BILDER FRA LØRDAG 07.05.2016 FRA UTFLUKT TIL TØMMERHOLT GÅRD :)

Lørdagkveld, og pinseaften. Her i huset er det avslapping, og en rolig lørdagskveld. Har fått vasket gulv, tørket støv, satt frem røde, hvite og blå lys og pyntet opp med nelliker i nasjonalfarger 🙂 Jeg synes det er kjempekoselig å pynte opp til 17.mai med litt 17.mai pynt 🙂
 
 
I kveld er det Eurovision Songcontest, men uten Norge, Finnland, Danmark og Island. Blir liksom ikke det samme når Norge ikke er med, men kjempegøy å se på alle de merkelige klærne og kostymene 🙂 I kveld blir det nok avstemningen som blir mest spennende 🙂
 
 
Det er som sagt pinsehelg i helgen, men vet egentlig folk hvorfor man feirer pinse? De færreste gjør nok ikke det. Pinsa er jo egentlig kirkens bursdag. Da ble den første menigheten ble grunnlagt, og at Gud talte til menneskene gjennom Den Hellige Ånd etter at Jesus dro opp til himmelen. I kirka er det pinsen en festhøytid!
 
 
De fleste av oss bruker pinsen til deilige feriedager, og mange forbinder vel pinsen med å tenne pinsebål. Pinsebål her i Trøndelag er helt avhengig av været, for jeg har ikke tallet på hvor mange pinseaften det har plaskregnet, og pinsebål blitt skrinlagt.
 
 
Det har skjedd mye i mai måned, og i morgen er vi halvveis i mai måned. Jeg elsker våren, og er så absolutt en vår- og sommerperson 🙂 Det er kjempenydelig å se på alt som spirer, gror og vokser i naturen, og det er som naturen får et nytt liv etter vinterdvalen 🙂 Nettopp det er en av de mange lykkene i livet 🙂
 
 
Forrige søndag 08.05.2016 ble tvillingguttene til onkelbarna til mannen min konfirmert. Konfirmasjonen ble holt på Tømmerholt går i Estenstadmarka i Trondheim. De hadde leid gården hele helgen. 07.05.2016 var svigermor, min ene svigerinne, hennes mann, sønnen deres, min svoger, samboeren hans, tvillingguttene, mannen min og jeg og grillet i hagen på gården. Det var kjempekoselig 🙂 Været var fint med oppholdsvær, men det ble litt kjølig på kvelden.
 
 
Jeg er ikke så kjent i Estenstadmarka, og det er fordi jeg er fra den andre siden av Trondheim. Det ble ikke naturlig for oss å dra i Estenstadmarka når vi skulle på markatur. Vi dro i Bymarka som regel. På videregående skole hadde vi turdager, og da fikk vi velge om vi ville dra i Estenstadmarka eller Bymarka. Vi fra andre siden av Trondheim valgte da Bymarka siden det var der vi var mest kjent. Det var kjempekoselig å se en annen side av Trondheim hvor jeg ikke er så godt kjent.
 
 
Jeg tok selvsagt noen bilder da vi var på grillsamlingen vår 🙂
 
 

BILDER TATT PÅ GRILLKVELD V/TØMMERHOLT GÅRD I ESTENSTADMARKA:

 
 

070516_toemmerholt_gard3

Tømmerholt gård i Estenstadmarka i Trondheim. Gården eies av Wing Orienteringsklubb.

 
 

070516_utenfor_toemmerholt_gard8

Området utenfor Tømmerholt gård 🙂

 
 

070516_utenfor_toemmerholt_gard9

Området utenfor Tømmerholt gård 🙂

 
 

070516_turvei_estenstadmarka3

Turveien fordi Tømmerholt går i Estenstadmarka i Trondheim 🙂

 
 

070516_utenfor_toemmerholt_gard10

Bildet tatt ute i hagen på Tømmerholt gård 🙂

 
 

070516_groenn_bjoerk4

No livnar det i lundar, no lauast det i li… 🙂

 
 

070516_hvitveis11

Det var masse hvitveis i skogen ved Tømmerholt gård 🙂

 
 

070516_hvitveis12

Vår = Hvitveis. Hvitveis er kjempefine vårblomster 🙂

 
 

070516_skrelling_av_gulroetter2

Noen flittige hender ble satt i jobb for å skrelle gulrøtter og 90 poteter som skulle være til soddet 🙂

 
 

070516_gulroetter3

Noen av de ferdigskrellede gulrøttene i vannet 🙂

 
 
Vi hadde en kjempekoselig kveld, og spiste kjempegod grillmat 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “BILDER FRA LØRDAG 07.05.2016 FRA UTFLUKT TIL TØMMERHOLT GÅRD :)

 1. Kjekt med nye bilder, og bildene dine er som vanlig fine 🙂

  Jeg synes også det er kjekt med vår, og jeg liker vår og sommer mye bedre enn høst og vinter. Det har blitt noen turer i marka i vår, og når jeg ser hvitveis er det et sikkert vårtegn.

  Du var ikke på katteutstillingen i Kristiansund i helga? Jeg savnet deg. Vi var der en tur i dag, og som vanlig var det mange fine katter der 🙂 Jeg så en abyssiner på utstillingen. Det kunne vært flere uten at jeg så dem.

  Fin, fin pinsedag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg!

   Det er kjempeherlig med vår, og nå gleder jeg meg til å få lov til å begynne å gå turer slik at jeg kan fotografere fine og sommerlige motiver 🙂 Enda er det noen uker til jeg kan begynne å gå turer, men jeg gleder meg kjempemasse 🙂

   Jo da, det var katteutstilling den helgen, men jeg valgte å ikke melde på kattene mine siden jeg har kattunger i hus. Så kjempegøy at du var innom da. Det stemmer at det bare var en abyssiner der ja. En blå abyssinerhunnkatt (kastrat).

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og en kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Råfine bilder du har tatt snuppa mi;)) Og jeg får vårstemning når jeg ser bildene dine;)) Så artig med en sånnn familiesammenkomst. Jeg er heller ikke kjent i Estenstadmarka. For vi brukte alltid å gå på tur i Bymarka når vi var på markatur med familien;))

  Jeg blir i godt humør å se fine vårbilder. Vi er hjemme i helga. Eldstejenta er russ. Og vi ser ikke henne så mye. Hun er mye sammen vennene sine på russebussen de har. 17.mai skal vi til byen for å se toget. Og i år er det første gangen hun ikke er med og spiller i korpset.

  Til høsten skal hun begynne på Bakketun folkehøgskole i Verdal. Og valget var lett for henne siden mamma og pappa bor i Trondheim. Hun gleder seg;)) Var det ikke på Bakketun du gikk da?

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Er du den som er opptatt av å skryte over at du eier dyre merkevareprodukter? Hvis ja så har du et luksusproblem.My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen! Det er så kjempeherlig at det er vår, og jeg elsker våren <3 🙂 Jeg synes det er kjempegøy å ta bilder om våren, sommeren og høsten, for da er det så fine motiver å fange 🙂

   Så kjempegøy at datteren din skal begynne på Bakketun 🙂 Det er en kjempeflott folkehøgskole med mange spennende linjer for ungdommene 🙂 Jo da det var der jeg gikk 🙂 Det året er et år jeg aldri kommer til å glemme! Fikk meg venner for livet der ja 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Tusen takk for sist. Det var koselig å treffe deg på fredag, og det var koselig å se kattungenen <3 Herlighet så nuskat de er <3

  Koselige bilder 🙂 Vi bruker å gå i Estenstadmarka, og den gården har jeg gått forbi mange ganger. Jeg synes egentlig turstiene i Estenstadmarka er bedre tilrettelagt enn Bymarka for de som har spesielle behov.

  Vi var på tur i Estenstadmarka i dag vi, og jeg plukket masse hvitveis som jeg skal pynte frokostbordet med i morgen. Mamma, pappa, søsteren min og familien hennes kommer til 17.mai frokost i morgen. Etter frokosten drar vi til byen for å se på skoletoget og barnetoget, og når borgertoget er ferdig skal vi på middag hjemme til søsteren min 🙂

  En fin 16.mai ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg! Jeg er over hodet ikke kjent i Estenstadmarka, for jeg som vokste opp på Byåsen ble det naturlig å bruke Bymarka når vi skulle på turer. Det var kjempekoselig der 🙂

   I like måte 🙂 Tusen takk for sist! Det var kjempekoselig at du kom innom en tur 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og en kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge