TANKER, ORD, HANDLINGER OG HOLDNINGER GJENSPEILES HOS EN PERSON SOM HAR ÅNDELIGE EVNER?

Når vi blogger sitter vi trygt bak hver vår PC-skjerm. Noen av oss har valgt å stå frem med fornavn, noen har valgt å stå frem med både for- og etternavn, men noen ønsker å være 100% anonyme.

Hva blogger vi om da? Det er så forskjellig fra person til person. Noen blogger handler om klær, sminke og mote, andre bloggere har en hobby blogg hvor de viser frem kjempefine håndarbeid de har laget, andre har en fotoblogg med kjempeflotte bilder, noen er politisk engasjerte, noen er mammabloggere, noen bloggere velger å stå åpent frem om sine psykiske problemer, noen bloggere står åpent frem og forteller om sine kroniske sykdommer (fysiske plager), og sist men ikke minst noen blogger om familielivet sitt. Det som er kjempefint er at det er plass til alle typer bloggere uansett alder, kjønn og nasjonalitet.

Alle vi som blogger har et mål, og det er at vi ønsker oss lesere på bloggene våre. Det er kjempekoselig å få kommentarer og tilbakemelding på det vi skriver. Vi ønsker konstruktive tilbakemeldinger som gjør at vi blir bedre bloggere. Ikke nok med det. Det som også er kjempekoselig er at vi som bloggere får kontakt med forskjellige andre bloggere, og dét igjen fører til at nye bloggvennskap knyttes noe som gjør at man får inspirasjon til å blogge videre 🙂

Personlig leser jeg bloggene til mine bloggvenner hver dag. Det er fordi det de skriver på bloggene sine gir meg noe, og de har et budskap som de greier å formidle til meg som leser. I tillegg leser jeg flere andre blogger også som fenger meg, og grunnen til at jeg leser disse bloggene er fordi jeg synes bloggeierne av disse bloggene skriver kjempebra, og de har noe de ønsker å formidle til meg som leser. Disse bloggerne er for meg ærlige og troverdige bloggere, for det de skriver er det hold i.

Jeg har 2 venninner som jeg kjenner personlig som har evner, og deres personlighet er bare det jeg vil si kjempeherlige 🙂 De viser nestekjærlighet til andre mennesker, de viser hjertevarme, de har evnen til å lytte til det de andre sier, de er ydmyke, de har humor, de er ærlige, de har et positivt menneskesyn på mennesker rundt seg, de dømmer ikke andre med evner, deres evner kommer fra hjertet og de har en personlighet som jeg mener er forenelig med det å ha evner. Jeg er ikke i tvil at de har åndelige evner.

Jeg leser fast 3 blogger hvor alle 3 bloggerne har evner (klarsynt, healer, sjaman m.m.).  Felles for disse 3 bloggerne er at de er kjempeflinke til å formidle sine budskap til oss lesere. De skriver på en engasjerende og kjempefin måte som gjør bloggen deres spennende å lese. I tillegg lærer jeg som leser å se ting fra deres side, og det er kjempeinteressant å lese hva de opplever i dagliglivet med sine evner.

Jeg også lest noen andre blogger hvor bloggeiere påberoper seg av å ha evner. Et par av disse bloggerne som påstår at de har evner har jeg null tillit til! Det er fordi deres væremåte (på deres egen blogg i kommentarfelt hos andre bloggere) ikke er forenelig med det jeg anser som viktige hos personer som faktisk har reelle evner. Når jeg leser at den ene bloggeren som påstår at han/hun har evner rakker ned og sverter en annen blogger som har evner, er det noe som skurrer voldsomt. Jeg mister fullstendig tillit til den bloggeren som rakker ned og sverter den andre bloggeren!

Den andre bloggen kom jeg tilfeldigvis inn på ved en ren tilfeldighet for en god stund siden. Bloggeren fortalte i en kommentar hos en annen blogger at hun hadde evner. Det første som slo meg da jeg leste den bloggen var at den bloggeren ikke brukte sine evner på en god måte. Innlegg etter innlegg bestod i å rakke ned på overvektige mennesker, bloggeren skrev at overvektige mennesker er stygge, bloggeren viste frem puppene sine, bloggeren mente av at det var viktig å ha silikon i puppene sine for at en gutt skal like deg, slanketips for gravide, slanketips for de som ammer m.m. I mine øyne skurret det voldsomt at denne bloggeren i det hele tatt kan ha noe som heter evner, for bloggeren brukte i hvert fall ikke sine evner på en positiv og konstruktiv måte. Jeg fikk ikke respekt for denne bloggeren, og stilte meg spørsmål om hun virkelig hadde evner, eller om det var bare noe hun skrev for å få oppmerksomhet. 

Det samme gjelder hvis en blogger påstår at han/hun er kristen. Da forventer jeg at hans/hennes kristne tro er forenelig gjennom handlinger og væremåte. Nå står det i Bibelen at tro kommer ikke av gjerninger, men at gjerningene kommer som en følge av troen. Hadde bloggeren skrevet i sin blogg om at han/hun hadde drukket seg sørpe full, stjålet, hatt tilfeldig sex gang etter gang, og f.eks. mobbet andre mennesker, ville jeg mistet all tillit til at hans/hennes Gudstro kom fra hjertet. 

Vil de som har evner at utenforstående skal se på dem som troverdige personer som virkelig har evner, bør dette gjenspeiles i deres handlinger og holdninger. Hvis ikke vil jeg si at evnene deres er en stor bløff, uten mål og mening. Jeg som utenforstående leser blir direkte flau når jeg ser at en blogger med evner rakker ned på en annen blogger med evner. Det er viktig å tenke på hvordan dette oppfattes utenfra. 

Sånt skjer dessverre også innenfor det kristne miljøet. Jeg har overhørt diskusjoner hvor en kristen stiller seg som dommer over en annen kristen ved å si: “Du kan da ikke være kristen som gjør ditt og datt!”. Hvem har rett til å stille seg som dommer over en annens evner og tro?

Jeg vil si at det er den som rakker og sverter den andres evner som er den tapende parten, og ikke den som blir rakket ned på. Med egne øyne har jeg lest beskyldninger hvor en blogger påstår at han/hun har evner, påstår at en annen blogger med evner lyver om sine evner. Hvordan kan man få seg til å ytre seg slik om en person man ikke kjenner personlig, eller har truffet? Er den personen som rakker ned på en annen person sine evner klar over at utenforstående heller stiller seg spørsmålet om hans/hennes evner er reelle? 

Hvordan kan man selv forvente respekt for sine evner fra utenforstående når man selv ikke viser andre respekt for deres evner? Er dine evner mer riktig enn motpartens evner? 

Vil man fremstå som en troverdig person som virkelig har evner, må man begynne å tenke på hva slags signaler man sender ut til andre mennesker. Vil en person at utenforstående skal tro på at han/hun har evner, er det viktig å være klar over hvordan man behandler mennesker rundt seg.

Jeg mener at tanker, ord, handlinger og holdninger automatisk vil gjenspeiles hos en person som har åndelige evner. Eller hva mener du?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 thoughts on “TANKER, ORD, HANDLINGER OG HOLDNINGER GJENSPEILES HOS EN PERSON SOM HAR ÅNDELIGE EVNER?

  1. Veldig flott og fint skrevet innlegg søte deg Torilvennen;=)

    Hvis de som er kristne dømmer hverandres kristne tro å si til den andre at de ikke tror på rett måte, begynner jeg å lure på om de mener noe med sin kristne tro eller ikke.

    Jeg kjenner mange som brenner for det alternative, og jeg har aldri hørt noen av de jeg kjenner sverte den andre. De har respekt for hverandre, og for hverandres meninger og synspunkter. Det er slilk det skal være, og når jeg tenker over det har de et positivt menneskesyn og de møter andre mennesker med et åpent og kjærlig hjerte. Jeg merker at det lyser av øynene deres, for de har funnet sin åndelige vei. Hvis de hadde begynt å si til hverandre at den andre løy om sine evner, hadde jeg reagert. Jeg ville kanskje mistet respekten for dem hvis de holdt på slik.

    De som prater nedlatende om andres åndelige evner mangler respekt og toleranse for andre mennesker. Det er ikke slik jeg forbinder med å ha åndelige evner.

    Ha en fin kveld;=)

    Varm og stor klem fra Catzy
    Catzy recently posted..Selvutnevnte "antimobbere" som er mobbere.My Profile

    • Catzy: Tusen takk for det Catzyvennen! Takk for ditt innspill på debatten min 🙂 Du har helt rett. Jeg forventer at en person med evner også oppfører seg deretter, og ikke drive å snakke stygt om at andre personer med evner lyver om evnene sine! Bare ved en slik oppførsel mister man alt som heter tillit til personen. Det verste av alt er at de personene som påstår de har evner og som rakker ned på andre med evner ikke kjenner hverandre personlig en gang! Hvordan i huleste heiteste kan en person sitte å fortelle at andre lyver! Det er kjempebra at slike mennesker avslører seg selv nokså fort at de over hodet ikke har de evnene de later som om de har.

      En person som har evner, har også en oppførsel som samsvarer med evnene sine.

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  2. hei toril
    dette innlegget du har skrevet er kjempebra! dette innlegget likte jeg kjempegodt og gjett om jeg skal si til diverse mennesker at de skal ta seg en tur på din blogg og lese dette innlegget !
    uten å si alt for mye her så sier jeg bare :
    kjempebra skrevet, toril !

    • Kitovoffs,streifimjau,flekkfiamjau,otikvoffs: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte dette innlegget, og det setter jeg kjempestor pris på 🙂

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr fra Toril og kattene

  3. Så knallbra skrevet!! Dette likte jeg veldig godt og her treffer du spikern så ettertrykkelig på hodet:) Mange som skryter av sine evner mener jeg ikke har disse evnene….Fordi hvis man virkelig har dem så har man ikke det behovet for å skryte om det i hytt og pine. Jeg har flere venninner som har åndelige evner, men de løper ikke rundt med ropert og presser sitt livssyn i fjeset på andre. Det handler om å respektere andre og slik jeg ser det så er jo livssyn en privat greie. Så lenge folk behandler andre med respekt og omtanke så er det da det samme hva eller hvem man tror på…tenker jeg da:))
    Ha en finfin dag videre snuppa. Stoor klem til deg:)
    Diva Andrea recently posted..Ferdig med 1 kapittel….My Profile

    • Diva Andrea: Tusen takk for det Divavennen 🙂 Takk for innspillet ditt i diskusjonen min 🙂 Ja det dukker opp blogger på blogger hvor bloggerne påstår at de har evner, men når man leser nøyere etter så må man stille seg et spørsmålstegn om vedkommende virkelig har de evnene de sier de har. Det burde ringe en alarmklokke når en blogger som påstår at han/hun har evner og som gjør alt hva han/hun kan for å sverte en annen blogger som har evner ved å si at den bloggeren lyver om evnene sine, at bloggeren er en lystløgner, en bedrager osv. Det verste er at den personen som påstår å ha disse evnene ikke kjenner den andre bloggeren i det hele tatt! Da blir det hele alt for dumt å sitte på nettet å sverte hverandre på den måten.

      Jeg mener bestemt at en person med evner også skal ha en personlighet som samsvarer med evnene sine. Hvis ikke kan vedkommende tørke seg bak med evnene sine.

      Hvis de som sier de har evner ikke behandler andre mennesker med respekt og omtanke, så nekter jeg å tro at de har evner! Så enkelt er det! Da kan de tørke seg en viss plass med evnene sine!

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  4. Knallbra innlegg snuppa;)) Jeg tviler på alt som har med alternative ting å gjøre. Men jeg har også venner som sier at de har åndelige evner. Og vi har hatt våre diskusjoner. Det vi er enige om er at vi skal respektere hverandre for våre meninger. Jeg aksepterer dem så lenge de aksepterer meg. Venninnene mine forteller at det er mye rart innenfor det alternative miljøet. Det de sier er at folk må ungå de som tar seg betalt. For det strider i mot det de står for. De forteller at det er mange som skryter av at de har evner men som ikke har det i det hele tatt.

    Du lister opp personlige egenskaper som du mener er viktige hos de med åndelige evner. Og jeg er enig med deg. For det er nettopp slik jeg opplever venninnene mine. De er tvers igjennom gode og omsorgsfulle. Og jeg som ikke tror på noe som har med det alternative å gjøre synes væremåte bør gjenspeile et livssyn samme om man er kristne eller har åndelige evner. Jeg synes et godt eksempel på en som det lyser godhet av er Snåsamannen.

    Jeg skjønner ikke hvorfor de som sier har åndelige evner skal holde på å snakke stygt og nedlatende om andre å si at den andre lyver om evnene sine. Den som sier sånt må være full av sjalusi. Og da tror jeg at den som snakker stygt og nedlatende om en annen person ikke har åndelige evner som han kanskje sier at han har. Det virker ikke sånn.

    Venninnene mine som jeg kjenner som har åndelige evner sier det er mye sjalusi. Og folk går ikke av veien for å ødelegge og snakke stygt bak ryggen på hverandre.

    Ha en fin kveld snuppa mi;))

    Stooor klem fra Ofmariel
    Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

    • Ofmariel: Tusen takk for det Ofmarielvennen! Takk for innspillet ditt i denne diskusjonen 🙂 De fleste av oss kjenner noen i vår omgangskrets som har evner, og når jeg vet hvilke herlige personligheter mine to venninner har sier det seg selv hvordan vi forventer de skal være.

      Hvis de som sier de har evner ikke viser respekt og omtanke for andre mennesker kan de tørke seg bak med de såkalte evnene de sier de har. Da er evnene deres ikke mye verdt, og de kan tørke seg bak med de liksomevnene de sier de har!

      Heldigvis så blir slike personer fort avslørt, for noe er riv ruskende galt når de også presterer å sverte og snakke stygt om andre personer med evner. Det er bare ikke forenelig med å ha evner.

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  5. Bra skrevet må jeg si, og jeg synes du setter fingeren på mye av det som skjer innenfor det alternative miljøet. Jeg mister alt som heter for respekt for de som sier de har evner men som dømmer andre sine evner nord og ned. Det er kanskje derfor jeg har mistet tiltro til det alternative miljøet siden mange snakker nedsettende om hverandre. Jeg velger å sammenligne det med vi som er sykepleiere. Hvis jeg som sykepleier hadde snakket nedsettende om en sykepleierkollega ville det ikke tatt seg ut. Det ville gitt signal til utenforstående at jeg var sjalu og at jeg ikke hadde respekt for sykepleierkollegaen jeg snakket nedsettende om. Hver sykepleier har sin egen måte å jobbe på, men på avdelingene hvor vi jobber har vi felles rutine i arbeidet vi gjør. Jeg ville aldri finne på å snakke nedsettende om en sykepleierkollega på en annen avdeling, for de har en annen rutine på arbeidet sitt.

    De som snakker nedsettened om andre viser at de har dårlig selvbilde, og jeg stiller meg et stort spørsmålstegn om de har evner i det hele tatt.

    Jeg kjenner en person som sier at hun har evner, men jeg hører aldri at hun snakker nedsettende om sine alternative venner. Hun er et flott menneske, hun er omtenksom, hun er omsorgsfull og hun har et hjerte av gull. Alle vi som kjenner henne setter stor pris på henne. Jeg ser ikke for meg at hun kan snakke nedlatende om noen av de alternative vennene sine. Hvis hun hadde gjort det ville jeg sagt i fra til henne, for hvis det er noe jeg reagerer på så er det baksnakking.

    Jeg skal jammen få henne til å lese innlegget ditt, for jeg synes du har skrevet bra.

    Ha en fin dag 🙂

    Godklem fra Irene

    • Irene: Tusen takk for det, og tusen takk for innspillet ditt i diskusjonen min! Det er nettopp det jeg har sett jeg også, og særlig på nettet er det blitt et økende problem.

      Noe av det jeg reagerer på er at det samsvarer ikke når en person forteller at han/hun har evner, for så i neste øyeblikk å sverte en annen person med evner ved å fortelle om at vedkommende lyver og er en bedrager. Det verste av alt er at vedkommende som driver og sverter den andre ikke kjenner personen personlig i det hele tatt!

      Hvis de som sier de har evner ikke viser respekt og omtanke for andre mennesker kan de tørke seg bak med de såkalte evnene de sier de har. Da er evnene deres ikke mye verdt, og de kan tørke seg bak med de liksomevnene de sier de har!

      Du trekker frem et kjempegodt eksempel ved å sammenlikne det med din yrkesgruppe. Jeg kunne heller aldri tenkt meg å sverte mine dirigentkollegaer eller musikerkollegaer. Aldri i livet! Til og med da jeg jobbet som førskolelærer og lærer i skoleverket kunne jeg aldri i livet tenkt meg å sverte noen av mine kollegaer. Det kunne aldri falle meg inn! Selvsagt var jeg av og til uenig i måten noen av mine kollegaer møtte noen av elevene på, men de gjorde en kjempefin jobb!

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og en kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  6. Fantastsik at du tar opp dette, for jeg har også lagt merke til dette fenonmenet på nettet hvor såkalte folk med evner påstår at andre som har evner lyver om det. Hvordan i granskauen kan de si det? Det er det jeg ikke skjønner helt. Er den som påstår at andre lyver om evnene sine så mye bedre? No way! Hvis de ønsker at andre skal tro på evnene de sier de har så får de begynne å vise det gjennom måten de oppfører seg på. Dårlig oppførsel og at de snakker stygt om andre syns jeg ikke hører hjemme hos de som sier de har evner.

    Jeg tror det er mange som lyver om at de har evner, og det er de som er løgnere og bedragere.

    God kveld til deg 🙂

    Klem, klem fra Mona
    Mona recently posted..Jeg er med i fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett.My Profile

    • Mona: Tusen takk for det, og tusen takk for innspillet ditt i diskusjonen min! Det er blitt et problem dette med at noen på nettet påstår de har evner, men når man leser nærmere så oppdager man fort at noe er riv ruskende galt. De tar ikke fem flate øre for å sverte andre med evner ved å si at den andre med evner er en løgner og en bedrager. De/den som sier de har evner, viser ikke respekt og omtanke for andre mennesker, og da mener jeg at de kan tørke seg en viss plass med evnene sine, for de er ikke mye verdt samme hvor mye de prøver å rettferdiggjøre seg selv i et desperat forsøk for å folk til å tro på dem.

      Sannheten er nemlig den at de aller fleste oppegående som ser dette med en gang skjønner at noe er riv ruskende galt! Det vil de falske personene som sier de har evner aldri innrømme, for det vil være et nederlag!

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  7. Et veldig godt innlegg, og jeg er helt enig med deg. Likevel er det nå slik at hverken tro eller evner gjør en person til et godt omtenksomt menneske. Å kalle seg kristen, er ikke det samme som å være et godt medmenneske. Jeg vil tro det samme gjelder overnaturlige evner.

    Mennesker er veldig sammensatt vesener. Man er mer enn sine evner og sin tro – på godt OG vondt.

    Jeg synes det er en uting at man skal drive å rakke ned på hverandre, uansett tro/evner. De fleste er vel allerede altfor harde med seg selv. Man trenger ikke at andre skal gjøre det verre.
    Carina Josefine recently posted..Turer og (mangel på) treningMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge