LÆR Å SPILLE PIANO (DEL 9) – EN NYBEGYNNEROPPLÆRING TRINN FOR TRINN – NY VIDEO KLAR :)

Video nr.9 i serien min: “Lær å spille piano” – Nybegynneropplæring trinn for trinn ligger nå ute på min youtubekanal 🙂 Der ligger det 8 andre videoer i serien på kanalen min.
 
 
Videoene er beregnet for nybegynnere, gamle som unge. Min mormor var 56 år da hun begynte å spille piano, og jeg skal fortelle at hun ble kjempeflink 🙂 Alder ingen hindring! 
 
 
Jeg tar utgangspunkt i læreboken “Vi Spiller Piano” av Carl-Bertil Agnestig.
 
 
Har fått tilbakemelding fra flere som har sett videoene at de synes dette er lærerikt, og de ønsker at jeg mer jevnlig skal legge ut videoer. Det lover jeg å gjøre jevnere heretter 🙂 
 
 
Finn frem keyboardet, el-pianoet eller sett deg ned ved pianoet for å prøve deg fram 🙂 Fordelen med disse videoene er at du kan gjøre øvelsene i ditt eget tempo når du vil. Du kan bla tilbake for å se en gang til hvis noe er uklart. Formålet med nybegynneropplæringen er å få de som kanskje ikke tørr  eller har tid å ta undervisning hos en pianolærer,. I tillegg er nybegynneropplæringen min helt gratis 🙂 
 
 
Når man skal lære å spille piano, er det ikke bare å begynne med “Til Elise”. Man må lære å krype før man lærer seg å gå. Slik er det å spille piano også. Man må lære seg teknikken på spilling, lære seg notene og rytmen før man kan spille vanskeligere stykker. Når man har lært seg det grunnleggende med pianospill, har man kjempestor glede av det 🙂 
 
 
Har du keyboard eller et piano stående så hiv deg med 🙂 Jeg lover dette vil du synes er kjempegøy 🙂 
 
 

Tar utgangspunkt i boken: “Vi Spiller Piano” av Carl-Bertil Agnestig 🙂

 
 

Del 9 i serien: “Lær å spille piano (Del 9) – En nybegynneropplæring trinn for trinn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “LÆR Å SPILLE PIANO (DEL 9) – EN NYBEGYNNEROPPLÆRING TRINN FOR TRINN – NY VIDEO KLAR :)

 1. Det er veldig gøy med disse opplæringsvideoene dine. Jeg gikk og spilte piano fra jeg var 8 år til jeg var 12 år, og jeg angrer på at jeg sluttet. I dag er jeg glad for at jeg lærte å spille piano. Vi har ikke piano hos oss, men jeg har hatt lyst til å lære meg å spille.

  Den boken hadde jeg 🙂 Du er veldig flink til å forklare. Grundig er du også 🙂

  Hvis jeg får komme med et godt tips må det være at du ikke lar det gå lenge i mellom hver gang du legger ut videoene dine, for da kan de som ser på miste interessen. Konseptet du har begynt på er veldig bra og gjennomtenkt, og du er kreativ som kom på å gjøre dette 🙂

  Jeg ønsker deg en god helg 🙂

  Stor bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for det 🙂 Jeg er kjempeglad for at jeg lærte å spille piano, og jeg setter meg ofte ned og spiller den dag i dag når jeg skal koble av 🙂 Det synes jeg er avslappende 🙂

   Tusen takk for tips. Jeg vet jeg burde det, men nå må jeg gå i tenkeboksen for hvordan jeg kan gjøre det når det blir lengre sanger, og når venstre hånden blir mer med i sangen. Da må jeg gjøre ting litt annerledes.

   Synes det er kjempegøy også 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Deveny: Jeg er kjempeglad for at jeg lærte å spille piano, og nå setter jeg meg ofte ned foran piano når jeg skal slappe av. Det er avslappende å sette seg ned for å spille, og jeg storkoser meg 🙂

   Jeg øvde hver dag. En time hver dag brukte jeg til å øve. Takket være at jeg lærte å spille piano så kunne jeg begynne på musikklinja på gymnaset 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 2. Råartig at du kommer en ny video igjen snuppa mi;))

  Og jeg mener det at du er råflink på å forklare. Jeg gikk og fikk pianoundervisning. Men jeg sluttet etter et par år. For jeg syntes det var kjedelig å øve. I dag angrer jeg på at jeg sluttet. Derfor er jeg glad at alle ungene kom seg over kneiken i periodene hvor kjedelig å øve på stykkene da de var med i skoleskorpset. Alle tre var med til de var ferdige med 3.klasse på videregående. Yngste datteren spiller i voksenkorpset. Men eldste datteren har sluttet. For hun har ikke tid ved siden av stuiene til å være med.

  Ha en råfin kveld videre;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Råherlig sommereferie hjemme hos familien i Trondheim;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for det Else Marit-vennen <3 🙂

   Jeg også ser tilbake på det med glede og takknmelighet at jeg fikk lære meg å spille piano. Når jeg vil slappe av så setter jeg meg ned og spiller piano, og da storkoser jeg meg 🙂

   Det var takket være at jeg lærte å spille piano at jeg begynte på musikklinja på videregående 🙂 Da var jeg kjempeglad for at jeg hadde lært å spille piano 🙂

   Er nok mange som har sluttet å spille piano fordi de syntes det var et ork å øve.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril

 3. Det er veldig koselig å se videoene i serien din, og som andre har skrevet før meg er du veldig flink til å forklare 🙂

  Moro er det at jeg hadde boken da jeg spilte piano. Var ikke bok nummer 2 grønn? Jeg sluttet etter bok numemr 2 fordi jeg måtte prioritere håndball som satset på.

  Du får ha en riktig fin ettermiddag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene S: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg <3 🙂

   Jeg ville prøve å gjøre noe annet på youtube, og jeg er ikke personen som kan sitte å lage snakkevideoer/vlogger eller hva det så fint heter. Dermed falt valget på pianoopplæring.

   Jeg er også kjempeglad for at jeg lærte å spille piano. Når jeg skal slappe av så setter jeg meg ofte ned ved pianoet og spiller 🙂

   Jo det stemmer. Bok nr.2 var grønn og bok nr.3 gul 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Jeg hadde den pianolæreboken da jeg gikk og spilte piano som jentunge 🙂 Det er kjekt at du lager denne videoserien og du er flink til å vise og forklare. Ideen om denne typen pianoopplæring er genialt for de som ikke har tid eller råd til pianotimer.

  Jeg tror jeg har boken en plass hjemme. Vi har pianoet som mamma og pappa hadde. Jeg slapper av når jeg setter meg ved pianoet for å spille 🙂 Det er mindfullnes 🙂

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂

   Vi er nok mange som har hatt den læreboken ja 🙂 Min lærebok som jeg bruker er fra 1970, og boken er fremdeles populær lærebok.

   Nå blir det lengre stykker, så jeg må tenke over hvordan jeg legger opp videoene slik at de ikke blir for lange. Trenger ikke å spille hele stykket heller, men deler av det, for så lenge jeg tar hver hånd for seg kan man klare resten selv tenker jeg.

   Jeg bruker det å sette meg ned å spille piano som en meditasjon, for det er avslappende 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge