BILDER AV NOE AV MATEN JEG SPISER PÅ VEDLIKEHOLDSDIETT :)

Jeg er jo med i Team Jeg Liker online kull 10 og 11, og da jeg meldte meg inn der var målet å lære mer om kosthold, lære mer om hva min kropp trenger av næringsstoffer (makroer) og hva kosthold har å si i forhold til trening. Målet var også at jeg ønsker en diett som gjør at jeg kan holde vekta stabil, men klare å bygge litt muskler.
 
 
Etter man har gått ned i vekt er et viktigere enn noe annet å være nøye på matinntaket slik at man ikke raser opp i vekt igjen. Kroppen må venne seg til den nye vekta, og det tar ca. 2 år før kroppen har blitt vant til ny vekt. Det er nå jobben på en måte begynner.
 
 
Det betyr at jeg fremdeles veier og loggfører maten min for å se om jeg får riktig antall på makroene mine. Jeg blir slett ikke stressa av det, og jeg gjør hva jeg kan for å holde vekta stabil.
 
 
Dietten jeg har nå er vedlikeholdsdiett. Dietten er tilpasset meg personlig med antall kalorier og makroer ut fra mitt aktivitetsnivå. Da jeg holde på med vektnedgangen lå jeg i kaloriunderskudd, og det må man når man skal ned i vekt.
 
 
Nå er kaloriinntaket mitt høyere enn da jeg holdt på med vektnedgang. I begynnelsen kjente jeg at jeg hadde litt angst for å spise så mye, men coachen vår i Team Jeg Liker (Christian Egner) har over 20 års erfaring på kosthold og trening. Han vet hva han holder på med.
 
 
Maten på diettplanen er variert og kjempegod, og består av fisk, karbonadedeig, kylling, grønnnskaer, frukt, meieriprodukter, egg m.m, cottage cheese, kesam, skyr, gresk yoghurt m.m. Rett og slett vanlig Norsk mat.
 
 
Jeg er allergisk mot fisk, og blir rett og slett dårlig av å spise fisk. Blir dårlig med oppkast og hodepine. Dermed utgår fisk fra min diett. Passer på å ta kosttilskudd med omega 3 for å få i meg det. Spiser kylling og karbonadedeig.
 
 
Jeg brukte ca.4 uker før jeg turte å spise alt av mat som jeg hadde/har på dietten min. De første 2-4 ukene spiste jeg mindre enn det som var oppsatt på matplanen, for jeg var livredd for at vekta skulle øke. Hele tiden var det en stemme som sa: “Du kommer til å legge på deg!”.
 
 
Jeg måtte bare la være å tenke og heller stole på at det gikk bra. Hele tiden lå det bakhodet at hvis jeg begynte å spise mer kom jeg til å legge på meg, men det er jo bare tull dersom man tar sunne valg i hverdagen. Følte at jeg ble redd for å spise vanlig mat igjen. Visste jo innerst inne at alt handler om balanse.
 
 
Jeg økte matinntaket litt etter litt helt til jeg kom opp i antall kalorier og makroer, og oppdaget at det gikk kjempefint 🙂 Vekta var og er stabil, og jeg har faktisk klart å få litt muskler også 🙂 Jeg har aldri hatt synlige muskler, men nå ser jeg at jeg har klart å få litt synlige muskler. Det er kjempegøy 🙂
 
 
Jeg har opprettet en vlogserie på min YouTube-kanal som jeg kaller for “Aldri for sent”. Her kan dere finne serien min: https://www.youtube.com/user/Nadina1708 I serien kan dere følge min livsstil- og balansehverdag med trening og kosthold 🙂 Dere er hjertelig velkommen til å legge dere til som “følgere” på kanalen min, og jeg håper jeg kan være til inspirasjon for andre som ønsker en livsstilsendring 🙂
 
 
Ønsker å dele noen bilder av noe av maten jeg spiser på vedlikeholsdietten 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

På matplanen er det mye å velge mellom til frokost, men min absolutte favoritt er havregrøt toppet med blåbær og peanøttsmør 🙂 Det er kjempegodt 🙂

 
 

Vi blir oppfordret til å få i oss nok proteiner gjennom maten. Jeg har funnet ut at jeg får i meg for lite protein. Varierer mellom 3 typer proteinpulver som smakstilsetning i bl.a havregrøt, pannnekaker m.m. Disse tre proteinpulverne fra Bodylab er kjempegode 🙂 Anbefaler disse 🙂

 
 

Knekkebrød med kokt egg på er kjempegodt til lunch 🙂

 
 

Til lunch spiser jeg også knekkebrød med kalkunpålegg og eple, og det er kjempegodt 🙂

 
 

Karbonade deg med brokolliblanding og blomkålris er kjempegodt 🙂

 
 

En stor favoritt til middag for meg er speltlompepizza 🙂

 
 

Det jeg har oppå pizzaen er: Ketchup uten sukker, philidelphiaost naturell light, rød paprika, kokt skinke og tomat. Krydrer det med pizzakrydder og oregano. Det smaker kjempegodt 🙂

 
 

Nok en middagsfavoritt er disse banan- og cottage cheese pannekakene 🙂 Topper dem med Bodylab sin salt karamelltopping som er diettvennlige. Jeg likte ikke karamellsauser i det hele tatt, men så smakte jeg karamelltoppingen fra Bodylab, og jeg skal si jeg endret mening 🙂

 
 

Riskaker er kjempegodt som et rakst mellommåltid, og bodylab har pålegg i smaken mørk og lys sjokolade og salt karamell. De er kjempegode på riskaker 🙂

 
 

Omelett med cottage cheese og kalkunbacon er bare kjempegodt 🙂

 
 

Alle sammen av oss har vi søtsug, og søtsuget kommer gjerne i løpet av kvelden. Sukkerfri gelè i smakene jordbær og bringebær er kjempegodt 🙂 Jeg topper geleen med yoplait yoghurt 0% med vaniljesmak. Anbefales 🙂

 
 

Jeg har falt pladask for denne som er cottage cheese med en spiseskje med søt karamell proteinpulver som jeg blander godt sammen. Varmer frosne bringebær i mikroen som jeg moser med en gaffel før jeg heller det over cottage cheesen. Det er kjempegodt, og jeg anbefaler dette 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “BILDER AV NOE AV MATEN JEG SPISER PÅ VEDLIKEHOLDSDIETT :)

  1. Nam 😛 Der var det mye godt 😊 Det ser ut som du har funnet din favorittmat å spise 😊

    Jeg synes det er lurt av deg å ha en vedlikeholdsdiett for å venne kroppen på mat igjen etter du har slanket deg. Det er fint opplyser om hva du gjør.

    Igjen vil jeg si at jeg er mektig imponert over alt du har fått til 😊

    Du må ha en riktig god og fin dag 😊

    Go’klem fra Irene

  2. Så mye rågod mat du har lagt ut bilde av snuppa mi 😊 Det er jammen mye godt du spiser 😊

    Synes det er lurt med denne dietten du spiser. Og når det er så mye godt må det være en grei sak 😊

    Jeg fikk tips til noe jeg kan lage hjemme. Råartig å se 😊

    Ha en råfin dag 😊

    Stooor klem fra Else Marit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge