(N) HAKRILAS E-KULL FØDT 07.06.2013!:)

Så er ventetiden over for denne gang 🙂 Fredag 07.06.2013 om ettermiddagen ca. kl. 17.00 begynte Nadina å signalisere at fødselen var i gang. Dette på dag 63. Hadde regnet med at Nadina kom til å vente til dag 65/66 slik hun gjorde sist gang da hun fikk kattunger.

 
 

Jeg tok henne på soverommet slik at hun fikk være der. Det var tydelig at veene hadde startet. Nadina mjauet til med jevne mellomrom. Hun var kjempekosete, og min mann og jeg måtte ikke forlate henne. Jeg utstyrte meg med med kaffe, drikke, noe smågodt, fotoapparat og mobiltelefon på soverommet, og jeg var forberedt på at det kanskje kom til å bli natt før kattungefødselen var ferdig. Ringte en rasekattvenninne av meg som er med i samme katteklubb som jeg er for å spørre om hun kunne være sammen med meg. Det er kjempegodt å ha noen sammen med seg som kanskje har tatt i mot flere kattunger enn det jeg har, og det ville hun mer enn gjerne 🙂 Christine skulle bare hvile litt middag før hun kom.

 
 

Nadina var veldig urolig og kjælen, og det var så tydelig at hun hadde klare åpningsveer. Det er disse åpningsveene som kan ta tid når katten føder. Slimproppen gikk ca. kl.19.00, og da økte også pressveene. Kl.20.07 kom en stor viltfarget hannkatt til verden 🙂 Han veide 92 gram da han ble født.

 
 

Christine kom kl.20.25, og kl.20.42 ble det født nok en sorell hannkatt 🙂 Han veide 100 gram.

 
 

Kattunge nr.3 ble født kl.20.53, og det var en sorell hannkatt som veide 90 gram 🙂

 
 

Nadina tok så en pause til kl.21.45. Da ble kattunge nr.4 født. Det ble en viltfarget hannakatt som veide 94 gram.

 
 

Kattunge nr.5 ble født kl.22.24, og det var en nok en sorell hannkatt. Han veide 86 gram 🙂

 
 

På ultralyden hadde veterinæren forespeilet garnatert 4, og kanskje 5 kattunger. Christine, mannnen min og jeg trodde at nå var fødselen ferdig, og endelig kunne Nadina kose seg med sine 5 nyfødte smånurk. Jeg ble med Christine ut, og vi tok oss en røyk. Da jeg kommer inn, sier mannen min at han trodde nokså sikkert at Nadina hadde vee, og jo da det hadde hun.

 
 

Den 6. kattungen (bonuskattungen) ble født kl.22.40, og det vare en viltfarget hannkatt som veide 102 gram 🙂 Jeg må jo si at jeg fikk litt sjokk da den 6.kattungen ble født. Det var ikke rart at Nadina så ut som en vandrende ballong på 4 labber de siste ukene før fødselen 🙂

 
 

Nadina var kjempesliten da fødselen var over, og kattungene fant fort veien til melkebaren hvor de fant pattene for å drikke melk 🙂 Vi lot henne få lov til å slappe av med kattungne, og det gjorde hun til gangs. Morsfølelsen til Nadina var der med en gang <3

 
 

Nadina sin fødsel gikk over all forventning nok en gang slik det gjorde da hun fikk kullet sitt i 2011, og det er kjempeglad for 🙂

Jeg fikk tatt noe bilder underveis, men rakk ikke å ta så mange bilder, for fødselen gikk jo så fort!

 
 

Den ene av de nyfødte kattungene ikke helt tørr ennå.

Mamma Nadina sammen med en av sine nyfødte kattunger. Dette beviser ekte morskjærlighet <3

De nyfødte kattungene har funnet veien til melkebaren, og mamma Nadina storkoser seg med sine smånurk <3

6 smånurk ved mamma Nadinas pupp 🙂

 
 

Nadina sin førstefødte kattunge fant fort veien til melkebaren. Han hadde ikke melkebaren så lenge alene før han måtte dele den med lillebror 🙂

 
 

De nyfødte kattungene til Nadina drikker sin første melk fra mamma Nadina 🙂

 
 

Kattungene er i dag 9 dager gamle, og dagsrytmen til smånurkene har bestått i å drikke melk, sove, vokse, få masse kos fra mamma Nadina og bli vant til mennesker 🙂 Nadina er på sin sine kjempetillitsfull til oss. Hun lar oss få veie dem, klappe dem, se inn i fødekassen til kattungene sine og holde på med dem 🙂 Det viktigste når vi kommer inn på rommet hvor fødekassen står, er først og fremst å kose med Nadina 🙂 I går kveld hadde vi besøk av et vennepar av oss, og de hadde selvsagt kjempelyst til å se kattungne. Det fikk lov til, og de fikk også lov til å holde en av kattungene 🙂 Nadina er blitt mye mere sikker som mamma denne gangen, og hun virker mye mere rolig på hva som har skjedd 🙂

 
 

I uken her som har gått har jeg tatt masse bilder av kattungene. Det blir stort sett de samme bildene, for stort sett ligger de i en haug og sover.

 
 

Kattungene til Nadina i fødekassen 1 dag gammel 08.06.2013:)

 
 

Smånurkene 2 dager gamle 09.06.2013 🙂

 
 

Kattungene sover sammen i en haug, og dette gjør de for å få varme fra hverandre 🙂

 
 

Kattungene drikker melk fra mamma Nadina 🙂

 
 

Kattungene 4 dager gamle 11.06.2013 🙂

Kattungene 5 dager gamle 12.06.2013 🙂

 
 

Her kan man kalle ekte søskenkjærlighet <3

 
 

Kattungene 8 dager gamle 15.06.2013 🙂

 
 

Kattungene i søver søtt i fødekassen 8 dager gamle 🙂

 
 

Alle 6 kattungene legger kjempefint på seg, og de går opp ca.10 – 12 gram hvert døgn alle sammen. Det er kjempeflott med tanke på at det er 6 kattunger 🙂 Vi passer på å gi Nadina feit mat med masse proteiner i, for det tar på å amme 6 stykker.

 
 

Allerede på tirsdag 11.06.2013 la jeg merke til at den ene viltfargete hannkatten hadde begynt å åpne øynene sine. Det er det tidligste jeg har opplevd! Nå har 3 av kattungene åpnet øynene sine 🙂 De er jo så kjempesøte når de åpner øynene sine, og de blir med en gang større.

 
 

Jeg storkoser meg med Nadina og kattungene, og jeg kan sitte lenge ved fødekassen å se på gjengen <3 Det er jo rene meditasjonen å sitte å se på en lykkelig kattemor og hennes søte små <3 Bare på en uke har det skjedd mye med utviklingen til kattungene, og de lærer noe nytt hver dag 🙂

 
 

Dette er (N) Hakrilas E-kull. Det viser seg som sagt at det er bare hannkatter i kullet, og navnene på kattungene er: Eros, Enzo, Elvis, Esanto, Emil og Estilo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “(N) HAKRILAS E-KULL FØDT 07.06.2013!:)

 1. Grattis med kattungene;)) Det var spennende å følge med på facebook den fredags ettermiddagen og kvelden når kattungene ble født. Og både jeg og jentene satt foran datamaskinen og fulgte med;))

  Herlige bilde og videoer av kattungene;)) Jeg gleder meg til å få se dem når vi kommer hjem til Trondheim i sommerferien.

  Ha en fin dag snuppa mi;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Endelig vår og bloggoppdatering;))My Profile

 2. Gratulere så my med kattungan. Dæm va bra fin 🙂 Æg regne med du kosa dæg med dæm.

  Du må ha ein fin ettermiddag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge