DU LEVERER IKKE INN EN FRISK FEM ÅR GAMMEL KATT TIL AVLIVING!

I går var det flere av mine facebookvenner som delte denne inderlige fra Byåsen Dyrehospital i Trondheim:

deling_byasen_dyrehospital1

deling_byasen_dyrehospital2

Jeg blir dypt rystet at katteiere leverer inn en frisk katt til veterinæren, og ber om avliving! Vedkommende katteeier skulle aldri i livet fått lov til å ha dyr! Jeg får vondt langt inn i sjelen når jeg leser slike annonser! Det beviser hvor egoistiske noen katteeiere er! Jeg kjenner jeg blir kjempesint at jeg ser rødt på slike egoistiske katteiere! 

Dette var for 3 – 4 år siden jeg skulle vaksinere en av kattene mine. På veterinærkontoret sitter det en en far med sine to unger. Ungene var sønderknust av sorg, for de skulle tydeligvis avlive katten sin. Jeg spurte om katten var syk. Faren svarte meg: “Nei katten er ikke syk, men vi skal på ferie, og  vi har ikke noen til å passe den mens vi er borte”. Katten deres var 2 år, og den var kjempenydelig <3 Jeg holdt på å hoppe ut av mitt gode skinn, og kjente jeg ble så sint på denne faren at de skulle avlive en frisk katt! Det gjør du bare ikke. Prøvde å si til faren at det fantes kattepensjonat å ha katten på, men denne faren sa at det ble for dyrt! Hva pokker? Kattepensjonat for dyrt?? Jeg hadde lyst å røske transportburet ut av hendene på denne faren, og ta med katten hjem. Hadde jeg hatt plass, skulle jeg gladelig ha gjort det, men den gangen hadde jeg 5 katter her så det var dessverre uaktuelt! Det verste av alt at ungene spurte om de kunne få en ny katt etter ferien, og gjett hva denne faren sa: “Jo da etter ferien skal dere få en ny katt!” Jeg var sjokkert og stum! 

Hvilke signaler gir det til unger når man skaffer seg en katt, for så å avlive katten når man skal på ferie? Jo det skal jeg fortelle. Ungene vil automatisk lære at katter er bruk og kast, et dyr man kvitter seg med når man skal på ferie! Fy flate! Snakk om uansvarlige katteeiere! 

Heldigvis hadde ikke veterinærkontoret hjerte til å avlive denne burumeserkatten som ble levert inn for avliving på dyrehospitalet i går. Burumeserkatten fikk ett nytt hjem, og får mange gode år fremover <3 🙂

Jeg mener at du skaffer deg ikke en katt, og leverer katten inn til avliving fordi du blir lei av katten eller skal på ferie! Det synes jeg er så egoistisk og korttenkt. Har du ikke råd til å ha katten på kattepensjonat skaffer du deg ikke et kjæledyr! 

Nå vet ikke jeg hva som var årsaken til at denne burumeserhannkatten ble levert inn til avliving. Dyrleger jeg har pratet med forteller at to av hovedårsakene til avliving av friske katter, er fordi katteeierne er lei av å ha katt, og fordi katteeierne ikke har råd til å ha katten på kattepensjonat.

Når man skaffer seg en katt, vet man at katten kan bli 16 – 17 år gamle, og det må man ta med i betraktningen. Du vet som katteeier at det kommer ferier hvor du kanskje reiser bort, og det tar man med i betraktningen. På mange kattepensjonat kan man få en avtale om fastpris for å ha katten der de dagene/ukene man skal bort. Der viser kattepensjonat velvilje.

Hvis man er lei av å ha katt, så er det mange muligheter. Man kan annonsere på finn.no om å få omplassert katten, og det finnes mange som kanskje ønsker seg en katt. Jeg vet at FOD har kjempestor pågang om sommeren, og de har dessverre ingen kapasitet å ta inn omplasseringskatter. Dessverre 🙁 Det skyldes ene og alene uansvarlige og egoistiske katteeiere! 

En stor svensk abyssineroppdretter gikk bort på nyåret. Hun skal ha stor ære for innførsel av abyssiner som rase i Sverige. Mannen hennes orket ikke ha abyssinere siden han er godt opp i årene. I samarbeid med andre abyssineroppdrettere ble det delt på facebook at abyssinerne til denne svenske oppdretteren skulle omplasseres. Alle abyssinerne fikk nye, kjærlige og gode hjem, og de fikk leve videre <3 🙂 

Jeg syns dyrehospitalet gjorde det rette i å ikke avlive denne friske og nydelige burumeserhannkatten, og all ære til dem som delte innlegget på facebook slik at katten fikk ett nytt hjem <3 🙂 

Selv engasjerer jeg meg i at folk skal skjønne at kattens status må økes, og at katten som kjæledyr skal bli likestilt med det å ha en hund! Det er ett av målene til kattklubber i Norge. Slik det er i dag er kattens status langt under hunden dessverre 🙁 

Skjerp dere uansvarlige og egoistiske katteiere! Hvis du ikke har tid eller råd til å ha katt, så omplasserer du katten til en ny og kjærlig familie, og du leverer ikke inn en frisk katt til avliving. Det er dere uansvarlige og egoistiske katteiere som aldri i livet skulle hatt katt! Dere skulle blitt svartelistet i et register med forbud om å ha dyr for all framtid! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “DU LEVERER IKKE INN EN FRISK FEM ÅR GAMMEL KATT TIL AVLIVING!

    • Lillja: Jeg også ble kjempesint da jeg så linken på facebook, og jeg skjønte jo med en gang hva det var snakk om. Heldigvis har vi burmeseroppdretter i katteklubben vår som fant tak i navnet til en av de største burmeseroppdretterne i Norge, og det var faktisk en av hennes burmeserkatt det var snakk om. Gjett om oppdretteren ble sint? I kjøpskontrakten som vi oppdretterne gir til kattungekjøpere står det svart på hvitt at kattungekjøperne forplikter seg til å gi beskjed hvis katten skal omplasseres, slik at oppdretter skal ha en oversikt hvor kattungene er!

      Jeg er kjempeglad for at det kom en reddende engel og forbarmet seg over burmeserkatten <3 🙂

      Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og og god uke 🙂

      Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

    • Mandy Lou: Jeg også! Det skjærer meg i hjertet når jeg leste denne annonsen. Heldigvis har vi en burmeseroppdretter i klubben vår som kontaktet en av landets største burmeseroppdrettere, og det viste seg at det var hennes burmeser det var snakk om! Gjett om hun ble sint da!

      Vedkommende som eide katten hadde en unge på 9 år, og jeg skjemmes med tanke på de dårlige verdiene vedkommende gir ungen sin!

      Jeg er kjempeglad for at burmeserkatten fikk et nyt tog kjærlig hjem <3 🙂

      Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

      Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  1. Jeg så du hadde delt annonsen på facebook, og jeg tenkte det samme som deg at det måtte være noen som skulle på ferie, eller som ikke ville ha katten lengre.

    Hjertet mitt gråter når jeg tenker på hvordan det kunne ha gått med katten;=( Det er veldig bra at det kom en reddende engel som fikk adoptere den fine burmeseren;=)

    Hva er det som feiler disse katteeierne som tenker på å avlive en frisk katt? Jeg er enig i at de er egoister, og jeg håper at folk i rasekattmiljøet kan få navnet på den katteeieren slik at han eller hun blir svartelistet fra å kjøpe katt for all framtid!

    Ha en fin kveld søte deg Torilvennen;=)

    Varm og stor klem fra Catzy
    Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

    • Catzy: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt vennen!

      Da jeg så annonsen på facebook skar det meg langt inn i hjertet at noen kan være så kald og følelsesløs at de avliver en frisk katt!

      Heldigvis i katteklubben vår var det en av våre burmeseroppdrettere som fikk tak en av Norges største burmeser oppdrettere, og det viste seg at katten det var snakk om kom fra hennes oppdrett!

      Vedkommende som skulle avlive katten hadde ikke tid til å ha katt, og vedkommende hadde en unge på 9 år! Tenker med grøss og gru hva vedkommende lærer ungen av verdier om katter når vedkommende vil avlive en frisk katt! Kjenner jeg blir kjempesint når jeg tenker på det!

      Folk som gjør sånn er følelsesløs og kald, og de fortjener så absolutt ikke å ha katt. Navnet på vedkommende som ville avlive katten har jeg fått, og jeg har gitt navnet fra meg til abyssineroppdrettere, for vedkommende får ikke kjøpe katt fra oss om vedkommende vil gjøre det en gang i fremtiden! Vi oppdrettere vi prater sammen uansett hvilken rase det er snakk om.

      Heldigvis fikk burmeserkatten en nytt og kjærlig hjem <3 🙂

      Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  2. E det mulig? Æg bli rysta og lei mæg 🙁 Fy fader førr nån egoista som gjør sånt. Har du dyr får du også ta ansvar førr dyret du har skaffa dæg og ei katt e et levende skapning og ikkje ein ting.

    Når du førtæl om han der faren og ungan du møtt hos veterinæren som sku avliv katten sin så skjær det mæg i hjerte. Unga der vil neppe lær sæg å ta vare på dyr når dæm har føreldre som ikkje kan ta vare på dyr.

    Æg bli så sint at æg flyr i flint når æg høre sånne historia. Som ho Catzy så æg at du delte den annonsen på facebook i går.

    Hærregud så bra at veterinæren ikkje avliva katten men fikk omplassert den til nån som kan ta vare på den.

    Æg ønska dæg ein fin kveld 🙂

    Stor bloggklæm fra mæg

    • Siri Elise: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt! Da jeg leste innlegget på facebook ble jeg kjempesint, og det skar meg i hjertet at noen kan være så hjerterå og følelsesløs at de vil avlive en frisk fem år gammel katt!

      Det verste var at vedkommende hadde en unge som er 9 år gammel, og jeg undrer meg på hvilke verdier denne 9-åringen får når den ene foreldrene vil avlive en frisk katt. 9-åringen vil lære at katter er bruk og kast! Det gjør meg kjempesint!

      Oppdretteren til denne burmeserkatten ble kjempesint, for vi oppdrettere skal ha beskjed om en av våre avkom skal omplasseres!

      Du avliver ikke en fem år gammel frisk katt fordi du ikke har tid til katten! Det er så hjerterått og kaldt at jeg finner bare ikke ord, og tårene mine triller bare jeg tenker på det!

      Heldigvis fikk katten ett nytt og kjærlig hjem <3 🙂

      Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

      Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

  3. Dyrelegene avliver ikke kattene før de vet helt sikkert at det er ingen som vil ha de. Da jeg var 6 år så fikk jeg en katt. Det sto en annonse i avisa om en katt som hadde blitt forlatt av eieren sin i 1 måne og at den hadde vært hos dyrelegen i 2 uker uten å finne en eier og at dersom de ikke fant noen så måtte de avlive katten fordi den kunne dø av å ikke få gå ut av buret og være ute ( dyrelegen har er midt i byen). De kunne ikke ha en helt frisk katt der så lenge. Jeg og pappa kom i siste liten å hentet katten sånn han fikk et nytt hjem dette er 11 år, jeg savner den katten..Jeg vet ikke hvor han ble av han rømte fordi vi måtte flytte en plass der det ikke var lov med katter, menmen han var ganske gammel så og katter vil helst dø alene :/ – Moon

    • Sunandmoon: Tusen takk for kjempefin kommentar på blogginnlegget mitt! Heldigvis at de ikke gjør det!

      I følge sikre kilder (gjennom en burmeseroppdretter i katteklubben min) hadde ikke vedkommende som eide katten tid til å ha katten, og derfor ville vedkommende avlive den! Vedkommende hadde en 9 år gammel unge! Grøss og gru for hva 9 åringen vil lære om verdien av å ha en katt! At det bare er å avlive den når man er lei katten! Fysj! Kjenner jeg blir så sint bare ved å tenke på dette!

      Jeg er kjempeglad for at det kom en reddende engel og tok hånd om katten slik at den får mange fine år i sitt nye hjem <3 🙂

      Nydelig historie du forteller om katten du og din far reddet <3 🙂 Slikt gjør meg så rørt 🙂

      Det er kjempetrist å miste dyrene sine 🙁 Hjerte blir revet i stykker av sort <3 🙁

      Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

      Purr, purr fra Toril og kattene

  4. Jeg delte også innlegget fra Byåsen Dyrehospital på facebook i går, og jeg lurer på hvor hjerterå og kald eierne til denne katten kan være? En frisk katt avlives?

    Da vi fikk Macco hadde vi familieråd hvor jentene var med, og vi gjorde det helt klart for dem at når vi fikk oss katt var det et levende individ, og katten kom til å leve i mange år sammen oss. Jentene var bevisste på at når vi skulle på ferie skulle katten på kattepensjonat. Hver gang vi reiser bort, bruker vi Skatval Kattehotell til Maco, og han har det bra der 🙂 Vi måtte forsikre oss at ikke jentene gikk lei når Macco ble voksne, for en kattunge blir voksen en gang.

    Jeg kunne aldri hatt samvittighet til å avlive ham fordi jeg ikke hadde tid eller ork til å ha katt. Oppdretteren til Macco har gitt oss beskjed om at hvis vi måtte omplassere Macco skal hun ha beskjed slik at hun får ordne nytt hjem til ham. Aldri i livet om vi ville kvitte oss med Macco. Ingen av oss i familien har samvittighet til det.

    Det er tragisk at noen katteeiere tar så lettvint på å ha katt, og den katten som Byåsen Dyrehospital la ut annonse på var en burmeser. Altså en rasekatt som koster noen tusen kroner.

    Det er bra at du skriver om dette på bloggen din, for katteeier må bevisstgjøres for hvordan de behandler kattene sine. En katt er ikke en ting som du ikke orker å ha etter noen år.

    En fin kveld ønskes deg 🙂

    Godklem fra Irene

    • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt!

      Det var mange som delte dette innlegget. Når jeg så innlegget på facebook skar det meg i hjertet, og jeg kjente jeg ble sint!

      Ei som er med i katteklubben som jeg er med i er selv burmeseroppretter, og hun tok kontakt med en av Norges største burmeseroppdrettere. Det viste seg at burmeserkatten som skulle avlives kom fra henne! Gjett om hun ble sint da?

      Vedkommende som skulle avlive katten hadde ikke tid eller kapasitet å ha katten lengre pga jobb, og vedkommende hadde en 9 år gammel unge! Det spiller ingen rolle! Man avliver ikke en frisk katt! Tenker med grøss og gru den holdningen denne 9 åringen vil få om katter, at det bare er å avlive katten når man ikke har tid! Det gjør det hele enda verre!

      I kjøpskontraktene vi gir våre kattungekjøpere står det svart på hvitt at vi oppdrettere skal ha beskjed hvis kjøperne våre vil omplassere av kom fra oss! Det er fordi vi skal vite hvor kattungene vi selger befinner seg!

      Heldigvis og takk og lov var det en reddende engel som ville ha burmeserkatten <3 🙂

      Jeg er engasjert og opptatt av dette temaet, for jeg synes enkelte katteeiere har alt for lite respekt for katten! Slike folk burde aldri få katt mer! Selv har jeg fått navnet på vedkommende, og jeg har gitt navnet videre til andre abyssineroppdrettere, for vi kommer aldri i livet til å selge katt til vedkommende hvis vedkommende vil ha en ny rasekatt!

      Jeg skjønner kjempegodt at oppdretter av katten ble kjempesint!

      Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  5. Jeg greier ikke skrive noe, for jeg blir opprørt av å lese sånt 🙁 Hvorfor kjøper de en rasekatt når de etter noen år vil avlive den? Hvis katten hadde vært syk hadde jeg skjønt det, men en katt som er frisk? Det er over min fatteevne.

    Beskrivelsene jeg har på de som vil avlive friske katter uten grunn er at de er tankeløse, empatiløs, kalde og følelseskalde.

    Det som skremmer meg er hvis taneløse katteeiere som vil kvitte seg meg katten sin har unger. Foreldrene er dårlige forbilder for ungene sine.

    De som gjør dette fortjener aldri mer å ha en katt. Finnes det et svarteregister for katteeiere som ikke tar hånd om kattene sine?

    Når vi reiser på ferie har vi alltid Lucia å kattekennel, eller så har vi noen omgangsvenner som har henne hjemme hos seg.

    Jeg tenker på Lucia, for det kunne ikke falt meg inn å avlive henne som er frisk. Det hadde ikke i min villeste fantasi vært aktuelt en gang.

    Fin, fin kveld til deg 🙂

    Klem, klem fra Mona
    Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

    • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt!

      Det var mange som delte dette innlegget. Når jeg så innlegget på facebook skar det meg i hjertet, og jeg kjente jeg ble sint!

      Ei som er med i katteklubben som jeg er med i er selv burmeseroppretter, og hun tok kontakt med en av Norges største burmeseroppdrettere. Det viste seg at burmeserkatten som skulle avlives kom fra henne! Gjett om hun ble sint da?

      Vedkommende som skulle avlive katten hadde ikke tid eller kapasitet å ha katten lengre pga jobb, og vedkommende hadde en 9 år gammel unge! Det spiller ingen rolle! Man avliver ikke en frisk katt! Tenker med grøss og gru den holdningen denne 9 åringen vil få om katter, at det bare er å avlive katten når man ikke har tid! Det gjør det hele enda verre!

      I kjøpskontraktene vi gir våre kattungekjøpere står det svart på hvitt at vi oppdrettere skal ha beskjed hvis kjøperne våre vil omplassere av kom fra oss! Det er fordi vi skal vite hvor kattungene vi selger befinner seg!

      Heldigvis og takk og lov var det en reddende engel som ville ha burmeserkatten <3 🙂

      Jeg er engasjert og opptatt av dette temaet, for jeg synes enkelte katteeiere har alt for lite respekt for katten! Slike folk burde aldri få katt mer! Selv har jeg fått navnet på vedkommende, og jeg har gitt navnet videre til andre abyssineroppdrettere, for vi kommer aldri i livet til å selge katt til vedkommende hvis vedkommende vil ha en ny rasekatt! Dessverre finnes det ikke noe register for slike egoistiske katteiere, men vi oppdrettere snakker sammen!

      Jeg skjønner kjempegodt at oppdretter av katten ble kjempesint!

      Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  6. Unnskyld meg. Hva er det som feiler slike katteeiere? Har du skaffet deg katt får du fanken meg ta hånd om den. Jeg blir kvalm når jeg leser innlegget om at den fem år gamle burmeseren ble levert inn til avliving;(( Det gjør du bare ikke.

    Det du skriver om denne faren som du traff da du var til veterinæren husker jeg godt at du skrev om på facebook og fortalte. Hvis jeg hadde sittet der hadde jeg tatt katten med meg og tatt vare på den. Jeg tenker på det du skriver nå han lovte ungene en ny katt. Det ser ut som om noen ser på katten som en bruk og kast. Sånne folk skulle fanken meg aldri hatt katt!

    Jeg er gald for å lese at denne burmeseren fikk et nytt kjærlig hjem;))

    Takk for at du skriver om dette viktige temaet snuppa mi;))

    Ha en fin kveld;))

    Stooor klem fra Else Marit
    Else Marit recently posted..Skjerp dere ansvarsløse og dobbletmoralistiske mødre til tenåringsjenter for hvilke signaler dere sender utMy Profile

  7. Else Marit: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt vennen!

    Det var mange som delte dette innlegget. Når jeg så innlegget på facebook skar det meg i hjertet, og jeg kjente jeg ble sint!

    Ei som er med i katteklubben som jeg er med i er selv burmeseroppretter, og hun tok kontakt med en av Norges største burmeseroppdrettere. Det viste seg at burmeserkatten som skulle avlives kom fra henne! Gjett om hun ble sint da?

    Vedkommende som skulle avlive katten hadde ikke tid eller kapasitet å ha katten lengre pga jobb, og vedkommende hadde en 9 år gammel unge! Det spiller ingen rolle! Man avliver ikke en frisk katt! Tenker med grøss og gru den holdningen denne 9 åringen vil få om katter, at det bare er å avlive katten når man ikke har tid! Det gjør det hele enda verre!

    I kjøpskontraktene vi gir våre kattungekjøpere står det svart på hvitt at vi oppdrettere skal ha beskjed hvis kjøperne våre vil omplassere av kom fra oss! Det er fordi vi skal vite hvor kattungene vi selger befinner seg!

    Heldigvis og takk og lov var det en reddende engel som ville ha burmeserkatten <3 🙂

    Jeg er engasjert og opptatt av dette temaet, for jeg synes enkelte katteeiere har alt for lite respekt for katten! Slike folk burde aldri få katt mer! Selv har jeg fått navnet på vedkommende, og jeg har gitt navnet videre til andre abyssineroppdrettere, for vi kommer aldri i livet til å selge katt til vedkommende hvis vedkommende vil ha en ny rasekatt!

    Jeg skjønner kjempegodt at oppdretter av katten ble kjempesint!

    Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

    Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge