22.JULI 2011, EN DAG MAN ALDRI MÅ GLEMME ❤❤❤

22.07.2011 dagen da ingen glemmer, og det er dagen som alle husker hvor vi befant oss.
 
 
10 år siden har gått, og dagen 22.07.2011 vil alltid bli husket.
 
 
Jeg husker godt hvor jeg var. Var hjemme. Mannen min var på tur opp til Namdal hjem til familien sin. Min mor satt på med ham, for hun skulle besøke sin kusine som bodde i Verdal. Husker jeg holdt på å tørke støv i leiligheten. Hadde radioen litt på i bakgrunnen, og hører de snakker om en eksplosjon. Skrudde på radioen litt høyere for å høre, og fikk jo sjokk da de sa det var i Regjeringskvartalet.
 
 
Jeg slo på TV’n, og fikk sjokk av bildene jeg fikk se. Satt der som lamslått, for det så jo ut som en krigssone. Takk og lov fikk jeg høre at familie og venner som jeg kjenner som bor i Oslo var trygge.
 
 
Det ble ikke mer husrengjøring den ettermiddagen. Jeg ble sittende å se på nyhetene. Innerst inne var jeg sikker på at dette var et angrep på Arbeiderpartiet, for å bombe et regjeringskvartal var så ulogisk. Hvis dette var et terrorangrep med mål om å drepe flest mulig sivile, var min logikk at et typisk turistmål med mange mennesker hadde vært målet for et terrorangrep.
 
 
Etter hvert utover ettermiddagen kommer det opp på TV-skjermen om skyting på Utøya. Kjente bare at jeg frøs til is, og da ble jeg mer sikker i min sak at dette var et politisk angrep.
 
 
TV-bildene, intervjuene, og inntrykkene vi fikk se den kvelden kommer jeg aldri til å glemme. Det var kjempefælt å se livredde ungdommer bli reddet i land av hjelpemannskaper.
 
 
Lettelsen var stor da nyheten om at de hadde tatt gjerningsmannen. Det viste seg at gjerningsmannen var en etnisk norsk mann som hadde vokst opp som en av oss nordmenn, men som hadde utviklet ekstremt hatefulle synspunkter med høyreekstreme holdninger som førte til at han trodde at han hadde rett til å drepe 😒 Han angrep rett og slett demokratiet og ytringsfriheten vår!
 
 
Gjerningsmannen planla nøye terrorangrepet, og etter at han hadde plassert bomben i Regjeringskvartalet kjørte han bevisst ut til Utøya for å gå til angrep på uskyldige ungdommer på en sommerleir! Det er ren galskap som det går an å bli!
 
 
Dette var så kjempetrist som det går an å bli 😢 Den helgen felte jeg personlig mange tårer i medfølelse med alle de pårørende og de som selv opplevde terrorangrepet på kroppen.
 
 
77 uskyldige menneskeliv ble drept 22.07.2011. 8 stk i Regjeringskvartalet og 69 stk på Utøya. 8 uskyldige menneskeliv som enten var på jobb, eller i nærheten der bomben gikk av. 69 uskyldige ungdommer som var samlet på en ungdomsleir og som kjempet for politikken de brant for.
 
 
Vi forstår hvor grusomt og forferdelig det måtte ha vært for ungdommene på Utøya de lange minuttene angrepet pågikk. Bare tenk den redselen de følte på der de gjemte seg i busker, kratt, i bergskrenten og på de utenkelige steder hvor de kunne være trykke. Ja, til og med i et kjøleskap var det noen som gjemte seg. Historiene om hva ungdommene opplevde er så hjerteskjærende at man mister minn og mæle! Stakkars ungdommer ❤❤❤
 
 
Vi husker alle ordene som ble twittret av Stine Renate Haheim i forbindelse med Oslo og Utøya attentatet: “Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen”. Disse ordene er kjempesterke, og de sier kjempemasse ❤❤❤ Ordene er beviset på hva ekte kjærlighet er og blir ❤❤❤
 
 
Det er 10 år siden et grufulle terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya, og dagen vil alltid forbli risset inn i Norgeshistorien som en av de verste siden okkupasjonen av Norge under 2.verdenskrig. Dagen må aldri bli glemt!
 
 
Vi må stå sammen og kjempe for rettferdighet, vi må kjempe for å slå ned på høyreekstremisme, vi må slå ned på farlige konspirasjonsteorier og vi må ikke la noen knuse demokratiet som Norge er bygd opp på.
 
 
Vi håper på at ting hadde blitt bedre i 2021, men dessverre nei! Fremdeles er det farlige høyreekstreme miljøer som bygger sine teorier på konspirasjonsteorier. Vi trenger ikke gå lengre enn til ytterliggående såkalte kristne miljøer som faktisk støtter terroristen ABB, og som takker ham for det han gjorde. Det er så ekstremt som det går an å få bli. Dette må vi slå ned på, for vi skal ikke godta at slike ekstreme holdninger.
 
 
Høyreekstreme hatske holdninger og tankegang er livsfarlige, og de må stoppes. Vi må ikke være feige. Hat, høyreekstremisme og rasismen skal aldri vinne!
 
 
Ja, vi er et demokratisk land med demokratiske verdier, og vi har ytringsfrihet. Ytringsfriheten er kjempeflott. Dessverre har ytringsfriheten i mange tilfeller blitt harde ord i diskusjoner og debatter mellom ulike mennesker f.eks på nettet i kommentarfelt.
 
 
Flere forteller om at de opplever å bli truet når de deltar i diskusjoner og debatter på nettet på grunn sine meninger og synspunkter. Det er ikke slik ytringsfriheten vår skal være. Ytringsfriheten skal være gjensidig respekt for hverandres meninger. Noe må gjøres for å stoppe den voksende trenden! Ingen skal få true noen til taushet! Ingen!
 
 
På denne dagen går mine tanker og medfølelse til alle de pårørende som mistet noen av sine kjære, og alle de som personlig på en eller annen måte ble rammet av terrorangrepet ❤❤❤ Dere vil alltid være i tankene våre ❤❤❤
 
 

“Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen” ❤❤❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “22.JULI 2011, EN DAG MAN ALDRI MÅ GLEMME ❤❤❤

 1. Åååhhh snuppa mi sååå råbra skrevet;)) Dette var et blogginnlegg til ettertanke.

  22 juli er en dag som er viktig å markere av respekt for de som fikk frarøvet livene sine på den verste tenkelige måten. Det er viktig å hedre minnet om alle de drepte.

  Jeg vil hedre minnet om alle 77 ofrene som mistet livet 22 juli 2011 <3 Og tenker på de som opplevde terrorangrepet i virkeligheten.

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge