RESPEKT FOR KRONISK SYKE BLOGGERE!

Her om dagen satt jeg og leste forskjellige blogger, og jeg finner stadige nye engasjerende bloggere å lese.
 
 
Noen av bloggerne jeg følger sliter med fysiske sykdommer eller psykiske sykdommer. De som sliter med fysiske sykdommer er i samme situasjon som meg, for deres kroppslige smerter varierer fra dag til dag, og fra time til time.
 
 
Den ene bloggen jeg leste skrev et kjempebra blogginnlegg. Temaet på blogginnlegget var at alle bloggere må vise respekt for historiene som andre bloggere skriver om. Blogginnlegget traff meg rett i hjertet, for jeg engasjerer meg også i temaet at bloggere skal ha respekt for hverandres innlegg. Bloggeren har helt rett i innlegget hun skrev, og jeg kunne ikke vært mer enig.
 
 
Jeg har blogget i noen år, og i de årene har jeg lest mange blogginnlegg både fra mine bloggvenner og bloggere jeg har kommet tilfeldig over. Felles er at alle er forskjellige og unike.
 
 
Noen bloggere byr masse på seg selv. De skriver personlige blogginnlegg som rører ved hjertene. Noen bloggere skriver om sine fysiske skjulte sykdommer, andre bloggere er åpne om sine psykiske problemer, noen bloggere skriver om sine hobbyer, noen bloggere er kjempeflinke fotobloggere, noen bloggere er trening- og livsstilsbloggere, noen bloggere er interessert i sminke, klær og mote og andre bloggere liker å dele oppskrifter av mat. Felles for bloggerne er at noen bloggere fenger mer enn andre, og det kommer an på interesser man som leser har og preferanser vi har.
 
 
Jeg har kjempestor respekt for alle bloggerne jeg leser, for jeg mener at hver og en av bloggerne er unike. Likevel er det noen typer blogger som når rett til hjertet mitt. Det er bloggere som tør å by 100% på seg selv personlig.
 
 
Noen av disse bloggerne som byr på seg selv personlig er flinke til å ta oss med inn i deres verden, og særlig bloggerne som blogger om sine fysiske eller psykiske sykdommer. Alle bloggere fortjener respekt fra bloggleserne for det de blogger om, men jeg vil spesielt trekke frem de bloggerne som er åpne og ærlige om sine fysiske og psykiske plager <3 🙂 De viser en ekte side av det å være menneske når man har kroniske fysiske sykdommer eller psykisk sykdom <3 🙂
 
 
Jeg sliter selv med kronisk betennelsesreumatime, og jeg vet at smertene varierer fra dag til dag, og time til time. Særlig på vinteren våkner med stive ledd, og da særlig ankler og hæler. Jeg må begynne dagen med en dusj. Det varierer hvor lang tid det tar før at hælene og anklene mine er myknet opp av det varme vannet. Avtaler jeg gjør må skje etter kl.11.30, for da fungerer kroppen.
 
 
Selv blogger jeg sporadisk om min kroniske reumatisme, og årsaken til det er fordi jeg feig. Jeg er redd for at mine trofaste bloggvenner og lesere skal synes jeg syter og klager over bagateller. Bloggvenner og følgere som har fulgt meg gjennom mange år sier jeg ikke må være redd for å blogge om hvordan reumatismen min utarter seg, for jeg skal ikke late som om alt er bra hvis det ikke er bra.
 
 
Jeg har rett og slett blitt skremt av enkelte negative uttalelser angående å blogge om sin fysiske eller psykisk sykdom. Uttalelsene har kommet fra godt voksne bloggere. Vedkommende blogger som kom med de negative uttalelsene om bloggere som blogger om fysisk eller psykisk sykdom har selv en kronisk sykdom, og blogger mye om sin sykdom. Nettopp det er dobbeltmoralistisk i mine øyne. Denne bloggeren har kommet med negative uttalelser mange ganger! Det har ført til at jeg er reservert for å utlevere min kroniske betennelsesreumatisme for mye på bloggen min.
 
 
Derfor beundrer jeg andre som er åpne og ærlige om sin fysisk eller psykisk sykdom. Det står det kjempestor respekt av. Ære være disse tøffe bloggerne <3 🙂
 
 
Det kan være terapi for noen som har psykiske problem å skrive på blogg, og det siste vedkommende trenger er å bli møtt med kritikk fordi han/hun er åpne om sine psykiske problemer. Det vedkommende trenger er å bli heiet frem fordi han/hun tørr å vise sin sårbarhet. Vi har mye å lære av de som blogger om sine psykiske problemer, og jeg vil anbefale helsepersonell, spes.ped i skolen og lærere til å lese en blogg hvor bloggeren skriver og forteller om sin psykisk sykdom.
 
 
Jeg husker en blogger som uttalte offentlig på sin blogg på et av Norges største bloggsted at alle som blogget om sine psykiske problemer burde blitt tvangsflyttet over til egne lukkede bloggplattformer. Bloggeren begrunnet det med at bloggere med psykiske problemer tok for mye plass på bloggplattformen, og de var plagsomme for andre bloggere.
 
 
Jeg skal hilse å si at vedkommende blogger fikk pepper for sine uttalelser, og det gikk ikke lang tid før bloggeren slettet bloggen sin i et forsøk på å skjule sine spor.
 
 
Dersom jeg ser en liknende uttalelse eller negative uttalelser om bloggere som blogger om sine psykiske problemer sier jeg klart i fra at det ikke er greit. Det er slett ikke greit å komme med negative uttalelser til bloggere som skriver om deres psykiske problemer. De har like rett til å blogge de som alle andre bloggere. Siden noen reagerer så kraftig på at bloggeere er åpne om sin psykisk sykdom på sine blogger må jo de på en eller annen måte bli truffet av det bloggeren skriver. Dere som sliter med psykiske problemer. Blogg videre, og ikke bry dere om andre bloggere som sitter på sin høye hest og fordømmer dere <3 🙂
 
 
Vi bloggere som blogger om en eller annen kronisk sykdom har også fått så ørene har flagret med negative kommentarer av blogger(e) som sitter på sin høye hest.
 
 
Det er ikke mange dagene jeg kom over en blogg hvor bloggeren mente at bloggere som blogget om sine kroniske sykdommer gjorde det for å få oppmerksomhet. Merkelig at den vedkommende som uttalte dette vet hva formålet til andre bloggere er?
 
 
Noen bloggere glemmer fullt og helt at man selv som blogger mange ganger har blogget som sin kroniske sykdom, delt bilder av medisiner som bloggeren har tatt…. Hvorfor er det verre at andre bloggere blogger om sin kroniske sykdom enn seg selv? Den logikken skjønner jeg ikke. Det gir ingen mening 🙂
 
 
Det er total mangelrespekt og folkeskikk ovenfor andre bloggere fra slike blogger(e) å komme med frekke kommentarer eller frekke blogginnlegg hvor man klager på at bloggere med fysiske og psykiske sykdommer bruker sine egne blogger for å fortelle om hverdagene sine med den sykdommen de sliter med! Hvis bloggere ikke tåler lese blogginnlegg til bloggere som handler om deres fysiske eller psykiske sykdommer har vedkommende blogger ikke noe å gjøre på et bloggsted som blogger. Da bør vedkommende begynne med frimerkesamling 🙂
 
 
Det er ingen som tvinger noen til å lese om andre bloggeres fysiske eller psykiske sykdommer, for det finnes en x-knapp i hjørnet. Trykker man på den forsvinner bloggen, og man trenger ikke å bruke energi på å irritere seg.
 
 
Jeg engasjerer meg i at alle bloggere må få blogge om det de selv ønsker på sine egne blogger, og at alle vi som blogger skal og vise respekt for hverandres måte å blogge på.
 
 
Det er i orden at man ikke synes noe om at andre bloggere blogger personlig om sin fysiske sykdom eller psykisk sykdom, men når man kommer med usaklige beskyldninger om at bloggere som skriver om sine sykdommer gjør det for å kjøpe seg lesere, viser man null respekt og forståelse for andre mennesker! Som en blogger med kronsike betennelsesreumatisme kan jeg si med sikkerhet at de færreste som har kroniske helseproblem vil kjøpe seg lesere, men de vi vise bloggleserne hvordan en dagliglivet er for dem. Husk at det er kun bloggeren som har en kroniske fysisk sykdom eller psykisk sykdom som kjenner seg best, og ikke du eller meg som utenforstående bloggere!
 
 
Jeg har selv blitt mer motivert av flere av mine bloggvenner til å ta mine blogglesere inn i min hverdag slik at de kan bli kjent med meg og min kroniske betennelsesreumatisme. Nå har jeg bestemt meg at jeg lar meg ikke skremme til taushet fra å skrive om min fysiske sykdom.
 
 
Blogg videre om deres fysiske eller psykiske sykdommer, og ikke la de som sitter i glasshus vinne med sine sleivbemerkninger! Alle vi som leser personlige blogginnlegg må respektere hva andre bloggere skriver på sine egne blogger!
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 thoughts on “RESPEKT FOR KRONISK SYKE BLOGGERE!

  • Cecilie Kristiansen: Tusen takk for kjempekoselig kommentar med innspill på blogginnlegget mitt!

   Jeg blir rasende sint når jeg ser hvordan noen bloggere kan sitte og rakke ned på bloggere som sliter fysisk eller psykisk, og jeg forstår ikke hvorfor de skal sitte å spre eder og galle! Bloggere som tørr å åpne seg eller å være ærlig om at de sliter fysisk eller psykisk. Disse bloggerne er noen av de tøffeste bloggerne som fortjener heder og ære, og ikke peppper, eder og galle.

   Bloggere som ytrer seg negativt om bloggere som skriver om sin fysiske og psykiske problemer burde finne seg en annen hobby, for det viser hvor lite hjerte de har.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 1. Fantastisk bra blogginnlegg som du har skrevet 🙂 Jeg synes det er flott at du støtter de som sliter med en eller annen form for kronisk sykdom. Det være seg psykisk eller fysisk.

  Blogging er for alle, og dere som har en kronisk sykdom har rett til å få bruke bloggene deres til å nå ut til andre med deres historier. At noen bloggere skriver negative ting om at dere skriver om deres kroniske sykdom forteller mer om dem enn om dere. Det er dobbeltmoralsk med stor D å skrive negative ting de som skriver om sin kronisk sykdom mens den som kritiserer er den som skriver om egn kronisk sykdom. Jeg blir ikke forundret over at det finne slike dobbeltmoralske bloggere for det har jeg sett.

  Blogg om reumatismen din du også på lik linje med andre som skriver om sine kroniske sykdommer. Det er ikke ok å true andre bloggere til taushet. Jeg forstår at du ikke liker å skrive om din kroniske sykdom når du har fått sleivbemerkninger. Du må tro meg når jeg sier at du står ikke frem som negativ hvis du begynner å fortelle hvordan du har det med den kroniske sykdommen din. Kanskje finnes det flere der ute som har det på samme måte, og de finner trøst å lese bloggen din.

  Jeg skulle likt å vite hvilke bloggere som kritiserer andre bloggere for å skrive om sine kroniske sykdommer, og hadde jeg visst det skulle jeg ha fortalt noen sannhetens ord om en slik kritikk.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for en kjempefin kommentar med kjempfint innspill på blogginnlegget mitt <3 🙂

   Jeg blir bare helt rørt over tilbakemeldingene på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg er jo selv kronsik syk med betennelsesreumatisme, og bloggere som er så tøffe at de skriver om sine kroniske fysiske sykdommer eller psykiske sykdommer er kjempetøffe i mine øyne. De fortjener respekt med store bokstaver, og ikke sur kritikk i form av ufine kommentarer eller motinnlegg. De som sitter og kritiserer vet at x-knappen finnes i hjørnet, og det er bare å klikke på den så forsvinner den bloggen som vedkommende måtte provoseres over.

   Jeg kommer til å være åpen om min kroniske reumatisme på lik linje med mine bloggvenner som også er åpne om sine kronsike plager.

   Vi som ønsker å blogge om våre kroniske sykdommer har like rett til å blogge som de som ikke ønsker å blogge om det.

   Jeg blir rasende sint når jeg leser usakligheter om at bloggere som blogger om sine sykdommer kjøper seg lesere, for det er så visst ikke tilfelle. Noen bør tenke seg nøye om før de kritiserer kronsik syke bloggere! Da blir jeg kjempesint 🙁

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. jeg må innrømme att jeg liker best å lese blogginnlegg som tar oss gjennom innlegget med bilder mellom teksten,veldig lange tekster kan fort bli litt kjedelige å lese for min del,når det er sagt leste jeg hele ditt innlegg,hvert ord traff meg midt i hjertet og jeg er så enige med deg ,Selv sliter jeg med usynlige helseplager,artrose,IBS og har dei siste årene slitt med lett depresjon .Jeg skriver ikke så veldig mye om mine plager ,men det hender seg ,grunnen til att jeg ikke skriver så ofte er fordi jeg hvet att bygdefolk her jeg bor leser og jeg hvet att noen ikke liker att jeg blogger,jeg føler att jeg blir litt latterligjort ,for det er ikke det virkelige liv,det er ikke virkelige venner,men det er det :=) og jeg har truffet svært mange av mine bloggvenner i virkeligheten,for meg er det venner for livet :=)
  ønsker deg en kjempefin dag,håper den blir fin for deg
  fruensvilje recently posted..det spirerMy Profile

  • Fruensvilje: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg blir rett og slett rørt av kommentaren din.

   Bloggere som blogger om sine fysiske eller psykiske sykdommer fortjener heder, ære og støtte. Ikke sure og spydige kommentarere og motinnlegg med ufine beskyldninger og kritikk. Jeg blir rett og slett sitt når jeg leser slike kommentarer og motinnlegg. Der sitter de og åpner seg selv på et sårbart punkt, og så blir de møtt med spydigheter om at de ønsker å dele livet sitt med sine blogglesere.

   Igjen så mener jeg den x-knappet i hjørnet er en fin ting å klikke på, men som mange glemmer. Det virker som om noen lar seg provosere med vilje.

   Tror nok mange vegrer seg slik som du gjør. Jeg også vegrer meg med å skrive om mine kronisk reumatisme, nettopp fordi jeg et par ganger har mottatt nedlatende kommentarer om hvorfor jeg har blogget om reumatismen mine. Dumt gjort å la slike sure kritikere vinne. De fortjener ikke å vinne.

   Trist når bygdefolk hetser pga noe man skriver på en blogg 🙁

   Heldigvis er man forskjellige, og nettopp det at vi er forskjellige gjør oss alle til unike bloggere 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 3. Råbra innlegg som treffer spikeren på hodet snuppa mi;))

  Etter jeg ble operert i ryggen skrev jeg om operasjonen på bloggen min. Og jeg fikk en nedlatende kommentar fra en annen blogger. Bloggeren var voksen. Og bloggeren fortalte meg at jeg misbrukte bloggen min når jeg sutret over en ryggoperasjon. Etter jeg fikk den kommentaren ville jeg ikke skrive flere innlegg om ryggoperasjonen min. Den bloggeren som kommenterte skrev mye om sine sykdomsplager.

  Jeg er enig. For alle skal få blogge om det de vil. Og har de en sykdom fysisk eller psykisk skal de få lov til å fortelle andre bloggere om det. Ingen kronisk syke bloggere skal holde stilt om sin sykdom. Og dere som har en kronisk sykdom er tøffe som deler hvordan sykdommen påvirker deres hverdag.

  Jeg blogget på blogg.no den gangen den bloggeren skrev dette om at psykisk syke bloggere burde tvangsflyttes til et lukket bloggsamfunn. Den gangen skrev jeg en kommentar til den bloggeren. For jeg ble lyne forbanna. Kommentaren min så aldri dagens lys feig som denne bloggeren var.

  Jeg har et godt råd å gi til bloggere som synes det er forferdelig at andre bloggere bruker sin egen blogg til å fortelle om sin sykdom. De må skaffe seg et liv. For de har ikke noe å gjøre på et bloggsted.

  Ha en råfin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for en kjempefin kommentar fra deg Else Marit-vennen for innspill på blogginnlegget mitt <3 🙂 Det setter jeg kjempestor pris på 🙂

   Ja, jeg husker du fikk negative kommentarer i kommentarfeltet ditt den gangen, og slikt er så unødvendig! Det gjør meg kjempesint at jeg ser rødt. Jeg også har mottatt negativ kommentar om at jeg har skrevet om betennelsesen min, og jeg svarte vedkommende tilbake hvor jeg ba vedkommende om å la være å lese bloggen min hvis jeg plagete bloggleseren med innleggene mine. Stille gikk bloggeren tilbake til sin egen blogg og skrev et motinnlegg om alle bloggere som skrev om sine sykdommer var til pest og plage for andre bloggere. Jeg blir rasende sint når noen kan sitte og ytre seg på den måten så negativt, og det sier så mye om dem. Det er så unødvendig, og de viser at de over hodet ikke eier respekt for hva andre skriver på sine egne blogger. De har ingen rett til å komme å kritisere bloggere som er åpne og ærlige om seg og sitt liv. Tanken har slått meg at de må være sjalu for at bloggere tør å være åpne og ærlige, og de tåler ikke den ærligheten som mange bloggere er flinke til å vise.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Jeg har lest noen bloggere og blogglesere som skriver negative kommentarer om syke bloggere som åpner seg om sykdommen sin. Hva er det som driver disse bloggerne og leserne til å ta sånn på vei for at bloggere vil vise at verden ikke er perfekt og de gjenspeiler det ekte å være et menneske.

  Jeg leser mye heller bloggen til en blogger som blogger om sykdommen sin, for de viser at de tørr å være seg selv. Det er de bloggerne som er ekte bloggere.

  Ingen andre bloggere har noe med å kritisere bloggere som er syke, og som ønsker å blogge om det. Det er de som kommenterer negativt som har problem med å innrette seg og jeg vil påstå at de er noen ufølsomme egoister.

  Si at du tuller? Jeg er sjokkert at noen kan i alvor mene at bloggere som sliter med psykiske problmer skal bli flyttet over til lukkede bloggplattformer. Du kan lure på hva som plaget den bloggeren som kom med det lite gjennomtenkte forslaget. Ingen oppegående kan mene seriøst at psykisk syke bloggere skal bli tvangsflyttet over til et lukket bloggsted. Den som skulle blitt flyttet over til et lukket bloggsted er den som selv kom med forslaget.

  Jeg er glad jeg ikke er syk og jeg er glad jeg ikke blogger.

  Dere som har en eller annen form for en sykdom enten fysisk eller psykisk må fortsette å dele hverdagen deres for andre lesere har godt av å lese om livene deres.

  Lov meg at du og dere andre ikke gir opp å være åpne om sykdommene deres på grunn av tankeløse bloggere som usaklig kritiserer dere.

  Du må ha en fin kveld 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂 Det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂

   Det er kjempetrist at andre bloggeree og lesere ikke viser hverandre respekt for andres skrevne innlegg som handler om fysisk eller psykisk sykdom 🙁 Det handler om respekt ovenfor andre mennesker, og jeg tror de som ytrer seg negativt om bloggere som skriver om fysisk eller psykisk sykdom på bloggene sine ikke har det helt bra med seg selv.

   Kanskje møter de seg selv i døren, og derfor at de reagerer slik de gjør? Jeg bare lurer, for jeg forstår ikke deres handlinger. Kommer aldri til å forstå det.

   Jeg blir kjempelei meg på vegne av de tøffe og ærlige bloggerne som tørr å blogge om sine fysiske eller psykiske sykdomer<3

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Veldig enig med deg i det med å respektere hverandre. Og hva har andre med å kritisere det man skriver på sin egen blogg…der lurer jeg på.
  Bra med litt fokus på dette. 🙂

  • Heidi Elise: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg skjønner det ikke,og kommer aldri til å forstå dette fenomenet med at andre bloggere skal kritisere at andre bloggere bruker egne blogger på å skrive om sine fysiske eller psykiske problemer. Disse bloggerne er ærlige bloggere som jeg synes er tøffe som tørr å fortelle sine historier om det de sliter med <3 🙂 Det står det kjempestor respekt av.

   Bloggere og blogglesere som ikke tåler å lese at bloggere bruker egne blogger til å skrive om sine fysiske eller psykiske plager bør finne seg en annen hobby, og de kan takke seg selv som ikke vet hva x-knappen i hjørnet av skjermen skal brukes til. De trenger ikke la seg provosere, men klikke på x-knappen .

   Jeg brenner for at man som bloggere må behandle hverandre med respekt for ha vi skriver på våre egne blogger.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 6. Hei,hei 🙂
  Jeg kom over dette innlegget ditt her nå. Flott innlegg som jeg håper mange har lest.
  Jeg er en av de som blogger om alt som faller meg inn. Jeg skriver også mye om hvordan hverdagen er med min diagnose. Bipolar ll. Jeg begynte å blogge mye for min egen del.Det er nemlig veldig fort gjort å glemme hvordan dagene er og har vært. På bloggen min har jeg det meste svart på hvitt, og kan lete meg frem når ting blir glemt.
  Dessuten syns jeg det er viktig at andre som har samme sykdom kan lære litt av hvordan min hverdag er.
  Det må da være greit for andre å kunne lese litt om andres erfaringer med sin egen diagnose . Uansett hva slags diagnose eller sykdom du måtte ha .
  HURRA for deg og innlegget ditt!!!
  Ønsker deg en flott dag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge