SISTE KATTENYTT HOS OSS :)

I dag skriver vi 31.07.2014, og det er den siste dagen i juli måned. Sommeren her i Trondheim har vært kjempefin med varmt og godt vær. Gradestokken har vist over 30 grader i sola flere dager, og vi har hatt flere tropenetter. Det har har av og til vært litt for varmt for oss tobente, men også for kattene. De har lagt langflate på hver sin skyggeplass, og våknet til liv om kvelden. Vi får sola på verandaen vår kl.12.30 hver dag, og når solen har kommet dit, har ikke kattene vært ute på katteverandaen.

Det viktigste når man har katter er å sørge for at kattene får i seg nok væske, og det har kattene våre vært flinke til. Når det har vært litt for varmt for dem, har jeg satt på vifta slik at at de kan få en sval bris.

Et annet godt råd er å legge en kald håndduk over katten når det er for varmt. Det har jeg sett noen av mine rasekattkollegaer har gjort på kattene sine når det var på det varmeste.

I dag er det 17 grader og overskyet her. Kattene er mer i vigør nå enn da det var på det varmsete 🙂

KKMN sin utstilling er over, og som sagt var jeg kjempefornøyd med utstillingsresultatene. Dixie fikk sin Grand Internasjonal Champion tittel og Estilo ble Champion 🙂 Dixie skal nå begynne å konkurrere i klasse 3 for å bli Supreme Champion, og Nadina er kommet et godt stykke på vei til å få tittelen Supreme Champion. Dermed vil Nadina og Dixie konkurrere mot hverandre. Av den grunn kan jeg ikke melde på begge jentene på utstillinger. En av dem vil bli Ex 2, og nå får Dixie vente med utstillinger til hun har fått et kull. Planen er å pare henne, men hun har hatt en pause fra løpetiden i sommer. Det er vanlig at katter har pause med løpetid når været er varmt.

Estilo (en av de 6 hannkattene i E-kullet som ble født 07.06.2013) har bodd hos fòrvert. Når man har en katt hos fòrvert, betyr det at katten bor hos noen og gir den mat. Den som katten står på stamtavlen er eier av katten inntil katten er kastrert/sterilisert. Når man utarbeider en fòrvertavtale, setter man opp visse betingelser som fòrvertene må holde! Det hadde fòrvertene til Estilo også. Noen av kravene jeg stiller til fòrvert er at de ikke under noen omstendigheter skal slippe katten ut, og katten skal være fertil i 1 – 1 1/2 år! Når katten kastreres vil fòrvertene få katten som sin.

Da jeg annonserte kullet mitt til salgs var det ei som kontaktet meg om hvor mye det kostet for en abyssner. Hun fortalte at hun hadde hatt en abyssiner fra før. Jeg fortalte henne hva jeg tok i pris, men hun syntes det var for dyrt, og lurte på om hun kunne få Estilo på fòr. Det sa jeg at jeg måtte tenke på. I neste øyeblikk hadde hun ringt til flere av mine abyssinervenner og forhørt seg om hun kunne få en abyssiner på fòr. Vedkommende hadde allerede en kastrert huskatt og en britisk korthår (omplasseringskatt) i tillegg til hunder. Hun virket som en dyrekjær person. Magefølelsen min for at hun skulle være fòrvert for Estilo var ikke helt god, for jeg følte at hun hadde for mange dyr slik at Estilo på en måte ble glemt, og det hadde jeg ikke lyst til.

Til slutt bestemte jeg meg for at hun skulle få være fòrvert for Estilogutten. Jeg har hatt katter hos fòrvert tidligere, og det har aldri vært noe problem med de jeg har hatt. De har respektert fòrvertavtalen som jeg har utarbeidet. I tillegg har jeg fått oppdatering med bilder av katten. Etter Estilo flyttet har jeg ikke mottatt et eneste bilde, og det har vært dårlig med oppdatering om hvordan det gikk med ham. I desember tok hun kontakt med meg, og hun lurte på når Estilo kunne kastreres. Jeg henviste til fòrvertavtalen om at han skulle være fertil i 1 – 1 1/2 år, og jeg spurte henne om Estilo sprayet. I desember var Estilo 7 måneder gammel, og ikke kjønnsmoden i det hele tatt! Av erfaring vet jeg at de aller fleste veterinærene ikke ønsker å kastrere unge hannkatter, fordi de trenger å vokse og utvikle beinstammen sin.

I januar kom det en ny forespørsel om at nå måtte Estilo kastreres. Igjen spurte jeg om han sprayet, og det gjorde han ikke. Jeg hensviste til fòrvertavtalen om å holde ham fertil! I dag skjønner jeg hvorfor hun spurte. Det var fordi hun visste at når han ble kastrat ble katten hennes.

I mai/juni fortalte hun at hun hadde sluppet ut Estilo, og at han hadde fått vært ute. Jeg ble sint, og sa at i fòrvertavtalen stod det at han ikke skulle ut. Hun unnskyldte seg med å si at at det var så vanskelig å holde ham inne når verandadøra stod åpen. Jeg fortalte henne at jeg faktisk hadde solgt abyssinerkattunger til barnefamilier, og de har greid kjempefint å holde katten inne. Det har aldri vært noe problem, og jeg sa at det var ikke verre enn å ha ham inne på et rom mens dørene stod åpen. Bare tanken på at de hadde sluppet ut Estilo var forferdelig å vite. De tenkte ikke på smitte som Estilo kunne få av andre utekatter når han var ute! Det var rett og slett tankeløst spør du meg, og man slipper ikke ut en fertil hannkatt man har på fòr! Katten er jo ikke deres en gang! Jeg på min side nektet å betale for vaksinen til Estilo nettopp fordi de hadde sluppet ham ut! I min fòrvertavtale heter det at jeg når som helst kan ta med meg Estilo på de utstillingene jeg ønsker!

Like før klubben min (KKMN) sin utstilling 19.07-20.07.2014 hadde jeg regnet med at de husket at han skulle på utstilling. Nei da. Familien var på ferie av alle ting! De prøvde å nekte meg å ha med Estilo, men jeg sa at dette var min fulle rett. Det ordnet seg til slutt, og vi fikk hentet Estilo av noen naboer av de som hadde ham på fòr. Jeg ble så lei meg da jeg fikk vite at fòrvertfamilien til Estilo hadde reist fra ham med tilsyn hver 2-3 dag! Ikke rart Estilo var underernært på kos! Da vi fikk Estilo hjem til oss ble jeg usikker på om jeg skulle la Estilo få reise tilbake til sine fòrverter, og jeg snakket med andre abyssinerkollegaer om dette. De sa at jeg over hodet ikke måtte sende Estilo tilbake. Bare det at de hadde sluppet ham ut var nok til å trekke tilbake fòrvertavtalen. Mandags ettermiddag 21.07.2014 sendte jeg sms til familien som hadde hatt ham på fòr, og jeg fortalte at fòrvertavtalen var opphørt! Jeg skrev at de ikke fikk noen penger for vaksnen nettopp fordi de hadde sluppet ham ut, og brutt avtalen. Tilbake fikk jeg en sms med trusler om at de skulle komme hjem til meg “å ta” meg!

Jeg angrer ikke en dag for at jeg tok tilbake Estilogutten! Han er en stor kosegutt, og han er så tillitsfull og kosete <3 🙂 Jeg fulgte hjertet mitt, og det det er jeg kjempeglad for 🙂

Nå holder jeg på å venne ham til trioen vår (Aros, Nadina og Dixie).  Jeg tar det pent og rolig slik at de blir vant ham. Foreløpig ser det ut til at det går bra 🙂 Av og til freser Dixie og Nadina, og de må jo si fra hvem som er kvinnene i flokken 😀 Det ser ut som om Estilo vil bli venner med Aros, for Estilo går og småprater med Aros, og han følger etter ham. Når det gjelder å føre en voksen katt inni katteflokken kan ta litt lengre tid enn om det var en kattunge, men det går seg til på sikt. Her handler det om å være tålmodig!

100714_aros3Godpuseprinsen Aros koser seg <3 🙂

250714_aros3Godpuseprinsen Aros <3 🙂

160714_nadina_pute6Godpusedronningen vår Ingave’s Nadina koser seg på puta si i sofaen <3 🙂

250714_nadina3Godpusedronninga vår Nadina på pianoet <3 🙂

250714_dixie2Godpuseprinsessa vår Dixie Rose <3 🙂

270714_dixie3Godpuseprinsessa Dixie Rose slapper av på armlenet på sofaen <3 🙂

240714_estilo_katteseng2Godpuseprinsen Estilo koser seg i kattesenga si <3 🙂

240714_estilo4Godpuseprinsen Estilo viser frem hvor flott en katt han er <3 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “SISTE KATTENYTT HOS OSS :)

 1. Knallfine bilder av kattene;)) Og Estilo er herlig. Jeg har forelsket meg i ham;)) De ukene vi har vært på ferie hjemme i Trondheim har vi hatt Snuppa på kattepensjonat. Aldri i livet om vi reiser fra henne når vi skal bort. Det er fint på kattepensjonatet. Hun har stort bur som hun er i og egen luftegård hvor hun får gå ut hvis været er bra. Vi gleder oss til å hente henne på mandag.

  Hvor tankeløse går det an å bli? Slippe ut en fertil hannkatt som du i tillegg har på fòr? Da vi fikk Snuppa så innprentet vi ungene våre at alle døren til yttergangen skulle alltid være lukket slik at hun ikke kunne komme seg ut. Vi innprentet ungene på at vinduer aldri måtte stå åpne. Ungene var flinke. Og mange ganger var det de som passet på oss;)) De gangene vi måtte ut på terrassen tok vi henne ned i kjellerstuen hvor hun fikk være. Der har hun klatrestativet, leker, mat og vann. Vi lærte henne å gå i sele. Og hun er flink. Det er ingen problem med å holde henne inne. Vi kunne aldri tenkt oss å slippe henne ut selv om vi bor i en stille gate hvor det nesten ikke er trafikk. Det har vært katter som har blitt påkjørt i gata der vi bor. Jeg vil aldri utsette ungene våre for den sorgen det er å miste en kjær venn på den måten. For det er så trist;(( Du vet aldri om katten plutselig kan gå langt av sted. Hvis den da blir skremt kan det skje at den blir påkjørt.

  Jeg synes det er bra du tok ham tilbake. Og bra du fulgte magefølelsen din;))

  Ha en fin kveld snuppa mi;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for det vennen! Han er kjempeherlig, og han har jo det kjempeflotte gemyttet 🙂 Nå holder jeg på å venne ham til Nadina, Dixie og Aros. Foreløpig går det over all forventning. Noe fresing er det fra Dixie og Nadina, men det er jo forståelig når det kommer en voksen hannkatt plutselig inn i huset. Hvis han plutselig kommer for nært sier de i fra, men han får gå rundt å snuse for å sette igjen luktene sine.

   Hun fòrverten unnskyldte seg med å si at det over hodet ikke var biltrafikk der det bodde, og bilene som kjørte der, kjørte sakte. Det hjelper så lite. Jeg har mistet to avkom som plutselig ble påkjørt. Den ene bodde så landlig til, og han fikk et ublidt møte med en bil 🙁 Til gjengjeld var han kastrat da. Når potensielle abyssinerkjøpere spør meg om de kan ha abyssineren ute, sier jeg nei, og forklarer hvorfor.

   Nei det er ikke noe problem å holde kattene inne. Kattene mine har selskap i hverandre, og de har katteverandaen de kan gå ut og inn av når været tillater det.

   Som fòrvert ville jeg aldri, aldri ha sluppet ut en katt, og i hvert fall ikke en fertil hannkatt!

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 2. Koselig å lese om kattene dine 🙂 Fine bilder av gullene dine 🙂 De er fine alle fire. Tusen takk for tipset hvordan man kan kjøle ned katten når det er for varmt. Stakkars Maco. Han lå paddeflat når det var på det varmeste. Jeg hadde vondt av ham.

  Du tenker ikke så mye når du slipper ut en hannkatt som er fertil. Maco er kastrert, men vi slipper ham aldri ut alene. Oppdretteren hans var tydelig på at hun ønsket at han skulle være inne. Noe annet har vi aldri tenkt på. Vi tar ham med ut i sele hvis vi sitter i hagen, og det er det eneste.

  Jeg synes det var bra du valgte å ta ham tilbake igjen, for du kunne ikke stole på disse fòrvertene.

  Du får ha en fin kveld 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du liker bildene mine, og jeg elsker jo å dele bilder av kattene mine med dere 🙂

   Nei du tenker ikke i det hele tatt, og den unnskyldningen at det var vanskelig å holde ham inne er det største tullet jeg noen sinne har hørt! Fòrverten hadde hatt en abyssiner tidligere, og hun visste hva hun gikk til da hun ble tilbudt å være fòrvert for Estilo. Hun kunne ha satt ham på et rom når verandadøren deres stod åpen. Verre er det ikke. Hvis vi skal vaske vindusrutene, må vi åpne dem helt. Da sikrer vi oss, og setter kattene på et rom hvor vinduet er lukket, så får de komme ut når vi er ferdige.

   Jeg angrer ikke en dag for at jeg tok ham tilbake nei!

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 3. Det er alltid kjekt å lese siste nytt om kattene dine, og å få se nye og fine bilder av dem 🙂

  Stakkars kattene når det var så varmt. Det var det til Lucia også. Hun oppsøkte alt som het for skygger. Det var først om kvelden hun våknet til liv.

  Selv om vi har kjøpt Lucia og eier henne kunne det aldri falle oss inn å slippe henne ut. Lucia er sterilisert. Det er en del biltrafikk her vi bor, og Lucia har alltid vært og vil være innekatt hos oss. Vi har bygget en liten utegård til henne hvor hun får være når det er fint vær. Gutta lærte tidlig å passe på at alle dører og vinduer er lukket hvis hun er i samme rom som oss. Det er ikke vanskelig i det hele tatt.

  Jeg syns det er trist å lese at de var slapp med å passe på Estilo, og jeg skjønner at du valgte å ta ham tilbake. Du var jo redd for at noe skulle skje ham.

  En fin kveld og god helg ønskes deg og dine 🙂

  Klem, klem Mona
  Mona Elisabeth recently posted..Jeg er med i fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett.My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du også likte bildene mine 🙂

   Et annet tips som jeg gjør hvis jeg kjører med kattene i bil, og solen steiker varmt. Det er å legge en våt håndduk over transportburet, for det kjøler ned kattene.

   Her vi bor ville jeg aldri ha sluppet ut kattene. Det er ikke langt unna Elgeseter gate, og dit er det ikke langt for en katt nei!

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 4. Hærregud æg elske å se bildan av dæm skjønne kattan din. Æg sitt og sjer bildan igjen og igjen og bli aldri lei av å sjå på dæm 🙂 Hain Estilo e heilt skjønn 🙂 Det e artig å sjå bilda av han også.

  Æg glær mæg te fleie bilda 🙂

  Ønska dæg ein fin kveld 🙂

  Bloggklem fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for! Kjempekoselig at du liker bildene mine, for du vet jo at jeg elsker å legge ut bilder av kattene mine 🙂

   Ja han er kjempefin, og han har et superherlig gemytt <3 🙂 Det kommer flere bilder 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 5. Veldig hyggelig å lese om kattene dine, og du skriver veldig bra når du forteller om dem;=)

  Jeg forstår deg veldig godt at du ble irritert når fòrvertene ikke holdt seg til avtalen og slapp ut Estilo. Hvor tankeløst er vel ikke det? Du har retten på din side, og det er veldig bra at du ikke betalte fòrvertene penger for vaksinering. Jeg kommer ikke over at de slapp ut en fertil rasekatt som de hadde på fòr. Uansvarlige fòrverter kaller jeg det. Jeg håper ikke at de blir fòrvert for en rasekatt igjen. Du bør tipse våre felles abyssinervenner om denne fòrverten du hadde på Estilo.

  Du er en veldig god og ansvarsfull katteier, og jeg er sikker på at Estilo får det bra;=)

  Nydelige og vakre bilder av kattene, og jeg synes Estilo er en flott katt;=)

  Ha en fin lørdagskveld søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Oppdatering fra meg og mine;=)My Profile

 6. Catzy: Tusen takk for det vennen! Kjempekoselig at du også liker bildene mine 🙂

  Ja jeg ble kjempeirritert og sint da hun først begynte å mase om at Estilo måtte kastreres, og dèt når han var 6-7 måneder gammel. Han sprayet ikke i det hele tatt! I tillegg maste hun flere ganger, og det var rett og slett fordi hun da visste at Estilo ble hennes. Dette har jeg skjønt nå i ettertid!

  Da meldingen kom at han hadde fått være ute, ble jeg sint, og sa ettertrykkelig i fra at han skulle være inne. Hun svarte da: “Ja men det er så vanskelig å holde ham innendørs når verandadøra står åpen”. Er det virkelig så vanskelig? Nei det er ikke det. Det hadde vært så å sette ham på et rom slik at han ikke kom seg ut!

  Jeg har tipset abyssinervennene våre (både de norske og de svenske), og de kommer ikke til å la henne være fòrvert for en abyssiner. Skal hun ha en abyssiner skal hun pent få betale det som det koster for en katt.

  Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

  Purr, pur og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge