OKTOBEROPPDATERING I ORD OG BILDER :)

Høsten har gått kjempefort, og hvor ble oktober måned av? Den bare suste forbi.
 
 
Nå skal sant sies at jeg er og blir et vår- og sommermenneske, for våren og sommeren er mine favorittårstider. Likevel er det ingenting som slår høsten med dens fargeprakt ute i naturen. Naturens fargespill med røde, gule og brune blader. Det fineste om høsten er når det er sol fra skyfri himmel, og de kjempefine høstfargene 🙂
 
 
Vi Trøndere skal ikke klage på været, for i oktober har været vært kjempefin med sol fra skyfri himmel så og si hver eneste dag. Det var først før helgen at det plutselig ble hustrig med regn og vind.
 
 
Jeg vet mange sliter med høstdepresjon i mørketiden. Takk og lov at jeg ikke kjenner til hva høstdepresjon er. Det må være fælt å slite med det, og jeg har medfølelse med dem.
 
 
Selv prøver jeg å være bevisst på å nyte de mørke høstkveldene. Når jeg skal koble av om kvelden tenner jeg talglys, koser meg med en kopp te, finner frem håndarbeidet, leser en god bok, hører på musikk og sitter under kosepleddet 🙂 Da er høstkvelden perfekt 🙂 Hvorfor ikke gjøre de mørke høstkveldene koseligere? Det er bare noen små triks som skal til for min del, og vips så er det en kjempekoselig stemning i huset 🙂
 
 
I går var det halloween. Mannen min og jeg har ingen unger, men jeg synes det er en kjempefin anledning til å pynte huset med orange lys og glasshalloweenpyntene jeg kjøpte på Nille. Fargen orange er en høstfarge synes jeg, og hører denne årstiden til. Så kommer vi til advent, og da er fargen lilla.
 
 
Lys gjør noe med oss mennesker, og jeg tror vi trenger slike markeringer når det er høst og mørke høstkvelder. Det er jo av den grunn at de fleste religiøse markeringer er lagt til desember på den mørkeste tiden året. De fleste religioner har sine markeringer samtidig som vår julefeiring.
 
 
Siste nytt med foten er at sceneplaten under hælen er kraftig betent. Jeg har faste treningsøvelser jeg gjør når jeg trener, men det er mye jeg ikke får lov til å gjøre. Utendørs skal jeg avlaste med krykker. Timen til ortopeden ble utsatt pga. legestreiken, så operasjon blir det nok neppe før over jul. Når jeg går kjennes det ut som noen har puttet noe hardt midt under hælputa. Det er ikke vondt, men ubehagelig.
 
 
Jeg er glad for at jeg har bil, for da kommer jeg meg dit jeg ønsker. Det er et prakk å bruke krykker på bussen, og jeg har opplevd flere ganger at jeg har måttet stå på bussen til tross for at jeg haddde med meg krykkene. En gang var det en utenlandsk gutte som reiste seg, og han at jeg kunne sette meg på setet hans. Imponerende gjort av gutten. Jeg takket ham for hjelpen. Derfor har jeg kviet meg til å ta buss når jeg går med krykker. Nå som jeg har bil er det mye enklere 🙂
 
 
Mannen min er leder i Norges Korforbund Sør-Trøndelag, og det hender at han får gratisbilletter til korkonserter. Lørdag 05.11.2016 skal Mannskoret Nøkken feire sitt jubileum på Ringve Museum. Mannen min er invitert med følge til konserten samt festmiddag. Det gleder jeg meg til, og det blir kjempekoselig 🙂 Mannen min skal overrekke en gave fra Norges Korforbund Sør-Trøndelag til koret.
 
 
November og desember er jo tid for korkonserter, og det er viktig å ta seg tid til å dra på konsertene til hverandres kor. Det er på den måten vårt eget kor kan få publikum fra andre kor. Planen er også å dra på Damekoret Cantus sin årlige julekonsert, og ikke minst Nidarosdomens Guttekor sin julekonsert med Arve Tellefsen. Det er rett og slett meditasjon å være tilhører på en korkonsert. Hver gang jeg er på julekonsertene med Cantus og Nidarosdomens Guttekor blir jeg fylt av ro og varme inni meg. Da kan julen bare komme 🙂
 
 
Det er rart hva musikken kan gjøre med oss mennesker. Tenk at musikk er et felles språk på tvers av kulturer, språk og religion? Det er magisk å tenke på <3     Som dere skjønner har jeg hatt en kjempefin oktober måned, og nå er det ikke mange ukene igjen til jul 🙂     Jeg har lyst til å dele noen bilder jeg har tatt, og jeg håper dere liker bildene 🙂    

141016_stearinlys_holder3

Høsten er tid for å tenne talglys 🙂

 
 

141016_tre_hoestloev_bla_himmel3

Skyfri himmel over treet, og nettopp et slikt syn gjør høsten kjempefin 🙂

 
 

261016_soetpotet3

Middagslaging 26.10.2016. To stk. søtpotet 🙂

 
 

261016_soetpotet_skiver3

Søtpotet oppskåret i skiver. Stekes på 250 grader midt i ovnen i 20 minutter 🙂

 
 

261016_kylling2

Søtpotet er kjempegodt til kylling sammen med masse grønnsaker 🙂

 
 

261016_cocosa_til_steking2

Jeg bruker alltid denne når jeg steker maten.

 
 

281016_ingredienser_til_smoothie4

Selv er jeg ikke et forkostmenneske, men jeg elsker smoothie, og hver morgen lager jeg hjemmelaget smoothie med disse ingrediensene 🙂

 
 

281016_smoothie_feridg2

Jeg lager smoothien litt tjukk som en yoghurt.

 
 

281016_smoothie_klar_til_frokost2

Smoothien klar til og drikkes 🙂 En sunn og næringsrik start på dagen 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “OKTOBEROPPDATERING I ORD OG BILDER :)

 1. Koselig innlegg du har skrevet 🙂 Når jeg leste innlegget ditt blir jeg fylt av varme.

  I høst har vi fått beviset på at høsten er nydelig 🙂 Jeg liker høsten like godt som vår og sommer, men det er fordi jeg liker å gå turer i skogen og fjellet. Høsten er ikke fult så koselig når det regner og blåser.

  Du skriver det å tenne stearinlys. Hver eneste kveld tenner jeg stearinlys, og det er koselig. Jeg føler at stearinlys som er tent om kvelden gir en slags ro.

  Høstdepresjon er det mange som sliter med, og det må være vondt. Hvis noen sliter med høstdepresjon er det viktig med lys. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å være deprimert om høsten, og det er jeg glad for. Vi kan forebygge litt selv å være bevisst på hvordan vi møter høsten. Hvis vi møter høsten med huff, æsj og akk tror jeg fort vi kan grave oss ned i kjelleren til en depresjon. Jeg har stor forståelse for at en høstdepresjon er tung. Hvis jeg hadde slitt med høstdepresjon ville jeg reist til syden på den tiden av året til sol og varme. Det er det mange som gjør.

  Du har delt koselige bilder 🙂 Jeg liker godt den lyskolben med blomstene i kolben. Det har jeg sagt til deg når jeg har vært på besøk til deg at jeg synes den er fin 🙂

  Søtpotet er godt da. Jeg skulle akkurat til å si at du måtte prøve søtpotet til kylling, for det er godt 🙂 Vi drikker smoothie hver eneste morgen, og det er viktig med de vitaminene.

  En fin onsdag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar på blogginnlegget mitt 🙂 Kjempekoselig at du likte innleggene og bildene mine 🙂

   Det har du rett i, for du snakker om kjempefint høstvær med strålende sol fra skyfri himmel i så og si hele oktober 🙂 Da tåler vi å få litt snø nå, bare snøen kan ligge slik at den ikke regner bort. Det verste med vinteren er is og holkeføre. Jeg må nok bytte ut krykkeparet til et annet krykkepar hvor jeg har ispigger på.

   Hvis jeg hadde sliltt med høstdepresjon, ville nok jeg også vurdert sydentur i november og frem til jul. Julen vil jeg feire hjemme, for den er kjempekoselig 🙂

   Søtpotet til kylling er kjempegodt 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Enig med deg. Høsten er en fantastisk tid. Det er så koselig å slukke lyset, tenne stearilys og lese en god bok. Etter en hektisk sommer, som her i Bergen har vært rene sorgen værmessig, er det godt å roe ned litt. Eneste problemet er at det blir mørkt ganske tidlig, så skal en ha dagslys, må man ut og gå rett etter jobb.

  Her i Bergen har oktober vært fantastisk. Vi trengte virkelig litt sol nå og det ser ut til at godværet flytter seg utover i november også 🙂

  • Glafo: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Ja det er kjempekoselig å slukke lyset, tenne stearinlys, ta en god kopp te, sitte under et kosepledd og bare slappe av med håndarbeid 🙂

   Det er tidlig mørkt om ettermiddagene her også, men etter solen snur 21.12 skal vi ikke langt ut i januar før vi Trøndere merker stor forskjell på lysere dager, og i februar vises det kjempegodt 🙂

   Vi fikk vinterens første snøfall på torsdag. Jeg liker ikke snø. Det verste med førjulsvinteren er at den er så ustabil med is og holkeføre. Det er bare å finne frem krykkene som har ispigger på seg 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 3. Fin oppdatering dette 🙂 Og jeg er enig med deg og at sommer og vår er bedre men så har vi høsten med alle sine farger <3

  Den smoothien så god ut., må prøve 🙂

  Hvordan blir søtpoteten når du lager den slik? Sprø eller? Så spennende ut!

  God bedring med foten, håper virkelig du blir bra snart.

  Klem fra sør…
  Lillja.blogg.no recently posted..Jeg har en dårlig nyhet..My Profile

  • Lillja: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Høsten er kjempefin når det er sol fra skyfri himmel og kjempenydelige høstfarger. Da er høsten som et maleri 🙂

   Jeg anbefaler deg å prøve den smoothien. Det var en ting jeg hadde glemt den dagen, og det var mango 🙂 Anbefaler deg å prøve mango opp i også 🙂

   Når jeg steker søtpoteten slik blir den myk. Har ikke noe olje på. Steker den helt uten noe som helst. Søtpotet til kylling eller kalkun er kjempgodt 🙂 Går an å lage søtpotetstappe også 🙂

   Jeg må smøre meg med tålmodighet når det gjelder foten, for det blir ikke operasjon før etter jul pga sykehusstreiken. Det er ting som kunne vært verre. Så etter operasjonen blir den bra i noen år 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 4. Kerr kanonkost og høstlig innlægg du har skreve. Æg lika ikkje høsten. Sommern e den beste årstida æg veit om men fargan ute om høsten e fin. Vi har også hatt en fin oktober med fint vær og de e sånn æg lika høsten.

  Æg hadd en periode der æg laga mæg smoothie men det e ei stund sida. No fekk æg lyst tel å lag smoothie igjen når æg så bildan av smoothien du laga.

  Oj! Søtpotet har æg aldri smakt før men mange æg kjenn bruka meir søtpotet enn vanlig potet tel middagne. Kanskje æg skal prøv det? Takk førr tips 🙂

  Æg e heller ikkje nåkka deprimert om høsten men æg syns det e et slit å komme sæg opp om morran førr æg e ekstremt morrastrøtt. Æg e også kveldstrøtt om kvelden.

  Du e heldig som søng i kor og får opplev og søng på konserta. Det må vær en opplevelse. Æg søng som ei kråka og da e ikkje kor nåkka førr mæg. Æg går også på julekonserta når det e konserta. Æg pleia å dra på førjulskonsert med korpet og koret i kirka. Dæm pleie å ha førjulskonsert hvært år.

  Æg ønska dæg ein fin ættermiddag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselilg at du likte bildene mine også 🙂

   Vår og sommer er de beste årstidene, men en kjempefin høstdag med sol, blå himmel og kjempefine høstfarger er kjempefint det også 🙂 Den oktober måneden vi har hatt i Trøndelag har vært kjempefin 🙂

   Smoothie er kjempegodt, og jeg liker å lage den slik. Derfor bruker jeg frokost juice, for frokostjuicen er ikke så bitter som vanslig appelsinjuice. Jeg har i en mango også.

   Da burde du virkelig prøve søtpotet til kylling eller kalkun, for det er kjempegodt. Når du steker søtpoteten i ovnen på den måten blir den helt mør og god 🙂

   Det å synge i kor før jul gjør at jeg kommer i julestemning, og det er kjempekoselig å dra på en julekonsert for å få med seg julesanger 🙂 Mannen min og jeg er flilnke til å gjøre det 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

  • Janne: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar på blogginnlegget mitt 🙂

   Jo da, foten blir bra den etter jeg er ferdig med operasjonen under hælen. Da er den bra i 5-6 år før jeg må ta en ny runde, men pytt, pytt slik er reumatismen min.

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 5. Åhhh sååå råfint blogginnlegg snuppa mi;)) Jeg kan skrive under på at smoothien du lager er rågod. For den fikk jeg servert da jeg besøkte deg i august;))

  Vi bruker mye søtpoteter til kylling og kalkun. Og det er rågodt;))

  Bildene dine var råfine;))

  Vi har hatt en del nedbør i oktober. Men jeg snakket med mamma og søstrene mine. Og de har skrytt av været i Trondheim. Høsten kan være fin når det er solskinn. Men når det plaskregner er årstiden ufyselig.

  Det må være grusomt å slite med høstdepresjon. Og jeg synes synd på dem som gjør det. Mørketiden varer fra august til litt ut i februar. Det finnes en lyslampe som de sier skal hjelpe mot høstdepresjon. Og det burde de som er deprimerte om høsten benytte seg av. En av kollegaene mine bruker lampen. Og hun synes den har effekt.

  Det hadde vært artig å høre koret deres. Jeg har bare sett videoer som du har lagt ut av koret på youtuben din og på facebook. Jeg får ikke hørt dere i år. For vi blir i Oslo i jula i år. Mamma, pappa og den yngste av storesøstrene mine kommer på besøk til oss i år. Og de skal feire julaften og nyttårsaften hos oss. Siden både sønnen vår studerer i Trondheim og eldste datteren vår går på folkehøgskole vil vi feire julen i Oslo. Mannen min skal jobbe 3.juledag. Men ungene og jeg reiser opp til Trondheim i vinterferieuken år. Og vi kommer hjem i påsken.

  Derfor blir jeg ikke med på gymnasvennetreffet 5.juledag. Men det kommer flere treff.

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Bli med i facebookgruppen Bloggere mot det sykelige jaget etter det “perfekte” utseendeMy Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂

   Tusen takk for tilbakemeldingen på smoothien min 🙂 Smoothie er kjempegodt å starte dagen med, og hvis man ikke er et frokostmenneske, anbefaler jeg å lage smoothien litt tykkere som slags yoghurt. Man kan gjerne hakke noen mandler for å ha opp i smoothien også 🙂

   Ja søtpotet er kjempegodt til kylling, og da vil jeg levende forestille meg at den også er god til kalkun 🙂 Det er mange som har anbefalt meg å prøve søtpotet 🙂 Søtpotet smaker jo mye bedre enn vanlig potet 🙂

   Huff ja! Jeg synes synd på dem som sliter med høstdepresjon <3 Det kan neppe være noe særlig. Hvis jeg hadde sliltt med det, hadde jeg reist til syden i begynnelsen av november, og blitt der til uken før jul. Julen vil jeg feire hjemme 🙂

   Du skrev det på chatten min at dere blir i Oslo i jula i år. Jeg skjønner det kjempegodt. I år er det jo arbeidsgivernes jul. Mandag etter julafaten er jo vanlig arbeidsdag igjen. Kjempekoselig at dere får besøk av familien din da 🙂 Det blir kjempekoselig 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 6. Jeg liker høsten godt, og om høsten henter jeg inspirasjon til å drive med håndarbeid. Her er talglysene tent, og jeg sitter med en kopp te. Jeg la nylig fra meg strikkingen, for jeg må telle litt før jeg feller av. Tente stearinlys, en kopp te og håndarbeid er en perfekt høstkveld 🙂 Kjæresten min og jeg bruker frihelgene våre til å gå turer i skog og mark, for etter en lang arbeidsuke er det deilig å nyte en fin høstdag ute i naturen.

  Bildene dine var fine, og tusen takk for at du deler dem med oss 🙂

  Jeg savner smoothiemaksinen min, for den ble ødelagt i fjor. Vi drakk ikke smoothie hver dag, men laget det ofte, og om sommeren er det deilig med en kald og god smoothie 🙂

  Jeg ønsker deg en fin kveld 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Fin helg med kjæresten, og jeg er i gang med nytt hekleprosjekt 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg på blogginnlegget mitt 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂

   Jeg kjenner flere som liker høsten kjempegodt, og de forteller at de blir kreative om høsten når de går turer i skog, mark og i fjellet 🙂

   Jeg savnet min smoothiemaskin jeg også, men fikk heldigivs ny i 50 årsgave fra syforeningsvenninnene mine 🙂

   Selv er jeg ikke et frokostmenneske, og da lager jeg smoothien litt tykkere med noen mandler opp i, og det blir som en yoghurt.

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en forstatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 7. Jeg er enig med deg at høsten er fin, og vi har hatt det fint i oktober vi også 🙂 De fleste helgene i oktober har vi vært på hytta og kost oss. Nå har vi skudd av vannet for vinteren, og neste tur blir i påsken.

  Det er alltid kjekt å lese de positive innleggene dine, og jeg blir i godt humør av å lese dem. Den positiviteten du viser på bloggen gjenspeiler deg som person.

  Mamma reagerer på mørket, og hun kunne aldri ha bodd i Finnmark 🙂 Hver november og til midten av desember reiser hun og pappa til syden. Det hjelper på mamma. Mamma vil feire julen hjemme. De 6 ukene de er i syden gjør mamma godt. Mamma har også reumatisme, og varme hjelper på leddene hennes.

  I år kommer jeg til Trondheim 27.12 i forbindelse med vennefesten, og jeg skal bo hos Irene og familien. Vi snakket begge to om at vi skal prøve å få til å komme på julekonserten når dere skal synge 4.juledag. Det hadde vært virkelig kjekt.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg på blogginnlegget mitt 🙂

   Det var kjempekoselig sagt <3 🙂 Setter kjempestor pris på det. Jeg ønsker at det jeg formidler på bloggen min kan være positivt, for når man har så mye positive ting i livet sitt har jeg ingen grunn til å klage 🙂

   Så kjempegøy at du kommer til Trondheim i år igjen for å være med på vennetreffet vårt 🙂 Det hadde vært kjempegøy om du og Irene kunne kommet for å høre på oss 4.juledag 🙂 Irene nevnte det på chat til meg på facebook at dere hadde snakket om å ta turen på konserten 🙂

   Jeg tipper sydenturen de ukene i november og desember gjør moren din godt, og jeg skjønner henne kjempegodt at hun vil være hjemme i julen. Det er det mange som ønsker.

   Sol og varme hjelper på reumatisme det 🙂 Fastlegen min mener jeg også bør ta en tur til syden et par uker for å få sol og varme på leddene mine.

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge