JEG NYTER SOMMERFERIEN FULT OG HELT :)

Kjempefine sommerblomster i bedet 🙂

De kjempefine blomstene 🙂

Syrintreet i hagen, og en nydelig blå himmel 🙂

Det er tirsdag, og nå har mannen min begynt ferien sin 🙂

Hadde planer om å ta en trimtur i dag tidlig, men formen er ikke på topp. Jeg sitter og drikker te med honning i. Jeg har sår hals, nyser og snørra renner. Mistanken om en begynnende forkjølelse er sterkt tilstede!

Tror nokså sikkert at det kommer av temperaturforskjeller som har vært i det siste. De tre siste helgene har vi hatt sommer, sol og varme. Vi kler av oss i lette klær, og så kommer gråværet med litt kjøligere temperaturer. Kanskje går man litt tynnkledd. Likevel! Forkjølt om sommeren da! Ærlig talt! Hmf…. Om det er noe trøst, så er man ikke alene om å være forkjølt, for mange går rundt og snufser, nyser og hoster.

Det er greit å bli ferdig med forkjølelsen nå, for neste uke skal vi noen dager på hytta til søsteren min og mannen hennes, og det gleder jeg meg til 🙂

Ingenting er som å komme ut til sjøen. Det er rene meditasjonen, og det er kjempegodt å bare høre stillheten, høre lyden av bølgeskvulp, høre sjøfugler og kjenne lukten av sjø og ren natur 🙂

Når godværet kommer drar vi til stranda, vi griller og koser oss 🙂 Godværet må bare nytes fult ut når det først kommer. Ferie for meg er også å kose seg med en god kopp kaffe til reiseradioen på NRK P1 🙂

Helgen som har vært har vært kjempekoselig. På lørdagskveld 04.07.2015 tok mannen min og jeg turen til en strand her i Trondheim (Ringvebukten) sammen ei venninne. Vi tente bål, spilte badminton, pratet og koste oss 🙂 Det ble litt kjølig litt ut på kvelden, og da kjørte vi til Korsvika hvor vi så på solnedgangen. Kvelden var perfekt for fotografering 🙂

Søndag 05.07.2015 var vi i 3 års dag til sønnen til min niese, og om kvelden var vi invitert på grilling i hagen til et vennepar av oss og ungene deres 🙂

Mange spør meg om vi får reist på ferie når vi har katter? Kattene er det minste problemet for oss når det gjelder å reise bort, for vi har kjempegode naboer, familie og venner som låser seg inn for å sjekke om kattene har nok mat, vann, ta opp kattedoen og kose med dem 🙂 Jeg er dem evig takknemlig for hjelpen deres. Det hadde ikke vært noe problem å ha dem på kattepensjonat heller.

Begrensningen for å reise langt bort for søsteren min og meg i ferier er pga min mor sin helsetilstand. Både søsteren min og jeg kan reise bort en langhelg. Det gjør vi også. Vi sørger alltid for at en av oss er hjemme hvis den andre er bortreist.

Min mor blir alltid utrygg med angst og depresjon hvis en av oss er bortreist, og hvis angsten og depresjonen får ordentlig tak i henne kan det fort utvikle seg til at hun begynne å hallusinere, og hun blir forvirret. Det vi gjør for å forhindre dette er at den av oss som er hjemme i byen kan dra hjem til henne for å være hos henne noen timer til hun har roet seg ned. Tryggheten for moren vår er å ha enten søsteren min eller meg hjemme i byen. Vi har begge stor forståelse for at hun trenger den tryggheten. Det at mor er trygg er første bud for søsteren min og meg!

Min snart 81 år gamle mor har en demenssykdom som sitter i parkinsonområdet i hjernene. Det medfører svikt i korttidshukommelsen, husker ikke dager, uker og dato, det kognitive evnene svikter, får mye angst og depresjoner, hallusinasjoner, hun blir fort forvirret, og hun har dårlig balanse og styrke i føttene.

Min mor bor hjemme hos seg selv. Det er søsteren min og jeg kjempeglad for, og hun greier seg bra! Hun har hjemmesykepleier 3 ganger om dagen som kommer og gir henne medisin, og 3 dager i uken går hun på et dagsenter, og der stortrives hun 🙂 Min mor er og har alltid vært sosial av seg. Det hun trenger er stabilitet, og faste rammer, og det får hun gjennom dagsenteret 🙂 Heldigvis har dagsenteret åpent i hele sommer, og det er min mor kjempeglad for 🙂

Vi kan ikke ta henne med bort for å overnatte andre plasser, for roter det seg til for henne og hun begynner lett å hallusinere. Noen ganger har vi hatt henne med sammen oss hvis vi har dratt på en helgetur, men når hun har kommet hjem har hun vært forvirret og hallusinert. Da må vi tenke på det beste for mor, slik at hun må være hjemme. Vi kan ta henne med på dagstur. Det går kjempefint, men hun blir fort sliten når det er for mye bråk og ståk rundt henne.

Dermed sier det seg selv at min søster og jeg ikke kan reise så langt bort, men være i nærheten av henne slik at vi kan ta turen innom hvis det oppstår noe. Det kan være så enkelt hvis hun kjenner at hun får angst og fylt av redsel. Tryggheten for henne er da at enten søsteren min eller jeg tar en tur innom bare for å sitte og prate med henne. Det er ikke mer som skal til før at hun kommer seg.

Søsteren min og mannen hennes har kjøpt seg hytte nært sjøen ca. 1 time og 10 minutter unna Trondheim, og det er lett for henne å komme seg til Trondheim hvis noe skulle oppstå.

Ferieturer langt bort for søsteren min og mannen hennes og meg og min mann er ikke hovedprioritering nå. Når vi reiser bort nå i ferien velger vi korte turer på max 3-4 dager, og søsteren min og jeg bytter på når vi tar turene våre.

Mange sier at vi kan ha moren vår på avlasting, men det kommer ikke på tale! Da vil mor få dårlig periode med hallusinasjoner, og hun blir forvirret. Det vil gjøre henne vondt verre. Beste plassen for henne er hjemme i sitt eget hjem i sine vante omgivelser, og med faste rutiner.

Jeg har også fått kommentarer at vi må tenke på oss selv. Det er tross alt en forelder det er snakk om, og søsteren min og jeg vil det beste for moren vår <3 Det er hun som skal ha en bra alderdom, og helgeturer tar vi jevnt gjennom hele året! Når man har foreldre som er skrøpelige med helsa vil man automatisk tenke på hva som er det beste for dem, og man setter seg selv i andre rekke!

Både søsteren min og jeg er enige om at hvis vi begge skal reise bort i over en uke, så er det beste for moren vår å komme på avlasting, men kan vi slippe å ha henne på avlasting er det absolutt det beste.

Vennene mine som har foreldre som sliter med helsen har det på samme måten. De må nedprioritere å reise langt bort på ferie.

Vi koser oss, slapper av, leser bøker, løser kryssord, koser oss på verandaen hvis det er sol og godt vær og er sosiale med med familie og venner 🙂 Hvis været er bra koser vi oss med frokost og kaffe ute på verandaen 🙂

Ferie er for meg å koble av fra det jeg holder på med til daglig.

Neste uke har jeg spillejobb i en begravelse, og en spillejobb på en gudstjeneste neste søndag. Selv om jeg nå har ferie så sier jeg ja til små spillejobber på fløyta.

Hittil i ferien har jeg kost meg og slappet av, og det har vært en kjempekoselig ferie så langt 🙂

Planen i ferien hvis regnværet fortsetter, er å oppdatere hjemmesiden for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett. Jeg har sett på nytt layout for hjemmesiden, men skal ta meg en bestemmelse for farge og utseende når ferien er over.

Gleder meg kjempemasse til Olavsfestdagene begynner i slutten av juli. Ikke noe er som å kose seg i byen, ta en tur på noen av konsertene, oppleve stemningen og gå på det historiske markedet for å se på det de har der 🙂 Det er alltid kjempeherlig stemning i Trondheim under Olavsfestdagene, og det er verdt å få med seg stemningen 🙂 Trondheim er og blir en kjempeherlig sommerby, for byen har så mye å by på 🙂

Ønsker alle dere kjære bloggvenner og lesere en kjempefin og god sommerkveld, og fortsatt kjempefin og god sommer 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “JEG NYTER SOMMERFERIEN FULT OG HELT :)

 1. Fine bilder av blomstene, og bildet av syrintreet var fint. Det var fint med den blå himmelen over treet 🙂

  Håper du ikke blir forkjølt, for det er tussig å være forkjølt når det er sommer. Jeg ble forkjølt for to år siden, og det var klamt og varmt. Det tok lang tid før jeg ble bra igjen. Drikk masse varmt, og slapp godt av <3

  Det virker som om du og søsteren din har fin arbeidsfordeling når det gjelder moren din. Jeg blir glad når jeg hører dere vil gjøre det beste for henne. Det er ikke alltid det beste å ha foreldrene sine på avlasting på et sykehjem, og i mange tilfeller kan de eldre som på et sykehjem bli satt tilbake. Jeg skjønner valget til deg og søsteren din. Dere gjør det mange av oss ville ha gjort, for dere tenker på moren deres. Foreldrene er viktigere enn ferieturer hvor du er borte mange uker, og jeg tror jeg kommer til å prioritere på samme måte som deg. Jeg synes det er godt å høre at dere kan ta dere noen turer ellers året.

  Pappa begynner å skrante med helsen. Han har blitt dårlig til beins, og han hører dårlig. Vi har endelig greid å få ham til bruke rullator. Det satt langt inne, men nå lovpriser han den 🙂

  Ferier handler om hva man gjør det til. Jeg gleder meg også til Olavsfestdagene. Vi kunne jo tatt en tur sammen til byen en dag. Jeg har min siste ferieuke når Olavsfestdagene foregår.

  Du nevner Reiseradioen. Det hører jeg også på hver eneste morgen, og jeg koser meg med Sommeråpent på tv 🙂

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for den kjempekoselig kommentar fra deg på blogginnlegget mitt! Det setter jeg kjempestor pris på 🙂

   Nå er forkjølelsen bedre. Den gikk over på tre dager. Det var mannen min som arvet den etter meg 🙂 Han fikk sykemelding for tre dager, slik at han får tilbake feriedagene sine.

   Det er ikke morsomt når foreldrene våre som vi elsker begynner å bli dårlige. Vi vil jo hjelpe dem, og stille opp for dem slik de har stilt opp for oss.

   Man må tenke på det beste for foreldrene sine. I vårt tilfelle hadde ikke det beste vært å ha mor på avlasting på et sykehjem. Da ville det ballet seg skikkelig for henne. De gangene mor har dårlige perioder hvor hun hallusinerer mye er to dager på avlasting mer enn nok for henne. Da kommer hun seg bort, og får drømmene sine litt på avstand.

   Vi kan avtale nærmere om å ta en tur på Olavsfestdagene når det nærmer seg. Blir gjerne med på en tur til byen jeg 🙂 Bare det å går rundt å se folkelivet er med på at jeg får stemningen.

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Sååå fine bilder du viser oss snuppa mi;))

  Huff;(( Jeg gruer meg til den dagen mamma og pappa blir så skrøpelige at de trenger tilsyn. Pappa begynner å skrante med dårlig hørsel, dårlige knær og litt hjerteproblem. Mamma er ganske så sprek. Hun har slitasje i hoftene sine. Og hun står på venteliste for operasjon.

  Jeg skjønner godt valget til søsteren din og deg. Og jeg skjønner at det er ikke lett valg dere har tatt. Men det står respekt av valget deres. Jeg synes dere er flinke til å dele på ansvaret dere i mellom

  Vi er tre søstre som kan dele mellom oss når den dagen kommer. Og det hjelper jo mye at vi er flere søsken.

  Det ser ut fra bildene som du deler på facebook, instagram og snapchat at dere har det fint;))

  Sååå artig at dere skal reise noen dager på hytta til søsteren din og svogeren din;)) Det blir godt for dere å få koblet ut noen dager. Og jeg unner dere det.

  Jeg gleder meg masse til å treffe deg, mannen din og kattene når vi kommer oppover til Trondheim om 2 1/2 uke;)) Vi blir hjemme i Trondheim i to uker før vi returnerer. For så å komme opp til Trondheim igjen med sønnen vår;))

  Ha en fin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Skjerp dere ansvarsløse og dobbletmoralistiske mødre til tenåringsjenter for hvilke signaler dere sender utMy Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg vennen! Det setter jeg kjempestor pris på 🙂

   Det er ikke morsomt når foreldrene våre begynner å skrante med helsen, for vi ønsker jo å ha dem friskest lengst mulig!

   Dere er heldige som er flere søsken som kan ta hånd om foreldrene deres. Søsteren min og jeg blir sliten mange ganger, for når mor har dårlige perioder er hun så krevende. Likevel vil det beste for henne, og det beste for henne er at hun får bo hjemme lengst mulig. Hun er blitt betraktelig dårlige til beins, og vi er livredde for at hun kommer til å snuble og brekke noe. I de dårlige periode til mor hvor hun hallusinerer mye, får vi hjelp med en gang ved 2-3 dagers innleggelse slik at hun får kommet seg på føttene. Vi har kjempegod dialog med hjemmetjenesten, og de har sagt at de setter inn mer hjelp hvis det skulle være nødvendig.

   Vi er kjempeglad for at hun har dagsenteret 3 dager i uka, og ikke minst for at hun stortrives der 🙂

   Jeg gleder meg kjempemasse til å treffe deg også når du kommer til Trondheim 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Kjekt å se de flotte bildene dine, og bildet av syrintreet syntes jeg var lekkert 🙂

  Det er ikke morsomt når foreldrene som vi er så galde i blir i dårlig form, men hva gjør vi ikke for foreldrene våre. Du og søsteren din gjør akkurat det alle sammen ville gjort. Det hørtes ikke noe særlig ut at moren din sliter med angst og depresjon, for det sliter på henne, og på dere. Bra at hun får hjemmesykepleier og at hun går på dagsenter. Kjekt for dere at hun trives som du sier hun gjør 🙂

  Vi blir på hytta vår på Halsa i sommerferien vår, og det er avslapping. Jeg elsker å ha hytte nær sjøen, og vi synes det er kjekt å dra ut med båten vår når vi skal ut å fiske 🙂

  Lucia elsker å være med på hytta. Hun er alltid inne, men hun vet hun får fisk når vi er der 🙂

  Jeg synes det ser ut som du, mannen din og vennene deres gjør mye kjekke aktiviteter sammen i ferien 🙂 Det er deilig å kose seg ved sjøen når det er fint vær 🙂

  Fin, fin ettermiddag til deg 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg! Setter kjempestor pris på kommentarene dine 🙂

   Det er ikke morsomt når foreldrene vi elsker får skrantende helse, for vi ønsker jo det aller beste for de vi er glade i <3 🙂

   Søsteren min og jeg er kjempeglad for at hun har hjemmehjelp, og at hun går på dagsenter 3 ganger i uka. Ikke minst gleder det oss når hun stortrives som hun gjør 🙂

   Jeg håper dere koser dere masse på hytta, og at du får slappet godt av før jobben din begynner igjen 🙂

   Vi er flinke til å gjøre noe noe sosialt med venner og familie 🙂 Siden vi begge liker sjøen, er det kjempekoselig å ta en utflukt til fjæra 🙂 Bare det å sitte og se på solnedgangen gjør noe med meg 🙂

   Det har jo faktisk vært godt vær med sol og varme hver helg siden juni. Det veier opp for det dårlige været vi ellers har hatt.

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Kerr fine bilda og æg likt også bildet av syrintreet. Bildet av syrintreet e bærre knallfint 🙂

  Æg gue mæg tel den dagen mamma og pappa bli dårlig at dæm må ha hjælp og æg skyv den dagen lang framførr mæg men æg e klar over at den dagen vil komme. Mamma og søstra tel mamma va hos ho mormor hvær dag da ho beli dårlig. Mormor blei senil men ho bodd heime ganske længe før mamma og ho tante mått ha ho på sykhejm. Mamma og tante va sliten av å passe på mormor. Dæm bytta også på å reise bort.

  Æg e glad førr at vi e fire søsken førr æg har tre søstre og ein bror. Det blir forskjell fra mamma og tanta mi som e to søstre.

  Hærregud så kjedelig å vær forkjøla. God bedring 🙂

  Æg ønska dæg ein fin ettermiddag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg! Setter kjempestor pris på de kjempekoselige kommentarene du skriver 🙂

   Det skjønner jeg at du gjør, for det er trist når foreldrene som vi er glade i begynner å bli dårlige, og får dårlig helse.

   Jeg skjønner hvordan moren din og søsteren hennes opplevde situasjonen. Når foreldrene blir syke vil det være noen år hvor man må prioritere annerledes når det gjelder spontant å reise bort i lang tid på ferie, for man vet at en av foreldrene sitter engstelig hjemme. Der kommer den dårlige samvittigheten inn med en gang.

   Både søsteren min og jeg har fått høre at det er viktig å ta hensyn til oss selv også, men det er lettere sagt enn gjort. Vi vil være i nærheten av henne hvis noe skulle oppstå, eller hvis mor har en dårlig periode med mye angst og uro. Da ønsker vi å være i nærheten av henne.

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge