OPPDATERING OM HVORDAN DET GÅR ETTER HJERTE/LUNGEOPERASJONEN!

Aller først tusen, tusen takk kjære bloggvenner og følgere som følger meg på blogg og andre sosiale medier for deres nydelige og støttende ord fra dere etter gårsdagens blogginnlegg ❤❤❤ Dere er nydelige og fantastiske mennesker ❤😊 Det var ikke lett å skrive blogginnlegget, men jeg måtte få tømt meg av det som har lagt og gnagd på meg i noen år.
 
 
Det kom inn noen (få) anonyme stygge kommentarer med idiotiske beskyldninger som er tatt fra løse luften. Disse kommentarene er skrevet av folk som overhodet ikke kjenner meg personlig! De har ingen rett til å synse og gruble over min personlighet!
 
 
Slike kommentarer fikk ikke se dagens lys på bloggen min, for jeg vil ikke forsøple bloggen min med ufine kommentarer. Jeg tenker på at det er tenåringer som også blogger på blogg.no, og vi har ansvar for hvilke kommentarer og blogginnlegg vi godkjenner på våre blogger. Nok om det.
 
 

 
 

Flere av dere har spurt meg om hvordan det går etter hjerte/lunge-operasjonen jeg hadde 08.11 og reoperasjon 12.11.2022.
 
 
Det går bedre og bedre, og det er jeg superglad for 😊 Jeg merker formen har kommet seg masse siden jeg begynte med opptrening til fysioterapeut. Har blitt sterkere i apparatene og mer utholden på mølla.
 
 
Det er for godt til å være sant, og det er som om jeg drømmer. På mølla har jeg begynt med intervalltrening. Jeg går rolig i 4-6 minutt. Så setter jeg mølla opp på stigning og øker tempoet, og da går jeg i fire minutter. Dette gjør jeg fire ganger. På en uke har jeg økt farten på mølla fra 5,5 km/t til 5,8 km/t. Nå skal jeg holde dette 1-2 uker før jeg øker farten enda mer, men her er det hælene mine som stopper meg pga stive ankler/hæler. Dere aner ikke så glad jeg er. Jeg er så kjempeglad for at kroppen samarbeider 😊
 
 
Kirurgen som opererte meg sa flere ganger når jeg lå på sykehuset at operasjonen var vellykket, og han sa jeg kom til å få en åndelig oppvåkning. På ultralyd av hjertet ved utskrivelse i november og på kontroll i desember var trygget i lungekretsløpet normalt, og det er et kjempegodt tegn.
 
 
Jeg merker jo at pusten er bedre når jeg går på mølla og går turer, men det er for godt til å være sant. Tør ikke slippe jubelen løs, for jeg er redd for å bli skuffet. Må bare stole 100% på kirurgen og på hva kirurgen sa. Han har operert andre med samme diagnose som har sittet med surstoffmaske. Til og med de har blitt friske etter samme operasjon.
 
 
Jeg merker virkelig på kroppen at noe har skjedd, men klarer ikke helt å sette fingeren på hva.
 
 
Nå har jeg kommet meg tilbake til hverdagen med trening, turer, musikk og kor. Foreløpig trener jeg helkroppsøkter to dager i uka, har to dager i uka med intervalltrening på mølle og går enten på mølla eller ute tre dager i uka. Planen er å begynne med styrkeøkter tre dager i uken. Som fysioterapeuten sier at jeg må være tålmodig og ikke gå for fort fram. Da kan jeg gå på en smell.
 
 
Når det gjelder smerter så har jeg av og til smerter i operasjonssåret. Smertene kommer hvis jeg trekker pusten for dypt. Det er da smertene p.g.a stålstrengene jeg kjenner, men den smerten har bare blitt bedre og bedre 😊
 
 
Jeg har hele tiden sagt det. Det er kun meg selv som kan komme tilbake igjen og trene meg opp. Ingen andre kan gjøre jobben for meg.
 
 
Det er artrosen i tommelfingeren som gjør meste vondt, og det er smertefullt. Før jeg skal på trening taper jeg tommelfingeren. Denne uken har jeg knust to glass ett fat fordi jeg minster grepet når det er vondt i tommelfingeren. Prøvde å holde tverrfløyta, og det gjorde vondt. Jeg fikk noen tips fra fysioterapeuten til ting jeg kan gjøre for å lindre smertene. Bl.a varme på leddet som er forkalket.
 
 
Jeg er kjempeglad fordi formen er på vei oppover etter hjerte/lungeoperasjonen, og det er superdeilig å kjenne på at kroppen klarer mer enn før operasjonen 😊 Det er ting jeg over hodet ikke har tenkt over.
 
 
Denne uka har det vært vårlig stemning her i Trondheim, og i onsdag 15.02.2023 var jeg ute og gikk en tur. Det var kjempedeilig å komme seg ut 😊 Hvis været er slik i morgen blir det en gåtur ute på meg.
 
 
Ønsker å dele et par bilder av Snorkfrøken som jeg tok forrige helg. Håper dere liker bildene 😊
 
 

Snorkfrøken liker å følge med på når jeg sitter og jobber med PC’n 😊 H

 
 

Lørdag 11.02.203 fikk Snorkfrøken være med mannen min og meg på tur. Her sitter hun på Sykehusbroa med Ila i bakgrunnen 😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “OPPDATERING OM HVORDAN DET GÅR ETTER HJERTE/LUNGEOPERASJONEN!

 1. Ahhh snuppa mi;))

  Du er jammen den råeste dama jeg noen gang har møtt og kjent.

  Her har du vært igjennom en stor operasjon. Og du løfter deg igjen. Du trener og går turer og har et aktivitetsnivå som bare er til å ta av seg hatten for;))

  Alle har noe å lære av den motivasjonen og pågangsmotet du har. Kan du ikke gi meg en porsjon av dette? Hvor mange hadde ikke satt seg ned i en sånn situasjon. Det tror jeg er mange.

  Stol på legen som opererte deg når han sa at operasjonen gikk bra. Det sier de ikke hvis det ikke gjorde det.

  Ha en råfin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit

  • Else Marit: Tusen takk for det 😊

   Takk for kjempegode ord. Det er bare meg selv som kan gjøre jobben, og ingen andre. Skal jeg bli i enda bedre form enn nå må jeg jobbe, og den jobben har jeg begynt på 😊

   Synes jo det er kjempegøy å trene, og ikke minst så kjenner jeg mestringsfølelse når jeg blir sterkere, og får til ting.

   Jeg håper jeg kan være til inspirasjon for andre med sykdommer om at det finnes løsninger ut fra sitt eget ståsted. Hver og en kjenner sin egen kropp best.

   Ønsker deg Else Marit vennen en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg ❤😊

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Jeg forstår ikke hvordan du klarer å være så positiv etter alt det du har gjennomgått. Mange i din situasjon ville miste motet for lengst. Du holder humøret og optimismen oppe. Det er beundringsverdig ❤

  Jeg blir mektig imponert av snappene og instagraminnleggene som du deler 😊 Du er en stor inspirasjonskilde for oss voksne damer. Det skal du ha.

  Heier masse på deg.

  Du må ha en riktig fin ettermiddag videre ❤

  Go`klem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det 😊 Det som motiverer meg er når jeg kjenner at ting blir lettere og lettere, og at jeg kjenner at formen blir bedre og bedre. Ikke minst det at kun jeg kan gjøre jobben for å bli i best mulig form.

   Jeg har fått en sjanse, og den skal jeg ta vare på, og særlig når operasjonen var vellykket.

   Kjempekoselig å høre ❤😊

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg ❤😊

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge