HVORFOR BARE IKKE AKSEPTERE AT DE SOM ØNSKER Å DELTA PÅ MINNEMARKERING FOR 22.JULI 2011 GJØR DET?

Bilde jeg tok på torvet i Trondheim 27.07.2011 <3

Et kjempenydelig dikt noen hadde lagt ned sammen alle blomstene <3

 

I går var det 22.juli, og det var 3 år siden det kjempegrusomme og triste terrorangrepet som rammet Norge. At en ondskapsfull mann i 30 årene med en forvridd politisk ideologi planla å drepe uskyldige mennesker i Regjeringskvartalet og uskyldige ungdommer som var på Utøya er vel fremdeles like uforståelig for oss i dag 3 år etter som 22.juli 2011! 

I går gikk tankene mine til alle de pårørende som mistet sine kjære i Regjeringskvartalet og på Utøya, de som selv opplevde terrorangrepet på kroppen, de frivillige fra Utøya Camping som hjalp livredde ungdommer i land når de flyktet fra Utøya og redningsmannskapene som var i Regjeringskvartalet <3 <3 <3 

Igjen 3 år etter herjet det diskusjon på ulike nettsteder om at minnemarkeringen 22.juli er et PR-stunt og et rop om oppmerksomhet fra AP! Jeg aksepterer at de som mener det har den oppfatningen. Min personlige mening er at dette er slett ikke et PR-stunt eller rop om oppmerksomhet fra AP sin side! Hadde tragedien rammet FRPU, Unge Høyre eller andre politiske ungdomsorganisasjoner, ville Norge markert en slik tragedie med en minnestund for å hedre ofrene etter et terrorangrep! 

Jeg har et par venner som har uttalt at terrorangrepet i Norge var selvforskyldt av oss selv! Et terrorangrep er aldri selvforskyldt! Ingen kan vite når det plutselig dukker opp en gal ekstremist som mener at han har rett til å drepe uskyldige mennesker pga deres politiske ideologier! 

Det ble også diskutert om at denne minnemarkeringen forverrer sorgprosessen til de pårørende, og at de aldri blir ferdig med å sørge når de blir minnet på det som skjedde 22.juli hvert år. Er det vår rett til å dømme hva som er rett og galt for pårørende som mistet noen av sine kjære under den kjempegrusomme terrorangrepet 22.juli 2011? Svaret mitt er klart: “Nei!” Jeg tror at de som ikke ønsker å være med på minnemarkeringen ikke deltar på den. Man skal huske på at sorg er individuell fra person til person. Sorgen er aldri lik! Hvorfor feirer vi Allehelgensdag? Jo for og minnes våre kjære som er døde. Hva er da problemet med at det er en minnemarkering for terrorangrepet 22.juli? Jeg ser ikke på det som noe problem at det foregår en minnemarkering 22.juli for og minnes de som brått ble revet bort, og de som fikk livene sine snudd på hodet. Mange av de som overlevde terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya har fremdeles behov for og samles der det skjedde i prosessen for å komme videre. Mange av dem sliter psykisk fremdeles 3 år etter. De forteller om flashbacks og grusomme bilder på netthinnen som kommer igjen og igjen! Flere av dem har store søvn- og konsentrasjonsproblemer!

Mange av ungdommene som opplevde terrorangrepet på Utøya på kroppen sier at de trenger denne minnemarkeringen for å komme videre i sin del av sorgprosessen, men det er også ungdommer som har uttalt at de ikke ønsker å dra til bake på Utøya på denne minnemarkeringen. De sier det blir for tøft for dem.

Sorg er forskjellig slik mennesker er forskjellige. Din måte å sørge på er ikke lik min måte å sørge på. Dermed er det ikke sagt at min måte er mer riktig enn din! 

Det forferdelige og grusomme terrorangrepet som skjedde 22.juli 2011 er og blir noe som er skrevet inn i historiebøkene for godt, fordi det var den største tragedien i fredstid som rammet Norge! Det kan bare ikke glemmes og skyves under en stol! 

Jeg har forståelse at folk velger å ta avstand fra at det foregår en minnesmarkering for terrorangrepet 22.juli 2011, men de som tar avstand fra minnesmarkeringen skal respektere de som ønsker å være med på minnesmarkeringen! La nå de som ønsker å ha minnemarkeringen, og føler at de trenger å være med på den få lov til å ha den i fred!

Det er to år siden nå at jeg leste en kommentar på en debatt på et nettsted, hvor det var en person som skrev at det var bra at massemorderen gjorde det han gjorde med tanke på AP  sin politikk og det AP står for! Hva??? At det var bra massemorderen drepte uskyldige mennesker i Regjeringskvartalet og uskyldige unge mennesker på en politisk leir??? Ingen, og da mener jeg ingen har rett til å drepe noen pga av sin politiske overbevisning! Jeg ble regelrett sjokkert og stum da jeg leste den kommentaren! Denne uttalelsen fra vedkommende var skremmende å lese! Det var heldigvis mange som reagerte på det vedkommende skrev!

Til dere som reagerer med avsky på denne minnemarkeringen: Husk at det finnes en avknapp på TV’n og radio, og man kan hoppe over å lese avisene! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “HVORFOR BARE IKKE AKSEPTERE AT DE SOM ØNSKER Å DELTA PÅ MINNEMARKERING FOR 22.JULI 2011 GJØR DET?

 1. Fantastisk bra skrevet vennen…Det finnes like mange forskjellige måter å bearbeide sorg på som det finnes mennesker på denne kloden!! Ingen er helt like! At man har ulikt politisk ståsted er èn ting, men å legitimere/forklare drap og terror pga det…..drøyt!! Jeg leste faktisk et innlegg der en blogger 48 timer etter at skuddene falt presterte å si at hun var såå lei hele katastrofen…WTF??!! Slike ting bør forbli i hodet og aldri komme ut av munnen…..Snakk om å være navlebeskuende og totalt blottet for empati da! Det er skremmende å se hvor mange empatiløse og egoistiske mennesker som er på nettet…Det er faktisk ikke alt man trenger å si eller skrive i det offentlige rom. Hensynet til andre mennesker som er berørt av katastrofer bør få slippe slike uttalelser spør du meg!! Ha en fin dag videre vennen…Stoor klem..<3
  Diva Andrea recently posted....skulle gjerne hatt tak i vedkommende!My Profile

  • Diva Andrea: Tusen takk for det vennen! Det er nettopp det det gjør. Sorgen er forskjellig fra person til person, og ingen er like!

   Folk har skrevet mye rart etter terrorangrpet, og jeg mener at de som ytrer seg på en slik måte f.eks. å si at man er lei en forferdelig katastrofe som terrorangrepet var, sier faktisk mer om hvor lite medmenneskelighet denne personen hadde, og kanskje fremdeles har! Ikke minst kjempestort fravær av empati! Visse ting skriver man bare ikke offentlig nettopp av hensyn til de pårørende!

   Ønsker deg en kjempefin søndagsettermiddag videre 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 2. Så bra skrevet,jeg syns det er bra de har minnemarkering om 22 juli.Uansett om det er markering eller ikke vill det aldri bli glemt,det var en grusom handling som vill sitte på netthinnen for alltid.Og som du skrev ,de som er lei av markeringen hvert år,det er bare å holde seg vekke fra nåde tv og aviser.Godt du tar dette opp.Klem fra Gro!

  • Gro Elisabeth: Tusen takk for det! Jeg er helt enig! Terrorangrepet/massakren 22.juli 2011 vil aldri bli glemt, og som du sier vil den sitte på netthinnen for alltid!

   Jeg synes det er respektløst for de som mistet noen i dette terrorangrepet å skrive at de er lei av å høre om terrorangrepet på Utøya og i Regjeringskvartalet! Det vitner om kjempestor mangel på empati hos disse som får seg til å skrive slikt!

   Ønsker deg en kjempefin søndagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

 3. Dagen vil de som opplevde eller kjente noen alltid huske. Også hele samfunnet husker datoen, samme om det er markering ellre ei. Så det kan godt være markering der de som ønsker kan delta. Hvor vidt media skal dekke det, i hvor stor grad, er en annen sak. Et samlingspunkt for de det gjelder, bør likevel være tilstede. Hele landet ble rammet, og det var ikke selvforskyldt, men jeg må innrømme at jeg var livredd inni meg da jeg hørte at i år blir det leir, i tilfelle det grusomme hadde en smitteeffekt, og i tilfelle deltakere som var der for tre år sien fikk sammenbrudd i en slik setting uten nok folk til å hjelpe dem. Jeg var redd, men leiren gikk bra. En liten markering verdt år hører med. Og som sagt, mediedekningen kan i stedet være mindre.
  HL recently posted..Å spise hele regnbuen (og finne en skatt)My Profile

  • HL: Tusen takk for kjempefint innspill fra deg på innlegget mitt! Det er akkurat det. De som opplevde denne forferdelig fredagen for 3 år siden vil for alltid huske det som skjedde, og også vi i samfunnet! Terrorangrepet/massakren rammet hele Norge på en eller annen måte. Jeg er helt enig at det bør være en minnemarkering, og jeg tror at de som ikke ønsker å delta på det heller ikke gjør det.

   Det er helt sant at de var ikke selvforskyldt!

   Jens Stoltenberg gjorde en kjempeflott jobb etter katastrofen, og han var en nærværende statsminister for alle som var rammet, og faktisk hele Norge!

   Kjempegodt å høre at leiren gikk bra!

   Det er jeg enig i, for media i dag hevder å skal ha innblikk i alt som foregår hos mennesker!

   Ønsker deg en kjempefin søndagsettermiddag 🙂

 4. Jeg er enig med de andre som har skrevet. Denne grusomme tragedien rammet hele Norge. Og det er en dato som for alltid vil bli stående. Det var ikke selvforskyldt nei. Jeg har også hørt og sett folk har skrevet at vi kan takke oss selv for at terrorangrepet skjedde. Det er bullshit å si sånt.

  Hva? At minnemarkeringen 22.juli er et PR-stunt og rop om oppmerksomhet fra arbeiderpartiet? Det er det største tullet jeg noen gang har hørt. Det hadde vært minnemarkering samme hvilket parti som hadde blitt rammet.

  Du har skrevet et bra innlegg som er til ettertanke.

  Ha en fin torsdag snuppa mi;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen for det, og tusen takk for positivt innspill fra deg vennen! Helt enig med deg! Terrorangrepet/massakren rammet hele Norge på en eller annen måte, og det kom uventet. Ingen hadde forventet at en ensom ulv, og en gal ekstremist skulle utføre en slik handling helt på egen hånd!

   De som mener at terrorangrepet/massakren er vår egen feil må ha noen å skylde på, og de vil gjerne gi samfunnet skylden. Gjerne vil de gi samfunnet skylden for alt som skjer. Det er ingen logikk i det.

   Jeg synes det er kjempebra at det er en minnemarkering, for vi trenger å stoppe opp for å tenke på det som skjedde den fredagen for 3 år siden <3

   Ønsker deg en kjempefin søndagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 5. Bra innlegg fra dæg.

  Koss kan folk få sæg tel å sei så my merkelig? Æg bare spør. Æg syns det e bra det e ei minnemarkering førr det som skjedde 22.juli av respekt førr dæm som mista livet og pårørende. Jens Stoltenberg viste sæg som en god leder etter terrorangrepet og han gjorde det han måtte gjøre. Som statsminister va han tilstede førr dæm som sørga.

  Uansett om man ikkje støtte minnemarkeringan så e det en dag førr at dæm som mista nån kan minnes dæm som blei drept. Æg trur dæm flestan av dæm pårørende og dæm som opplevd terrorangrepet sjøl ønske å ha en minnemarkering. Æg trur også som dæg at dæm som ikkje ønska det heller ikkje e med på det.

  Det e da ikkje vår feil at terrorangrepet skjedd. Kordan hjernedøde høns kan sei nåkka sånt? Det e så mange gærninga og ekstremista rundt om og det her kunna ha skjedd og kan like så godt skje med ei anna ungdomspolitisk organisasjon og et anna politisk parti.

  Ha ein fin ettermiddag 🙂

  Bloggklem

  • Siri Elise: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg! Jeg mener man har lov til å reagere når folk henter ting ut av sammenhengen, og lager sine egne teorier om f.eks. at det er Norges feil at terrorangrepet/massakret skjedde den fredagen for 3 år siden! Hvis politiet hadde visst hva ensomme ulven som i tillegg var en gal ekstremist hadde planer om, hadde de stoppet ham, men de ante ingenting om ham. Da er det vanskelig å få gjort noe.

   Jeg er helt enig! Jens Stoltenberg gjorde en kjempeflott jobb etter terrorangrepet/massakren, og han vær en nærværende statsminister for de pårørende, de som opplevde bombeattentatet i Regjeringskvartalet, ungdommene som var på Utøya som opplevde massakren og resten av Norge. Han gjorde det han måtte gjøre, og det tror jeg en hver statsminister hadde gjort!

   Ønsker deg en kjempefin søndagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

 6. Fint innlegg du har skrevet.

  Det er ikke arbeiderpartiet som ønsker oppmerksomhet, og det skulle bare mangle om det ikke var en minnemarkering om 22.juli 2011. Noe annet hadde blitt feil. Hvis en så forferdelig med minnemarkeringen av 22.juli, er det som du skriver å slå av datamaskinen, slå av tv’n, og ikke lese avisene.

  Jeg blir stum når jeg leser hva mennesker kan få seg til å si. At terrorangrepet i 2011 var vår feil. Det er det mest absurde jeg har hørt. Ingen kan legge skylden på at Norge var skyld i massakren som skjedde i 2011. Det er bare tull og tøys. De som mener det vet ikke hva de snakker om.

  Du må ha en fin kveld videre 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Jeg er med i fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett.My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg på innlegget mitt! Jeg er helt enig med deg! Nei det er slett ikke oppmerksomhet fra AP sin side å ha en minnemarkering! Uansett hvilket parti det hadde vært, hadde ejg støttet en minnemarkering for en slik terrorhandling! Nei så absolutt! Hvis man har så mye i mot denne minnemarkeringen så er bare å slå av TV’n, la være å lese aviser på det aktuelle tidsrommet hvert år!

   Jeg også, og jeg husker da jeg leste den kommentaren på det nettstedet for 2 år siden at det var vår egen feil at terrorangrepet skjedde, tenkte jeg at vedkommende har liten innsikt. Har jo hørt et par av mine bekjente også si at vi kan takke oss selv for at terrorangrepet/massakren skjedde. Vi har hatt noen heftige diskusjoner, for jeg mener det er å gå alt for langt! De vet bare ikke hva de snakker om, og det verste av alt er at de unnskylder gjerningsmannen! Da blir jeg fly hakke forbanna!

   Ønsker deg en kjempefin søndagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 7. Velskrevet og godt innlegg av deg.

  Det er ikke vår skyld at politiske ekstremister mener de har rett til å drepe uskyldige mennesker. Feilen ligger hos de som hjernevasker dem med sin tankegang, og hos den som lar seg hjernevaske. Hadde PST visst om ABB og hans planer kunne de kanskje stanset ham og planene hans. Jeg fatter ikke hvordan folk mene at det er vår skyld. Et terrorangrep kunne ha skjedd samme hvilket parti som styrte, for det vil alltid være ekstreme politiske motstandere av politikken som styrer landet.

  Vet du hva. Greit at folk er uenige i AP sin politikk, men å si at minnemarkeringen for 22.07.2011 er et rop om oppmerksomhet fra Jens Stoltenberg sin side er å trekke det alt for langt. Jeg hadde reagert hvis det ikke var en minnemarkering etter terrorangrepet. Det hadde virket hjerterått og kaldt.

  Folk vil alltid ha ulike meninger om minnemarkering eller ikke. 22.juli vil alltid være en dag hvor man kan stoppe opp å tenke på at livet er skjørt, og at vi ikke kan ta noe for gitt.

  En fin fredag og god helg ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg på innlegget mitt!

   Jeg er helt enig! Det er ingen sin feil at en gal ekstremist mener han er talsmann for å drepe noen som har andre politiske meninger enn seg selv! Hadde politiet visst om at gjerningsmannen hadde planer om et terrorangrep og en massakre hadde de grepet inn og forhindret det, men de visste ikke noe om ham.

   En minnemarkering om terrorangrepet og massakren synes jeg er på sin plass, men det er ikke et rop om oppmerksomhet fra Jens Stoltenberg sin side. Det hadde vært en minnemarkering samme hvilket parti som hadde regjert i Norge.

   Ønsker deg en kjempefin søndagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 8. Veldig bra blogginnlegg søte deg Torilvennen;=)

  Du får frem mange viktige poeng i innlegget ditt, og jeg er enig i det du og de andre skriver.

  Jeg mener det er veldig bra at det er minnemarkering for minnes det som hendte på Utøya og i regjeringskvartalet. Etter et slikt terrorangrep hvor så mange mistet livet er det på sin plass å stoppe opp, og minnes det som skjedde slik at det aldri skjer igjen.

  Jeg stemmer ikke arbeiderpartiet, men mener at den jobben Jens Stoltenberg gjorde i etterkant av terrorangrepet var veldig bra. På minnemarkeringen utenfor regjeringskvartalet påpekte statsminister Erna Solberg det samme, og hun hadde bare lovord å komme med om Jens Stoltenberg om hans håndtering 22.juli 2011.

  Jeg blir stum over uttalelser jeg har lest på nettet i etterkant av terrorangrepet, og jeg kan også huske at jeg leste at noen mente det var vår egen feil at vi ble utsatt for et terrorangrep. Det er jeg veldig uenig i, og det går ikke an å si at et land er skyld i at ytterliggående ekstreme politiske mennesker mener de har rett til å drepe unge mennesker som er politisk engasjerte. Det vitner om total mangel på innsikt når noen kan komme med slike ytringer, og jeg mener det er respektløst å si dette høyt. De må huske på at det mange som mistet sine barn på en brutal måte på Utøya, og det var uskyldige som ble drept i bombeattentatet i regjeringskvartalet.

  Ha en fin lørdag søte deg Torilvennen;=)

  Stor og varm klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Oppdatering fra meg og mine;=)My Profile

  • Catzy: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg også vennen!

   Det er nettopp det jeg mener også, at på 22.07, er det kjempeviktig å stoppe opp for minnes det forferdelige som skjedde, for det var helt uvirkelig og kjempegrusomt at så mange uskyldige som ble drept! Jeg tror at de som ikke ønsker å være med på minnemarkeringen heller ikke er det.

   Ja Jens Stoltenberg var en nærværende statsminister som var der for ungdommene som selv opplevde marerittet på Utøya på kroppen, de som opplevde bombeattentatet i Regjeringskvartalet, alle de pårørende som mistet sine kjære, og til syvende og sist Norge som nasjon! Jeg tror uansett hvilken statsminister vi har hatt, ville de stilt opp i en slik situasjon!

   Norge er ikke skyld i at terrorangrepet/massakren skjedde. Ingen visste om den ensomme ulven sine ondsinnede planer, og hadde de gjort det hadde de greid å stoppe ham!

   Ønsker deg en kjempefin søndagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge