VI VOKSNE SKAL IKKE MOTIVERE EN 17-ÅRING TIL Å TA EN KOSMETISK BEHANDLING! VOKSNE HAR ET STORT ANSVAR SOM FORBILDER PÅ SOSIALE MEDIER!

Bloggeren Kristin som kaller seg “Styleconnection” hadde et innlegg på sin blogg med tittelen “Nå er det nok”:
 
 
Kristin (Styleconncetion) bruker sin stemme som en av landets største toppbloggere til å få øynene opp for det sykelige kroppspresset som daglig unge og usikre jenter blir utsatt for på de ulike sosiale mediene (blogg, instagram, snapchat og facebook).
 
 
Uten tvil er de sosiale mediene som instagram, blogg, snapchat og facebook det som har har den største påvirkningskraften til unge og usikre jenter. Unge og usikre jenter blir daglig foret gjennom sosiale medier der deres idoler ikke tar fem flate øre for å fortelle og reklaere at de benytter seg av kosmetiske behandlinger som å ta en skjønnhetsoperasjon, ta botox eller restylane. Selvfølgelig er det et galt bilde av hvordan verden virkelig er 🙁 De unge og usikre jentene får et helt galt bilde av hva som er normalt, og mange av de uskre unge jentene streber etter å se ut som sine såkalte “perfekte” idoler. Flere av dem sparer lommepengene sine, og har planlagt å spare konfirmasjonspengene sine til den dagen de blir 18 år, slik at de kan ta en kosmetisk behandling 🙁 De tror de får det så mye bedre bare ved å ta en neseoperasjon.
 
 
Denne trenden i samfunnet er så feil som det går an å få bli, og det er på tide at folk står opp, og sier i fra at nok er nok! Nettopp dette gjør bloggeren Kristin (Styleconnection)! All ære til henne for det!
 
 
Jeg skrev en kommentar på bloggen til Kristin (Styleconnection), for jeg også engasjerer meg i denne saken. Min målgruppe er voksne på sosiale medier, og da mener jeg de fra 30 år ++++.
 
 
Her om dagen dukker det opp en melding på facebookchatten min fra en 17 år gammel jente som hadde lest min kommentar. Jenta fortalte at hun i mange år hadde hatt noen av toppbloggerne som sitt idol, og hun hadde planlagt å uføre en neseoperasjon samt å ta fyll i leppene når hun ble 18 år. Den 17-årige gamle jenta hadde spart nok penger. Jeg chattet lenge med jenta som skrev til meg, og hun sa det var godt å få snakke med en utenforstående person. Foreldrene hennes hadde sagt mange ganger til henne at hun var bra nok som hun var, men det trodde ikke jenta på. Hun mente at alle foreldre sier slikt til sine unger. Jenta fortalte at hun hadde sett på mange youtubefilmer, sett instagrambilder hos sine følgere og lest og sett bilder hvor bloggere fortalte at de hadde utført en kosmetisk behandling. Den 17-årige jenta fortalte at hun stolte mer på når en voksen bruker på sosiale medeier fortalte om sine kosmetiske behandlinger enn de yngre. Hun kunne fortelle at mange voksne brukere på sosiale medier (instagram, youtube og blogg) hadde lagt ut videoer og bilder tatt på benken når de får en sprøyte i leppen, eller tatt etter en neseoperasjon 🙁 Akkurat det skremmer meg!
 
 
Der sitter det voksne brukere på sosiale medier og gladelig deler bilder og videoer hvor de viser bilder av seg selv under en kosmetisk behandling! Jeg blir kjempesint og opprørt! Hva tenker de med? Jeg bare spør.
 
 
Det verste av alt var at jenta hadde fortalt en vosken dame på et av de sosiale mediene om planene hennes, og hun hadde spurt om råd hvorvidt denne damen hadde anbefalt å ta restylane i leppene. Denne voksne damen hadde sagt at når jenta fylte 18 år var det ingen som kunne bestemme over henne. Den voksne damen hadde sagt at jenta ikke kom til å angre! Jeg spurte jenta om denne personen visste at jenta var 17 år, og hun hadde skrevet alderen sin i kommentarfeltet.
 
 
Hallo! Hva tenker det voksne mennesket med når hun indirekte oppfordrer en ung jente til å utføre en kosmetisk behandling? Ville dette voksne brukeren på sosiale media oppfordret sin egen datter til å ta en kosmetisk behandling? Det tror jeg ikke.
 
 
Voksne mennesker på de ulike sosiale medier burde vite bedre enn som så, og min mening er at det er ren og skjær idioti å støtte opp under en ung jente sitt ønske om å benytte seg av kosmetisk behandling. Det gjør meg kjempesint og rasende!
 
 
Unnskyldningen som jeg har hørt noen voksne sier at når unge jenter er 18 år så er de myndige til selv å bestemme om de vil benytte seg av kosmetiske behandling. Det er den dårligste unnskyldningen jeg hører blir sagt. En usikker 18 år gammel jente med dårlig selvtillit til sitt eget utseende er ikke i stand til å ta den riktige avgjørelsen om sitt ønske om å benytte seg av kosmetsike behandlinger. Forskning har vist at man er ikke ferdig med sin kognitive utvikling når man er 18 år. Greit nok myndig på papiret, men hvis en jente på 18 år er så usikker med dårlig selvtillit til sitt eget utseende bør jenta heller få hjelp fra en psykolog for å få tankene sine på rett kjør. Det siste jenta trenger er å begynne med å ta silikon i brystene, ta restylane for å få større lepper, ta botox for å minske på rynkene de ikke har og evt. ta en neseoperasjon.
 
 
Dersom en ung og usikker jente begynner med en kosmetisk behandling, vil kanskje jenta oppdage at selvtilliten ikke blir noe bedre, og jenta vil finne nye feil på seg selv. Dermed vil kanskje jenta begynne å planlegge en ny kosmetisk behandling, for i jentas hode tror hun at da kommer hun til å bli lykkelig. Til slutt vil det bli en psykisk sykdom ut av det på samme måte som anorexi og trangen til å bli tynn.
 
 
Voksne mennesker som selv benytter seg av kosmetisk behandlinger på sosiale medier (youtube, insta, snapchat, facebook og blogg) bruk vettet. Det er lov å tenke seg om flere ganger før dere stolte deler innlegg hvor dere forteller om den kosmetiske behandlingen dere har tatt, eller deler bilder og videoer fra de kosmetiske behandlingene deres.
 
 
Enten dere tror det eller ei, så vil en usikker ung jente som går med tanker om å ta en kosmetisk behandling i form av en skjønnhetsoperasjon, ta restylane for å få større lepper eller botox pløye alt av informasjon om teamet. Den unge jenta vil suge til seg alt av informasjon temaet, og det hjelper ikke om bloggeren heter Sophie Elise på 22 år eller Anne 35 år på instagram!
 
 
Her er en vlogg som jeg laget 08.02.2017, for jeg var så oppgitt og lei meg etter å ha chattet med denne 17-årige jenta. Til deg kjære M C. husk på det jeg skrev til deg forleden dag. Du er god nok akkurat som du er <3 I stedet for å finne negative ting ved utseende ditt, så se deg selv i speilet å si høyt det som er positivt. Ikke tro at dine idoler som du ser opp til har det så mye bedre fordi de har tatt en skjønnhetsoperasjon eller restylane i leppene. Det gjenspeiler et forvrengt bilde av virkeligheten <3 Ta godt var på deg selv, og som jeg skrev til deg er du hjerteligvelkommen tilbake for å chatte med meg hvis det er noe du har på hjertet <3 🙂    

En vlogg hvor jeg oppriktig er kjempelei meg og frustrert over den totalt gale utviklingen vi har fått i samfunnet med at kosmetiske behandlinger “normaliseres”.

 
 

417796_448894761872235_976392010_n

Bildet er lånt fra denne hjemmesiden: https://www.polyvore.com/intoxifaded_two_them_look_so/thing?context_id=3756993&context_type=lookbook&id=23602477

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “VI VOKSNE SKAL IKKE MOTIVERE EN 17-ÅRING TIL Å TA EN KOSMETISK BEHANDLING! VOKSNE HAR ET STORT ANSVAR SOM FORBILDER PÅ SOSIALE MEDIER!

 1. Æg e sjokkert over det du du fortæl men æg e ikkje overraska. Du skal vær klar over at dæm ungdomman som har så liten sjøltillit og syns at dæm e stygg sei ikkje så mykje tel foreldran sin. Foreldran e dæm siste som får vit nåkka. Æg har nån vænninna som har unga i den alderen og ei av vænnan min fortæl at dattra hennes e besatt av å vær prikk lik idolan sin og mora fortæl at datra vil lægg inn silikon i puppan sin når ho bli 18 år. Dattera hennes sitt på nætte og søke opp bloggera som skriv om emnet og alt ho kommer over av bilda og video på youtube og instagram. Ho e ei av dæm som har spart pænga sin. Det Kardeshiansøstran som e hennes store idol.

  Æg syns det står stor respekt av dæg og alle andre bloggeran som engasjere dokker i denna kampen.

  Du får toppskår førr blogginnlægget ditt 🙂

  Æg ønska dæg ein fin ættermiddag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempefin kommentar på blogginnlegget mitt 🙂

   Det er fakta fra ende til annen det jeg forteller, og som du sier de unge og usikre jentene bærer det inni seg. Foreldrene er det siste de prater med.

   Vår generasjon hadde også forbilder, men forbildene var artister og skuespillere. Vi så på idolene våre i ukeblader og på film. I dag er det en kjennsgjerning at facebook, blogg, TV, Youtube og blogg er forum hvor det florerer bilder av idolene som har tatt kosmetsike behandlinger i en eller annen form. Idoler er mer tilgjengelig på sosiale medier enn tidligere.

   Jeg brenner for denne kampen, for å fraskrive seg ansvar for hva man publiserer på sosiale medier hører ikke hjemme. Alle voksne på sosiale medier har ansvar for å være gode rollemodeller for yngre. De som mener at ungdommer ikke lar seg inspirere av voksne på soislae medier bør jammen dukke ned i virkelighetsverdenen!

   Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 2. Blinkskudd med blogginnlegget ditt. Det er kjekt at du viser engasjement i denne saken, og flere voksne internettbrukere må åpne øynene sine for det hysteriet.

  Jeg synes det virker skremmende når voksne på instagram, snapchat, facebook eller blogg mener at ungdommer under 18 år kan ta skjønnhetsbehandling når de blir myndige. Vedkommende skulle ha holdt seg for god til å svare jenta du chattet med på det spørsmålet, og hun skulle ha rådet henne til å snakke med foreldrene.

  Mitt inntrykk er at blogg.no er den verste bloggplattformen når det gjelder bloggere som reklamerer for skjønnhetsbehandlinger, og det ser ut som om de tjener store penger på bloggere som legger seg under kniven for å gjennomføre en operasjon.

  Jeg så igjennom videoen til Styleconnection, og det er sant det hun sier at det er de sosiale mediene som er den største påvirkningskraften for unge jenter. Det tror jeg kommer av at en ung jente lettere kan identifisere seg med en blogger, youtubebruker eller instagrambruker, for de er en av dem.

  Gjett om jeg er glad for at jeg jeg var ungdom på 80-tallet, og at vår generasjon slapp å ha det presset om å se bra ut som det ungdommene har i dag.

  Jeg er enig at det skulle være langt høyere aldersgrense for å legge inn silikon, ta fyll i leppene og botox i fjeset. Ungdommene trenger tid på å bli mer utviklet både mentalt og kroppslig.

  Fin, fin kveld ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar på blogginnlegget mitt 🙂 Det setter jeg kjempestor pris på 🙂

   Ja jeg brenner for saken å være gode rollemodeller på sosiale medier, for unge og usikre jenter som går rundt med tanken om å utføre en kosmetisk behandling vil la seg inspirere av alle, og da mener jeg alle uansett alder på ulike sosiale medier.

   En voksen blogger, voksen youtuber eller voksen instagrambruker oppfordrer ikke en ung jente å ta kosmetsik behandling. Jeg lurer på hva vedkommende har røyket! Skremmende!

   Noen voksne på sosiale medier er helt blåst for det å være gode rollemodeller 🙁

   Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Råbra videoblogg snuppa mi;)) Jeg støtter engasjementet ditt. For det ikke en sunn trend det med kosmetiske behandlinger. Eldste og yngstejenta drev med svømming i mange år. Da de var i 13-15 års alderen fortalte de at noen av de andre jentene på gruppa deres var sykelig opptatt av kropp og utseende. For de var opptatt av å sammenlikne brystene sine med de andre jentene. Og det var katastrofe hvis en av dem hadde små pupper. Jeg vet at hun ene jenta tok silikon i puppene sine som 18 åring. Og unnskyldningen hun brukte av at hun hadde hengepupper. Jeg spurte meg selv om hvor foreldrene hennes var. Ingen 18 åringer har hengepupper. Det er fysisk umulig. I dag har den samme jenta tatt restylane og botox. Hun ser ikke ut i måneskinn.

  Det stemmer at det er vi som er foreldre som er de siste som får høre om tankene våre unger går rundt med hvis de har dårlig selvtillit. For ungene vil ikke høre på oss når vi forteller dem at de er supre som de er. Mange velger å høre på sine venner eller på stemmen i hodet som trykker ned selvbildet deres.

  Jeg har sett på idolene som yngste og eldstedatteren vår har hatt opp gjennom årenes løp. Og det er idoler som har gjort både det ene og andre med utseende sitt. Mannen min og jeg har snakket masse med dem om at fiksing på utseende hjelper ikke på selvbildet. Dårlig selvbilde har med tankene sine gjøre. Og heldigvis forstod yngste og eldstejenta at det hang sammen.

  Jeg ville aldri i verden ha oppfordret en jente under 18 år på bloggen min at hun bare kunne ta botox når hun ble 18 år gammel. For da bestemmer hun selv. Den voksne personen som sa dette til jenta du chattet har ikke vettet sitt på plass. Noen jenter er kroppslig utviklet når de er 18 år gamle. Men mange er det ikke. Og mange 18 åringer vet ikke sitt eget beste når de er 18 år. De er fremdeles i kroppslig pubertet. Og de utvikler seg både mentalt og fysisk til midten av 20 årene.

  Bilde og videodeling som viser kosmetiske behandlinger burde blitt forbudt på alle sosiale medier sånn at det ikke det trigger usikre tenårsjenter til å få blod på tann.

  Jeg er 100% enig med deg at hva voksne velger å utføre av kosmetiske behandlinger får være opp til dem. Men de trenger ikke dele det på sosiale media. Så lenge som det deles bilder og videoer som viser kosmetiske behandlinger vil usikre jenter bli trigget.

  Jeg blir lynende forbanna over all kosmetiske behandlingene er blitt den nye moten i Norge. Og der snakker vi om et falskt ytre.

  Ha en fin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Fasit på hvordan du ikke skal oppføre deg som blogger.My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for et kjempefint innspill på blogginnlegget mitt Else Marit vennen 🙂

   Jeg ble ivrig da jeg snakket på videoen, men det er en sak jeg er brennedne engasjert i. Når jeg hadde kontakt med denne jenta på chat, så ble jeg sjokkert over det hun fortalte at hun en voksen blogger hadde rådet henne til å gjøre hva hun ville når hun blir 18 år. At det går an! Denne voksne bloggeren er ikke en god rollemodell, og når bloggeren i tillegg oppfordrer en ung og usikker jente til å ta kosmetisk behandling lurer jeg på hvor mye som rører seg i hjernebarken. Bare jeg skriver om det blir jeg kjempesint at jeg ser rødt 🙁

   Hva voksne mennesker gjør utenom sosiale medier får så være. Vil de ødelegge seg ved å ose falskhet så vær så god! Det er ikke mitt problem, men som voksen blogger selv har jeg ansvar for hva slags rollemodell jeg vil være ovenfor mine lesere. Jeg vet at jeg har lesere i alderen 15 – 70 år på bloggen min, og da vil jeg fremstå som en god rollemodell for mine yngre lesere.

   Heldigvis virker det som om noen bloggere har fått øynene opp for dette, og advarer nå unge jenter med dårlig selvtillit til å begynne å ta kosmetiske behandlinger. Sophie Elise sa jo i en videoblogg at hun ber unge jenter tenke seg godt om, og vent til de er voksne nok. Styleconnection tar avstand, og hun står for kjempeflotte holdninger. Hun er en god rolleodell for yngre lesere! Jeg skulle ønske flere lærte av henne!

   Ønsker deg en kjempefin onsdagskeld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Tusen takk for engasjementet ditt over det som har blitt et stort samfunnsproblem. Vi trenger bloggere som våger å si i fra, og det gjør du på en utmerket måte.

  Jeg ser at du er brennedne engasjert i problemstillingen, og jeg er enig med deg.

  I lærerjobben min på ungdomsskolen blir jeg lei meg når elevene sitter og snakker seg imellom at de skal slanke seg, og jeg har opplevd at et par jenter har kommet gråtende inn i klasserommet fordi de føler at de ikke er pene nok.

  Alle voksne har et stort ansvar for å være gode rollemodeller for tenåringsjentene sine, og det være seg foreldre, vi som er lærere og alle vi som blogger. Jeg vet hvor uendelig stort kroppspresset blant tenåringsjenter er. Idolene til mange av tenåringsjentene har et utseende som lyser falskhet på lang vei. Det verste av alt er at tenåringsjentene tror at de er lykkelige når de har sprøytet giftstoffer inn i leppene sine, eller tatt en skjønnhetsoperasjon. Hvor er lykken når selvtilliten til disse idolene er så lav? Det de hadde trengt er mange runder til psykolog for å få ryddet opp i tankekaoset.

  Jeg er mamma til en tenåringsdatter, og hun har hatt sine idoler som har jukset med utseende sitt, og jeg har ikke tallet på hvor mange ganger jeg har hatt mor-datter samtalen hvor temaet har handlet om at det er viktig at hun setter pris på seg selv og sitt utseende. Første bud er å elske seg selv, og skjønnheten kommer alltid innenfra.

  Jeg forstår ikke hvor tankeløse voksne er hvis de deler offentlig på sosiale medier at de har sprøytet inn restylane i leppene sine eller botox i fjeset. Hvis de er foreldre selv er de elendige forbilder for sine barn.

  Det første budet for voksne damer på facebook, instagram eller blogg er å holde munn hvis de er de typene som er brukere av skjønnhetsbehandlinger som restylane og botox.

  Nå har vi vinterferie, og det er deilig 🙂 Barna slapper av, koser seg og snur litt opp ned på døgnet. Jeg slapper av og koser meg med håndarbeidsprosjekter 🙂

  Jeg ønsker deg en fin kveld 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for et kjempefint innspill på blogginlegget mitt 🙂

   Jeg brenner for dette, og vil si fra hva jeg mener er voksnes ansvar på sosiale medier. Det skremte meg når den jenta jeg chattet fortalte at en voksen blogger hadde sagt at hun bare måtte ta kosmetisk behandling, og ikke la andre styre over ønskene hennes. Som voksen gjør du bare ikke slikt! Du oppfordrer ikke en ung jente til å ta kosmetisk behandling fordi du selv har tatt det.

   De som ønsker å ødelegge seg på denne falskheten får bare gjøre det, men de er totlat døve for hva andre sier, og unnskyldningene deres er idiotiske og patetiske. Rett og slett idiotisk og patetisk bortforklaring av det som er sannheten!

   Desserre er det nok mange unge og usikre jenter med dårlig selvtillit til sitt eget utseende som sitter alene med tankene sine, og de sluker alt de kommer over av stoff på ulike sosiale medier.

   Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 5. i dag leste jeg på bloggen til en voksen dame som er 42 år og jeg blei sjokka over hvor idiotisk hun er som blogger om og ta kosmetiske beandlinger. hun mener at ungdommer som meg ikke blir påvirket av voksne bloggere som blogger om kosmetiske behandlinger. klart vi blir det. jeg er usikker på meg selv og har dårlig selvbilde. da jeg var på det verste pløyde jeg alle blogger som skrev om kosmetsike behandlinger og det var bloggere i alle aldre langt og ikke bare toppbloggere. jeg ville likne på dem for de så lykkelige ut.

  jeg greide ikke dy meg og skrev en kommentar på bloggen til den voksne bloggeren. hun kommer ikke til og publisere den. derfor får du lese hva hva jeg skrev i kommentaren min:

  “jeg syns det er dumt at du skriver sånne innlegg på bloggen din for du er voksen og unge jenter blir påvirket av deg.

  jeg har vært usikker på meg selv og jeg har hatt lyst til og ta botox og restylane og jeg har hatt lyst til og operere nesa mi for jeg synes den er dritstygg. jeg greier ikke og være fornøyd med meg selv samme hva andre sier.

  jeg satt og leste alle blogger som handler om bloggere som hadde skrevet om kosmetiske behandinger for jeg ville se hvordan de ble etter de har tatt kosmetsik behandlinger. jeg har lest bloggen til sopie elise, andre toppbloggere som har blogget om det samme temaet og bloggen din. når jeg så bildene som du og de andre bloggerne hadde lagt ut på bloggene deres ble syntes jeg dere var perfekte alle sammen.

  jeg sparte konfpengene mine og har spart penger for og kunne ha råd ta skjønnhets behandling den dagen jeg blir myndig for da kan ingen bestemme over meg.

  jeg kom over styleconnection sin blogg ved en tilfeldighet og hun åpnet øynene mine for at det var jeg som hadde problemet og jeg så på videoene hun la ut der hun snakket om bloggere sin påvirkningskraft. det var da jeg forstod at tankene mine var på bærtur og at problemet satt i hodet mitt. sophie elise advarer også ungdommer i min situasjon til og ikke begynne med og tulle med skønnhetsbehandlinger. en annen voksen blogger har delt noen ærlige videoer på bloggen sin og youtube som handler om bloggere sitt ansvar om og blogge om dette temaet.

  ikke tro at du ikke har påvirkningskraft for ungdommer for det har du samme hva du sier. det er en teit unnskydlning og tro at du ikke er med på og påvirke usikre jenter som jeg er.

  du er en voksen blogger som burde holdt deg for god til og blogge om kosmetiske behandlinger. enten gjør du det for og provosere eller så forstår du ikke alvoret i hva du utsetter unge jenter for.

  jeg pløyde alt jeg kom over av bloggere i alle aldre. ikke bare toppbloggere for og sette meg inn i hva de mente om kosmetiske behandlinger. hvis de som skrev om temaet hadde lagt ut bilder ga det meg stor motivasjon for og gjøre det samme. jeg så på youtubere som delte videoer. mamma visste ingenting om planene mine for hun hadde klikka hvis jeg hadde sagt det til hun.

  jeg har hatt kontakt på chat med styleconnection, to voksne bloggere som er koslige og snakke med og to bloggere i 30 årene som har gjort at jeg har fått øynene opp at jeg har ombestemt meg. jeg vil bli eldre på natrulig måte og ikke jukse.

  jeg sliter enda med dårlig tro på meg selv men jeg har kommet lengre enn hva jeg var da skolen sluttet i juni.

  jeg regner med at du er for feig til og publisere kommentaren min for det virker som om det bare er de kommentarene som støtter deg som du publiserer men jeg tar en kopi av kommentaren som jeg skriver til deg for og publisere på bloggen til style connection og de andre bloggerne som er motstandere av og blogge om kosmetiske behandlinger for da får de se hva jeg har skrevet til deg.

  jeg synes det er spennedne og lese om vektnedgangen din og kostholdet ditt. herre gud jeg er imponert over deg.

  hilsen en usikker 17 åring”

  takk til deg som engasjerer deg i voksnes ansvar på blogg og sosiale medier for det er et viktig tema. det er ikke håp når voksne bloggere fraskriver seg ansvaret som gode rollemodeller og unge jenter. de har ansvar de også samme hva de mener men problemet er at de ikke forstår det selv. jeg har delt youtubevideoene dine for du viser engasjement. takk at det finnes voksne bloggere som deg <3 takk for at du hadde tid til å chatte med meg etter jeg leste kommentaren din på styleconnection sin blogg <3

  hilsen caroline

  • Caroline: Tusen takk for en kjempefin kommentar fra deg 🙂 Jeg ble nokså overrasket da det kom en chat fra deg etter du leste kommentaren min på Styleconnection sin blogg, og jeg skjønner at du har hatt en del som du har slitt med. ¨

   Du har sikkert hørt det mange ganger, og det er at du må ikke sammenlikne deg med alle andre. De som benytter seg av kosmetiske behandlinger har problemer med seg selv, og de blir avhengige. Til slutt blir det en sykdom på samme måte som anoriexi og bulemi. De blir ikke fornøyd samme hva de gjør, og de leter etter noe nytt som de kan rette på.

   Det som skremmer meg er det du fortalte om denne voksne bloggeren som hadde oppfordret deg til å gjøre hva du vil, og til å ikke bry deg om hva andre sier. Akkurat det skal ingen voksne på sosiale medier si til en ung jente!

   Jeg synes kommentaren til denne bloggeren som du har skrevet var kjempebra og ærlig skrevet. Du skriver det ut fra ditt perspektiv, og dine opplevelser. Jeg har sett at denne bloggeren har shoutet innlegg på forsiden av bloggportalen, men jeg gidder ikke gi bloggeren et klikk en gang.

   Jeg kan si såpass at vedkommende blogger er en dårlig rollemodell som fraskriver seg ansvaret for det hun blogger om. Kunne ikke vært mer enig med deg i det du skriver i kommentaren, og du skriver det nøyaktig som jeg har lest, nemlig at dere som sliter med lav selvtillit til deres eget utseende, og som går rundt med tanken om å ta en kosmetisk behandling leser alt av informasjon dere finner på blogger, instagram og youtube. Det er jo å få inspirasjon til evt selv og kunne ta en kosmetisk behandling. Akkurat det forstår ikke denne bloggeren, og velger å skyve bort sannheten for hva som faktsik skjer.

   Jeg synes det står kjempestor respekt for at du har begynt til psykolog, og jeg håper av hele mitt hjerte at det vil hjelpe deg til å få verktøy som kan styrke selvtilliten din <3 🙂

   Kjempebra at du kommenterte til bloggeren, men bloggeren kommer ikke til å ta det til etterretning. Det har bloggeren vist mange ganger, for bloggeren fortsetter å motarbeide det som kalles for "Sunn Fornuft".

   Jeg brenner for hvordan rollemodeller vi bloggere bør være for våre lesere, og jeg har godtatt å være med på "Sunn Fornuft" kampanjen som bl.a skal sette fokus på det kroppspresset som foregår på sosiale medier. Det kommer jeg til å fortsette med.

   Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og hilsen Toril og kattene

 6. Flott, engasjert og ærlig video som du har delt på bloggen din 🙂 Jeg hører at du er engasjert, og jeg støtter deg i engasjementet ditt.

  Jeg vet godt at jenter som er usikre har uoppnåelige idoler som de ser opp til. Jentene mine syntes at Kardeshiansøstrene er pene, men jeg har hatt mange samtaler med dem at det som de ser på tv-skjermen er bare litt av livet deres. Jentene våre forstår at Kardeshiansøstrene har tatt likstoffer for å få det utseende som de har, og de synes ikke det er pent. Tvillingjentene våre er 16 år gamle. De har sagt at de skjemmes på voksnes vegne hvis de ser at de har tatt botox, restylane eller juviderm for å se yngre ut enn hva de er. Det kommer fra 16 år gamle jenter som fnyser av juks og fanteri.

  Tvillingjentene våre har fortalt at noen få av venninnene har spart lomme- og konfirmasjonspenger slik at de kan få større lepper den dagen de fyller 18 år, eller legge inn silikon i brystene. Det er fryktelig trist 🙁 De forteller at de få venninnene som er opptatte av det sitter på nettet og googler opp andre som deler sine historier, og det være seg blogg, insta og youtube. Det viser det du sier i videoen din at alle som er på sosiale medier har ansvaret for hva som publiseres, og spesielt voksne brukere.

  Voksne brukere som deler bilder fra skjønnhetsbehandlinger som dette er store idioter, og elendige forbilder. Unnskyld meg for min karakteristikk, men det er min ærlige mening.

  Hvis jeg hadde hatt blogg ville jeg aldri blogget offentlig om at jeg hadde tatt botox hvis jeg hadde gjort det.

  Det er trist ta botox, restylane, juviderm og kosmetiske operasjoner har blitt så vanlig som det har blitt 🙁 Fysj for et falskt samfunn vi lever i 🙁

  Hvis voksne vil dele offentlig på sosiale medier at de er brukere av skjønnhetsbehandlinger som å ta botox, restylane og juviderm så får de være store idioter for min del. Jeg priser meg lykkelig at det ikke er meg 🙂

  Jeg heier på engasjementet ditt for dette temaet, og jeg synes det er flott at du er med på denne sunn fornuft kampanjen. Norge trenger bloggere som står opp mot det sykelige kroppshysteriet.

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Du som mor selv til tenåringsjenter kjenner jo til hvordan ungdommer tenker, og du vet jo godt hva slags idoler dine døtre har.

   Mange av idolene har et uoppnåelig kroppsideal, og mange av idolene som de ser på TV er jo kjempestygge pga all innsprøytningen av gift, nerve- og likstoffer. Derfor er det kjemepviktig at ungdommene får det inn med T-skje at det er noe av det mest falske kroppsidelaet som finnes, og at naturlig skjønnhet er det aboslutt fineste!

   He, he, he 🙂 Helt greit at du bruker den beskrivelsen av voksne som (uten å bruke hjernen sin) deler bilder av skjønnhetsbehandlinger. Jeg kunne ikke vært mer enig for å si det slik 🙂 De bruker ikke den hjernen de har fått utdelt å tenke med.

   Jeg har sagt det før, og sier det igjen at de må gjøre akkurat hva de vil, men for Guds skyld vær et godt forbilde for unge jenter på sosiale medier!

   Man bør ikke bruke energien sin til å snakke fornuft til dem, for det er å prate til døve ører, og de blir som en trassig treåring når de får høre sannheten fra motstandere av slik jukseskjønnhetsbehandling kan føre til. De har jo selv fått høre det fra skjønnhetssalongene som skal tjene penger.

   Blogg.no er et møkkabloggsted som tillater at bloggere fritt kan dele slike blogginnlegg som handler om at de tar botox, restylane, juviderm og tar skjønnhetsoperasjoner. Det beviser at blogg.no tjener penger på slike bloggere, og det er kjempetrist, og gir gale signaler om at slik er akseptert i samfunnet 🙁

   Jeg er engasjert i dette temaet, for det er en kjempetrist utvikling at det er blitt så normalisert i samfunnet vårt. Slik skjønnhetsbehandling skulle blitt forbudt! Jeg blir kjempesint bare jeg tenker på at mange normaliserer slik behandling 🙁

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 7. kjenner du til den umodne bloggerdama på 43 år? jeg skreiv en kommentar på bloggen hennes i går og en annen anonym hadde svart at hun visste hvem jeg var. herregud hvem skirver en sånn kommentar i kommentarfeltet hos en annen blogger hvis ikke det er hun som har bloggen?

  jeg spyr av den voksne bloggeren som blogget om at hun hadde tatt botox og restylane og hun ba meg vente til jeg var 25 år med å operere nesa. jeg blei sjokkert når hun svarte meg det for hun oppfordrer tydelig til at andre skal utføre en kosmetisk behandling.

  den bloggdamen har skylapper foran øynene for hun ser ikke at hun har ansvar for det hun deler på bloggen sin og hun er med på og støtte normaliseringen av kosmetiske behandlinger. jeg skal ikke skrive en eneste kommentar til bloggen til den bloggdamen. jeg er 17 år gammel og jeg trodde en dame på 43 år var mer voksen enn som så.

  hilsen caroline

  • Caroline: Jeg vet godt hva slags blogger det er ja, men jeg bruker ikke energi på å gå inn på den bloggen der. Hva bloggeren der blogger om bryr jeg meg ikke om. Hun får blogge om det hun vil for meg. Jeg har min blogg hvor jeg kan skrive mine tanker, meninger og dele de bildene jeg selv ønsker.

   Akkurat ja. Er det på det planet ja. Det forbauser meg ikke. Jeg kan levende forestille meg hvem som kan ha skrevet den anonyme kommentaren hvor du blir beskyldt for å være en annen enn den du er. Vedkommende kaller seg for Inger J. Hun er den eneste trofaste bloggvennen som bloggeren KM har. Inger J har ingen blogg nå.

   Hun har det med å komme med slike hjernedøde beskyldninger, og selv kommenterer hun under falsk nick og som anonym. Mange av oss voksne bloggere vet godt hvem Inger J er, for hun har holdt på slik i mange år, og hun har kommet i konflikt med mange voksne bloggere gjennom årenes løp. Det er kjempelett å avsløre Inger J på måten hun går frem på. Hun er som en sleip slange som ligger og spionerer, og plutselig går hun til angrep uten forvarsel.

   Ikke bruk energien din på den voksne bloggeren som skryter av at hun ser ut som en falsk barbiedukke, men i realiteten ser falsk ut på lang avstand. Du kommer ikke noen vei med å kommentere på bloggen hennes. Hun blir bare trigget når motstandere sier hva de mener om det tullet å sprøyte gift, nerve- og likstoffer inn i kroppen sin.

   Hun dummet seg loddrett ut for noen måneder siden, for i april la jeg ut en video hvor jeg snakket om kroppspresset og skjønnhetsbehandlinger. Den videoen delte jeg på youtube, og KM delte videoen på sin youtubeprofil, og mente videoen var personlig rettet mot henne 😀 Ha, ha, ha 😀 Du snakker om å tråkke rett i baret da hun gjorde det.

   Den videoen jeg la ut i april, og denne videoen på dette innlegget er begge to generelt myntet på absolutt alle voksne i alderen 30 år og oppover. Jeg kaller en 30 åring for voksen på samme måte som en på 40 år og 50 år. Jeg har sett mange voksne i alderen 30 år og oppover som daglig skryter og reklamerer på ulike sosiale medier at de tar botox, restylane og en skjønnhetsoperasjon, og som uten å bruke hjernen deler bilder som trigger unge og usikre jenter! Det er de jeg vil nå ut til, og det er naturlig at KM kanskje føler seg truffet, for hun er jo en av de som gjør det samme.

   Som sagt ikke bruk energi på å kommentere på bloggen hennes, for du oppnår ingenting med det.

   Kjempekoselig at du meldte deg inn i facebookgruppa “Bloggere mot det sykelige jaget etter det perfekte utseende” 🙂 Når jeg nå er med i “Sunn fornuft” er det jo meningen at vi bloggere skal engasjere oss i det økende samfunnsproblemet mot det økende kroppshysteriet som råder på sosiale medier. Jeg har ikke tenkt å slutte med det 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, pur fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge