NYE BILDER AV KATTENE, OG OPPDATERING OM KATTELIVET HER I HUSET:)

Godpusen Aros 🙂

Aros er en kjempeherlig og god pusegutt <3 🙂

Godpusejenta vår Nadina er dronningen i katteflokken 🙂

Dronning Ingave’s Nadina <3 🙂

Den yngste godpusejenta vår Dixie Rose 🙂

Dixie Rose er ei lita prinsesse <3 🙂

3 uker er gått siden utstillingen i Østersund hvor jeg hadde med småjentene Nadina og Dixie Rose. Mandag 05.05.2014 tok jeg av Dixie p-pillene, og i går kom den første løpetiden hennes. Nå går hun rundt med halen til sides, og kurrer som en due. Dixie skal få lov til å pares nå i løpet av våren, og jeg vil komme tilbake å fortelle om planene når de er klare 😉

Den heldig utvalgte er Aros, men han er kastrat. Aros skjønner ikke et kvidder hvorfor Dixie er så innpåsliten og masete, og han blir en smule irritert på henne.  Han prøver å gå unna, og Dixie fotfølger ham. Det er jammen ikke lett å være en kastrert hannkatt som blir bedt om å tilfredsstille en hunnkatt med løpetid, men som ikke skjønner hva han skal gjøre. Den hjernecellen forsvant da han ble kastrert i 2009 🙂 

Aros er bare en kjempeherlig godpus som elsker å få kos <3 Den katten kan få kos i 24 timer i døgnet, inkludert mat og litt soving da 🙂 Jo mer kos Aros får, jo mer høylydt maler han 🙂 Aros er den av kattene våre som står bak det meste av påfunn her i huset 🙂 Hvis jeg finner skapet til søppelkoppen (på kjøkkenet) åpen, er det bare en katt å beskylde. Det er Aros. Hvis jeg finner varmeskapet på komfyren åpen, vet jeg at det er Aros som har stått bak. Han legger legg på rygg som en bilmekaniker, og lirker opp skuffen på komfyren slik at den åpner seg. Vi må tape skuffer og kjøkkenskapdører, men om det hjelper? Nei! Aros pirker av tapen, og åpner skapdørene. Hvis maten på kjøkkenbenken plutselig er forsvunnet, går mistanken fort mot Aros, og det er det ikke uten grunn. Derfor har vi lært oss at vi må ligge foran Aros i hva han kan finne på. Det gjelder å være framsynt før Aros utfører sine kattefarkstreker 🙂 Har man abyssiner i huset må man være framsynt! Hvis jeg går ut i yttergangen sitter Aros og mjauer etter meg. Det hjelper ikke om mannen min er på stua.

Aros er avhengig av Dixie og Nadina. På Trønderkatten sin utstilling i palmehelgen og på Storsjøkatten sin utstilling første helgen i mai, var det bare Nadina og Dixie som var med på utstillingene. Aros var hjemme sammen matfar. Mannen min kunne fortelle at Aros var rastløs, ville ha masse oppmerksomhet, han gikk og sutret etter småjentene og han likte tydeligvis ikke å bli etterlatt hjemme uten dem. 

Nadina er jo dronningen i katteflokken, og hun er en kjempeherlig og kjempegod dronning som i likhet med Aros elsker å få kos <3 Det er helt vanlig at den hunkatten som har hatt kattunger sist, er den hunnkatten som blir dronning i en katteflokk. De andre kattene, og helst hunnkattene må rette seg etter dronningen. Vi ser dette best mellom Nadina og Dixie. Hvis Dixie f.eks. ligger på yndlingsstedet i fanget, og Nadina også har sett seg ut den samme plassen, setter Nadina øynene strengt i Dixie, og Dixie må forlate yndlingsplassen. Det gjør Dixie uten å protestere. Et blikk fra mamma Nadina er nok! Nadina elsker å ligge i fanget å kose seg, og der ligger hun og maler lykkelig 🙂 Når vi får besøk, er Nadina den første til å oppsøke gjestene våre i et forsøk på å få ligge i fanget deres, og som regel hjelper det å smigre 🙂

Dixie er hun vi kaller prinsessa, og jeg er temmelig sikker på at hun vet at hun er yngst i katteflokken. Hun er kjempekosete og kjempegodt <3 Av og til så kan Dixie erte mamma Nadina og Aros, og selvfølgelig blir de da irriterte på henne. Dixie er da litt småslu at hun søker trøst hos oss tobente for å få trøst og kos. Dixie er ofte sammen med Aros å finne på litt ugang. Hun har også lært seg å åpne kjøkkenskapdører, og hun er den enste av kattene som har funnet ut at det går an å løsne på lokket og filteret som sitter på kattetoalettene. Spesielt det ene kattetoalettet hvor filtrene og lokkene sitter oppe på toppen av kattedoen. 

Dixie elsker å få kos, og hun vil også gjerne kose seg i fanget. Hun maler høyt når vi koser med henne 🙂 Hvis jeg f.eks. går ut i yttergangen, sitter Dixie og piper etter meg. Selv om mannen min er på stua, men når hun oppdager at han er i samme rom, går det bra. Hun er og blir ei kosejente hun også 🙂 

Dixie og Nadina er avhengige av hverandre. De ligger sammen og vasker og steller hverandre <3 🙂 Det er kjempeherlig å se på, og det rører meg kjempemasse <3 

Katter er balsam for sjelen, og alle 3 er de fulle av kjærlighet. De gir alt av sin kjærlighet til oss mennesker, og de skjønner kjempemasse. Jeg har jo blitt operert noen ganger i forskjellige ledd. De gangene jeg har kommet nyoperert hjem, er det som om de skjønner at jeg har hatt operasjonssmerter. Da kommer de for å trøste meg, og de legger seg tett inntil meg og maler. 

Jeg har sagt det før, og jeg gjentar det igjen. Det er at Aros, Nadina og Dixie er tre kjempeherlige og kjempegode katter som har hver sin personlighet som jeg bare elsker kjempehøyt at ord ikke kan beskrive det! <3 

Abyssinere som rase er en kjempeherlig rase, og de passer kjempegodt sammen familier med barn. De skal være med der det skjer og når det skjer. Det er en nysgjerrig og aktiv rase. Abyssinere er lekne, og de elsker fart og moro 🙂 Man kan også lære abyssinere ulike triks. Jeg har lært Aros å gå rundt en runde før han får en godbit, og både Dixie og Aros apporterer etter lekemus og lekeball 🙂 Abyssinere er også en kjempesosial rase mot mennesker, og de går bra sammen andre dyr f.eks. hunder. Det er flere av mine kattungekjøpere som hadde hunder før de kjøpte en kattunge, og de abyssinerkattungene som jeg har solgt til hundeiere har fortalt at katten og hunden er blitt kjempegode venner 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “NYE BILDER AV KATTENE, OG OPPDATERING OM KATTELIVET HER I HUSET:)

  • Ofmariel: Tusen takk for det vennen! På det bildet av Aros så fikk jeg fram øynene hans. Vanligvis lukker han øynene sine når blitsen lyser. Snuppa deres har litt dyptsittende øyne som Aros. Det har hun arvet fra ham. På utstillinger får jeg høre at Aros sine øyne skulle vært litt mer mandelformete og åpne.

   Dommerne sier også at blikket til Nadina er intenst, og det er bl.a. noe av det de liker med henne.

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  • Anonym: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

  • Mona: Tusen takk for det! Det var kjempekoselig å høre at du likte bildene, og det motiverer meg til å fortsette å dele bilder med dere 🙂 Ja jeg skal på utstillingen i Kristiansund. Åh ja! Da må vi treffes 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 1. Det var fine bilder av kattene dine 🙂 Jeg må få lov til å gi deg skryt, for jeg synes du er blitt mye flinkere til å ta bilder av kattene. Det må du ta til deg.

  En fin kveld ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte bildene, og det motiverer meg til å ta bilder som jeg deler på bloggen min 🙂

   Det var kjempekoselig å høre, og det har jeg hørt flere har sagt til meg også.

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  • Magnus Alvheim: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du stakk innom bloggen min 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

 2. Hærlige bilda av de fine kattan dine. Dæm e bærre heilt lekker.

  Ønska dæg en fin fredag og du må ha ei fin hælg 🙂

 3. Siri Elise: Tusen takk for det! Ja jeg elsker kattene mine av hele mitt hjerte, og elsker å dele bilder av dem med dere 🙂

  Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld, og ei kjempefin og god helg 🙂

  Purr, purr fra Toril og kattene

 4. Vin and Ria: Tusen takk for det 🙂 Tusen takk for at du stakk innom bloggen min 🙂

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge