PÅ TIDE Å STOPPE INFLUENCERE MED DÅRLIGE VERDIER!

Jeg er det man kan kalle en voksen blogger. Har selv vært tenåring, i 20-, 30 og 40-årene.
 
 
Da jeg var tenåring var jeg stille og sjenert, og jeg hadde kjempegode venninner som jeg var sammen med. Det var klassevenninner, turnvenninner og tensingvenninner. Felles for vår generasjon som dagens generasjon var at vi ønsket å være lik hverandre, både i klesstil og utseende.
 
 
Populære klær for oss var rød lewis bukse, busnelklær (votter, skjerf, lue, genser og jakker), pringlegenser, lacoste t-skjorter m.m. Vi hadde våre store idoler og forbilder vi så opp til. Det var idoler og forbilder som popartister og skuespillere. Vi leste om dem i ungdomsbladet som het for “Det Nye”. Dette ungdomsbladet kom ut hver tirsdag, og når det kom ut gikk turen fort på butikken ja 🙂
 
 
Etter hvert prøvde vi å sminke oss som våre idoler, og vi begynte å utforske det å sminke oss. Mange av oss jentene hadde samme hårfrisyre som våre idoler.
 
 
1979 kom filmen Grease på kino for aller første gang, og vi jentene hadde da Olivia Newton John som et stort idol. Mine klassevenninner og jeg fylte 13 år i 1979. Da vi var 12-13 år synes at karakteren Sandy var dum som endret utseendet sitt for å få Dandy til å bli forelsket i dag. Vi likte da best den uskyldige versjonen av Olivia Newton John.
 
 
Noen av oss jentene klippet panneluggen slik som Oliva Newton John i filmen. Hun var et kvinnelig idol for oss i 1979.
 
 
Våre tenåringsidoler hadde gode verdier, og det var lite kroppspress i forhold til hva ungdommer møter nå.
 
 
Selvsagt ble vi påvirket av reklame vi også, men reklamen vi møtte var på kino og i ukeblader. Reklamene vi ble påvirket av var reklamer for sminke, klær, hårprodukter og mat.
 
 
Det var først etter kabel-TV sitt inntog i de Norske hjem på midten av 80-tallet og utover at reklamen kom nærmere oss via reklamefinansierte TV-kanaler.
 
 
Mange unge jenter i vår aldersgruppe fulgte med to såpeserier. Den ene het for “Dynasty” og den andre for “Falcon Crest”. Det var nok “Dynasty” som var den mest populære. To av de kvinnelige hovedrolleinnehaverne (Linda Evans og Joan Collins) var to damer som var voksne, og de vi syntes de var kjempepene. Selv om de var over 30 år gamle holdt de seg unge. Uten en rynke! Det vi ikke forstod var at de hadde tatt botox for å glatte ut rynkene sine. Botoxbehandling var noe som hørte Hollywoodkjendisene til. Først i ettertid skjønte man hvordan de holdt seg så unge og pene.
 
 

https://www.imdb.com/title/tt0081856/characters/nm0002067

 
 
Etter hvert som jeg ble eldre ble det mer og mer kroppspress. Jeg tror jeg må tilbake til midten av 80-tallet før jeg hørte snakk om noen som hadde anorexi. Det var ei som gikk i klassen min på gymnaset. Hun danset ballett, og trente flere ganger i uken. Klassevenninnen min var kjempeflink på skolen og som ballettdanser, og hun fikke gode karakterer i alle fag. Hun spiste alltid sunt, og hun ble tynnere og tynnere. Da vi gikk i 2.klasse på videregående var bunnen nådd, og hun var så tynn at til og med vi reagerte på hvor tynn hun var. Det var fælt å se henne, og det endte med at hun sluttet på skolen. Foreldrene hennes satte inn all hjelp for å få henne frisk. Hun måtte til og med slutte med ballettdansing som var livet hennes. Jeg møtte henne noen år senere, og da var hun blitt frisk.
 
 
Selv var jeg instruktør for barn- og ungdomspartier i turnforening. På midten av 80-tallet begynte det å bli snakk om dette med spiseforstyrrelser blant barn og ungdom. Det var på 90-tallet vi instruktørene ble kurset i hva det var for noe, og vi fikk streng beskjed om å passe på at alle ungene fikk i seg mat når vi var på turnstevner og konkurranser. Vi fikk også kursing i hvilke faresignal vi skulle se etter.
 
 
Jeg begynte etter hvert å dirigere ungdomskor (ungdommer i alderen 13-20 år). Der også måtte vi vi lederne ha øynene åpne for om noen hadde problemer med spiseforstyrrelser. På turer passet vi på at alle spiste maten sin. Vi lederne og jeg som dirigent ble kurset.
 
 
Den kursingen om spiseforstyrrelser jeg fikk gjennom instruktørjobben min i turn og dirigentjobben min i ungdomskoret var til stor hjelp for meg da jeg begynte å jobbe som lærer i ungdomsskolen.
 
 
Det var først da jeg begynte å jobbe som lærer i ungdomsskolen jeg så hvilken vei tenåringenes påvirkningskraft hadde gått. Husker jeg overhørte noen av jentene i den ene klassen jeg hadde. Jentene var 14-15 år gamle. De satt og så i et ukeblad, og diskuterte kroppen til både de mannlig og kvinnelige skuespillerne. Den ene jenta sa hun ville legge inn silikon, for hun ville likne på noen av de kvinnelige skuespilleridolene sine. Hun sa til venninnene sine at hun skulle mase seg til at foreldrene skulle betale silikon. Den eleven og noen få av hennes venner var betatt av utseende, og de ble aldri fornøyd. Hvis de ikke hadde lagt sminken sin perfekt kunne hun og venninnene komme flere minutter for sent på skolen. Flere av de andre elevene reagerte på dette, og de ristet litt på hodene sine.
 
 
Traff denne eleven igjen da hun var 25 år gammel, og da hadde hun lagt inn både silikon, hun hadde tatt restylane og tatt botox.
 
 
Denne eleven jeg hadde har jeg dårlig samvittighet for, og jeg har dårlig samvittighet for at jeg ikke så tegnene for hennes innvendige usikkerhet, for det skriver seg fra uttrygghet og usikkerhet til sitt eget utseende. Jeg vet ikke hvordan det går med jenta i dag.
 
 
På begynnelsen av 2000-tallet var ikke internett så utbredt som nå. De fleste som hadde internett på den tiden hadde en oppkoblingsknapp på for å få bruke internett, men da gikk det på tellerskritt på fasttelefonen. Da ble internett brukt til å sende en mail, for etterpå å slå av oppkoblingsknappen til linjen. Derfor kunne man ikke bruke nettet så mye slik man kan i dag.
 
 
På skolen fikk elevene kun sitte på datamaskinene når de skulle jobbe med skoleoppgaver, og da ble internett låst slik at elevene ikke skulle sitte og surfe unødvendig på nettet.
 
 
Det gikk noen år før verden til internett ble åpent for alle. Ja, det er fremdeles reklamer på reklamefinansierte TV-kanaler, i ukeblader og på kino, men det er reklamer med målsetning om å kjøpe et produkt.
 
 
I dag kan de unge sitte på rommene sine å følge med sine forbilder og idoler direkte på dataskjermen, og de kommer så mye nærmere sine idoler og forbilder enn hva vår generasjon gjorde. Det gjør de gjennom idolenes/forbildenes sosiale medier.
 
 
Mange av idolene/forbildene til spesielt de unge jentene er toppbloggere som Anna Rasmussen, Isabell Eriksen, Sraad, Sophie Elise med flere. Grunnen til at unge jenter ser opp til dem og har dem som idoler og forbilder er fordi at de lett å identifisere seg med som vanlige mennesker.
 
 
Anna Rasmussen, Isabell Eriksen, Sraad, Sophie Elise og andre er helt vanlige unge jenter som har nådd bloggtoppen. Felles for disse jentene er at de jobber og lever av selge seg selv ut mot sitt publikum via sosiale medier. Disse toppbloggerne i dag kalles for influencere eller direkte oversatt påvirkere.
 
 
Influencernes følgere kan følge med sine idoler og forbilder på deres sosiale medier som faceboo, insta, blogg og you tube. Alderen deres er fra 18 år og oppover, og følgerne deres er fra 12 år og oppover.
 
 
Nå skulle man tro at disse influencerne er seg bevisst hva slags publikum de har, og hvor gamle de er. Nei, da, det er de langt i fra!
 
 
Når en blogger er 18 år, forstår jeg at de ikke tenker over hvem som følger dem og hvor gamle de er. Da er den 18 årige bloggeren unnskyldt om hun legger inn silikon i puppene for å få større bryster, for så å skrive om det og dele bilder på bloggen sin. Slikt kan man se igjennom fingrene på når en bloggerjente er ung. Den samme bloggeren var tidlig ute med å fylle restylane i leppene sine. Bloggerens leserskare og de som så opp til henne skrøt av henne. Som voksen håper man at dette er en fase denne unge bloggerjenta kom seg over, og at det handler om å være uttrygg på seg selv.
 
 
Vi fikk følge denne bloggeren som la inn silikon og tok restylane i TV-programmet “Blogerne” på en av TV’2 kanaler. Bloggeren var med i flere sesonger. Jeg fulgte med programmet, fordi som en voksen blogger selv er jeg interesser å se hvordan disse toppbloggerne er og hva de tenker. Det var flere andre bloggere med i programmet.
 
 
Det var flere ganger i løpet av sesongene at denne bloggeren som var 18 år da hun la inn silikon kom med uttalelser om at hun syntes hun var stygg, og at hun trodde at bloggleserne og følgerne syntes at hun var stygg. Bare det i seg selv å sitte og rakke ned på seg selv styrker ikke akkurat selvtilliten og selvfølelsen.
 
 
I en av sesongene sa hun foran kamera at hun vil operere nesen sin fordi noen av leserne hadde påpekt at nesen hennes var stygg. Jeg ble sjokkert over at denne bloggerjenta i det hele tatt kunne tenke i de baner, og som voksen blogger skjønner de fleste at her sitter problemet på innsiden av hodet. Det er ikke bare usikkerhet til sin egen kropp det handler om… Jeg er ingen psykolog, og jeg skal ikke slenge rundt meg med diagnose uten å ha en grunn. Gjennom mine studier bl.a spes.ped 2.avd (mellomfag) har jeg hatt både barne- og ungdomspsykologi. Jeg kan se tegn.
 
 
Hva skjedde så? Jo, den stakkars bloggeren var misfornøyd med nesen sin at bloggeren reiste til Spania for å høre med en kirurg om å operere nesen sin igjen. Heldigvis den gangen sa kirurgen nei, for det skal gå over ett år før man kan ta en ny neseoperasjon.
 
 
I mellomtiden fylte bloggerjenta på med botox i ansiktet og restylane i leppene. Bloggeren fikk også kapsel pga silikonet i puppen sin som hun måtte operere.
 
 
I sesong nr.2 av “Bloggerne” reiste bloggerjetna til Stockholm sammen sin venninne. Bloggeren skulle på en bloggprisutdeling. Dagen etter prisutdelingen måtte bloggeren og hennes venninne reise tilbake til Oslo, for bloggeren skulle operere ut en kapsel i det ene brystet.
 
 
På venterommet før operasjonen sitter bloggeren og gråter, for hun grudde seg til operasjonen, og til å våkne opp til noe stygt. Venninnen spør: “Hvorfor tar silikon når faren for kapsel er tilstede?” Da svarer bloggeren: “Jeg vil heller ha vondt i kroppen av operasjoner bare jeg får se fin ut!”
 
 
Det første jeg som voksne tenker, er at bloggeren har et temmelig utsunt og skummelt fokus til kropp og utseende 🙁
 
 
I en av sesongene av “Bloggerne” var bloggeren med i TV-programmet “Mitt danse crew”. Vi fikk se i et av programmene i serien “Bloggerne” at hun stod hun fram og fortalte offentlig at “Mitt Danse Crew” hadde hjulpet henne personlig. Bloggeren fortalte at hun ikke lengre var så opptatt av perfekt utseende. Hun kunne fortelle at før “Mitt Danse Crew” lette etter feil på seg selv som kunne la seg opereres. Det ble som en avhengighet for henne. Der og da innrømmet hun at hun var avhengig av operasjonene sine. Bloggeren sammenlikner det med en avhengighetssykdom på lik linje med spiseforstyrrelser.
 
 
Fansen og idolene hennes forguder bloggeren, og de er totalt blinde for hva slags verdier bloggeren har. Andre rister oppgitt på hodene, for de synes inderlig synd på bloggeren som de skjønner sliter med seg selv.
 
 
Bloggerjenta har ofte blitt konfrontert fra andre bloggere og journalister om sin fronting på blogggen sin av plastiske operasjoner og kosmetiske inngrep. Det rettes fokus på bloggerens rolle som toppblogger og hennes ansvar ovenfor hennes yngre lesere, idoler og fans. Mange av hennes yngre lesere er jenter ned i 12-års alderen som er en skummel alder for påvirkning! Bloggeren henviser til at foreldre skal snakke med sine unger om påvirkningen de får fra bloggeren og andre toppbloggere.
 
 
Flere av disse unge jentene har selv uttalt at de vil spare sine konfirmasjonspenger til å ta en plastisk operasjon eller kirurgisk inngrep når de blir 18 år. Det er ikke slik det skal være 🙁
 
 
Årene har gått, og bloggeren har blitt eldre. Da skulle man tro at bloggeren har fått andre verdier enn å operere sine feil gjennom plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger. Bloggeren har sagt og skrevet at hun sliter psykisk. Hun begynner å gå stillere i dørene på bloggen sin om plastsik kirurgi og kosmetiske behandlinger.
 
 
Plutselig begynte bloggleserne hennes å lure, for på bildene som bloggeren la ut viste tydelig forskjell på rumpen. Jammen kom det ikke frem at bloggeren hadde tatt en plastsik operasjon og fylt rumpen for å få større rumpe. Igjen er diskusjonen om bloggerens rolle som toppblogger og påvirkningskraft til sine yngre lesere uunngåelig.
 
 
Bloggeren gjennomgår en kjeveoperasjon pga kraftig overbitt, men en slik operasjon skjønner man er nødvendig pga feilstilling i kjeven fører til hodepine og stiv nakke.
 
 
Hvis det ikke hadde vært nødvendig for helsen til bloggeren hadde hun aldri fått dekket en slik kjeveoperasjon!
 
 
Rett skal være rett. Bloggeren har jobbet målrettet og hardt for å komme dit hvor hun er i dag, og hun har gitt ut 2 bøker hun har skrevet selv. Det i seg selv er en bragd, og bøkene er godt lest.
 
 
Bloggeren blir hyllet som Norges mektigste foretningskvinne og bloggeren mottar flere priser. Mange rister på hodene sine, for de forstår ikke hvordan denne bloggeren kan bli hyllet med en usunn fronting av kropp og utseende som gjennom sine plastiske operasjoner og kosmetiske behandlinger. Da med tanke på hennes yngre blogglesere, følgere og fans. Fansen og idolene på sin side hennes hyller henne, og de legger seg langflat for henne.
 
 
Tidligere i vår var bloggeren igjen i fokus etter at hun innrømmet at hun hadde tatovert hårfestet sitt pga dårlig selvtillit og selvbilde pga lite hår på hårfestet. Det var flere av hennes lesere som hadde oppdaget det samme selv, og de begynte å lure på om de skulle gjøre det samme selv.
 
 
Begeret rant over for mange da tatoveringen av hårfestet til bloggeren ble kjent, og bloggeren ble stemplet som “Norges farligste forbilde”. Det var nok en diskusjon i aviser angående bloggeren rolle som et forbilde og idol for mange yngre lesere og følgere.
 
 
Det skal sies at på noen nettforum ble bloggeren stygt mobbet, og mobbing skal ikke skje samme hva! Helt i orden at man har synspunkter om bloggerens usunne holdninger om kropp, utseende, plastiske operasjoner og kosmetiske behandlinger, men en annen ting er usaklig, stygg og hatefull mobbing omkring utseendet hennes. Det er ikke i orden å stemple bloggeren som en hore som jeg leste med egne øyne noen gjorde, og det er langt fra konstruktiv kritikk!
 
 
Bloggeren var med i NRK på debattprogrammet om dette temaet, og la seg flat. Det varte ikke lenge…
 
 
Nå har bloggeren innrømmet nok en ny neseoperasjon! Se dette innlegget: https://sophieelise.blogg.no/en-reise-pa-innsiden-og-utsiden.html
 
 
Dette går bare ikke lengre! Nok får være nok! Er det riktig at denne bloggeren med slik usunt fokus på kropp, utseende, lettvint løsning om at alt går an å fikses på gjennom plastisk operasjon og kosmetisk behandling skal få være et idol og et forbilde for unge jenter helt ned i 11-12 års alderen? Nei, nei,nei! Det er ikke riktig!
 
 
Jeg er selv voksen, og jeg er gammeltante til grandnevøer og grandnieser. Hvilket kroppspress og fokus på utseendet skal mine gammeltanteunger møte via internett den dagen de blir store nok til å bruke internett selv, og den dagen de får idoler og forbilder de ser opp til?
 
 
Jeg er bekymret for utviklingen. Skal mine to gammeltantenieser vokse opp med idoler og forbilder som legger seg under kniven hvis de ikke er fornøyde med utseendet sitt? Skal de møte et samfunn som sier at det er bare å fikse på seg så får de det bra?
 
 
Usunt kroppsfokus og fokus til sitt eget utseende kan gå så langt at det blir psykisk lidelse til slutt.
 
 
Atferden er at vedkommende aldri fornøyd samme hva vedkommende gjør med kroppen sin. Først kan en legge inn silikon i puppene. Vedkommende tror at nå blir alt så mye bedre, så kommer vedkommende til et punkt hvor ting ikke blir bedre, og vedkommende leter med lys og lykt etter en ny feil å operere. Dermed er vedkommende i en ond sirkel, og fokuset på kropp og utseende har blitt et psykisk problem.
 
 
TV2 viste for noe år siden dokumentaren “Sykt Perfekt hvor vi fikk bli kjent med noen jenter som strevde med ulike problemer på det personlige plan i jaget etter å bli perfekt. Serien kan dere se her: https://sumo.tv2.no/programmer/underholdning/sykt-perfekt/
 
 
Hvorfor kalles disse influencere for påvirkere når de fronter et usunt og psykelig forhold til kropp og utseende, og som legger seg under kniven for å ta en plastisk operasjon pga en feil vedkommende har sett på seg selv. Der slett ingen positive påvirkere!
 
 
Vedkommende influencer og andre influencere med samme type holdninger er ingen gode påvirkere til sine yngre lesere! Det er kjempeskummelt å tenke på at disse influencerne har så mange yngre jenter som nesten tilber dem og har dem som et idoler og forbilder!
 
 
Er det slike påvirkere vi ønsker i dagens samfunn? Svaret er soleklart “Nei!”. Hvorfor fortsetter da idolene og fansen deres å tilbe dem som idoler? Det forstår jeg ikke!
 
 
Når man vet hvor stor påvirkningskraft influencerne har gjennom bloggene sine og sine sosiale medier å påvirke sine unge lesere med sitt usunne kroppsfokus er det galskap å kalle dem for påvirkere!
 
 
Jeg kaller slike influencere/påvirkerne for dårlige og elendige påvirkere. De er totalt blinde for det ansvaret de har i samfunnet. Dette er blitt et stort samfunnsproblem!
 
 
Jeg som en voksen blogger ser at det usunne fokuset på kropp og utseende er et kjempestort problem hos flere influencere/påvirkere, og jeg ser hva det kan gjøre med selvtilliten til deres unge blogglesere, og i verste fall kan de få katastrofale følger for deres yngre blogglesere, følgere og idoler hvis de sluker alt det influenceren skriver og sier for god fisk!
 
 
Det er alt for lett å be foreldrene prate med ungene sine og vips så er problemet borte. Unge jenter vil uansett lese blogger, følge med på instagram, you tube og snapchat til sine store idoler og forbilder på nettet. Ansvaret er ene og alene influenceren sitt, og når en influencer er over 20 år burde influenceren vite bedre enn å pøse ut med å fortelle om sine plastiske operasjoner og kosmetiske behandlinger!
 
 
I alle generasjoner har den oppvoksende barn og tenåringer hatt sine idoler som de har sett opp til, og slik vil det fortsette å være. Idolene og forbildene er personer som barn- og ungdommer kan identifisere seg med. Samfunnet og tidene har forandret seg. Noen av idolene og forbildene til tenåringer har i dag har et usunt forhold til sitt eget utseende, og det er dèt som ikke er bra!
 
 
Hvordan kan en influencer/påvirker med et slikt usunt fokus på kropp og utseende få sitt eget TV-program, motta flere priser, jevnlig besøk hos “God Morgen Norge” og andre TV-programmer og spalteplass i aviser og blader? Vi snakker om en influencer/påvirker som har gjennomgått mange operasjoner fordi influenceren har hatt en vrangforestilling om at hun har vært stygg, noe vedkommende blogger har uttalt i sine blogginnlegg, i sine videoblogger og på TV.
 
 
Jeg velger å si at det er like mye media sin skyld for at denne influenceren får herje videre med å fronte et usunt kroppsfokus i form av at plastisk kirurgi er løsningen.
 
 
Influenceren har selv uttalt at operasjonene ikke har hjulpet henne til å føle seg bedre, og hun advarer unge jenter til ikke å gjøre det samme. Hva hjelper det når influenceren ved neste korsvei legger seg under kniven i narkose for å rette på noe som hun ikke er fornøyd med?
 
 
Influenceren har også uttalt at hun føler seg tryggere til sitt eget utseende, men hvorfor legger influenceren seg under kniven hvis influenceren er så trygg som hun sier? Det er noe som ikke stemmer helt ved den uttalelsen.
 
 
Tidligere var den influenceren nokså åpen om sine plastiske operasjoner, men etter influenceren har opplevd å få en del kritikk både fra andre influencere og medier har influenceren blitt stillere angående sine plastiske operasjoner hun har tatt.
 
 
Nå forteller hun om sine plastiske og kosmetiske inngrep i ettertid. Det er uansett bra at influenceren er ærlig om at hun har tatt et kirurgisk inngrep.
 
 
Uansett om influenceren forteller om sine kosmetiske/kosmetiske inngrep i forkant eller i etterkant gjør ikke det influenceren til en positiv påvirker. Tvert om! Gjennom sitt usunne fokus på kropp og utseende, kosmetiske og plastiske operasjoner fronter influenceren dårlige verdier til sine unge følgere!
 
 
Jeg vil si at media som TV og ukeblader er skyld i at vedkommende influncer har så mange følgere som hun har. Denne inflenceren og noen andre influencere med usunt kroppsfokus får så mye spalteplass i media. Da har media mye av skylden for at man ikke får bukt på det usunne kroppsfokuset som noen av de største influencerne bidrar til.
 
 
Media skal være de første som vet hvor stor skade disse influencerne/påvirkere med det usunne kroppsfokuset kan føre til, og likevel så melker de dem for alt som det er verdt. Her motarbeider media oss som reagerer på dette!
 
 
Hallo! Politikere! Nå må noe gjøres. Det må komme en lov som regelrett forbyr store influencere/påvirkere å skrive om sine kosmetiske og plastiske operasjoner på sine blogger. Slik påvirkning er ikke bra for yngre og lettpåvirkelige følgere. De influencerne/påvirkerne som blogger om sine usunne kroppskompleksene de har burde hatt en advarselsplakat på bloggene sine, og det burde være aldersgrense for å lese deres blogger!
 
 
Når skal dere i ulike TV-kanaler, og da særlig TV2, Fem, Livsstil forstå at dere er med til å bidra til dette usunne kroppsfokuset når dere trekker frem slike influencere/påvirkere som fremmer et usunt kroppsbilde for sine lesere/følgere! Det er på tide at dere boikotter disse usunne influencerne/påvirkerne en gang for alle!
 
 
Dere politikere må på banen så fort som bare det!
 
 

Bildet lånt fra denne nettsiden: https://www.kk.no/helse/vurderer-du-a-operere-nesen-dette-bor-du-vite/67766915

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “PÅ TIDE Å STOPPE INFLUENCERE MED DÅRLIGE VERDIER!

  1. Det var et langt men velskrevete blogginnlegg du har skrevet. Jeg er glad at jeg vokste opp og var tenåring på 80-tallet.

    Det er mye kroppspress blant både gutter og jenter i dag men spesielt jentene. De begynner tidlig å sammenlikne seg med sine venninner og de opptatt av hvem som har de største puppene. Jeg husker første gang tvillingene kom hjem og fortalte dette var de 12-13 år gamle. De som var opptatt av puppene til sineklassekamerater så opp til bloggere som som Sophie Elise som hadde fått operert inn silikon.

    Du aner ikke hvor glad jeg er for at tvillingdøtrene våre kke har slike forbilder som har fokus på å legge seg under en kniv for å operere seg. Tvillingene fortalte at en klassevenninne av dem la inn silikon i puppene dagen etter hun fylte 18 år. Hun mente at hun hadde for små pupper.

    Denne utseendefikserte verden går i en gal retning. Stakkars barn og tenåringer som blir foret med slike idoler 🙁

    Du får ha en fin tirsdag 🙂

    Go’klem fra Irene

  2. Råbra innlegg du har skrevet;)) Og det er et viktig tema du skriver om.

    Jeg vet som Irene at det er alt for mye kroppspress mellom tenåring. Mine to døtre trente svømming. Mellom jentene på svømmegruppen var det mye kroppsprat. Og de sammenliknet seg med hverandre. De hadde to jenter som var direkte ekle mot de som ikke var kroppslig utviklet. Og de kom med stygge kommentarer om kroppene til de som var sene i utviklingen. Ingen av mine to døtre fikk høre noe negativt. Men de overhørte hva de to jentene sa til andre jenter;(( Det er råtrist å tenke på at kropp og utseende har fått så mye fokus.

    Jeg har hatt mange samtaler med jentene at de sette stor pris på seg selv og utseende sitt. Jentene mine er omtrent like gammel som Sophie Elise. Jeg har aldri hørt dem si noe om at de vil operere inn silikon, forstørre rumpen eller operere nesen. Hvis jeg hadde hørt at de hadde den tanken hadde jeg gjort alt i min makt for å få dem på andre tanker.

    Som forelder hadde jeg reagert hvis en av mine to jenter hadde tatt plastisk operasjon etter plastisk operasjon. Og jeg tror jeg ville kjempet hardt for å få datteren min til psykolog for å få orden på det psykiske.

    Hvorfor må ikke de som skal ta en plastisk operasjon gjennom en obligatorisk psykologisk undersøkelse? Og det burde ha vært obligatorisk på alle slike sykehus som tilbyr plastiske operasjoner.

    Det er feil at influencere som Sophie Elise er en influencer som har mange unge lesere. Og det er råskummelt å tenke på. Tenk på alt det hun formilder gjennom bloggen sin til leserne sine.

    Jeg synes Sophie Elise er en søt jente. Men jeg synes synd på henne siden hun tydelig har en vrangforestillig om at hun er stygg. Døtrene mine og jeg så på bloggerne på tv. Og jeg husker at hun mange ganger sa hun var så stygg. Hvis jeg hadde fått lov skulle jeg ha holdt omkring henne og sagt at hun aldri i verden tro at hun er stygg.

    Men jeg lurer på de leserne som kanskje har skrevet at de synes hun er stygg jeg da. Hvorfor skal blogglesere kommentere utseende til andre bloggere?

    Jeg er enig med deg at det er forskjell på saklig kritikk sett ut fra et samfunnsperspektiv som det du gjør og stygg personhets av Sophie Elise og andre influencere. Men de som skriver på rampelyset innrømmer aldri i verden sine feil.

    Jeg er glad jeg hadde min ungdomstid på 80 tallet. Våre idoler og forbilder var sunne forbilder som hadde fokus på kropp.

    Ha en råfin kveld snuppa mi;))

    Stooor klem fra Else Marit
    Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

    • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂 Setter kjempestor pris på din tilbakemelding 🙂

      Når det gjelder Rampelyset er det en tråd fult av mobbing, hets, latterliggjøring og sverting av bloggere, influencere og kjendiser. Det er noe av det styggeste jeg har sett, og de som sitter og skriver slike kommentarer vet ikke hva de holder på med.

      En ting er i hvert fall sikkert. De kommer aldri til å innrømme at de holder på med nettmobbing. Det å innrømme det er forsmedelig for gjengen som herjer på Rampelyset, og da vil Rampelysmobberne tape ansikt. Den perfektheten de tror de har, men som de ikke har vil bli revet av dem!

      De er som glupske ulver som hyler i kor mot mennesker som ikke forsvarer seg selv. Huff! Verre nettforum enn Rampelyset skal man lete lenge etter!

      Når det gjelder tråden om Prinsesse Märtha Louise har jeg også sendt Slottet en mail hvor jeg har sagt i fra. Jeg sendte mailen i ettermiddag. Siden det regelrett er grov og stygg mobbing og hets av Prinsesse Märtha Louise følte jeg at det var på sin plass å gjøre det, for noe slikt har jeg aldri sett stått skrevet noen gang.

      I definisjonen om mobbing står det svart på hvitt at latterliggjøring og hets av ens personlige tro og religion er mobbing. Dette kommer de seg aldri ut av, og det kan ikke bortforklares!

      Rampelyset og rampelysmobberne har jeg i vrangstrupen!

      Ønsker deg en kjempefin torsdag <3 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  3. Tommelen opp og applaus for et godt gjennomtenkt innlegg 🙂

    Jeg er sjeleglad fordi at jeg er mamma til tre gutter. Blant kameratgjengen til mine tre sønner har det aldri vært noe i nærheten av kroppspress. Guttene og kameratene deres var like i klesstil og hårsveis. Jeg hørte aldri noe prat om kropp og utseende selv om jeg vet det finnes kroppspress blant guttene også.

    Det skremmer meg at unge jenter har slike forbilder som har utrolige usunne verdier når det gjelder utseende og kropp. De sår en spire til de som har dem som forbilder at dårlig selvtillti til eget utseende lett kan ordnes gjennom operasjon.Det er ikke bra.

    Den eneste bloggern jeg vet så vidt av er Sophie Elilse. Det er fordi jeg har sett henne gjennom skal vi danse.

    Jeg tror det var mye lettere for oss å vokse opp med våre tenåringer for de hadde flotte og gode verdier.

    Fin, fin ettermiddag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

    Klem klem fra Mona Elisabth
    Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge