegode venner, og de oppmuntret meg hele tiden <3 

Det kom noen kommentarer utover om at jeg hadde lagt på meg, og jeg ba dem rett og slett holde kjeft! De som kom med disse kommentarene har hverken før eller siden kommentert mitt utseende!

I 2006 fikk jeg ny medisin pga min kroniske betennelsesreumatisme som jeg må gå fast på. Denne medisinen gjør at jeg har gått opp i vekt, og jeg vet at jeg er kraftig. Medisinen må jeg ta for å ha gode dager! 

Jeg er konstant stiv i hælene, anklene, skuldrene, albuene og håndleddene mine, og jogging og sykling er og blir utelukket!

Nå har jeg alltid likt og liker fremdeles kjempegodt å trene! Trening har vært en stor del av livet mitt sammen med musikken. Jeg må ærlig innrømme at det er et stort savn for meg å ikke få holde på med aerobic som jeg dessverre måtte gi meg med i 1996 da jeg fikk påvist reumatismen. 

Min mosjon er å gå turer. 3 dager i uken går jeg meg turer på 40 – 45 minutter. Det er min form for mosjon. 

Valget for meg er og blir lett, og det er at jeg velger medisinen min, slik at jeg får ha smertefrie dager! Så får jeg heller bare være kraftig! Jeg er fornøyd med meg selv, og jeg har min kjære familie, mannen min og mine kjære venner som har stor forståelse for min reumatisme og hva det innebærer for meg.

I tillegg har jeg kjempemasse å glede meg over 🙂 Jeg jobber som kordirigent for et blandetkor, jeg har ofte spillejobber på tverrfløyte ved gudstjenester, begravelser, bryllup og hyggetreff, jeg synger i to kor, jeg har pianoelever, jeg holder på med håndarbeid (hekling og strikking), jeg elsker å fotografere, og jeg har 3 kjempeherlige katter som jeg elsker, jeg reiser på utstillinger og har noen kull i ny og ne 🙂 

Neste gang du faller for fristelsen til å kommentere utseende på en person, tenk deg om to ganger før du gjør det. Du vet ikke hvem som er mottakeren av kommentaren! Det er lov å bruke hodet! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “TIL DEG SOM KOMMENTERER ANDRES UTSEENDE! TENK DEG OM, FOR DU KAN TRÅKKE I SALATEN!

 1. Fiineste snuppa i verden er du 🙂 Vakker utenpå og vakker innvendig…Ikke alle kan skryte av det!! Jeg har også slitt med spiseforstyrrelser i 25 år….Nå er jeg ferdig med det stresset med å skulle bli så tynn! Blir ikke mer happy av å veie noen kilo mindre. Viktigste er at man blir elsket fordi man er den man er..uansett!! Og anonyme idioter…det er bare èn ting å si om slike…de er tjukke i hue!! Og da er det faktisk bedre å være tjukk i kroppen enn tjukk i hue spør du meg 🙂 Stoor klem i kvelden og takk for at du deler din historie…Stolt av deg..<3
  Diva Andrea recently posted..Ferdig med 1 kapittel….My Profile

  • Diva Andrea: Tusen takk for det vennen 🙂 Det varmer kjempemasse å høre <3 Jeg setter kjempestor pris på deg også skal du vite <3

   Så lenge! Er kjempeglad å høre at du er frisk igjen nå <3

   Jeg er kjempeglad for at familien min, mannen min, vennene mine og fastlegen min fikk meg til å ta fram mine positive sider og resurser, og det hjalp meg! Det var da jeg snudde, og begynte å gå opp i vekt! Alle sammen rundt meg sa de var kjempestolte, og det var motivasjon nok for meg det.

   Man blir ikke lykkeligere av å bli tynn! Det er så sant så sant!

   Anonyme idioter bryr man seg ikke om, for de viser at de ikke har noen ting mellom ørene.

   Ønsker deg en kjempefin 2.pinsedag videre 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 2. Diva Andrea sier det samme som jeg vil si. Du er like vakker utenpå som innvendig, og du er ei godjente som vi som er venninnene dine setter stor pris på 🙂

  Jeg husker da du var på det tynneste, og jeg må bare fortelle deg at vi var bekymret for deg da. Heldigvis greide du å stoppe i tide. Jeg spilte håndball fra jeg var 10 til jeg var 18 år, men jeg kan ikke huske at vi måtte veie oss. Det kan være fordi dere turnet at dere måtte veie dere. Vi skal være glade for at verden har gått videre når det gjelder spiseforstyrrelser hos barn og ungdommer som holder på med sport.

  Jeg blir provosert og forbanna når jeg leser blogger som til hver tid tar for seg slanking og kropp. Voksne bloggere er ikke stort bedre enn de yngre.

  Det er forståelig at du velger medisinen din for å slippe smerter. Jeg synes det sier mer om de som kommenterer at andre har lagt på seg enn om den som får høre en slik tankeløs kommentar. Det er bra du sier i fra, og det skal du fortsette med å gjøre.

  Ha en fin kveld videre 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen hjertelig takk 🙂 Det varmer kjempemasse at du aner ikke <3 Jeg setter også kjempestor pris på deg som venninne!

   Er kjempeglad for det i dag at jeg snudde, og alle rundt meg sa de var stolte av meg. Det ble en stor motivasjon for meg til å fortsette! Da jeg snudde fikk jeg det mye bedre med meg selv, og jeg jobbet med meg selv for å sette grenser til andre.

   Jeg tror nok turnere på 70-tallet var mer utsatt for spiseforstyrrelser, for den gangen ble ikke trenerne kurset i denne problematikken. Hvis man ser på ol-utøverne i turn på 70- og begynnelsen av 80-tallet var de skremmende tynne, og de så ut som små unger. Turnere på det nivået i dag har mer muskler, og de ser ut som dameturnere! Fremdeles i dag er turn og ballett de idrettene hvor det forekommer mest spiseforstyrrelser.

   Jeg velger mye heller medisinen for å slippe og ha smerter, og jeg er klar over at det medfører vektøkning. I dag er jeg fornøyd med meg selv, og jeg har overhodet ikke noe å klage på 🙂

   Ønsker deg en kjempefin 2.pinsedag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 3. Jeg synes det er fælt og trist at folk skal kommentere andres utseende. Jeg har også sett mange kommentarer på forskjellige blogger hvor blogglesere forteller at de synes bloggeier er feite. Og jeg kaller slikekommentarer for idiotkommentarer. For det er det idiotisk å kommentere andres utseende.

  Jeg beundrer deg at du forteller din historie. Og det er råbra at du vant kampen mot spiseforstyrrelsen din.

  Det viktigste er helsen din. Og det spiller ingen rolle om du har noen overflødige kilo. Smerter er mye værre. Oppegående folk vet det.

  Jeg har kjent deg siden vi var små. Og
  du er ei superduper venninne og dame som har et godt hjerte;))

  Det var bra du skrev om temaet snuppa. Jeg håper mange leser innlegget ditt. For det er alt for mange som er for opptatt av hvordan andre ser ut.

  Ha en fin søndag;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmarirel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for kjempegode ord vennen! Det varmer kjempemasse <3 Jeg setter kjempestor pris på deg jeg også!

   Jeg synes det er en uting at lesere skal skrive negative kommentarer om andres utseende! Selv tenker jeg som så at de som synker så lavt at de må gå til angrep på utseende til en person har det kjempevondt med seg selv, og de har store problemer med seg selv. De som har lav selvtillit må jo rakke ned på andre. Det er noe som alle vet.

   Ønsker deg en kjempefin 2.pinsedag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 4. Kerr bra at du dele historia di med oss og du skriv om et viktig tema som må belyses.

  Det har alltid vør kroppspress og særlig blant jenta men nu som sosiale media e en del av vår kvardag og folk dele bilda av sæg sjøl på nettet så e det meir enn før. Æg villa aldri ha kommentert utseende på nån av mine vænna på facebook, twitter eller instagram. Det kunn ikkje falle mæg inn. Folk må få se ut sånn som dæm vil og førr mæg e det det indre som telle.

  Æg dansa ballett da æg va lita og det va kroppspress der også. Treneren min sa tel mæg at æg va førr kraftig førr å danse ballett. Æg huske at æg blei lei mæg og mamma såg at det var nåkka. Mamma fikk ut av mæg ka det va og hu va fly førbanna på treneren som hadde sagt det. Etter det slutta æg på balletten. Den kommentaren satt i mæg i mange år etterpå og æg va opptatt av ka andre syntes om mæg om æg va tynn nok.

  Æg reagere også på alt som har med reklame om å få sommerkropp tel sommeren. De e media som skape det perfekte kroppsideal førr oss og det bli feil. Media tenke ikkje på at folk har forskjellig kroppsbygging.
  ¨
  Æg skjønna mæg ikkje på dæm som ska førr en hver pris si nåkka om andre sitt utseende og æg blir fly førbanna på dæm som gjør det. Du skriv ikkje en anonym kommentar på en blogg at andre skal slanke sæg. Fy flate kor feig folk på nettet kan være.

  Æg kjenne dæg ikkje personlig men æg føle at æg blitt godt kjent med dæg gjennom bloggen din etter å ha vært fast leser av den i 5 – 6 år. Inntrykket mitt av dæg e at du virke som ei reflektert, god, snill og ærlig jenta med godt humør som vise omsorg førr dæm rundt dæg. Det e dæm viktigste egenskapan æg verdsette hos folk rundt mæg.

  Ta vare på dæg sjøl 🙂

  • Siri Elise: Tusen takk for det, og tusen takk for innpsillet fra deg! Så kjempekoselige ord da! Du skal vite at det varmer, og jeg er kjempeglad for at du følger med på bloggen min 🙂

   Du har helt rett i at det alltid har vært kroppspress, men tiden har forandret seg som du sier. Da jeg var lita vokste vi opp med 1 TV-kanal, og det var ikke reklame på NRK. I ukeblader så vi klesmodeller som reklamerte for klær, og vi syntes de så flotte og fine ut, og i butikker hang det reklameplakater for klesmerker. Modellene var også den gangen tynne, nærmest beinrangel spør du meg. Da jeg ble tenåring begynte vi å lese bladet “Det nye”, og der var modeller brukt i reklame for klesmerker.

   Det har utviklet seg som du skriver i og med at vi har fått flere TV-kanaler, og der er mer fokusering på kropp på internett.

   Kjempebra at moren din tok tak i treneren. Jeg skjønner ikke at en trener kan få seg til å si dette til en idrettsutøver. Selv sa jeg ikke noe om at vi ble veid hjemme. Når jeg gikk på den troppen jeg gikk godtok vi det bare frem til vi kom i puberteten, men så begynte vi å ikke synes det var så greit. Til alt hell hadde vi kvinnelig trener da.

   Du har helt rett. Det er media som skaper det såkalte perfekte kroppsideal, og jeg synes det blir helt feil! En 40-50 åring skal ikke se ut slik hun gjorde da hun var 20! Slik er det bare ikke.

   Typisk for de som skriver feige, stygge og anonyme kommentarer har ikke noe fornuftig å komme med, og som jeg sier å skrive slike stygge kommentarer hvor man må rakke ned på utseende til et annet menneske sier mer om den anonyme som skriver den kommentaren enn om den som er mottaker av kommentaren!

   Ønsker deg en kjempefin 2.pinsedag 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

 5. Flott innlegg fra deg må jeg si om et nokså vanskelig tema. All ære til deg for at du står fram og forteller din historie. Mye av det jeg tenkte å skrive er allerede skrevet.

  Det er media ene og alene som har greid å forvrenge kroppsidealet. Nummer 2 kommer sosiale medier som er med på å underbygge denne forvrengingen av kroppsidealet. I alle de år har det vært tynne modeller som har prydet reklamer for klær på reklameplakater og i ukeblader. Før la vi bare merke til det i ukeblader og i butikker, men nå ser vi det daglig på ulike tv-kanaler. Pluss at det florerer på sosiale medier. I vinter og vårsesongen florerer det av bloggere som skriver om kosthold, trening, slanking og om å se perfekt ut til sommeren. Helt greit det, men slike innlegg er ikke så morsomt å lese for en som har slitt eller sliter med spiseforstyrrelser. I fjor sommer var det noe de kalt den perfekte sommerkroppen. Perfekt for hvem. Jeg har noen kilo for mye jeg også, og jeg vet at jeg kunne ha slanket meg noen kilo. Jeg er fornøyd med meg selv som jeg er, og jeg har det bra. Kan ikke folk være fornøyde med seg selv? Jeg skjønner at de som er sykelige overvektige må gjøre noe, men da vil jeg tro at fastlegen deres er med inn i bildet for å bistå med hjelp.

  Da jeg gikk på ungdomsskolen var det ei jente i klassen min som hadde anorexi. Hun drev med turn, og de hadde en trener som var beryktet her i byen for å presse turnerne sine til det ytterste. Jeg husker da hun var på det sykeste at hun kunne spise en halv brødskive uten smør og uten noe som helst pålegg. Galskap var det. Den gangen var det ikke fokus på dette. I dag når vi er blitt eldre har hun fortalt oss det selv at hun hadde anorexi i 5 år før hun begynte å bli frisk.

  Jeg kunne ha vridd nakken om på de som er sleivmunnet når de må kommentere hvordan kroppene til andre ser ut. Perfekt selv? Nei langt i fra. Så tror de at de er så tøffe i trynet at de skal være anonyme, selv om vi som leste den kommentaren på den bloggen du siterer i innlegget ditt skjønner er skrevet av bloggeier selv. Jeg trodde aldri at voksne bloggere kunne ha så dårlig karma. Alle som kommenterer negativt på utseende til en person har dårlig karma.

  Jeg vil med hånden på hjerte si at du er ei flott dame som jeg er glad for å ha blitt kjent med. Det første jeg husker av deg var smilet ditt, og jeg tenkte at hun der er et menneske jeg liker godt. Du har et vinnende vesen som gjør at folk har lyst til å bli kjent med deg. De som gikk i klassen min omtalte deg alltid som hun der blide jenta 🙂

  Du må ha en fin 2.pinsedag 🙂

  Klem, klem
  Mona Elisabeth recently posted..Jeg er med i fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett.My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempebra innspill! Det varmer kjempemasse de kjempefine ordene du skriver <3 Jeg setter kjempestor pris på deg som venninne jeg også <3

   Det er nettopp det jeg også mener at det er media som har forvrengt kroppsidealet, og det sprer seg som ild i tørt gress til sosiale medier også!

   Jeg har ikke noe i mot at folk ønsker å slanke seg jeg heller, men når man bare har en blogg som omhandler hvor tjukk og feit man er, og hvor man kan lese mellom linjene at man hater tjukke mennesker. Da synes jeg det går alt for langt!

   Jeg tror de aller fleste folk i dag er mye flinkere å tenke kosthold, og hva man spiser. Det gjør jeg selv jeg også, men fastlegen min vil ikke vite av at jeg begynner å slanke meg i tilfelle jeg mister kontrollen. Noe jeg aldri i livet ønsker å gjøre igjen! Det er nok med en gang! I dag er jeg kjempefornøyd med meg selv, og jeg har alt jeg ønsker meg, familie, slekt, mann og kjempegode venner som bryr seg om meg for den jeg er som person, og det er det som betyr noe i det store og det hele <3

   Huff stakkars skolevenninne din! Vi hadde ei i klassen min på videregående som også fikk anorexi da vi gikk i 2.klasse, og hun danset ballett. Det var kjempetrist å se henne på det tynneste. Den kjempeflotte jenta bli så skrapet. Hun sluttet på skolen, fordi hun var for syk til å fullføre. Jeg husker før hun sluttet satt hun og halvsov i timene, for hun var så utmattet.

   Jeg blir så sint når de gangene jeg har sett at anonyme skriver stygge kommentarer om utseende til en person, og man kan lure på om den/de anonyme eier samvittighet og skrupler i det hele tatt når de skriver slike kommentarer! Én ting er sikkert, og det er at de ikke eier noen form for samvittighet. Samvittigheten er blåst bort. Du har helt rett. Karmaen til den personen er borte vekk!

   Ønsker deg en kjempefin 2.pinsedag også 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 6. Kjære deg vennen;=) Jeg blir rørt av å lese innlegget ditt, for det var veldig rørende å lese. Den bloggeren du mener som gjentatte ganger skriver om tjukke mennesker er en ung jente. Jeg mener hun er sykelig opptatt av å skrive om dette, og hun vet ikke at det kan utløse alvorlige spiseforstyrrelser for de som sliter med det. Det er bra at de som trenger det kan slanke seg, men å skrive nedlatende om tykke mennesker gjør man bare ikke.

  Alle ønsker å være fornøyd med seg selv, og jeg tror den selvtilliten kommer jo eldre vi blir. Det finnes kroppspress for oss voksne også, men vi godtar oss selv bedre enn mange av de unge.

  Jeg blir rasende sint når jeg leser de som kommenterer negativt om andres utseende offentlig på en logg, og det er veldig lavmål. Hvis du så Bloggerne som gikk på TV i vinter, fortalte både Voe og hun Sophie Elise at de hadde fått negative kommentarer på utseende sitt. Da snakker vi om sjalusi, for begge jentene er nydelige jenter. Bor fortalte i serien at hun hadde fått kommentarer på at hun hadde lagt på seg siden hun var 14 år. Det er korttenkt å skrive slike kommentarer. Hva om Voe slet med spiseforstyrrelser? I verste fall kunne den kommentaren ødelagt mye.

  Når voksne anonyme lesere kommenterer negativt andres utseende på blogger på 40+ listen, er det et lavmål som slår alt. Du forstår vel hvem den anonyme er regner jeg med… Det mennesket som skrev den kommentaren har svart på hvitt bevist hva slags menneske hun er. Et mennske med store personlige problemer er det å si om slike typer mennesker.

  Jeg synes som de andre at du er ei nydelig jente, og jeg er veldig takknemlig og glad for at jeg har fått æren av å bli kjent med deg ;=)

  Du må ha en fin ettermiddag vennen ;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Oppdatering fra meg og mine;=)My Profile

  • Catzy: Tusen takk for det vennen, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg også! Du skal vite at jeg setter kjempestor pris på deg som venninne, og jeg er kjempeglad for å ha blitt kjent med deg <3 🙂

   Ja bl.a den bloggeren jeg mente, men husker ikke navnet til bloggeren, men det kan være det samme. Kjenner mange som har lest den bloggen, og de har reagert på akkurat det samme som du har gjort. Synes den bloggeren ser flott ut! Hvis man leser mellom linjene så er det tydelig at bloggeren ikke liker tjukke mennesker. Jeg tenker akkurat det samme som deg at leser en person med spiseforstyrrelser den bloggen, kan det være nok til at den personen ser på seg selv som feit.

   Du har rett når du skriver at vi får bedre selvtillit når vi blir eldre, og det kommer jo av at vi har erfart og opplevd mye mer. Da jeg hadde anorexi måtte jeg lære meg å sette egne grenser, og jeg måtte lære meg å ikke si "ja" til alle rundt meg. Dette jobbet jeg mye med i årene som fulgte. Jeg var redd at folk ikke skulle akseptere meg hvis jeg sa "nei", men saken er den at folk har fått mer respekt for meg nå som jeg setter grenser. Det burde alle sammen gjøre.

   Ja jeg så på programmet "Bloggerne". Nå virker Voe som en kjempefornuftig og reflektert jente, og jeg synes kjempesynd på henne som har fått slike kommentarer. Det er så unødvendig, tankeløst og stygt gjort å i det hele tatt skrive slike ting. Voe ser kjempeflott ut, og jeg synes hun er ei kjempen og nydelig jente. Du skriver bare ikke at noen har lagt på seg, og det er liksom ikke normalt å legge litt på seg fra man er 14 til man er 17-18 år! Vis meg den personen som ser ut slik hun gjorde da hun var 14 år! Godt spørsmål ja dette med hva hvis Voe hadde spiseforstyrrelser.

   Den som har tatt ting mer personlig av kommentarene på bloggen sin er nok Sophie Elise slik jeg ser det, for hun har jo operert seg flere ganger (forstørret bryst, operert nesen, restylan i leppene osv). Jeg synes Sophie Elise kjempenydelig og vakker jente, og synes det er trist at hun har fikset på utseende for å bli fornøyd med seg selv! Det handler jo om at man bryr seg om hva bloggleserne mener, og det synes jeg er kjempedumt! Det er de som har skrevet negative kommentarer til Sophie Elise om hennes utseende som har problem, og ikke Sophie Elise!

   Det beviser bare at det er kroppspress blant unge bloggere, dessverre 🙁

   Jeg reagerer som deg ved å bli sint når voksne synker så dypt at de skriver stygge kommentarer om andres utseende, og da i tillegg skjuler seg som anonym, for man skjønner fort hvem som har skrevet kommentaren. Slike voksne bloggere kan man bare ikke ta seriøst, for de er blitt avslørt som mobbere for lenge siden. De har store personlige problemer med seg selv. Det er så sant så sant!

   Ønsker deg en kjempefin 2.pinsedag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge