TENK OVER FØR DU STEMPLER DINE LESERE SOM “NETTROLL” ELLER “MOBBERE”!

På TV2.no kan du nå få se videoer av 6 kjente personer som regelrett har opplevd grov og sjikanerende netthets.
 
 
Mange bloggere vil en eller annen gang oppleve å få ufine kommentarer i sine kommentarfelt, og selvsagt er det sårende å motta slike kommentarer. Spesielt hvis kommentarene inneholder personhets som er klart rettet mot deg som person, hets som går på ditt utseende, hets som går på din religion og ikke minst trusler. Når jeg nevner trusler, mener jeg alvorlige trusler som f.eks. hvor man blir oppfordret til å ta livet av seg selv! Det er ikke greit å skrive slike kommentarer!
 
 
Når man blogger vil man oppleve å få kommentarer som kanskje ikke like hyggelige, og de kommentarene trenger nødvendigvis ikke inneholde personhets eller annen form for hets. Kommentarene kan likevel oppleves som ubehagelige å motta for den som mottar kommentaren. Det kan være ordvalg som avsenderen har brukt som gjør at mottakeren reagerer på kommentaren, men likevel kan kommentaren være på grensen til de som kalles for netthets. Slike kommentarer er heller ikke greit å skrive i andres kommentarfelt.
 
 
Stygge og ufine kommentarer skal ikke aksepteres uansett hva det er!
 
 
Det er helt i orden at man er uenige med hverandre, og det må vi bloggere tåle! Hvis vi ikke tåler det, får vi legge ned bloggen med en gang!
 
 
Jeg leser en del blogger, og de bloggene jeg leser er bloggere i alderen fra 30 år og oppover. Nå har jeg lagt merke til at noen ytterst få bloggere hyler høyt om at de er mobbeofre. Når man tar nærmere titt på kommentarene som bloggeren har fått, er ikke kommentarene i nærheten av det som kan kalles mobbing, hets og sjikane! Man kan lese at en eller annen leser er uenig med det bloggeren skriver, og leseren som har skrevet kommentaren har begrunnet sin mening for hvorfor han/hun er uenig på en saklig måte. I neste øyeblikk skriker bloggeren høyt om at hun/han blir mobbet, og kaller leserne sine for “nettroll” og “mobbere”! Ingen liker å få stempelet “nettroll” eller “mobbere” uten reellt grunnlag. Disse bloggerne det gjelder bør lære seg hva som faktisk er nettmobbing og ikke! De kan sammenliknes med gutten som ropte: “Ulv, ulv”.
 
 
I de videoepisodene som TV2.no nå legger ut, får vi se hva de 6 kjente personene har opplevd av alvorlig grad av netthets og trusler! Her er det ikke bare uskyldige kommentarer hvor leserne er uenige med bloggeren! Det er snakk alvorlig grad av grov netthets og grove trusler! Disse videoene viser hva som faktisk er alvorlig og grov netthets!
 
 

 Hvis dere går inn på disse linkene kan dere se noen av episodene som TV2.no har publisert: 

 

http://www.tv2.no/v/969903/

 

http://www.tv2.no/v/969766/

 

http://www.tv2.no/v/970775/

 

http://www.tv2.no/v/971132/

 
 
Neste gang du som blogger eller bruker av sosiale medier får en saklig kommentar hvor leseren er uenig med deg, og i tillegg begrunner kommentaren sin på en saklig måte, vær så snill å ikke skrik om at du blir mobbet, sjikanert og trakassert! Ha i bakhodet hva de 6 kjente personene faktisk har opplevd av alvorlig grov netthets og trusler.
 
 
Det er aldri, aldri greit å gå direkte til personangrep når man kommenterer hos en blogger som f.eks. at man er feit, er en “knulledukke” m.m. på facebook, eller på andre sosiale medier! Da misbruker man ytringsfriheten sin! Det er det som er netthets og nettmobbing!
 
 

Bildet er lånt fra denne nettsiden: https://digitaltmuseum.no/011085439615/ikke-mobb-kameraten-min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 thoughts on “TENK OVER FØR DU STEMPLER DINE LESERE SOM “NETTROLL” ELLER “MOBBERE”!

  • Lillja: Tusen takk for kjempekoselig kommentar på innlegget mitt! Når jeg har sett de fire episodene av “Haterne”, så bør de som skriker at de blir mobbet og trakassert fordi de får kommentarer som viser at leserne er uenige med bloggeren, og hvor kommentarene er saklige skrevet gå inn i seg selv. Det er så langt i fra mobbing og trakassering som det går an å få bli! Det er da jeg kjenner jeg blir oppgitt på deres vegne, særlig når jeg vet hvordan de fire som har vært med i “Haterne” har fått gjennomgå av hets, hat og trusler.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 1. Så enig så enig! Jeg husker at når jeg begynte å blogge, så var jeg veldig aktiv på å lese andres blogger og kommentere.. Men jeg opplevde ofte at om jeg var uenig med noe, og skrev det på en saklig måte, så ble kommentaren min slettet. Jeg ble til og med blokkert fra en blogg, bare fordi jeg ikke var enig i noe 😛 Tror mange ikke takler diskusjon rett og slett. De vil bo i sin egen lille rosa boble, der alle er enige 🙂

  • MsHildru90: Tusen takk for kjempefint innspill på innlegget mitt! Det er nettopp den trenden jeg også har sett. Hos et par voksne bloggere har jeg sett nettopp dette.En blogger skriver et innlegg på bloggen sin, og kanskje et tema som kan provsoere! Bloggeren ønsker å få tilbakemelding fra leserne sine noe de også får. Kommentarene de bloggerne har mottatt fra lesere, er over hodet ikke ufine, og noen lesere har begrunnet dette på en saklig måte. Det har over hodet ikke vært personangrep mot bloggeren i det hele tatt! Så fyker bloggeren opp, og kaller de leserne som har skrevet kommentarer hvor de sier de er uenige med bloggeren for “nettroll” og “mobbere”! Etterpå slipper de ikke igjennom kommentarer fra leserne som er uenige med seg. Slike bloggere takler ikke det å diskutere! Dessverre 🙁 De lever som du sier i sin egen lille boble hvor alle er enige med bloggeren, og de burde virkelig se de fire episodene av “Haterne” slik at de får se hva som faktisk er og blir grov hetsing, hatefulle ytringer og trusler!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

  • Gro: Tusen takk for et kjempefint innspill på innlegget mitt vennen 🙂 Du og jeg kjenner jo til et par blogger på vår alder som misbruker mobbebegrepet, og som skulle hatt godt av å se de fire episodene av “Haterne” som virkelig viser hva som er grov netthets, hatefulle ytringer og trusler!

   I stedet sitter i hvert fall den ene bloggeren vi kjenner til og roper om at hun blir mobbet og trakassert når leserne skriver saklige og fine kommentarer om at de f.eks. er uenige med henne. Det er ikke mobbing, og har aldri vært mobbing!

   De fire som har vært med i “Haterne” er bare noen av mange kjente som har opplevd dette på kroppen, og her snakker vi faktisk om mobbing, hetsing, hatefulle ytringer og trusler.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Takk for et veldig bra innlegg. Dette er noe alle vi bloggere bør tenke på – alle kan ikke være enig hele tiden, og det må vi respektere. Er det ikke litt andre sider av en sak som setter tankene i sving og “tvinger” fram litt refleksjon?
  Ønsker deg en fin dag 🙂
  -heidi- recently posted..Første forsøk på mote og såntMy Profile

  • Heidi: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt! Ja vi kan ikke gå rundt å være 100% enige hele tiden, og det må man bare akseptere. Hvis man ikke har noe positivt å si, så kan man heller holde kjeft, eller gå ut fra den bloggen/siden hvor man føler seg provosert. Verre er det ikke, men likevel så vanskelig for enkelte.

   Du finner selvsagt de bloggerne som skal provosere frem reaksjoner fra sine lesere, og dessverre lar noen seg rive med, mens andre skjønner at bloggeren provoserer. Det er da det fort kan utspille seg drittkasting og også i verste fall personangrep mot bloggeren. Ingen har uansett rett til å gå til stygg personangrep og trusler mot en blogger eller noen på nettet!

   Så finner du de bloggerne som skriver et innlegg, og som ønsker tilbakemelding av leserne sine noe bloggeren får også, og jeg har selv sett med egne øyne en voksen blogger som fikk saklige og fine kommentarer på et innlegg hun skrev. Noen av leserne var uenige med bloggeren, men de var over hodet ikke ufin eller stygge i sine kommentarer. De begrunnet saklig hvorfor de var uenige. Disse leserne ble hengt ut som “nettroll” og “mobbere”, og de ble blokkert fra å kommentere hos den bloggeren. Det mener jeg er å misbruke ordet “mobbing”.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 3. Applaus for innlegget ditt, og tommelen opp 🙂

  Jeg har sett de tre episodene som ligger ute på tv2.no, og jeg er sjokkert over hvordan mennesker ytrer seg når de sitter gjemt bak et tastatur. Hva disse tre har opplevd av personhets og trusler var sjokkernede å se, for dette er gode eksempler på hva som er netthets.

  Jeg er enig med deg at kommentarer hvor vi som leser blogger er uenig med den som eier bloggen ikke er mobbing eller hets. Så lenge kommentarene er konstruktiv skrevet, og uten å angripe bloggeren personlig er det ikke hetsing. Hvis en blogger føler at en saklig kommentar som er godt begrunnet er hetsing og mobbing vet ikke bloggeren hva det vil si å bli mobbet. Hvis du tar opp en diskusjon på nettet med et kontroversielt tema som kan provosere vil du mest sansnlig få kommentarer hvor de som leser diskusjonen din ikke er enige med deg. Det betyr ikke at de hetser og mobber deg. Hets blir det hvis de som kommenterer angriper deg som person eller angriper utseende ditt.

  Jeg har sett kommentarer som lesere har skrevet som er på nippet til å være hetsing, men den som har skrevet kommentaren har holdt seg innenfor med liten margin. De kommentarene jeg tenker på er ikke greit å skrive, for de sårer like mye den som får det.

  Jeg husker du tok opp på bloggen din et godt eksempel tidligere i år på et innlegg en voksen blogger hadde skrevet. Innlegget til bloggeren var myntet på en annen voksen blogger. Den voksne bloggeren hadde ikke nevnt navnet på den bloggeren hun skrev om, men alle som hadde fulgt med skjønte hvem det var. Jeg husker jeg ble kvalm av innlegget til den bloggeren, for hun beskyldte bloggeren for å være alkoholiker, og hun gikk langt over streken da hun skrev at offentlige innstanser burde vært koblet inn. Jeg oppfattet innlegget hennes som hetsende, men hun holdt seg akkurat på streket når hun ikke nevnte navn eller nick på den bloggeren hun skrev om.

  En fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg ble regelrett stum av sjokk og vantro over hva enkelte får seg til å skrive offentlig av hets, hatefulle ytringer og trusler i andres kommentarfelt offentlig på nettet! Hva driver dem til det? Jeg bare lurer! De fire som har vært i “Haterne” vet hva nettmobbing og trusler er!

   Så har du de blogggerne på andre siden som roper om at de blir mobbet når leserne skriver kommentarer hvor de forteller at de er uenige med bloggeren. Til tross for at de leserne som er uenige med bloggeren har skrevet saklige kommentarer. Det synes jeg er kjempestygt gjort, og de misbruker mobbebegrepet!

   Eksempelet du nevner om den voksne bloggeren som hang ut en annen voksen blogger i et innlegg hvor hun beskylde den bloggeren hun skrev om å være alkoholiker var på kanten som det går an å få bli. Det uten at hun over hodet kjenner den andre bloggeren personlig! Er du over 50 år, har du såpass vett at du skriver ikke slike innlegg, og i hvert fall ikke true med at offentlige instanser burde vært koblet inn! Det innlegget ble jeg kjemperasende over å lese!

   På instagram følger jeg “Mamma til Michelle”, for jeg synes den jenta er kjempeherlig, og hun er ei tøff jente. Hun hadde lagt ut et bilde på profilen sin, men tror du ikke det at det var folk som spydde ut av seg stygge kommentarer under bildet, og de gikk til personangrep mot Anna Rasmussen. Jeg greide ikke se på, og skrev en kommentar at nå måtte de slutte med å spy ut av seg eder og galle, og heller forsvinne fra profilen til Anna hvis de ikke hadde noe positivt å si. Jeg sier i fra når jeg ser slike stygge kommentarer, for jeg greier ikke se på urettferdighet!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Nabokjerringa: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Ja vi er forskjellige, og det er noe man må respektere, men at folk sitter og sprer om seg med hatefulle ytringer, personhets og trusler er bare ikke greit, og det skal vi heller ikke akseptere!

   I vanlige diskusjoner hvor det ikke forekommer noen form for hets, mobbing og trusler, og hvor leserne skriver saklige kommentarer hvor de kanskje forteller at de er uenige med bloggeren, handler like mye om hvordan bloggeren tolker det han/hun leser. Noen er mer hårsåre, og for dem kan det være et nederlag hvis leserne skriver at de ikke er enige, men å beskylde noen usaklig for å være “nettroll” og “mobbere” bør man unngå til hver pris, for det vil ikke de som blir usaklig beskyldt ikke like.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 4. Jeg har sett på de fire programmene på nettet som er blitt vist, og jeg blir stum av sjokk og vantro for hva nettroll kan lire ut av seg i andres kommentarfelt 🙁 Trist utvikling av ytringsfriheten som vi er opptatt av.

  Ytringsfrihet er en ting, men ondsinnet personhets mot en person er forkastelig.

  Som han der voksne mannen som ble konfrontert etter å ha hetset bloggeren Sophie Elise. En voksen mann skal vite bedre enn som så, enn å synke så lavt som han har gjort. Jeg forventet faktsik en unnskyldning fra denne mannen, men han var for stolt til å gjøre det. Målet hans var å psyke ned stakkars jenta. Det er jo det målet til nettrollene er. De vil jo at ofrene sine skal bli rammet, og de vil at de skal lide.

  Ytringsfriheten på nettet har gått alt for langt, og det går langt over streken.

  Jeg er enig med deg at vi som blogger skal tåle at leserne er uenige med oss, men vær saklig. Ikke gå til personangrep, for det er da kommentaren blir satt ut av sammenhengen.

  Du nevner bloggere som påberoper seg at de blir mobbet når de får saklige kommentarer fra følgere som ikke er enige med dem husker jeg det godt fra min forrige periode da jeg blogget. Jeg husker spesielt en voksen blogger som ikke tålte å få kommentarer på bloggen sin hvor følgerne hennes var uenige med henne. Det var ingen stygge kommentarer å se i hele kommentarfeltet til henne, og det var hun som var frekk mot følgerne som kommenterte. Hun ba dem holde kjeft, og hun ba dem slutte å uttale seg om noe de ikke hadde peiling på. Jeg husker godt ett innlegg hvor hun navnga og linket til de bloggerne som hun mente mobbet hennes. Det var ikke mobbing, men følgere som var uenige. De følgerne som skrev var skalige. Ingen personangrep å se i kommentarfeltet hennes. Slike som henne burde sett tv2’s programmer Haterne. Kanskje de hadde sluttet å hyle om at de var mobbeofre.

  De 6 kjendisene som er med i Haterne har en reel grunn til å fortelle om hva de har opplevd av trakassering og hat av stygge nettroll. Jeg føler sympati med dem, og synes de er tøffe som møter noen av sine hatere ansikt til ansikt.

  Ønsker deg en fin ettermiddag 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Mandag og høstferie 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg skjønner ikke hva som driver folk til å skrive slike hatefulle ytringer, grov personhets og trusler offentlig i et kommentarfelt på nettet? Det er over min fatteevne! Særlig når voksne mennesker står bak slike kommentarer er det flaut og pinlig! Hadde jeg hatt en far som hadde oppført seg slik, hadde jeg skjemtes! De fire som har vært med i “Haterne” vet på kroppen hva det vil si å få hatefulle ytringer, grov personhets og trusler, og det vet godt hva nettmobbing er.

   Så har du de på den andre siden som f.eks. skriver et blogginnlegg, og de ønsker kommentarer og innspill fra leserne sine. Det får de også, og de får kanskje noen kommentarer hvor leserne sier seg uenig. Jeg har selv sett det med egne øyne hos en voksen blogger. Det var over hodet ikke noe stygt skrevet, og kommentarene fra leserne som skrev at de var uenige var saklige og konstruktivt skrevet. Bloggeren hang ut de leserne som var uenige med seg som “nettroll” og “mobbere”. Det synes jeg er ufint og stygt gjort! Denne bloggeren burde virkelig ha sett episodene av “Haterne” for å se hva som virkelig er stygg og grov hets og trusler.

   Det er kjempetøft gjort av de som har vært med i “Haterne” å møte netthaterne sine ja! Huff ja! Stakkars Sophie Elise! Hun fikk jeg kjempevondt av!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 5. Toppers innlegg som du har skrevet.

  Herre min skaper. Hva er det som får disse nettrollene til å forsøple kommentarfeltene med forsøplede kommentarer av hets og trusler? Jeg skjønner det ikke, og kommer aldri til å skjønne det. Hva er det som er så vanskelig å oppføre seg som folk på nettet?

  Uenighet er en ting, men stygg personhets er noe helt annet. Det er ikke det ytringsfriheten skal brukes til, og det går an å bruke vettet når man skriver kommentarer på blogger, på instagram eller facebook. På nettet eier jo enkelte ikke skrupler for hva de kan få seg til å skrive. Du ønsker ikke noen død, og du ønsker heller ikke noen voldtatt av muslimer.

  Jeg fikk vondt av Sophie Elise da hun møtte sitt nettroll. Hun ble jo dårlig stakkars jente <3

  Det Mani Hussaini, Sandra Borch, Jørgen Foss og Sophie Elise har opplevd er hetsing av verste sort som jeg noen gang har sett.

  Takk du. Jeg har et par bloggere i tankene som burde ha sett disse videoene på Tv2, for å skjønne hva reel mobbing og hets er. De to voksne bloggerne er de som tar på seg en mobbeofferrolle uten å være mobbet og hetset. Hun ene tar på seg mobbeofferrollen når bloggleserne hennes skriver at de ikke støtter hennes bruk av botox og restylane. Jeg har aldri sett at hun har fått noen stygge kommentarer i kommentarfeltet sitt, og de kommentarene jeg har lest har ingen vært av hetsende og mobbende karakter. Når hun henger ut uskyldige lesere som netttroll og mobbere kjenner jeg at jeg blir sint. Hun vet ikke hva mobbing og hetsing er. Jeg synes det er stygt gjort av henne å si at hun blir mobbet og hetset når hun ikke blir det. Hvis hun hadde vært i Mani Hussaini, Sandra Borch, Jørgen Foss og Sophie Elise sine sko kunne hun berettiget sagt at hun ble mobbet og hetset.

  Jeg har vondt Mani Hussaini, Sandra Borch, Jørgen Foss og Sophie Elise når jeg tenker på hva de har opplevd av hets, mobbing og trusler 🙁

  Fin, fin kveld til deg 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg skjønner over hodet ikke hva som foregår i hodene på de som sitter og skriver hatefulle ytringer, grov personhets og trusler i andres kommentarfelt på nettet! Jeg kjenner jeg blir kjempesint når jeg tenker på det!

   De fire som har vært med i “Haterne” er kjempetøffe som har stått ansikt til ansikt med sine “nettroll”, men han “nettrollet” til Sophie Elise ble jeg kjempesint på. Tenk en voksen mann som skriver slike uttalelser på nettet, og det om en person han ikke kjenner personlig eller privat! Det er så avskyelig at jeg finner bare ikke ord!

   Så har du som du skriver i kommentaren din den andre gruppen som usaklig og ubegrunnet beskylder lesere som skriver saklige kommentarer som ikke er enige med bloggeieren å være “nettroll” og “mobbere”. De bloggerne det gjelder burde ha sett “Haterne” for å vite hva grov og stygg netthets, trusler og hatefulle ytringer virkelig er!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Moffeliten: Tusen takk for kjempefin kommentar på blogginnlegget mitt 🙂 Jeg er helt enig! Det er ikke alt man er enige om, og når lesere er konstruktive og saklige i sine kommentarer, er ikke det mobbing, og det må vi som bloggere tåle uten å stemple de som er uenige som “nettroll” og “mobbere”.

   Hakket verre er jo det de som har vært med i “Haterne” har opplevd av grov personhets, hatefulle ytringer og trusler. Da kan man virkelig begynne å snakke om å ha med “nettroll” og “mobbere” å gjøre.

   Ønsker deg også en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 6. Veloverveid og flott skrevet av deg;=) Jeg er enig i alt det du skriver. Slik personhets, sjikane og trusler de AUF-lederen, Sandra Borch og Sophie Elise har fått oppleve er skremmende. Ytringsfriheten er en ting, men mange av de kommentarene disse har mottatt har ingenting med ytringsfriheten å gjøre. Selv om vi har ytringsfrihet, betyr ikke det at vi skal skrive hva som helst, og personhetsene, truslene og sjikanene de kjendisene har mottatt er straffbart.

  Jeg kjenner jeg blir irritert når voksne bloggere beskylder uskyldige blogglesere å være nettroll på grunn av at de er uenige med bloggeren. Den tendensen har jeg sett hos 3 voksne bloggere. Det ER ikke mobbing å være uenig, og det har det ALDRI vært. Felles for disse tre bloggerne er at de ELSKER å provosere for å få bloggleserne til å reagere. De VIL ha oppmerksomhet, og det får de. Jeg har sett at noen bloggelsere er uenige med bloggerne, men det tar de alle tre ille opp. Det er i orden å være uenig, men man skal IKKE være ufin i sin kommentar.

  Jeg tror det er mange som blir sint og provosert der og da, og da tenker de ikke over hva de skriver før de har postet kommentaren sin.

  Der er dessverre mange tankeløse på internett, og det synes jeg er synd;=(

  Da barna våre gikk på barne- og ungdomsskolen, var vi på foreldremøte som handlet om nettvett. Det er veldig viktig å være gode forbilder for barna, og det er viktig å lære barna hvordan de skal opptre for eksempel på facebook, blogg og instagram.

  Mannen min og jeg har innprentet barna våre om å være ytterst forsiktig med å legge ut bilder av seg selv på nettet. Hvis de skal legge ut bilder av seg selv på facebook har vi innprentet dem om at de bør dele de mest private bilder av seg selv KUN med familie, slekt og venner de kjenner godt. Det har jeg gjort på facebook. Det er KUN familien min, slekten, og dere som kjenner meg godt som person som har tilgang til å se de bildene. INGEN andre.

  Ha en fin ettermiddag søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Høstens hverdag hos oss;=)My Profile

  • Catzy: Tusen takk for kjempefin kommentar på blogginnlegget mitt vennen 🙂 Da jeg så på de videoene som TV2.no hadde lagt ut i programserien “Haterne” ble jeg regelrett sjokkert og stum. Vel har jeg sett mye rart på nettet som folk har fått seg til å skrive, men ikke i nærheten av dette her. Det disse nettrollene har skrevet er regelrett ondskapsfullt og hatefullt skrevet, og det er dette som er eksempler på hva netthatt, nettmobbing, sjikanering og truser er!

   Det verste er jo at godt voksne mennesker ikke eier skamvett som f.eks. nettrollet Sophie Elise hadde med å gjøre, og det er direkte flaut og pinlig.

   I tillegg blir jeg irritert når voksne bloggere hyler og bærer seg for at de blir mobbet av nettroll, og når du ser nærmere på kommentarene som bloggleserne deres har skrevet, er det ikke nærheten av det som kalles for nettmobbing eller sjikanering! Da misbruker de begrepet “mobbing”. Det er ikke som du sier mobbing å være uenig, så lenge man er saklig og konstruktive i sine kommentarer! De bloggerne som mener at de blir mobbet når de får kommentarer som er uenige med seg, har ingenting på en blogg å gjøre, og de bør i hvert fall slutte å inngå i diskusjoner når de ikke tåler å bli motsagt!

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge