HVORFOR BARE IKKE AKSEPTERE AT DE SOM ØNSKER Å DELTA PÅ MINNEMARKERING FOR 22.JULI 2011 GJØR DET?

Bilde jeg tok på torvet i Trondheim 27.07.2011 <3

Et kjempenydelig dikt noen hadde lagt ned sammen alle blomstene <3

 

I går var det 22.juli, og det var 3 år siden det kjempegrusomme og triste terrorangrepet som rammet Norge. At en ondskapsfull mann i 30 årene med en forvridd politisk ideologi planla å drepe uskyldige mennesker i Regjeringskvartalet og uskyldige ungdommer som var på Utøya er vel fremdeles like uforståelig for oss i dag 3 år etter som 22.juli 2011! 

I går gikk tankene mine til alle de pårørende som mistet sine kjære i Regjeringskvartalet og på Utøya, de som selv opplevde terrorangrepet på kroppen, de frivillige fra Utøya Camping som hjalp livredde ungdommer i land når de flyktet fra Utøya og redningsmannskapene som var i Regjeringskvartalet <3 <3 <3 

Igjen 3 år etter herjet det diskusjon på ulike nettsteder om at minnemarkeringen 22.juli er et PR-stunt og et rop om oppmerksomhet fra AP! Jeg aksepterer at de som mener det har den oppfatningen. Min personlige mening er at dette er slett ikke et PR-stunt eller rop om oppmerksomhet fra AP sin side! Hadde tragedien rammet FRPU, Unge Høyre eller andre politiske ungdomsorganisasjoner, ville Norge markert en slik tragedie med en minnestund for å hedre ofrene etter et terrorangrep! 

Jeg har et par venner som har uttalt at terrorangrepet i Norge var selvforskyldt av oss selv! Et terrorangrep er aldri selvforskyldt! Ingen kan vite når det plutselig dukker opp en gal ekstremist som mener at han har rett til å drepe uskyldige mennesker pga deres politiske ideologier! 

Det ble også diskutert om at denne minnemarkeringen forverrer sorgprosessen til de pårørende, og at de aldri blir ferdig med å sørge når de blir minnet på det som skjedde 22.juli hvert år. Er det vår rett til å dømme hva som er rett og galt for pårørende som mistet noen av sine kjære under den kjempegrusomme terrorangrepet 22.juli 2011? Svaret mitt er klart: “Nei!” Jeg tror at de som ikke ønsker å være med på minnemarkeringen ikke deltar på den. Man skal huske på at sorg er individuell fra person til person. Sorgen er aldri lik! Hvorfor feirer vi Allehelgensdag? Jo for og minnes våre kjære som er døde. Hva er da problemet med at det er en minnemarkering for terrorangrepet 22.juli? Jeg ser ikke på det som noe problem at det foregår en minnemarkering 22.juli for og minnes de som brått ble revet bort, og de som fikk livene sine snudd på hodet. Mange av de som overlevde terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya har fremdeles behov for og samles der det skjedde i prosessen for å komme videre. Mange av dem sliter psykisk fremdeles 3 år etter. De forteller om flashbacks og grusomme bilder på netthinnen som kommer igjen og igjen! Flere av dem har store søvn- og konsentrasjonsproblemer!

Mange av ungdommene som opplevde terrorangrepet på Utøya på kroppen sier at de trenger denne minnemarkeringen for å komme videre i sin del av sorgprosessen, men det er også ungdommer som har uttalt at de ikke ønsker å dra til bake på Utøya på denne minnemarkeringen. De sier det blir for tøft for dem.

Sorg er forskjellig slik mennesker er forskjellige. Din måte å sørge på er ikke lik min måte å sørge på. Dermed er det ikke sagt at min måte er mer riktig enn din! 

Det forferdelige og grusomme terrorangrepet som skjedde 22.juli 2011 er og blir noe som er skrevet inn i historiebøkene for godt, fordi det var den største tragedien i fredstid som rammet Norge! Det kan bare ikke glemmes og skyves under en stol! 

Jeg har forståelse at folk velger å ta avstand fra at det foregår en minnesmarkering for terrorangrepet 22.juli 2011, men de som tar avstand fra minnesmarkeringen skal respektere de som ønsker å være med på minnesmarkeringen! La nå de som ønsker å ha minnemarkeringen, og føler at de trenger å være med på den få lov til å ha den i fred!

Det er to år siden nå at jeg leste en kommentar på en debatt på et nettsted, hvor det var en person som skrev at det var bra at massemorderen gjorde det han gjorde med tanke på AP  sin politikk og det AP står for! Hva??? At det var bra massemorderen drepte uskyldige mennesker i Regjeringskvartalet og uskyldige unge mennesker på en politisk leir??? Ingen, og da mener jeg ingen har rett til å drepe noen pga av sin politiske overbevisning! Jeg ble regelrett sjokkert og stum da jeg leste den kommentaren! Denne uttalelsen fra vedkommende var skremmende å lese! Det var heldigvis mange som reagerte på det vedkommende skrev!

Til dere som reagerer med avsky på denne minnemarkeringen: Husk at det finnes en avknapp på TV’n og radio, og man kan hoppe over å lese avisene! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...