NOEN ER I LYKKELIGE OMSTENDIGHETER :)

Da kan egentlig hemmeligheten komme frem i lyset, og jeg er kjempeglad 😀
 
 
I november hadde min yngste abyssinerhunnkatt Dixie Rose løpetid, og Dixie Rose og Elvis paret seg 10.11.2016 🙂 Jeg var vitne til to paringer mellom Dixie Rose og Elvis 10.11.2016.
 
 
Man kan ikke se noen tegn før etter de tre første ukene, men Dixie hadde et par dager hvor hun kastet opp. Drektige hunnkatter kan også ha kvalme. Jeg skal hilse å si at de tre første ukene gikk sent.
 
 
Etter tre uker så pattene til Dixie Rose slik ut 🙂
 
 

031216_rosa_pupp6

Pattene til Dixie Rose var en smule rosa, og ikke minst litt store, og det kan indikere på at at hun var drektig 🙂

 
 
Man skal ikke ta noe for gitt når det gjelder drektighet hos katter, for katter kan ha innbilt drektighet de også i likhet med ei tispe.
 
 
Dixie begynte også å vise tegn på at hun var drektig ved å legge på seg, spise mer og sove mer. Innerst inne var jeg 90% sikker på at hun var drektig. Når jeg kjent på magen hennes var den hard rundt buken.
 
 
Jeg bestemte meg før jul at jeg skulle ta henne med til veterinæren for å ta ultralyd på henne bare for å få det bekreftet en gang for alle.
 
 
I dag 27.12.2016 kjørte mannen min og jeg med Dixie til veterinæren, og det ble tatt ultralyd. Ultralyden viste at Dixie er drektig, og hun har flere enn en kattunge 🙂 Siden Dixie har kommet til uke 7 av sin drektighet er det vanskeligere for veterinæren å se eksakt hvor mange kattunger det blir, men han kunne nesten med sikkerhet si at det blir i hvert fall to kattunger 🙂
 
 
Terminen til Dixie er mellom 11.01 – 19.01.2017 🙂 Det skal bli kjempespennende 🙂 Jeg krysser alt jeg har for at fødselen går bra, og at velskapte kattunger blir født. Dixie er jo en kjempeflink kattungemamma for kattungene sine, og sist gang da hun hadde F-kullet sitt var hun verdens mest tålmodigste kattemamma 🙂
 
 
Gjennom Dixie Rose sin drektighet har jeg sett at det har vært skifte på tronen. Nå er det Dixie som er “dronninga” siden det er hun som er drektig. Hun har kjempegodt av å være dronning en stund, for det gjør noe med selvtilliten til katten 🙂
 
 
Jeg gleder meg kjempemasse til kattungene blir født, og jeg skal love dere at det er noen spennedne uker fremover. Ukene kommer til å gå sakte, men slik føler jeg det alltid når en av mine hunnkatter venter kattunger 🙂
 
 
I løpet uke 8 – 9 i drektighetsperioden begynner man å se at kattungene rører på seg i magen til kattemamma 🙂
 
 
Her er et videoopptak som jeg gjorde i dag da vi var på ultralydtimen med Dixie 🙂
 
 

Videoen viser ultralydundersøkelsen, og bildet som kommer frem på skjermen til veterinæren 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “NOEN ER I LYKKELIGE OMSTENDIGHETER :)

 1. Åhhhhh snuppa mi råartig at det kommer kattunger igjen hos deg;)) Da du publiserte nyheten om at Dixie var drektig på facebook ble jeg råglad på dine vegne. Og jeg håper hun slipper keisersnitt denne gangen. Jeg krysser alt jeg har for at fødselen går bra. Du kan tror jeg gleder meg til å følge med på kattungene som snart blir født;)) Og jeg gleder meg til å få se dem når jeg kommer hjem i vinterferien;))

  Ha en fin lille nyttårsaften;))

  Stooor klem fra Else Marit

  • Else Marit: Tusen takk for det 🙂 Ja nå blir det kattunger igjen, og jeg gleder meg kjempemasse 🙂 Ville ikke gå ut med det offentlig hvis det var innbilt drektighet.

   He, he, he 🙂 Ja det vil jeg tro du kommer til å gjøre ja 🙂 Du må komme innom når du kommer hjem på vinterferie 🙂 Da får du se kattungene i sitt rette ess 😀

   Jeg også håper inderlig at kattungefødselen går bra, og at Dixie slipper keisersnitt.

   Ønsker deg en kjempefin nyttårsaften 🙂

   Purr, purr, og stor nyttårsklem fra Toril og kattene

 2. Det var en kjekk overraskelse å se 🙂 Jeg er spent på dine vegne, for de gangene noen av kattene dine har fått kattunger før har det vært kjekt å følge med facebookoppdateringene når kattungene har blitt født.

  Lykke til for Dixie med den forestående kattungefødselen 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth

  Fin, fin ettermiddag ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Ja ikke sant 🙂 Jeg ville ikke offentliggjøre det før jeg var 100% sikker, men når jeg fikk bekreftelsen via ultralyd så er det kjempegøy å publisere nyheten 🙂

   Tusen takk for det 🙂

   Ønsker deg en kjempefin nyttårsaften 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Gry: Tusen takk for det 🙂 Ja jeg gleder meg, for det er en kjempestor opplevelse hver gang å ta i mot et levende individ som kommer til verden <3 🙂 Det å se hvordan kattemamma får så sterk morsfølelse når kattungene begynner å die henne er også kjempefantastsik 🙂

   Ønsker deg en kjempefin nyttårsaften 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 3. Vel overstått jul, og god nyttårsaften 🙂 Jeg håper du, mannen din og familien din har hatt en fin jul? Vi har hatt en fin jul. Julaften var mamma, pappa, søsteren min med familie og broren min med familie på besøk hos oss. 1.juledag var vi på julelunch hjemme hos mamma og pappa, og broren min kom fra Ålen for å være med. 2.juledag var vi på julemmiddag hjemme hos søsteren min. Jentene våre ble med broren min og familien hans hjem til Ålen, og de var der til i går.

  3.juledag fikk jeg jo besøk av Mona Elisabeth, og vi var på vennefesten 5.juledag. Vi savnet både deg og Else Marit, men jeg hadde nok ikke dratt selv om jeg hadde krykker. Festen var koselig 🙂 Det ble masse mimring og morsomme historier om ting som skjedde da vi var tenåringer 🙂 Mona reiste hjem torsdags med hurtigbåten.

  I kveld skal vi til søsteren min og familien på middag, og vi får kalkun 🙂 Det blir en stille kveld. Vi var spent på om jentene ville være med. De går på videregående skole, og mange av vennene deres skal på fest, men jentene våre vil være sammen med oss. Jeg regner med det er siste året de gidder å bruke nyttårsaften sammen oss «gamle» 🙂

  Gud så koselig nyhet du forteller 🙂 Du nevnte det den dagen jeg var innom deg på julegavetur at du trodde hun var drektig. Det er sikkert godt å få det bekreftet. Jeg håper for Dixie sin del at hun slipper keisersnitt, og jeg skal sende henne alle de gode tankene som jeg har. Det går fort frem til fødselen nå da siden vi har 1.januar i morgen. Du må ha masse lykke til 🙂

  Jeg begynner på seinvakt på jobb på onsdag, og kommer innom deg til en formiddagskaffe på onsdag før jobben begynner.

  En fin nyttårsaften ønskes deg og familien din 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det 🙂 Så kjempekoselig at du har hatt ei fin jul 🙂 Det har jeg også 🙂 Vi har kost oss, slappet av og hatt en kjempefin juleferie. Julaften var min mor hos oss, og 1.juledag var vi på julemiddag hjemme hos min søster.

   I kveld skal vi over til naboene våre å spise kalkun 🙂 Det blir kjempekoselig.

   Jeg gjorde lurt i å ikke bli med på vennefesten, men jeg savnet å være der ja, for jeg har jo vært der hvert eneste år. Hadde totalforbud for å belaste hælen de to første ukene, og da sa det seg selv at jeg hadde ingenting på en fest å gjøre. Jeg begynner til fysioterapeut denne uken, og det skal bli kjempegodt 🙂

   Ja, ikke sant 🙂 Jeg ville ikke gå ut med det før jeg fikk det bekreftet på ultralyd, og da ble det mer virkelighet 🙂

   Dagene frem til kattungefødselen kommer til å fly, for det er flere ting jeg må ha klart før fødselen.

   Håper bare at det ikke blir keisersnitt, og håper at fødselen går bra 🙂

   Bare kom innom du. Jeg er hjemme på dagtid på onsdag 🙂

   Ønsker deg en en kjempefin nyttårsaften 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge