SOM Å VÅKNE OPP TIL EN VOND DRØM :(

Åhhh 🙁 Hvorfor deg, Linn! Du fortjente ikke dette! Brått revet bort pga et annet menneskes ugjernig! Jeg glemmer ikke den dagen 08.01.2010 da jeg mottok telefonen med det sjokkerende og triste budskapet om at det var du som var funnet drept 🙁
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=586353
 
 
Som jeg tenker på familien din som sitter igjen med masse spørsmål som de håper å få svar på! Tenker på familien din hver eneste dag! Ingen kan noen sinne forestille seg hva de har gått igjennom, og nå går i gjennom når rettssaken pågår!
 
 
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1521951.ece
 
 
Jeg husker kjempegodt den dagen jeg traff deg, Linn. Det var på vår første forelesning på Dragvoll på musikkstudiet. Du gikk på musikk mellomfag, og jeg hadde begynt på musikk mastergrad. Vi hadde valgt samme valgemne, og vi havnet på samme kollokviegruppe. Linn og jeg kom snart i kontakt med hverandre, og du var kjempelett å prate med!
 
 
Jeg lærte deg å kjenne som en stille, rolig, snill, omsorgsfull, engasjert og aktiv jente! Du tok vare på alle rundt deg, og hvis noen av dine vennner hadde problemer bar du dem over dine skuldre. Alltid var du opptatt av alle rundt deg skulle ha det bra. Du hatet konflikter og krangling! Det er den ekte varmen og den ekte godheten jeg alltid vil minnes når det gjaldt deg 🙂
 
 
Etter hvert som bli ble mer og mer kjent begynte vi å dra på kafén på universitetet, enten sammen med våre studievenner eller alene. Der kunne vi sitte i flere timer over en kopp kaffe og prate i flere timer. Linn og jeg ble kjempegode studievenninner 🙂
 
 
Ditt engasjement for sang, dans og kultur glemmer jeg aldri. Du hadde en klokkeklar og kjempevakker stemme. Jeg husker du prøvde å verve meg med i operakoret der du sang!:) Du prøvde flere ganger å få meg til å prøvesynge slik at jeg kunne bli med i operakoret, men jeg feiget ut. Ellers var Linn flere ganger hjemme hos oss på besøk 🙂 Linn elsket hunder, og da spesielt puddel, og hun fortalte mye om hunden sine hjemme! Du skaffet deg også en puddel selv.
 
 
Du begynte også etter hvert på musikk mastergrad, og vi to hang sammen hver dag 🙂 I helgene var vi fleste av oss masterstudentene ofte på et musikkrom på skolen for å øve til huskonserter og eksamen. Jeg fikk æren mange ganger av å høre Linn synge. Før eksamenen vår støttet vi hverandre opp. Jeg hørte på Linn synge, og Linn hørte på meg spille fløyte! Vi gav hverandre feedback og søttet hverandre helt frem til eksamen!
 
 
Selv måtte jeg ta permisjon fra masterstudiet pga flere operasjner i håndleddene mine. Etter operasjonene mine måtte jeg ha hendene i gips i 4 – 5 måneder, og det førte til at ikke jeg fikk skrevet noe på mn masteroppgave. Du tok deg også permisjon fra ditt masterstudie der du gjorde noe helt annet en stund.
 
 
Vi hadde kontakt på sms og mail, og vi oppdaterte likevel hverandre om hvordan vi hadde det 🙂 Du flyttet på deg, og bodde en periode borte fra byen. Da mistet vi kontakten en liten periode. Jeg tok fatt på siste del av masterstudiet høsten 2009, og jammen hadde du ikke tatt fast på siste del av studiet du også 🙂
 
 
I november 2009 møtte jeg deg igjen i byen. Jeg hørte bare noe rope navnet mitt, og det var deg! jeg fikk en stor klem fra deg, og vi ble stående å prate sammen en god stund. Til slutt fant vi ut at vi skulle fortsette pratingen på en kafé. Vi oppdaterte hverandre på hva som hadde skjedd siden sist, og skravla og latteren var der som før 🙂 Linn gledet seg kjempemasse til å dra hjem til familien sin på juleferie, og vi ble enig om å treffe hverandre i løpet av januar når hun kom tilbake. Slik ble gikk det dessverre ikke 🙁
 
 
08.01.2010 kom den sjokkerende og triste telefonen at det var du var drept 🙁 Jeg ble først helt iskald av sjokk. Så kom fornektelsesfasen hvor jeg sa til meg selv: “Dette må være feil!”. Den samme kvelden var flere av dine studievenner og jeg på msn og chattet sammen. Vi var alle i sjokk for at det var noen vi kjente som var drept 🙁 Vi kunne ikke fatte og begripe hvorfor. Ordet “Hvorfor” var et mye brukt ord den kvelden, og også dagene og ukene som fulgte! Etter sjokket hadde lagt seg kom sorgen over din bortgang 🙁
 
 
Jeg visste at du hadde satt dype spor hos dine venner rundt deg. Du hadde mange venner som du satte kjempestor pris på, og de satte kjempestor pris på deg, og du hadde en stor og bred omgangskrets.
 
 
Lørdag morgen 09.01.2010 laget jeg denne facebooksiden til minne om deg:
 
 
http://www.facebook.com/?ref=home#/group.php?gid=241648332868&ref=nf
 
 
Hvis det var et menneske som fortjente å bli hedret var det deg Linn! Jeg følte et sterkt behov for å hedre deg Linn. Linn som var en kjempeflott og kjempeherlig studievenninne! Nå er litt over 2000 medlemmer i denne facebookgruppen. Denne facebookgruppen viser at folk bryr seg!
 
 
På minnesiden på facebook det er kjempemange som du kjente, og mange du kanskje ikke kjente som sørget over din kjempetriste bortgang, og som fortsatt den dag i dag sørger over tapet av en datter, søster, niese, venninne, og ingen av oss forstår hvorfor nettopp du skulle bli et uskyldig offer for et brutalt drap! Nå over et halvt år etter spør alle sammen seg det samme spørsmålet: “Hvorfor?” Det hele er så meningsløst og kjempetrist 🙁
 
 
Jeg vet at familien din finner trøst i at denne facebookgruppen ble opprettet, og hele familien din er i mine tanker hver eneste dag!
 
 
Det gikk ikke mange timene før facebookgruppen var opprettet til jeg hadde journalister fra TV2, Dagbladet, NRK og TV-Adressa på tråden. Alle ville de ha noen ord om hvorfor jeg opprettet facebookgruppen. Jeg måtte være ærlig å svare på spørsmålene, og det var fordi du, Linn fortjente å bli hedret for den flotte personen du var!
 
 
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/krim/soerger-over-linn-29-hvil-i-fred-kjaere-soester-3095691.html
 
 
http://www.dagbladet.no/2010/01/09/nyheter/innenriks/drap/trondheim/9842978/
 
 
Søndag 10.01.2010 var det åpen kirke slik at vi studenter kunne få komme inn for å sørge og minnes deg, og for å prate sammen:
 
 
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.6941620
 
 
Det ble en tung og kjempetrist semesterstart etter jul for oss musikkstudenter :
 
 
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/595701
 
 
13.01.2010 var det arrangert en vemodig og vakker minnestund på skolen for alle som ønsket å minnes deg. Det ble en minnestund i din ånd:
 
 
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1431955.ece
 
 
Nå skriver vi 25.08.2010, og rettssaken mot han som drepte Linn er i gang. Den skal pågå til 02.09.2010! Stakkars familie som gjennomgår rettssaken 🙁 Det må være grusomt og forferdelig 🙁 Ingen kan noen sinne forestille seg hva de går igjennom! Jeg vet at dine nærmeste sitter med mange spørsmål som de nå håper å få svar på, og jeg håper at den som frarøvet deg livet ditt får sin velfortjente straff!
 
 
Vi som fikk æren av å kjenne deg tenker masse på dine nærmeste. Nå kan vi igjen daglig kan lese i avisen om denne rettssaken. Vi våkner brått, og blir minnet på da nyheten om din ufattelige bortgang nådde oss 08.01.2010!:(
 
 
Hvil i fred kjære Linn! Takk for at jeg var så heldig å få lov til å bli kjent med deg, og for at du var en kjempeflott studievenninne som jeg kunne stole på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “SOM Å VÅKNE OPP TIL EN VOND DRØM :(

  1. Dette var nydelig og vemodig skrevet. Jeg sitter med tårevåte øyne nå. Ja! Stakkars familien som nå følger rettssaken. Det må være grusomt å høre for dem, men de får sikkert en del svar også på hva som har skjedd.

    Varm bloggklem fra Grynet

  2. Dette var trist lesning;(( Fint skrevet, vennen min.

    Jeg er helt enig. Og jeg synes synd på foreldrene til din venninne nå går igjennom rettssaken. Men jeg tenker også på foreldrene til han som drepte. Det kan ikke være enkelt det heller.

    Det er så fint at slike personer som deg engasjerer seg og bryr seg om andre. Det du gjorde når du åpnet minnegruppen på facebook var omtenksomt gjort av deg.

    Stor klem fra Ofmariel

  3. Så vakkert du skriver! Du skriver så levende, ekte og vemodig om dette. Jeg må innrøme at jeg gråt da jeg leste på avislinkene og så på nyhetsinnslaget. Jeg forstår ikke hvordan du greide dette.

    Det burde finnes flere slike mennesker som deg som våger å bry seg når noe slikt skjer. Godt å vite at familien satte pris på det du har gjort.

    Det gikk frysninger gjennom kroppen min over hva den drapstiltalte hadde gjort. Metaamfetamin er skumle saker, og de som bruker det kan klikke totalt!

    Ha en fin kveld til deg, mannen din og kattene deres;=)

    Stor klem fra Catzy

  4. Huff! Denne rettssaken sjokkerer meg, og det som er kommet frem i avisene og på nyhetene. Det er tydelig at drapsmannen har klikket. Jeg leste på nettsiden til Adresseavine i dag at drapsmannen har surfet porno før drapet skjedde.

    Det er vanskelig å sette seg inn i hva familien til din studievenninne og familien til drapsmannen gjennomgår i disse dager.

    Det var så fint gjort av det å åpne facebookgruppen, og godt å høre at familien til studievenninnen din setter pris på siden.

    Jeg har fridager i dag og i morgen, for jeg skal jobbe i helgen.

    Ønsker deg en fin dag.

    Stor klem fra Irenesola

  5. Rørende skrevet, og ikke minst et flott tiltak av deg å lage facebook-siden.
    Skulle vært flere som deg, som virkelig bryr seg 🙂

    Ønsker deg en fin torsdag videre 🙂
    Bloggklem fra Gro

  6. Grynet: Tusen takk for det! Jeg synes kjempesynd på familien til Linn som nå går gjennom denne rettssaken. Det er sikkert enorm psykisk belastning for dem.

    Når jeg leser avisene og det de skriver om rettssaken kommer dagen 08.01.2010 tilbake så sterkt for meg da jeg fikk vite at det var hun som hadde gått bort!:(

    Igjen tusen takk for støtten!

    Bloggklem fra Toril

  7. Ofmariel: Tusen takk for det! Det er jo bar helt ubegripelig at noe slikt kan skje. De fleste av oss tenker som så: "Dette skjer med folk vi ikke kjenner!". På samme måte tenkte jeg også, og plutselig så er det noen man kjenner selv.

    Det må være en psykisk tung belastning å være med på denne rettssaken for familien til Linn.

    Stor klem fra Toril

  8. Catzy: Tusen takk for det!:) Jeg følte jeg måtte få ut følelsene mine. Minnene tilbake til 08.01.2010 da jeg mottok sjokkbeskjeden kom så sterkt tilbake!

    Huff! Metaamfetamin er kjempeskummelt! Jeg googlet det opp på nettet for å lese om det.

    Stor klem fra Toril

  9. Irenesola: Ja, rettssaken er det!:( Det gikk et iskaldt grøss nedover ryggen min da jeg fikk vite at hun var drept.

    Drapsmannen har nok klikketi gjerningsøyeblikket. Jeg håper han får sin fortjente straff for dette!

    Selvsagt har også drapsmannen sin familie det tøft, men på en annen måte. De har jo sønnen sin i live, selv om han må sone i flere år i fengsel. Linn sin familie får aldri igjen sin kjære datter!:(

    Stor klem fra Toril

  10. Gro: Tusen takk for det! Linn var en kjempeflott studievenninne, og hun var kjempegodt likt av alle våre studievenner!

    Det var kjempekoselig å høre! Jeg var jo usikker på om jeg i det hele tat skulle åpne denne gruppen, men valgte å gjøre det, fordi jeg tenkte at Linn virkelig fortjente å bli hedret. Hun hadde mange venner og en stor omgangskrets gjennom musikken og sangen sin!

    Klem fra Toril

  11. Slikt som dette virker jo helt ufattelig i et lite og rolig land som Norge. Man hører jo om det, men tror jo aldri at det skal skje.

    For et forferdelig sjokk det må ha vært å høre om. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må ha vært.

    Jeg føler med dere nå som rettsaken pågår, og håper dere får en slags avslutning i sjelen ved domsavgjørelsen.

    Vi må ta vare på hverandre den tiden vi har sammen.

    Mange klemmer fra Berit, Dotty og Chloe.

  12. Ja, det var et stort sjokk, og jeg hadde jo selv sagt til meg selv: "Dette skjer med folk jeg ikke kjenner!" Man kan ikke forestille seg dette før man plutselig står midt i dette selv.

    Du har helt rett. Vi må ta vare på hverandre den tiden vi har sammen!

    Klem tilbake fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge