INNLAGT EN UKE PÅ SYKEHUSET!

Det har vært stille fra meg en stund, og det har sin naturlige grunn. Dette vil jeg fortelle mer om nå.
 
 
Fredag før pinsehelgen merker jeg at noe er galt med synet mitt. På det ene øyet var det som om jeg så dugg. Min første tanke var at dette måtte være grå stær.
 
 
Tirsdag 11.06.2019 ringte jeg optikeren, og jeg fikk lov til å komme på time onsdag 12.06.2016.
 
 
Onsdagen 12.06.2019 kom, og jeg dro til byen for å få sjekket øynene. Siden det er grå stær i familien, var det like greit å få få sjekket det. Vestre øyet viste litt forverring når det gjelder progressive, men optikeren ville at jeg skulle ta et bilde av selve netthinne.
 
 
Sjokksvaret kom som lyn fra klar himmel. Jeg hadde en propp på øyet, men proppen ligger fint til slik at jeg har bra samsyn slik at jeg ser bra med brillene mine! Takk og lov for det. Optikeren ba meg kontakte fastlegen min allerede torsdag 13.06.2019, og det gjorde jeg.
 
 
Torsdagsmorgen kjørte mannen min meg til legen, og jeg kom inn fort. Det første fastlegen gjorde var å måle blodtrykket, og det var høyt! Han spurte om jeg hadde merket noe, men det hadde jeg ikke. Det eneste jeg hadde merket rundt påsketider var svarte flekker som forstyrret synet av og til, men jeg tenkte det måtte være rester fra maskaraen. Fastlegen henviste meg ned til øyeavdelingen ved St. Olav.
 
 
Mannen min kjørte meg ned til sykehuset, og jeg kom raskt inn til øyelegen. Etter mange undersøkelser viser undersøkelsene det samme. Propp på øyet, og et altfor høyt blodtrykk. I samråd med en annen øyelege ble jeg lagt inn øyeblikkelig.
 
 
På sykehuset er det 4 T’er å ta hensyn til: Tålmoighet, ting tar tid. Jeg gikk bort på mottakelsen hvor de som blir innlagt må henvende seg. Glad jeg hadde med strikking. Det ble noen timer å vente. På mottakelsen ble det tatt EKG-prøver (normal EKG) og blodprøver. Igjen ble blodtrykket målt. Til slutt kom en av de vakthavende legene inn, og sier at jeg blir lagt inn ved avdelingen for nyre- og hormonsykdommer. Det er er de som har ansvar for høyt blodtrykk.
 
 
Innleggelsen kom som et sjokk på meg, for jeg så ikke på meg selv som syk. Mandag 10.06.2019 var jeg og trente, og jeg hadde planer om å trene torsdag 13.06.2019 også! Der og da følte jeg innleggelsen som totalt meningsløs! I det jeg skulle opp på avdelingen kom legen inn med en rullestol. Han ba meg sette meg i den. Jeg svarte: “Jeg kan jo gå opp!”. Legen sa: “Du har to valg. Enten så kjører vi deg opp til avdelingen i sengen, eller så får du sitte i rullestolen”. Det var et lett valg. Jeg valgte rullestolen.
 
 
Om kvelden torsdag 13.06.2019 kom mannen min med klær og toalettsaker til meg. Jeg fikk ikke lov til å gå hjem å hente siden blodtrykket var så høyt. Jeg begynte med blodtrykksmedisin samme kvelden.
 
 
Fredag 14.06.2019 ble det tatt flere blodprøver, urinprøver og jeg var på ultralyd av hjertet. Ikke noe galt ble funnet der, og takk og lov for det! Legene spurte meg om jeg hadde blitt operert det siste året, og det måtte jeg innrømme at det hadde jeg. Ble jo operert i foten i oktober 2018. De spurte om jeg hadde hatt vondt i foten etter operasjonen. Jeg svarte som sant at jeg hadde smerter i foten 2-3 uker etter operasjonen, men jeg trodde det var fordi jeg hadde begynt med opptrening slik at jeg hadde overbelastet foten min.
 
 
Fredagen ble en lang dag, men jeg koste meg med PC’n, strikkingen min og leste boka mi som jeg hadde begynt på. Om tidlig kveldingen kom mannen min på besøk til meg, og det var kjempekoselig 🙂
 
 
Enda flere prøver ble tatt lørdag 15.06.2019! Da ble det også tatt ct av lungene mine. Om kvelden fikk jeg høre resultatet, og det kom som et sjokk 🙁 Jeg hadde propp i lungen. Proppen kommer 100% sikkert fra en propp jeg har hatt i foten etter operasjonen jeg hadde i oktober 2018 🙁 Da var det bare å begynne med blodfortynnende medisin tvert, og det var i form av sprøyten klexane. Legen sa at når man får propp i lungen(e) kommer det alltid uten unntak fra en propp i foten! Både mannen min og jeg ble lettet for å få vite svaret.
 
 
Det legene ikke ikke skjønte var at jeg ikke hadde merket noe. Det måtte jeg innrømme at jeg ikke hadde gjort, bortsett fra de 4 siste ukene før jeg ble lagt inn var ting mye tyngre på trening. Jeg måtte gå ned i farten på tredemøllen, og jeg var sliten hele tiden både på trening og hjemme. Det var akkurat som jeg var tom for energi. Nå i dag forstår jeg at det var proppen i lungen som som var problemet.
 
 
Søndag 16.06.2019 var en lang og kjedelig dag på sykehuset. Fikk lest mye i boka mi, strikket, holdt på med PC og løst kryssord. Blodtrykket begynte å gå ned, og medisinen begynte å virke. Mannen min kom på besøk en tur, og det var kjempegodt 🙂 Jeg fikk forbud mot å forlate avdelingen, fordi de ville ha meg under kontroll. En ting man må lære seg seg på sykehus, og det er å slappe av.
 
 
Søndagskvelden var det en tøff kveld. Jeg knakk totalt sammen i gråt, og lå på sengen og hikstet av gråt. Sykepleieren sa dette var en normal reaksjon å få. Alt hadde gått så fort fra jeg ble innlagt. Følte at jeg ikke hang med i svingene, for det var hit, dit og prøver på prøver. Jeg følte at jeg gikk på siden av meg selv. Sykepleieren sa det var godt at vi pasienter får en slik reaksjon så tidlig, for det hadde blitt mye tyngre hvis reaksjonen hadde kommet i høst når mørketiden er over oss.
 
 
Mandag 17.06.2019 var det varmt og kjempefint vær, og jeg fikk tillatelse til å gå en liten tur bort i Sykehusparken (ikke så langt fra der vi bor). Fikk ikke lov til å gå hjem. Fristelsen var stor, men jeg holdt ord! Koste meg i parken og tok bilder før jeg gikk tilbake til avdelingen. Mannen min kom på besøk om kvelden, og vi slappet av før han gikk hjem.
 
 
Tirsdag 18.06.2019 på legevisitten ble jeg forespeilet at jeg kunne få komme hjem på torsdag. Blodtrykket hadde stabilisert seg 🙂 Før jeg fikk lov til å reise hjem ville de at jeg skulle ha tilsyn av øyelege på øyeavdelingen for å se på proppen på øyet. Det var sol og fint vær på tirsdag. Jeg fikk lov til å gå en tur i parken, og det gjorde kjempegodt å komme seg ut i finværet 🙂 Jeg satte meg ned på en benk, og koste meg i solen. Fotograferte noen bilder også. Om ettermiddagen kom en venninne på besøk til meg. Hun jobber 3 etg under der jeg lå. Det var kjempekoselig å treffe henne 🙂 Mannen min kom en tur på kvelden 🙂
 
 
Onsdag 19.06.2019 kl.10.00 ble jeg hentet av en portør som fulgte meg til øyeavdelingen hvor jeg skulle ha time til øyelege. Øyelegen syntes det var en liten bedring på øyet hvor proppen sitter. Nå er propp i øyet lett å behandle, og med gode resultater uten kirurgisk inngrep. Blodtrykket hadde gått såpass ned at øyelegen ville begynne behandlingen samme dag. Jeg hadde gruet meg til behandlingen, for tanken å få noe stukket på øynene mine gir meg frysninger 😮
 
 
Fikk komme opp på den avdelingen hvor de utfører slik behandling på øynene. Det er en behandling som tar 3 sekunder før den er over. Behandlingen skal jeg ha 1 gang hver måned frem til september i form av en sprøyte i øyet.
 
 
På venterommet sitter man på løpebånd. Så får man en steril grønn hette på seg med et sterilt kompress på den samme siden av det øyet som skal behandles. Deretter blir øyet fylt med masse bedøvelse. Man sitter og venter frem til man får komme inn på behandlingsrommet. På behandlingsrommet er det to sykepleiere som behandler deg. Man får sitte i en tannlegeliknende stol. Så får en beskjed om å se til sides på den ene sykepleieren, og det gjør at man ikke har sjanse å se at sprøyten blir satt. Det hele var over på et blunk!
 
 
Man kan får sår og rifter på hornhinnen som kan gjøre vondt samme dag, og man blir anbefalt å gå hjem for å legge seg. En får ikke dusje og vaske håret på 3 dager etter behandlingen, og en må være kjempeforsiktig med hygiene og renhold de første 3 dagene.
 
 
Etter jeg kom tilbake til avdelingen gikk jeg rett og la meg på senga for å slappe av. De første to timene var øyet totalbedøvd, men så satte smertene inn. Det gjorde inni hampen vondt, og jeg begynte å gråte. Det var ustoppelig voldt. Mannen min kom en tur på besøk, og han hadde med seg solbrillene mine. Det var som om noen stod og stakk meg med en sprøytespill inne i øyet. Trodde smertene skulle forsvinne etter at mannen min dro, men det gjorde de ikke. Kveldsvakten ringte til vakthavende øyelege, og han ville se på øyet mitt. Klarte ikke å gå, for så vondt gjorde det. Ble kjørt i senga bort til øyeavdelingen.
 
 
Øyelegen sa det var et lite rift på hornhinnen, og han bedøvde øyet mitt, skyldte det og smurte salve på det. Det var rett av meg å få ham til å se på det, og han ba meg om å ta kontakt hvis slik smerte oppstår etter neste behandling jeg skal ha i juli. Vel tilbake på avdelingen fikk jeg endelig sove noen timer.
 
 
Torsdag 20.06.2019 fikk jeg lov til å reise hjem. Blodtrykket hadde stabilisert seg. Blodproppen i lungen kommer i kjølevannet av operasjonen i foten som jeg hadde i oktober 2018. Det har ført til høyt blodtrykk som igjen har ført til propp på øyet.
 
 
Jeg må gå en stund på blodtrykkssenkende medisin og blodfortynnende. Selv er jeg kjempeglad for at INR’en min er helt normalt, noe som betyr at blodet koagulerer som normalt. Da slipper jeg den type blodfortynnende tabletter hvor jeg blir avhengig av å måle INR ved jevne mellomrom. Jeg tar den laveste dosen med blodtrykksdempene medisin, men blodtrykket må senkes på en kontrollerende måte pga proppen i lungen. Proppen på øyet er under behandling ved sprøytene jeg får og skal ha hver måned.
 
 
Det var kjempegodt å komme hjem til mannen min og kattene <3 🙂 Formen min er fin, men jeg har fått beskjed at jeg skal ta det litt med ro nå i begynnelsen, men jeg får lov til å gå turer i rolig tempo for å få i gang kroppen etter det som har skjedd. Disse turene er dagens høydepunkt 🙂 Jeg skal til fastlegen på tirsdag 25.06.2019, og jeg får begynne å trene styrke til fysioterapeut torsdag 27.06.2019 🙂
 
 
Fredag 21.06.2019 gikk jeg meg en tur på en rute på ca. 1,20 km. Det gjorde kjempegodt, og jeg ble så overrasket at jeg ikke ble sliten. Jeg stoppet ikke opp på turen. Gikk og så tur i går og i dag. Turene har gått kjempebra 🙂 Jeg føler jeg har mye mer energi nå enn hva jeg hadde før jeg ble lagt inn, men tanken om at det var høyt blodtrykk og propp var ikke i mine tanker!
 
 
Har lyst til å dele noen bilder jeg tok i Sykehusparken 18.06.2019 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Utsikten fra sykehusrommet mitt som jeg hadde.

 
 

Kjempefine blomster pynter opp i kommunens blomsterkrukker 🙂

 
 

I Sykehusparken så står sommerblomstene i full blomst, og det dufter kjempegodt 🙂

 
 

Denne anda tenkte å ta et bad i dammen som er i Sykehusparken. Den var ikke helt sikker om den skulle.

 
 

På en stein i dammen satt det en måke. Da måsen fløy la anda ut på en svømmetur i dammen 🙂

 
 

Etter at anda kom opp fra dammen ble den litt nærgående. Det er tydelig at den er vant med å få mat fra de som besøker Sykehusparken 🙂

 
 

Jeg måtte selvfølgelig fotografere noen av blomstene i parken 🙂

 
 

Noen av de kjempefine blomstene i Sykehusparken 🙂

 
 

Like før denne blomsten åpner sine blader 🙂

 
 

Noen av de kjempefine blomstene i Sykehusparken 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 thoughts on “INNLAGT EN UKE PÅ SYKEHUSET!

  • Dedicat: Tusen takk for for kommentar. Satte kjempestor pris på den 🙂

   En ting er sikkert, og det er at jeg merker kjempestor forskjell på formen nå kontra det den har vært de siste 4 ukene. Jeg er ikke i nærheten av å være så sliten som jeg var da, og det sa fastlegen var et kjempegodt tegn. Er heller ikke så trøtt som jeg var.

   Vi bor jo rett i nærheten av den parken, og jeg elsker å gå en tur bort dit for å fotografere fine motiver som jeg finner, og særlig om høsten er det kjempefine farger der.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr fra Toril og kattene

 1. Huff, dette var jammen dramatisk. Men godt å høre at du fikk hjelp og at alt blir behandlet, selv om det var et sjokk det hele.
  Masse god bedring til deg ♥

 2. Åååhhh suppa mi;(( Jeg skulle ha vært der og besøkt deg. Du vet jeg hadde deg i takene hele tiden.

  Når vi kommer opp til Trodheim 1.juli kommer jeg på besøk til deg.

  Da du sendte meg sms ble jeg lei meg på dine vegen;(( Jeg skjøner at du har hatt det tøft. Nå vet ikke jeg hvorda det er å bli lagt inn slik du ble siden operasjonen i ryggen min var en planlagt innleggelse. Men jeg skjønner det måtte være tøft.

  Det var råbra de fant ut av hva som feilte deg, og at du fikk hjelp. Blodpropp som en følge av operasjoner i føtter er ikke uvanlig.

  Du må fokusere videre fremover. Og bra blir du.

  Heldigivs har du medisiner som du tar. Og du slipper dette igjen. Det er råbra at du har trent så mye som du har de siste årene. Grunnlaget for en bedre form har du lagt selv gjennom livsstilsendringen og treningen.

  Jeg heier massevis på deg;))

  Ha en fin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar som varmer og trøster Else Marit-vennen min <3 <3 <3 🙂

   Det varmet at jeg kunne facechatte med hverandre, og jeg det var kjempegodt 🙂

   Gleder meg kjempemasse til å treffe deg når du kommer hjem <3 🙂

   Var til fastlegen i dag, og det var en kjempestor lettelse, og han var forundret over at jeg ikke hadde hatt smerter i foten mens proppen var der, og om jeg kjente noen tegn før jeg ble lagt inn. Sa til legen at jeg syntes jeg var trøtt og sliten på trening de 4-5 sist ukene, og at jeg ikke hadde ork til å gå på tredemøllen. Det var som om kroppen ikke ville, men staheten i meg gjorde at jeg gjennomførte treningene mine.

   Legen sa at jeg bare kan trene som normalt, og det er det jeg skal gjøre. Det var vanlig å være litt engstelig i begynnelsen, men medisinene vil hjelpe meg til et nytt og bedre liv 🙂

   Jeg merker i hvert fall stor forskjell nå når jeg tenker mer over det.
   Ønsker deg en kjempefin tirsdags ettermiddag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril

  • Frodith: Det var et sjokk å bli lagt inn ja, men jeg er kjempeglad de fant ut av det. Hadde jo ikke kjent noe som helst. Det eneste var de 4-5 siste ukene var jeg så uopplagt og jeg hadde ingen ork på trening. Hver gang jeg gikk på tredemøllen var hadde jeg ikke noe å gi, men jeg tvang meg gjennom det.

   I dag legger jeg sammen 2+2 og får 4.

   Merker stor framgang på utholdenheten min nå enn før jeg ble lagt inn, og det sa fastlegen er et kjempegodt tegn 🙂 Det er heldigivs ingen begrnsninger på trening, og trening vil hjelpe meg til å bedr kapasitete 🙂

   Ønskere deg en kjempefin tirsdags kveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 3. Kjære deg <3 Dette var ikke moro å høre, men jeg er glad for at det gikk bra med deg. Fint de fant ut hva som feilte deg.

  Jeg ble lagt inn på sykehuset da jeg måtte fjerne blindtarmen på i 1990. Det var ikke moro men det var nødvendig.

  Jeg føler med deg at du har hatt en tøff uke og noen tøffe dager på sykehuset.

  Nå må du fokusere på å bli frisk slik at du kan begynne å trene igjen.

  God, god bedring <3

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig og varm kommentar <3 🙂 Setter kjempestor pris omtanken <3 🙂

   Nå i ettertid skjønner jeg hvorfor jeg var så sliten, trøtt og ikke hadde energi på trening. De 4-5 siste ukene var alt et stort ork, men jeg tvang meg selv til å dra på trening. Fastlegen mente at jeg hadde vært sta, og det stemmer.

   Jeg skal innrømme det var tøft å bli lagt inn slik jeg ble, for jeg skjønte ikke hvorfor. Høyt blodtrykk er jo ikke noe å spøke med. Det vet jeg, men de fant ut av det til slutt.

   I dag var jeg til fastlegen min, og det var kjempegodt å prate med ham. Han vil følge meg opp jevnlig, og det er ingen restriksjoner på trening, og jeg kan faktisk pushe meg enda mer nå enn hva jeg gjorde før. Med medisinene jeg går på er jeg så trygg som aldri før sa fastlegen 🙂

   Takk for det <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdags kveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Uff.. for en historie. Det var godt de fant ut hva det var og fikk gjort noe med det fort.
  Jeg fikk også blodpropp i leggen etter en knepoerssjon.for noen år siden. Men det var så vondt at det ble heldigvis oppdaget etter bare noen dager.
  Ønsker deg masse god bedring😍
  Stor klem fra meg!!

  • Mona Ire: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg, og det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂

   Jeg vet jeg hadde kjempevondt i foten noen dager etter operasjonen, men jeg tenkte ikke på propp i det hele tatt. Fastlegen mener at det er fordi jeg går rundt med kroniske smerter. Derfor reagerer jeg ikke når en ekstra smerte dukke opp.

   Jeg er kjempeglad for at de fant ut hva det var.

   Merker at formen og energien er mye bedre enn den var før jeg ble innlagt. Når jeg tenker tilbake har jeg vært sliten og uopplagt de 4-5 siste ukene, og på trening har det å gå på tredemøllen vært et ork. Likevel har jeg presset meg gjennom det.

   Nå når jeg har begynt å gå turer merker jeg at kroppen spiller på lag, og det er kjempeflott 🙂

   Godt å lese at du oppdaget det i tide da 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdags kveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 5. Takk for en koselig formiddag i går 🙂 Det var koselig å treffe deg og kattene dine igjen 🙂 Du ser frisk og fin ut etter sykehusoppholdet.

  Det er aldri moro å bli lagt inn øyeblikkelig slik du ble men du fikk hjelp i tide. Reaksjonen du forteller om er vanlig. Hun sykepleieren har rett. Det var fint du fikk ut reaksjonen så tidlig som du gjorde. Neste gang du kjenner at du får vondt i foten etter en operasjon så oppsøker du legevakta med en gang. Du skal aldri tenke at at smerter i fot etter en operasjon er overbelastning. Jeg kjenner til at du unnskylder deg for smertene dine. Når du går rundt og har smerter i leddene dine til daglig forsåtr jeg at du ikke tenkte så langt etter siste operasjon.

  Fortsett med treningen. Selvsagt ikke overdrevent. Jobb med å forbedre pulsen. Det vil du ha igjen for. Ikke overdriv.

  Grunnlaget har du lagt selv 🙂 Nå kommer fortsettelsen.

  Du må ha en fin dag 🙂

  Go’klem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for besøket i går, og det var kjempekoselig å treffe deg <3 🙂 Jeg må få takke for de kjempegode rådene du kom med da du var her 🙂 Satte kjempestor pris på det <3 🙂

   Det gikk kjempefint til fastlegen, og det var kjempegodt å få pratet med ham. Han lurte på om jeg hadde merket noe de siste ukene. Jeg svarte ham som sant var ikke noe som jeg tenkte over. Det eneste var at de siste 4-5 ukene merket at jeg var tom for energi, og det var et ork å gå på tredemøllen. Likevel presset jeg meg igjennom øktene.

   Jeg er kjempeglad de fant ut hva det var, og at jeg har medisin for dette. Fastlegen sa at jeg bare kan trene som normalt, og gjerne mer for å få pulsen opp. Han betrygget meg å sa at det er ikke farlig. Det var normalt å være engstelig de første ukene. Nå følger jeg meg mer roligere og mindre engstelig 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdags kveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge