NO LIVNAR DET I LUNDAR, NO LAUAST DET I LI :)

Hei, og riktig god onsdagsettermiddag kjære blogglesere, bloggvenner og andre lesere 🙂 Som jeg skrev i går var jeg ute på min trimtur. Været var kjempefint, og jeg fikk tatt noen bilder 🙂 Jeg håper dere liker bildene mine. Blir inspirert av våren <3 🙂

Bare i løpet av den siste 1 1/2 uka har det blitt grønt og frodig over alt 🙂 Dette treet syntes jeg var så fint med sine grønne og friske blader 🙂

Grønne og friske blader på dette treet, og det er nå 1 1/2 uke siden jeg gikk forbi det samme treet, og da var det ikke så mange grønne blader på det 🙂

Kjempefine tulipaner og andre vårblomster <3 🙂 Jeg elsker tulipaner i forskjellige farger 🙂

Sangen jeg tenker på når jeg ser alt det grønne i naturen er: “No livnar det i i lundar, no lauast det i li”. På turen min i går ble jeg gående å nynne på den sangen 🙂

Tulipaner fra Amsterdam 🙂 Nei da, men kjempefine tulipaner er plantet ved parken like ved der vi bor 🙂

Fikk tatt bilde av dette helikopteret som var på tur til å lande på St. Olavs Hospital 🙂

NO LIVNAR DET I LUNDAR!

(Av Elias Blix)

No livnar det i lundar, no lauvast det i lid,
den heile skapning stundar no fram til sumars tid.

Det er vel fagre stunder når våren kjem her nord,
og atter som eit under nytt liv av daude gror.
Du vår med ljose dagar, med lengting, liv og song!
Du spår at Gud oss lagar ein betre vår ein gong.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “NO LIVNAR DET I LUNDAR, NO LAUAST DET I LI :)

  • Lillja: Tusen takk for det 🙂 Jeg får slik inspirasjon til å ta bilder om våren, og når gikk forbi det bedet med de kjempefine blomstene måtte jeg bare fotografere dem 🙂 Hos oss sliter vi enormt med ekle brunsegler, og de ødelegger alt av blomster. Nå har vi i huset bestemt oss for å gå drastisk til verks for å få bli kvitt dem en gang for alle. Det har lagt hauger med avfall siden de har brukt en nedlagt barnehage for å sette opp anleggsbrakker til bygningsarbeidere som holder på å bygge ny blogg lengre bort i nabolaget, og der er det jo eldorado for brunseglene. I tillegg vokste det igjen med høyt gress som aldri ble slått der inne på den nedlagte barnehagen. Egentlig er det kommunen sitt ansvar å vedlikeholde det, men nei.

   Det er pyntet kjempefint her i Trondheim til 17.mai med fine tulipaner, pinselinjer, stemor osv. Synes det er kjemepfint 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  • Moffeliten: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Det er kjempefint ute nå, selv om været i dag var grått, med kald vind og regn. Der sa du det! At man føler at man lever 🙂 Kjempeherlig 🙂

   Ønsker deg den kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 1. Veldig fine bilder du har tatt, og veldig koselig med slike vårlige innlegg med fine og inspirerende bilder;=)

  Det er veldig fint ute, og det er grønt og fint;=) Vi har hatt varierende vær hos oss, og det har vært en del regn de siste dagene.

  Vår nest eldste datter er rødruss i år, og hun er mye ute på sammenkomster og russefester sammen klassevennene sine. Venninne hennes deler på en russebil, og de har hatt det veldig sosialt under denne russetiden.

  Ha en fin kveld søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

  • Catzy: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte innlegget vennen 🙂 Jeg henter stor inspirasjon til å ta bilder om våren og sommeren, men selvsagt også andre årstider hvis jeg ser motiver som jeg bare føler at dette vil jeg ta bilder av 🙂

   Det skifter hos oss også. Akkurat nå skinner det litt sol, men jeg ser ut av stuevinduet at det er svart bort igjennom. Da jeg var ute og gikk tur blåste det sur vind, og det regnet. Det var likevel kjempegodt å gå en tur 🙂

   Enn at hun er russ i år! Hvor har årene blitt av? Synes ikke det er lenge siden jeg traff deg på katteutstillingen i kafeteriakøa med alle ungene dine, og de var små 🙂 Jeg håper hun koser seg i russetiden sammen de vennene hun har, for det er jo en tid hun ikke får tilbake.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Kerr kanonfine bilda som æg likte godt 🙂 Dæm tulipanan va kanonfine og æg elska tulipana. Førr det meste e det grønt hos oss også men enkelte plassa ligg snyen i fjellan.

  Æg glær mæg tel 17.mai og æg håpa at vi ikkje får regn. Dagen bli ødelagt hvis det rægna men vi e vant tel kalt og surt vær på nasjonaldagen.

  Æg ønska dæg ein fin kveld 🙂

  Bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du også likte innlegget og bildene mine. Jeg henter stor inspirasjon til å fotografere når det er vår, og ser jeg noen fine motiver må jeg bare ta bilder av det.

   Det ligger snø i fjellene her også, men det har smeltet her i byen. Leste på facebook i dag at det hadde snødd enkelte plasser i Trøndelag. Været har vært skiftende hos oss. I dag når jeg skulle gå tur snudde det fort om. Det var sur vind, og så begynte det å regne. Jeg måtte inn å ha på meg fingervotter, for jeg frøs på hendene.

   Jeg bare håper det blir oppholdsvær 17.mai. Ber ikke om noe annet. Bare det er oppholdsvær, er vi Trøndere fornøyde 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 3. Det var fine bilder med masse vårstemning i som du deler på bloggen din 🙂 Bildene av tulipanene og de andre blomstene i bedet var spesielt fint.

  Jeg føler at jeg våkner opp etter vinterdvalen nå når det er vår. Værmeldingen for Trøndelag, Møre og Romsdal for 17.mai var ikke det aller beste. Bare det blir oppholdsvær klager jeg ikke. Vi skal til byen å se på skoletoget hvor yngste gutten skal gå. Mellomste gutten vil ikke gå i toget i år.

  Fin, fin kveld videre til deg 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte innlegget mitt 🙂 Da jeg gikk forbi det bedet de kjempefine blomstene måtte jeg bare fotografere dem.

   Huff ja! Jeg så værmeldingen på TV jeg også, og det var ikke akkurat noe å skryte av. Bare det blir oppholdsvær så er jeg fornøyd. Vi Trøndere er ikke mer kravstore enn oppholdsvær. Jeg tenker nå mest på ungene som skal gå i skoletoget, for det er ikke morsomt å fryse.

   Han er kommet til den alderen han også skjønner jeg at han synes tog er kjedelig. Husker da vi gikk på skolen var det obligatorisk å gå i toget, men da fikk jo lærerne betalt for det. Da det ble slutt på å betale lærerne 17.mai å gå i toget, var det mange av de i klassen min som ikke gadd å gå i 17.mai tog. De årene jeg jobbet som lærer i skolen syntes jeg det var kjempegøy å gå i tog, og det var stas å få representere skolen jeg jobbet på! Følte det som en ære :9

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Det er vanvittig fint ute, og vi satt og pratet om det for et par dager i lunchen på jobben at det er de siste 2 ukene det har skutt fart å bli grønt på trærne.

  Blomstene i hagen står fint, og i år har vi plantet masse tulipaner, stemor, roser og ringblomster.

  Bildene dine var fine, og tusen takk for at du liver opp i hverdagen med fine bilder 🙂

  En fin dag ønskes deg, mannen din og kattene 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Det motiverer meg kjempemasse til å fortsette å ta bilder som jeg deler med dere.

   Vi noen venninner satt også og snakket om at hvor fort det hadde blitt kjempegrønt og fint på trærne. Rundt 1.mai helgen var jo noen trær grønne, men så stod det litt stille pga litt kjølig vær. Plutselig er det som det skyter fart igjen 🙂

   Ingenting er som 17.mai når flaggene henger ute, og du ser at det er grønt over alt 🙂

   Før vi planter noe mer her, må vi få bukt med brunseglene som ødelegger absolutt alt, og oppgaven nå i sommer er å kverke dem! Det er så plagsomme, og ekle å se på.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Snuppa mi;)) Såååå fine vårbilder du har tatt. Og bildene var råfine;))

  Vi har brukt de siste ukene på å få det fint ute i hagen vår. Blomstene i bedet står så fint;)) For vi liker godt å være ute når været er varmt og godt. I år kjøpte vi oss et litt større partytelt som vi har satt opp ute i hagen. Og med nye hagemøbler. Det ble rålekkert;)) Og jeg gleder meg til å kose meg der på varme sommerkvelder;))

  I dag slapper vi av hjemme. Naboen og jeg skal ut å gå en tur i ettermiddag;)) 17.mai drar vi til byen. Korpset som jentene spiller i skal spille. De begynner tidlig med flaggheising. Vi må høre på dem når de spiller. Jeg snakket med eldstemann i går på telefonen. Og han sa han kom til å savne 17.mai og spillinga i år.

  Ha en fin fridag;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Vår, tralla vår;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for det vennen! Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂

   Vi avventer med å plante her nå vi, for vi må få bukt med brunsegleproblematikken i hagen. På nabotomten ved den nedlagte barnehagen har det lagt flere kompostbinger med grener og hageavfall hvor sneglene trives, og det er derfra snegle kommer. De ødelegger alt av planter som vi i nabolagene prøver å plante. I år har vi lovt oss selv at nå skal de bli kverka en gang for alle!

   Vi skal også til byen, for å se på borgertog og russetoget. Min yngste nevø er russ i år. Må se på ham 🙂 Jeg håper det ikke blir surt og kaldt vær, men oppholdsvær. Oppholdsvær er det eneste vi ber om her i Trøndelag 🙂

   Gleder meg også til å høre korpsmusikk, og det er liksom ikke 17.mai uten korps 🙂 Jeg vil tro sønnen din savner 17.maispillingen i år 🙂

   Vi i koret fikk ikke samlet nok folk til å gå i toget på Heimdal. Det var mange som skulle reise bort siden det er langhelg. Vi får heller ta det igjen neste år 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge