NY 9 UKERS FOTOSHOOT AV HJERTEKNUSERNE I (N) HAKRILAS G-KULL (GIZMO, GRACE OG GAYA) <3 :)

Mandag 04.07.2016 ble kattungetrioen (Gizmo, Grace og Gaya) 9 uker gamle. Nå er de 9 uker gamle små rabagaster som herjer, leker, tuller, tøyser og får kos 🙂 De er i en kjempeherlig alder, og jeg ler mye av apekattene som skal utforske absolutt alt 🙂
 
 
I skrivende stund er det delvis stille fra kattungene. To av kattungene sover sammen mamma Nadina, og en driver og herjer på gulvet med en ball 🙂
 
 
Kattungene er blitt kjempetøffe, og de tørr mer for hver dag som går. De utforsker det å hoppe opp på høyder som i hvert fall er 1 1/2 gang så høy som dem selv, de har fotballkamper på gulvet med lekeball, og det Norske landslaget kan bare går hjem å legge seg. Dribleferdighetene til kattungetrioen er mye bedre enn på de Norske fotballspillerne 🙂 Det går i 100 i 2-3 timer med lek, spas og full fres, og vips blir bryteren slått av, og kattungene blir trøtte.
 
 
De skal utforske absolutt alt! Her om dagen greide to av kattungene å komme seg via kommoden vi har stående på kjøkkenet, og videre opp på komfyren. Jeg sa strengt: “Fy!”, men ingen reaksjon. Prøvde igjen, men ingen reaksjon da heller. Til slutt gikk jeg bort, tok kattungen ned for komfyren og sa strengt: “Fy!”. To minutter etterpå var det hele glemt, fortrengt eller “velge og kke vil høre” 🙂 Jeg er overbevist på det siste alternativet at de velger og ikke vil høre når det gjelder abyssinere 🙂 He, he, he 🙂
 
 
Når det gjelder kattungene er Grace helt vill etter viftepinnen med fjær, og når vi tar den frem er hun på plass tvert for å leke med en. Da må ikke Gaya eller Gizmo komme i nærheten, for da knurrer hun. Når Grace er ferdiglekt med viftepinnen er som regel Gizmo sin tur, men han liker også en vimpel med dusk  som han leker med. Gizmo er mest opptatt av å leke med lekemus han. Det er hans ting. Da er gutten i 100 🙂 Gaya er den ettertenksomme. Hun liker rolig form for lek, men du verden så tøff hun har blitt på viftepinnen de siste dagene. Gaya har for det meste likt å jakte på laserlys. Det hender nokså ofte når kattungene leker med lekene sine, og mamma Nadina kommer for å leke at kattungene dasker mammaen sin med labben, men det gjør de ikke ustraffet!
 
 
I går kveld kom Elvis inn på kattungenes og Nadina sitt område, og han var litt avventende. Tror han synes de er litt vel små og vilter, og Elvis stoler ikke helt på kattungene. Elvis freste til Gizmo og Grace som satt nærmest. Gizmo la seg på siden, og viste buken med en gang. Det er kattenes måte å underkaste seg eldre katter på, og er kjempeviktig for kattunger å lære seg når de er små som inngår i sosialiseringsprosessen. Underkastelse lærer kattungene både fra kattemammen og kullsøsknene. Gjennom underkastelse skjønner de andre kattene at den katten som underkaster seg ikke er til noen trussel. Hele tiden satt mamma Nadina og så på, for hun vil være sikkert på at kattungene hennes faktisk greier å underkaste seg eldre katter. Som oppdretter er det lærerrikt å følge med den opplæringen kattemammaen lærer kattungene sine fra de er små.
 
 
Kattungene har er kjempeflinke når vi skal legge oss for å sove. Når vi slår av lyset på rommet vet de at det er natt, og da roer de seg nokså fort. Det hender at mamma Nadina må hoppe ned i kattungebingen for å gi dem kosepupp slik at de roer seg, og det gjør de.
 
 
Jeg storkoser meg med kattungene, og det er kjempeherlig å se kattungene vokse opp til å bli sosiale kosekatter som liker og omgås mennesker 🙂
 
 
På mandag 04.07.2016 tok jeg fotoapparatet og knipset noen bilder av kattungene 🙂
 
 

9-UKERSBILDER AV KATTUNGETRIOEN (GIZMO, GRACE OG GAYA):

 
 

040716_gizmo_9_uker9

(N) Hakrilas Gizmo 9 uker gammel 04.07.2016 🙂

 
 

040716_gizmo_9_uker10

Godpusegutten Gizmo 🙂

 
 

040716_grace_9_uker10

(N) Hakrilas Grace 9 uker gammel 04.07.2016 🙂

 
 

040716_grace_9_uker11

Godpusejenta Grace i vill lek med viftepinnen 🙂

 
 

040716_gaya_9_uker8

(N) Hakrilas Gaya 9 uker gammel 04.07.2016 🙂

 
 

040716_gaya_9_uker9

Godpusejenta Gaya er den som tenker seg godt om når hun skal leke. Hun foretrekker en mer rolig lek enn søsknene sine, men jammen er hun tøff når hun først setter i gang 🙂

 
 

040716_gizmo_grace2

Gizmo og Grace i lek med viftepinnen 🙂

 
 

040716_nadina_leker2

Mamma Nadina i vill lek med viftepinnen 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “NY 9 UKERS FOTOSHOOT AV HJERTEKNUSERNE I (N) HAKRILAS G-KULL (GIZMO, GRACE OG GAYA) <3 :)

  1. Det var kjekke og flotte bilder 🙂 Jeg ser for meg at det er fult liv hjemme hos dere nå med kattunger som er i full fart hele dagen, og det er det som gjør at kattunger er skjønne <3

    Kjekt å lese siste nytt om dem, og å få se bildene dine. Jeg likte bildet av Grace med pinnen. Det var et kjekt bilde.

    Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

    Klem, klem fra Mona Elisabeth
    Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge