MOR TIL DRAPSOFFER FIKK ENDELIG HJELP AV HELSEMINISTEREN!

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/helseministeren-grep-inn-i-sirisaken-2881565.html
 
 
Endelig fikk mamma Siri den hjelpen hun trengte fra første stund, for helseministeren grep inn i saken! Selv forteller Siri at hun har blandete følelser, fordi hun vet at flere tusen rusmisbrukere står i kø før henne.
 
 
Jeg mner at denne saken ikke omhandler vanlig rusmisbruker, for hvor mange av de som står i kø for å bli rusbehandlet har opplevd at det kjæreste de eier og har som f.eks et barn sitt brutalt ble drept, og selv knivstukket? Der tror jeg svaret på bli de færreste av dem.
 
 
Dette er hjelp som skulle vært gitt fra dag 1, og ikke tre år etter. Heldigvis virker Siri ressurssterk, og hun viser evne til at livet hennes skal gå videre, og hun har funnet sine metoder for å bearbeide sorgen sin på.
 
 
Igjen ønsker jeg å sammenlikne en ulykke/katastrofe med det Siri har gjennomgått. Etter en ulykke settes det inn strakstiltak for å hjelpe de pårørende og etterlatte, med prester, krisepsykiatriker, psykologer m.m. Hva skjedde med Siri som opplevde å se sønnen sin bli brutalt drept, og selv bli livstruende skadd? Jo, hun fikk ikke en gang en psykiatriker å prate med, noe hun virkelig hadde trengt med en gang for å bearbeide traumene!
 
 
Er det slik at det er viktigere med krisehjelp i forbindelse med en stor ulykke enn f.eks at enkeltfamilier opplever at noen av sine kjære blir brutalt drept? Mitt svar er: “Nei”, for begge deler er like viktige, selv om en stor ulykke kanskje rammer flere menneskeliv! Felles for begge er at etterlatte står tilbake med store sår som aldri kan leges. Såret er nemlig at de mister noen av sine kjære familiemedlemmer. Et menneskeliv som går tapt får man aldri tilbake 🙁
 
 
Så kommer diskusjonen at hvorfor er det de som står fram på TV’n som alltid skal få hjelp? Siri sin situasjon kan mest sannsynlig ikke sammanliknes med en annen rusmisbruker siden hun har opplevd det grusomme som hun har gjort. Siri er utdannet sykepleier, og hun vet hva hun har krav på! Her er det snakk om feilprioteringer av ressurser, og ressurser har vi mer enn nok av! Vi betaler såpass mye i skatt til staten for at vi skal ha et godt utbygd helsevesen, og da mener jeg vi skal være garantert sikker på at vi kan få den hjelpen vi evt trenger den dagen det skjer!
 
 
Jeg er kjempeglad for at helseministeren grep inn i Siri sin sak, og det var på høy tid at hun fikk fortgang i saken sin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “MOR TIL DRAPSOFFER FIKK ENDELIG HJELP AV HELSEMINISTEREN!

  1. Det var jammen på tide den stakkars moren fikk hjelp! Hun er et uskyldig offer for politikernes elendige helsepolitikk!

    I velferdslandet Norge skulle det ikke være nødvendig at man måtte ty til å gå til media for å få hjelp. Vi betaler så mye i skatt her i landet, og da må vi være sikre på at vi får den hjelpen vi trenger den dagen det evt skulle skje.

    Bra det løste seg til slutt, og hun skal ikke ha dårlig samvittighet for at hun gikk til media. Hun burde fått hjelpen like etter drapet på sønnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge