MATPLANEN MIN NÅ FOR TIDEN I ORD OG BILDER 😊

Jeg har fått flere spørsmål om jeg fremdeles går på diett? Hva slags diett går jeg på? Må jeg veie maten min hver dag? Holder jeg på fremdeles og slanker meg?
 
 
Jeg går fremdeles på diett, og har matplan fra en onlinecoach. Dietten er ren mat som kylling, karbonadedeig, gulrøtter, blomkål, vanlig potet, søtpotet, fullkornspasta, fullkornsris, jasminris, tortilla, speltlomper, pitabrød, tomater, parmesan, epler, bananer, kalkunpålegg, kokt skinke, knekkebrød, polarbrød, phlidelphia light, egg, vanlig mager kesam, mager kesam m/vaniljesmak, skyr, mandler, cashewnøtter, havregryn, og mye mer.
 
 
Siden jeg har reumatisme er dette matvarer som kroppen min tolererer. Jeg har funnet ut at når jeg spiser denne type mat får jeg ikke vondt i leddene mine 😊
 
 
To ganger i året spiser jeg svineribbe og pinnekjøtt. Da blir jeg regelrett dårlig i leddene mine et par dager etter jeg har spist det. Det får så være, for jul er jul tenker jeg.
 
 
Når jeg spiser andre matvarer kjenner jeg smertene i leddene mine tvert, og derfor har fortsetter jeg å spise maten som min kropp har godt av.
 
 
Ja, jeg veier maten, men det er for at jeg skal få i meg nok av næringsstoffene som kroppen vår trenger som: Karbohydrater, protein og fett. Det er for min egen skyld, og ikke for at jeg skal gå ned i vekt.
 
 
Etter sykehusoppholdet i november har jeg måttet bygd opp kalorimengden min, og jeg jobber fremdeles for å komme opp i nok kalorimengde som er hensiktsmessig for mine mål og min hverdag.
 
 
Online coachen er egentlig en fitness coach. Coachen er superflink 😊 Det har nok gjenspeilet seg i maten jeg har på matplanen min.
 
 
Mens jeg lå sykehuset før jul etter lungeoperasjonen tilkalte de en kostholdrådgiver, for de på avdelingen syntes jeg ikke fikk i meg nok kalorier. Kostholdsrådgiveren spurte meg om hvor mange kalorier jeg hadde på matplanen min, og jeg fortalte henne det. Da sa hun rett ut at kalorimengden jeg da hadde var alt for lite for meg. Jeg måtte opp i kalorimengde! Det måtte jeg begynne å jobbe med når jeg kom hjem.
 
 
Dette fortalte jeg min online coach, og coachen ville også ha meg opp i kalorimengde. Likevel måtte jeg tenke på at jeg ikke økte i fettprosent. Dette med tanke på fettprosent er noe som fitnessutøverne tenker på før de skal på en scene, og ikke en vanlig person som deg og meg.
 
 
Etter jul begynte jeg forsiktig å øke antall kalorier, men jeg fikk beskjed om å være forsiktig med å øke antall kalorier for mye siden jeg ikke fikk lov til å trene før midten av januar.
 
 
Etter operasjonen begynte jeg på blodfortynnende medisin som gjorde at jeg måtte være forsiktig med mange typer matvarer f.eks brokolli, spinat, grønnkål altså mat med mye K-vitaminer. Mange av oppskriftene til coachen er nettopp matvarer med mye grønne grønnsaker med mye K-vitaminer i, fordi det er minst karbohydrater i dem.
 
 
Jeg sa til coachen min at nå måtte gå over til å spise andre grønnsaker som blomkål, paprika eller gulrøtter. Spurte coachen min om å endre oppskriftene mine slik at jeg i stedet kunne bruke gulrøtter, paprika eller blomkål som grønnsaker i rettene.
 
 
Jeg fikk ikke noe svar fra coachen min. Oppskriftene var og ble de samme som de alltid hadde/har vært. På eget initiativ byttet ut brokolli, spinat og grønnkål med blomkål, gulrot eller paprika. Da fikk jeg beskjed at jeg måtte være forsiktig med å bruke for mye gulrøtter, blomkål eller paprika. Det var for mye karbo i dem.
 
 
Tror ikke online coachen min helt forstår at jeg må ta hensyn til at mange av matvarene på matplanen jeg har kan påvirke inr-verdien når man går på blodfortynnende.
 
 
Heldigvis fikk jeg byttet over til en annen og mer moderne blodfortynnende medisin, men man skal likevel være forsiktig med mat med for mye K-vitaminer i maten. Selv om jeg fremdeles må være forsiktig med å spise matvarer med for mye K-vitaminer kan jeg spise brokolli av og til når det passer seg.
 
 
På matplanen har coachen min en kjempegod oppskrift på smoothie med spinat, proteinpulver, peanøttsmør og vann. Den smoothien var supergod 😍 Måtte stryke smoothien av matplanen min fordi jeg helst ikke skal ha så mye K-vitaminer som det er i spinat.
 
 
På matplanen har jeg havregrøt. Jeg begynner hver dag med havregrøt til frokost, fordi jeg synes det metter langt utover dagen 😊 Havregrøten koken på vann.
 
 
I oppskriften jeg egentlig skulle hatt var det flytende eggehvite i grøten, men jeg syntes det smakte forferdelig med eggehvitene at jeg klarte ikke få i meg havregrøten. Da fikk jeg gå over til å bruke proteinpulver i stedet. Det gjorde susen. Så er jeg avhengig av havregrøten hver morgen 😊 Når jeg lå på sykehuset kravet jeg havregrøt 😊
 
 
På planen hadde jeg også en omelett med egg og eggehviter. Jeg elsker jo eggomelett, men dette var grusomt, og smakte så fælt p.g.a eggehvitene. Ba på mine knær om å få en ny oppskrift f.eks hvor jeg kunne bruke mager cottage cheese i stedet for. Det fikk jeg, og omeletten ble kjempegod 😊
 
 
Coachen min er kjempeflink, men jeg har følt mer og mer det siste året oppskriftene jeg har på matplanen føler jeg er mer en “off seasondiett” for fitnessutøvere som de spiser når de skal bygge muskler.
 
 
Jeg har følt en stund at det er til nød at jeg kan bytte ut brokolli, grønnkål og spinat med gulrøtter, paprika og blomkål p.g.a karbohydratene.
 
 
Hver uke sender jeg inn ukesrapport med oversikt over all maten jeg har spist den siste uka. Da har det kommet flere tilbakemeldinger i det siste at grønnsaksvalget mitt ikke er helt optimalt fordi det er for mye karbohydrat i frukten og grønnsakene jeg spiser.
 
 
Nå har jeg i en lengre periode slitt med dårlig samvittighet hvis jeg tar meg et eple eller en hel gulrot som mellommåltid fordi jeg vet det er karbohydrater i eplet og i gulroten. Jeg vil ikke ha dårlig samvittighet for å spise et eple. Man skal ikke ha dårlig samvittighet for å spise en gulrot eller et eple!
 
 
Hadde en samtale med en annen online coach, fordi jeg vurderer å bytte coach nå. Fikk høre hvordan denne coachen tenker. Jeg føler at jeg trenger noe nytt. Nå trenger jeg en coach som har forståelse for at maten kan spise må tilpasses medisiner jeg tar + allergi for noen matvarer.
 
 
Når jeg nå begynner å få dårlig samvittighet for å spise ett eple eller en hel gulrot fordi jeg er redd for at det er for mye karbohydrater er ikke det bra! Da må jeg selv gjøre noe for å endre denne kursen.
 
 
Er veldig kresen av meg når det gjelder mat jeg spiser. Jeg kan dessverre ikke spise noe fisk, fordi jeg er allergisk. Uansett fisk (rød eller hvit) så blir jeg dårlig med kraftig hodepine og oppkast. Slik har jeg vært siden jeg var lita. Saken er den at jeg synes fisk er supergodt 😍
 
 
Etter samtalen med denne coachen ble jeg utrolig positivt overrasket, og dette føles mer rett for meg slik situasjonen min er i dag.
 
 
Coachen jeg pratet med ønsker å få en oversikt over absolutt alle matvarer jeg spiser, matvarer jeg liker og matvarer kan spise. Ut fra det vil coachen lage forslag på nye oppskrifter til meg, men om jeg ville ta vare på noen av oppskriftene jeg allerede hadde var det helt i orden.
 
 
Grunnen til at denne coachen jeg pratet med ønsket jeg kunne fortsatte med matvarene på matplanen min er fordi jeg har funnet ut hvilke matvarer som jeg unngår å få leddsmerter av.
 
 
Matplanen jeg får skal gjøre at jeg fortsatt skal prøve å bygge muskler på trening, men jeg skal ikke bli noen fitnessutøver. Mitt mål med treningen er å prøve å bygge muskler som skal forebygge f.eks beinskjørhet og andre helseplager når jeg blir eldre.
 
 
Den coachen jeg pratet med vil at jeg skal opp i antall kalorier fremover. Var det en ting denne coachen var tydelig på var det at ingen matvarer, frukt eller grønnsaker er fy, fy! Man skal heller ikke gå rundt for å være redd for å spise 1 hel gulrot om man vil ha det som et mellommåltid.
 
 
Har nok begynt å komme litt ut på feil spor med å ha en fitnessdiett over så lang tid. Det er ikke helt bra, men det er derfor jeg nå trenger en ny start for å komme videre.
 
 
Fortsatt kommer jeg til å veie maten min, for det er kjempeviktig at jeg får i meg næringsstoffene jeg skal ha, og ikke minst nok mat! Maten jeg spiser er også mat som gir meg energi på trening slik at jeg kan yte enda mer.
 
 
Jeg skal ikke ned i vekt. Nå har jeg vært vektstabil de siste 2-3 årene, og kroppen min har funnet min trivselsvekt hvor den vil ligge sånn ca.
 
 
Vil vise dere litt av maten jeg spiser, og som kroppen min ikke får leddsmerter av 😊 Håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Ingredienser til havregrøten min: Havregryn og proteinpulver 😊

 
 

Toppingen til havregrøten 😊

 
 

Havregrøten min som jeg faktisk må ha hver morgen 😍

 
 

Jeg er egentlig enkel i matveien, og spiser det samme hver dag når jeg synes noe er godt. Til lunch blir det gjerne knekkebrød, med philidelphia light og kalkunpålegg på toppen. I tillegg til et eple 😍

 
 

I perioder blir knekkebrødet byttet ut med polarbrød, med philidelphia light og kalkunpålegg på toppen med et eple 😊

 
 

Dette er ingrediensene til et enkelt mellommåltid. Det er tortillalefse, philidelphia light og kalkunpålegg. Lett å ta med seg i en matboks når man er på farta 😍

 
 

Ruller tortillalefsene sammen slik.

 
 

Dette er en supergod middag som består av stekt kylling og rød paprika som stekes sammen. Har opp i kokte eggenudler og en 1 ts. med soyasuas 😊

 
 

Nok en favorittmiddag: Stekt karbonadedeig, oppskåret gulrot og paprika som stekes sammen karbonadedeigen. Ha over philidelphia light og bland sammen karbonadedeigen, paprikaen og gulroten. Serveres med fullkornspasta 😍

 
 

Her er stekt karbonadedeig, med oppskåret gulrot og oppskåret paprika. Ha over philidelphia light og bland sammen. Serveres med jasminris 😍

 
 

Ingredienser til fredagstaco 😍

 
 

Tacoen smaker kjempegodt 😍 Ikke så bloggvennlig bilde da 😂

 
 

Denne pizzaen er supergod, og anbefalet. Det er pitabrødpizza. Oppå pitabrødet har jeg: Sukkerfri tomatketchup, sjalottløk, cherrytomater, oppskåret kokt skike, litt revet paresan og selvfølgelig pizzakrydder 😍

 
 

Ingredienser til kjempegod kveldsmat eller mellommåltid: Mager cottage cheese, proteinpulver i smaken salt karamell, sukrinmelis og bringebær. Først blander man sammen cottage cheesen med proteinpulveret. Så tiner man frosne bringebær i mikroen. Bringebærene blir litt sure så jeg har i litt sukrinmelis. Rører det sammen og heller over cottage cheesen 😍

 
 

Det er supergodt 😍

 
 

Ingredienser til mellommåltid eller kveldsmat 😊 Man skjærer opp eplet i små biter.

 
 

Dette er kjempegodt 😍

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge