“KVELDENS BILDER” – FERIETUR MED FAMILIEN TIL BUDAPEST I 1972 😊

“Kveldens bilder”, og noen dager fremover nå ønsker jeg å dele bilder fra mine ferieturer jeg hadde sammen familien min som barn.
 
 
Det var ikke så vanlig på 70- og 80-tallet at man reiste så mye til utlandet som i dag. Mine foreldre hadde familie og inngiftet slekt som ikke var fra Norge, og de hadde arbeidskollegaer som bodde i utlandet. Det førte til at vi som familie fikk flere reiseopplevelser sammen 😊
 
 
Disse ferieturene våre husker jeg kjempegodt, for det var så stort å få reise til andre land enn Sverige, Danmark og Finland.
 
 
I 1972 var vi to uker på ferie til Ungarn (Budapest). Fetteren til min mor var gift med en dame fra Ungarn (Budapest). Sommeren 1972 fikk vi i familien vår være med ned til Budapest.
 
 
Husker vi hadde rød Volvo, og fetteren til moren min hadde en svart Volvo. Vi kjørte gjennom Danmark, Tyskland, Østerrike og til Ungarn. Med oss hadde vi tremenningen vår som er på alder med min søster. Hun fikk turen i konfirmasjonsgave av foreldrene mine.
 
 
Første natten overnattet vi hjemme hos foreldrene til hun som var gift med fetteren til min mor. Vi lå på madrasser i stua.
 
 
De to ukene vi var der lånte vi en leilighet i en gammel blokk midt i Budapest sentrum. I 1972 var Ungarn fremdeles var kommunistisk styrt. På veggene på blokken kunne man se hullene fra skudd. Da vi ankom Budapest var det flere beboere som rett og slett måpte av de moderne bilene vi kjørte. Bilparken i Ungarn var jo ikke noe til å skryte av.
 
 
Jeg kan den dag i dag huske flere ting som gjorde inntrykk på meg som 6-åring. Vi var på ulike restauranter og spiste mat, vi var ofte i en badepark som hadde svømmebassenger og grøntområder, vi var på omvisning hvor vi kjørte et lite typisk turisttog, min far og min mors fetter vasket bilene sine i Donau, jeg husker at rett over gaten ved blokken der vi bodde var det en lekepark hvor jeg likte å leke, husker jeg mistet mine to første tenner på den ferieturen og jeg husker jeg smakte maiskolbe for første gang 😍
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder fra ferieturen i Ungarn, og håper dere liker bildene 😊
 
 

Blokken vi bodde i mens vi var på ferie i Budapest 😊

 
 

Meg selv ved løven utenfor parlamentet i Budapest 😊

 
 

Utenfor parlamentet i Budapest 😊 Vet ikke hva det er, men noe millitært som foregikk.

 
 

Meg selv som står og ser ned mot hovedgaten fra balkongen på blokka hvor vi bodde 😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge