GRATULERER MED 1 ÅRSDAGEN TIL (N) HAKRILAS H-KULL :)

I går 02.02.2019 fylte trekløveret i (N) Hakrilas H-kull 1 år <3 🙂 Det er ett år siden de tre “keiserne” kom til verden, og det som var spesielt var at dette kullet var Nadina sitt siste kull før hun ble kastrert <3 🙂
 
 
Skal si det er et under at alle tre lever i dag, for det var ingen selvfølge dagene, ukene og månedene etter de kom til verden.
 
 
Noen dager etter keisersnittet ble Nadina kjempesyk, og hun fikk høy feber slik at vi måtte til veterinæren. Takk og lov fant veterinæren ikke noe galt med livmor, men han antok at det mest sannsynlig kunne være allergisk reaksjon på tråden de brukte da de sydde henne. Det var det, for det dannet seg brokk i såret, og hun måtte opereres i all hast. Takk og lov ble godpusejenta mi bra igjen <3 🙂
 
 
Vi oppdaget at Hammurabi ikke gikk opp i vekt, og vi måtte tilleggsmate ham. I begynnelsen var det som om melken kom ut gjennom nesen, men hvis vi holdt hodet hans rett så gikk det bra, og vi måtte gi ham små, små dråper. Det det tok 45 minutter for å få i ham en noen mg med melk.
 
 
Nadina hadde melk, men ikke melk nok. Jeg er 100% sikker på at Nadina skjønte av vi ville hjelpe kattungene, for hun tok stellet av kattungene og lot dem amme den lille melken hun hadde, og vi matet kattungene. Kloke Nadinamor <3 🙂
 
 
Jeg hadde ham med til veterinær, men de så ikke noe. Da antok vi at alt var bra med pusegutten. Vi hadde kjemepflotte og nydelige mennesker rundt oss som hjalp oss med mating i begynnelsen, og dere aner ikke hvor takknemlig jeg er for de som var der da vi trengte dem <3 🙂
 
 
Hammurabi vokste han, og han var livskraftig så det holdt, men han lå etter med vekten i forhold til kullbror Helios og kullsøster Hera. Det stoppet ikke ham. Han var den første til å finne teknikken til å komme seg ut av kattungebingen og inn på stuen, og da måtte mamma Nadina bare resignere hun også.
 
 
Når kattungene er 4 uker gamle begynner jeg med fast føde, og da begynner jeg med å gi dem kattungevåtfòr på boks som jeg vanner ut. Helios og Hera var glupske på maten, og det tok ikke lang tid før de to begynte å spise kattungtørrfòr. Hammurabi derimot var tilbakeholdene med å spise kattungevåtfòret, og jeg satte meg ned for å gi ham med fingeren min for å se om han ville slikke det i seg. Det gjorde han, men han hostet og harket etterpå. Hvis jeg holdt hodet hans helt rett gikk det kjempefint å mate ham, og han spiste kjempegodt.
 
 
En dag lå han og ammet mamma Nadina. Det jeg la merke til var at han drakk slik at det kom ut gjennom nesen, og da skjønte jeg at noe var galt.
 
 
Da kattungene skulle ha sin første vaksine fortalte jeg dette til veterinæren, og jeg sa jeg hadde mistanker om ganespalte. Veterinæren tok en titt, og det var ganespalte. Hun var mektig imponert over hvordan vi hadde fått Hammurabi til å leve opp med ganespalte.
 
 
Normalt sett dør en kattunge som har medfødt ganespalte innen to døgn, for ganespalten gjør at kattungen er ikke sterk nok til å suge, og dermed blir det for lite kraft til å få ut melk fra patten til kattemamma. Når kattungene ble tatt med keisersnitt var det første veterinæren gjorde å sjekke om det var ganespalte på noen av kattungene, og det ble gjort, og en erfaren veterinær skulle ha sett ganespalten.
 
 
Jeg har aldri hatt en kattunge med ganespalte, og jeg er ikke trent for å se det. Normalt sett vil en kattemamma avvise kattungen hvis det er noe galt med kattungen sin, men det gjorde aldri Nadina. Hun vasket og stelte Hammurabi som hun gjorde med de to andre. Dermed la vi ikke merke til noe spesielt. Han var jo så aktiv, full av liv og hadde livskraft som bare det. I tillegg var han først ute med alt i forhold til Hera og Helios.
 
 
Jeg fortalte veterinæren hva vi hadde gjort, og hun skrøt av måten vi hadde håndtert dette. Normalt sett hvis en katt har ganespalte er det normalt å legge inn sonde for å mate kattungen.
 
 
Det viste seg ved nærmere undersøkelse at ganespalten til Hammurabi ligger heldig til i den myke ganen langt bak, og han lærte seg teknikken med hvordan han kunne spise og drikke.
 
 
Etterhvert som Hammurabi har blitt eldre blir illusjonen om ganespalten mindre selv om den er like stor, for munnhulen til Hammurabi vokser selv om ganespalten er like stor 🙂 Det igjen gjør det lettere for ham å spise. I dag veier Hammurabi 3 kg, og er en livlig herremann som elsker støvsuger og vann 🙂 Han elsker å få kos av sin matmor og matfar, og ikke minst har er kjempehøyt elsket <3 🙂 Hammurabi er kjempetrygg på mennesker, og han er så uredd av seg. Jo mer kos han får jo bedre <3 🙂 Hvis Hammurabi hadde vært menneske måtte han ha betalt skatt 😀
 
 
Helios får jeg dessverre ikke noen oppdatering om, og hadde jeg visst det jeg vet om hans eier i dag ville jeg aldri i mitt liv solgt ham til eieren 🙁 Det får jeg dessverre ikke gjort noe med nå, men slik er det å være en naiv dust som jeg var. En ting jeg er trygg på er at han har det fint, og at han er høyt elsket, og det er det viktigste.
 
 
Hera bor hjemme hos oss, og hun har en helt spesiell kjempeherlig personlighet. Hun forstår så mye, og hun er like opptatt av mennesker som hun er av andre katter. Hera og Elvis er kjempegode venner, og Elvis vet ikke hva godt han skal gjøre. De to er som erteris 🙂
 
 
Her i huset er det løpetid nr.2 på gang til Hera, men Elvis prøver så godt han kan som kastrat til å gjøre henne lykkelig ved å vaske henne og passe på henne. Resten av det han skulle gjøre med en hunnkatt med løpetid er totalt visket bort 😀 De to er kjempesøte sammen <3 <3 🙂
 
 
Hera vet nøyaktig hva hun vil, og stort sett får hun det som hun vil. Hun har respekt for de eldre kattene, og hvis mamma Nadina setter strengt i Hera så går hun sin vei. I matfatet er det Hera som har førsteprioritet. Hera elsker få kos, og hun er så inderlig når hun koser, og da snakker vi kos med stor K <3 🙂
 
 
Hvis mannen min eller jeg går ut fra rommet noen minutter og så kommer inn igjen, så mjauer Hera etter oss akkurat som hun sier: “Hvor har dere vært?” 😀
 
 
Jeg har aldri møtt en kattunge med så sterk personlighet som er så opptatt av mennesker som Hera. Noen av mine abyssinerkollegaer sier at kattunger som har blitt matet av mennesker får en helt annen personlighet enn kattunger som kun har fått amme melk fra kiattemammaen sin. Kattunger som har fått mat av mennesker vil være sterkt knyttet til mennesker, og de blir spesielle.
 
 
De andre kattene mine har kjempeherlige og sterk personlighet de også på hver sin måte, men de har tross alt fått amme sine kattemødre på normal måte.
 
 
Som sin kullbror Hammurabi elske Hera støvsuger 😀 Hvis jeg legger fra røret med støvsugeren på, er ikke Hera sein om å begynne å leke med støvsugeren, stikke labbene inn i røret, sloss med støvsugeren og slikke slangen 😀 Da er hun i 100 😀 Hera vil være venner med Elvis, Nadina og Dixie, de andre kattene mine respekterer Hera. Det er kjempegodt å se 🙂
 
 
Det som er kjempegodt er at alle 4 kattene er gode venner, og det er sjelden det er uenigheter blant dem 🙂 Hvis Hera ligger i fanget til matfar, og mamma Nadina også vil ligge i fanget til matfar. Da bruker Nadina blikket sitt ved å se på Hera, og vi snakker om et strengt blikk. Hvis Hera ikke da forlater matfar sitt fang så gir Nadina Hera 3-4 rapp med labben. Da forlater Hera plassen til fordel for sin mor 🙂 Blikket til Nadina kjenner Elvis og Dixie, og de går når Nadina ser strengt på dem 🙂
 
 
Jeg er kjempeglad for at jeg valgte å ta vare på Hera, og hun har en kjempeflott personlighet som passer perfekt inn med Elivs, Dixie Rose og Nadina <3 🙂
 
 

Gratulerer med ettårsdagen til (N) Hakrilas H-kull som var 02.02.2019 <3 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “GRATULERER MED 1 ÅRSDAGEN TIL (N) HAKRILAS H-KULL :)

 1. Det er både strevsomt og gledelig å ha kanter har jeg skjønt. Du har fått mye å hindre, du må være utrolig glad i disse pusene. Jeg vet ikke om jeg hadde klart å stå i alt sammen.

  • Deveny: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Ja, det er ikke bare solskinnsdager å være oppdretter nei. Det er for det meste glede, men også regn.

   Det er slike kull som jeg opplevde med H-kullet som brenner seg fast i hjertet, for når man må hjelpe kattemammaen med å mate kattungene blir man så knyttet til kattungene, og kattungene blir så tillitsfulle av seg. Kattunngene i H-kullet var ikke mer enn 1 uke da vi hørte dem male, og det er tidlig. Normalt sett kan man høre en slags knatring som er malelyden til en liten kattunge.

   Jeg lærer noe nytt hver gang jeg får kull, og man er aldri utlært.

   Må være ærlig at jeg gråt mine tårer de første to ukene etter H-kullet var født.

   Ønsker deg en kjempefin lørdag <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  • Rita Laakso: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Takk for det 🙂

   Synes det er rart å tenke på at trioen i H-kullet nå har blitt ett år <3 🙂 Slike kattunger som må håndmates går rett hjem til hjertet, for de blir så sårbare. Kattunger som må håndmates vil bli knyttet til mennesker, og det ser jeg Hera. Pleier å si hvis hun hadde snakket, måtte hun ha betalt skatt 🙂

   Jeg er allergisk mot hun. Vokste opp med hund da jeg var lita, og siden jeg ikke har blitt utsatt for antistoffene har jeg utviklet allergi mot hund. Jeg går fullstendig tett i nærheten av hund 🙁

   Ønsker deg en kjempefin lørdag <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 2. Gratulerer med dagen i går til kattene i kullet 🙂 Jeg husker jeg satt på facebook og fulgte med og plutselig kom det en oppdatering og et bilde av tre søte små nurk som lå sammen 🙂

  Dette med den kattungen med ganespalt husker jeg godt og jeg husker du var litt frustrert og sliten når du ikke fikk i ham mat men for en solskinnshistorie at han lever i dag og har blitt ett år gammel <3

  Jeg blir revet helt med i måten du beskriver kattene dine på og jeg ser for Hera og støvsugeren 🙂

  Fin, fin søndag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂

   Takk for det 🙂 Jeg også husker dagen kjempegodt den dagen som det var i går, og det er alltid stor spenning knyttet til å få nyfødte kattunger i huset 🙂

   Selv om det var tøffe tak med flaskemating var det verd det, for man får et helt spesielt forhold til slike kattunger. Det var jo akkurat som om Nadina forstod at vi ville hjelpe henne. Nå ha Nadina aldri vært stresset når hun har hatt kull, men hun fikk være med å følge med på alt. Nadina fikk se når vi gav kattungene melk slik at hun visste hva som foregikk. Kjempekloke Nadina <3 <3 <3 🙂

   Veterinærene sier også at historien om Hammurabi er en solskinnshistorie som må opp og fram, for den bringer håp at hvis man gjør det rett vil det gå bra 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Gratulerer med dagen til de tre kattungene i h kullet ditt 🙂 Det var en fantastisk gjeng du hadde og de var tillitsfulle alle tre. Jeg ble forelsket i Hammurabi for han var en spesiell kattunge <3 Nå er jeg glad for å høre fra deg når du forteller at han har det fint der han bor hos familien sin 🙂

  De var ikke gamle da jeg fikk hilse på dem etter de var født, og Nadina som var så tillitsfull at hun lot meg få holde kattungene sine. Nadina er nydelig katt 🙂

  Du må ha en fin kveld og god natt 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Takk for det. Ja, jeg er helt enig. Det var en kjempeherlig, morsom og oppfinnsom trio med kattunger <3 <3 <3 🙂 Hver og en av kattungene har sin kjempestore plass i hjertet <3 🙂 Kattunger som blir flaskematet får en helt spesiell plass i hjertet. Det var akkurat som om Nadina skjønte at de trengte hjelp, og hun lot oss hjelpe <3 🙂 Kloke Nadina <3 🙂

   Når jeg skulle omplassre Hammurabi var det viktig for meg at han fikk det beste hjemme han kunne få. Det var flere som var interessert i få ham, men når de ville ha ham som utekatt skar det meg i hjertet 🙁 Derfor var valget kjempelett når Linnea sendte melding, og skrev at de åpnet dørene sine for lille Hammurabi <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Cecilie Kristiansen: Tusen takk for det 🙂 Ja, de var og er en kjempeherlig trio <3 <3 <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag <3 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 4. Vera Lynn: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂

  Takk for det 🙂 Så kjempekoselig at du synes det 🙂 Kattungene gikk rett til hjertet på mannen min, meg og alle som traff dem <3 🙂 Kattunger som blir flaskematet får man et helt spesielt forhold til, for de er så sårbare fra starten av <3 🙂

  Derefor var jeg kjempenøye på hvem som skulle få kjøpe kattungene. Angrer fortsatt på at jeg solgte Helios til vedkommende som kjøpte ham 🙁 Hadde jeg bare undersøkt først. Da hadde han aldri flyttet til vedkommende. Er i hvert fall kjempeglad for at Hammurabi ikke flyttet dit.

  Kjempekoselig at du har fulgt med også 🙂

  Ønsker deg en kjempefin lørdag <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge