OPERASJONEN AV MIN SKJEVE NESESKILLEVEGG SKULLE HA BLITT GJORT FOR MANGE ÅR SIDEN!

Endelig er jeg tilbake igjen etter et fravær fra bloggen. Mitt fravær skyldes at jeg gjennomgikk en operasjon for skeiv neseskillevegg 02.09.2019.
 
 
Siden jeg var barn har jeg vært kronisk tett i nesen. Hver gang jeg har vært forkjølt har jeg slitt med alt for tett nese, og jeg pustet gjennom munnen. Har ikke tallet på hvor mange ganger jeg har tatt allergiprøver, og kun det eneste utslaget på allergitestene var pollenallergi.
 
 
Løsningen på dette ble at jeg begynte å bruke nesespray, og jeg følte at jeg ble mye mer åpnere i nesen slik at jeg fikk pustet gjennom nesen. Når man ikke får skikkelig passasje gjennom nesen blir man desperat.
 
 
Overdreven bruk av nesespray er jo slett ikke bra! Likevel fortsatte jeg.
 
 
Fant ut at noe måtte gjøres, og jeg tok det opp med min fastlege som henvendte meg til øre, nese hals, og jeg fikk en ny utredning. Legen som undersøke meg på øre, nese hals så at jeg hadde skeiv neseskillevegg som i alle år har ført til kronisk tetthet. Jeg ble anbefalt å ta en operasjon for dette, og ble satt opp på venteliste.
 
 
I juni 2019 ble jeg lagt inn på sykehuset for høyt blodtrykk, og med 99% sikkerhet kunne legene på avdelingen si at mitt høye blodtrykk skyldtes nesespraybruk over lang tid samt blodpropp på øyet som en følge av det høye blodtrykket. Jeg sluttet øyeblikkelig med nesesprayen, og har klart å holde meg unna siden. Fikk en ny nesespray jeg kan bruke når jeg trenger det!
 
 
Ved en tilfeldighet fant de også en blodpropp på lungen som de mener med 99% sikkerhet kom i kjølevannet av en operasjon i foten jeg hadde i oktober/november 2018. Husker jeg hadde store smerter en ukes tid etter operasjonen. Den smerten var altså en blodpropp, men jeg tenkte ikke så langt. Trodde det var operasjonssmerter.
 
 
Avdelingen hvor jeg lå purret på øre, nese hals avdelingen slik at jeg kunne få operasjonen så fort som mulig.
 
 
02.09.2019 var operasjonsdagen. De rettet på den skeive neseskilleveggen og gjorde noe med nesevingen. Legen som opererte meg sa operasjonen var nødvendig for meg å ta og at operasjonen burde ha vært gjort for mange år siden! Den skeive neseskilleveggen har vært årsaken til at jeg har vært kronisk tett i nesen. Dermed var jeg dum som begynte å bruke nesespray i den tro om at det åpnet nesen.
 
 
Jeg fikk være på øre, nese og hals-avdelingen til 03.09.2019. Hadde selvfølgelig operasjonssmerter etter operasjonen, og det sivet blodvæske fra nesen.
 
 
Det sivet blodvæske fra nesen frem til jeg tok stingene 12.109.2019. Jeg skylte nesen med saltvann flere ganger om dagen for å unngå infeksjon. De som er i jobb blir 100% sykemeldt etter denne typen operasjon. Man skal ikke utføre tunge løft eller bøye seg framover. Jeg begynte å gå turer allerede 04.09.2019, og det var kjempegodt å få kroppen i gang igjen 🙂 Selve beinet i neseskilleveggen tar 6-8 uker før det gror 100%. Fremdeles kan jeg kjenne litt ømhet når jeg tar på nesetippen.
 
 
Jeg kan si med hånden på hjertet at jeg merker storforskjell fra før. Nå får jeg til å dra puste inn gjennom nesen lengre bak enn jeg noen gang har gjort, og det er en kjempeherlig følelse 🙂
 
 
Legen fortalte at mange som sliter med nesetetthet har skeiv neseskillevegg som faktisk burde bli operert. Jeg er glad for at fastlegen min henviste meg til øre, nese og hals-spesialist som faktisk oppdaget at jeg hadde skeiv neseskillevegg. Dessverre så gikk det for langt slik at jeg fikk for høyt blodtrykk pga bruken min av nesespray!
 
 
Jeg har holdt meg unna nesespray siden juni, og jeg kommer ikke til å røre otrivin igjen! Aldri! Hvis jeg skulle bli forkjølt så er det saltvann og den nesesprayen jeg fikk fra øre, nese og hals-avdelingen som gjelder!
 
 
Hørte på radioen for leden dag at mange sliter med avhengighet av nesespray. Jeg vet hvordan det er, for man blir desperat når man ikke får pustet godt gjennom nesen. Man kjøper seg nesespray. Nesesprayen hjelper 2-3 dager, men så ødelegger den slimhinnene i nesen. Man tror man blir hjulpet og fortsetter med sprayen. Verst er det om kveldene når man har lagt seg. Ikke noe er så fælt når man føler at man ikke får pustet gjennom nesen når man skal sove. Da er nesespray en tygghet som er falsk. Langvarig bruk av nesespray gir forhøyet blodtrykk!
 
 
Etter operasjonen har et nytt liv begynt for meg, og jeg kjenner hvor godt er å puste normalt gjennom nesen 🙂 Til dere som sliter med nesetetthet og bruker for mye nesespray! Be om henvendelse til øre, nese og hals- spesialist for en utredning. Ikke bli overrasket om det er skeiv neseskillevegg som er årsaken. Hvis du blir anbefalt operasjon så takk ja til en operasjon! Jeg lover det vil hjelpe. Hadde jeg visst bedre hadde jeg tatt tak i dette for lenge siden.
 
 

Nyoperert i nesen pga skeiv neseskillevegg 02.09.2019.

 
 

Inne i nesen hadde jeg tamponger som skulle holde tilbake blødningen, og de tapet nesen slik at blodet skulle stoppe. Det var ikke lett å puste normalt med tapet nesebor 🙂

 
 

Utsikten fra sykehusvinduet på rommet.

 
 

Kl.10.30 om morgenen etter operasjonen kom sykepleieren å hjalp meg med å fjerne tampongene jeg hadde i begge neseborene, og det skal jeg hilse å si var en befrielse 🙂

 
 

Ikke minst kjempegodt å få fjernet venflonen 🙂

 
 

Klar for hjemreise 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “OPERASJONEN AV MIN SKJEVE NESESKILLEVEGG SKULLE HA BLITT GJORT FOR MANGE ÅR SIDEN!

 1. Åh grøss, jeg har også hatt den operasjonen. Det var helt grusomt, men jammen godt å bli bedre. Jeg er fortsatt ikke helt åpen i nesen, og om natten tetter det seg til. Av og til bruker jeg nesespray, men oftest går det helt fint uten heldigvis 🙂 Jeg hadde også skjev skillevegg, og hovne slimhinner. Skilleveggen ble rettet ut og slimhinnene ble redusert.
  Så jeg skjønner godt hva du har vært gjennom. Jammen godt det er mulig å gjøre noe med disse tingene 🙂
  Fortsatt god bedring 🙂

 2. Det er godt du fikk tatt opereasjonen og fint at du allerede merker bedring. Du kjenner nok at du er om enda noen uker for det tar tid før et bein gror.

  Jeg synes det er bra at du sier i fra om dette med nesespray. Langvarig bruk at nesespray er skumle saker. Fortsett med å holde deg unna nå. Bruk heller saltvann hvis du blir tett.

  God bedring <3

  Du må ha en fin ettermiddag 🙂

  Go'klem fra Irene

 3. Jøss! Jeg visste ikke at nesespray kan gi høyt blodtrykk.

  Godt at du har fått en bedre løsning. God bedring og ta vare på deg selv.

  Dette gjorde så inntrykk på meg, så jeg skrev en lang kommentar for meg å være.

  Klem Lene/deveny
  deveny recently posted..Plast i havet!My Profile

 4. Huff a meg da. Det så ikke godt ut og hørtes ikke godt ut men jeg skjønner det var nødvendig. Utrolig bra at du har klart å holde deg borte fra nesesparyen. Din historie bør være en vekker for andre som har samme problem. Jeg synes det er bra at du forteller om historien din.

  Fin, fin torsdag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

 5. Åååhhh det hørtes ikke godt ut nei. Og det så ikke særlig godt ut heller;(( Men det var bra du du fikk gjort noe med problemet som har plaget deg i mange år.

  Jeg vet at nesespray ikke er bra å bruke nesespray for lenge. Og hvis vi er syke hjemme hos oss går det i saltvannsspray.

  Råbra at du merker bedring. Og det må være rågodt for deg;))

  Ha en råfin fredag snuppa mi og god bedring;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

 6. Jeg var på Ø/N/H idag, og ble forespeilet en operasjon av skjev skillevegg. Jeg sliter veldig å puste med venstre side. Jeg ba om tenketid……..
  Så her sitter jeg og googler, og havnet på din blogg. 🙂

  Jeg er ikke ofte forkjølet, og det er flere år siden jeg hadde influensa. Bihuler er heller ikke noe gjentagende problem. Men, det er dette med å få puste gjennom nesa. På dagtid går det jo rimelig greit, men jeg får panikk på natten. Ettersom min sønn ble avhengig av nesespray (og kom seg ut av det), var det utelukket.
  Men jeg fant at snorkeplaster hjalp godt. Så lenge jeg fikk montert det på “riktig” plass *haha*. Eller at hetetoktene og svetten løsnet limet på plasteret.

  Det ser ut til, når jeg leser din historie, at jeg antagelig ringer tilbake til Ø/N/H i morgen, og setter meg på venteliste.

  Takk for din historie 😀 <3
  Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge