NADINA FIKK NY GIPSBANDSAJSE TIL VETERINÆREN 22.07.2015 :)

Det har gått to uker siden min eldste abyssinerhunnkatt var til veterinæren hvor hun fikk påvist to brudd i labben sin. Ennå er Nadina tålmodig, og maken til mer tålmodig katt enn Nadina skal du lete lenge etter.

Nadina godtar gipsbandasjen, og hun har ikke prøvd å få den av seg. Enn så lenge er det 2-1 i veterinæren sin favør 🙂

Hun godtar at hun må være i hundeburet, og det tror jeg kommer av at hun kjenner at hun blir hemmet pga gipsbandasjen sin. Gipsbandasjen gjør at hun har dårligere balanse, og det kan føre til at hun ramler. Når Elvis og Dixie har sine lekeøkter kan de fort finne på å komme bort i Nadina, men i hundeburet er hun trygg.

Nadina greier nå å stå på labben sin når hun skal spise, og hun fungerer bra med gipsbandasjen på seg. Det er for Nadina sin sikkerhet at hun får være i hundeburet så lenge hun har på seg gipsbandasjen. Veterinæren var helt enig, og syntes hundeburet jeg har fått lånt var kjempefint og stort 🙂

Nadina må ha gipsbandasje på seg i ca.6 uker.

Veterinæren fortalte meg litt om hvordan bruddene til Nadina var. Nadina har jo brukket to bein i labben, det ytterste beinet og det ene beinet i midten. Det er de to beinene i midten av labben som er kritiske å brekke for en katt, for det er der de får tyngden og støtene når de hopper og lander på labben. Nadina i sitt ytterste bein måtte veterinæren få tilbake i posisjon. Det beinet vil være litt ut av posisjon, men det vil ikke gjøre Nadina noe. Ytterste beinet er det ikke så farlig å brekke på en katt.

Heldigvis var bruddet på den midterste labben ikke kommet ut av posisjon, men hvis det hadde det, måtte Nadina ha operert. På alle røntgenbildene de har tatt ligger beinet akkurat slik det skal 🙂

Om en uke skal Nadina ta nye røntgenbilder for å se om det har begynt å danne seg ei hinne over beinet. Den hinnen som nå skal dannes er en ny brusk. Til slutt vil det dannes nytt beinvev, og da er bruddet leget!

Vi passer på at hun får komme ut av hundeburet flere ganger om dagen, og da koser Nadina seg <3 🙂

Elvis og Dixie er kjempesnille mot Nadina. Det går ofte bort til buret hennes, og ser inn til henne. Av og til hender det at de legger seg ned ved buret for å være i nærheten av Nadina <3 🙂 Godpusene Elvis og Dixie <3 🙂

Tok noen bilder hos veterinæren slik at dere kan få se 🙂

 

220715_nadina_veterinaer4Nadina på undersøkelselsbenken hos veterinæren 22.07.2015 <3 🙂

220715_nadina_far_gipsbandasje_labb3Først la veterinæren gasbind utenpå beinet hvor Nadina har brukket beinene. Så la han gasbind oppover hele labben hennes som beskyttelse.

220715_nadina_far_gipsbandasje_labb4Etterfulgt av mer gasbind og bandasje. Det er for å unngå trykkskader som lett kan oppstå av gipsbandasjen.

220715_gipsbandasje_ferdig2Til slutt legges selve gipsen som er en elastisk gips. NB! No chew! Det står så på gipsen 🙂

 

Nadina hos veterinæren 22.07.2015 hvor hun får ny gipsbandasje på labben sin <3

Nadina har i hvert fall matlyst, og hun spiser som en hest. Det et kjempegodt tegn, og et tegn på at hun ikke lider noen nød, og hun mistrives ikke <3 🙂

Jeg gleder meg til hun får av gipsbandasjen sin, og det skal bli kjempegodt for Nadina å få bevege seg fritt omkring igjen 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 thoughts on “NADINA FIKK NY GIPSBANDSAJSE TIL VETERINÆREN 22.07.2015 :)

  • Lillja: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Ja jeg er kjempeglad for at Nadina er så flink og tålmodig som hun er <3 🙂 Det gjør det hele mye lettere. Selvsagt er hun lei av å være i hundeburet, og nå som hun kjenner av labben er bedre å bruke.

   Nadina har matlyst, og spiser som en hest, og det er kjempebra 🙂

   Veterinæren sier at hun vil bli bra i labben sin, men kanskje litt redd for å bruke den etter gipsbandasjen er tatt av. Det skjønner jeg kjempegodt, for når jeg har tatt av gisp og skinne etter operasjoner i føttene, så har jo muskulaturen i foten vært svak siden den ikke har vært brukt.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 1. Bra å lese at det går bra med Nadina snuppa mi;))

  Åhhhh stakkars Nadina;(( Jeg har vondt av henne. For jeg vet hvor vondt det er å brekke noe. Jeg brakk jo foten da vi gikk på barneskolen. Og fyttirakkern så vondt det gjorde.

  Det er bra Nadina er så tålmodig som hun er;)) Bra å lese at Dixie og Elvis også er snille med Nadina. De skjønner at Nadina har det vondt.

  Jeg teller dagene til vi reiser opp til Trondheim. Og jeg gleeeder meg til å treffe deg, mannen din og kattene dine;))

  Ha en fin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Bilder fra vår herlige uke i London, og ferieoppdatering;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg vennen!

   Jeg har selv blitt operert flere ganger, men da jeg forlenget begge ackillesscenene mine var det kjempevondt, så jeg skjønner Nadina hvordan hun hadde det. Nå kan ikke den operasjonen sammenliknes med det å brekke noe. De som har brukket et bein vet hva det vil si.

   Nadina spiser som en hest, vil ha kos og innfinner seg med situasjonen. Klart blir kjedelig til henne jo bedre labben blir, for da vil hun også prøve å røre mer på seg.

   Jeg gleder meg kjempemasse til du kommer hjem til Trondheim, og til å treffe deg <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Æg syns så synd i ho Nadina <3 Det e godt at ho får hjælp sånn at ho kan bli bra igjen og det e godt å hør at du stelle så bra med ho og gir ho mykje kjærlighet førr det træng ho <3 Gi skjønne Nadina kos fra mæg å.

  Æg syns det e interessant å læs om koss det går med Nadina og æg håpa at ho bli fort bra igjen 🙂

  Det va litt av en farge på den dær gipsen. Skikkelig signalgul jo 🙂

  Æg ønska dæg ein fin kveld 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg!

   Jeg er kjempeglad for at Nadina er så flink og tålmodig jeg ja 🙂 Hun blir jo så lykkelig når hun får komme ut av buret, for å kose seg i fanget, og der kan hun ligge i flere timer å male <3 🙂

   Veterinæren sier at Nadina vil bli helt bra igjen 🙂 Hun vil nok kanskje ikke bruke labben så mye til å begynne med, men det går seg fot til. Jeg vet jo selv etter at jeg har gått med gips eller skinne hvor fort musklene svekkes siden foten ikke blir brukt, og det samme er det jo også hos katter.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 3. Kjekt å høre at Nadina er så tålmodig og flink. Flinke Nadinajenta di <3

  Jeg håper Nadina fort blir bra i poteloten sin.

  Du er en flink, kjærlig og omsorgsfull matmor til kattene dine, og jeg blir varm om hjertet når jeg leser alt det fine du skriver om dem 🙂

  Fin, fin mandags ettermiddag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Nadina er bare kjempeflink og tålmodig, og hun er så lett å håndtere. Hun spiser som en hest, vil ha masse kos og oppmerksomhet, og kos og kjærlighet får hun masse av 🙂 Nå ligger hun og slapper av i buret.

   Veterinæren sier at hun vil blir bra i labben sin, men hun kan være litt redd for å bruke labben i begynnelsen. Jeg vet jo selv etter jeg har gått med foten i gips og skinne i 8 uker, så er foten slapp fordi den mister muskulatur siden den ikke blir brukt.

   Tusen takk 🙂 Blir jo kjemperørt over de fine ordene du skriver <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Jeg blir glad når jeg hører at Nadina er så flink som hun er, og det så jeg selv da jeg var på besøk til deg på lørdags formiddag 🙂

  Det er litt av en tvangstrøye for Nadina å ha på seg den gipsen der, men som du sier er det for hennes sikkerhet at hun er i hundeburet. Det har jeg ingen problemer med å forstå.

  Når jeg vet hvordan kattene dine hopper og spretter rundt omkring, og opp på hyller og skap skjønner jeg at det fort kan skje et uhell.

  Jeg ser ikke for meg Maco hoppe sånn som dine katter 🙂

  Som sykepleier synes jeg det er interessant å følge med på behandlingen som Nadina får, og når mennesker brekker en fot eller en arm må det dannes ei ny brusk og beinhinne til mennesker også.

  Du får gi Nadina litt ekstra kos fra meg <3

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg! Det var kjempekoselig å få besøk av deg, og du fikk jo selv sett pasienten hvor flink og tålmodig hun var 🙂

   Ja det er et under at ikke flere abyssinere brekker labber slik de hopper og spretter som noen sprettball rundt omkring.

   Ha, ha, ha 😀 Ja jeg ser for meg Maco ja, men han passer ikke inn å gjøre det abyssinerene gjør 🙂 Det ville han blitt for klossete og for stor til. Synet jeg fikk på netthinnen nå var i hvert fall komisk 😀

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Tusen takk for at du oppdaterer oss på facebook, instagram, snapchat og blogg om hvordan det går med Nadina. Jeg setter veldig stor pris på å høre om hvordan det går med henne, for jeg har tenkt mye på jenta di;=)

  Ingenting er bedre enn når katter er tålmodige. Det gjør prosessen for at hun skal bli bra mye lettere for deg og for veterinæren.

  Stakkar Nadina som må ha på seg den store gipsen. Det er ingen tvil om at den kan være til hinder for henne.

  Ha en fin kveld søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge